8 května, 2024

Nové tváře – nové cesty

Uplynulou sobotu měla strana PRO celorepublikový sněm na kterém představila svůj program pro nadcházející volební rok a zvolila si nové vedení. Předsedou byl zvolen Jindra Rajchl a za místopředsedy byli zvoleni Petr Vacek, Marek Zeman, Pepa Palíšek a Matěj Drbohlav. Bezprostředně před sněmem stranu opustily takřka kompletně dva kraje. Jihočeský a Jihomoravský. Z veřejně známých tváří zůstal v PRO Jindra Rajchl.

Už delší dobu jsem bombardován ze všech stran, abych se k situaci v PRO vyjádřil, protože různé nepodložené zprávy začaly prosakovat už před týdnem. Jako obvykle šlo o směs různých polopravd typu „jedna paní povídala,“ střípků a zbožných přání odpůrců i příznivců strany. A jako obvykle byly skutečné a oficiální informace skoupé na slovo. Tož je asi nejvyšší čas, abych k tomu něco řekl.

Posuneme kvůli tomu mojí prezentaci vidláckých artikulů. Chybí nám ještě dva. Ohleduplnost k seniorům a neohleduplnost k České televizi. Vrátíme se k nim v nejbližších dnech.

Hned na úvod zklamu všechny, kteří ode mě čekají nějaké pikantní a bulvární informace ze zákulisí. Žádné praní špinavého prádla z mé strany nebude. Ano, dostal jsem možnost v PRO nakukovat za kulisy, ale toto privilegium nehodlám využít k vynášení zpráv a detailů. Informace jsou u Vidláka jako zpovědní tajemství. Řeknu jen, že jsem víceméně obeznámen s celou situací, porozuměl jsem motivaci všech aktérů a byl jsem bezprostředně přítomen vývoji událostí a to od začátku až do konce. Oficiální prohlášení všech aktérů jsou po dnešku k dispozici na jejich profilech a pokud nejsou, tak vzápětí budou. Každý se tam může podívat a udělat si obrázek sám.

Omezím se proto na své vlastní a zcela bezemoční stanovisko:

Strana PRO si na sněmu, což je nejvyšší suverén, zvolila nové vedení a s ním i nové tváře. Jestliže před tímto sněmem byli tváří strany Jindra Rajchl, Petr Vacek, Petra Rédová, Petr Vrána, Alena Maršálková, či Ota Březina, novými tvářemi PRO jsou vedle Jindry Rajchla a Petra Vacka, Matěj Drbohlav, Marek Zeman a Pepa Palíšek. A budoucí tváře z eurokandidátky. Tečka. Všechno ostatní jsou pikantní řečičky pro bulvár, které sice mohou budit emoce, ale to je tak všechno. Řeči se vedou voda teče…

Už dlouho píšu o tom, že strana je dnes především servisní organizací lídrů. Volební programy se sice píší, ale málokdo je čte a prakticky nikdo si nepřečte stanovy strany. Strana není vnímána programem, ale především jejími tvářemi. Jejich činy, prezentace a výroky tvoří povědomí o celé straně. Mnohonásobně víc lidí se koukne na nedělní vysílání Jindry Rajchla, než by četlo program strany PRO. Nepamatuji si v této zemi politickou situaci, kdyby byl ze kterékoliv politické strany vyloučen někdo za to, že nedodržuje program. Naopak. Podívejte se na předvolební sliby SPOLUkoalice a podívejte se na jejich reálnou politiku. Nikoho to netrápí. Ani straníky, ani jejich voliče.

U nás v Kotlince se rezignuje a odchází kvůli zpackaným volbám = zpackané prezentaci, odchází se kvůli neshodám se směřováním strany a odchází se kvůli tušeným chybám, které nastanou někdy v budoucnosti. Přesně takhle odešli ze svých mateřských stran i Klaus se Zemanem.

Aniž bych musel zabíhat do neveřejných detailů, konstatuji, že strana PRO nadále nepůjde směrem, který si přáli (a ovlivňovali) Petra Rédová, Petr Vrána, Alena Maršálková nebo Ota Březina, ale půjde směrem, který chtějí nově představené tváře strany. Nebudu komentovat proces, kterým strana dospěla do tohoto bodu, jen opět konstatuji, že sněm strany je nejvyšší suverén a přes různé (i vypjaté) vnitřní diskuse utvrdil výsledek tak, jak nyní je a jak zůstane. Strana půjde směrem, který budou řídit předseda a místopředsedové. Konstatuji, že tento výsledek volebního sněmu byl ve straně všemi očekáván. Těmi, kteří si ho přáli, i těmi, kteří proti němu měli nepřekonatelné námitky.

Zvolení nového vedení strany už vzbudilo velice širokou diskusi a obrovský zájem. Jindra Rajchl své místopředsedy označil za skvělý tým a já dodávám, že byli zvoleni lidé, které si na pozicích místopředsedů přál a od jejichž podpory se nenechal za žádnou cenu nikým odradit.

Nové vedení strany vstoupilo do svého funkčního období ve velkém stylu. Tak velkém, že se moje psaní o této straně vedle toho jeví nicotně maličké. Již první známé informace o novém vedení budí velkou pozornost nejen nás dezolátů, ale i majnstrýmu a dokonce i Jana Cempera. Straně PRO jsem věnoval velkou pozornost. Chtěl jsem, aby ji veřejnost sledovala, posuzovala a uvažovala o její volbě. Konstatuji, že nové vedení vzbudilo o stranu takový zájem, sledování, i posuzování, kterého já jsem nikdy nedosáhl, ani dosáhnout nemohl.

Strana PRO ukončila své pionýrské období, ve kterém se více opírala o práci aktivistické veřejnosti a stala se skutečnou, plnohodnotnou politickou stranou, která obsahuje všechno, co taková správná pravicová strana v naší zemi vždycky obsahovala. Její další veřejné působení již bude dostatečně viditelné i bez mé nadstandardní pozornosti.

Blahopřeji novému vedení strany ke zvolení. Vím, jak to bylo náročné a jaké překážky museli na své cestě v posledních týdnech překonat. Vím, co všechno se muselo stát, aby byl výsledek právě takový, jaký je. Nepochybuji o tom, že budou stejným způsobem pracovat i pro úspěch strany PRO ve volbách. Vizuální a komunikační strategii již představili veřejnosti. Jsem si jist, že PRO rozhodně nezapadne do šedého průměru. Nepochybuji, že budou na veřejnosti viditelní. Se současným vedením to ani nemůže být jinak.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

309 thoughts on “Nové tváře – nové cesty

  1. Takhle je to s každým, který si myslí, že jeho potřeby o kterých nemyslí, vymyslí ti, které zvolí. Myslí si, že potřeby jsou jen se vysrat a nažrat. Takových je tady hodně, kteří mají v hlavě jen tohle.
    A oni se ukážou zase jen jako předsunutá pakáž vládnoucích nad námi fšemi pomocí systému daní, roboty a peněz.

    Daně mají mnoho podob, dnes povolenky, burzy, platby do uhnije a spousta jiných jako bankovní poplatky, poplatky za cokoli, ze všeho, i z rohlíku.

    No a o robotě je marnotrané se zmiňovat, tak jen letmo. O dob kdy blboňům ukradli půdu a nahnali je do měst sloužit svým pánům vyrábět sklíčka a plechovky pro cizáky, punktovat armády na kradení v okolí, se nemůžou bez vlastní půdy, vlastního rozhodování ani pohnout. Vrchnost, pomocí největších psychopatů na světě si nechala vybudovat psychiatrický režim, kde jsou všichni pacienti, jen o tom neví.
    ============
    Co jako s tím?

    No, dumal sem leta, fákt. A jediné co mi z teho vyšlo, jak se zbavit tohoto otrokářského režimu jsou volby potřeb, každého syna a dcery od naší mámy.

    To je jediné možné východisko.

    Gdo furt chce vekslovat s hlasy, keré stejně nepočítá nebo přemlouvat lidi oblbováním v lepší zítřky, sednout si tam a taky žrát z koryt, je u mě tupanskej imbecilní kokot rozený ze stáda blboňů.

  2. No, z tohoto článku mám pocit, že je Vidlak pěkně nakrklej. Hlásá potřebu sjednocení na Alternativě a jeden z favoritů právě předvedl opak. Hlášku ve smyslu „další směřování je věcí vedení strany “ asi nelze zpochybňovat, nicméně bych ji s její objevností očekával spíše od profesora Nutely. Předpokládám, že se snad nakonec přecijen dozvíme trochu víc zpoza opony až věc /Vidlák trochu vychladne 🙂

  3. Inu, Vidláku, hodně štěstí. Je dobře, že jste prozřel. PRO nebude rozhodovat o dalším směřování naší společnosti.

    1. Promiňte, jen jsem četla Vidlákuv text, nikoliv diskusi. Ta je mi jedno. Ale PRO je holt jinou, než chtěl Vidlák a lidi tady. Tak má Rajchl smůlu. Jinak hezký večer všem.

  4. Lidi, vy jste nepoučitelní. Od devetaosmdesátého čekáte na mesiáše a dodnes jste nepochopili že žádný nepřijde, že na výběr máte pouze mezi lotry. Tak vybírejte aspoň toho menšího lotra který má šanci něco dělat a kterého už trochu znáte.

    1. Každého lotra si po zvolení koupí. Netřeba Mesiáše, stačí normální slušná representace. Otázka je, jak je dostat na kritická místa.

  5. Důležité bude, aby v příštích parlamentních volbách bylo ANO schopné dát s SPD dohromady slušnou většinu.

    Jestli to ANO využije nebo ne, jestli se ANO spojí s ODS, je jiná věc. I tak to bude mít velký z našeho pohledu pozitivní vliv.

    1. Nějak jste opomenul Rajchla. Vycmuchal žirnou niku a zase to zkusil. Naznačil Vidlakovi a spol. zarnou budoucnost a potom to zobchodoval.
      Kdo se divi?

    2. Admirál napsal:
      13 listopadu, 2023 (16:54)

      Pane Admirále, jestli se spojí ANO s ODS, nebo nespojí, záleží pouze na kupeckých počtech a ochotě opozice spolupracovat spolu.

      Reálný stav opozice:

      Bez ANO to nepůjde.

      SPD je čitelné.

      Po bouřce ve straně PRO, došlo k vyjasnění situace, kočkopes nehrozí, všichni chtějí spolupracovat mezi sebou.

      Otázkou je 5%.

      „…Ty se nyní sjednávají – patrně vzniká jedna na pravici (včerejší sněm Svobodných, pokud jste sledovali),

      další vzniká na levici.
      Dělám pro to, co mohu, snažím se k tomu straníky postrkovat, co to jde. Ale nevím o tom, že by k dnešnímu dni bylo něco pevně sjednáno.

      Ondřej Dostál – zdraví, právo, spravedlnost
      sropeotdSnf951ugg1752f7agaa09g2678ct9u8c5hi6a6l0m3 t8i7t5t64 ·

    3. Jediný pozitivní vliv na změnu bude volba našich potřeb. Našich synů, dcer. To je jediný „“mandát““ !!!

      ..“ Jestli to ANO využije nebo ne, jestli se ANO spojí s ODS, je jiná věc. I tak to bude mít velký z našeho pohledu pozitivní vliv.“..

      Jestli nějací podvodníci využijí lsti, zášti a podvodu, k temu aby šli proti výsledkům voleb zvolenými našimi potomky, tak by měli letět do kriminálu nebo do dolů aby si taky zkusili, jak se kalí ocel.

      Anžto, politické partaje nesmějí vůbec nigdy zasahovat do života země. Paragraf, gdo napoví?

          1. Pro mne to byl opravdu zlý sen.

            Když začnu od začátku, v první chvíli jsem se lekl, že nová mluvčí je Řeháková, co vyletěla z Hradu. Potom řeč Rajchla, přišla mi strašně neuctivá k těm bývalým členům a spolupracovníkům, kterým nejen že ani nepoděkoval, ale ještě mluvil jako by PRO teprve teď začínalo. Všichni ti nově zvolení jen děkovali za zvolení, nebo možná Rajchlovi za jmenování, vlastně nikdo z nich nic neřekl. Něco vím o cyklistice, takže označení Regece za jednoho z nejlepších cyklistů naší historie mi přijde hodně velkoústé. Rád se poptám co je za člověka. Nepamatuji, kdy jsem naposledy viděl takovou koncentrovanou dávku devótnosti. Ta mluvčí mi svými děkovačkami za příspěvky připomínala první díl Básníků, jak Štěpán dodává Nádeníčkovi do řeči ta přídavná jména. Jako fraška fakt dobré.

            Pikantní je, jak se Rajch chlubí organisací strany, přitom počet lidí na stránkách v některých krajích nepřesahuje jednoho a to tam má i ty odešlé, jimž bleskově smázl medailony.

            Já mu nikdy nevěřil, pořád jsem si říkal zda mu nekřivdím, jsem rád že mi odhad slouží.

            Je zcela jasné, že o hlasy alternativy Rajchlovi již nejde, lovit hlasy bude jinde, proto už nepotřebuje ani Vidláka. Zajímalo by mne, zda mu alespoň poděkoval.

  6. kousek od Hampla

    Za Karlem Schwarzenbergem (12. 11. 2023)
    Zemřel Karel Schwarzenberg – muž, který nás vyléčil z iluzí o šlechtě. Nepoctivý, hloupý, nevzdělaný, bez vkusu a bez jakékoliv noblesy. Zbohatlík v nejhorším významu toho slova. Člověk připravený kdykoliv zradit svou zemi, protože jeho jedinou skutečnou vlastí byla jeho peněženka. Kdybyste zajeli do Chánova, náhodně tam vybrali nějakého narkomana a dali mu Schwarzenbergův majetek, choval by se přesně stejně jako kníže Karel.

    A vidíte, stačilo to. Stačí hromada peněz a najde se dost patolízalů, kteří vás vidí jako vznešeného a ušlechtilého.

    https://www.petrhampl.com/aktuality/

      1. Kníže českému národu pomáhal a sloužil.
        To je prokazatelná skutečnost, kterou jedinci vašeho typu nikdy nepochopí.
        Jste ale menšina.

        1. Jeho jediným „přínosem“ byla polistopadová snaha prosadit restituce sudeťáckého majetku. To byl jediný pokus o „vklad“ do naší politiky. Plus snaha protičesky škodit, kde se dalo. Nakonec zůstalo jen u těch Kradouskových církevních restitucí. Jinak jen bzdění ze všech tělesných otvorů, teď už naštěstí jen do hlíny. No, Kalda ho bude se svým životním stylem brzy následovat taky. Včera byl vážně hezký den.

        2. jasně ty zmrde tupej

          asi jako hitler pomohl národu německému, co? zlikvidoval německo a dodnes je tam okupují americká vojska

        3. Pavel.
          Pěti demoliční parta,Klaus,Zeman,Havel,Kalousek,Schwarzenbergr,tak jsme úplně na dně a tuto pomoc státu, nebudu chválit.

      1. Myslíte Theresu von Hardegg, jejíž otec byl jedním z nejprominentnějších nácků v Rakousku. Ten Hardegg, z jehož hradu střílely německé kulomety na české obránce celnice u Čížova?

    1. Podle mého skromného mínění degenerát vlivem příbuzenského křížení, jehož nebyli schopni, za celý jeho život, naučit srozumitelně mluvit.
      To by samozřejmě nikomu nevadilo, kdyby se sem nenasáčkoval a nezačal ČR rozesírat ještě víc, než už byla – deziluzí občanů po roce 1990.

      Pan Vidlák má jeden citelný problém:
      Nezažil plnotučně devadesátky, včetně jejich politického dění.
      To je podle mě obrovský handicap, který se jen těžko bude internetem dohánět.
      Na internetech je jen něco – zbytek hodně, či spíše účelově zkreslený.

  7. „Tak trochu příliš transparentní stadion pod lízátky“
    Tak zni posledni aktualita na strankach PRO.
    PRO chce sesadit vladu a prevzit zodpovednost za republiku, ale neni jasne, jestli se PRO rozpada, anebo stepi, v cem se posunuly programy noveho vyboru, pro jake neshody odesly dva kraje.
    Nevi se nic a nikdo nic nerekne, zrejme je to tajne.
    Komu by se chtelo dat takove strane duveru?

  8. No mnoho povyku pro nic. Je celkem jasné at někdo bude volit PRO nebo naopak né,,já tedy né,, moc to nezmění protože to zatím bude strana s malým významem. Je skorem na 99 procent jasné že o dalším směřováním této země bude rozhodovat Babiš at se nám to líbí nebo né. Takže oco se zde většina hádá? Je naděje jen na menší zlo. A rozhodne to strana s kterou půjde vládnout o kolik bude to zlo menší, na víc neočekávejme. Bohužel náké zazračné zítřky nás nečekají. Jedině že nastane náká katastrofa a pak je možné ledacos.

    1. na Slovensku SNS hrála podstatnou roli, bez ní by vláda Fica vůbec nebyla

      a mohou (a říkají, že budou) koalici tvrdě usměrňovat v zásadních věcech (uvidíme, jaká bude realita)

      zatím se jejich ministři a poslanci do toho docela opírají, opravdu jedou vlasteneckou linku

      takže bych až tak nesouhlasil; komunisti mohli tehdá taky úplně jinak tlačit na babiše a umírající ČSSD, ale nedělali to

      1. Slovensko je dobrý příklad.
        Směr (u nás ANO) potřeboval SNS (u nás možná Rajchl?), aby měl většinu.
        A tamní libtardi můžou jen šoupat nohama. Ale dokáže se Babiš takhle rozkročit?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *