18 května, 2024

Jde to strašně rychle

Když mě v listopadu navštívila Ivana Svobodová z Respektu, vedli jsme naprosto mimoběžný rozhovor. Já mluvil o mediálních manipulacích a vytváření iluze místo skutečnosti, ona se domáhala, abych se jí omluvil za to, jak jsem po ní vyjel při našem prvním setkání. Hodinu jsme vedli rozhovory dva. Jeden o KoZe a druhá o voze. Bezútěšnost této marné domluvy ještě podtrhával fakt, že Svobodová a její tým od první minuty odmítali jakoukoliv moji pohostinnost. Sice jsem jim, jako každému hostu, nalil své portské, ale ani se ho nedotkli.

Když pak odcházeli, zeptala se se mě Svobodová jedovatě, jestli jí ukážu někoho, kdo jako v posledním roce zchudnul. Jestli jí ukážu nějaký konkrétní případ lidí, které si beru do huby, aby sama posoudila, jak se jim vede. To jsem zase odmítl já, protože by mě prokleli, kdybych k nim přivedl tuhle jedubabu, aby zkoumala jejich těžké životy a arogantně jim vysvětlovala, že se vlastně ještě mají dobře.

Ano, takhle to naši pravdomluvní intervjuci mají. Vždyť není tak zle. Ve jménu evropských hodnot se musíme trochu uskromnit. Ukrajina musí zvítězit, to stojí za menší výplaty. Vždyť se podle statistik máme jako v roce 2019. To přece není nic strašného. Dezoláti a dezinformátoři straší. Lidi pořád kouří a pijí, pořád jsou vidět plné nákupní košíky… holt mají lidi trochu dražší elektriku a plyn, alespoň nebudou tak rozmazlení a nebudou doma chodit v trenkách.

Chvíli poté vyhasly vysoké pece v Liberty steel a ukázalo se, že nejspíš definitivně… Včera tam zase prodlužovali odstávku. Následovala stávka učitelů, demonstrace odborářů, zoufalé snahy České televize to nějak zamaskovat, pak začaly prosakovat zprávy, jako moc se zase zdraží elektrika, tentokrát kvůli cenám distribuce… a teď zase statistici přinesli zprávu, že v loňském roce skončilo rekordní množství živnostníků.

Reálný schodek rozpočtu je 420 miliard…

Ano, v průměru se máme jako v roce 2019, ale bohatí energobaroni jsou mnohem bohatší než tenkrát a když jsou oni mnohem bohatší, tak jiní musejí být mnohem chudší než tenkrát. Jinak by ten průměr nevyšel. Nejenomže jsme pod vládou Petra Fialy zchudli, ale ještě k tomu jsme nezchudli rovnoměrně. Někdo díky válce na Ukrajině a energetické krizi ohromně vydělal a jiné to zničilo. Někdo si prostě jen stáhl termostat o jeden stupeň a jiný je rád, že nezrušil doma komín a mohl si tam napojit kamna, ve kterých pálí cokoliv co hoří. Někdo arogantně mává rukou nad problémy obyčejných lidí a jiní dostali výpověď, protože železo (nebo sklo) se už tavit nebude.

Včerejší události v Německu ukazují, že ani tam to nebylo jinak. Ani velmi bohatí Němci se o to wir schafen das nepodělili rovnoměrně. I u nich na tom někdo zbohatl a jiní se dostali na hranu přežití. Jejich ekonomika má samozřejmě úplně jinou strukturu než ta naše, ale liberalismus je tam úplně stejný. Jejich vláda myslela stejně jako ta naše. Respektive, naše vláda myslela stejně jako ta jejich…

A najednou mají v Německu největší protesty od roku 1945. I u nás jsme měli jedny z největších demonstrací od roku 89. Tady i tam se novináři postavili proti obyčejným lidem. Tady i tam se z nich stali velmi agilní sluhové režimu a k ničemu nebyly všechny zákony na jejich ochranu. K ničemu nebyly všechny etické kodexy ani královské platy Václava Moravce. Je lépe sloužit mocným než lidu.

Místo zákonů na ochranu novinářů potřebujeme zákony na ochranu před novináři.

Skoro tři sta tisíc živností loni skončilo a jen šedesát tisíc vzniklo. Nebojte se žádat o příspěvek na bydlení, nikoho nenecháme padnout… tedy jen na jeden rok. Pak změníme parametry a na dávky už si nesáhnete. Hlavně že jsme se zbavili Babiše, protože musíme skoncovat s tou jeho pětiprocentní inflací. Deštník proti drahotě, vole!

V Německu novináři dlouhá léta nálepkovali protestující, že jsou to nacisté. U nás, že jsou to proruští kolaboranti. Požadavky demonstrujících jsou tady i v Německu v podstatě stejné. Libtardi by se měli domluvit, jestli jsou jejich soupeři rusáci a nebo náckové. Obojí dohromady úplně nejde. Je to ruské a nebo hitlerovské, chtít ukončit grýndýl, ukončit migraci, ukončit nepřátelství, skoncovat s cenzurou a kriminalizací svobody projevu, obnovit právní stát, přestat živit neziskovkářské darmožrouty ze státního rozpočtu?

Hele, pokud Němci se svými protesty uspějí, musíme my také. Protože nejjednodušší řešení pro každou německou vládu bude v tom, že oberou nás. Zavolají Fialovi a ten bude poslušně skákat, jak oni budou pískat. Je úplně jedno, jestli se bude lísat k Scholzovi nebo k Merzovi nebo k někomu úplně jinému. Nejednodušší řešení německých problémů je v Praze. I když sympatizuji s požadavky německého lidu, nedělám si iluze, že by jim vadilo, kdyby se jejich problémy napravily na náš úkor. Bližší košile než kabát. V celoevropské řešení věří jen čeští libtardi.

Sype se to, sype… budou nové poměry. Všude. Připravujme se, abychom do nich měli co mluvit. Jde to totiž strašně rychle.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

333 thoughts on “Jde to strašně rychle

    1. „“Zákulisí bolševické revoluce v Rusku““
      Dle publikace BOUŘE byl v té době – co bolševik to CHAZAR a prý i ta prví revoluce Kerenského byla vedená CHAZARY !! tak nevím …

    1. No já nevím…
      Nějakej sráč, prý ruský agent, vyluxoval tajná konta německé tajné služby.
      Pak prý utekl do Ruska a pak prý do Emirátů. Proč nezůstal v tom Rusku, když to byl tak kvalitní agent, že vyluxoval tajná (!) konta tajné služby.
      Už jsem četl lepší knížky… ☺

      1. Zase takovu perlu jen tak někde nenajdete:

        Na stole v kanceláři v mnichovském sídle Wirecard měl Marsalek podle výpovědi dvou lidí sošku ruského prezidenta Vladimira Putina.

        Aneb supertajný ruský agent se řídí novým pravidlem, totiž že ne pod svícnem, ale pod soškou Putina bývá největší tma…

  1. Téměř 100 let byli češi vychováváni k přijetí role oběti, mnozí si z toho udělali životní styl a smysl života. Děti jejich dětí to už mají vypáleno ve svém myšlení jako axiom – neotřesitelnou pravdu.
    Nelze se pak divit, že se mnohým v roli oběti skutečně líbí existovat – je to v souladu s jejich pravdou, cití se v té roli vlastně šťastni a nemají potřebu to jakkoli měnit.

    1. Jsi xenofobní.
      Kdybys něco takového napsal o židech (např. “ Děti jejich dětí to už mají vypáleno ve svém myšlení jako axiom“), tak bys mohl mít velký problém.
      Tak nějak vznikal a šířil se biologický, rasistický antisemitismus – tak jak to děláš ty. Dědičná vina a z toho usuzovat na celý národ. A troubit to do světa. A pak přicházely pogromy a jiná svinstva.

      „Češi“. Máš tam hrubku.

  2. Vidláku, o paní Svobodové je to lež jako obvykle? Proč neukážeš celý záznam o tom, jak jsi tu neschopnou novinářku roznesl na kopytech?

    Máš to celé nahrané, tak to ukaž.

      1. To on nepřijede. Ty bys mu nalil portské, a on by pak ve vožralství mluvil a psal pravdu. – To je ostatně důvod, proč u tebe předmětná návštěva nechtěla chlastat.

        Jen si to představ, ten průser, kdyby v Ricinu napsali o věcech tak, jak doopravdy jsou!
        Rázem by byli bez práce.

        1. Třeba by v opilství vyprávěl nějaké protirežimní fóry. Nutellín je vůl a tuhle válku prohrajeme!

    1. Jednim pravidlem zustava, ze konspiracni teorie ,se brzy zmeni samozrejme
      do konspiracni praxe. Uz nekonspiracni , kazdej vidi , ze sou.
      Proto sou neoblibeny vladami a musi byt zakladany nove a nove urady proti nim.
      Nove urady nejsou schopne ani nekonspiracne ,proces vubec zastavit.
      Koluje fama , ze byl K. , unesen.Samozrejme ,policie pracoval presne, dle instrukci dopodrobna dodrzovanych , jak ji povinnosti ,vycvik a poucky ukladaji.
      Konspiracni teorie vod vrchnosti nejsou vubec popularni , lid je nazyva blbejma srackama
      a nemaji sanci na oblibu, nesiri se a kazdej se jim vysmiva.
      Leyno se na takovou situaci vrhla .Budou taky sankce na ne.
      Brusel ,drive teorie a dnes uz jistota ,nekonspiracni praxe = Bruuser.

    1. video je tak nepravděpodobné, že spousta lidí pochybovalo, jestli to není podvrh, ale nejspíše je autentické, přináší ho i ofiko media.
      Pak ho buď Fiala vymlčí / ještě přede v Indii nebo už je doma?/ anebo je to předem domluvené, jako alibistický posyp půlky hlavy při silném zavšivení.
      Ale nemyslím si, že by si pětidemolice nechala rozbít koalici.

      1. Fiala je v klidu. Jeho video s Nutellou má daleko větší ohlas než Okresní přebor s Rakušanem.

        preVítek si vykoledoval další přezdívku – Hnátek.

    2. Další důkaz, že idiot vypoulenec neumí vůbec nic, ani natočit klip. Vy jste snad někdy viděli fotbalistu s velkým číslem na prsou ? A ty trenky také skvělé.

  3. Nevim odveta za vybuchy na hrbitove

    Írán zaútočil balistickými raketami na dvě americké základny v Iráku

    Americká letecká základna Harir a mezinárodní letiště Erbil v Iráku byly napadeny balistickými raketami a kamikadze drony íránských islámských revolučních gard (IRGC).

    Podle hlavní íránské tiskové agentury Tasnim IRGC oznámily úplné zničení „špionážního velitelství“ protiíránských teroristických skupin v regionu za pomoci těchto úderů balistických raket.

    Tento vývoj je významný, protože Írán oficiálně přiznal odpovědnost za útok na americkou základnu, což naznačuje přímé zapojení IRGC spíše než použití zástupných skupin v regionu. Tento krok Íránu podtrhuje odhodlání země v jejích akcích proti americké přítomnosti a vlivu v regionu.

    https://aftershock-news.translate.goog/?q=node/1333717&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

  4. Tak jestli tohle vyjde, tak do roka budeme mít svoji malou válčičku, jak nám neustále radostně zvěstují Fiallah, Řehták, Afrochová, Prasoryjec a další:
    https://simplicius76-substack-com.translate.goog/p/new-war-drums-chill-europe-with-renewed?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

    Je to placené, ale ta první uvolněná část bohatě stačí, abych se začal potit mezi půlkama.
    Tak už začínají zacvakávat dílky puzzle dohromady, proč je takový tlak nás odzbrojit…

    1. Re: PivoJ

      Teď totéž hlásal Rusobijec Matyáš Zrno na CNN Prima News.

      Já bych byl zatím v klidu. Soudruzi nás potřebují namasírovat, abychom nadšeněji přijímali nezbytnou nutnost nakoupit válečné harampádí z USA, přičemž slovem „nás“ míním obyvatelstvo EU.

      Lidem totiž už značně lezou krkem Ukrajinci a ukrajinské obilí, které podsekává ceny obilí v EU a dělá jej ztrátovým produktem.

      Ivan zatím nikam nepoleze, pokud mu dáme pokoj. Má dost svých starostí na Ukradině, nebude si dobrovolně otevírat další futrál plný problémů.

      1. Nemyslím, že by Ivan chtěl nebo měl síly na to někam lézt. Ale psychopatičtí váleční štváči si nedají pokoj, i kdyby měli použít nějakou malou falešnou vlajčičku.

        1. Což o tom, síly by myslím měl, ale to chtění mi tam nepasuje. On jenom brání své místo na této kuličce. A nechce je nechat zdevastovat je známe odjinud.

        2. Nebudete-li řádně vystrašen, nebudete ochoten koupit předražené zbraně made in USA. Kdyby nás nestrašili Ruskem, zbrojili bychom proti Číně, Íránu, Severní Koreji … komukoliv. Jde o to koupit zbraně, používat je už netřeba, dokonce je to silně nedoporučováno. Mohly by se rozbít nbeo být zničeny bez možností nákupu dalších drahých dílů na opravu. Povoleno je jen mírné poškození ,aby se kšeft hýbal.

          1. Já žádné zbraně z SSA kupovat nebudu, mám jiných dost.
            Bohužel budu nucen (jako všichni ostatní) je platit.

    2. No, logiku ten článek má minimálně v tom, že americký Deep State a jejich maskot BideT se chovají tak, jako by se ani s dalšími volbami předem nepočítalo. Stejně jako u nás fialový Hňup a jeho demoliční kamarila.
      Protože po tom co předvedli za poslední 2 roky, by v následujících volbách dopadli asi ještě hůře než Šimečkovci a Čaputka na Slovensku. Při takovém propadu už nepomohou ani zfalšované korespondenční volby. Musí se stát něco velkého, co je udrží při korytu.

    3. Pivoj:
      Tohle bildí pucle komentovala Mařenka Zacharovová takto:
      “Nevylučujem, že analytickú časť poskytlo Bundeswehru nemecké ministerstvo zahraničných vecí pod vedením Baerbockovej”
      Musím říct, že jestli to trefila, tak mě to dost uklidnilo….Ančalenka zkrátka obrátí o 360°
      Celý článek tady: https://1url.cz/6ufFd

        1. Zatočí se mu hlava. Sice kouká na stjené místo, ale po zatočení o 360°je vidí rozmazaněji, a tam se schovají detaily, které je vhodné ukrýt.

        2. Je to prostě takový fičák, až z toho jde hlava kolem dokola.
          A když potáhnou na východ, dojdou na západ. Jako je to v té písničce.
          Nebo si ten východ na ten západ dojde a praští je klackem přes palici a vrátí se zpět. ☺

  5. 👹koronafašismus

    Již nějakou dobu statistiky neúprosně ukazují, že roste nadměrná úmrtnost a na druhé straně je zaznamenán razantní pokles porodnosti. 

    Ve třinácti evropských zemích velmi znepokojivě klesla porodnost

    24 ledna, 2023 Slovanka

    👹koronafašismus

    Švýcarsko: Rekordní pokles porodnosti svedli na nedostatek kvalifikovaných pracovníků

    👹koronafašismus

    Ve Velké Británii umírá týdně 200 lidí nad obvyklý průměr, v Austrálii klesla porodnost o 67%

    20 srpna, 2023 Slovanka

    👹koronafašismus

    Švýcarsko zaznamenalo nejprudší pokles porodnosti za posledních 100 let

    I když Švýcarsko je  multikulturní země s nemalou muslimskou komunitou, která zaznamenává za všech okolností výrazně vyšší porodnost 

    3 května, 2023 Slovanka

    Jane Fonda, podporovatelka Bidena a potratů až do porodu, prohlásila, že „prolife“ aktivisté musí být zavražděni

    Drtivá většina takzvaných „celebrit“ je vždy na straně systému, ať už je jakkoli zvrácený

    Profesorka z WEF je nadšena z rekordního poklesu porodnosti ve Velké Británii…

    Schwabovo Světové ekonomické fórum má mnohem větší vliv…

    https://necenzurovanapravda.cz/2023/12/svycarsko-rekordni-pokles-porodnosti-svedli-na-nedostatek-kvalifikovanych-pracovniku/

              1. Neznáte prstíčkovou metodu, jak ji praktikují dámy snažící se o otěhotnění? Říkají si snažilky a rojí se na různých, chytré dámy prominou, slepičích fórech?

        1. Nevím kdo je Chlíbek.
          Nechal jsem si píchnout dvě dávky šmakulády. Na třetí jsem nešel, protože jsem viděl v práci v přímým přenosu jak všichni kdo měli třetí dávku chytli covida a měli vesměs středně těžký až těžký průběh.
          Soused dezolát v tom určitě prsty nemá, natož něco jinýho 😉
          Naše dítě bereme jako dar Boží a hodláme pořídit nejmíň jednoho dalšího sourozence, pokud to půjde dobře tak i dva

          Chtěl jsem tím jenom říct, že za poklesem porodnosti je víc vlivů než jen očkování proti wuchanské chřipce. Mám po Evropě roztroušenou spoustu spolužáků a kamaradů vč. Švýcarska. Problémy s bydlením jsou všude naprosto stejný. Na byt od města/státu dosáhnou jenom mimoevropští přistehovalci. Bílí jsou odkázáni jenom na komerční podnájmy nebo bydlení u rodičů…

          1. BTEX:
            Tak nezbývá popřát, abyste ho ve zdraví i vychovali, jako naočkovaní.
            Mohl bych se zeptat, proč jste se nechali naočkovat?
            Zajímá mě skutečný, přesný důvod.

            Vidím kolem sebe, jak „náhle“, zpravidla ve spánku, dostávají mozkové mrtvice, nebo umírají na jiný problém s krevní sraženinou, stále mladší lidé (oproti mně). Padesátníci, ale i pětačtyřicátníci, teď tímto způsobem umřela mladší kolegyně ségry-učitelky, pětapadesát let, nevyhořelá a zdravá, jako řípa, lítala na kole bez elektriky, co to šlo.
            Těch nevysvětlitelných úmrtí poměrně mladých lidí je fakt hodně, ale ty kurvy o tom záměrně nepíší. Jen si zkuste vzpomenout, kolik mediálně známých lidí takto nevysvětlitelně umřelo za rok 2023..

            1. Jednoduše jsem podlehl propagandě a věřil, že tím pomůžu ochránit svoje staré rodiče. V našem okolí na covid umřelo několik lidí, kteří nám byli drazí.
              Očkování jsem snědl dobře a bez následků. Ovšem pochybnosti se dostavily, neb vím o několika případech, kdy zdraví lidé byli na pokraji smrti už po první dávce. Na očkování jsem se vykašlal když jsem v práci viděl ten lazaret po třetí dávce dotyčných.
              Stran náhlých úmrtí krevních sraženin atp. nevím nemůžu soudit. Blízký příbuzný měl mrtvici ve třiceti, zdravý chlap, sportovec. Bylo to dlouho před covidem a vypadalo to blbě, ale zaplaťpábůh naštěstí nakonec bez následků.
              Ve svým širším okolí nevím o nikom kdo by měl po očkování problém nebo zhoršení stavu. Ale zase netvrdím že to nemůže nastat.
              Celebrity v současnosti zobou a šňupají všechno možné, takže tady s vakcínou může být i nějaká negativní multiplikace…

          2. BTEX:

            Já jsem v důchodu a takovou sračku bych si píchnout nenechal, co vás k tomu vedlo? Jste mladí a v produktivním věku, vás by ta chřipka na životě ohrozit nemohla, to fakt nechápu???

            Doufám, že jste byl i hrdým majitelem kovidpassu a užil jste si dosyta restauračního pobytu jen pro vyvolené.🤪☠🐑🐑🐑.

            1. Stal se dobrovolným neplaceným testovacím subjektem ve studii vlivu mRNA vakcín na zdraví populace. Množství testovaných a masovost testu předčí všechny dřívější experimenty. Měl možnost volby, do budoucna uvidí, jak moc si polepšil či pohoršil oproti těm, kdo považovali Covid za menší zlo než vakcínu mRNA.

            2. Milan44 napsal:16 ledna, 2024 (17:00)

              Víte, pane Milane44, myslím, že není tak úplně namístě se vyšklebovat těm, co se nechali naočkovat. Mnozí, hlavně z té mladší generace, to udělali opravdu v dobré víře, že tím ochrání své nejbližší, na kterých jim záleželo. Zvláště, když mezi těmi nejbližšími měli/mají ty, kteří jim byli otloukáni našimi „autoritami“ jako rizikoví… To není důvod k dehonestaci. K dehonestaci, ale především a hlavně k odpovědnosti (nejlépe ve formě soudního procesu) by měli být hnáni ti, kteří starost a zodpovědnost těchto lidí vůči svým blízkým v podstatě drsně zneužili pro svoje vlastní kšefty. Ti by měli být pranýřováni a nakopání bosou nohou do zadnice! A do první řady na to kopání bych postavila toho zmetka Flégra.

              1. Máte pravdu, ale jen pokud lidé, kteří se nechali naočkovat, nenadávali nebo neuráželi ty, co se očkovat nenechali. A těch urážejících bylo docela dost, tady tolik ne, to je pravda. A natož když někdo přál těm, co vakcínám nevěřili, těžké onemocnění nebo dokonce smrt v rodině. I zde se jeden takový „dobrák“ občas vyskytuje. On dobře ví koho mám na mysli.
                Ale je pravda, že BTEX to není a zřejmě takový také není.

                  1. Víte já si nemyslím, že byla většina lidí co se nechala naočkovat, hloupá. Jen si nechali vymýt mozek neustálým strašením a propagandou. Nakonec nepřemýšleli o tom, že to nebylo dostatečně klinicky vyzkoušeno, že na tom vydělávaly farmakoncerny neskutečné peníze (a stále vydělávají), politici si na tom ohřívali polívčičku a takoví lidé jako např. Flégr byli najednou ti správní, prostě normální lidé měli strach buď o sebe nebo o blízké. Pokud neuráželi ty co byli opatrní, tak nic proti nim a myslím, že BTEX je jedním z těch co měli strach a přestali v tu dobu přemýšlet.

      1. Ze jste ockovan, k tomu zdravy a mate dite, zplozene po ockovani, to se na alternative neodpousti.
        Vratte se na Novinky 😂

        1. Proč, z čeho tak soudíte stridore (embecko z webu Janiky)? Někdo zde píše aby psal na novinky? Nebo jiné odsudky?

        2. Kdo jste, že mě vyháníte z dvorku, který vám ani nepatří ?

          (Janiku jsem četl, škoda jí a čest její památce !)

    1. Lidé bílé rasy už delší dobu vymírají. Tento trend je u většiny států statisticky doložen. Přitom počet obyvatel Země stále narůstá – čili uprazdňovaná místa po bílých zaujímají černí a žlutí, případně míšenci.
      Tento proces je plně v souladu s agendou globalistů, kteří se rozhodli bílou rasu až na výjimky (Chazaři) postupně zlikvidovat. Akce coranavirus byla jen další dílek skládačky – naivní hlupáci si do sebe nechali pod vlivem strašecí propagandy naprat rmn-jedy, které je dříve či později vyřadí ze života.
      Nyní se globalističtí hlavouni radí v Davosu na dalším postupu. Proslýchají se zprávy o vypuštění dalšího umělého viru pod názvem „X“, prý s mnohem vyšší úmrtností.

          1. U těch ras vůbec nejde o nějakou barvu kůže, nýbrž o jejich dané charakteristické vlastnosti.
            Velmi dobře tuto problematiku popsal např. Petr Bakalář ve své knize TABU V SOCIÁLNÍCH VĚDÁCH, vydala Votobia Praha v roce 2003. Ve své době vzbudilo TABU v SV poměrně velký mediální poprask.
            Kniha má tři části:
            – Rozdíly mezi rasami
            – Judaismus jako evoluční skupinová strategie
            – Eugenika

            Co se týče globalistů, tak snad netřeba zdůrazňovat, z jakého etnika se oni převážně rekrutují.

            1. Charone,
              když Vám každý mrtvý dá obolus za přeprau duše do podsvětí, přijdete si na pěkné peníze. Po koronaviru Vám nastávají žně.

              1. Nedávaly se mince spíše Kerberovi, aby je na tu loď pustil? Něbo oběma? Já už si to nepamatuju, je to dlouho, co jsem se tam vydala naposled (v roce 2009).

      1. Zluty uz tolik nepribyva, spis stagnuji a predpovida se jim ubytek.
        Pribyva hlavne Afrika a Jihovychodni Asie. (Indonesie, Pakistan…)

        Ale kdo vi, jak to bude.
        Ja jsem se ucil, ze vsude budou Cianani s jejich porodnosti. O par desitek let pozdeji (ted) vehlasni ekonomove Cine vesti pad, pokud se jim nezvede porodnost.

        On ten ubytek ani tak nesouvisi s barvou kuze, jako spis s zivotni urovni. Cim vyssi zivoni urovem lide maji, tim mene se jich chce o ni prijit.
        A vsichni rodice se tu asi shodnou, ze dite znamena ruzna omezeni, starosti a atd.

        1. Jak ja mohla byt prachata, nemat deti … a o kolko menej kriku by u nas bolo … a nemusela by som kvoli nim obiehat mesto, ked mam den po horucke, ze jo .. no mate mi co zavidiet?

          1. Ze jo? Clovek by mel bez deti tak fajnovej zivot… do chvile nez by si polozil tu zakladni otazku. Proc?

            A to pisu jako nekdo, kdo si skoro poridil vlastni vnoucata…

            1. Kym su smradi mali, ja sa mam, ja mozem spat, mam prachy, mam slobodu … na dochodku, ty sa mas, tebe pomozu deti …

                  1. Sibyla:
                    Už jsem v důchodu dávno a děti s pomocí prozatím odháním. Jediné, s čím mi odmítají pomoct je pes 😀

        2. Pokles porodnosti souvisí s vlastnictvím TV přijímače a vysílanými mýdlovými operami z prostředí bohatých, krásných, nepracujících, co se nemusí honit v práci. A pak se takový jedinec hltající seriály podívá na realitu v bezprostředním okolí a takový svět se mu nelíbí. Raději potom uteče zase do snového světa. TV je v podstatě soft droga, obdobně jako cukr.

          1. Třeba ani ne vždycky. Z vlastní zkušenosti byl za tím pocit, že času je dost, kolem spoustu věcí k zažití a hlavně to nejzrádnější- dokud člověk děti nemá, tak si nemá šanci/zkušenost uvědomit o co přichází, to zpětně pozná až když je má, jak to bylo bez nich prázdný/ plytký.

        3. Hlavním důvodem v Číně vidím politiku jednoho dítěte, neb (a neberte mě prosím doslovně) se říkalo že kdyby šli číňani ve čtyřstupu do moře neubývalo by jich. Ale dávno již tomu.

      2. mna by zaujimalo co potom…..s depopulaciou neuspeli ani u Indov, ani u Africanov, ani u Arabov, ani u Indonezie, pricom ide prave o narody, ktore najviac populacne rastu. Tak naco je to cele dobre?? Zlikvidujes 700 mil. bielych, ale jednaksi obmedzis prave svoj mocensky dosah, jednak su to prave ti, ktori sa nerozmnozuju az tak. Ale ti, ktori sa rozmnozuju, tak ti zaberu ich zivotny priestor??
        Bohuzial, vidim, ze to tak je, ale naozaj nechapem tu logiku za tym

  6. To zchudnutí, co měla Svobodová na mysli, není vidět, protože se týká hlavně toho, že lidi „rozpustili do spotřeby“ úspory, co měli na stáří. A protože lidem na účty nevidíte, nevidíte to zchudnutí. V mnoha případech se to může jevit i jako zbohatnutí, protože lidi ty peníze „utopili“ v rekonstrukcích na domech a podobně, aby je proměnily na reálnou hodnotu, dokud ještě neztratily na hodnotě příliš. O to větší náraz to bude teď, protože ty spotřebované peníze už nejsou a tudíž teď už nikdo nic opravovat ani stavět nebude. Inflace je krásně vidět na cenách levných automobilů. V roce 2009 jsem koupil dobře vybavenou Dacii za 250 tisíc. V roce 2019 za 350. Dnes dáte za ekvivalent, tedy dobře vybaveného Joggera přes 500. Za 15 let je to inflace přesně 100%. Další auto bude asi BYD nebo něco podobného, záleží jen na dostupnosti servisu.

    1. Re: Kadlas

      Jogger se dělá od r. 21, takže jste nevybral ten úplně nejsprávnější příměr.
      Čímž vůbec nechci sdělit, že nemáte pravdu.
      Ale abych vám to zkusil „natřít“, zvolím stejný typ vozu.

      Dacia Logan v holobytu šla okolo 160 – 170K, přičemž výchozí cena měla být 5K €.
      Syn si letos koupil tento model za 290K s tím, že se jedná o dvouletý a navíc bouraný vůz, který odstál rok v bazaru. Zimní cena nových kusů začíná v Gorolistánu na 420K

      Je pravdou, že je do něj nacpáno milion elektro-zbytečností, které běžnému spotřebiteli akorát otravují život a nutí majitele neustále jezdit po servisech, pokud se to nedá garážnicky nějak obejít nebo odpojit.

      1. Já bych jen upřesnil, že v nabídce nových vozů už Logan není. Je tam Sandero, Jogger, Duster a Spring. Spring je maličký elektromobil za víc než půl mega – vidět je třeba jako rozvážka obědů v centru města. Nástupcem nejpoužívanějšího kombíka Logan MCV je právě Jogger – vzhledově podobný na Volvo V70.

        1. Re: Kadlas

          Ano, máte pravdu. Synovi řekli, že oněch, podle mne poněkud brutálních, 420K je doprodejní cena a konec zvonec.

      2. Tss………auta…….pitomá jíška zdražila ze 42kaček na 84! A to v ní není nic navrch, natož elektronika.
        A tuhle zvednu oči, tam mutnutá reklama – ibalgin. Prý úúžo, zlevnili jsme z 230 na 159! No, tuhle mě bolel zub, takže jsem dva spotřebovala a děkovala nebesům, že to jinak nepotřebuju.

        1. Byl jsem pres svatky v Polsku a u pokladny koukam… mistni ibalgin… Baleni za 12 zlatek. V pribalovem letaku urcite stalo „zpusobuje u cizincu nasranost“.

  7. Svobodové se stačilo podívat do zrcadla, zchudli kvůli inflaci všichni, kdo nedostal přidáno alespoň stejné %. Předpokládám, že na toto v Respektu nedošlo…

    1. Aj ti, co dostali pridano, schudli … mam hypo, tak mam na ucte nejaku ciastku, aby som mala nizsi urok z hypo … pred inflaciou sa za to dalo nakupit tovarov … dnes sa za to da kupit polovicka … som rovnako bohata, ako pred inflaciou, aj ked by mi pridali?

      1. Na první dobrou to tak vypadá, ale tito (vyšší úspory v hotovosti) to mají většinou rozprostřeno do svého portfolia, tedy kromě hotovosti mají i zlato či stříbro, jiní nemovitosti (třeba jen svůj domek a chatu, nebo taky třeba 15 bytů a nájmy také rostly) a hlavně akcie (při vysokém růstu akcií bylo uměním se netrefit).
        A inflace v jejich nákupním košíku je také pro každého úplně jiná: Pro ty chudší, kteří příjmy utratí za základní potraviny byla velmi vysoká, ale pro ty, kteří většinu utratí za jiné položky, nepodstatná (zvlášť když jim výplata stoupla o mnoho tisíc). Asi tak.
        A taky CZK vůči jiným měnám se drží, tedy lze dnes nakoupit stejně jako před rokem, či dvěma.

      2. Zlato je na historickych maximach, SP500 je na historickych maximach, bitcoin za posledny rok narastol o 100%, nehnutelnosti isli hore, tak o com to tarate. To sú veci, do ktorych ti, co mali uspory ich uložili, peniaze vo vankusi uz dnes nikto nedrzi.

  8. Libtardi by se měli domluvit, jestli jsou jejich soupeři rusáci a nebo náckové. Obojí dohromady úplně nejde.

    Ale jde… hlasku o Putlerovi uz jste urecite slysel. Pro ne je hitlerovske Nemecko a putinovske Rusko totez. Ale Azovak na vozidle s tramovym krizem je pro nej ruska propaganda a selhani jednotlivce (a ani mu to neni nelogicke takhle podat). Orwel vedel, co pise.

    1. Vsak jak to je v novom dejepise? Vojnu rozputalo RUSKO A NEMECKO .. v este novsom bude, ze ju rozputalo Rusko samo …

      1. No vidíte, a ve skutečnosti tu II.WW rozpoutala Rotschildovská Británie po boku s Francií. A v pozadí za velkou louží jim kryli záda další banksteři z USA…
        Dnes už je to zřejmější než kdy dříve.

        1. Z toho plyne, že spojenectví RU a DE je pro ně tak nebezpečné proto, že by dokázali spolu jejich moc ohrozit či zlomit. Tak je štvou proti sobě. Je to tak?

          1. Doporučuji ke studiu knížečku od Alexandra Dugina – „Velká válka kontinentů“, ve které se píše o tzv. Atlantistech vs. Euroasijcích, a o teorii „světového ostrova“ (myšlena je Euroasijský kontinent + Afrika). Atlantisté jsou především Anglosasové. Anglosaské mocnosti byly vždy z principu mocnostmi koloniálními, tedy založené na dobývání a drancování zámořských území.

            Spojení RU a DE (plus dalších evropských pevninských států) je pro atlantisty velkým nebezpečím a noční můrou, které se již 3x v nedávné historii podařilo anglosaskou politikou „rozděl a panuj“ zabránit. Místo toho se jim však stala jiná nepříjemná věc – hospodářské a vojenské sblížení Ruska s Čínou a dalšími asijskými státy. Plus nově i africkými.

            Z Evropy se tak díky Anglosasům a jejich místním lokajům stává hospodářský skanzen světa a z politické stránky zhnisaný apendix „světového ostrova“. Odnese to samozřejmě místní obyvatelstvo.

            1. ono to odnesu aj Anglosasi, pretoze imho, spojenec, s ktorym si utieraju topanky, slabne a zvysok sveta to vidi. Miesto posilnovania a spoluprace to ide vzdy na niekoho ukor a vysledok sa dostavi……proste splhas po tych, co su pod tebou, aby si sa udrzal nad hladinou, ale neriesis, ze cely cas ste mohli spolu zaplatat tie diery a udrzat barku nad vodou

  9. „Podle odhadů Ovocnářské unie jich tak loni z krajiny zmizelo na tisíc hektarů, trend úbytku ale bude pokračovat i letos. Z české krajiny by podle unijního odhadu mělo letos ubýt na 500 až 600 hektarů sadů. Trend sice zpomaluje, podle předsedy Ovocnářské unie Martina Ludvíka jde ale stále o špatnou zprávu nejenom pro samotné pěstitele, ale i pro veřejnost. Extrémně alarmující zprávou ale podle něj je snížení nové výsadby, která loni nedosáhla ani stovky hektarů a byla tak rekordně nízká.“
    Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/zemedelstvi-pestovani-ovoce-jablka-merunky.A240115_162733_ekonomika_drh

    Toz tak. Nez sa nieco zmeni, uz nebude co zrat … jedine, co by nam teraz dokazalo pomoct, su uz len sankcie jak na Rusko, a odchod lepsozemi z nasej ekonomiky

      1. V Makru kupuji cca po 20, což jsou 3 cigarety nebo půlka malého piva v hospodě. A tuším, že Vidlák má na zimu jablka ve sklepě za 0. Sestra si kupuje jablka na uskladnění i pod 20. Možnosti jsou.
        A kontrolní otázka: Když jsou v supermarketech tak drahá, mají je v malých obchodech výrazně levnější?

        1. A až si němečtí zemědělci vynutí vyšší dotace, státní záruky za půjčky (= zlevnění půjček) či zelenou naftu a nižší daně, tak ty sady tu vykácíme všechny (leda by náš stát dotace a zvýhodnění dorovnal, ale to Babišovi nedají).

          1. A potom pride situacia ako s kovid ruskami – sami mame malo, vam nepredame … ale ruska sa dali nasit zo starych treniek, neviem z coho si na kolene vyrobia jablka bytovkari (ako aj ja)

  10. Neřekl bych, že protesty zemědělců v Německu moc změní. V něčem jim ustoupí, ale celkově se nic nebude dít. Snad až po volbách příští rok a posílení AfD. A i kdyby do Německa prelili všechny dividendy, jako že ne, v přepočtu na eura, to pro Německo znamená v rozpočtu, jako pro nás 3 miliardy korun. Takže klíč není v Praze u Fialy. Ano zkrouhnou nás, ale to nebude mít žádný revoluční potenciál. U autora začíná převažovat přání otcem myšlenky. Eroze systému bude pokračovat, ovšem pomalu.

    1. Podle mého, budou to jakžtakž šolichat do voleb. Podaří-li se ji je pomocí pirátes zešolichat v jejich prospěch , tak pak nastane fičáík

    2. AfD je pravicová strana na úrovni našich Svobodných. Chtějí zrušit daně z nemovitostí a snížit ostatní daně. Zeštíhlit stát. Vše pro Německo. To se vážně místnímu, většinově levicovému osazenstvu, líbí?

      1. Být levicový neznamená chtít na vše dotace, dávky, podpory, a chtít co nejvíce úředníků. I levicově vedený stát může být efektivní.

        1. Máte svoji pravdu v tom, co je ještě levice a co pravice. Já to chápu postaru. Tedy levicový stát více přerozděluje a k tomu potřebuje více úředníků a hlavně více vybrat na daních všeho druhu, aby mohl následně více poslat těm chudším. AfD prosazuje opak, a to na úrovni svých obyvatel, tak i na úrovni EU, tedy jednotlivých států.

          1. Eto,
            když i levičáci spolu s pravičáky zjistili, že stát bere úplně všem a nedává chudým, ale jen zaměstnává další státní úředníky. Takže levičáci z nějakého volání proti zdanění bohatých mají stejně jako kdyby zdanění bohatých ani neproběhlo.
            Státní úřednický moloch dokázal spojit názorově antagonistické vrstvy levice a pravice proti sobě. Něco podobného se naposledy stalo před Lipany 1434, kdy radikální táborité spojili katolíky s umírněnými kališníky.

            1. Tak jest. Naše vláda není ani levicová, ani pravicová.
              Je zadnicová. Zadnice, to je přesný popis míst, kam nás všechny, bez rozdílu vah a politického zařazení, tahle vláda vleče.

              1. Řekl bych, že už dovlekla, jen mnozí ještě nevzhlédli od svých ifounů, jinak by viděli, v jak hluboké hnědé díře jsme.
                A aby se obyvatelstvo příliš nebouřilo proti těm nejbohatším, metodou rozděl a panuj jim dovezou z Afriky další obyvatele, vůči kterým se mohou vymezovat a tak naplnit Rozděl a panuj! Neboli divide et impera.

              2. Alef Nula naspal 16 ledna, 2024 (17:53)
                „Naše vláda není ani levicová, ani pravicová. Je zadnicová. “

                Boží! Skoro bych to viděla na heslo dne 😂

                1. Neberte vazne ty ilusorni kecy akademiku , vlada neni nase a vod zacatku, kazdej den to dokazuje.
                  Akademik tu lez opakuje , aby se dostal ke korytu.
                  Kdyby rekl pravdu ,ze chce koryto cizi vlady u nas ,to nemuze.
                  Na rozdilu v cene elektriny ,pod dohledem ty vlady ,
                  uz vidite fakt , prevzeti ochrany, nad CR.
                  Ovladnutim a zbidacenim populace , kdyz elektrinu potrebuje kazdej..To je zacatek.

  11. Vidláku, přesně jste definoval rovnici řešení problémů Západu:
    máš problém? Vykopni ho sousedovi na Východ! A nemáš problém.
    Západ skoro NIKDY nepřizná, že udělal chybu,ale zkusí vás usmát, že je všechno u nich v pohodě a ty bys měl udělat, co ti navrhují.
    Zeman: „Když si pozvete hosty, neposílejte je k sousedům na oběd.“ On to krásně vystihnul.
    Německé (a další západní problémy) se jistě budou řešit na účet SE jako v minulosti, a, pokud Němci podlehnou našeptávání Anglosasů, tak i VE – Ruska. Opakování roku 1938, kdy si dojdou sami pro to, co jim jejich „spojenci“ odstřelili.
    Pokud dojde na „úklid“ Německa nebo Západu, hádejte, kam pošlou to dobro? Zpátky do Afriky? Tomu nikdo nevěří. Ale, dalo by se zabít více much jednou ranou. Např., poslat to bojovat a umírat za suroviny (pardon, demokracii) do Ruska.
    Budeme potřebovat silnou, národní vládu, která bude reprezentovat a tvrdě hájit národní zájmy a nenechá se uplatit nebo ukecat. Oni to jistojistě zkusí, zahojit se na Východu.
    Takže, změny v okolí vítáme, ovšem jsme ostražití, aby ty vylezlé problémy nechtěli řešit na náš účet. Jsme nebezpečně blízko a přímo zabodnutí do nich.

      1. No, oni nemají Pepu Nose. Oni jsou jiný svět, kde fyzika platí, pokud vydělává nebo slouží jejich představám. Mentalita dobyvatelů a nájezdníků. 1812, 1914, 1938….? Navíc, vidí se na vyšší úrovni, než my.Do toho protestantská etika: jsi bohatý = jsi Bohem vyvolený. Nějaký takový mix tam bude.

          1. Oni si nás prvně podloží, takže hřbety si lámeme jejich pádem my. Bohužel. Ale, když se necháme, byli by blbí, kdyby to neudělali, že. Že, pane premiére a prezidente!

        1. Protestant mel za ukol co nejvice pracovat a mel bohem povoleny i zbohatnuti a pucovani na urok./Narod se tak stal prevelice ochotnej/.
          Zapadni vrchnost nema problem , ale je nemocna chronickou agresi ,posedlosti proti vychodu a na vsechny, kde se vyskytuje bohatstvi a kde by mohl loupit a okupovat.
          Nebo aspon budovat zakladny , na ovladnuti sveta….Vydreni vseho a obohaceni.
          Kdyz ziska moc , tak zacne kolonizovat a zotrocovat i vlastni populaci ,
          ktera vse co bylo treba, nejdrive vybudovala…… A kdyz neni treba.
          Vladni sved ihned zacal kricet vo valce na Rusko. Dokoncil dovoz
          jinejch a moznej zamer ma , ze svedy posle proti rusovi..
          Zapad predtim prikazal , aby vladni ukr /Sluhove naroda si rikaji /,
          vyuzil ochoty populace napr. , aby co nejvice ubyla.

  12. Postupně se vynořují další informace o střelbě na Filozofické fakultě.
    Na CNN Prima News mluvil Zaorálek, který byl v budově, generál Šándor a ředitel záchranné služby Praha Petr Kolouch. Podle Koloucha vše proběhlo naprosto perfektně a nemá žádné pochybnosti. Ředitel záchranné služby, který nemá po střelbě se 14 mrtvými (z nichž jeden zemřel až v nemocnici a další, dcera poslance Richtera byla na kraji smrti vykrvácením) žádné pochybnosti mě velmi znervózňuje.
    Podle Koloucha policie záchranáře do budovy nepustila a zraněné vynášela, poté co proběhla triáž a první pomoc, ven ve vacích. Poté záchranáři zraněné shromažďovali venku, znovu provedli triáž, poskytli jim v indikovaných případech kyslík a infuzi a rozvezli do nemocnic.
    Třídění zraněných (triáž) se provádí, pokud zdravotnické prostředky nejsou adekvátní počtu zraněných. Tady to ovšem nebylo – podle Koloucha bylo v akci 19 sanitek (na 22 zraněných v budově, neboť 3 byli zraněni na ulici). Tady tedy nějaké třídění nedává žádný velký smysl, zejména, když některé nemocnice jsou od místa střelby kousek (nemocnice Na Františku, všeobecná nemocnice na Karlově náměstí) a sanitky se mohly obratem vrátit.
    Před několika dny tvrdili záchranáři, že policisté je nepustili do budovy, dokud ji neprohledali a nezajistili. Kolouch ovšem tvrdí, že je policisté do budovy vůbec nepustili. Tady je tedy určitý rozpor. Kolouch si chválil první pomoc policistů, ale je rozdíl mezi první pomocí (přikládání tlakových obvazů apod.) a stabilizací, kterou by provedli na místě zdravotníci (s aplikací kyslíku, infuzí apod.).
    Shází časová osa – co se dělo po sebevraždě střelce. Kdy policie začala poskytovat první pomoc, kdy vynesla zraněné ven, kdy je rozvezli do nemocnic. Zatím víme, že poslední zraněná byla doručena do nemocnice v 16:40, tedy 1:40 hod. po střelbě. To se mi zdá příliš dlouho! Nevíme, kolik policistů zasahovalo v budově a jak dlouho trvalo, než ji prohlásili za zajištěnou. Podle publikovaných údajů tam zasahovalo 24 policistů z URNA. To je na tak velkou budovu příliš málo. Tím by se vysvětlovala triáž na místě – prostě tam bylo příliš málo policistů a příliš málo přenosných vaků, aby mohli odsunout zraněné najednou. Patrně neměli ani policisté, ani záchranáři žádné ponětí, kolik zraněných v budově je, a proto ty nalezené ponechávali na místě. Prostě opět nedostatek ve velení a přenosu informací.
    https://www.youtube.com/watch?v=Wt9oWp-xHjU

  13. Sluníčkářská životní potřeba
    Mirai – Chci tančit

    https://www.youtube.com/watch?v=fALytXNIcIo
    24 mil. zhlédnutí před 5 lety

    Život plyne dál
    Nechci promarnit ho v jistotách 😁😁😁
    Než bych na břehu stál
    Radši stokrát bych si na dno sáhl😁😁😁
    Sám si píšu scénář svého osudu
    A věř mi dokud dýchám, jen komparz nebudu😁😁😁
    Chci tančit zimou i létem,
    projít bez starostí celým širým světem😁😁😁
    Večer pít víno, na nebe se dívat,
    počítat hvězdy dokud nezačne svítat
    Já chci tančit zimou i létem,
    projít bez starostí celým širým světem
    Večer pít víno, na nebe se dívat
    Dokud budu jenom trochu vnímat …

    1. Zadnej styk s fanatiky nemuze dopadnout nejak vobycejne a normalne.
      Rozum , povidani vo zivote a skutecnost pokladaji za nejvetsi nepratelstvi rovnou ,
      kdo neni fanatik je automaticky proti nim..
      Zatim jsou zapaleny obracet kazdeho a viru pravou..Kazda jina je nepritel.
      Oboji si zasluhuje aspon umlceni , upalenim na hranici.

      Pripravuji stale nove zakony na inkvizicni soudy.Jinak nejsou spokojeny..
      Pouzivaji stejne abstraktni akademicke poucky, kdo se ma hur. Ukazte.
      Kdyz ukazete , prohlasi , ze si to zavinil sam./Protoze neveri , jako voni/.
      Kdo se ma lip. Rovnou do bahna pedagogickych abstrakci. Na tohle studuji.

      Z tech pletou akademicky bobligove potom ,ty jejich kladiva ,konkretni racionalni fakta.
      Zalozeny na kazdodennich situacich normalniho lidskeho chovani a projevu na verejnosti a vytvori z nich sit podezirani a z nich natlakem /psycho a fyzickym mucenim/,
      shromazduji ilusorni fakta a dukazy umele jimi vytvorenych zlocinu.
      /Nechal ste se vod nich zakademizovat , vodcizil ste se sam sobe , do debat takovyho druhu ,pac uz ste nacpanej jejich pouckovejma ilusema /.
      Jak to konci .
      Nezapirejte, ze mate styky se ruskym Satanem. Zpusobil , zdrazeni elektriny.
      Dokazte, ze nemate , ze ste bez viny ….treba z vezeni.
      Maji za sebou celej statni aparat..Ale monstr ,kterymu sami slouzi ,vetsinou neprezijou.
      Protoze kdyz teror nestupnuji , tak rychle konci jako jeho obeti ,
      uz ten proces stupnovani je sebevrazednej , jako ve Francii a
      rovnou vic vyhlazovaci s protestanty..
      Nic se nesype a kdyz nejak prezijeme tendle rok , budeme si gratulovat.
      Nemuze cekat , nez co je kolem nas ,absurdni , nepricetny iluse inteligentu
      a jejich nasledky , co jineho ,nez usamy,ubamy, bibami, s konkretnimi ale ,bombami..
      Podivejte se na nasledky , dolu , jak se vy zvatlavaji ,
      „vy neverite ve vitezstvi nasich zbrani „..

      A toho nemaji nikdy dost. Kde vzit a nekrast, ty lepsi pomery s jejich Ficem,
      s Vatikanem a Davosem ,s kazdym podobnym , pisou, jak radi zaplati clenstvi,
      180 tisic a 27 klacku za kazdyho navstevnika. Clenstvi v dalsich organizacich.
      Stohlavy sane z pohadek nebyly nejake vymysly , ale realna skutecna krvelacna nestesti ,
      ktere stale ve skrytu cekaji na svoji prilezitost.
      Pak mate nove hlavni zpravy ,vcera ze S. , jako „policia namerila 2 promile“…
      Tak se to sype.

    2. Když nemůžeš, tak přidej víc! (voe).
      Jeho tatík patří k nejbohatším lidem ve F-M. To se pak lépe přidává.
      Jako hudebníka ho nehodnotím, neposlouchám jeho styl.

      1. Re: Majkl

        Věta – Když nemůžeš, tak přidej víc! – mi navozuje vzpomínky na budovatelské písně, které mě vytáčely ještě dřív, než je pustili.

          1. Jde o kontext. Mirai zkopíroval ten pozitivní, budovatelský styl ze země, kde zítra znamená již předevčírem. Z US.

  14. co teď globalisté dělají v oblasti likvidace zemědělství, je likvidace nezávislých zemědělců a následné převedení veškeré zemědělské produkce do rukou korporací a globalistů. Ti potom na tyto tzv. emisní, avšak velice žádané potraviny nasadí karbonové a dusíkové daně, čímž vznikne obrovský fond, ze kterého se bude financovat UBI na spoutání a zotročení obyvatelstva.
    https://aeronet.news/jmenem-zakona-zanechte-hazeni-toho-hnoje-to-stacilo-jeste-chvilku-dvojice-obcanskych-aktivistu-vykydala-z-privesneho-voziku-za-autem-hnuj-na-prijezdovou-plochu-pred-uradem-vlady-na-protest/

  15. Z různých statistik o poklesu mi přijdou nejhorší údaje o počtu narozených dětí. Meziroční pokles o 11 procent. A to dva roky po sobě!!! Každý cca desátý co plánoval dítě si to rozmyslel.

    Tahle Fialova populační imploze změní vývoj společnosti na dekády. Málo dětí ve školkách, školách … málo zaměstnanců … málo jejich dětí.

    Přitom nikdo se neptá kde je problém, co s tím, jak to zvrátit, co změnit.

    Lidé do toho jejich libtardího ráje přestávají být ochotni přivádět na svět děti.

    1. Pokles porodnosti má přímou souvislost s opichem jedovatou šmakuládou. Poškození zdraví v důsledku koronafašismu a vlastní důvěřivosti ovčanů ve „vědu a autority“.

      1. Jak definujete „dostatek levných bytů“? Levný byt pro každého? Tak to si tu slevu ale zaplatí každý každému. A kdo ty levné byty postaví, když zedníci, elektrikáři, pokrývači, instalatéři, vodaři, … jaksi nejsou? A navíc novostavby musí splňovat EU normy, tedy vlastně v pasivu.

    2. Tohle je celosvětové. Čím se mají lidé lépe, tím mají méně dětí. Chtějí dostudovat a pak si užít (s dětmi se moc práce a stojí nemalé peníze) a ještě nebyli tam a tamhle, a potřebují druhé auto a tak podobně A pak už to biologicky nejde. Svět naplní dětmi ti, kteří se tak dobře nemají: Cikáni, Ukrajinci, Rusové, muslimové.
      A černoši v Africe. Bude vypadat jinak, protože běloši ztratili jeden ze základních pudů pro udržení rodu / rasy. Nereplikují se.

      Až se těm, kteří se dnes musí bít o místo na slunku začne dařit lépe, budou mít i méně dětí. A svět se zase pootočí…

      1. Re: Sk

        Ano, máte pravdu. Naši mladí soudruzi by ještě zvažovali nějaké potomstvo v případě, že toto by ihned po narození zvládalo požadovat kojení a mytí hoven ze zádele přes nějakou aplikaci. Mohla by být i hloupá, pokud by to bylo na dostatečně chytrém patlafounu.

      2. Trend byl dlouhodobě špatný. Pod prostou reprodukcí. Ale počet dětí za rok stagnoval, někdy mírně stoupal či klesal. Ale sešup o 11 procent za rok dva roky po sobě je něco, co tu nebylo.

        2019 112 231
        2020 110 200
        2021 111 793
        2022 101 299
        2023 odhad kolem 90 tisíc

        Prakticky žádný intervuk tohle neřeší, není to problém co by měla řešit vláda (regulace nájmů, zásadní zjednodušení výstavby, změna daní v neprospěch bezdětných …). Nic. Jurečka řeší jiné věci.

        1. Ono je to hlavně problém hodnotový. Celá současná (bílá) společnost děti toleruje, bych tak řekl, ale nevítá. Pejsek je přece fajn, no ne? A tak máme posraná a pochcaná města, kde neodbočíte z chodníku, ale děcka na hřištích nejsou.
          Je to i důsledek vývozu západních hovnot (papež Jan Pavel II tomu otevřeně říkal „kultura smrti“), které tu polykáme z plna hrdla 30 let. Za zlého východního socíku se rodina podporovala, a to dost.
          Kolik je potratů na narozené dítě?
          Kolik je rozvrácených rodin – pokud se dva vůbec vezmou, protože se to finančně nevyplácí?
          Mít děti se dnes prostě finančně nevyplácí, tak je nastaven systém. Neplatí pro přizpůsobivé, tam je dítě produkt.
          Děti jsou budoucnost národa.
          Národ bez dětí nemá budoucnost.
          Kdo nemá děti, nemá budoucnost.
          A k čemu budoucnost, když národ je přece přežitek… . A šetříme planetu, jsme klimaticky zodpovědní, takže nejsou děti, aby se nezvyšovala uhlíková stopa. Atd. Bohnice, co jiného to je?
          Takový Vidlák a jemu podobní jsou skuteční hrdinové dneška: tolik dětí, do toho práce atd.

          1. Potratu je mene, bo antikoncepce. 1989 – 128356 narozenych plus 111683 umelych potratu, 2022 – 101299 plus 16438 umelych potratu.

        2. – regulace nájmů? Stát bude doplácet nájmy a proto zdaní ještě více jejich práci?
          – zásadní zjednodušení výstavby? EU normy na byty téměř v pasivu?
          – změna daní v neprospěch bezdětných? Diskutabilní. Tak to již máme (Z daní bezdětných se již platí porodné, mateřská, školky, školy)

          Co tak možnost dětí posílat, ze svého platu, část daní přímo svým rodičům? A máte v tom i tlak na kvalitu výchovy svých dětí.

          1. „Co tak možnost dětí posílat, ze svého platu, část daní přímo svým rodičům? A máte v tom i tlak na kvalitu výchovy svých dětí“

            Tohle uz bylo navrhovano mockrat. Vesinou pred volbami, po volbach uz si na to nikdo nevzpomel.
            Svete div se, proti jsou totiz predevsim politici, a to napric spektrem.
            Vzalo by jim to totiz moznost blahosklonne sypat penize tam, kam se jim zrovna zachce.
            To by tak hralo, aby lidi zorhohovali, kam jejich dane pujdou. To by byl jenom zacatek kontroly politiku, a proto je to v demokracii neuskutecnitelne.

            As pasivni stavby: to je mozna jenom zacatek, protoze kotle na tuha paliva jsou fuj – kouri. Plyn je fuj, protoze je z Ruska, Katar jsme nasrali a molekuly miru od Trumpa jsou velmi drahe a moc jich neni.
            Takze povolenych zpusobu vytapeni uz moc nezbyva.
            Ladik!!! vam to jiste vysvetli, ale asi u toho bude hodne nadavat.
            Je tu ale jete porad moznost, ze se lidi naserou a ty hochstaplery vyzenou. V Cechach to bude ale az nakonec. I ti poslusni a poradkumilovni Nemci uz protestuji, a Cesi sedi za peci.

      3. Tento trend existuje, ale dlouhodobě. A do toho se čára v grafu „zlomila“ o 11 procent z roku na rok dva roky po sobě. Fialova vláda na tom grafu udělala viditelný „zub“ co tu ještě nebyl. Ze špatných čísel se udělala čísla naprosto tragická. A to jsou ve vládě „pro rodinní“ lidovci.

      4. Pane Kocoure, co když je to naopak? Vy píšete: Čím se mají lidé lépe, tím mají méně dětí.
        Nehádám se, ale je i možné, že: Čím méně mají dětí, tím se mají lépe. Nemluvme o jednotlivcích, ale o zemích. Přírůstek obyvatelstva dokonale zničí -sežere- jakokoliv prosperitu.

        1. To je jen dočasná výhoda. Jakmile děti dojdou, dojdou průběžné důchody a celá jedna kultura i národ zaniká.
          Mnoho (kvalitních, vzdělaných…) dětí = také více géniů a chytrých, kterí mohou vyřešit nové problémy. A přinést bohatství-

        2. BNO ono těch více dětí z dřívějška nabylo jen regulováním. Ono taky při těch podmínkách co byly, byla větší naděje že alespoň některé přežijí a mohou se ve stáří o rodiče postarat.

      5. Těm, kteří se dnes musí bít o místo na slunku se daří špatně právě proto, že si zvolili uspořádání společnosti , jaké si zvolili a jaké pečlivě střeží. A tak mají dodnes obrnu,černý kašel, TBC atd jako výsledek vlastní volby, kterou by rádi vnutili i takovému Německu či Británii. Mají všechny suroviny , ale v jejich zvycích je zakódována například dětská práce nebo opovržlivý postoj k Evropě a její vzdělanosti.

                1. Jsou státy, kde mají na výběr jen mezi těmi aktivitami, co jsem uvedla. Jistě by bylo hezké, kdyby to bylo, jak to píšete vy. Ale prostě to tak není.

                  Jako lékař si taky nemůžu říct, že by bylo daleko lepší a hezčí, kdyby měl pacient jenom lehčí úzkostnou poruchu a ne těžkou depresi. Léčit musím tu depresi, nemám-li mu pomoci do hrobu.

      6. Nejlip se mate , dle K. kdyz vam zdrazej elektrinu a zvysujou inflaci a vsecko zdrazujou..
        Takovej zivot , stale lepsi a nic jinyho vam zpusobi , az z toho nechcete deti,.

      1. To neudělá zoubek ve statistice i 11 procent za rok. Daření či nedaření je statisticky stejné letos jako např. před 5 lety.

        1. Na Nové republlice uváděl Ivan David pro zachování stálého počtu obyvatel v ČR číslo 2,11 dítěte na jednu ženu.

      2. Nedaří. Jak by mohlo. V době kdy by to šlo samo je přednější kariéra, zábava, cestování a další hrozně „důležité“ aktivity. Pejsáčkovi zaplatíte po dobu dovolené hotel, nebo ho nakrmí soused, co ale s děckem? Musíte toho otravnýho rozežranýho (význam se mění dle věku) parchanta hlídat, starat se o něj a z dovolený v exotice je prd.

        1. Když byly děti malý, nejezdili jsme nikam, leda k jedné babičce na chalupu nebo do srubu mých rodičů (v lese, bez elektřiny, bez tekoucí vody). K moři jsme začali jezdit o hodně později.

          My jsme taky jako lékaři neměli na víc peníze.

    3. Je este taka konspiracna teoria, ze si to ti nestatnici nerozmysleli, ale ze sa po vakcine uz nedari … ale ruku do ohna za to nedam, v mojej bubline uz vsetci co deti chceli, bud maju, alebo su na mimino prilis stari

    4. Naši sociální inženýři mají jasno: když se nerodí děti, přivezeme imigranty, ti nám na důchody vydělají…

      Jenže v Německu už zjistili, že to tak nefunguje. Náklady na imigranty jsou vyšší, než jejich přínos, když pracují.
      Pokud už pracují, pak v profesích s nízkými výdělky a tedy nízkými odvody, přičemž zdravotní péči čerpají stejnou jako domorodci, takže opět minusová bilance.

      Jenže nastartovat populační politiku se nikomu nechce, je to běh na dlouhou trať, výsledek se nedostaví během čtyřletého funkčního období vlády…

      1. To je jedno – ne jediné – že slabých míst zastupitelské demokracie. Věčnými tahanicemi o křesla v parlamentu se vyselektuje vrstva krátkozrakých hlupáků – politiků, kteří dál než ke konci volebního období nedohlédnou. Bezobsažnými tlachy o udržitelném rozvoji vedou společnost k nezadržitelnému úpadku.

            1. Viditelná nebo ne, to je přece jedno.
              Podstatné je, že tržní mechanismus se nechává jen tam a těm, kde se to hodí. Kde se nehodí, tam dotace, regulace, daně.
              Suma sumárum – všechno souvisí se vším a proto tu žádný trh přece nemáme.
              „Ruka trhu“ je u nás obviňována zcela neprávem, neb je jen fiktivním fíkovým listem.

        1. Alef,
          ťažko možno hovoriť o slabých miestach zastupiteľskej demokracie, keď panujúci systém nie je zastupiteľským ani demokraciou. Koho tak asi môžu zastupovať strany s pár desiatkami členov? (Slovenský a možno súčasne až európsky rekord sú štyria členovia). A demokracia? V demokracii je pravidlo jeden človek – jeden hlas a nie jedno euro – jeden hlas! Vyselektovanie hlupákov je dané práve tými eurami.

      2. Peníze v případě nekompatibilní migrace nehrají roli, ať to stojí co to stojí. Znovu se odkážu na úvahy Rio Preisnera ze 60. let o sebevraždě třetím světem. Konzervativní prorok. Napsal toho skromně, tak si počtěme. Výměna obyvatelstva, otevřená společnost, nízkoprahové instituce atd. atd.
        Nastartovat prorodinnou politiku shora nemá moc kdo: je tam mnoho pokrokářů (potratářů). Ti řeší duhové pochody a práva 666. pohlaví – a to se s rodinnou agendou neslučuje. Kdyby to řešit chtěli na ofiko úrovni, tak tam asi dlouho nezůstanou. Kolik žen – političek vrcholných má děti??
        Jsou to i výsledky korporátně-fašistické vlny, momentálně tak populární. Největší peníze hýbou světem.
        Kolik sluníčkových univerzit máme v Praze? Komu volají pro veřejnou konzultaci v přímém přenosu na ČT? Metropolitní univerzita, Středoevropská univerzita.

    5. Současný pokles porodnosti přímo souvisí s poklesem porodnosti v devadesatych letech a kopiruje ho.
      Prumerny vek matek je nyni lehce nad 30 roků. A tak pokles porodnosti bude kopirovat situaci pred 30 roky. Ted bude porodnost klesat a stagnovat asi 10 roku. Pak se zase mirne zdvihne.

      Graf poctu narozenych deti tady
      https://www.czso.cz/csu/stoletistatistiky/pocet-zive-narozenych-v-ceske-republice
      Ale celkove je fakt, ze pocet narozenych deti uz nikdy nebude takovy, jako za Husaka.

      Ale nahradili jsme to imigraci zen a deti z Ukrajiny, vracet uz se nebudou. Takze mame na nekolik roku vystarano. Deti dorostou a zacnou pracovat, pokud je nevratime nasilim. Je to lepsi, nez migrace z rozjebaneho Blizkeho Vychodu nebo rozjebane Afriky.

      1. Úkáčka ale zjistila, že za stejnou práci, ale v lepších podmínkách Německa, se dá vydělat čtyřnásobek toho, co jim platí český zaměstnavatel.
        Takže ano, nevracejí se domů, ale přesunují se do Německa. Zajímavým faktem na celé věci je, že odcházejí do větších měst na území bývalé NDR. To je informace od člověka, kterého si sice příliš nevážím, ale tohle se mu dá věřit. Je totiž insiderem – pracuje jako externista – náborář pro jednu z místních „pracovních agentur“.

    6. Prachy a moc..
      já to vidím trochu jinak.. sáhnout jim na koryta.. alespoň to zveřejnit.. jak je na tom „vládnouí elita“ a jak obyvatelstvo.. elita si v rozporu se střetem zájmu stanovuje výše platů a navýšení, včetně daších přímů a výhod (zdražení při takových příjmech nezaregistrují, stejně se stanou za neúspěšnou dovu ve vládě milionáři)

  16. Novináři hlavní debilizace, Šestidemolice (nebo její obdoba v jakémkoli protektorátu) a „silný neziskový sektor“ slouží Globálnímu Parazitu. Velký bratr krize miluje.

  17. Zabýváte se stále nepodstatnými zaváděcími podstatami jednoho procenta hajzlů, co si tady legálně směli nadrbat miliardy, miliony. Zchudli fšichni, jen se jim to účtuje po lopatkách, někomu se to zadotuje a rozloží v čase, jiného zavřou ekonomicky nebo fyzicky, ale galerka si furt víská, páč jim se podařilo si v každém městě, větším či menším, zaplatit z erárního malou galérku. Ale hodně galérek dělá větší celek, kerému se eště před časem říkalo díííp stejt.

    1. Sasin mě už před lety potečkoval obrázkem nesmytelným, je to ve mě jako v koze, ale on mě stále a furt přetetovává a už mě to začíná bolet a srát. Dej si pauzu, tatére, a já i všichni tebou tetovaní začneme v absťáku volat tvoje jméno Sasin

    1. Zapoměl jsem dodat, že nedávno zemřela manželka RH, byli spolu od konce 60-tých let. Z téhle bigbítové branže snad jen on a Michal Prokop si podrželi původní holky.

      1. Doporučuji spíše původní aranžmá. Hraje tam ČS hudební šlechta a je to na tom slyšet:

        https://www.youtube.com/watch?v=plRZDJe_by8

        Tím neříkám, že chlapci pak hráli blbě, naopak, získali si další generaci posluchačů. Obdivoval jsem RH že to ještě jednou dal dohromady. Po smrti VČ (tuším 1984) se zařekl, že BE už pod tím jménem neobnoví. Co jsem četl v nekrologu, do té obnovy ho navezla právě jeho žena, protože byl smutnej.

          1. Život je pohoda
            Život je fajn
            Život je jako yahoda,
            Co ti na šlehačku daj

            https://www.youtube.com/watch?v=6CoaaKLmmlM
            10 mil. zhlédnutí

            Dokud hvězdy jsou
            Nade mnou
            Já nemám proč jít spát
            Chci tu zůstat
            Napořád
            Chci tu zůstat
            V písku stát 😁😁😁

            Boží milujete mirai🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉😂😂😂❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤😂😂😂😂😂😂😂😂🎉🎉🎉🎉😂😂❤❤❤❤❤

            1. Taky si z těchto hypermarketových „muzikantů“ dělám prdel.
              Horší je, že oni ty jejich buzno-klipy tlačí na déčko, kde na to koukají děti.
              Nechtějte vysvětlovat malé holce, co ti dva chlapi, jeden černý a jeden bílý, na té posteli dělají.
              Všichni tihle Mirai, Rybičky 48, Vypsaný fixy, Jeleny, Slzy a jim podobný, jsou dobrý jenom, jako hluková kulisa. Myslím ani na žehlení to není dobrý. 😀
              To není umění, to je „spotřební kultura“, která má těmi klipy mladým něco sdělit.
              Konkrétně u Mirai zřejmě sděluje : Prcejte negry do prdele, posílíte mír!
              Asi právě proto, všecky výše popsaný „kapely“, hrajou jen v těch hypáčích a na sračkových rádiích ala Rock Rádio, co se zaklíná jako „slušné“.
              A sračkomety typu Headliner se z nich mohou posrat. Tak mizerně prorežimní nebyla ani Melodie, hnus všech hnusů.

    2. Vyboj energie a dynamika a jejich zaplava z nastupu nove generace rocku ,
      se brzy zmenila a rozmelnila..Mame ted nudu opakovani , zotrocenych..
      Mechaniky a jejich manualni zvladnuti vselijakych mackani strun a brnkanim na struny ,
      /jako ladeni a poslouchani zvuku motoru jinde /,
      s pouzitim technicke dovednosti /ziskane nejdrive upornym snazenim zvladnout
      obsluhu nastroje v treninku , naucena obsluha tak mechanika zotrocuje do driny /,
      ozvucovani nejdrive prostoru , kde cekaji jini ..
      Predstiranim co neni a nemuze bejt.
      Na zaplneni mechanickym ozvucovanim ,dalsim , prazdnoty posluchacu..
      V prostornych halach se tak porad vyrabi a produkuje ,
      opakovanim stale stejnych ukonu, pasove vyroby , otrocke , naucene
      ovladani nejakych mnoha elektrickych pristroju , nastroju..
      Produktem sou decibely na konsum a uspokojeni posluchacu a prechodne
      vyplneni jejich prazdneho casu, s kterym si nevedi rady..
      Vidim vobcas , ze divaci sice radi zaplati vstupne , ale neustale a rovnez mechanicky
      obsluhuji sve telefony..
      Vo tom co se deje za jejich telefonem ,nejevi zadny zajem..

  18. Právě jsem zhlédl video našeho pana ministra Rakušana v šatně fotbalového klubu okresního přeboru a jsem z toho „jakýsi zmatený“. Je to doopravdy, nebo je to hoax? Jako hoax by to bylo perfektně udělané, ale jestli je to doopravdy, pak opravdu, ale opravdu nevím, co si o tom mám myslet.

    1. „Jste dřeváci, na žádnej ťukes nemáte, proto taky hrajete okres!“
      Ale začít debaty bez cenzury v Karviné – to není, Vítku, dobrý nápad… 😀

  19. S těma živnostníkama, ony za to taky můžou datové schránky, tedy kolik jich bylo s pozastaveno živností a zrušili se kvůli datovce, potažmo ti nad 60.🙄

    1. Re: Bvb

      Buďte v klidu, ten pravý nářez ještě nepřišel. A podle rušení živnolistů to nepoznáte. Živnosti se pozastavují.

        1. Já datovku měl už předtím a přidělili mi druhou, tak mám v důchodu 2 schránky. Živnost jsem nezrušil, ale zrušil jsem paušální daň. Dostanou téměř prd.

        2. Re: Karel

          Já jsem nepsal o zasraných datovkách, já jsem psal o mizejících pracovních příležitostech.

        3. To jsem nikdy nepochopil, co kdo má proti datovce. Zejména živnostník. Já je naopak považuju za jednu z mála pozitivních věcí, které tzv. digitalizace státní správy přinesla…

          1. To je jednoduché: jste nucen „žít on-line“, i když nechcete. Ze svobody „mohu, když mám zrovna chuť“ stává se povinnost „musím, abych předešel sankcím“. Z cukru se stal bič.

            Jako protiargument jistě odněkud přiletí poznámka o svobodě jakožto poznané nutnosti…

            1. Když datovku srovnám s tristními službami České pošty, tak má furt navrch. Bohužel. Já jsem si ji musela nechat udělat v souvislosti se zavedením e-neschopenek, nicméně tu jsem nevystavila ani jednu. Ale holt to bejt muselo, zaměstnavatel to požadoval.

              Upozornění na nový zprávy mi
              ++

              choděj.,

      1. Targusi, Targusi, na Vás jde poslední dobou nějaký splín. Nevěříte na velkolepé vítězství našich zbraní a teď zase odmítáte očividně uvěřit zcela jasné Nutelliérovic přímé úměře …
        Vyšší konkurenceschopnosti a výhodnějších cen přece dosáhneme, když zdražíme energie, dálniční známky, odvody a poplatky atd. … copak neposloucháte Nutelliéra??
        Soudruh předseda opakovaně říkal, že už bude jen dobře a lépe. To že majitel Liberty už před lety zpeněžil prodejem emisní povolenky? … drobná chybička se stane, dodáme mu zdarma nové … ostatně na co by mu byly ty povolenky, když nehodlá nic vyrábět, že jo? … a tak nějak to prozíravě věděl už před lety.

        1. Re: DD

          Já mám splín, anžto:

          1/ můj vyměřený důchod oseknutý o paušál za daň z práva na důchod v 60 nepokryje ani aktuální ceny energií, kteréžto moje Jahoda neprozřetelně využívá k topení, svícení a zejména čumění na ČT24.

          2/ kdysi dávno se soudruzi alespoň přetvařovali, když jsem sháněl práci a narazili jsme na téma „rok výroby“ (můj rok výroby). Dnes se už personální pacholci ani nesnaží mi neříct, ať neotravuju.

          3/ za rok 2023 jesm VŮBEC nezkrásněl (kuwa, to je bordel) !!!

          4/ za to ovšem čím dál víc zapomínám. Zapomínám úplně fšecko ganc.

          5/ dnes večer jsem na dílně svařoval přední vidlici na opravované motorce a popálil jsem silonovou vložku, která sice nebyla úplně dobrá, ale ještě bych ji zachránil.
          KUWA!
          A nejbližší prodejna je ode mne 60 km a vložka stojí dvacku…
          6/ Nutelína Prvního Signálního nesleduju, páč mám výhled na příbytek sličné sousedky, kterážto se dá označit termínem
          „příšera v nejlepších letech“.
          Furt přemýšlím, jak to dělá, že i když už je olítaná, jak kosmický modul Saljut, furt má štíhlé a rovné nohy, žádné břicho a prsa číslo pět. A mám dilema, jestli se mám jít zeptat jejího vlastníka, mého hudebního kámoše z dávných let, jestli příšera byla na nějaké předsmrtné pitvě a kolik stály vycpaniny do jejího hrudníku.

          Sám musíte uznat, že jsem zavalen vážnými problémy, které mi kazí chuť dokonce i na alkohol.

          1. Tož Pásovče, pusť si nějakou muziku kterou máš rád a raduj se, že po tobě toho tak moc nechtějí – a můžeš si vybírat. Mám to podobně – ale pořád toho chtějí víc, než je mi milo.
            Můžu, pravda, odmítnout – ale co kdyby pak už nechtěli nic? Sám se sebou bych asi nevydržel.

          2. Targusi!
            Pro zlepšení nálady Vám doporučuji knížku „Sklep potrzeb kulturalnych po remoncie“. Napsal Antoni Kroh. Moc hezké čtení o „góralskiej kuturze podhalańskiej“.
            Autor v ní např. vzpomíná, jak do vsi na začátku padesátých let přijížděli na dovolenou pánové z Varšavy a když se napili, tak zpívali:
            Truman, Truman, spuść ta bania,
            bo już nie do wytrzymania!
            Jedna bomba atomowa
            i wrócimy znów do Lwowa!

            1. Re: Pepča

              Dobrovolně se přiznejte, odkud jste to zkopíroval!
              Chlape nešťastná, vám tam určitě chybějí takové ty ocásky na koncích slov! Takhle jsem po prvním přečtení myslel, že jste blázen, páč to nedává smysl!

              Polski Antek to má tak, že přimontuje ocásek a tím změní mluvnický pád podstatného jména, případně i význam slova!

              1. Jo, jinak já mám kulturu zakázanou, páč moje Jahoda mi každé ráno recituje, že jsem staré a hnusné hovado, ať se před cizími lidmi raději schovávám.
                Což mi zabere skoro celý den.

      1. Necítím potřebu se realizovat grafomanií – tedy jen občas – apropo – škoda že jsme od sebe tak daleko, rozhodně bych se nebránil debatě u sklenky či sklenice.
        Občas taky něco vyplodím u Bavora

        1. Re: brtník…

          Mně stačí ta sklenice (ááále veliká!), debaty netřeba.
          Po vypití třetí sklenky je vše jasné i bez debaty.

          1. Já vařonku netotento – coby přivandrovalec z kraje psohlavců jen chmelovinu. Proto třeby sklenky čtyry.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *