19 května, 2024

Zatímco jsme demonstrovali…

Tak nám Francie přišla zřejmě o další kolonii… Tentokrát o Kongo. Scénář už je vlastně úplně nudný. Šéf ochranky prezidenta sesadí prezidenta, armáda oblehne francouzskou základnu a doporučí legionářům nevystrkovat nos, francouzský velvyslanec se ohledupně „zneškodněn“ umístěním do domácího vězení… Macron se pak asi chvíli rozčiluje a volá do Bílé chýše, co má jako dělat, ale Biden má úplně jiné starosti a tak se chvíli hemží diplomaté, haraší se zbraněmi… a pak se nestane nic.

Nedávno Francouzům zdražili v Nigeru uran, teď jim v Kongu zdraží kobalt… 70% všeho světového kobaltu… hustý co?

Koho zajímají podrobnosti, toho zvu na Litterate, kde o tom bude mít Martin Kunštek článek.

Vůbec to v té Africe začíná být zajímavé. Generál Surovikin v civilu si jezdí po Libyi a domlouvá pronájem přístavu v Tobruku a Benghází… Vzhledem k tomu, že v Rusku neexistuje bývalý voják, tak bych řekl, že Wagnerovci už mají znovu velitele, který není tak jebnutý jako Prigožin, ale už jeho příjmení naznačuje, že mu nějaké střílení krevní tlak nezvedne. Opět na toto téma brzy najdete na Litterate celý článek.

Nejzajímavější na tom je, že ty proruské převraty jsou v poslední době nějak nekrvavé. Všichni jsou v domácím vězení, ale všichni žijí a všichni si dávají pozor, aby to tak bylo i nadále. Když přebírají moc prozápadní elementy, tak tahají bývalé prezidenty za džípem na ostnatém drátu, píchají libyjské diktátory nožem do zadku… a tak podobně.

Novinky včera připustily, že raketový útok na Konstantinovku nespáchali Rusové, ale Ukrajinci. Ono našim intervjukům nic jiného nezbývalo, když to před nimi už napsali na Západě a ti dezoláti nějak disponují znalostí anglického jazyka, disponují i překladateli a vůbec ti hajzlové v poslední době nějak vystrkují hlavy a dovolují si veřejně říkat svoje názory na ukrajinský konflikt, že z toho Bartoníček dostal céres. Mimochodem… moje video, jak odpovídám Bartoníčkovi, už u něj nasbíralo 150 tisíc shlédnutí.

Chudák Lukačovič… takové peníze ta jeho redakce stojí a takovou šmíru produkují. Jestli to takhle půjde dál, tak tyhle angažované novináře neuživí ani do parlamentních voleb.

Na Echu se Balšínek posmívá pravdomluvným intervjukům za jejich řeči o tisících protestujících na Václaváku… Saša Uhlová se přidává. Prý tito pravdomluvní novináři dělají médiím medvědí službu. Dovolím si Balšínka i Uhlovou opravit. Novináři jsou pořád stejní, jen před pár lety se jejich lži nedaly ověřit a oni si tak zvykli na tu moc, vytvářet jinou realitu. Jenže teď má každý v kapse mobil, který je zároveň foťák, kamera i diktafon a také noviny a televize. Fotky jsou zdarma a je jich tolik, že trvalo asi jen deset vteřin, aby byla Hovorková usvědčena ze lhaní.

Asi se budu muset drze zeptat Šafra, jestli vůči své podřízené za toto lhaní vyvodí důsledky… když dělají hentu nezávislou a objektivní žurnalistiku, tak tohle by jí projít nemělo, ne? Dělám si srandu… to by Šafr musel vyhodit i sám sebe.

Na Slovensku zahájil Matovič kontaktní kampaň… jezdí objíždět Ficovy mítinky a dělá tam bordel s megafonem. Zřejmě proto, že na jeho vlastní mítinky nikdo nechodí… A tak chodí voličům SMERU vysvětlovat, že Robert Fico má pravdu, když od začátku o Matovičovi říkal, že je magor. To víte, kdysi mohl být člověk idiotem celý život a nikdo se to nedozvěděl. Teď to ovšem všichni idioti musejí ještě i ukázat na kameru. Situace je vážná, komentuje slovenský sociolog Vašečka. Aby nebyla… Ať dělají co dělají, Ficovi to pomáhá.

U nás naopak vláda z voleb zatím strach nemá a tak den po demonstraci uvolnila zprávu, že státním zaměstnancům pěkně zmrazí výplaty… Prý jen učitelům něco přidají. Ale za to jim předělají hygienickou vyhlášku ze které vyplývá, že každá kráva a každé prase musí mít v chlívě pitnou vodu, jen český žák to nepotřebuje. Z logiky věci pak nepotřebuje ani záchod. Když se nemůžeš napít, nemusíš ani čurat. Jasné? Kromě toho také vláda hodlá propustit desetitisíce školních kuchařek, uklízeček a školníků, protože jejich práci bude možné outsorcovat přes spřátelené agentury. Třicet tisíc školských zaměstnanců… no to zase bude prachů v nějaké politické kešeni… V příštím týdnu se tomu na Litterate bude více věnovat Jana Kunšteková a já si také smočím, protože moje děti chodí do školy i do chlíva, tak abych to vůbec dovedl odlišit.

Na generální štáb včera naběhli těžkooděnci… možná ti stejní, kteří v sobotu hlídali petiční stánky s „Rusko je teroristický stát, jsem otevřen diskusi,“ aby se nic nestalo (a nebo aby se něco stalo a Rakušan to mohl rozmáznout). Prý kvůli nějakým zakázkám na komunikační systémy… důkazy prý poskytla kauza Dozimetr. Nevím, kolik taková zakázka mohla stát… pár milionů? Představte si, co bude, až se budou vyšetřovat ty nové americké stíhačky za dvě stě miliard… Jindra Rajchl k tomu řekl, že nečekal, že by se přání Kláry Samkové, ne, aby odstoupili, ale byli odvedeni, začalo plnit tak rychle.

Zároveň to krásně ukazuje, jak je naše republika malá… Ostří hoši od Vítka Rakušana zasahují u Řehky, protože sehnali důkazy v kauze, kde má Vítek také máslo na hlavě, přičemž ministerstvo Černochové poskytuje (podle svých slov) plnou součinnost. To nevymyslíš. Možná byl Péťa v Mošnově právě proto, aby od tohodle byl co nejdál.

Piráti si odhlasovali, že Blažek musí jít… a jejich čtyři poslanci to asi mají nějak zařídit. Bohužel toho nebudou schopni, protože ve vládě i ve sněmovně jsou páté kolo u vozu a členské základně asi úplně nedošlo, že ve volbách s nimi Rakušan ukázkově vyjebal. Piráti sice zaplatili kampaň a odmakali to, ale STAN bral poslance. Ale jako záminka pro rozkol a následný pád Fialy je to docela dobré. Když k tomu přidáme zatýkání na genštábu… (třeba si to Piráti taky odhlasují) Blažek má možná jednu z posledních příležitostí, zachránit alespoň zbytky ODS a přinést je na míse s krevetami a salátem Andreji Babišovi k večeři. Nic jiného už ODS totiž nečeká. Vrchní signalista je spolehlivě dovede mimo sněmovnu. Memento Matovič.

Náš prezident byl zase jednou světový… měl dvouminutový projev v OSN, kde řekl, že za všechno může Rusko. Naše stepní orákulum, Džamila Stehlíková, z toho mělo obrovskou radost a šlo to oslavit do hospody. O významu České republiky a jejího představitele svědčí i fakt, že projev pronesl v mezeře mezi projevy zástupců Sierry Leone a Angoly. Až nám budou říkat, že jsme v prdeli, tak ne, je to horší… jsme v Angole. Ale konečně jsem pochopil, kde se v Džamile berou ty její myšlenky. Jestli po každé podobné známce naší světovosti odchází do hospody, tak bych si troufal jí na dálku diagnostikovat cirhózu jater. Což by vysvětlovalo hodně věcí. Včetně její schopnosti věštění budoucnosti Ukrajině.

A aby toho nebylo málo, včera Azerbajdžán zaútočil na Náhorní Karabach. V Arménii přitom zrovna probíhá arménsko-americké společné cvičení. Možná se mýlím, ale od doby, kdy Arméni koketují se Západem, dělají (stejně jako západ) jednu chybu za druhou. Náhorní Karabach změní majitele a prozápadní premiér Pašinjan bude moci (odsouzen na doživotí) přemýšlet, kde se stala chyba. Inu kde… chtěl svojí zemi přivést do NATO a možná i EU. Další, kdo si za Západ zlámal nohu na ledě.

Novináři o vypuknutí bojů informovali zcela neutrálně. Ještě nedostali notičky, co si máme myslet. Tady to bude obzvlášť obtížné… jen namátkou: Obrovské americké velvyslanectví v Jerevanu… Azerbajdžán podporuje člen NATO – Turecko, Arménii podporuje člen NATO – Francie… Rusko má přátelskou smlouvu s Arménií i Azerbajdžánem… Teokratický Írán nemá rád Azerbajdžán (a Turecko) a tak je ochoten pomáhat křesťanským Arménům… Nečekal jsem, že se odpověď na moji otázku Bartoníčkovi, jestli nám NATO vážně pomůže, začne záhy takhle pěkně zhmotňovat. Přímo před očima vidíte, jak fungují všechny ty obranné dohody… a jak to vypadá, je úplně jedno, na čí pomoc spoléháte.

Hele, my se té třetí světové asi fakt dočkáme… Doteď tak nějak všichni doufali, že Putin není šílený. Teď budeme muset doufat, aby nebyl šílený takéErdogan, Alijev nebo Chameneí. Skoro se mi chce říci, že koho mají oběsit, ten se neutopí.

A na úplný závěr…

Poláci prý končí s podporou ukrajinských uprchlíků, protože musí hájit i své zájmy… Oni se teď s Ukrajinou štengrují kvůli obilí a když je Ukrajina zažalovala, tak oni na to jdou zase takhle… Zrovna včera jsem psal o těch ošuntělých ukrajinských vlajkách symbolizujících míru podpory této zemi… tak tady máte další příklad.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

276 thoughts on “Zatímco jsme demonstrovali…

    1. Ředitel udělá fakáč nějakými prefabrikovanými odpověďmi, podle kterých je všechno v nejlepším pořádku a „děláme to správně“, jak říká Fiala. Nora udělá nějakou reportáž o Větvičkovi a Hamplové, kde je totálně zesměšní jako totální ignoranty a dezoláty. Pokud jim umožní vyjádření, tak ho vhodně sestřihá, aby vypadali ještě hůř. Hotové, vyřízené.

      Nicméně je ale vidět, jak důležité jsou volby do Senátu a jak důležité bylo, že se tam dostaly dvě zástupkyně hnutí odporu.

  1. 🇬🇧Nová dětská kniha tvrdí, že Stonehenge byl postaven, když byla Británie „černou zemí“: Velká Británie přepsala svou historii na „černošskou“.

    Čtenářům knihy ‚Skvělý příběh černé Británie‘ britská spisovatelka nigerijského původu Atinuke vypráví, že Stonehenge byl postaven, když byla Velká Británie ‚černou zemí‘. V knize, která je určená pro děti od 7 let, se také píše, že ‚každý Brit je potomkem migranta‘ a ‚úplně první Britové byli černoši‘.

    V úvodu se vysvětluje, že Británie byla ‚převážně bílou zemí mnohem kratší dobu, než byla převážně černou‘. Tato kniha také obsahuje ilustrace Velké Británie v různých obdobích její historie. Jedna stránka zobrazuje černého římského legionáře bojujícího s bílým Keltem.“

  2. drzé čelo lepší než poplužní dvůr

    „Vladimir Zelenskij vyzval Donalda Trumpa, aby odhalil svůj plán mírového řešení konfliktu na Ukrajině.

    „Nerozumím tomu, jaké jsou detaily jeho představy, proč se o ně nechce podělit a na co čeká. Do voleb v USA zbývá ještě více než rok. Pokud má zajímavé nápady, mohl by se o ně podělit,“ řekl Zelenskij v rozhovoru pro CNN. Dodal, že je připraven přijmout pouze takový plán, který zajistí úplné stažení ruských vojsk z území Ukrajiny. „Jinak nápady, které předkládá, nejsou nápady pro globální svět,“ dodal.“

    1. Zelenskij je samozřejmě jenom figurka. Ale pěkně arogantní figurka. Přeju mu, aby hájil západní hodnoty se zbraní v ruce, hajzlovi.

      1. Ono to vypadá, že ten blbeček doteď nepochopil, že je ta loutka a že se ho loutkář zbaví stejně rychle, jako se zbavil těch kolaborantů v Afghanistánu, když to pro loutkáře přestane být výhodné.

  3. Kyvadlo dějin jde zpátky
    známý základ světa vratký
    opět se trochu chví,
    nad hrobem, nad rakví.

    Tak, otroci! Máte auta?
    Ukážem vám kosmonauta!
    Na mobilech máte hifi!
    Nebo chcete vypnout wifi?

  4. „Jedno zdraví“ (One health).

    Za maskou údajné zdravotní péče má být instalována nadnárodní celosvětová diktatura. 

    podle nové verze bude mít WHO následující nová oprávnění:

    WHO může vyhlásit pandemii sama, bez detekce a kontroly.

    Žádná povinnost respektovat „důstojnost, lidská práva a základní svobody.“

    „Jedno zdraví“ – drastické rozšíření globálních mocenských kompetencí WHO i na jiné oblasti než zdravotnictví.

    WHO může předepsat povinné léky a očkování pro všechny lidi.

    WHO kontroluje vývoj, výrobu a distribuční kanály léčivých přípravků.

    Členské státy by měly vyčlenit výdaje na zdravotnictví na prevenci pandemie.

    WHO spolu s G20 a WEF plánuje globální digitální očkovací pas pro všechny členské státy.

    Vlády mohou trestat kritiku protivědeckých nesmyslů.

    V případě neposlušnosti by byla možná donucovací opatření, např. vojenská intervence.

    Redefinice stádní imunity: Platí pouze po očkování.

    ICD kód pro neočkované a neúplně očkované, kteří jsou považováni za nemocné.

    Rozšíření na monopoly v oblasti zemědělství/potravinářství, výzkumu a vývoje a léčiv.

    Pokud  proti nim nebude celosvětově nastolen nějaký zesílený odpor, zřejmě vše vstoupí v platnost – a to bez vědomí většinově spících mas.

    Diktatura se totiž bude týkat všech členských zemí – a to bez ohledu na to, k jaké straně rodícího se multipolárního světa patří.

    https://necenzurovanapravda.cz/2023/09/clenske-staty-osn-budou-ve-stredu-hlasovat-o-politicke-deklaraci-ktera-ma-dat-zelenou-pandemicke-smlouve-who/

    1. Úředníci z WHO potřebují vykázat nějakou činnost, tak vymýšlejí pitomosti. Klíčová je vymahatelnost takových opatření a ta je víceméně nulová. Nikdo vás na KoZe nemůže donutit se očkovat ani brát nějaké léky. Navíc, řečeno parafrází moudrých slov Stalina (tuším): „Kolik že má WHO divizí?“. Takže v té části multipolárního světa, která není pod US hegemonií, se na WHO vyprdnou, kdykoli budou chtít.

      Stejně je to celé zbytečné. Covid jasně ukázal, že v případě pandemie s vlastnostmi Covidu, ale smrtností jen třeba o řád vyšší (což je pořád o hodně míň, než má Ebola), má civilizace šanci na rozumné přežití jen na obtížně přístupných ostrůvcích někde v Pacifiku typu Pitcairn a v izolovaných režimech, které se nebudou rozpakovat okamžitě zastřelit každého, kdo poruší karanténní opatření, třeba KLDR. Takže celý Západ to má v takové situaci i se slavnou WHO jednoznačně spočítané, ať si vyhlašuje, co chce, bo lidská práva, soudy a tak. Nácvik v letech 2019-2021 to ukázal zcela jasně.

      1. Účel výše uvedených pravomocí WHO NENÍ zachránit lidstvo před nějakou pandemií.
        Je to nástroj k ovládání otrockých mas tvrdou diktaturou. Případně ke snížení jejich stavu příslušným „očkováním“. Eliminováni budou především ti přebyteční – tzv. „zbyteční konzumenti v systému“, tj. zestárlí, invalidé, odpůrci režimu či obdobně problémoví jedinci, např. dlouhodobě nezaměstnaní.

        1. Jasně že není, ani nemůže být, viz druhý odstavec v mém příspěvku.

          Pokud se masy v KoZe nechají ovládat, je to bohužel jejich problém. Já už mám vyhlídnutou zemi mimo KoZu, kam v takovém případě přesídlím. Ale věřím, že KoZa zanedlouho v důsledku vlastní politiy imploduje a k nastolení žádné takové diktatury tedy nedojde.

      2. ad „Klíčová je vymahatelnost takových opatření a ta je víceméně nulová. Nikdo vás na KoZe nemůže donutit se očkovat ani brát nějaké léky.“
        Odpovím citátem – „Mladý muži, víte co je to důl? Díra v zemi, chodby tak, tak… Kočár mi můžou vzít, peněženku mi můžou vzít, ale důl? Ten se dá zasypat, zavřít, ale nikdo vám ho nemůže vzít!“
        Stačil covid – a lidi se hrnuli do front na očkování třeba i na nádraží, jen aby mohli do hospody. A šli tam dobrovolně, jak ovce na porážku!

          1. Mne ta ostrakizace spíš bavila. Jídlo si do práce můžu vzít z domova a kafe si uvařím taky tam. A do kina, do divadla? Na co, na jaké filmy, na jaké divadelní hry? A do báru? Do hospody? Proč?

            Nákup může přivézt Rohlík a to nejen jídlo, ale např. i volně prodejné léky. Koneckonců nás zachránil, když jsme všichni v našem rodinném domě současně stonali na Covid. V knihovně máme dobře přes tisíc knih, máme plno DVD, na netu se taky leccos najde. Na TV jsme se zásadně nedívali.

            Co se společenských kontaktů týče, chápu, že jiní lidé mohou mít jejich potřebu vyšší než my. Jakožto psychiatři máme kontaktů s lidma plno, v práci, a pak už je moc vidět nechceme.

  5. Pan president Biden včera mluvil spatra. Což znamená , že to s ním nevypadá tak zle, a proto může příští rok kandidovat. A vést rozpravu s republikánským kandidátem. Pokud ho (pana Bidena) pokrokové voličstvo Demokratické strany nominuje (Kennedy asi ostrouhá……což je pro mě záhadou, že preferují hodného stařečka).

        1. Aleprt.
          Ten hňup jenom neví, že už nějakou dobu existují tenké displeje z napěťově polarizovaných hmot, které jsou pod definovaným úhlem, při definované barevné teplotě světla a při definované intenzitě okolního osvětlení, pro stacionární kamery prakticky neviditelné.
          Myslím, že podobný krám mají v Bruseli, na jedné ze statických fotek asi s bleskem, foceno hodně zboku, je to celkem zřetelně vidět, zepředu ale nikoli.

    1. Samozřejmě, Biden je pro ně jistota, zatímco Kennedyovci mají určité nepřizpůsobivé geny a musejí se střílet.

  6. „Ukrajina se chová jako tonoucí člověk, který se drží všeho, co může… ale máme právo se bránit, aby nám bylo ublíženo.“
    „Tonoucí je extrémně nebezpečný, může vás strhnout do hlubin… prostě utopit zachránce“ prohlásil polský prezident Duda, který je na pětidenní návštěvě USA.
    https://www.thefirstnews.com/article/ukraine-behaves-like-a-drowning-person-over-grain-import-ban-says-duda-41422

    Už se těším na reakci Čtšlapky.
    Zřejmě však čubka vycvičená na drž hubu bude držet hubu. 🙂

    1. Duda je taky dobrej had… když si v zpomenu na loňský rok, kdy Zeleninovi sliboval lásku nehynoucí a podporu neutuchající. Jo volby.
      Ovšem jinak je to konečně realistický pohled a po žalobě na Polsko kvůli potravinám jaképak copak

      1. Myslím, že teď je zrovna ta správná chvíle, připomenout (hlavně těm mladším) Polákům, co to byla Volyňská neděle. Z těch cca 150 tisíc ubitejch lidí bylo Poláků docela dost…

  7. Dnes je tak nějak poslední možnost . Ve čtvrtek a dál už mnoho lidí bude mít svůj program na víkend a nebude ho chtít měnit. Dle všech příznaků skončením sobotní demonstrace skončila hrozba ze strany 5K vlády a nutnosti ji (včera bylo pozdě) odvolat. Podle všeho vznikají tzv. „nová media“ hrdě se hlásící k alternativě ale realita je taková, že slouží jen někomu na alternativě. Taková nová media jsou na dvě věci – na podporu PRO(případně menšího zla) a na(…..) nic v případě zbytku alternativní scény. V případě vidlákova blogu ať si každý dosadí dle toho jak to cítí. No a protože demošky jiných stran než PRO se nestanou tématem nových medií tak jen do diskuze.
    Pokud budete mít chuť a možnost podpořit či navštívit demonstraci někoho jiného než PRO tak
    České Budějovice – náměstí Přemysla Otakara II. 21.9.2023 od 16.00 Lidé proti vládě. Pořádá a srdečně zve SPD + Trikolora
    PS: kdo nepřijde podporuje 5K vládu – ne tohle neberte vážně.

    1. Svoji výzvou negujete inzerovanou demonstraci, „jen SPD – TrikoLora“. Kdo nepřijde tak…
      Tak co?! Nemusí to být jenom PRO. (Mimo iné, taky se mi hrubě nelíbí a SPD se mi zdá pro „odpor proti 5-ti kolce lepší.
      ===
      Alternativní média jsou různá. Některá stranická, některá ne. Asi nemáte rozhled nebo se úmyslně nerozhlížíte. Komu slouží Rádio Univerzum? Komu Modrý Jelen? Dokážete to definovat?

      1. Já s autorem příspěvku jednoznačně souhlasím v klíčovém bodě, a totiž proč se zde nepropagují i jiné protivládní demonstrace než ty Rajchlovy. Pokud tedy je – a to by opravdu mělo být – naším hlavním společným cílem zbavit se Fialovy hrůzovlády…

      2. Výborným příkladem stranického rádia je tzv. RÁDIO KAPAL, alias Svobodné rádio. Klidně by se mohlo přejmenovat na RÁDIO OKAMURA nebo na rádio SPD. Nebyl by v tom rozdíl.

        1. Tohle jsem měl na mysli, ne blogy. Ty jsou z principu stranické, ale s těmi se nezabývám, jsou jako stranické noviny a je jich hodně. Myslel jsem na „SMI“, obecná infomédia pro širokou veřejnost.

      3. Milý starý kocoure, kdyby nebylo řečeno slovo o společném postupu a byla by demoška 16.9 deklarována jako podpora jen strany PRO a ne demoška na svržení kabinetu tak bych mlčel a na demonstraci PRO nejel. Pokud Vás pobouřilo PS: tak jsem jen opakoval slova co zazněla před krátkým časem , tedy mimo „ne tohle neberte vážně“. Vždycky když PRO shání dostatek komparsu tak je vstřícné, vidlák všechny spojuje, všichni musí stát bok po boku bo jde o společnou věc a po akci nic. Navazující tlak neexistuje, asi jak nechali Thora hlídat vládu.

      1. no, Guma s Lipánkem a Černochovou jsou skvosty naší politické scény. Ve škodlivosti překonávají i ty dva neschopné mamlasy – Fijalu se Stanjurou.
        To co se děje na Ministerstvu obrany je na polní soud a popravčí četu.
        F35 nebudou za 200 miliard, ale asi 400 (+ infrastruktura, doplnky)
        Zakázky rozhoduje sama Černochová, ti co se ozvou končí špatně…

        1. Teď nic. Sbírat důkazy. Promlčecí doba je dlouhá a přibývá nasraných, kteří budou s potěšením spolupracovat a těch aby si zachránili kůži. Až vyhrajete volby, systém to zprocesuje. Jestliže poučen tak lépe než Parkanovou a Nečase.

          1. Navíc se může následně ta promlčecí doba považovat za zastavenou, protože jsou jasné důkazy o tom, že v současném režimu jsou zločiny vládní sebranky a jejích nohsledů nepostižitelné. Viz všechna ta trestní oznámení odložená již v první fázi policií.

            Takže času je opravdu docela dost.

        2. Je přece jedno, jestli za 200 nebo 400 miliard. Podstatné je, že tu není potřeba mít tak sofistikované stroje. Proti komu? V jaké válce? A to počítám i budoucí (předvídatelný) geopolitický stav Evropy.

  8. Žumpoidní intervjůky čekají ještě onačejší „zákusky“ než čelit Vidlákovi – namátkově Götterdämmerung v Ruině a postupný krach EUhnije, nejen ekonomický, ale jaksi všeobecně ve Fšem. To celé povýšené na vyšší level šílenostmi v USA, které vstupují do volebního superšílenství.

    Legrační amícká a NATO generalita, která produkuje čím dál zběsilejší blázniviny, tomu dodává správné prostředí: proti tomu jsou komediální skeče Monty Pythonů blahé paměti vrcholem přízemního realismu. Kupříkladu, včera se Stoltenberg rozkřičel na ruské zbraňové vývojáře, že jejich projekt „Alabuga“ – což dle britského generálního štábu má být nějaká raketa, chráněná generátorem elektromagnetického pole – musí zastavit, protože je moc vyspělý…

    Jakoby nestačily stávající ruské zbraňové systémy, proti kterým NATO má nulovou obranu, jako třeba hypersonické rakety a střely Kinžál, Zirkon nebo i bojišťový Iskander-M. Protitankové rakety dalekého dosahu – až 15 km – Chrizanténa nebo Vichr-1, které z útočných vrtulníků rutinně likvidují všechny NATO plechové povozy včetně Wunderwaffen tanků Leopard 2A6 a Challenger 2; a to Rusové na bojišti v Ruině zkouší Klevok/Hermes s dosahem přes 100 km. Jen tak mimochodem Rusové ukázali severokorejskému Kimovi svou novou strategickou stealth křídlatou střelu Ch-BD s dosahem přes 6 500 km.

    USA a NATO zkrátka co se týče zbraňového vývoje nestíhají: což je slabé slovo, jsou 20-40 let zaostalí v důležitých kategoriích zbraní; a co je horší, vzhledem k rozvratu ve STEM vzdělání a korporátní vyhnilosti se o nějakém „dohnat a předehnat“ nedá uvažovat. „Boondongle“ F-35 je jenom pověstný vrchol ledovce. O zoufalé úrovni, na kterou kleslo amícké/Západní inženýrství a věda, psal nedávno i bývalý CTO Airbusu/EADS: noví konstruktéři neumí matematiku a fyziku, zato ovládají CAD systémy Catia; poslední zhasne, až to vše v rusko-čínsko-indicko-malajské… konkurenci krachne.

    EUhnije nevynechá jedinou příležitost, jak úpadek a krach ještě co nejvíce pojistit a zrychlit: nové CO2 daně na Fšecko, rozpočítané do každého výrobku, například. Němčourská EnergieWende, jejímž letitým výsledkem je pouze zvýšení podílu uhelné energetiky a zdražení elektřiny nade všechny meze, které zničí konkurenceschopnost, až dojdou peníze na dotování elektřiny pro největší průmyslové řetězce: to je jisté, jako že po noci přijde den. Zběsilé zavádění e-mobility je jenom jahůdka na dortu zaručené katastrofy. A kdyby to vše nešlo dost rychle, flekovali to jako v mariáši imigračním tsunami, LGBTQ+, genderismem a transsexualismem.

    Zkrátka, o zábavu je na dlouhá léta postaráno. Je vcelku zbytečné se vymezovat proti kdejakým arogantním idiotům z vlády nebo žumpoidního fantaskního polosvěta: výsledek je předem zaručen. Stačí pohodlný gauč a zásoba popcornu: zničí se sami.

    Na tyto události, které nepochybně brzy nastanou, je nutné být co nejvíce připraven – jak osobně, tak společensky. Musíme pěstovat „Národní obrození 2.0“, ve všech oblastech, aby po všeobecném krachu měl kdo „uchopit kormidlo“ a v lodi byla schopná a kompetentní posádka.

    1. Jestliže úroveň především přírodovědné a technické vzdělanosti na Západě klesá, je logické, že se to projeví i v oblasti vojenství. Nestačí specializované technické opice. Bez inženýrů v klasickém pojetí, s širokým technickým vzděláním to nejde. Bez matematiky a fyziky. Jen s opicí u počítače. Na „měkkých“ dovednostech nelze postavit tvrdou vědu.

      1. Jen dodám – technická vzdělanost musí mít ŠIROKOU základnu na všech úrovních. Jedině pak je možné z té základny čerpat ty špičkové, ty, co posouvají úroveň, mění svět.

              1. Seutonius píše, že Caligula plánoval učinit z koně (všelijak hýčkaného, pečovalo o něj několik lidí….) konzula.
                Cassius Dio píše také, že Incitatus se měl stát konzulem. A že chodil po hostinách, kde žral ze zlatých nádob a pil ze zlatých číší…..

                Obě tyto osoby ale mohly být poplatné novým režimům, pomlouvaly předchozí dynastii a tak se lísaly k té dobové. A chtěly být zajímavými.
                Většina historiků se prý shoduje na tom, že jestli je pravda, že Caligula chtěl učinit ze svého koně konzula, tak to bylo proto, aby dehonestoval senát, ne proto, že byl šíleným.
                Jestli je to pravda !!

                1. Caligula prodělal zřejmě zánět mozkových blan – alespoň to někteří tvrdí (Graves). Nemoc nikoli bez následků překonal a pak to začalo…

                  Incitatus byla z toho období jen maličkost, byť pozoruhodná.

              2. Dokonce konzulem; ale traduje se, že Incitatus byl řádově chytřejší než běžní senátoři : řechtal vždy k věci. 😀

              3. Ostatně když může být ve vrcholové politice kolovrátek, proč by tam nemohla působit třeba kobyla.
                Když by nic, tak by z ní mohl být aspoň kumys. Ten furt chlastal Tolstoj a lidi kolem něj, že prý pro zdraví to nejlepší co je.

                Dojit by ji mohl ministr obrany. Tomu by to šlo asi nejlépe.

      2. On se ten sebesofistikovanější model čehokoliv v PC chová jinak, než realita.
        Pozoroval jsem to když jistá firma navrhovala akustické úpravy v hledišti jednoho divadla. Všechno bylo dobře – až na planparalelní stěny. Jedno tlesknutí se ozvalo 7x. Taktéž i hláska z jeviště…
        [;>)

        1. Za starých časů bylo nutno ovládat matematiku, fyziku, inženýrství všeobecně, k tomu mít nějaké zkušenosti a selský rozum, to naprogramování a výpočty pak už byla jen nadstavba usnadňující práci. Také výkonné SW aplikace dříve nezabíraly zbytečně mnoho místa na disku, byla snaha i nutnost vše optimalizovat. Dnes je prvořadou kvalifikací být „softverářem“, vše ostatní je vedlejší, co se neví, to se „vygůglí“. Typickou ukázkou tohoto přístupu jsou moderní auta „Mobilní telefony na kolečkách a s motorem“. Nadupaná SW, s dotykovými displeji odpoutávajícími pozornost od silničního provozu, jednoduché a často používané provozní ovladače jsou přístupné až kdesi v menu, atd.
          Zpět k tématu: Páni inženýři asi zrovna chyběli, když se na střední škole ve fyzice probírala akustika včetně jevu stojatého vlnění, nebo se místo toho zabývali něčím důležitějším. To jsou pak ty konce …

          1. To skoro vypadá, že Akustika Praha s.r.o. omládla o celé dvě generace 😀
            Za časů ing. Nováka to byli machři k pohledání. A když se k tomu nachomejtnul i Bohouš Sýkora, nemohlo to skončit, než vynikajícím výsledkem.

    2. Dobrý den pane K.Vite,jste znám svým optimismem ohledně v,sledku vývoje.Jenze koza i když na ní můžeme mít názor nejsou úplně neschopní hlupáci a rozdrtit kavkazský region je od nich majstrstyk který bude muset Rusko řešit.je to opravdu bolavy vřed.

      1. Dobrý den: to není optimismus, ale informovanost.

        Dnešní dění v Zakavkazsku – nejen mezi Arménií a Azerbajdžánem ohledně Náhorního Karabachu, ale v širším rozměru ohledně Turecka, Íránu a ropných/plynových otázek – je krachem expanzivní světožravé politiky Fašingtonu v této oblasti za uplynulých 30+ let. Američanům a jejich NATO selhaly všechny plány a nic jim k tomu nepomohla ani 2. největší americká ambasáda po iráckém Bagdádu. Jejich loutka Nicol Pašinjan a celá ta „proamerická“ vláda brzy skončí podobně, jako předchozí loutková vláda v Gruzii. Neděje se ve skutečnosti „nic“: jen dlouhá léta živení arménští extrémisti v Náhorním Karabachu sklízejí plody své předchozí činnosti. Včetně útočné války v roce 1988 i v pozdějších letech… i díky nulové ochotě k diplomatickým kompromisům. Další pokus o zatažení Ruska do „malé kavkazské války“ nevyšel…

        Vřed to nepochybně je: v pravých amerických barvách, hvězdy a pruhy. Jako předtím Sakašvili v Tbilisi, dnes ve vězeňském blázinci – kam nepochybně patří.

        1. PS: „rozdrcení kavkazského regionu“ je jaksi nekoná: armáda Náhorního Karabachu kapitulovala… Takže jediné, k čemu velice pravděpodobně dojde, bude pád proamerické vlády Arménie… osud premiéra Pašinjana vypadá dosti nejistě.

    3. Šéf amerického sboru náčelníků štábů Mark Milley oznámil „zimní ofenzívu“ ukrajinských ozbrojených sil.
      „Ukrajinské ozbrojené síly postupují velmi pomalu a velmi cílevědomě, udržují si své lidské zdroje. Všem kritikům řeknu, že je ještě hodně času, dokud bude počasí vhodné pro bojové operace, je ještě mnoho bojeschopných sil. A Ukrajinci rozhodně nemají v úmyslu se zastavit. Budou pokračovat, dokud nebude dosaženo konečného cíle. Ukrajinci nemají v úmyslu přestat bojovat v zimě,“ řekl.
      https://t.me/stranaua/123336

    4. Na to ovšem nemáme (nemáte) šanci. Destrukce vzdělanosti a školství již pokročila natolik, že na podstatnou změnu opravdu není šance – blbcům se lépe vládne, ale těžko lze vybudovat technologii jen na základě blbců. Na jedné nejmenované chemické VŠ mají zakázáno zadávat studentům příklady, které vedou na kvadratickou rovnici, protože by to bylo moc náročné… Což jsou téměř všechny reakční rovnice. Ale zas si takový student každé ráno uvědomí náležitost k některému ze 72 pohlaví – a to se vyplatí. Už státní ministr Bach říkal, že Rakousko nepotřebuje vzdělané lidi, ale věrné poddané…

      1. Já se tuhle „žertovně“ ptal jednoho učitele z VŠCHT, jestli stále platí všech 8 mocenství, naštěstí mé „obavy“ zahnal. A skoro bych řekl, že nedopouštět se v chemii kvadratických rovnic je to samé, jako „zjednodušit“ oxidační stupně. Ostatně, sám to taky jinými slovy říkáte. Pokud se tam učí třeba o chemické rovnováze po reakci, což si neumím představit, že neučí, tak by to muselo být jen v rovině, že k té rovnováze dochází. Jak k ní dochází, to by se muselo nechat být…

        1. Picco: O mocenstvich… muj tata byl biochemik, a kdyz se naucil delat chemii v anglictine po tom, kdyz jsme zustali v exilu, tak mi rikal, ze ma obrovsky obdiv pro ty, co vytvorili ceske chemicke nazvoslovi, a zvlaste mocenstvi, ze anglictina se tomu vubec nevyrovna, a ze daleko hur se pak s chemii pracuje (protoze ten chemicky jazyk klopyta, ve srovnani s cestinou).

          1. Potvrzuji. České názvosloví je proti anglickému miláček. Každé mocenství má stejnou koncovku u každé sloučeniny. Bez vyjímky. -Ečný a -ičný je navíc takto uzpůsobený pro název prvku v prvním pádu. Dalo by se říct, že s českým názvoslovím na věčné časy a nikdy jinak 🙂
            Ale anglicky se podle oxidačního čísla jinak stupňují kyseliny, jinak oxidy a třeba soli zase jinak. A organické sloučeniny, to je sice pro nechemika na eutanazii už česky 🙂 , anglicky ale s předcházející krutou torturou…

  9. ————————
    Na Slovensku zahájil Matovič kontaktní kampaň… jezdí objíždět Ficovy mítinky a dělá tam bordel s megafonem. Zřejmě proto, že na jeho vlastní mítinky nikdo nechodí…
    ————————
    Praveze Matovic robil dobre mitingy teraz na jar kde mu kazdy mohol prist a vynaat pripadne sa spytat co a ako ked bol premierom – volali sa BEZOCHRANKY (vsetko online prenasal na web a je to aj v zazname na jeho FB)
    lenze potom zacal manipulovat vytrhavat ludom z ruk mikrofon ako hovorili nieco co sa mu nepacilo
    a chodili tam jeho privrzenci romovia ktori potleskom prerusovali ked ho niekto kritizoval
    Keby zachoval povodnu liniu tak mohol dalej dvihat percenta, lebo ludia si cenia chlapa ktory ma gule a je ochotny sa porozpravat a zniest kritiku
    potrebuje dvihnut nad 7% lebo ma koaliciu stran a tak robi teraz zufale veci aby zaujal ale sa mu to nedari …. no neviem

  10. Bývalý český generální konzul v Petrohradu a zahraničněpolitický anal-ytik Vladimír Votápek tvrdí, že stále větší příklon Ruska k zemím jako KLDR nebo Írán ukazuje na slabost ruského prezidenta Vladimira Putina a celého Ruska. Místo aby se Rusko jako jedna z bývalých velmocí soustředilo na celosvětové výzvy pro lidstvo, .. Můžou ničit lidské štěstí. Budoucnost této planety ale nijak významně neovlivní, akorát zdržují,“ tvrdí Votápek s tím, že lidstvo má před sebou důležité výzvy jako práce s umělou inteligencí, revoluci v genetice nebo cesty na Mars.
    Putin se vědomě vzdaluje Západu a buduje svou politiku na lži a na popírání vědy.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zelenskyj-zdrhne-Ukrajina-se-zhrouti-a-padne-do-naruci-Putina-To-cekal-Zapad-odhalil-Votapek-743082

    Na příkladu SSoudruha Votápka je vidět, že v diplomacii můžou působit i naprostý nemehla. Současnej aspen ministrant je snad jeho žák!

    1. To, co en pán blábolí je hrozný. Je úplně mimo.

      “ Můžou ničit lidské štěstí. Budoucnost této planety ale nijak významně neovlivní, akorát zdržují,“ tvrdí Votápek s tím, že lidstvo má před sebou důležité výzvy jako práce s umělou inteligencí, revoluci v genetice nebo cesty na Mars.
      Putin se vědomě vzdaluje Západu a buduje svou politiku na lži a na popírání vědy.“

      Na to, aby stvořil takový blábol, musel být někde na školení. To sned člověk z hlavy nedá.

      1. Putin se vědomě vzdaluje Západu a buduje svou politiku na lži a na popírání vědy.“
        Jako obvykle polopravda. Putin se opravdu vědomě vzdaluje idejím KoZá v oblasti transsexualismu, genederovému šílenství , Green Dealu, drogám a podobným záležitostem, protože nepopírá vědu a to ani společenskou. Snaží se podporovat moderní komunikace, bytovou výstavbu atd. Všechno, co lidé časem ocení. A přitom má sílu rozvíjet obranyschopnost Ruska a shánět dohromady skupinu zemí, které mají už KoZá dost. Afrika, Jižní Amerika jihovýchod Asie. Zatím docela úspěšně. Západ se prostě přežil, protože byl příliš sobecký (věrchuška, plebs z toho nic moc neměl) a sebestředný.
        Svět se prostě čím dál tím víc odklání od všemocného strýčka Sama s velkým Coltem v ruce.

        1. Myslím, že už ani ten Colt Americe tak úplně nepatří.
          Nemá náááhodou firma Colt nové sídlo v Uherském Brodě? 😀

  11. Z Ruska bude korzo,
    z Ukrainy torzo.
    Tak to řekl rokefeler.
    Dal vojákům požrat celer,
    aby měli sílu v boji.
    Není jedno, co muž pojí.
    Nemúže jíst buchty, mléko,
    na hovno je bio, eko,
    musí maso, vlákninu!
    Pak, když stoupne na minu,
    noha drží jako víra,
    po kulce se neumírá,
    ale slavně vítězí,
    ve městech i na mezi.

  12. Kam šláp amík, to se sere,
    celá léta, imrvére.
    Kam Rus šlápne, to se spojí,
    bezdomovec dobře pojí,
    co se sralo, to je v cajku,
    i ta kurva má zas krajku,
    všechno má svou hodnotu,
    i to hovno od skotu.

  13. Jeduplnou černozemí
    s cizáckými legiemi
    mířil k Moskvě tank Tomáš.
    Tři obrany překonáš,
    tři řeky a čtyři stepi,
    nechají tě, Rusi slepí;
    přijedeš před Gum,
    a teď, Ruse čum.
    Stojím tu na ploščadi,
    kdo mi dělo pohladí?

  14. Rychle, než to propasu!
    Pávek s koltem u pasu
    referuje v o es en,
    že měl v noci vlhký sen.
    Ukrajina Rusy zkrotí,
    Putin chytne doživotí,
    černochy si přivezem,
    vylepšíme naši zem.
    Na recepci u bideta
    byli humři a kreveta,
    byl to super výlet.
    Pávek hlásí přílet!

  15. Na Ukrajině skoupily nadnárodní korporace značnou část orné půdy s tím, že zde nebude nutno dodržovat unijní normy pro zemědělskou výrobu ani sociální a pracovní podmínky pro zaměstnance. Mimo jiné to umožňuje užívání chemických prostředků, které jsou v EU zakázány.
    Brzy po zahájení ruské „speciální operace“ byla vyhlášena podpora vývozu zemědělských komodit z Ukrajiny s argumentací, že Ukrajina potřebuje peníze na nákup zbraní a potřebuje zásobovat země Afriky a Blízkého východu, aby se předešlo hladomorům. Deklarovaná jednota tohoto postupu byla nerozborná a vyztužená láskou k ukrajinskému režimu a nenávistí k Rusku.

    Za pár měsíců se dostavily výsledky, neboť 97 % obilí bylo vyvezeno do EU.
    Ukrajinské obilí je vyváženo hlavně do Polska, Rumunska a Bulharska, takže před sklizní byly dvojnásobně přeplněny zásoby obilí, klesly ceny a zemědělské podniky se zde ocitly v ekonomickém ohrožení a začaly krachovat. Najednou se stanoviska hlavně rumunských a polských europoslanců proměnila.
    https://www.parlamentnilisty.cz/profily/MUDr-Ivan-David-CSc-129609/clanek/Unijni-podpora-vyvozu-obili-z-Ukrajiny-krasna-ukazka-idiotstvi-a-neschopnosti-131446

    válku na Ukrajině. Ta totiž dokonale vyhovuje globalistům a odvádí pozornost od obnovení procesu na reformu Evropské unie pod názvem “Das neue Europa” v obrazu černého muže a jeho bílé konkubíny, která mu bude rodit mulaty. Tento proces byl schválen v roce 2012 na konferenci Bilderberg ve Washingtonu a proces dostal děsivé označení The Great Replacement – Velká výměna (obyvatelstva).
    https://aeronet.news/video-netocte-tvare-tech-migrantu-ale-jenom-jejich-nohy-francouzsky-novinar-odhalil-jak-na-nej-delegatka-evropske-unie-v-uprchlickem-tabore-na-lampeduse-nalehala-aby-neziskovkam-nesabotoval/

    1. Tak tohle si dáme ještě jednou (neb opakování je matkou moudrosti):

      „Na Ukrajině skoupily nadnárodní korporace značnou část orné půdy s tím, že zde nebude nutno dodržovat unijní normy pro zemědělskou výrobu ani sociální a pracovní podmínky pro zaměstnance. Mimo jiné to umožňuje užívání chemických prostředků, které jsou v EU zakázány.“

      Abychom si uvědomili, co se do nás cpe, a proč se „naše“ vláda nepřipojila k blokaci „ukrajinských“ zemědělských produktů.

      1. … A trošku přihodíme:

        https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tak-potreti-Tesco-Penny-Zkazene-kureci-z-Ukrajiny-zije-dal-743068
        ***
        (…) „Obchodní řetězce k nám neustále dovážejí mimořádně levné, ale současně mimořádně nekvalitní kuřecí maso z Ukrajiny. V minulém týdnu státní inspektoři znovu odhalili prsní řízky prolezlé salmonelou. Tentokrát v PENNY Marketu Česká republika. Je to přitom jen pár týdnů, co stejný problém mělo i Tesco Česko.
        V krátké době jde celkově už o třetí případ, kdy supermarkety prodávaly kontaminované maso z Ukrajiny, které bylo záměrně přebaleno na Slovensku.
        Děkujeme Potravinám na pranýři (Státní zemědělská a potravinářská inspekce) a Státní veterinární správa za jejich kontroly. Maso, které nepodléhá všem přísným standardům, nemá na evropském trhu co dělat. Ať už je odkudkoliv,“ prohlašuje komora. (…)

  16. Kdysi jsem poslouchala projev prezidenta Zemana v OSN. Myslím, že to byl dobrý projev, co mne ale tehdy zaujalo – nikdo v sále ho neposlouchal. A byť jsem projev Petra Pavla neslyšela, vůbec bych se nedivila, že bez ohledu na to, co říkal, stejně ho nikdo neposlouchal. Tak trochu jak v tom vtipu: Řečník má projev k africkému národu a samozřejmě má tlumočníka. Vždycky řekne větu, dvě, tlumočník krátce něco řekne a vždycky se ozve ohromný potlesk. Na konci projevu je ten potlesk přímo frenetický. Po projevu si povídá řečník s kamarádem, který onen jazyk umí a byl projevu přítomen. „To je fantastický, jak je tenhleten jazyk stručný. Já jsem vždycky řekl tak 10 až 20 slov, a ten tlumočník to přeložil jen několika slovy.“ „Víš, ty troubo, co ten tlumočník říkal? „Kecá.“ „Furt kecá.“ „Už dokecal.““

    1. V tomto bode bych se s Vidlakem tak moc neradoval.
      Cele mi to prijde jako habadura, ze smlouva s Ruskem je k nicemu, protoze Rusko nepomaha, a tak si pozveme na ochranu USA.
      A jako na potvoru tam maji americkeho papalase, ktery to hnedka muze odklepnout.
      Nejake podepisovani smluv je formalita, protoze prece Armenie prichazi o uzemi
      a spojenecke Rusko nic nedela.
      USA je zachrani, ale bude za to chtit zakladnum kterou taky dostane, spolecne s radu dalsich veci.
      Napadaji me laboratore na vyzkum novych leku a vycvikove tabory umirnenych bojovniku za demokracii.

  17. Milý vidláku, zahráváte si.
    Gdybyste jen sečítal blboňské potřeby tak igdyby se převrátil svět vzhůru nohama a pak zase horem dolem, nic by se vám nestalo. Blboni by to nemohli napadnout, páč by to byly jejich potřeby. Ale s plebiscitem názorů a jejich vaření si nabíháte zase na stejný hrábě jako všichni před váma.

    Co mně paměť šahá, tak vidíte jen deset, možná dvacet kreténů, kerým píšte prostřednictvím svého blogu. A voni jako pravdoláskařští blboni to nevidí, přehlíží cokoli co by narušovalo jejich blahobyt a přitom vám uniká že blboňů je tady mnohem, mnohem víc. Voni budou štěkat na jakejkoli článek. A představte si, že by vypli mladejm imbecilům internet, na týden, měsíc, co by dělali. A tak si tady hrajou s národem. Že jako za národs mluví kundy, co vybrali z matesa. Ani dodnes se nigdo vážně neptal gde je ta kancelář, trezor nebu bonkr, gde se to jako počítá. No a právě. Tuší že se to ani nepočítá.

    Afrika je napumpovaná osvobozovacími akcemi. Eemerika tam nemůže letět bombardovat, a ni Frantíci, páč by jim Brixx shodil měnu na bombičky. A zadarmo žádnej mordechuj nehrabe. Ti mají národ jen jako ten hadr na tyči. Hotové

    Tak doufám že už je to dost dlouho abyste mě můj názor připustil.

          1. Stačí Google :
            SNAFU (Situation Normal, All Fucked Up)
            FUBAR (Fucked Up Beyond Any Repair or „All Recognition“)

          2. SNAFU = situation normal, all fucked up
            situace normální, všecko v prdeli

            FUBAR = fucked up beyond any repair
            dojebáno tak, že se to nedá napravit (opravit)
            zkurveno k nenapravení

  18. Pokud je to Kongo bývalý Zair, tak jde o Belgické Kongo – v atlasech bylo za mých dětských let žluté – a to značilo belgickou kolonii, ne francouzskou. I když se tam mluví francouzsky.

      1. Pro názornost mapa: https://geology.com/world/democratic-republic-of-the-congo-map.gif

        Na západě „malé“ (5,7 milionu obyvatel) Kongo-Brazzaville = Konžská republika, République du Congo , doména státu .cg

        Na východě „velké“ (102 milionů obyvatel) Kongo-Kinshasa = Demokratická republika Kongo, République démocratique du Congo, doména státu .cd
        27 octobre 1971 – 16 mai 1997 Zaïre = République du Zaïre

        Obě země získaly nezávislost v roce 1960, Kongo-Brazzaville na Francii, zatímco Kongo-Kinshasa na Belgii.

  19. Jen jedno slovo k té Francii a Kongu.

    Problém spočívá ve slabosti, shnilosti a zbabělosti Francie, neochotě zaangažovat minimálně cizineckou legii a v pasivním spoléhání na USA.
    V jedné věci máte všichni zdejíš antiami přispívající pravdu – státy EU existencí USA zchoulostivěly, zbavily se vlastní funkční armády a nejsou schopny vykonávat základní státní funkce (základní funkcí státu není živit socky!) a už vůbec ne expandovat.

    Ale řešením NENÍ ještě větší slabost, nakašlat na armádu úplně a zbaběle se schovávat ve sklepě, pečlivě zamčeném před migranty, přičemž ponecháme „divochy“ kolonizaci čínské nebo ruské.

    Řešení je právě opačné.

    1. Podle mě se těm zemím musí dovolit, aby se také mohly rozvinout. Odstranit těžce neférové obchodní podmínky a podvratné působení Západu. Jinak u nich bude pokračovat migrace, nestabilita, chudoba, a my zde na to doplatíme.

      1. Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.

        Zajímavé je, že negativní důsledky migrace a nestability pozorujeme PRÁVĚ od té doby, co jsme přestali nést „břemeno bílého muže“.

        1. Mně ani nejde o dobré úmysly. Ale co třeba méně rozvracet ostatní země a soustředit se na tu svoji? Neměli by Západoevropané třeba vyprat Muslimy ze svých zemí?

    2. Hmm.
      Řeší se záchodky pro transsexuály.
      Vede se nesmiřitelná válka proti uhlíku.
      Pracujeme usilovně na tom, aby to byl škandál, když muž políbí ženu.
      Raketýrová je hrdinou Evropy.

      A vy tady v tom návalu důležité agendy melete něco o „břemenu bílého muže“.

      Mimochodem, podívejte se na stav hegemona našeho prostoru z Atlantickým oceánem. Pokud něco vyčítáte Evropě, tak to vše je tuplem přítomno i tam.
      Prodali svoji inovační schopnost, zkurvili vzdělávací systém, zhroutil se jim systém výběru lidí do rozhodujících funkcí, jejich rozhodování a určování směru zavání nekompetencí.
      Volební klání se změnilo v zápas na život a na smrt. Zaříznout rivala dřív, než zařízne mne. Soudy ve službách politiky.
      Jaký je rozdíl ve způsobu boje o moc v Kongu a v USA? Pouze kulisy. Na krvavou občanskou válku je v USA zaděláno.
      Na to se spoléháme?
      Mimochodem, americké odříznutí Evropy od Ruska válkou na Ukrajině bylo pro Evropu ránou do vazu, ze které se nevzpamatuje. To je přítel největší?

      Vy si myslíte, že tenhle Titanik se dá ještě opravit??? To se ptám s vědomím, že jsem pasažér ve 3. třídě.

      1. Admirál napsal:20 září, 2023 (7:10)
        „…americké odříznutí Evropy od Ruska válkou na Ukrajině bylo pro Evropu ránou do vazu, ze které se nevzpamatuje…“

        K tomu jen připodotknu pro připomenutí: včetně naprosto bezprecedentního přímého teroristického činu provedeného svým milovaným „spojencům na věčné časy“ v podobě likvidace Nord Streamu, o kterém Německo cudně a vazalsky mlčí. A když blábolům o nějakých jachtách s českou posádkou (posléze postupně měnila národnost, ale na důvěryhodnost to nemělo vliv), či podmořských výpravách Čepiga s Myškinem neuvěřili ani ti nejskalnější libtardi, tak se to celé nechává postupně a tiše klesnout do bahna zapomnění.

  20. Shrnutí O.K..
    Ti černoušci zjistili, že je Francie pořádně okrádá. On ten kolonialismus vlastně skončil jenom slovně a místo místodržícího tam byl dosazen „President“ pod dohledem „velvyslance“ – protektora.
    Rusko se tváří příjemněji a je to jakýsi „kamarádský medvěd za zády“.
    A bývalé kolonie (vojáci) se spojují a vzájemně si zaručují podporu i vojenskou. Takže se nám pozvolna tvoří nový „tábor míru“ jako protiváha USA a KoZa. Není tak docela malý a roste. Monopolární svět se „deep state“ poněkd smrskává a vzdaluje.
    Navíc – KoZa začíná zjišťovat, že podpora Zelenského je drahá a než dorazím na frontu bývá částečně rozkradena. Jednota KoZa se poněkud drolí – viz odbojníci v EU. Ti sźnámí i nově Poláci,. Kdyžnjde o peníze, Polák nezná bratra. Pro deep state je ještě jedna nedobrá zpráva: Podpora staříčkéo „spícího Joea“ je už na 32%. To není velká hodnota a zá se, že bude klesat, Propustili Tuckera, neztratil se a/lea část publika odešla s ním.
    Musk je v Izraeli a Izrael už není jednoznačně proamerický.

    1. ČLR má svoje problémy. Vyrazili ministra zahraničí, obrany… Raketová vojska mají čistku v nejvyšším velení…
      Ten diktátor Si asi není tak úplně diktátor a trochu se mu to sype.

    2. Mám zato, že Čína si počká na výsledek parlamentních voleb na Taiwanu. Jsou indície, že dostanou ostrov i bez speciální operace. Výsledky předchozích místních voleb to naznačují.

      1. Přesně. Čína má čas. A tady u těch voleb se budou umět speciálně postarat, aby výsledky odrážely vůli hlasujících, nikoliv náladu sčítajících.

      2. Zapomínáte na špinavé pracky našeho přítele nejvěrnějšího, největší světové demokracie.
        Jdou řeči, že i v Maďarsku se to pokusili otočit, teď mají zaměřeno na Slovensko.

  21. Tentokrát opravdu dobré shrnutí geopolitické situace od Vidláka, lepší než nekonečná adorace Jindry R.
    Avšak ani analytik Gargamel se s tím nepáře:
    https://protiproud.info/politika/7446-hovory-s-nepodvolenymi-v-primem-prenosu-ostre-otazniky-doby-vymknute-z-kloubu-pred-kamerami-ti-ktere-ct-urcite-nepozve-odvazni-a-odhodlani-jdou-nam-po-krku-ale-plati-zadny-plan-nikdy-nevyjde-a-dokud-dycham-doufam.htm

    Možná se Češi přeci jenom nakonec dočkají realizace původní myšlenky Vency Veškrny (to než obdržel úplně jiné noty), že z toho starého voj. paktu vystoupíme a již nikdy do žádného jiného nevlezem…

  22. Kam přestoupí Pávek příště?
    Teď se drží, jako klíště.
    V každé době vzácný kádr,
    přísaha je pro něj hadr.
    Mít svou čest, tak to ho neba,
    zradu má za denní chleba;
    nezklame vás, vždy má formu,
    jen převlíkne uniformu.
    Martin Dzúr ho stavěl na start.
    Netušil, že je to bastard;
    zradil svoje kamarády
    ještě když byl holobradý.

    1. Haha, dobry, Ladiku.

      Vidlak: „ti dezoláti nějak disponují znalostí anglického jazyka, disponují i překladateli a vůbec ti hajzlové v poslední době nějak vystrkují hlavy a dovolují si veřejně říkat svoje názory“

      Na tomto poli vyhravame. 😀

      1. Vlkodlaku , vlkodlaku , porazis vladu , jen kdyz budes zaludne krast vice
        prispevku a budes horsi nez vlada ,kdyz budes vic kricet za svobodu
        a demokracii a potom si te vyberou i korytko dostanes za snazivost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *