18 května, 2024

Zatímco jsme demonstrovali…

Tak nám Francie přišla zřejmě o další kolonii… Tentokrát o Kongo. Scénář už je vlastně úplně nudný. Šéf ochranky prezidenta sesadí prezidenta, armáda oblehne francouzskou základnu a doporučí legionářům nevystrkovat nos, francouzský velvyslanec se ohledupně „zneškodněn“ umístěním do domácího vězení… Macron se pak asi chvíli rozčiluje a volá do Bílé chýše, co má jako dělat, ale Biden má úplně jiné starosti a tak se chvíli hemží diplomaté, haraší se zbraněmi… a pak se nestane nic.

Nedávno Francouzům zdražili v Nigeru uran, teď jim v Kongu zdraží kobalt… 70% všeho světového kobaltu… hustý co?

Koho zajímají podrobnosti, toho zvu na Litterate, kde o tom bude mít Martin Kunštek článek.

Vůbec to v té Africe začíná být zajímavé. Generál Surovikin v civilu si jezdí po Libyi a domlouvá pronájem přístavu v Tobruku a Benghází… Vzhledem k tomu, že v Rusku neexistuje bývalý voják, tak bych řekl, že Wagnerovci už mají znovu velitele, který není tak jebnutý jako Prigožin, ale už jeho příjmení naznačuje, že mu nějaké střílení krevní tlak nezvedne. Opět na toto téma brzy najdete na Litterate celý článek.

Nejzajímavější na tom je, že ty proruské převraty jsou v poslední době nějak nekrvavé. Všichni jsou v domácím vězení, ale všichni žijí a všichni si dávají pozor, aby to tak bylo i nadále. Když přebírají moc prozápadní elementy, tak tahají bývalé prezidenty za džípem na ostnatém drátu, píchají libyjské diktátory nožem do zadku… a tak podobně.

Novinky včera připustily, že raketový útok na Konstantinovku nespáchali Rusové, ale Ukrajinci. Ono našim intervjukům nic jiného nezbývalo, když to před nimi už napsali na Západě a ti dezoláti nějak disponují znalostí anglického jazyka, disponují i překladateli a vůbec ti hajzlové v poslední době nějak vystrkují hlavy a dovolují si veřejně říkat svoje názory na ukrajinský konflikt, že z toho Bartoníček dostal céres. Mimochodem… moje video, jak odpovídám Bartoníčkovi, už u něj nasbíralo 150 tisíc shlédnutí.

Chudák Lukačovič… takové peníze ta jeho redakce stojí a takovou šmíru produkují. Jestli to takhle půjde dál, tak tyhle angažované novináře neuživí ani do parlamentních voleb.

Na Echu se Balšínek posmívá pravdomluvným intervjukům za jejich řeči o tisících protestujících na Václaváku… Saša Uhlová se přidává. Prý tito pravdomluvní novináři dělají médiím medvědí službu. Dovolím si Balšínka i Uhlovou opravit. Novináři jsou pořád stejní, jen před pár lety se jejich lži nedaly ověřit a oni si tak zvykli na tu moc, vytvářet jinou realitu. Jenže teď má každý v kapse mobil, který je zároveň foťák, kamera i diktafon a také noviny a televize. Fotky jsou zdarma a je jich tolik, že trvalo asi jen deset vteřin, aby byla Hovorková usvědčena ze lhaní.

Asi se budu muset drze zeptat Šafra, jestli vůči své podřízené za toto lhaní vyvodí důsledky… když dělají hentu nezávislou a objektivní žurnalistiku, tak tohle by jí projít nemělo, ne? Dělám si srandu… to by Šafr musel vyhodit i sám sebe.

Na Slovensku zahájil Matovič kontaktní kampaň… jezdí objíždět Ficovy mítinky a dělá tam bordel s megafonem. Zřejmě proto, že na jeho vlastní mítinky nikdo nechodí… A tak chodí voličům SMERU vysvětlovat, že Robert Fico má pravdu, když od začátku o Matovičovi říkal, že je magor. To víte, kdysi mohl být člověk idiotem celý život a nikdo se to nedozvěděl. Teď to ovšem všichni idioti musejí ještě i ukázat na kameru. Situace je vážná, komentuje slovenský sociolog Vašečka. Aby nebyla… Ať dělají co dělají, Ficovi to pomáhá.

U nás naopak vláda z voleb zatím strach nemá a tak den po demonstraci uvolnila zprávu, že státním zaměstnancům pěkně zmrazí výplaty… Prý jen učitelům něco přidají. Ale za to jim předělají hygienickou vyhlášku ze které vyplývá, že každá kráva a každé prase musí mít v chlívě pitnou vodu, jen český žák to nepotřebuje. Z logiky věci pak nepotřebuje ani záchod. Když se nemůžeš napít, nemusíš ani čurat. Jasné? Kromě toho také vláda hodlá propustit desetitisíce školních kuchařek, uklízeček a školníků, protože jejich práci bude možné outsorcovat přes spřátelené agentury. Třicet tisíc školských zaměstnanců… no to zase bude prachů v nějaké politické kešeni… V příštím týdnu se tomu na Litterate bude více věnovat Jana Kunšteková a já si také smočím, protože moje děti chodí do školy i do chlíva, tak abych to vůbec dovedl odlišit.

Na generální štáb včera naběhli těžkooděnci… možná ti stejní, kteří v sobotu hlídali petiční stánky s „Rusko je teroristický stát, jsem otevřen diskusi,“ aby se nic nestalo (a nebo aby se něco stalo a Rakušan to mohl rozmáznout). Prý kvůli nějakým zakázkám na komunikační systémy… důkazy prý poskytla kauza Dozimetr. Nevím, kolik taková zakázka mohla stát… pár milionů? Představte si, co bude, až se budou vyšetřovat ty nové americké stíhačky za dvě stě miliard… Jindra Rajchl k tomu řekl, že nečekal, že by se přání Kláry Samkové, ne, aby odstoupili, ale byli odvedeni, začalo plnit tak rychle.

Zároveň to krásně ukazuje, jak je naše republika malá… Ostří hoši od Vítka Rakušana zasahují u Řehky, protože sehnali důkazy v kauze, kde má Vítek také máslo na hlavě, přičemž ministerstvo Černochové poskytuje (podle svých slov) plnou součinnost. To nevymyslíš. Možná byl Péťa v Mošnově právě proto, aby od tohodle byl co nejdál.

Piráti si odhlasovali, že Blažek musí jít… a jejich čtyři poslanci to asi mají nějak zařídit. Bohužel toho nebudou schopni, protože ve vládě i ve sněmovně jsou páté kolo u vozu a členské základně asi úplně nedošlo, že ve volbách s nimi Rakušan ukázkově vyjebal. Piráti sice zaplatili kampaň a odmakali to, ale STAN bral poslance. Ale jako záminka pro rozkol a následný pád Fialy je to docela dobré. Když k tomu přidáme zatýkání na genštábu… (třeba si to Piráti taky odhlasují) Blažek má možná jednu z posledních příležitostí, zachránit alespoň zbytky ODS a přinést je na míse s krevetami a salátem Andreji Babišovi k večeři. Nic jiného už ODS totiž nečeká. Vrchní signalista je spolehlivě dovede mimo sněmovnu. Memento Matovič.

Náš prezident byl zase jednou světový… měl dvouminutový projev v OSN, kde řekl, že za všechno může Rusko. Naše stepní orákulum, Džamila Stehlíková, z toho mělo obrovskou radost a šlo to oslavit do hospody. O významu České republiky a jejího představitele svědčí i fakt, že projev pronesl v mezeře mezi projevy zástupců Sierry Leone a Angoly. Až nám budou říkat, že jsme v prdeli, tak ne, je to horší… jsme v Angole. Ale konečně jsem pochopil, kde se v Džamile berou ty její myšlenky. Jestli po každé podobné známce naší světovosti odchází do hospody, tak bych si troufal jí na dálku diagnostikovat cirhózu jater. Což by vysvětlovalo hodně věcí. Včetně její schopnosti věštění budoucnosti Ukrajině.

A aby toho nebylo málo, včera Azerbajdžán zaútočil na Náhorní Karabach. V Arménii přitom zrovna probíhá arménsko-americké společné cvičení. Možná se mýlím, ale od doby, kdy Arméni koketují se Západem, dělají (stejně jako západ) jednu chybu za druhou. Náhorní Karabach změní majitele a prozápadní premiér Pašinjan bude moci (odsouzen na doživotí) přemýšlet, kde se stala chyba. Inu kde… chtěl svojí zemi přivést do NATO a možná i EU. Další, kdo si za Západ zlámal nohu na ledě.

Novináři o vypuknutí bojů informovali zcela neutrálně. Ještě nedostali notičky, co si máme myslet. Tady to bude obzvlášť obtížné… jen namátkou: Obrovské americké velvyslanectví v Jerevanu… Azerbajdžán podporuje člen NATO – Turecko, Arménii podporuje člen NATO – Francie… Rusko má přátelskou smlouvu s Arménií i Azerbajdžánem… Teokratický Írán nemá rád Azerbajdžán (a Turecko) a tak je ochoten pomáhat křesťanským Arménům… Nečekal jsem, že se odpověď na moji otázku Bartoníčkovi, jestli nám NATO vážně pomůže, začne záhy takhle pěkně zhmotňovat. Přímo před očima vidíte, jak fungují všechny ty obranné dohody… a jak to vypadá, je úplně jedno, na čí pomoc spoléháte.

Hele, my se té třetí světové asi fakt dočkáme… Doteď tak nějak všichni doufali, že Putin není šílený. Teď budeme muset doufat, aby nebyl šílený takéErdogan, Alijev nebo Chameneí. Skoro se mi chce říci, že koho mají oběsit, ten se neutopí.

A na úplný závěr…

Poláci prý končí s podporou ukrajinských uprchlíků, protože musí hájit i své zájmy… Oni se teď s Ukrajinou štengrují kvůli obilí a když je Ukrajina zažalovala, tak oni na to jdou zase takhle… Zrovna včera jsem psal o těch ošuntělých ukrajinských vlajkách symbolizujících míru podpory této zemi… tak tady máte další příklad.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

276 thoughts on “Zatímco jsme demonstrovali…

      1. No jo, to máte pravdu. Ještě před pár týdny „koalice ochotných“, dneska „bratr proti bratru“. Zítra se to zase otočí jinak a obrázek se změní jako v kaleidoskopu. Kdyby při tom netekla krev, bylo by zajímavé to proplétání politik, byznysů, slibů a protislibů, zájmů a „mocizájmů“ sledovat… (popcorn, gauč a cola, jak říká K2). Jenže… jenže.. koho z těch psychopatů zajímá utrpení, bolest, zmrzačení – a ve jménu koho vlastně? Ve jménu jakého boha? Ve jménu čeho „vyššího“? Co je vyšší, než život? Jaké bizarní divadlo to sledujeme?

        1. Panebože, vždyť je to tak jednoduchý. Vyšší než život druhého jsou pro hybatele světového dění moc a peníze, peníze a moc.

    1. Když už drzost úkáček nemá žádné hranice, bylo otázkou času, než se někdo nasere a ukáže jim prostředník. Zrovna Poláci, kterým dědečkové těch dnešních nácků povraždili tolik lidí ve Volyni by je poslali do prdele už dávno, protože jedinej důvdo, proč jim pomáhali byl, že Rusy nemaji rádi ještě víc. Teď už trpělivost praskla.

  1. AI:
    Skupina amerických spisovatelů, včetně George R. R. Martina, na jehož knize byl založen světově proslulý televizní seriál „Game of Thrones“, podala žalobu na OpenAI v jižním okrese New Yorku. Podle jejich žaloby jsou autorská práva spisovatelů porušována, když jsou jejich texty zadány do velkých jazykových modelů, mezi které patří ChatGPT
    Programátor Liam Swain nahrál Martinovu Píseň ledu a ohně do neuronové sítě, která napsala pokračování bestselleru. Swain je zveřejnil na internetu. Martin je pobouřen: má připraveny další dva romány ze série, ale ChatGPT by nebyl schopen napsat své verze, kdyby nebyl školen na autorových knihách.

    Jiní autoři vznesli podobná tvrzení, takže stížnost usiluje o status hromadné žaloby. Autoři požadují, aby společnost nepoužívala autorská díla ve velkých jazykových modelech a žádá kompenzaci ve výši 150 000 dolarů za každé dílo.

    1. Co řekl pan Salk na téma „autorských práv“ (v jeho případě licenčních, patentu) ?
      Něco v tom smyslu, že “ což se dá patentovat Slunce ?“
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Jonas_Salk
      Narodil se 28. října.
      (kontroverze tam jsou, ohledně čistoty vakcín)

      Skutečně velcí lidé zůstávají lidu i stranám neznámí…….
      Pan Unterguggenberger by mohl povídat. Schicklgrubera zná snad každý. Judaejského proroka Jehošuu netřeba připomínat.

      Aktualně ??!!? ……De Michelle : Wasserscheiden (Watersheds) . 🙁

  2. aby nezapadlo

    Ludvík Svoboda, KCB (25. listopadu 1895 Hroznatín[1] – 20. září 1979[2] Praha)

    československý voják a politik, účastník prvního a druhého odboje a v letech 1968–1975 sedmý prezident Československa.

  3. Další Monty Python , ze seznam.cz:
    „….Kokain by mohl být další drogou, u které by mohl fungovat regulovaný trh. V rozhovoru pro iDnes.cz to připustil národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil (ODS)….“

    Poslat hákovat do rubání, na sváču žvanec koky a na oběd jointa…za minimalku.
    —————————-
    První LP fakt bývají těmi nejlepšími. Naprosto zapomenutá kapela (ale ne pro nás, milovníky sedmdesatych roku) :
    https://www.youtube.com/watch?v=-6JTrxhpiZA&list=PLz6cAheObZcjzi7Qx_AiX0qeE7wyBBMpD&index=1

  4. Zatím co jsme demonstrovali, Zelenský úspěšně pokračuje. …
    V nasírání kde koho.

    „Dosud jsme se nedohodli zda spáchal sebevraždu anebo byl zastřelen na útěku.“

    1. Díval jsem se na Zeleného mužíčka jak dneska zachmuřeně seděl v OSN.
      Nálada „unter Hund“. Už bezpečně ví, co bude, jenom neví kdy.
      Pro dezoláty dobré znamení. Něco se asi začíná hýbat.
      (Mimo jiné – nový ministr obrany Ukrajiny je typický Žid. Stačí se podívat na jeho nos.)

          1. Utíká to z misek, z laboratoří, tak jako to vylezlo z moře, pak na stromy, pak se stromů…
            Aby se nyní chvástalo, že je to něco úplně jiného než ostatní.

        1. Nikdo by tady nic takového nezmiňoval, pokud by se za a) oni sami nepasovali do role jakýchsi domněle vyvolených, za b) nedrali se ve většině zemí k moci a do nejvyšších funkcí, ačkoli je jich údajně celosvětově pouhých patnáct milionů, a za c) odmítali se jakkoliv identifikovat s těmi, kterým chtějí vládnout, takže zásadně jednají proti jejich zájmům klidně až do zničení daného národa, pokud tedy zrovna onen národ nemluví německy, případně anglicky, tam jim ztotožnit se problém nedělá. Pro příklady netřeba chodit daleko, viz například náš Řeporyjec.

          No ale existuje generální zákaz vůbec jen něco zmiňovat, protože druhá světová. Co na tom, že Slovanů bylo vyvražděno minimálně čtyřikrát tolik a daleko brutálnějším způsobem. Ti ale mají leda držet hubu a myslet si, že za válku vlastně můžou oni.

          1. A já přitom s několika židy spolupracoval k obapolné spokojenosti.
            A jedna Židovka mě naučila dobře smlouvat a to mi v životě ušetřilo spoustu peněz a respekt protistrany.
            ===
            Já jenom, že žid potřebuje žida, aby mezi nimi bylo jasno co bude za co. Oni dodržují domluvu.
            Rád spolupracuji s židy!

          2. Za vyvolené se považují všechna náboženství. Židy si vyvolil jejich Jahve. Jak křesťané, tak muslimové, se s tím nikdy nesmíří.
            Argumenty, že je jich na světě málo, takže by se neměli drát, navíc se nechtějí identifikovat…, no, být příslušníkem národa/náboženství, které bylo tolik staletí a takovým způsobem (např. křesťanským) ne ostrakizováno, ale doslovně terorizováno právě za to, kdo je, osobně (mluvím za sebe) bych měl pifku na zbytek světa dost hluboko. A kdyby mi někdo opět oznámil, že co se mám co kam drát, když se místo toho mám identifikovat, to by mě jistě o to vic motivovalo se místo draní identifikovat…

            Je to jen můj pohled, pokud bych ale jako „českonáboženský a českosebeidentifikovaný“ Čech prožil (a vůbec přežil) celou českou historii „po židovsku“ řekněme od římské „Bohemie“ (místo Judeje) přes arabskou okupaci, pak v diasporách obklopen milujícími křesťany, až po Hitlera, asi by mě nenapadlo říct, že tak teda jo, tlustá čára , nederu se, nebudu křivdit Slovanům tím, že protože je nás málo, tak nás Hitler vyvraždil míň a mažu se integrovat s těmi, co mě i nadále oslovují – co čumíš, židáku.
            Spíš bych si řekl, že po tom hypertvrdém „tréninku přežití“, který nám takovou dobu okolí poskytovalo, jsme se evolučně dostali do stavu, že jak je nás málo, tak o to víc skutečně máme natrénováno v lidských disciplínách. Ve všech, kterými se člověk zabývá. Počínaje financemi a ekonomikou, přes umění a lékařství, po vědu. A taky intrikám, špinavé – ona jinou ani díky lidskému genotypu být nemůže – práci s mocí, umění pohledu na krev včetně vlastních lidí, umění přetvářky atd atd, jedním slovem cynicky pragmatické politice. Máme natrénováno, tak nám to jde líp…
            A dodal bych si tiše sám pro sebe – a proč bych to vlastně všechno měl používat jenom v „survival“ režimu? Ne. Jdu to použít trochu velkoryseji…

            To vše výše uvedené skutečně jsou disciplíny všeobecně lidské, včetně toho tichého dodatku. Nikoli pouze židovské. Ti to jen umějí líp, protože my jsme to byli, kdo je k tomu všemu svojí „láskyplností“ de facto dotlačili. Nepíšu to ani proto, abych je hájil, ani abych jim ještě víc naložil. Jen mi vychází, že to s nimi (ve hrubých rysech) takto je.

            1. C. G. Jung, Boj se stínem (Der Kampf mit dem Schatten) Duše moderního člověka, Brno, Atlantis 1994ISBN 80-7108-087

            2. Někomu imponují typy à la Řeporyjec, Albrightová, Soros, Rockefeller, Rothschild a jiní, mně tak nějak ani ne. V historii i současnosti existovala a existuje řada jiných národů / náboženských skupin, jejichž osud byly a jsou mnohonásobně horší. Nicméně to nikoho neopravňuje k tomu, co jsem psal výše. Mimochodem, zrovna tohle bude jedna z věcí, která západu zlomí vaz. Oni nejsou žádní vyvolení, ani v pozitivním slova smyslu, ani v negativním, například v množství toho historického utrpení. Jen se nějak vžila představa, že ano.

              1. V těch disciplínách přece uvádím, že taky intrikám, špinavostem… To imponuje málokomu. Říkám ale, že to nejsou znaky žida/Žida jako takového. Jsou to znaky člověka jako takového, je-li k tomu nadán a dostane-li k tomu příležitost. A říkám taky, z jakých důvodů (podle mě) ze sebe oni produkují nadprůměrný počet jak výrazně „mínus“, tak výrazně „plus“ jednotlivců.
                Za ty „plus“ můžu začít Čapkem a pokračovat celým odstavcem. Neměli bychom mimochodem jejich přínos vědě, literatuře, lékařství atd pak taky nazvat znakem židovství?

                Tím přece nepopírám, že hodně jich jede v závažných špínách, vždyť to v tom komentáři rozebírám. A v utrpení se mi pořadí určovat nechce ani úplně málo…

          1. Člověk je “ i“ živočich.
            Není živočichem jako „každý jiný“.
            Člověk je také kulturní bytostí, umí zvládat své pudy, umí je transformovat, projikovat do různých druhů činností, je schopen abstraktního zpracování reality, umí tvořit zcela nebo z části nové produkty (mění přírodu) , umí své kulturní výkony zaznamenat a tak předat i ještě dosud nenarozeným, dokáže spolupracovat i mimo svůj “ kmen“, dokáže zachránit před vyhynutím jiné tvory, umí se obětovat ve prospěch svých bližních….

            No a samozřejmě že negace těchto kulturních výkonů, někdy masová a hrůzostrašná.

            Záleží na kvalitě vzdělání a životních podmínkách. Kdy např. hlasy voliček a voličů ve prospěch NSDAP střídavě klesaly či rostly – podle toho, jak se dařilo hospodářství, dle nezaměstnanosti….
            —————-
            Zkusit třeba Fromm : Anatomie lidské destruktivity

            1. Ne. Toto člověka nečiní výjimečným, „neživočichem“. Toto je výsledkem a součástí jeho evoluce jako evoluce všeho ostatního. Podléhá stejným obecným zákonitostem vývoje živočišného druhu. Třebaže podle vhodně účelově k prokázání ideologických tezí, vybraného malého lokálního a časového vzorku se to může jevit jinak.

              Co se týče Fromma, a jiných, dávám přednost vlastním fakty, empiricky, a obecně vědecky, univerzálně platným a podloženým závěrům plně platícím pro člověka jako pro vše jiné.

              Nerozumím tomu, čím podmíněnost hlasů pro NSDAP hospodářskou situací vyvrací mé teze. Byla to volba na základě priorit na základě potřeb a jimi podloženého ideologického působení. V době rozhodování s větší váhou než vše ostatní. Tak jako jinde, jindy i dnes. Součást evolučního procesu. S důsledky jaké byly. Jaké jsou.
              Opice rozhoduje jestli si utrhne banán anebo se bude pářit. Podle něčím podmíněné „potřeby“. Tak je to i ve všem ostatním.

              Volební preference, racionalita…
              Kdyby Petr Pavel vypadal jako Václav Klaus mladší, byl by zvolen prezidentem?

              Rozhodování příslušníků lokální vyspělé kultury Homo Sapiens sapiens v praxi.

        2. Jsem biologický „rasista“ a nevidím vtom nic špatného. Snažím se vidět nejen lidský svět jaký je, ne jak je promítán ideologickou optikou podle vybraných zájmů. Fakta jsou jedno, závěry a lidské jednání jimi podle potřeby výběrově podkládané, je druhé.

          Obrazně, ani největší „antirasista“ si nepořídí jezevčíka aby mu nosil z rybníka střelené kachny. Naopak Český fousek se do nory za liškou nenacpe.

          A což třeba plemenitba v zemědělství.
          Člověk je živočich jako každý jiný, podléhající týmž zákonitostem.

          Za pozoruhodné považuji, že leckteří, kteří se posmívají například Habsburkům, že jsou „degene“, velmi se pohoršují nad věcným hodnocením jiných jinými, a nazývají je rasisty. Tito salonní bojovníci proti rasismu se se vyhýbají „vyloučeným lokalitám“ natož aby v nich žili.
          Tak jako „bojovníci za světové klima“ tito vyvolení guru Greendealu se slétají na konference, někteří z nich poslední kilometry dorazí v elektromobilech, které si nechají dopravit letadlem.
          Sami ve svých životech se pragmaticky řídí tím, co tak halasně pozérsky hlásají. Pro druhé.

          Rasismus není uznání, že lidé si nejsou rovni, že svými vlastnostmi a schopnostmi, ve velkých vzorcích liší se podle rasy, etnicity, rodů, rodin, tak jako vše istatní živé.

          Tak jako rasismus, diskriminace, není uznání, že zdaleka ne každý například uběhne stovku za deset vteřin.

          Rasismus a diskriminace je nepřipustit ho k závodu.

          Rasismus není uznávání nerovnosti. Rasismus je nepřiznávání rovnoprávnosti nerovným.

          Jak málo lidí je schopno toto pochopit.

            1. Já ty Vaše únavné traktáty už nečtu, sorry.
              Jsem prostě nickový rasista.
              Takže to máme plichtu, sedí Jim to tak, Schumacher ?

              1. Nesedí. To není odpověď, to není argument. Pokud, na místě jsou racionální věcně podložené argumenty vyvracející mé teze.
                Anebo přiznání
                „Vámi předkládaný obraz skutečnosti je v rozporu s mojí vírou. “
                Bylo by to alespoň poctivé.

          1. Biologický není rasistický, ale přirozeně selektivní výběr. Použití toho slova rasismus je tam jen vypůjčka. Myslím, že byste si toho mohl umět všimnout.
            Rasismus je jen jeden, právě kvalitativní hodnocení někoho podle parametru, který si dotyčný nemůže vybrat. Proto se mi tu mmch tolik nelíbí ty poznámky „co taky od něj čekat, když je to žid/křivonosej pejzatej židák.

            Ten přirozený výběr je samozřejmě dnes „woke kulturou“ označován za rasismus jako takový. Supermorbidní sociální inženýrství.
            Ta povinnost, aby se to všude hemžilo různobarevnými, různopostiženými a různogenderovými „bytostmi“ už nestačí, protože to ve většině případů už vypadá spíš jako parodie. I když, podstatou vlastně je právě to, že zhypnotizovanému dobročlověku to jako parodie připadat nemá, naopak to má brát za úžasné krásnou věc.
            Největší podprahovou účinnost mají reklamy. Začalo to černochy tam, kde normálně nejsou. Dnes už jsou to, např. v reklamách na drogerii, ošklivé a značně otylé černošky, ženy s výraznými kožními defekty, mám pocit, že jedna (podle typického výrazu idiota) taky byla duševně postižená. Čili přesný opak toho, co lidé považují za estetické. Záměrný opak, zesíleno upozorněním, že všechny mají hebké podpaždí, protože je kalkulováno s pocitem znechucení (právě díky přirozeně selekci), který to vyvolá. Aby pak došlo k tomu „sebevýchovnému“ – no fuj! To jsem ošklivý! Tak to na mě přece nesmí působit, vždyť to jsou lidé, kteří to vnímají!
            Nejen reklamy, ale celá tato společenská agenda je znásilnění přirozenosti, je jí podsunut právě ten rasismus. Stalo se z něj signální varovné slovo, kterým se to automaticky dělí na správně a na špatné lidi.
            Pozn. Tu zmíněnou morbiditu zvýrazňuje „o 360°“ obrácená platnost všeho, jedná-li se o jakéhokoli Rusa. Což je ale jen USA vnesenou politickou konsekvencí.

            Jestli jste se tou úvahou jakoby vyhradil právě proti tomuto, dovoluju si vás takto opravit. Ještě s tím, že rasismus je čistě lidská záležitost, v tom má Tenco pravdu. Bílá koza se ještě díky své abstraktní úvaze nepovažovala za lepší od strakatý proto, že nemá ty ponižující fleky. A s tím, že rasismus právě je to uznání. To považováni za reálný fakt, že židák je horší než já i(a zaslouží si proto horší chování se k němu) kdyby se na hlavu stavěl, a to právě z toho důvodu, že je to ten židák…

  5. Německo meziročně snížilo přímé investice v Číně na 10,31 mlrd euro. Tj. cca 250 mlrd korunáčik.
    Scheisse !

    Česká republika nevím jak je v tomto zdatná, asi by více věděli paní Pekarová a pan Vystrčil. Ze svých zájezdů po asijských zemích.
    Nicméně aspoň jedna ze zmínek :
    https://china-cee.eu/2023/04/25/czech-republic-economy-briefing-czech-chinese-economic-relations-in-challenging-times/
    „….The Chinese market is increasingly developed and it brings new challenges for Czech businesses. The point is that premium quality and excellence become the decisive factor in economic competition. The enormous competition and rise of local producers have already affected the Czech flagship car manufacturer Škoda. While it sold up to 341,000 cars in 2018, the figure shrank to less than 45,000 cars in 2022. The Czech enterprises, therefore, must focus on added value, high-tech and premium quality. Otherwise, the promising Chinese market will become unreachable….“

    Pozor ale, může jít o dezinformační web. Nebo o čínskou mazanost !!!
    Pokud by ovšem bylo pravdou, že vysíláme do Číny pouze pro nás špatné signály, pak nezbývá než vzkřiknout :
    Hovňajs ! Do deseti let budeme na čínském trhu tygrem Řvaldemarem!!
    (kdo si to ovšem za deset let bude pamatovat, že….)

  6. 🇵🇱🇺🇦 Polsko tvrdí, že v ukrajinském obilí byly nalezeny škodlivé látky.

    Nejvyšší kontrolní komora uvádí, že ze 73 vzorků obilí dovezeného z Ukrajiny byla v 17 nalezena salmonela, v dalších 17 pesticidy, v 11 GMO a v šesti myotoxiny. V dalších byla nalezena rtuť, kadmium, olovo a železo. Od ledna do května 2023 byly škodlivé látky nalezeny v 35 procentech odebraných vzorků.

  7. Ad vyšetřování na generálním štábu : jsem zaslechla ,že to má jít za Metnarem a tedy za ANO, proto ta ochotná součinnost. Na Slovensku taky zatýkali šéfy, bývalé, jakýchsi tajných služeb, z doby Fica. Ono to jde jako přes kopírák.

        1. Pokud by jeden místní nostalgik po žaláři národů uváděl místo sudeťácké propagandy jako argument jména Fico – Orbán – Kurz, musím říct, že by to minimálně za zamyšlení stálo. V ČR byl posledním jakžtakž srovnatelným Paroubek, ale ten už je krapet za zenitem.

          1. A proč hned žalář? 😀
            U Paroubka mi naopak vůbec nepřipadá, že by byl za „zenitem“, fakt vůbec .
            Čtu jeho blogy na iděsu, jako jedny z mála normálních lidí, co tam zbyli.
            Ten chlap má fůru zkušeností, navíc je má doplněné nejnovějšími poznatky z politiky – vidí dovnitř.
            To bych si představit uměl: Paroubek-Fico-Orbán-Kurz.
            S Poláky nevím, v posledních pěti letech udělali dost kopanců na to, aby se jim dalo důvěřovat. Navíc jsou to patologičtí kšeftmani – tam platí „za peníze ve Varšavě dům“ víc, než kde jinde.

          2. Já se k žaláři národů hrdě hlásím. Fico – Orbán – Kurz (Babiš – umím si představit) a pak Slovinci, Chorvati. Dlouhodobě řešíme stejné výzvy, hrozby, proto +-stejný politický vývoj.

            Poláci? Na Rusa s nimi nepotáhnu. Nedá se to odstranit, mají to v krvi. Oproti nám jiný historický vývoj, jiná historická paměť.

  8. OT.
    Krom stalinistických masových vražd, genocidy Poláků (inteligence, důstojníků…) v Katyni, událo se i masové vraždění polské inteligence německými nacisty. Kdy je na netu k mání Sonderfahndungsbuch Polen, seznam Poláků a Polek (převážně inteligence, ale i herci nebo bývalí důstojníci, či olympionici) určených k likvidaci, připravovaný ještě před válkou Gestapem (jeho speciální oddělení zřídil samotný Heydrich) a německou 5. kolonou v Polsku.
    Připomeňme si tyto a dal. oběti genocid zvané Tannenberg a Intelligenzaktion minutou ticha…..
    https://en.wikipedia.org/wiki/Special_Prosecution_Book-Poland
    Je to hrozné, jak to člověk pročítá od A až po Z(a co teprve příbuzní či potomci těchto nevinných obětí Němci páchaných genocid) , a to měli Němci s Polskem dohodu o vzájemném neútočení…..

  9. Náhorní Karabach podepsal kapitulaci Ázerbájdžánu

    Podle Bazy ztratila armáda neuznané republiky během 24 hodin v bojích téměř polovinu svých ozbrojených sil. Armáda obrany Náhorního Karabachu bude rozpuštěna a odzbrojena, výstroj a zbraně budou odvezeny z území Karabachu a zlikvidovány. Situace na frontě vedla ke kapitulaci – za necelý den ztratila armáda neuznané republiky, čítající přibližně 2,5 tisíce lidí, asi tisíc vojáků – zatímco skupina o 60 tisících lidí přišla z Ázerbájdžánu a ztráty u ní se pohybují od 300 do 500 lidí. Vojákům Náhorního Karabachu navíc došla munice. Publikaci o tom řekly zdroje ve vládě a na ministerstvu obrany republiky.

    Podle podmínek kapitulace bude muset Ázerbájdžán poskytnout koridor pro evakuaci obyvatel a zbytků karabašské armády.

    1. Ak si niekto myslí, že vzdanie sa neuznaného Arcekahu a jeho násilné prevzatie po tom, čo sa vlastne pokúsil republiku vyhladovať, je koniec, máme pre neho zlú správu.

      Turecký prezident Recep Erdogan sa včera na Valnom zhromaždení OSN nevyhol vyjadreniam a priamo vyhlásil, že Arménsko sa má zaviazať k otvoreniu koridoru Zangezur. Azerbajdžanské nároky na Sjunik a prerazenie cesty do Nachičevanu s cieľom fyzicky sa spojiť s enklávou sú reálnym cieľom.

      Existuje projekt a zdá sa, že je možné ho vyriešiť mierovou cestou. Kto však zabráni Azerbajdžancom a Turkom – ako sa to stalo včera – oznámiť zamínovanú cestu, zorganizovať teroristický útok alebo spáchať inú akciu, ktorá bude znamenať ďalšiu „protiteroristickú“ operáciu, ale už na území Arménska?

      Zároveň sa bude v Arménsku na podnet súčasných orgánov presadzovať protiruská agenda a všetky psy sa budú zhadzovať na Moskvu a obviňovať ju z dohody s Azerbajdžanom a odovzdania Karabachu. O tom, že arménske vedenie zaujalo v týchto procesoch pozíciu vonkajšieho pozorovateľa, budú taktne mlčať.

      Skutočným výsledkom týchto procesov bude najprv ekonomické a potom fyzické pohltenie časti Arménska, po ktorom bude nasledovať násilné preformátovanie a etnocida regiónu (Turci majú v tomto smere bohaté skúsenosti, sýrsky Afrín nebude klamať).

      A úloha Ruska bude minimalizovaná a negatívny postoj voči nemu bude maximálne kultivovaný. Za dva roky sa región zmení na nepoznanie.
      Zdroj: @rybar

  10. Sám jsi blb.
    Pašinjan podepsal (už dávno), že Karabach patří Azerbajdžánu. Putin nemůže nic dělat, i kdyby chtěl.
    USA připravuje s Pašinjanem v Arménii další Ukrajinu, ta první už je moc ošoupaná.

      1. ukrajina už brzy zvítězí nad ruskem

        potom to ukrajina vezme ve velkém a dobyje zpátky náhorní i poddolní karabach

        a bude ukrajinská demokracie všade chaso‘!

  11. Moc tomu nerozumím, ale chtěl bych se zeptat, zda na ovládání mas je internet přínosem, či nikoliv?
    Pak by následovala otázka, zda celosvětově vypnutí internetu je pro demokracii přínos, či nikoliv?
    A nakonec otázka, zda vydrží internet v této podobě, nebo bude zcela pod kontrolou?

    1. Bez kontroly to nejde. Kdyby bylo všecičko bez kontroly, tak by bylo všude plno lidí, kteří by kontrolovali sami sebe. Jak by to pak vypadalo ? To by se vůbec nic neudělalo, každej by furt jen hleděl do svého nitra a aby nezašlápl byť malinkatého broučka….
      No, nám toto naštěstí nehrozí, máme policii, máme i zločince, ba i zločinná propojení s poli…eh, s demokratick…safra, třeba ČNB ?….to taky není všecko …..no prostě jeden takovej furt kontroluje druhýho takovýho a ten zas třetího, aby si nenakradli víc jak ti prví, takže v globále se to sečte a vyhlásí jako že nic, respektive jako pokrok či signál vysílaný do budoucnosti. Dluhy se odsunou na příště, anebo se vyrazí jednobilionová mince , třeba z platiny, a ta to pokryje. Proč ne ? Však důležitá je jen práce, peníze – to je pouhá technikálie. Moudří lidé to vědí, ale je jim to platné jak oběšenému kudla.
      Důležitý je aby se kšefty hejbaly, kam tam na ně s doplňkovou měnou a rozumnými projekty, jí hrazenými – to jsou Skylla a Charybda global(i lokal, ten je podřazen globalu)kapitalismu….

      Etymologie :
      Scylla (n.)
      female sea-monster in the Strait of Messina, presiding genius of a dangerous rock in the passage, from Latinized form of Greek Skylla, Skyllē, a name of unknown origin, traditionally associated with skylax „a young dog, dog,“ from skyllein „to tear.“
      Charybdis
      whirlpool off the coast of Sicily, from Latinized form of Greek Kharybdis, which is of unknown origin. Compare Scylla.

      To sedí, roztrhat to nepozorovaně, pomaloučku, polehoučku – bez revolucí a vášní s nima spojenými.
      A třeba i při pomoci internetu.

  12. Největší germánský developer Vonovia ruší výstavbu 60 000 nových bytů.
    Kvůli vysokým úrokům a nákladům.

    No jo, na jednoho z velikánů (Konfucius také nikdy nezískal nějaký vyšší úřad) 20. století – na pana starostu (od slova starat se, původně starat se o obec , nikolivěk o sebe a své kumpány či patrony) Unterguggenbergera si nechtějí vzpomenout, nebo nesmějí ?
    Každopádně se to řešení nabízí, no ale asi ne v nějaké germánské Megapolis, spíše lokalitka po lokalitce…..však z mnoha a mnoha cihel vzniká dům.
    ——————–
    Furt vám říkám, pozvěte na zabíjačku pana Adama Votrubu. Idealně společně s panem starostou Křižánek.

    1. Já jsem to četl. Co nechápu, je fakt, že se s tou paní do televize vůbec někdo chodí bavit. Video jsem si nepustil, ale z článku tak nějak plyne, že Drtinová neochvějně plní zadání.

      Co si její „oběti“ od takto vedené debaty slibují?

    2. A přitom je přiznání se polehčující okolností.
      Já se mu divím…a vůbec, proč tam raděj nepošle svého právníka ? * I další, ze kterých mámí gest…eh, paní vyšetřovatelka doznání, lítost apod.
      Bez právníka k Drtinové nelez, je tu možnost želez.

      * Nu a měli bychom tak další a další pracovní místa. Tisíce pracovních míst. Protože by stačili koncipienti.
      Že to ty lidi nenapadne, že s tím musí přijít obyčejný laik.

    3. Pana režiséra Stracha mám rád jako člověka i jako režiséra. Jeden z posledních normálních, ne-li zcela poslední.
      Právě na příkladu tohoto „rozhovoru“, který bych spíše nazval výslechem, či podáním vysvětlení je vidět, že je už je zhola nemožné, aby někde zafungovalo „kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem“, nebo to o nastavované druhé tváři.
      Režiséra Stracha tady jedna mediální hyena a nula, celou tu dobu liská ze strany na stranu. A on trpělivě střídavě nastavuje tváře. A výsledek je ten tvitr. Být panem Strachem, tak už před druhou polovinou bych se zvedl a odešel.
      Taky bych se mohl ptát, kdo dal jakési nule Drtinové a obecně celé sravné DVTV mandát, takto jednat se slušným člověkem, který nic neprovedl, neukradl ani nikomu neublížil.

      1. Dvě věci: Paní Drtinová není jakživa nula. Nulou se postupně vlastní vinou stala.
        Pan Strach je slušný člověk. Bytostně slušný člověk. Nemá proto žádný strach a z takových lidí jde jejim nepřátelům strach. Říká, co si myslí a nikdo ho v tom nedokáže zviklat.
        Je vidět, jaký poprask tenhle rozhovor způsobil mezi libtardy a lidským odpadem, kteří se k tomuto směru hlásí.
        Doporučuji si článek přečíst (celý) a podívat se na předmětný rozhovor.

        Ať to nemusíte hledat:
        https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/-Rekni-ze-je-tu-svoboda-nebo-te-zavreme-az-zcernas-Jiri-Strach-u-Drtinove-rozrazil-vse-743087

      2. Pikantní je, ze jsem kdysi dávno četla rozhovor s Drtinovou, v kterém líčila, ze jest věřící a Bůh ji ukazuje cestu a dává sílu a pokoru.
        No tak to s Bohem léta uz vydatně kufruje.

        Vzpomněla jsem si na to proto, ze mi v přepisu rozhovoru na PL přišlo, ze dává Strachovi sežrat i tu víru.

    4. Pokud Drtička předčítá něco z žumpoidního Deníku N jako nějakou zjevenou pravdu, vypovídá to o močůvce a hnoji v její hlavě, nikoli cokoliv o dotazovaném. Tu svou zlobu a zapšklost má už od mládí vepsánu v ksichtě, ale s přibývajícími roky je to čím dál děsivější. Mimochodem, i ta poznámka o „stárnoucím bílém muži“ z úst takto zoufale vyzobané „slunečnice“ zní hodně groteskně.

  13. Jak už tak rád šlapu lidem v bábovičkách, neodpustím si odkaz na včerejšího Macka:
    „Je zcela zbytečné psát oslavně či hanlivě o shromáždění proti vládní politice na pražském Václavském náměstí. Bylo totiž zcela zbytečné a nezmění nic.
    Dění v té části světa, ke které jsme se po patřičné mediální masáži rozhodli dobrovolně vstupem do EU a NATO patřit, v podstatě neovlivňujeme a je čím dál tím víc zřejmé, že o podstatných a důležitých věcech se rozhoduje jinde a bez nás.
    Politický a společenský vývoj v „naší“ části světa můžeme sledovat v přímém přenosu, valná část našich občanů bohužel z pozice žab, kterým se postupně zvyšuje teplota vody, ale zatím si ještě libují, jak příjemné to je, aniž tuší, jaké postupné omezování občanských svobod a jaká budoucnost slušně živených otroků je čeká.
    Také se vždy najde dost politiků, kteří se cítí, ač lokajové a šašci, v přítomnosti skutečných vládců být jedněmi z nich.
    Žádný český politik a žádná česká politická strana nemá faktickou moc (a také ji v dohledné době nezíská), aby mohla z této části světa beztrestně vystoupit a jít vlastní cestou. Moc peněz, dnes koncentrovaná tak, jak nikdy v historii, jim to prostě nedovolí a metody zastrašování těch, kteří se o to přesto pokusí, rychle zhrubnou.
    Ač každé přirovnání kulhá, svolavatelé protestu mají zřejmě dojem, že se blíží závěr roku 1989, ačkoli teprve začíná rok 1949.

    1. K tomu jen dodám, že jediná šance na změnu je ta, že se celej slavnej západ posere. Našlápnuto na mají směle. Z vývoje na Ukrajině už serou magi v kostkách, tak si pro sichr rozesrali status quo s Čínou a už i Indie jich má plný zuby. No a teď ještě ta Arménie v odvěkém „přátelství“ s Azerbajdžánem a zrovna při společném cvičení s USA. Dokonalé. Prostě Američané potřebují pořádně dostat po tlamě, aby se probudili a zjistili, kam je vede ta jejich židovská mafie. Bohužel, je dosti pravděpodobné, že celá střední Evropa to odsere taky. Přesně podle plánu.

      1. A dokonce už i kdejaký lidožrouti v Africe si z nich nic nedělaji a když tam přijede architektka státních převratů Nulandová, tak jí kmenový náčelník ani nepřijme a pošle svého zástupce, aby jí vypoklonkoval 😀

      2. Málokdy s vámi PeS-i mohu souhlasit, jste na mě moc velký cholerik.
        Ale s tím čekáním na rozpad okolního světa máte nejspíš pravdu. I Golem uklouzl na leštidle, že?

    1. Samozřejmě, protože se stále najde 5 miliónů občanů, kteří se při prvním bububu nechají naočkovat.
      Aááánééébóóóó, očkování se stane zákonem pod hrozbou propadnutí všech hmotných statků.
      Uvědomme si, že dobře už bylo…………

      1. A ještě to budou propagovat a obhajovat. Ano – straně důvěřujte – říkal Slánský ještě když ho vedli na šibenici…

      2. Tak že ti ostatní mohou…
        Co mohou? Pevně věřit své pravdě (jiná prostě nemůže být!) a nezbývá jim nic jiného než emigrovat nebo se oběsit?
        Propánajána nechte už ten Covid na pokoji! O ničem jiném neumíte přemýšlet? Prostě se nenaočkujete. A když na vás ten neexistující Covid přijde, tak si jednoduše vezmete Acylpyrin nebo dva.
        Tady nic nevyřešíme. Až vám budou brát majetek, tak křičte. Ne dopředu.

        1. Jeden zajímavý postřeh by tady byl.
          Léků je nedostatek, ale vakcín proti covidu bylo vždycky dost !
          Proč asi ?
          A kdo na otázku seriózně odpoví ?

        2. Zdraví je velmi cenný majetek.
          Jestli zase začnou s těmi nádražními halami a stánky před supermarkety, jak s dobytkem, tak už to je krádež, kradou lidem rozum a sebeúctu.

            1. Aha, už nejen biologický rasismus…ale i akademicko-pouliční „etika“.

              Předpokládám, že Vy si myslíte, že sebeúctu a rozum máte, že ?
              😀
              Howgh.

        3. Měl byste pravdu, kdyby s tím Covidismem nebyla spojena taková nehorázná buzerace. I když neopíchaného, tak mě všude pronásledovala a dosti mi vadila. A kdyby to šílenství mělo zase vypuknout …. Nejhorší na tom je, že ani dnes si mnozí celkem rozumní lidé nepřipustí, že se tenkrát nechali zblbnout – asi už opravdu nenávratně zblbli.
          Jen pro úplnost: Vítal jsem tu možnost dezinfekce rukou při vstupu do velkých obchodů. Vždy jsem si tím pěkně vyčistil držadlo vozíku. Ty dezinfekční prostředky ale už samozřejmě skoro všude zmizely. Také, když jsem loni na podzim chytil rýmu, tak jsem dobrovolně nosil roušku, abych nenakazil na své okolí. A kdo je dnes takto ohleduplný? Mám známé, kteří si stěžovali, že je bezohlední prskající kolegové v práci nakazili nějakou virózou… Tak na co si tady vlastně hrajeme?

            1. StK :
              Co budete říkat, pokud to očkování někdo nechá uzákonit?
              Chybělo k tomu jen velmi málo. Chyběl jeden-dva idioti typu Kubek, které by to napadlo zároveň – a tupí vyděšenci, co si nechtěli nechat poradit od skutečných odborníků, by to tehdy byli odkývali, jako nemocní osli.
              Průkazy lidí I. kategorie, ty už tady byly úspěšně vyzkoušeny. Tečky v mobilu, nebo papírová potvrzení – jinak šlus a na mnoho míst Vás vůbec nepustili.

              Pak budete stále říkat „prostě se nenaočkujete“ a to další o Acylpyrinu? A co když jako neočkovaného, Vás do té lékárny pro ten Acylpyrin vůbec nepustí?
              A co když někoho zase napadne, stanovit nákupní časy pro lidi I. a II. kategorie, jako tomu už za tohoto covidu bylo?
              Ano, bylo. Jen stačí si vzpomenout na druhou půli roku 2020.
              Důchodci dopoledne, pracující odpoledne, aby se údajně „nepotkávali“ a následný takový kravál údajných dezolátů a kverulantů, ale i nekverulujících lidí, že od toho pomazané hlavy za necelý měsíc (přesněji 26 dní) raději ustoupily.
              Sám jsem se dohadoval s jakými debilem v černém mundúru v Penny, jestli důchodce jsem, nebo nejsem, jak to asi mám dokázat – a jestli mě ten debil vůbec smí lustrovat, nebo má jen dohlížet na to, za co je placený, nebo co ze zákona může.
              Víte, jak nebezpečně mi ten debil odpověděl? „Pane, vládou je vyhlášen stav nouze a to my můžeme úplně všechno, co vláda nezakáže“.
              Každý druhý, nebo spíše každý, by v ten moment vycouval ven bez nákupu – a nechal se ponižovat jiným podobným ksindlem, někde jinde.
              Tenhle ksindl totiž ani nepochopil, co po nich management Penny vlastně chtěl a vysvětlili si to po svém.
              Co byste mu odpověděl Vy?

              Krátká paměť je něco, co je tomuto národu vlastní. Stále se o tom přesvědčujeme.
              Covid není žádná minulá bitva.
              Zatím probíhá křehké příměří, ještě ani nebylo stanoveno místo a datum covidového Norimberku, víte?
              O kolika životech, že se tady bavíme?

              1. Já nejsem hysterický.
                A pokud se začnete hádat s blbcem, za chvíli se hádají dva blbci. (Jan Werich)
                A druhá věc: Nejdu do sporu, pokud to není nezbytně nutné.
                Pokud bych nutně musel do obchodu pro něco momentálně naprosto nezbytného, asi bych použil mobil pro přivolání policie.
                ===
                Právě tohle – hádky o něco nepodstatného mě nikdy nebavily. Vzpomínáte na film o hledání archy úmluvy? Jak se Indiana Jones ocitne v uličce a na druhém konci je jakýsi exot a mává mečem, jakože bude souboj? V původní titulkované verzi mu odpoví Jones „Jdi do hajzlu!“, vytáhne revolver a zastřelí ho.
                Můžete tu naříkat kolik chcete a mávat čímkoliv, ale moje reakce bude podobná.
                Ale nezastřelím Vás.

                1. Tenkrát pro mě byl naprosto nezbytný nákup základních potravin, protože Albert byl zavřený za účelem „desinfekčních a protiepidemických opatření“.
                  A ti Vaši policajti stáli venku, resp. seděli v autě. Všecky místní hlídky měly tehdy plné stavy a pohotovost.
                  V čem by mi ti policajti pomohli, když ani oni v té době téměř nevěděli, co smí a nesmí? Vzpomínáte na zakleknuté lidi na chodník? Nebo taky už ne?

                  Jistěže jsem nakonec nakoupil.
                  Možná proto, že o 25cm vyšší a o 25kg těžší, jsem jednoduše toho uvřískaného debila obešel, posbíral do vozíku co třeba, vystál frontu u kasy, vyslechl si něco mrmlání té fronty za mnou o tom, jak je „hrozný, co si lidi dneska dovolujou“ (to mohlo být na mě bez slintáku, nebo na toho debila, mohl jsem si vybírat), zaplatil hotově a naprosto znechucený na zbytek dne, vypadl.
                  K tomu zajímavý postřeh, ale nic nového :
                  V takových okamžicích nikdy nemrmlají ti lidi před Vámi, které máte na očích, ale vždycky jen ti za Vašimi zády. Všiml jste si toho někdy taky?

        4. Jste optimista.
          Jednak to může být povinné.
          Druhak ten Covid není chřipečka. Znal jsem několik lidí, kteří na to umřeli. A jednoho, který si užil takový strach ze smrti, že se úplně změnil.
          Navíc, není virus jako virus, prý se nacvičovalo na mnohem horší/smrtelnější virus.
          Samozřejmě, nemusejí to teď zrovna vytáhnout. Záleží na tom jak pojedou ostatní agendy.

          1. Potvrzuji, lze na to umřít, člověk ani neví jak. A několik ošetřujících doktorů v konkrétním případě potvrdilo, že na neoočkování vůbec nezáleženo.

            1. Jasně, při chřipce máte běžně změnu chuti a čichu ( které se vám mohou periodicky vracet ), změny na plicích i srdci a po ní často zůstane bordel v plicích, který vám neumožňuje plnohodnotný život a nebo vás rovnou zabije.

              Jsem neočkovaný, to co se tu dělo mi moc vadí, ale tvrdit že je to chřipečka je jednak stejná lež jako lže druhá strana jen obrácená a jednak do nebe volající neúcta k mrtvým a plivání na jejich pozůstalé.

              Nezlobte se na mne, ale kdo napíše že je to chřipečka se v mých očích dostává na úroveň jednoho principála.

              1. Pravá chřipka není chřipečka, to si račte uvědomit. Pravá chřipka vás skolí minimálně na týden do postele, že budete rád, když si dojdete na WC. Klouby bolej příšerně, vysoké horečky atd. A ano, umírá se na ni.

                  1. Rhinovirusy jsou za nachlazenim a rymou. A covid je rhinovirus. Pry chripkovy virus je jiny.

                    Lidi i na nachlazeni, i na chripku vzdycky umirali. Na covid hlavne umirali lidi s porusenym zdravim… obezitou… chronickymi nemocemi…

                    Myslim, ze nema cenu se hadat o tom, co je opravdu covid. To budou resit historici mediciny. Ale ma cenu resit, za jakych okolnosti je nutno delat ze sezonnich hornedychacich viru „pandemii.“ Ma cenu diskutovat o tom, zda ma cenu lidi testovat, i kdyz nemaji zadne priznaky. Ma cenu diskutovat o tom, proc se lidi nechali doblbnout do te miry, ze nosili rousky sami v lese, ci sami v aute. Ma cenu diskutovat o tom, zda ockovani proti covidu spis skodi nez pomaha. Atd.

          2. re Václav:

            Každá nemoc s horším průběhem se musí léčit. Ovšem u Covidu se doporučovalo čekat doma a léčit neúčinným paralenem a volat až v případě dechových potíží. To už byly zasaženy plíce a člověk se jednoduše udusil. Přitom účinné léky byly, ale nenasazovaly se???
            Jinak je všeobecně známo, že na Covid umírali hlavně lidé s komorbitami a staří, „kupodivu“ i ti očkovaní.
            Kdo nelenil , dokázal si tyto léky včas dovézt z Polska a v případě onemocnění Covidem je včas nasadit.
            Já osobně jsem vakcínu neobdržel a dělal jsem vše proto, abych se ji vyhnul a pokud by byla povinná tak to vůbec nevím jak bych to řešil?
            Covidem jsem v roce 2022 v červenci onemocněl, příjemné to nebylo, ale léky z Polska zabraly.

                1. Re: Annotatore, PivoJ

                  GRoprinosin, asi jste se překlepl.
                  V polské „aptece“ stačí taky říci Isoprinosin. A dá se to řešit i přes internet. Variací na tento lék se v Polsce prodává asi pět, všechny si je nepamatuju. Efekt to má, ale není to samospasitelné.
                  Jinak poslal jsem to kámošovi a ten si s tím při léčení kovidu vyléčil i pásový opar, kterým trpěl několik let.

                2. Měl by aktivovat více bílých krvinek. To je celý princip těchto léků (50 let na trhu).
                  Hlavně se doporučuje užívat tyto preparáty preventivně ve zvýšené aktivitě virů.

                  Preventivně 2 x denně.
                  V případě nemoci, zachytit hned na začátku a dávkovat 3 x denně.

                  Mám léky odzkoušené a můžu potvrdit, že zabírají. Už i nyní pomohl.

                  Mají v každé lékárně v Polsku.

                  V ČR je inosin pranobex registrovaný pod názvom Isoprinosine a je viazaný na predpis. Jeho indikácie sú: imunodeficientné stavy (poruchy bunkovej imunity sprevádzané opakovanými virovými infekciami), recidivujúci genitálny herpes, herpes zoster (pásový opar), sklerotizujúca panencefalitida, cytomegalovirové infekcie a Epstein-Barr infekcie (mononukleóza).

                  https://abcapteka.pl/pl/products/groprinosin-500-mg-50-tabletek-520.html

          3. Ale uvědomte si jak to doktoři léčili – nijak. Zakázali ivermectin a hlavně nechoďte do ordinace a až vám bude nejhůř, tak si zavolejte sanitku. Což už bylo často pozdě…Píchali to každému i nemocným starým lidem, ještě teď nad tou bezohledností kroutím hlavou.
            Nejsem ani očkovaný ani testovaný, raději jsem odešel z práce, ale mohl jsem si to dovolit. Spousta lidí si to dovolit nemohla…

            1. Re: LR

              Odešel z práce, vy máte ale nápady.
              My se v práci hromadně testovali. Šéfík měl blbý nápad, že se budem testovat před ním pouze do doby, než mu jeden borec posmrkal celý psací stůl i s lejstry.
              Poté jsme se chodili dloubat do nosu do vedlejší místnosti.
              Tam ležel na stole fix, kterým jsme rychtovali potřebné proužky.

              Problém byl vyřešen.

    2. Říká „vědec“.
      Ať si říká, dostal za to říkání zaplaceno.
      V Rusku (Moskvě) se ale připravují covidová oddělení. A tam se očkuje státním Sputnikem a dobrovolně. Čili žádný nátlak farmaceutických lobby. Zdá se, že Covid na tyhle hrátky kašle a dělá si svoje.

      1. sputnik není /dosud stále experimentální/ mrna-vakcína a vyrábí si ho v Rusku sami – to jsou podstatné rozdíly. Jinak je to boj Rusů, co si nechají líbit.

        1. Paní Marie, pokud vím, tak v Rusku nejsou ze Sputniku taky nijak nadšení. A buzeraci tam měli (aspoň v některých městech/místech) možná větší, než u nás.
          Pokud jde o typ vakcíny, tak jsem četl, že je skoro stejný, jako Astra Zeneca. Samozřejmě, jsem v tom úplný laik, takže je to třeba jinak.
          Takhle o něm zpívá Slepakov.
          https://www.youtube.com/watch?v=qmX6Hmrwd0E

          1. nevím, jaký byl v Rusku covidismus a jak brali občany huby.. nevím, k tomu se nevyjadřuju.
            Vektorové vakciny mají delší historii, mRNA vakcíny jsou novinka, která se masově začala používat při covidu / Pfizer/ a která byla podávána v experimentálním modu, nebyly / tehdy asi pochopitelně/ provedeny dostatečně všechny fáze klinického testování a k vakcínám snad dodnes nebyly zveřejněny studie. Účinnost, nežádoucí účinky – stále dosud nejasné, zato se to valí v tunách a neodebrání může být sankcionováno / nedávno se vzepřelo Polsko/.
            Vzhledem k tomu, že principem vakcíny je pokyn k syntéze nějakého genetického materiálu koronaviru, proti kterému si pak organismus tvoří protilátky, je sdělení výsledku studií opravdu namístě.
            Takto pak člověk může /anebo nemusí/ přemýšlet, proč zdravotní stav např. sportovců, kteří museli vakcinace podstoupit, se v čase zhoršil natolik, že další závody nemohli absolvovat.
            Nejsem konspirátor, ale že jsou peníze na prvním místě, se jaksi nabízí.

            1. ..Účinnost, nežádoucí účinky – stále dosud nejasné, zato se to valí v tunách a neodebrání může být sankcionováno / nedávno se vzepřelo Polsko/…
              Ano, to je ten problém. Někdo uzavřel dost pitomé smlouvy. To je jediná věc., která by měla být potrestána.
              … sdělení výsledku studií je opravdu namístě.

              Čili nejde ani tak o fakta jako o dvě protiřečící si propagandy.

              1. Můžeme začít třeba tím, proč se začal používat termín „pandemie“ pro něco, co ani zdaleka nesplňovalo kritéria pro epidemii. Tím to děšení fakticky začalo. Pokračovalo to demonstrativně třímetrovými mikrofonními tyčemi, živé debaty přes půl prázdného náměstí – a k tomu „designové“ náhubky televizních hvězd.
                Nejenom ten vopičák z WHO, už měl sedět před soudem!

            2. Ty nežádoucí účinky jsou prezentované v celé řadě sdělení.
              Ale viděl někdo nějakého důležitého politika, který by potvrdil, že to bylo špatně? Že byly špatně ty „bezinfekční pasy“ a podobně?
              Já jsem nic takového neviděl. Ty pasy se prý naopak připravují zcela závazně (WHO).
              Takže do budoucna to vidím blbě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *