22 října, 2024

Příprava na Norimberk II

Kdo sleduje aktuální dění v největší říši lží, bohužel, dochází k faktu, že konfrontační kurs se netlumí a neopouští, naopak je evidentní snaha zahájit „nevyprovokované“ tažení na zlého Rusa.

KoZa na všechny světové strany vykřikuje, že agresivní Putin jisto jistě po vítězství na Ukrajině zahájí frontální útok na nejvyspělejší zahradu světa aby …. aby co? … a tady máme malinkatý problémek.

Rusko je rozlohou snad největší stát světa, který má na svém území přírodní bohatství dle celé Mendělejevovy tabulky prvků v neuvěřitelných objemech. Navíc jeho území není hustě osídleno, naopak – má problémy s počty lidí a v podstatě nestíhá suroviny těžit. Takže to je jasný – agresivní je proto, že má málo a chce více. Holt nenažraný zlý Rus. Naproti tomu, mírumilovné KoZe se všeho z RF surovin nedostává … takže to je taky jasné – suroviny pro svůj rozvoj a zajištění blahobyt už nechce. Tak je nám to v podstatě předkládáno k uvěření.

Potáhněme toto strategické myšlení, hodné absolventa moderního vzdělání, dále … Je tady totiž něco, co v RF opravdu nemají. A tady by se měli začít strachovat všichni lepšolidé, resp. tady je základ pro ono oprávněné tvrzení, že Rus zaútočí. RF není rozkvetlá zahrada, protože tam nemají LGBTQ+ příručky a genderové know-how na 101+ pohlaví. Takže to je jasný – Rus si bezpochyby půjde pro tyto cennosti a současně platí, že to nejcennější co máme musíme urputně bránit napřed do posledního Ukrajince, pak Poláka, Čecha atd. Ale konec žertů …

Faktem bohužel ale je, že je zde vydatně živena nálada pro vyvolání světového konfliktu. Připomínám, že podle dnes celosvětově přijatých norem je příprava a podněcování k válce nepromlčitelným zločinem. A protože pravidla (mj. i výklad) určuje vždy silnější, resp. vítěz, tak zde dočasně máme situaci, kdy útoky na okupační jednotky USA po světě (Irák, Libye a další) jsou vydávány za agresi a útoky na okupační jednotky RF na Ukrajině pak spravedlivou obranou, hodnou podpory … tolik alespoň mluvou lepšolidí. Kdo se ještě nezbláznil, tak vidí jistou nesrovnalost. A něco mi říká, že tato nesrovnalost bude celkem brzo odstraněna a dočasnost ukončena.

Pokud není v našich silách změnit konfrontační kurz a válkychtivost lepšolidí, nemá moc smyslu plýtvat energií v tomto směru. Pokud chceme docílit úspěch, pak je třeba zacílit snažení na první vzdálenější metu, kterou ovlivnit můžeme.

Můj odhad je, že něco jako Norimberk II se konat bude – lepšolidé ostatně mluví o potrestání Putina, parcelaci RF a převzetí na svá bedra onu těžbu ruského nerostného bohatství. V excelovských tabulkách jim to ostatně vychází naprosto jasně a přesvědčivě to dokládají i barevné grafy … ovšem máme tady opět takový malinkatý problémek.

Jsou zbraně produkované pro zisk a pro vítězství. Rozlišit je není problém – ty na zisk se vyznačují excelentním technickým řešením a komplikovaností, čímž se stávají drahými, tedy ziskovějšími, ale taky funkční jenom v ideálních podmínkách, nejlépe v laboratoři nebo vyasfaltovaném a pozametaném cvičišti. Navíc každá šarže byť i stejné zbraně potřebuje extra vyškolenou obsluhu a pokaždé jiné (a velmi drahé) náhradní díly. Samozřejmostí je pak široká škála od různých výrobců, kdy si každý bedlivě chrání své know-how, aby se nikdo nemohl přiživit na výrobě. Ve výsledku pak v příslušné excelovské tabulce vychází nejen závratná pořizovací cena, ale i brutální náklady komplikované logistiky, kdy vše je uspokojeno potištěním papírků v odstínech zelené. Naproti tomu zbraně pro vítězství se vyznačují tím, že je max. snaha o unifikaci a řešení takové, aby je mohl vyrábět kdejaký Jouda … ale to jsem opět odbočil.

Jak píšu, Norimberk II asi bude, otázka zatím je v obsazení role žalujícího a žalovaného. Skalní příznivci válkychtivých lepšolidí zatím, pro mě z neznámých důvodů, spoléhají na taktiku, která by se dala vyjádřit:

… vidíte ten rezavý pás Ameriky? … tak velcí jsme byli! … tak nás neserte a vzdejte se dopředu!

Zlým chcimírům ovšem, dle mého oprávněně, vrtá v hlavě, jak a čím chtějí zásobovat nesmírně hladovou válečnou mašinerii, když nemají ani zdroje ani výrobní kapacity … zkrátka doporučují vsadit na logiku a nikoliv na úchvatné barevné powerpointové prezentace.

Co dělat.

Vidlák celkem bystře poukázal na jednu vlastnost Babiše – zřejmě má velmi vyvinutý jeden instinkt. Celkem se chlubil, jaký to není kamarád s Macronem a ejhle – najednou Macron ne-Macron a už je u jeho protivníka Orbána. Ten instinkt mu zřejmě říká, že Macron, byť vážený přítel, je na straně, která prohraje a proto raději dál od něj … a instinkt mu tedy radí začít sbírat body na jiné straně.

Činnost nás, zlých chcimírů, by měla být následující – měli bychom sbírat, prezentovat a dohadovat se nad relevantností faktů, které mohou posloužit u Norimberku II. Tohle nemůže skončit zvoláním anglosasů: „ … jééé Pepo, já se spletla …“. V mediálním prostoru musíme dopředu vytvářet náladu nezbytnosti potrestání všeho kolem přípravy a podpory této války. Lukačovič právě veřejně prezentoval, že poslal 100 mega … no proč ne, ale výrok archivovat! Jde o to, že pokud se bude v každé hospodě, na každém pracovišti, v každé frontě u pokladny diskutovat nad otázkou potrestání chciválků, pak v čase začne přibývat lidí s instinkty Babiše, kteří začnou raději bezpečně upřednostňovat neutralitu svého jednání, aby se následně přidali na vítěznou stranu. Takto vedená celospolečenská diskuze bude ve výsledku velmi brzdit válečné choutky chciválků. Nelze bojovat na frontě s nepřítelem, doma nemít podporu prostých občanů a k tomu přicházet o podporu těch majetnějších, kteří usoudí, že by ruka spravedlnosti mohla dosáhnout až na ně. Principem je, že pokud bude lid jako jedna osoba mluvit o vyšetření a potrestání, pak dříve nebo později se nejde politik, který bude chtít vůli lidu vyhovět … a nasbírat pro sebe politické body.

Na původním Norimberku byla zajímavá ještě jedna věc – dopředu bylo dohodnuto, že se nebude vyšetřovat ekonomické pozadí, protože by světlo světa spatřily velmi nepěkná fakta … např., o účasti bankovních špiček. Jenže dnešní události ukazují, že to byla fatální chyba – skuteční strůjci zůstali mimo vyšetřování a mimo potrestání a výsledek dnes vidíme všichni … opět se to celé snaží zorganizovat, aby ještě chvíli mohli na někom parazitovat. Zkrátka, tentokrát musí být celospolečenským zájmem vyšetřit a potrestat i ekonomické organizátory a podporovatele.

Na začátku byl slib NATO o nerozšíření ani píď na východ, na konci musí být rozpuštěné NATO a skuteční viníci v ťurmě … žádné „… promiňte, já se spletla.“

120 thoughts on “Příprava na Norimberk II

  1. Všichni těžko budou mluvit jako jedna osoba. Lidé jsou různí. Jejich způsoby myšlení se liší.

    Sasinovy hlášky:
    máme integrovanej Čekoland, kerej vznikl cizáckým zapouzdřením banksterských lupičů, podvodníků v zaprodaných vládách, otrockým vymáháním “práce“, daněním fšeho na co se podíváš a oblbováním jejich dětí stupidními ideologiemi. To je programování, kerým simulují chování blboňů předem největší kreatury světa na počítačích. Sledují i to co píšete a data vkládají do svých programů. Ty programy z těch dat simulují chování ovcí a veškerého dobytka na planetě .

    Jediná cesta ven je volbami potřeb.“

    🧐ZasTupitel, politik chopící se příležitosti, není v souladu se Sasinovou volbou potřeb, hlasováním podílníků.

  2. Pane Dvořáku, ten váš odkaz na seznam amerických válek a okupací není moc platný, protože tam je číslo 124 , ale není napsáno jak k tomu autor došel, chybí tam nějaký seznam.
    Bohužel.

      1. Pan Dvořák mluvil o 124 konfliktech mezi léty 1945 a 1990.

        Pokud si Vaše seznamy projdete, tak se rozhodně nedostanete na číslo 124.

        Navíc pan Dvořák mluvil o rozsáhlých válkách a intervencích. Například jednotlivé evakuační mise v rámci větších konfliktů lze těžko považovat za „rozsáhlou intervenci“.

  3. Pro Norimberk II už mám docela slušný archiv nenàvistného štvaní Barbory Tachecí. Ani nevím proč, ale ta ženská mě prostě tak nějak sere.

  4. Článek je velmi dobrý, shrnující.
    Zapomíná ale na jednu věc: Protože ne každý v KoZa je přesvědčen o budoucím vítězství nad RF, snaží se dodávkami zbraní zadlužit Ukrajinu i menší státy a přitom „zakoupit“ nějaké pozemky na Ukrajině. Zbraně se jednak „spotřebují“ na frontě, jednak se rozprodají pod rukou gangům („soukromým armádám“) třeba do Jižní Ameriky nebo Afriky.
    Tedy zbrojaři v USA a banky tamtéž (i jinde), kteří půjčují peníze jsou ti, kteří na Ukrajinské válce vydělávají už dnes. Proto potřebují válku udržet při životě a neeskalovat ji až do III. světové, jaderné.
    A už se snaží rozfoukávat náhradní konflikty na periferii RF pro případ, že by se Ukrajina vyčerpala a NATO nemělo odvahu tento konflikt eskalovat až do jaderného konce.

  5. Původně jsem měl rozepsaný delší příspěvek.

    Pak jsem si ale vzpomněl na „Dělá-li soupeř chybu, netřeba ho rušit.“

    Jinými slovy: skvělý nápad pane autore! 👍🏾 👏🏾

    1. Voni se taky vyrusit nedaji. Tak ryba vod hlavy. Setkani Nato a zabava.
      „effing your wife , intellectual wigger“, napr../kuda vy idiote , ja idu sprasit vasu zenu/..
      Mluvil hlavni na podiu ke Stolschwarzneggerovi, tak mu prezdivaji ,
      pac vsechno vi, aby vyhrali. Jeden chodil s tezkym kanonem v ruce pred kamerou a druhej, zase stoji na podiu a vede tezky zvasty na podiu.
      Nikdo z pritomnych nevidel nikdy valku ani z ponorky.
      A videt nechce..Nikdo nevi. Ale to nevadi vi, ze vyhrajou.
      Presne do momentu ,kdy na povel budou vedet uplne neco jinyho.
      Musej zacit a vest jejich svrzeni a pad ,sami na sebe.

      Vypada vsecko na tu pposledni bitvu..
      Vcerejsi uhlavni pratele, ted sborove duni , ze Biden nemuze bejt. Bude M.Obamova..
      Uspech a vitezstvi ma miliony parasitu prisaklych ..
      Herec Clooney rozhodl , ze Biden nebude..
      Zalozil si pred casem tovarnicku na tequilu, aby ji prodal ,
      za chvilku za 1 miliardu dolaru..Trh je uz davno tequilou preplnenej,
      je to jen chlast vydestilovanej z kaktusu.
      Ted je ,co nazyvaji trida darcu milionu, na zaplaceni kandidata a na jeho zvoleni..

      NIc novyho, jenom ze polak je zase kamikadze a bude sestrelovat rusky rakety pro zeli..
      A posle 17 tisic prej vojaku na U…
      Rus ma svoje agenty jinak to nejde a ted este mistni zaskodniky, /zeli se na U. radsi nevyskytuje/, ktery mimo jiny , kdyz prijede vlak s necim na U., ihned volaji do Ruska ,
      kde maji uz namireno..
      Nemocnice bez deti ,informujou a jedna Krvava zakrvacena Mary, ktera se vzdycky vyskytuje, kde rus neco spacha..Ukazovali vobrazky..
      Se vobjevi a chytry povsimove uz vedi.
      Mezitim valka na kravy …a uz tech kravin bylo taky dost..

      1. Vrátí se Lipavský s Pepou z vymývání v USA a skončí okurková sezóna. Lipánek ubezpečoval jakéhosi izraelského Katze( možná zeť Bobošíkové, ten je taky Katz) o solidaritě. Prý je to dno, říká nějaký Peksa( bývalý europoslanec) . Lipavský zas, že dno je v Rusku. Nakonec se prožerou samo mezi sebou.

  6. I v tomto platí zákon poptávky a nabídky.
    Jestliže příkladmo Liduhněv poptává, obchodník s právem dodá žádané….preclíky.

  7. Co se týče Norimberského procesu, byl zajímavým průlomem zákazu retroaktivity práva.
    Ostatně i ve zdejším právním řádu jsou k nalezení paragrafy s dvojitým ostřím.
    Dějiny jsou stále stejná pohádka, za co jednou metál, jindy za to oprátka.

  8. Nejdříve nastavme médiím zrcadlo

    Někdo má křivou hubu z neznalosti, někdo záměrně.
    Za třicet stříbrných?

    ….Aliance pro rodinu (AliPro) zase upozorňuje, že zvýšení poplatků by mohlo rozdělit společnost a přispět k její radikalizaci.
    „Členové vlády staví dům od střechy.
    Aniž by se občanů zeptali, zda podle nich veřejnoprávní média plní svou funkci, podlehli politici lobbistickým tlakům a rozhodli se zvyšovat koncesionářské poplatky,“ uvedl Jan Gregor z AliPro. Aliance připravila….
    https://www.echo24.cz/a/HnChF/zpravy-domov-skutecny-zakon-roku-nove-poplatky-nespocet-der-stezuji-firmy-media

    „Existují dva způsoby, jak šířit světlo: být svíčkou nebo zrcadlem, které ho odráží.“ — Francis Bacon

    1. Josef původní napsal:11 července, 2024 (15:13)

      Něco o české “žurnalistice” aneb …to je asi ta veřejnoprávnost

      Na prvním obrázku vidíte novinářku české veřejnoprávní televize na party pořádané britským velvyslancem společně s nově jmenovaným vládním úředníkem pro cenzuru, o kterém píše v komentáři celou řadu oplzlých narážek jiným novinářům. Představa, že se veřejnoprávní novináři opíjejí a flirtují s politiky a vládními úředníky na zahraničních velvyslanectvích a sdílejí to na veřejně přístupném profilu, protože jim to přijde zcela normální, mi přijde naprosto neuvěřitelná. Ale to je asi ta veřejnoprávnost……
      https://www.novarepublika.cz/2024/06/neco-o-ceske-zurnalistice-aneb-to-je-asi-ta-verejnopravnost

      1. Josef původní napsal:11 července, 2024 (15:25)

        Lidé mají mít strach říct svůj názor? To musíme zastavit.“ Podpisy proti ČT, pak akce

        Zatímco koaliční poslanci v závěru probíhající mimořádné schůze schválí novelu zákona, díky níž Česká televize i Český rozhlas budou vybírat více na koncesionářských poplatcích, ve veřejném prostoru vznikají petice požadující opak.
        „Česká televize je v současné době televizí vládní, proto jí vláda přiklepla další peníze.
        A protože je nemá v rozpočtu, vytahá nám je z kapes,“ říká pro ParlamentníListy.cz Alena Maršálková, mediální poradkyně Pro Libertate.
        „Dávat do zákona indexaci nám přijde až nemorální,“ dodává Jana Jochová, předsedkyně Aliance pro rodinu.

        Začít šetřit by měla i média veřejné služby
        ČT ztratila status objektivního a nezávislého média
        Baxa se dušoval, že poplatky nezvýší. Pak obrátil
        Veřejnoprávní televizi nevěří čtvrtina respondentů
        ČT prý nepředává pravdivý obraz skutečnosti
        Máme sice Radu ČT a RRTV, ale ty jsou bezzubé
        Média ovlivňují mínění ve prospěch pětikoalice
        https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Lide-maji-mit-strach-rict-svuj-nazor-To-musime-zastavit-Podpisy-proti-CT-pak-akce-758261

        Facka České televizi? Pravomocně odsouzena za urážku vědkyně

        Advokát Tomáš Nielsen se raduje.
        Městský soud v Praze totiž rozhodl, že Česká televize se musí omluvit imunoložce Zuzaně Krátké za pořad Newsroom, v němž ji a Zdravé fórum lživě označila za antivaxery, dezinformátory a šiřitele nebezpečných výmyslů.
        Nielsen to zveřejnil na sociální síti.
        https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Facka-Ceske-televizi-Pravomocne-odsouzena-za-urazku-vedkyne-757934

  9. seznam napadení svrchovaných států ruským agresorem
    1918 – okupace Běloruska
    1918 – okupace Ukrajiny
    1918 invaze do Finska
    1919-1921 – napadení Polska
    1921 napadení Mongolska
    1920 – okupace Ázerbájdžánu
    1920 – okupace Arménie
    1921 – okupace Gruzie
    1929 – vpád Rudé armády do Áfghánistánu
    1929 – Čínsko-sovětský konflikt
    1931 – 36 – španělská občanská válka(vojenská účast na straně Republikánů)
    1939 – okupace Polska
    1939 – napadení Finska
    1940 – okupace Estonska
    1940 – okupace Lotyšska
    1940 – okupace Litvy
    1940 – napadení Rumunska(okupace Besarábie)
    1945 – okupace Mandžuska
    1950 – 53 – Korejská válka(podpora a vojenská účast na straně agresora)
    1956 – napadení Maďarska(potlačení protikomunistického povstání)
    1964 -75 – válka ve Vietnamu(podpora komunistického agresora)
    1968 – okupace Československa
    1969 – Čínsko-sovětský konflikt
    1979 – 89 – Sovětská válka v Áfghánistánu
    1994 – 96 – Ruská agrese v Čečensku
    1999 – 2009 – Druhá válka v Čečensku
    2008 – Ruská invaze do Gruzie
    2014 – Ruská okupace Krymu
    2014 – vojenská účast Ruska na destabilizaci Ukrajiny
    2022 Ruská agrese na Ukrajině

    1. Jejda díky za seznam – napočítal jsem 30 agresí, diskutabilní je ale např. Vámi uváděná válka ve Vietnamu (1964-75), kdy všichni ví, že tohle byla pod vymyšlenou záminkou agrese USA a tehdejší SSSR šel v podstatě na pomoc napadenému … rovněž Čečensko a Gruzie je celkem problematické, protože tohle opět vyprovokovali a řídili anglosasové. Ale nechť … počítejme 30
      Že Rusko jako velmoc nebude žádný beránek je celkem jasné, ale že to ve srovnání s USA budou takoví břídilové, to jsem fakt nečekal.
      Dovolím si citovat z webu:
      Vzdor tomu však byla od druhé světové války, a zvláště po válce studené většina zámořských vojenských tažení Spojených států svou povahou agresivní. K těmto válkám docházelo mimo americkou půdu, nezpůsobila smrt ani jediného amerického civilisty, ale přinesly značné utrpení lidem v jiných zemích. USA vedly od roku 1945 do roku 1990 celkem 124 rozsáhlých válek a vojenských intervencí,v průměru2,8 krát ročně a od roku 1991 do roku 2003 přes 40 válek a vojenských intervencí v zámoří, v průměru 4 krát ročně …

      https://sok.bz/clanky/2014/guo-ji-kdo-skutecne-poslapava-lidska-prava

      Vypadá to, že Rusové jsou doslova nedouci anglosasů … očividně ještě mají rezervy v exportech svých zájmů, ehmmm, pardon, demokracie

      1. Taky se mi nechce Rusko nějak vyviňovat, ovšem řada zmíněných okupací znamenala vznikání SSSR. O kterém nejsem bytostně přesvědčen, že byl projektem státu Rusko, tedy konkrétně jeho agresí.,A kdyby se to měřilo „Imperialistovým“ metrem úplně všechno (pokud tedy i bez toho obecně pomineme rozdíl mezi Ruskem a SSSR), nutně by se do seznamu musela dát i velká část Německa na konci II. Světové. Když už, tak už… 😎

      2. 124 rozsáhlých válek mezi 1945 a 1990?

        Tady budu muset požádat o zdroj. Neozdrojovaný překlad z oficiálního časopisu Komunistické strany Číny není důvěryhodný 🙂

        Celkem by mě zajímala jejich definice slova „rozsáhlý“. A taky jestli jde o účast v konfliktu nebo rozpoutání konfliktu.

        1. Anonym
          U russských agresssí (mám to sssprávně?) uváděných Imperialissstou zdroj nepotřebujete. A míra účasssti je tam uvedená kde?

          1. V původním příspěvku je seznam. Díky tomu je možné každou z událostí dohledat a individuálně posoudit.

            V Dvořákově příspěvku ani v jeho „zdroji“ seznam se 124 položkami není.

            Chápete ten rozdíl? 🙂

          1. Četl jste si ten dokument předtím než jste ho poslal? Nebo prostě naslepo posíláte dokumenty a ani nezkoumáte jejich obsah?

            Mezi 1945 a 1990 je v něm cca 50 položek. Z těchto položek je několik duplikátů (stejný konflikt v různých letech). Navíc spoustu z nich se rozhodně nedá považovat za „rozsáhlé války“.

            Například:
            „A marine consular guard was sent to Jerusalem to protect the U.S. Consul General.“
            „U.S. Army personnel and aircraft assisted Bolivia in anti-drug operations“
            „1976 – Additional forces were sent to Korea after two American soldiers were killed by North
            Korean soldiers in the demilitarized zone between North and South Korea while cutting down a tree.“

            1. Oproti intervalu 1918 – 2022 stavíte bez uvedení důvodu interval 1945 – 2022, to mě jako ukázka manipulace zaujalo. Takže jsem si našel odstavec k roku 1976 a zjistil, že ho citujete „výběrově“, což je ukázková primitivní manipulace, vizte:
              1976 Lebanon.
              On July 22 and 23, 1974 (sic!), helicopters from five U.S. naval vessels evacuated approximately 250 Americans and Europeans from Lebanon during fighting between Lebanese factions after an overland convoy evacuation had been blocked by hostilities.
              Korea.
              Additional forces were sent to Korea after two American soldiers were killed by North
              Korean soldiers in the demilitarized zone between North and South Korea while cutting down a tree.
              Jde o additional forces, to žertovnosti vaší námitky docela ubírá na razanci.

              Pokud použiji vaši metodu, tak třeba rok 2000:
              2000
              Bosnia.
              East Timor.
              Sierra Leone.
              Yugoslavia/Kosovo.
              Yemen.

              1. V původním příspěvku Dvořáka byl právě tento interval zmíněn. Proto jsem na něj také reagoval. Čtěte prosím příspěvky dříve než na ně reagujete.

                Jinak u 1976 jsem nikdy netvrdil, že jde o všechny příklady z daného roku. Rok jsem uvedl proto, aby bylo jasné, že nešlo o událost z období Korejské války. U ostatních příkladů toto nebylo nutné.

              2. V tom Lebanonu to bylo horky , 250 marinaku a 56 frantiku,
                pronto do vzduchu , Reagan vychlad a zahork a utekli vodsud.
                Sef Cia byl chycenej, rok nekde veznenej a popravenej.
                Bouchalo to vsude a Izrael taky utek. Asi dvakrat..

                Tak mne napada v souvislosti ,kdyz by rus udelal neco vopravdu vodstrasujiciho, ze by taky zase prestali bejt tak snazivy..
                Nebo dostali mirumilovnou infekci miru a pokoje na zemi..
                /Nemam ani sajn, co/..Kecy davno nestaci..

                Pytel a Putin.
                Si nekdo blbe hraje a potom to jinej veme vazne..
                Pisou informace , ze 35 usaku ted sou v pytlich.
                Z Putina do pytle.. Prej obsluhovali ty rakety a strileni na nemocnici. Nebo tak ..

            2. Imperialista propaganduje ubohy a podvodny imperialni lzi .
              Problem hlavni je ten ruskej agresor..Vsecko je rus , kdyz se to hodi.
              Von jenom vyskakuje a hleda reakce ,zrejme pro Bagra.

    2. Jakého Běloruska? Jaké Ukrajiny? 😮
      A to pokračování je také mazec. Vždyť část těch „států“ vůbec nikdy neexistovala! 😀 😀 😀

    3. Hochu, máš v tom mezery. Ještě tam chybí napadení Německa a Slovenského štátu koncem roku 1944, napadení Bulharska téhož roku a napadení Mandžukua a Japonska v roce 1945.
      Taky nemáš v seznamu anexi Vesmíru psem Lajkou.

    4. Ze seznamu nanejvýš, a diskutábl, šest. Před tím Sovětský svaz. Jehož významnou a v některých jeho obdobích významnou součástí byla Ukrajina. Co se týče Krymu, generální tajemník dal, referendum vzalo.
      Co se týče Ruska, naopak Vám chybí ono předrevoluční. A hodnocení jeho válečných akcí v kontextu světových dějin a ostatních mocností.
      Kdepak, tady nepochodíte. Tady nejste u blbejch na Seznamu.

    5. Boj proti fašismu a nacismu v žádném případě není agresí, stejně jako není agresí reakce na nějakou provokaci.
      Ze zoufalství si ty „agrese“ musíte cucat z prstu.

      1. To je presny a uplne vsecky staty, vlady se na tom dohodli vod 45.
        Ze to je zakladni povinnost vsech..
        Tajne potom brali fasisty Usa , Kanada ,Argentina , zapadni Nemecko ,/dostali pujcky na zaplaceni nacistu / ,Vatikan zaplatil a knez Hudal vedl organizaci na zachranu nacistu a pasovani do J.Ameriky……Spestreni ,ted….

        Informace plyne
        z vyssich kruhu.
        Ze nikdo nezhyne,
        z nejvyssich dluhu.

        Ekonomik neni kominik,
        co rekne to plati .
        Dluhy cti nekrati,
        pujckou na valku netrati ,
        nebo na cednik…

        Poslech sem kruhy vyssi ,
        a mam ted velkej dluh .
        Dluh mam ted vetsi ,
        beda, nez je Pan Buh.

        /Co ekonomik rek,
        byl zas , jenom skrek,
        ach jo/.

    6. Ukázkový lepšočlověk
      Takže 1914 košer banksterstvo spáchalo světovou válku.
      V roce 1917 do Ruska, v době války, zavleklo židovský komunismus (lupičství před plánovanou „privatizací“).
      A pak třeba v roce 2014 spáchalo banderovský převrat na Ukrorujně, protože je nespravedlivé, aby zdroje Ukrajiny a Ruska ovládal jiný moloch než BlackRock.

    7. Re: Imp…

      Ty seš mamlas , viď…?

      25. března 1918 běloruský parlament vyhlásil Běloruskou lidovou republiku, a po odchodu německých okupačních vojsk a konci první světové války v Bělorusku, 27. února 1918, Litevsko-běloruskou sovětskou socialistickou republiku. Avšak ihned po napadnutí Polskem o rok později (1919) a krátké války mezi Polskem a sovětským Ruskem bylo Bělorusko v roce 1920 znova rozděleno. Přibližně 100 000 km² se stalo součástí Polska a na větší části území (107 000 km²), která byla z větší části obývána běloruským obyvatelstvem (zhruba 5 000 000), byla vyhlášena Běloruská sovětská socialistická republika, která se roku 1922 stala součástí Sovětského svazu.

      Zdroj:
      https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Bjiny_B%C4%9Bloruska

      A tak můžu jít od jedné „okupace“ ke druhé.

      1. „V důsledku chaosu 1. světové války a Velké říjnové revoluce došlo 25. března 1918 k vyhlášení běloruské nezávislosti na Rusku. Běloruská lidová republika však trvala jen necelý rok: postupem času se však i v Bělorusku prosadila bolševická revoluce, a tak 1. ledna 1919 byla ve Smolensku vyhlášena Běloruská svazová socialistická republika a 5. ledna obsadila Rudá armáda Minsk.“

        https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C4%9Blorusk%C3%A1_sov%C4%9Btsk%C3%A1_socialistick%C3%A1_republika

        Všimněte si hlavně části o obsazení Minsku rudou armádou 🙂

    8. S tou „okupací Mandžuska“ to myslíte vážně?

      Mandžusko byl loutkový režim, ovládaný – a okupovaný – japonskou armádou. A k té „okupaci“ došlo díky tažení, které Stalin slíbil svým anglosaským spojencům v Jaltě, aby tak urychlil porážku Japonska, coby válečného soupeře Číny, Británie, a USA.

      Jen normální nácek to může označit za svévolnou okupaci.

      1. Re: MK

        Si dovolím doplněk.
        Tzv. okupace Mandžuska probíhala v době TRVÁNÍ WWII., kterážto skončila až 02. 09. 1945. Dne 8. 8. 1945 vypověděl SSSR Japonsku válku a o půlnoci vtrhnul do Mandžuska.
        A tzv. okupace byla provedena za cílem likvidace armády, která okupovala Mandžusko před Ivanem, a to od r. 1932.
        To jest likvidací japonské armády.

        Takže běžte laskavě s tím seznamem DO PRDELE!

      2. Japonsko, od poloviny 19. století zotročené Kazisvěty, bylo válečným soupeřem těch samých Kazisvětů (přesně, v době světových válek majitelů FEDu)?

  10. K tomu je třeba ozřejmit základní dilema: byla existenciální hrozba, kterou Putin a Rusové pociťují a kvůli které jsou ochotni podstoupit statisícové ztráty na bojišti, reálná? Tedy bylo ruské napadení Ukrajiny oprávněné?

    Řešení tohoto problému však naráží na základní mentální problém – neschopnost většiny lidí (soudce nevyjímaje) abstraktně myslet, tedy i předvídat problémy. Jsem povinen strpět první výstřel, abych měl důvod výstřel opětovat? Argument, že mrtvý nemůže opětovat výstřel, většina lidí přijme, ale už není schopna (soudce nevyjímaje) z toho vyvodit logické a praktické důsledky.

    Čili apriorní chciválek či chcimírek postoj není a nemůže být podstata spravedlivého soudního vyšetřování.

      1. Ano. Jen bych dodal – zaútočit okamžitě. Logicky čím dříve, tím lépe.

        Problém ale je, jak poznat, že je boj nevyhnutelný. Je to tehdy, když se na mě soused špatně podívá?

        Pro spoustu Američanů je to situace, kdy je na pumpě moc drahý benzín. To je ten problém Norimberského lidového soudu, potažmo demokracie.

        Nicméně Merkelová, Porošenko i Hollande překvapivě veřejně přiznali, že Minské dohody byly zastíracím manévrem pro získání času na vyzbrojení Ukrajiny. Tak to by chtělo aby vysvětlili své motivy, v Norimberku.

          1. To už je dost pozdě, bo mohou zaútočit naráz a střílen naráz šesti směry jde z pistole dost blbě.

            No, ono se ani není co divit, že se Putin cuká, a nechce mít týpka na Krymu, na Ukrajině, v Gruzii…

          2. Mám v tom jasno, obstupuje? Jasná akce sebeobrany. Moje poslední výzva je ve smyslu…nepřibližujte se beru to jako výzvu k boji.

            1. Tak Putin už od roku 2008 avizoval, že pokud týpek vstoupí na Ukrajinu, bude válka, jak dosvědčuje Merkelová.

              Týpek oponuje základním právem svobodného rozhodování o svém osudu. To nicméně nemůže být bezdůvodné míření pistolí na souseda.

              Týpek namítá, že je čestný, že chtěl zbraň jen pro sebeobranu. Avšak John Mearsheimer, mimořádně inteligentní a geopoliticky vzdělaný americký profesor, který byl přímým účastníkem rozhovorů se SSSR po pádu železné opony, je dnes na straně Rusů.

  11. To je dlouhodobý plán, už Madla „blahé“ paměti vyhlašovala že nerostbné bohatství rusi širé musí patřit všem. Tedy hlavně jim. A myslím, že rusové ten plán z konce minulového století dobře znají a proto – odstavili nejen Gerbyho a le i Jelcina. A kdo ví proč Jelcin začal tak pít, že by měl strach až se rusko probudí:
    Proto dali do vedení toho , co se nebojíKdo ví_
    Protože to není jen on, ale určitě je to celé velké vedení, byť to sváděj na něj. Njn rusové jsou rusové, za svou zemi byli, jsou a budou vždycky bojovat a neprodávají se. Tedyy krom pár pazgřivců, ale většina …. njn
    A taky navíc – ukazují světu že to jde i jinak – bez otrokářů co vysávají každou zemi co se nechá. TAKY DOBRÝ

    1. Vcera Jelcin , dneska Biden..Nebudou pocitam asi velky rozdily..
      /Co maji voni, my mame taky/. Ale taky nemaji.
      Vsude je poplach, ze U. ma 11 trilionu surovin a ze rus to vsecko sezere..
      Na valku si este bohate vydela , zadnej beda dluh a celou bohate zaplati..
      S tim asi Madla ,co vsude a vsecko kradla ,ani z pekla ,nezpocetla…

  12. Hned od sametového puče se začalo pracovat na vymývání mozků, nekritickém obdivování USA a výsledkem je zaslepený fanatik jehož vírou nic neotřese.
    Všechny ty amícké akční filmy jsou v podstatě propaganda o tom jak bojují proti zlu a zachraňují celý svět. A přitom realita je úplně opačná. Vždyť oni točí filmy o svých zločinech ve Vietnamu, Koreji, Afghánistánu, Iráku, ve kterých se vykreslují jako hrdinové bojující proti zlu.
    A spousta lidí je tou propagandou ovlivněna a obdivují Ameriku.

    Je snazší lidi oklamat, než je přesvědčit, že byli oklamáni.
    Mark Twain

    1. To, že Američani páchali zločiny ještě neznamená, že nebojovali proti zlu.

      Jak se píše v Bibli: „Říše zla stojí sama proti sobě“.

      A Mark Twain pracoval pro tajné služby.

        1. Sem zahlid a na kousek se podival, na film Golem.
          Ale napadlo mne, z toho , ze ty naky si porizovali nakyho Golema a furt.
          Hlavne na nas../Todle zatim nikoho nenapadlo/.
          Kdyz jeden prestal fungovat, nasli a donutili nam jinyho..
          A ze to este furt pokracuje..A nemoh by bejt treba us, taky jeden??
          Pocinanim, by to nasvedcovalo..

    2. Proto se v Rusku i Číně snaží eliminovat působení Hollywoodu… jako nejúspěšnějšího nástroje pro ovlivnění mladé generace…

      1. Jen pro doplnění – „Holywoodism“ (cca 1998?)
        Výborný dokument o tom, proč se v USA točí tolik filmů a kdo a jak je skutečně financuje a režíruje. A hlavně – kdo si obj…pardon…“navrhuje“ témata.

        1. Black Ops v Hollywoodu: Od cenzury k normalizaci https://1url.cz/B1wN3

          Nejprve se CIA pokusila zabránit tomu, aby byla veřejnost vystavena jejím špinavým skutkům – ale nyní se strategie přesunula ke snaze je normalizovat.
          Tím, že zobrazují ošklivé, ponižující, vražedné a nevyslovitelné činy jako rutinu, jsou přijímány jako „způsob, jakým se věci dělají“.

    3. Ne Amerika Hollywood, ale Hollywood Ameriku… Toť definice stvoření té mocné, velké, neporazitelné Ameriky . A na výplachu mozků, heroizaci us boys, záměrné falzifikaci dějin, i na zcela účelové debilizaci konzumenta se usilovně pracuje jak od založení toho hnízda, tak již od počátku jejich státnosti díky tehdejším médiím…
      Jen se onen proces přizpůsobuje, využívá technologický pokrok, vědecké poznatky, kvanta financí a noty jak od soukromé sféry, tak té politické, státní, i „agenturní“, která vcelku intenzivně ovlivňuje produkci – viz tématické zaměření produkce v průběhu času…
      V drtivé většině tzv,tvorby jde o scénáristicko-dramaturgický mentální podprůměr pro us konzumenta, což není pro tamnější obyvatelstvo v globálu příznivá reference …

  13. Už několikrát jsem to psal. I kdyby KoZa vyhrál a Rusko rozparceloval, pak ani pomocí ruských otroků nedokáže ty ruské suroviny získávat levněji, než jak jim je Rusové prodávali před vyhlášením nepřátelství.

      1. Protože snad jedině Rusové mají zvládnuty technologie, jak je v jejich přírodních podmínkách těžit a zpracovávat. Velkou část ruského území tvoří téměř neobyvatelné území například. Nemluvě o možnostech dopravy či výstavby čehokoli v takových oblastech. Na Sibiř se v minulosti neposílalo na rekreaci, ale protože šance na přežití tam byla nižší než v kriminále.

        Takže za mě představa, že si tam západ přifrčí, rozparceluje si to a začne těžit levně suroviny, v reálu ale v podmínkách, které průměrnému „zápaďanovi“ budou připadat ekvivalentní těm na Měsíci nebo Marsu, je dost naivní.

  14. Naprostý souhlas, pane Dvořáku! To jim nesmí projít.

    Vím, že tím spoustu lidí naštvu, ale nemohu si to odpustit. Z výroku

    Principem je, že pokud bude lid jako jedna osoba mluvit o vyšetření a potrestání, pak dříve nebo později se nejde politik, který bude chtít vůli lidu vyhovět … a nasbírat pro sebe politické body.

    na 100 honů čouhá Sasinova volba potřeb. Prostě lid jasně formuluje společnou potřebu a pak už se najde někdo, kdo se ji bude snažit naplnit. Zbývá opět „maličkost“ – vymyslet, jak to udělat, aby lid mluvil jako jedna osoba…

    1. Našel by se někdo, kdo by Sasinovy mlhavé výkřiky vyložil ještě nějakým jiným způsobem?
      Něco mi našeptává, že váš výklad není jediné možné řešení 😀

      1. Mě by víc zajímalo, kdo začne na náměstích a návsích stavět Sasinovy nástěnky potřeb a pravidelně je bude kontrolovat a udržovat.

    2. Borowitz:
      ale ona je to pravda – mentální pole – nejmocnější zbraň i hráz. Potíž je jen v tom, jak docílit příslušného naladění. Já myslím, že se to musí samo, že to zvenku nikdo nemůže udělat. Naštěstí, dodávám. Čili až bude lid dostatečně otráven a znechucen válkou, tato chcípne na oubytě. Bohužel si neumím v současném mentálním klimatu představit žádný Norimberk II a nakonec kdoví, jestli to tak není lepší. Typy lidí, co se derou navrch bývají nejvíc potrestány naprostým nezájmem a zapomenutím.

    3. Jdete na to správně, podle mých zkušeností. Blboni budou štěkat ani nebudou vědět proč, na každého, ale člověk ví, že se nemůže sjednotit na názorech všech, ale může se sjednotit na potřebách. Stačí deset potřeb, na kterých člověk setrvá, a kapitalizmus je fuč na to tata.

      Že se na potřebách nemůžeme spojit, je chyba ve spojovatellích. Každý kdo má drzost vykládat lidem a nedokáže je spojit ani na základních potřebách je kdo?

  15. Na původních norimberských procesech byla zajímavá jiná věc – anglosasové je hodlali vést jen proti pečlivě vybraným nacistům, kteří byli oškliví na židy. Pouze a jenom na židy. Všechno ostatní mělo být jednou provždy zapomenuto.
    Jenže SSSR jako jedna z vítězných mocností (spíš hlavní vítězná mocnost) oznámil, že buď všechny nacistické zločiny, nebo žádné procesy nebudou. Takže anglosasové velmi neochotně souhlasili, že se tedy holt budou trošku zabývat i ubližováním těm východoevropským podlidem.

    Je to v nich jako v koze – vždy proradní, křiváčtí, podrázáčtí dvoumetrníci 🙁

    1. To byla jenom taková hra pro diváky.

      Hess byl sice nácek, ale s holokaustem neměl nic společného a stejně dostal doživotí.

      Eichmanna ochytli v jižní Americe a odsoudili, ale stylem „my vám toho zmrda zabijeme“. A byl jen jeden, ale kolik jich bylo jako on.

      1. Kdyby jenom doživotí. On dostal doživotní ajnclik, aby nemohl mluvit.
        Zavraždit se ho neodvážili, ale pustit také ne. Což znamená, že věděl spoustu zajímavých věcí na anglosasy, na Němce i na židy.

        Eichmanna museli zabít, protože toho věděl příliš mnoho na sionisty, kteří po celou WWII kolaborovali s nacisty. Proto ho také začali lovit až počátkem 60. let; až když měli sionáckové moc v Izraeli pevně v rukou.

          1. Lenze v 60.rokoch ešte rajne dluzby nemali väčšinu médií pevné v rukach. Preto tie protivojnove protesty boli možné….teraz? Vysvetlis vám ze zle chapete

    2. Kazdej vi ,ze Heydrich byl zdaleka nejvosklivejsi..Otazka se vyskytuje,
      proc musel bejt rychle zabitej. Vysvetleni a zajimavy a pravdepodobny ,
      at si kazdej zjisti sam..

  16. Autor píše o instinktu: „Vidlák celkem bystře poukázal na jednu vlastnost Babiše – zřejmě má velmi vyvinutý jeden instinkt.“
    Ano, správný postřeh, je to jemný instinkt skety.
    Velice potřebná schopnost-vlastnost, obzvlášť v dnešní rozvrkočené době.
    Toho si u Babiše-politika cením.

      1. Občane, napsal jsem to o politikovi Babišovi.
        Není to tak úplně můj oblíbenec, nicméně oceňuji jeho schopnost pohybovat se v politice a to tak, že úspěšně. Každopádně jeho činnost v politice rozhodně přinesla obyčejnému člověku více užitku, ovoce, než činnost soudobé party výtečníků.
        Inteligence, předvídavost a schopnost taktizovat, jsou nedílnou součástí jemného instinktu skety.

        1. Použil jste výraz „instinkt skety“. Instinkt je pudové jednání, podvědomé, vrozené nebo naučené – význam výrazu je tedy jasně negativní.
          Tím jste mu odepřel inteligenci, pragmatismus, schopnost analyzovat děje – prostě cokoli vědomého.

          1. Občane, vy jste něco jako hádavá ženská.
            Proti tomu neznám obranu, takže zvítězil jste.

            Jen podotknu, že instinkt lze vypěstovat a zdokonalovat.
            Jsou k tomu potřeba jisté atributy, v podstatě všechny jste instinktivně zmínil..

    1. Také se tomu říká, vychcánek,darebák, lump.
      Zapomíná se na jedno,jakékoliv zvýšení výroby,nemá kdo kupovat.
      Na programu je jen navyšování zbrojní výroby, nebo li cesta do pekla.
      Spíš by melo byt zájmem,udržet si solidní životní úroveň.

    2. Buldatra:
      Co to je – instinkt skety?? Je sketou prchající myš a hrdinou mravenec, který vystříkne kyselinu? Nebo jak jste to myslel?

      1. Napsal jsem jemný instinkt skety.
        Ano, obsahuje to, co jste napsala, ale je to o lidech (myš prchá, ale sketa se po zdánlivém úprku vrátí oklikou a pokračuje jinými prostředky). A k tomu ještě nekonečně mnoho dalších prostředků a způsobů, jak vytěžit pro sebe úspěch a tím pokračovat v naplňování svých představ, snů a cílů. Vyčmuchat děje budoucí, znát okolnosti, umět v tom chodit, být ve správnou chvíli na správném místě a těžit. Klidně i na úkor druhých. Holt taková vlastnost.

        1. Buldatra:
          Jenže to jste právě popsal cesty, které slouží instinktu přežití 🙂 Používají je všichni – i ta zmíněná myš, abych vám řekla. Je pravda, že u těch, kdo žijí v houfech, někdy lépe funguje altruismus – ale ne vždy.

          1. Hihi, proto jemný instinkt skety.
            Definice přežití, definuje sketu.
            Snad jen s jednou výhradou, že myš se sice vrací, ale nepokračuje ve stejné činnosti jinými prostředky.

            Wikipedie dí, že je to zbabělec, podlec, 2. lakomec, skrblík.
            Čímž dokázáno jest, že wikipedie ví prd a toliko pro hlupáka dobrá jest.

            1. Ha! Tak to jste právě na omylu. Jedna myš se tuhle vrátila poté, co zdrhla před zuby mojí vlkové a kousla ji do ňufáku. Hádám, že to byl nějaký myší mladík, plný adrenalinu a touhy po dobrodružství. Ovšem dlužno přiznat, že ji to stálo krk. Taky kousat vlka do nosu……
              Já bych sketu definovala jako někoho, kdo poruší pravidla své smečky ve vlastním zájmu a na úkor oné smečky, a přitom se tváří, jakože posloužil. Otázka zní, jak moc to pasuje na Babiše.
              Wikipedie ví často prd.

          2. Mame tady ty vyvojove prizpusobivy adaptace na podminky a okolnosti , myslim potkanu…
            Najdou zradlo a poslou nejdriv jednoho , aby trochu sezral. A cekaji.
            Kdyz nechcipne tak vedi a nazerou se. Pac se dozvedeli na zkusenostech,
            ze lidi jim strazi votraveny pamlsky..A ted sou zchytrali , aby prezili..
            Nam se neco takovyho stat nemuze../Pozor na ty IQ/.

        2. No jo.

          Kdyby se Babiš nepostavil všem těm zkorumpovanejm politikům, tak by se o něm nemluvilo, jako se nemluví o všech ostatních miliardářích, a měl by klid.

          Až se pustíte do všech těch Lukačevičů, Dědků, Čižinských, Witowských atd, tak budete hned věrohodnějších.

      1. Možná je to tím, že (bez té skety) je ve článku uveden právě Babiš. Že tím nejde o nějakou partikulární nutkavost. Kdybych to takto psal já, patrně bych taky nevyjmenovával, koho všeho se to „taky týká“.

    3. Vyvolal jste tím „obezřetně otázky“, co tím ten (zatím neznámo, zda bídák, či hrdina, u někoho ovšem ihned bídák) myslel 🙂
      Sice už po přečtení nazorů-předpokladů „jak to patrně mohl myslet“, ale souhlas. Babiš je, a to patrně ne úplně jemná, sketa. Jde ovšem o to, že proti „zlu“ jako čistý, dobrý a neposkvrněný panic válčí jen Bajaja (a teda taky mladej Trávníček, svého času taky Přeučil, když princeznou ještě bývala Štěpánka Haničincová). Přes velké snivé touhy a reklamace mnohých ale žádný Bajaja nikdy nebyl (jeho herec dokonce tuším hrál jednoho z dost krvelačných synů Kozlíka v Markétě Lazarové 🙂 ).

      Vlastně bych už ani nemusel dál něco dopisovat, snad, že „svině, ale naše svině“ není americký vynález, nýbrž nadčasový institut. Jde pouze o to, zda a jak bude neBajaja tou „pro nás výhodnou“.

    4. Buldatra, z toho „skety“ se nevykecáte. Význam toho slova je širší než spolu s dalšími tvrdíte. I s těmi „instinkty“ je tomu jinak. Možná, že otázkou je Váš „jazykový cit“. V tom WIKI neporadí.

      1. ad JiH (18:27)
        Možná, že otázkou je Váš „jazykový cit“. V tom WIKI neporadí.“
        Ano, ano – obrat řečeného Buldatry „jemný instinkt skety“ je jazykově vytříbenou pochoutkou pro gurmány. Pravé lanýže taky chuťově nepitváme – „smrdí po myšině“. Jsou pro gurmány 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *