8 července, 2024

Blíž k občanské válce

V USA se rozjíždí nevídaná panika. Od té debaty, kdy se Biden osobně a dobrovolně ztrapnil před miliony Američanů (a také před ruským a čínským politbyrem) se utrhla lavina. Jak napsal Pavel Šik, Američani nejsou Češi. My jsme smějící se bestie, od každého čekáme to nejhorší, předpokládáme, že všichni lžou a jakmile dá na něco štempl Otík Foltýn, tak tomu nevěříme tuplem. Američané jsou ryzejší. Oni mají přece hentu svobodu a žijí ve svobodné zemi, takže jim přece každý říká pravdu, protože proč by jim měli jejich představitelé lhát, že?

No, a když se pak v přímém přenosu ukáže, že Biden zdravící jeřáb nebylo žádné dýpfejk video z dílny ruské propagandy, ale pravda, začínají všichni řešit průser a ptát se, kdo za to může. A tak se pozvolna utrhává lavina a přibývá liberálů, kteří Bidena vyzývají, aby odstoupil, pokud možno teď hned, okamžitě.

Ne, oni to neříkají proto, že by se z nich stali konzervativci. To ani náhodou. Oni jsou stále stejně teplí, zelení, proukrajinští a milují migranty z Mexika, oni jsou prostě jen přímočaří a udělalo se jim jasno, že Biden tohle prezidentské klání asi nevyhraje. A tak je zapotřebí rychle použít nějakou Kamalu, Michelle Obamovou, nebo jiného adepta, aby měl pár měsíců na kampaň. Pokud by se Biden příliš dlouho rozmýšlel a jeho rodina ho příliš podporovala v pokračování kampaně, tak bude další debata, kde Biden zase porazí Medicare, případně začne komunikovat se záhrobím…

Trump zatím zveřejňuje svoje plány. V Evropě nechá jen letecké základny, americké kluky stáhne domů a pokud Evropané budou chtít NATO, tak za svoje a ne za americké peníze. Rusku zaručí, že se NATO dál nebude rozšiřovat, takže v něm nebude ani Ukrajina ani Gruzie. (Chudáci Ukrajinci, milion jich slavně padlo, aby do toho NATO mohli vstoupit) A na závěr se s Rusy dohodne, kolik ukrajinského území si vezmou. Myslím, že Putin měl v posledních nocích velmi růžové sny.

Hele, když Demokraté dokázali už minimálně rok udržet iluzi, že jejich prezident je vlastně úplně v pořádku a kdo si to nemyslí, tak je ruský agent, dokázali ze senila udělat významného globálního lídra, skoro tak velkého jako je Petr Fiala, celkem úspěšně maskovali jeho odcházení od pultíků, mluvení z cesty i další kiksy, tak to není známka slabosti, ale známka síly. Je to podobné jako síla Putina, který dokázal za jediný den zpacifikovat povstání svého kondotiéra Prigožina.

Kdyby lidi kolem Bidena nebyli blbí, tak ho prostě do té debaty nepustili, vymysleli by si nějaké zdůvodnění a celá iluze mohla klidně pokračovat dál. Od desíti do čtyř je totiž Biden docela dobře použitelný. Stačí ho ráno exhumovat, nadopovat, nabrífovat, pustit kontrolovaně před spřátelené kamery, pak ho vykoupat v panenské krvi a uložit do krypty zase do příštího rána.

Pokud Demokraté měli dost moci, peněz a prostředků, aby i ve velkých Spojených státech, kde je všechno příšerně drahé, udrželi tuto iluzi, tak mají i dost peněz, moci, aby pokračovali v politice i nedemokratickými prostředky. Už minule uměli účinně zablokovat žaloby na volební podvody, uměli se postarat o Bidenovu křivku při sčítání hlasů, kdy strýček Joe zázračně předběhl Trumpa, protože se všude naráz dostaly ke slovu hlasy čistě pro Demokraty… zkrátka, když už před čtyřmi roky byli schopni tohoto, určitě nezaháleli a ještě to vylepšili.

Musí jim také být jasné, že pokud prezidentské volby prohrají, tak je konec. Nachystali si spoustu zákonů proti svým politickým soupeřům a pokud by vyhráli Republikáni, měli by je všechny k dispozici. Tentokrát je Trump nenechá velkoryse na pokoji a ruská karta je už poněkud vyčpělá. Notebook Huntera Bidena se vyšetřuje a soudí, zkrátka a dobře v sázce je příliš mnoho. Prostě mohou zastřelit Bidena, aby uvolnil místo někomu jinému a nebo mohou zastřelit Trumpa, aby nepřekážel. V principu je to úplně stejné riziko. Jde jen o to, na koho se bude líp mířit.

Není to tak dávno, co se konaly velkolepě pojaté konference o obnově Ukrajiny a rozparcelování Ruska, které proti tomu skvělému Západu, vedeném liberálními demokraty, nemá šanci obstát. A jen tak mimochodem si ještě střihneme ten grýndýl a zachráníme planetu. A ejhle, ono to najednou spíš vypadá na občanskou válku v USA. Takhle to přece vždycky začíná ne? Vaši vlastní kongresmani vás začnou vyzývat o odstoupení, jiní je označí za zrádce, protože v sázce je hrozně moc, další skupina začne plánovat trasu kolem texaského knižního velkoobchodu… Takhle nějak to začalo i za Lincolna. Příčiny byly trochu jiné, ale průběh je skoro stejný.

A my v Evropě se na to můžeme koukat jak vrány a vědět, že je to každopádně v háji. Žádnou vlastní politiku nemáme, Fiala vše vsadil na Bidena a vlastně se chová přesně stejně jako ti Demokraté. Už skoro tři roky se snaží maskovat pravý stav věcí. Prosím, všimněte si – v roce 2021 mu stačil jen pevný a rozvážný hlas, aby vyhrál volby. V roce 2022 už si musel pomáhat řečmi o ruských agentech, dezinformátorech a chcimírech. V roce 2023 už potřeboval Klímu a Pojara, protože vláda už sama na to udržování iluzí nestačila. Ani s Vítkem a jeho pytlem na mrtvoly ne. Teď už potřebuje gumu Foltýna, protože ani Klíma ani Pojar si s tím neporadili, i když liberálové obsadili i ústavní soud a nainstalovali na Hrad hezký prošedivělý automat na podpisy. Od ledna 2025 si ještě slibují změnu v zákoně o veřejnoprávních médiích, že se stanou hlavními baštami v boji proti dezinformacím. Ať dělají cokoliv, je to ale pořád horší a horší. Už to dopadá nejen na politické figurky, ale dokonce i na ta spřátelená mééédia. Seznam zprávy má stále propad čtenosti i přes proklamace o jiném obsahu.

Myslím, že rozuzlení přijde velmi brzy. Musí. Každý den, kdy Biden zůstane kandidátem, přibližuje Demokraty k porážce, nebo k cinknuté výhře, po které bude následovat něco mnohem horšího, než „útok na Kapitol.“ Každý den, kdy Trump bude na koni, ničí Demokratům stále teoretičtější šance na výhru. U nás by to skončilo blamáží klasickou blamáží, pár lidí by muselo chodit kanálama, vznikly by nějaké nové vtipy a za pá let by na to všichni zapomněli. V USA se v tomto případě aplikují přímočařejší metody jak od Ježova… jen to dělají tajněji.

Okurková sezóna letos nebude…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

150 thoughts on “Blíž k občanské válce

  1. Americké Žhavé výstřely IV.

    Tak to bude asi konečná.

    Zmatený Biden: Jsem první černošskou ženou v Bílém domě

    Americký prezident Joe Biden prohlásil, že je hrdý na to, že byl první černošskou ženou, která kdy sloužila s černošským prezidentem. Pravděpodobně tak spojil svoji pozici viceprezidenta, kterou vykonával v letech 2009 až 2017 za prezidentství Baracka Obamy,… Celý článek
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-zmateny-biden-jsem-prvni-cernosskou-zenou-v-bilem-dome-40479129

    1. No snad by mu nechtěl někdo toto právo v dnešní době progresivismu a LGBT+ upírat, cítit se být první černošskou ženou v Bílém domě?! Já myslím, že v pohodě zvládne další čtyři roky.

    1. Homer:
      Stejně jako je Ukrajina pobouřena tím, že si Poláci dovolují diskutovat o Volyňském masakru. Prý je to skandální, když je henta válka a oni trpí za………..no už zase nevím, za co všechno.
      To mi řekněte, kde se v nich sebralo tolik nebetyčné arogance?

            1. Naopak jde o kombinaci nebetyčné tupé arogance, náckovské vyvolenosti , povýšenosti a křupanství . Je to v nich jak tele v krávě , už od mala. Jsou invazní druh.

      1. Koncept VR brýlí byl „kůl“ v době vzniku kyberpunku (80., případně ještě 90. léta). Dnes je lze jednoznačně chápat jako budoucí mocenský nástroj pro ovládání mas, nikoli jako nějakou technickou vychytávku.

          1. Akože nasadim si VR aby som sa odpútať od sveta a dám si lieky, aby mi hlava nepripomína, ze je to nezdrave:-) ale inak by som bola kompletná:-))

  2. Níže uvedený článek jen potvrzuje váš popis v USA co se děje.

    Žádné peníze, dokud Biden neodstoupí. Disneyova dědička stopla podporu demokratů

    Americká producentka Abigail Disneyová z rodiny animátora a filmového producenta Walta Disneyho oznámila, že přestává posílat demokratům finanční příspěvky, dokud jejich kandidát Joe Biden neoznámí, že vzdává prezidentskou kandidaturu. Ve čtvrtek to dědička řekla stanici CNBC.

    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/wolt-disney-dedicka-demokrate-joe-biden-penize.A240705_072110_zahranicni_tty

      1. Třeba Hunter s Joem získali na Ukrajině takové částky za své „rady“, že jim nějaký Disney jen dělal křoví u zdání široké miliardářské podpory. Ale zdá se, že Deep State už Joe Bidena odepsal, jen zatím netuší, jak jej dostat pryč.

          1. Je to taktika – na poslední chvíli nasadí média hype, nadšení, na někoho fotogenického. Trump nebude mít čas na obranu/útok.
            Proto ta komedie, že si demence dementa doteď nevšimli.
            A taky volby jde falšovat jen do určité míry, kterou nestandardní situace poněkud zvyšuje.

  3. ❗️🇪🇺Vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Borrell uvedl, že maďarský premiér Orbán nedostal mandát EU k návštěvě Ruské federace. Brusel podle něj oficiální kontakty s Moskvou vylučuje.

    Už dříve se v médiích objevily zprávy, že do ruské metropole má přijet maďarský premiér. Šéf Evropské rady Charles Michel poté zdůraznil, že Budapešť nemůže jednat jménem EU s Ruskou federací.

    Od 1. července se Maďarsko na šest měsíců ujalo předsednictví v Radě EU.

      1. Homer napsal:
        5 července, 2024 (12:08)

        A my v Evropě se na to můžeme koukat jak vrány a vědět, že je to každopádně v háji

        To mi hlava nebere.
        Maďarsko předsedá Radě EU.

        …Předsednictví Rady Evropské unie odpovídá za fungování Rady Evropské unie a je, vedle Evropského parlamentu, zákonodárcem EU…
        https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99edsednictv%C3%AD_Rady_Evropsk%C3%A9_unie

        Může nějaký Borrell a Michel určovat, co může, nebo nemůže dělat Předsednictví Rady EU, která zodpovídá za fungování Rady Evropské unie?
        https://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%A1_komise

        Jestli kušoval Fiala, je to jeho vizitka.
        Myslíte, že Orbán srazí kufry, a bude salutovat?

        1. Orbán to dělá dobře. Až dojedná příměří, budou ho všichni plácat po ramenou.
          Ještě by měl zajet do Číny a do USA.

  4. Z jiného soudku, Orbán začal makat na zastavení palby. Zatím mu sice návrh odmítli úplně všichni, Zelí, Putin i nějaký poskok amerického zamini, ale konečně někdo začal.

    1. Re: JVO

      Souhlas. Je pokrok, že o zastavení operací – nemluvím o mírovém urovnání – začínají soudruzi alespoň mluvit.

        1. Re: Aldo

          Ivanovi to je u výfuku. Řekl bych, že už má svůj budoucí claim vykolíkován. Teď jen špekuluje, jak to KoZa-tým soudruhům naservírovat, aby je z toho netrefil šlak úplně, ale jenom trochu.
          Proč jen trochu?
          Aby byli schopni odebírat zaručeně neruský plyn přece!

  5. ❗️🇺🇸Abigail Disneyová, vnučka spoluzakladatele studia Walt Disney Roye Disneye, uvedla, že přestane poskytovat nové dary americké Demokratické straně, dokud Joe Biden neodstoupí z voleb.

    „To je realismus, ne neúcta. Biden je dobrý muž a sloužil své zemi obdivuhodně, ale sázky jsou příliš vysoké. Pokud Biden neodejde, demokraté prohrají,“ řekla CNBS.

    Disneyová je jedním z největších sponzorů strany. Již dříve vznesl podobný požadavek spoluzakladatel Netflixu Reed Hastings.

    1. Bohata zruda nevi vo tom ,ze nema davat politikum zadny penize.
      Za ucelem aby diktovala vladam co chce..
      Lide v Usa z 99% penize nemaji a proto se zrudam nemuzou branit.

  6. Je prima že si tady můžeme poklabosit , dozvědět co je nového, co se chystá a že Bidet zdraví jeřáb.

    Právě na toho Bideta, co zdraví jeřáb jsem se chtěl podívat, ale nikde to nemohu najít. Z toho jasně vyplývá, že jsou informace cenzurované a že nemusí být daleko doba, kdy budou informace jenom pro ovce.

    Mám trochu obavy, že ta totalita postupuje moc rychle.

    1. já myslím jinak, ono se to sype ledaskde. Vezmětety mimořádné volby – frantíci, anglání, rozruch amický. Nějak se moderní verzce demosgrácie v těch bývalých vládnoucích neosvědčuje. Tož kdo ví a uvidíme.

      1. Je otázkou, jestli evropské elity náhodou už neví, jak to všechno dopadne a jak příšerně se to v důsledku jejich hrabivosti a totální neschopnosti, i když uchvátily veškerou moc, řítí do totální katastrofy. Takže jejich vyklízení pozic může být jen dekování se někam, kde to na ně nedopadne.

  7. Lehce OT:
    Jenerál Gumák oznámil radostnou novinu: Vojenské velení NATO už vypracovalo bojové plány české i slovenské armády, a zahájilo budování vojenských kapacit na východním křídle aliance, aby odradilo Rusko od útoku na NATO.
    PS: Který obránce Prahy si ještě nevyfasoval tornu s maršálskou holí – pospěšte si!

    1. jako ilustrace se mi vybavují ty záběry , jak áda s třesoucí se rukou za zády hladí po hlavičkách patnáctileté obránce Berlína ….

    2. „Krátce před tím, než generál Pavel v Českém rozhlase začal svým posluchačům vysvětlovat svou vojenskou strategii, jak zastrašit našeho úhlavního nepřítele, který se chová agresivně na Ukrajině, a provokuje NATO, jak Rusko označil, vydalo 60 nejpřednějších vojenskopolitických stratégů USA bezprecedentní varování a v něm označilo přijetí Ukrajiny do NATO za největší bezpečnostní hrozbu USA, a konstatovalo s odvoláním na Bidena i Trumpa, že “pro USA by ani útok Ruska na evropské členy NATO, vyvolaný přijetím Ukrajiny do Aliance, nevytvořil takové bezpečnostní hrozby, které by USA přiměly vstoupit do války s Ruskem.” (V textu prohlášení 60 expertů: For the same reason that the United States should not go to war against Russia over Ukraine today, it should not make a commitment to go to war against Russia over Ukraine in the future.)“

      https://www.michalapetr.com/map-2033-co-vcera-v-ceskem-rozhlasu-tajil-cesky-general-petr-pavel-60-prednich-vojenskostrategickych-expertu-usa-vcera-oznacilo-ukrajinu-za-nejvetsi-bezpecnostni-hrozbu-pro-usa-a-durazne-varovalo-wa/

      Text onoho prohlášení je zde: https://www.politico.com/f/?id=00000190-7a1f-db0b-a39e-fa5fbcdb0000

  8. Z dálky nepodstatné české kotlinky situaci v USA vidíme jen v hlavních obrysech. Zdá se, že Demokraté udělali chybu už nasazením Joe Bidena proti Trumpovi, ale tenkrát se jim ještě zdálo, že brzy zemře a dovládne Kamala. Jenže Joe neumřel a dostal se do stavu, že ani netuší, že by bylo vhodnější odstoupit. Rodina Bidenovic jej udržuje ve funkci, aby nemusel Hunter Biden do vězení. Teď mají Demokraté tohle nadělení, a netuší, co s tím počít. Odstranit Joe Bidena nebude tak jednoduché, když si z funkce prezidenta udělali modlu nejvyššího vůdce, a ne nějakého hradního kladeče věnců s šedivým fousem a IQ 107. Ani nemohou přiznat, že by nebyl chytrý, když Joe Bidenovi neustále připisovali genialitu. Možná se jejich stupnice IQ liší od evropské jak měření teploty ve stupních Fahrenheita a Celsia. Nebo libry a kilogramy.
    Zkrátka milý Joe udělal tu chybu, že na rozdíl od představ Deep State USA ve funkci nezemřel stářím, ale místo toho žil dál.
    Tak se jim tam perou dva vlci, a Demokraté netuší, kterého krmit. Na jedné straně vyzývají Joe Bidena k odstoupení, na straně druhé Hunter a celá Bidenovic rodina jektají zuby, že Joe odstoupí a přestane je chránit.
    Když jsme si tak popsali hypotetickou situaci, řešení je nasnadě. Buď Huntera nemilosrdně pošlou do vězení a pak Joe odstoupí, což je ale proces na hodně moc dlouho. Nebo se Hunter předávkuje kokainem a Joe Biden zlomený bolem odstoupí. I to se může stát.
    Mírnější varianta je, že Joe Biden oznámí nějakou děsivou chorobu a oznámí, že již nadále není schopen vykonávat svou funkci. Ale to by znamenalo, že Hunter posviští do vězení za novými sexuálními zážitky a detox bez kokainu. Demokraté nemají až takový problém Joe Bidena, ale jeho synka Huntera.
    Republikáni mají volbu jasnou, semkli se za Trumpem, ač to není člověk, kterého by mohli voliči Demokratů bezvýhradně milovat, dostali se do volby dvou zel, ve kterých Trump vedle Bidena vypadá jako zlo menší. Trump si pak nemůže přát lepšího soupeře než Joe Bidena, proto je v jeho zájmu Joea udržet co nejdéle u moci tím, že vyvolá strach rodiny Bidenovic, že pošle Huntera do vězení.
    Demokraté hledají někoho, kdo porazí Trumpa. Hillary Clintonová je ze hry, ta to nebude, neb už jednou měla jasně Trumpa převálcovat. Kamala Harrisová se předvedla jako horší z tandemu Kamala -Joe. Takže zbývá jen Michelle Obamová jako reminiscence časů Baracka Obamy, s aureolou manželky prezidenta, zkušené političky a nebílé ženy. Ostatní kandidáti nemají šanci, protože nemají dost času na vyprofilování a volební kampaň.
    Dle všeho je tedy favoritem Michelle Obama. Mírnější varianta může ještě být, že Joe Biden bude kandidovat znovu, ale za viceprezidentku zvolí Michelle Obamovou. A všichni voliči Joe Bidena budou doufat, že odstoupí kvůli zdravotnímu stavu nebo ve funkci umře, a vládnout bude Obamovic klan.
    Jenže každým dnem, kdy Joe Biden úřaduje jako prezident, Demokraté ztrácí voliče. Někteří posílí Trumpa, ale většina voličů Demokratů volby vynechá nebo zůstane doma. Ovšem s tím si Demokraté umí poradit, tak podvody ve volbách budou v masovějším měřítku.
    Když v USA vyhraje Trump, občanská válka nebude. Ale když nevyhraje, klidně už může nastat, jen to budou republikánské státy proti demokratovským pobřežním státům.
    Hra se přiostřuje, v Pekingu a Moskvě se modlí za znovuzvolení Joe Bidena. V Bruselu zjišťují, že vsadili na mrtvého koně. Překvapivě by pro EU byl lepší volbou Trump, který se netají tím, že nechá EU více samostatnosti. Jenže politické špičky EU dávno vsadily svou politickou kariéru na anální alpinismus do USA řiti, protože jen neochvějná věrnost USA je dostala do funkcí a na nic jiného se nezmohou.
    Neměli bychom sledovat jen výroky Trumpa a Joe Bidena, ale spíše Michelle Obamovou a Huntera Bidena.

    1. Přehledné zhodnoceni, k Michelle bych jen asi dodal, že celou dobu odráží nabídky s tím, že nechce do aktivní politiky. Na mě působí dojmem, že to nebude „blbá blondýnka“ a je jí jasné, že USA končí … proto asi dobrovolně do průseru nepoleze.

      1. Zkusím neuměle citovat ze seriálu Yes, minister! a dílu Party Games, ve kterém se Jim Hacker stane premiérem:

        „Ač já osobně takové ambice nemám, kdyby mě mí přátelé přesvědčili, že nejlepším způsobem, jak prospět své vlasti, je ve funkci premiéra, pak bych, ač po značném zdráhání, takovou funkci přijal, abych mohl lépe sloužit lidu Velké Británie.“

        Každý politik má ve své tornistře prezidentskou hůl. I Michelle Obama.

      2. Já to vidím tak, že jako paní prezidentová Michelle nejen nahlédla do zákulisí, ale na svou vlastní kůži si zažila i nevýhody tohoto postavení. Nyní jako bývalá paní prezidentová si užívá dostatek i slávy i peněz a zároveň relativně klidného života, kdy ze zákulisí pozoruje, kdo a jak tahá za nitky. Podle mne ji neláká představa na minuty naplánovaného života, kdy se stane poslušným vykonavatelem příkazů a případným terčem v případě neúspěchů za cenu trochu větší slávy, trochu více peněz a zdání moci.

        1. Jestli se do toho ta opička nechá namontovat, tak je hloupější, než jsem si původně myslel.
          Od chotě musí přece nejlíp vědět, co to je za svinstvo. Ostatně, ona není političkou ani regionální, jen poslušně dělala křoví. Ostatně, jako politik Obamba taky nekončil zrovna slavně.
          Byla to léta, kdy se dala sledovat počínající degenerace Ameriky skoro online.

    2. Teoretická šanca by bola u lekárov, ktorí sa starajú každú deň o Bidena, aby fungoval. Niečo by mohlo preniknúť do injekcii , aby to ukoncili

  9. Ono je hlavně na volbách v USA vidět, že tam není nic jako demokracie. Ty povzdechy, jak je možné, že 350 milionů lidí vyprodukuje do voleb dva seniory, jednoho navíc senilního a celá sranda s Bidetem a jeho rozhovorem je jenom o tom, aby byl čas na jeho výměnu. Kdyby takhle dopadl v rozhovoru těsně před volbami, už by nezvládli nic. Takže připravené divadlo.

    Nejenom v USA dospěli do stavu, kdy stát a společnost řídí rodiny či klany a ty do rozhodujících rolí doplňují své příbuzné. Nazývá se to nepotismus a není to vůbec o tom, kdo je šikovný, co umí, ale čí je příbuzný. Zároveň je to cesta do zániku.

    Jak jinak by bylo možné, že místo Bideta nyní chtějí ideálně vytáhnout Obamovou, jejíž jedinou výhodou je barva kůže a to, že nevypadá jako chodící mrtvola a je manželka předchozího prezidenta.. Jiné volby Clintonová, klan Clintonů, opět manželka předchozího prezidenta. Bush starší, mladší. V rámci rodiny Kennedy se též mluví o dalším kandidátovi. To není náhoda, to je již vzorec.

    Je načase si přiznat, že čistá demokracie neexistuje. Existují rodiny a klany, které bačují hloupé stádečko, které si myslí bůhví co, ale rozhodují peníze a co milé klany dovolí.

    Vše mimo tento vzorec je revoluce, kterou klany musí potlačit.

    1. Obamová je navíc ŽENA, což byl vlastně největší tahák, když kandidovala Clintonka. Takže Obamová má hned dvě esa – ČERNÁ ŽENA… to budou dvě Nobelovky jen to hvízdne.

      1. Už se o ní začíná mluvit. Hádám Obamovou, jako hlavního kandidáta.
        Ještě tam mají TO, s afrem na hlavě. To by splnilo všechny požadavky na člověka nové éry. Tak jsem zvědavý.

  10. Na pitevně doktor pije.
    Uklízečka skalpel myje.
    Helou, Mery, chceš to zkusit?
    Nebude se ti to hnusit?

    Přivezou nám pacienta.
    Dědu Džoua, presidenta.
    Prý bude mít tvrdé nohy.
    Nabrus pilku na parohy.

    Už ho nesou v černém pytli.
    Jenom aby neklopýtli.
    Nevypadá vůbec zdravě,
    kdoví, co bude mít v hlavě.

  11. Děda Bidet leží v truhle
    nohy už má trochu ztuhlé
    kývá na své voliče:
    Ještě nejdu do piče!

    Vyhraju ze záhrobí
    ještě jedno období.
    Hoďte mi do urny hlasy,
    dyť jsem ještě plavovlasý.

    Demokraté jásají
    ti čeští i plesají
    někteří si dredy mastí.
    Neví, že jsou nad propastí.

  12. Děj se vůle Boží.
    Řetězy či noži
    bude se to mydlit
    nechtěl bych tam sídlit.

    Mouřenín bělocha
    hispánec černocha
    kudrnáč Apače
    basmani hlídače.

    Oheň, síra, popel
    bolest, slzy, snopel
    Ňu jork plný střepů.
    Na gauči se třepu.

  13. Změna světového hegemona není jednoduchý proces a navíc ho nikdo neumí řídit. Pokud se proces vymkne kontrole, to je případ Bidena, musí přijít pokus o nápravu a tím byla připravená rituální porážka Bidena v ringu s Trumpem. Někteří demokrati stále doufají, že z porážky vystoupí Zachránce.
    Systém je ovšem v rozkladu, protože ztratil pud sebezáchovy a sám sobě generuje problémy. Teď jde jen o to, zda dokáže najít společná řešení s novými hegemony. Protože se jedná o proces nezastavitelný, je lepší se zaměřit na nový systém a nové hegemony a tak ovlivnit i svoji budoucnost. Nově nastupující síly jsou většinou ochotné naslouchat.
    To třeba Česko nedokáže a tak skončí mezi platícími poraženými.
    Jen tak v klidu podumejte, kdo je Evropanům bližší? Írán, Indie, Čína či nedej bože Rusko plné opilých mužiků žijících v zemljankách. I když si myslím, že jsou to machři, kteří čip z pračky donutí řídit raketu.

    1. Pochopil jsem smysl Vašeho příměru s čipy, ale dovolte mi malé odbočení. Řadoví novináři jsou tak mizerně placení, že např. Lukačovič zaměstnává jen čerstvé, neúspěšné absolventy fakult humanitního směru. Ti samozřejmě nechápu nic, protože nic neumí a nic neznají. Proto rozvíjeli nesmysl s čipy z praček. Každý, kdo má IQ vyšší než agent Pávek ale musí přinejmenším tušit, že ve vojenské oblasti neexistuje systém „just in time“. Každý trochu inteligentní režim si vytváří strategické zásoby (náš to není, když nás řídí Fiala a Rakušan). Takže, pokud pro výrobu raket potřebovali Rusové čipy, jistě si udělali dopředu rozumnou zásobičku. Tedy čipy z praček nepotřebují. Dále oni Neználkové (to je vlastně asi schvalování ruské agrese, když si vypůjčím termín z ruské knížky?!) nevědí, že vojenská technika je vždy, nutně, o mnoho generací primitivnější, než je jejich laptop. Rusové i Ukrajinci používají ve velkém měřítku vojenskou techniku desítky let starou, kde je často jedinou elektronikou radiostanice. A vyrobit rádio, na to opravdu pokročilou elektroniku nepotřebujete! Ani pro nejposlednější výkřiky ruské techniky, jako jsou nástavce k „hloupým“ bombám nepotřebujete poslední model čipu. Ty bomby jsou tak masivní, že potřebný navigační modul je hmotnostně naprosto nesouměřitelný a žádná miniaturizace tam není potřeba. Ono ve vojenství to je vlastně naopak – zpravidla se necení miniaturizace, nýbrž odolnost. Vzpomeňme si na II. světovou válku. Němci měli technicky perfektní tanky, ale co jim to bylo platné, když se často rozbíjely a opravy byly velmi náročné. Tank T34 potřeboval k opravě jen hasák, šroubovák a kladivo.

      1. A k přesnému navedení hloupých bomb bohatě stačí elektronka E 13 z Katoda Olomouc. Jen jetřebí ji před zabudováním otestovat, není-li vadná!

      2. Ano. Kromě toho jsem se osobně a několikrát přesvědčil, že Rusové jsou mistři v účinných improvizacích. Ostatně ty klouzavé pumy nejsou nic jiného, než účinná improvizace v situaci, kdy možná neměli čas na vývoj něčeho onačejšího, ale ve skladech desetitisíce různých klasických leteckých pum.
        Co jsem já osobně viděl v SSSR za improvizace, které tam fungovaly desítky let, těm by nikdo od nás nevěřil, kdybych to jen vyprávěl a neměl to zachyceno na fotkách.
        Někdy ke konci 70.let měli Sověti problém s obyčejnými, jednoduchými izolátory na domovní konzolu, protože jim vyhořela nějaká zásadní keramička, která to vyráběla pro celý Svaz – podobný průšvih, jako když v ČSSR vyhořela Harmanecká papírna 😀
        Já jsem už viděl jen ty improvizace, léta letoucí fungující. Za použití kusů trubek, jakéhosi deskového plastu, připomínající náš Novodur a pár šroubů. Je ale fakt, že tam se nepoužívaly předimenzované přípojky, jako u nás. Běžná, jednofázová přípojka do bytelného dřevěného domku s kamennou podezdívkou, se tam ze sloupu (na něm izolátory byly, zřejmě dříve vyrobené) realizovala dvěma holými, bronzovými dráty o průměru asi 2,5-3mm (asi jako naše „šestka měď“) o délce maximálně přes šířku okolní cesty, plus odskok od cesty kvůli předzahrádce.
        Přišlo mi to tak neuvěřitelné, že jsme zaklepali a požádali majitele, zda si ten zázrak můžeme nafotit. Pan domácí, pro nás už dědula okolo šedesátky, hrdý na svou improvizaci a potěšen naším zájmem, nám to ještě i popsal a potvrdil, jak dlouho už mu to funguje. 😀
        Jinde jsme zase viděli až neskutečně „improvizovanou“ trafačku pro dobrou půlku dědiny – odhadem tak 70-100kVA, z vn linky o napětí 15kV na místních 230/125V – fungovala takto od konce VVV…Kterýkoli český, i ten nejblbější revizní technik, by byl při spatření něčeho takového, trefen šlakem načisto a nahotovo. Tam to fungovalo od konce války, neshořelo to, nikoho to nezabilo a nikoho z toho šlak netrefil. Děcka všech generací z dědiny, byla celá ta léta učené, že se k ohradě z poloshnilého pletiva, za kterou sedělo trafo na zemi, jen na dvou kusech jakési traverzy, nemá lézt. A tak se celá ta léta nikomu nic nestalo..A zase – nebýt fotek, tak tady tomu nikdo nevěří 😀

        1. Já viděl před pár lety v Anglii elektrické rozvody v domě ze začátku 20. století, řekl bych v původním stavu. Nad elektroměrem měli položené prkénko, na kterém byly navinuté drátky o různém průměru … ano, na opravy přepálených pojistek; u každého drátku byl uveden příslušný proud. Pan domácí to prkénko zdědil po rodičích, koupili to prý snad někdy po válce (po které, jsem se nezeptal), ale pořád prý slouží. Totéž jsem viděl i u vás, ale odložené pod jističi.

      3. Re: PS

        Nadešel čas vás pořádně urazit.
        Jste velmi hloupý Pepa, protože na opravu T34 je třeba VELKÉ kladivo. S kladivem obyčejným nepořídíte vůbec nic.

        Ano, vystihl jste to přesně. Fricek postavil jednoho Tygra a Ivan postavil ve stejném čase za menší prachy čtyři Téčka s minimalizovanými náklady na údržbu a maximálně zjednodušenými opravami všeho, co se mohlo pokazit.

        Neboli to je přesně ta koncepce, jejímž potíráním se moderní technika (mám na mysli civilní výrobu) řítí do prdele.

      4. Čína už vytvořila alternativní technologii výroby čipů.A asi správně tvrdíte,
        že dokonalost snadno ustoupí před funkčností a odolností,takže žádná embarga
        nic neovlivní.Navíc donutit takový gigant jako je Čína k intenzivnímu vývoji
        byla kardinální chyba.V MENSE se tvrdí,že IQ nad 130 mají 3% populace.
        Pokud je to pravda – a není důvod to zpochybnit – pak Čína = 1.4 miliardy
        obyvatel,tedy 42 miliónů vysoce chytrých lidí.Stačí je zaevidovat – s tím
        Čína mít problém nebude,zajistit speciální výuku v plánovaně rozvržených
        oborech,a Čína bude první,kdo dosáhne hranic lidského poznání.Má jednu
        hlavu – vedení – a ví co chce a musí.Sny ruských židů o světovládě jsou
        úsměvné,Rusko dokáže hodně ,ale ČÍSLO HOVOŘÍ !!!!! Homogenní Čína
        proti multinárodnímu Rusku…..nesrovnatelné.Takže musíme milovat
        Čínu,fandit Číně,zavřít hubu fašistům,kteří proti ní štvou.My jsme jen
        malá myš,dnes už bezvýznamná.V USA to s tím Bidenem udělali
        schválně,dokud není pozdě.Jeho okolí musí už dlouho vědět,že je
        prakticky mrtvý,a tento souboj s Trumpem byl mistrným dílem manipulace.
        Pochybuji o schopnosti demokratů legálními prostředky vyhrát volby.
        Svinstvo z těch minulých jim hodně uškodí.A Trumpova strana má přístup
        do médií,není to jako tady,kde fašisti blokují každého,kdo jen pravdivě
        mrkne.Dále je ve hře ekonomická situace USA,která není veselá.A pokud
        Rusko dodá Husitům rakety,tak možnost zasažení letadlové lodi a její
        útěk = hanba před celým světem – by taky ovlivnil volby v USA.Kdo uvěří
        nějaké bábě jakoukoliv vojenskou doktrínu???Ale vítězství Trumpa bude
        vítězstvím Pyrhovým – unie je v takových sr…ch,že zkonsolidovat život
        nebude snadné ani pro Hudiniho.Jo – a T34 se prý po válce snažili Italové
        nějak vylepšit,ale prý zjistili,že to nejde.(v dané době).Rusko dávno používá
        hodnotovou analýzu (TRIZ – ARIZ tomu myslím říkají),a za války měli důvod
        opravdu zamakat.Takže major Borovička měl pravdu : T34 je dokonalý stroj.

  14. Inu, debata byla třešničkou na dortu emerické demokracie.
    Takže, co fčíl?
    Metaforicky bych to viděl v tuto chvíli jako stadium hledání nové vhodné loutky.
    Jakože Špejbl je už historicky znemožněn, polámal se, zblbl. Jest třeba to ňák oficiálně vhodně, co nejdůvěryhodněji zaonačit a podat, připravit scénu pro dalšího Špejbla. Aby nový Špejbl byl pokud možno veřejně tak nějak akceptovatelný. Všechno ostatní, jako technika finálního dosazení do role, scénář jeho loutkové činnosti, hlavní úkoly atd. jsou již dávno vypracovány. Ladit se bude za pochodu.
    Takže nechejme se překvapit kdo to nakonec bude.
    Možná dojde i k repasování Špejbla dosavadního, když bude nejhůř. ( Musk přece vyvinul mozkový čip…).
    No a tak jako tak, fraška může pokračovat.

  15. Tak jsem si toho Kechlibara přečetl a myslím, že to vzal z opačného konce.
    Já bych věk pro kandidaturu na různé funkce neomezoval.
    Co je potřeba, je vychovat voliče, aby volil moudře a dovedl se orientovat.
    Když to dokáže většina čtenářů těchto stránek, mohou to dokázat i ostatní.
    Je třeba jít cestou zvýšení věku, kdy se z mladého člověka stane volič alespoň na 21 let, aby se dokázal alespoň trochu orientovat. Ideální by bylo volební právo pro lidi, kteří mají alespoň jedno dítě a současně jsou starší 21 let.
    (lidi, kteří z biologických důvodů děti mít nemohou, by měli vyjímku)
    Rozumný člověk dementa nevolí a dement si v takovém volebním systému ani nedovolí kandidovat.

    A i mladý politik může být ……
    Třeba: Vykulenec, Vyhulenec, Dvojsvetrová a mnoho dalších.

    1. To je pěkný poser…
      „Co je potřeba, je vychovat voliče, aby volil moudře a dovedl se orientovat“..
      A na doučování ještě finanční gramotnost aby se harpagondechujcům nevrtěli na lopatě. Muheeee
      Eugenika v praxi…

      1. Cooping, byli volebni svindle v Usa uz v 1800 a dal..Nasli si chudy, tech meli vzdycky
        az nad hlavy dostal nazrat a koralku ,slibili trochu vic , aby sel volit nekolikrat ,
        treba 5-7x, koho mu porucili..
        Ty zastupy, davy ,ktery porad sni vo volbach ,tesi se na ne a porad voli….
        To z nich nedostanes..
        Kandidati sou vzdycky ty co naslibujou a vi uz dopredu ,ze nic nesplni ,pak je treba nezvoli a voni si mezitim vyjednaji zamestnani ,kde nic nemusi delat a za velky platy.

        Nejvetsi demokrat na svete za licky prava ,demokracii a svobodu ,Lincoln ,
        samozrejme sam ve valce nebojoval,jako zadnej ,kterej musi mit valky ,
        jenom kecal zvasty z podia..
        Zavedl poplatek ,kdo nechtel do valky, zaplatil. Chudy na to nemeli.
        Bohaci jezdili na pikniky a meli zabavu se divat z kopce na bitvy ,jak se tam
        dole chudy vzajemne vyhlazujou..Aby meli demokracii a slouzili celej zivot i rodinama a detma ,ktery taky museli pracovat ,aby neumreli hlady , bohacum a Lincolnum….
        A porad chteji ty davy ten kapitalismus, ten dobrej..

      2. Evoluce HSs neproběhla převýchovou opic, či dokonce poskytnutím nepodmíněného příjmu,nýbrž přežitím nejschopnějších.

    2. To je ale blbost.

      Takže doktor, co studuje do 25 a odkládá zakládání rodiny dokud se trochu nezařídí, volební právo mít nebude a vymaštěná děvka, co má ve dvaceti už 3 děti, ta bude mít volební právo dosažením 21 let.

      No bravo.

      Je to jak vymejšlet něco lepšího než bílej, kulatej talíř.

        1. Život je daleko komplikovanější.

          Každý opatření je zneužitelný a čím víc opatření je, tím je to neprůhlednejší a tím víc je tam nespravedlnosti.

    3. Jane,
      ne každému je dána soudnost.
      Zestárnout je umění, záleží to na vnitřním nastavení jedince.
      Ne že bych chtěl dávat sebe za příklad (příkladný jistě nejsem), jen jako jako příklad (krásný český protimluv, má-li slovo více významů).
      Pověsil jsem profesi na hřebík v 65 letech, cítil jsem, že mi nějak začíná ujíždět vlak. Významně jsem postupně omezil cestování i návštěvy kaváren. Teď jsem se přestěhoval do menšího bytu (snadněji udržovatelného). Omezuji návštěvy fitka i bazénu (nuceně – koleno), méně vařím |(tudíž i méně jím).
      Takový postupný nenápadný útlum, s ním souvisí i stále řidší zapojování se do diskusí zde i onde.
      Čeho víc či stále stejně? Kontaktů s rodinou (teď nějak houstnou promoce vnuků), čtení, pohledů do zeleně….. Bordeaux, jistě.
      Budoucnost ať už si řeší mladší, jaká budoucnost po sedmdesátce?
      Žádný spěch.

      1. Méně vařím, více jím
        nikoho se nebojím
        nemohou mě povolat.
        Já jsem správný dezolát.

        Necítím už žádnou tenzi
        každý měsíc beru penzi
        přivydělám, kolik chci
        přitom ležím za pecí.

        Přitom zdravý jako řepa
        kam se hrabe hradní Pepa.
        Ať se děje, co se děje,
        mám srandu i z beznaděje.

        1. Pro rozumného člověka je to pravdivé a realizovatelné.Já třeba chodím
          do lesa na dřevo,ale po operaci achilovky jsem opatrnější a to co
          pán píše pokládám za přiměřený životní styl.Myslím,že vytvořit z
          lidí v našem věku diskusní klub by nebylo od věci.Máme životní
          zkušenosti,žádné politické ambice,těžko nás někdo zkorumpuje.
          A důvodů by se jistě našlo víc.Každý president má nějaký poradní
          tým,kdyby si pan Vidlák takovou skupinu vytvořil,mohl by brzy
          strašit na hradě…..

    4. K Jan z Helvajzu (23:39):
      „Já bych věk pro kandidaturu na různé funkce neomezoval.“

      Já zase bych výrazně zvýšil věk pro kandidáty, aby tam nerozhodovali lidé, kteří ví o životě kulový a nemohou být moudří ani náhodou a navíc jsou manipulovatelnější …

  16. Politikaření dycky spolehlivě okrade normální lidi, i kdyby volili zas-tupitele každý den.

    Zas-tupitelé něco řeknou v rozhlase a druzí jim nadávají. Mezi tím podepíšou jakési smlouvy, které nejsou schopni vytáhnout zpět. Čili hra na blbého, kterého stačí pozvat do nejdražšího hotelu, pustit mu tam nějaké nejdražší kurvy aby se mu zvedlo alespoň něco, a pak ho pozvat na oběd, který není schopen sežrat a zase podepíše. Ani bych se možná příliš nespletl, že pro každého takového ***oně, mají nachystanou tiskárnu dolárků, nebo při-slíbený (slibotechnoakciíí) nějaký pozemek u Jeloustounu za jako odstupné s barákem.

    Jakmile pustíte tyhle psychopaty k lizu, okamžitě roztáhnou pracky , to je moje, to je moje. A to je taky moje.
    A zvedneme daně a naženeme ****ně na pracák a k doktorovi na předběžnou prohlídku za 2500,-kč. A jedeméééé. A když nebudou poslouchat na písknutí, dovezeme si morgoše, aláhisty, ukrajince, vietnamce, cigány. Tak to jede staletí. Spěte dál.

    Volby potřeb, do kterých může volit něco přímo, našeho, jen náš podílník vám je ukradený jako plyšák, vstup do uhnije a výpalné na co sáhnete. Klidně se budtete učit ukrajinsky aby ste se domluvili u doktora, na ubytovnách, v hospodách a tak pomalu se to rozmnožuje. Nostalgicky jako JIH budete propagovat jakési chiméry o hodném kapitalizmu, který specielně u nás vás vydusí tak, že v emerice by si z toho dělali ftipy.
    Například Trump, kandidát zase na kadimůru v prezidentském křesle, zkrachoval několikrát, tady zkrachujete a máte to na doživotí. Je to zhola čistý upírský režim, kterej vám leze až do postele. A ***oni zase volí upíry, nemají toho po těch letech dost. Chybí co?

    Když někdo stále strká pracky do pece, a kňučí, kdo je to??

    1. Americke politikareni je ale poucne. Odted vime, ze pokud je intrika dobre pripravena, k obraceni verejneho mineni o 180° staci tyden.
      Ted uz to pojede podle zabehlych koleji: budou nasledovat vyzvy predaku, kovaku a soustruznic k odstoupeni a nakone se Biden neubrani a jednotne fronte delniku, rolniku a pracujici inteligence podlehne.
      Zbyva uz jenom ukecat Obamovou a tam bude zalezet na tom, co vi a na verejnosti nepovi jeji pan manzel.
      Kamalu vidim jako pevny a neochvejny meziclanek, stabilizujici situaci.
      Tohle sledovat je moje potreba.

      1. Jo, líbí se mi že jste taky šprýmař, to se cení. Kam bychom došli si dělat těžkou hlavu ze všech bláznů, kteří mají hubu stejně průchodnou jako díru do prdele.

        Změna pariadigmatu se neobejde beze ztrát takových.

      2. Jenže ona není žádná procedura, jak se zbavit prezidentskýho kandidáta, který vyhrál primárky.

        Samozřejmě, že to mohou nějak zafixlovat, jenže to pak dají precedens k odstranění kohokoliv a v podstatě zrušej demokracii.

        Proto Trump před lety nedělal žádnou revoluci.

        1. Voni pripravuju valku s Ruskem , nez by nechali Trumpa vyhrat..
          Zalezi jestli se jim to podari..Zatim nemuzou ani porazit houta z Jemenu. Z Afg. rychle prchli..

  17. Dobře, Vidláku. Už jsem to tu psal, v USA se letos může stát ÚPLNĚ VŠECHNO.

    Bohužel, musím konstatovat, nic dobrého pro nás z toho nekyne.

    Jen nechápu tu degeneraci moci v USA, že nedokázali včas vygenerovat důstojného kandidáta.

    Netýká se to jen USA. Celá KOZA má systémový problém.

    1. Nemaji potrebu dustojneho kandidata, nejsou videt a ostuda neni jejich. Staci jim jen poslusny clovek, coz by nekdo s dustojnosti byt nemusel.
      Tohle je iluzionismus coby vyssi stadium demokracie.

    2. Degenerace moci v USA je daná degenerací systému, dlouhodobým blahobytem na úkor zbytku světa.
      Jakmile dojde ke rozpadu systému a všeobecné krizi ( jako pokaždé v Rusku), společnost vygeneruje silného lídra, který to vezme pevně do rukou.
      A tak to bude i v USA.

  18. Jenom přátelé, aby jste se neblamovali!
    Doník Trampojc sice ledacos nasliboval, je to velký žvanil, ale je pevnou rukou řízen Deep State.
    Zbrojní průmysl potřebuje zakázky! Banky potřebují půjčovat státu na války!
    To chcete, aby USA zkrachovaly?

    1. Tak. Sliby se slibují, blázni se radují. Část zdejší opozice je přicuclá k Trumppvi jako k vemeni. Národní tradice.Hledání spasitele. I mezi zdejšími „politiky“. Marné, pošetilé. ….Co si nechal postavit Okamura. Projekce.

  19. To neni panika, nybrz rizeny proces.
    Panikou naoko trpi media, ale pritom delaji profesionalne svoji praci.
    Jak to navliknout a dat Bidena k ledu? Vsichni uz roky videli jak na tom Biden je, uplne vsichni. Na co se cekalo? Az media reknou, ze je nezpusobily. V tom okamziku si vsichni uvedomili, ze je nezpusobily.
    Tohle byl vnitrostranicky puc v primem prenosu, proto take byla debata tak nezvykle brzy.
    A jestli nekdo s nekym mluvi a Nutellier na nekoho vsadil a nekdo nekoho potreboval, na tom opravdu, ale opravdu nezalezi. Sem se Sasinem, at sype sterk!

    1. „ale pritom delaji profesionalne svoji praci.“

      Toto je jedna z několika záležitostí, která se nemůže ponechat profesionalitě.
      Dělat profesionálně práci, to dělali i esesáci, bachaři v koncentrákách, exekutoři, zloději a tak podobně.
      Dnes je zastoupili zastupitelé, mají na to ansámbl všelijakých pomahačů a slouhů, totálně stejný jako ve feudalizmu.

      Dneska stejně jako za socíku, přece nikdo nedokáže sám vést jakýkoli podnik. Zase na to musí být jiní lidi a je jich hodně, tak proč ba to celé orchestřiště výroby sklíček a plechovek mělo jednomu, tomu největšímu říkat PANE!!!

      Jsem si koupil pár buřtů z Kosteleckých, no a to jsem si myslel, že to jsou kecy. Fákt je to naditý moukou.
      Moučné buřtíky. A řídí to ten nejlepší zloděj, kterého jsme vyfasovali.
      Práce, je oximoron slibů lepšího života.

      1. „Toto je jedna z několika záležitostí, která se nemůže ponechat profesionalitě.“
        Neexistuje zadny obor, ktery by mohl sam sobe urcovat napln (a tim padem i hranice) sve prace.
        Jakym smerem a jak daleko se v oboru pujde, muzou rozhodnout pouze potreby lidi.
        Jinak to skonci moukou z cervu, ockovanymi lidmi a stranickymi puci.
        (Ted to vypada, ze si chci u vas splhnout, ale vyse recene je objektivni pravda. Ale i tak jsem si splhnul, doufam.)

        1. Hranice práce určí jedině podílník, milý Stridore.
          „práce, zaměstnání či jinak kvalifikované imbecilní otrocké , protizemské, protilidové práce, či cizácké neziskové činnosti“ jsou v jurisdikci podílníků.

          I ti hloupí panovníci se skvadrou raditelů a příživníků věděli, že podnikání je o moci. Povolení podnikat se glejtovalo u superindickomordechujcké společnosti, která směla vydřít majetek v cizích zemích, ale doma, doma to bylo jiný. Tam to směli zpracovat jen vybraní, kteří zase na oplátku vytvořili tu otrockou zaměstnanost. Dneska už to nikomu, kdo nemá rozum, nepřijde, že celý život prožije sháněním peněz na základní životní potřeby. TO JE FUJ A KDO V TOM CHCE POKRAČOVAT JE *****

      2. Bambys je upir a vzdycky byl , at je slovak a nebo madar..Ja nevim proc se vo nej tak porad staraji a Orban si takovy bere do party..Sou politici a to vysvetluje vsechno.
        Nedavno ukazovali jak zdimaji z cernokosteleckyho bucku vodu a vody dost..
        Bych mu nesveril ani drevenyho psa..

      3. Bavila vás práce někdy v životě? Jestli ne, máte ho hodně smutný. Jeden z dobrých pocitu je ten, když se něco povede vlastním úsilím, když se člověk ohlédne za minulostí a řekne si, bylo to celkem O.K.
        Bez práce to ale nejde.

            1. Sedmý den sedí Bůh, odpočívá a kouká, jak ten svět krásně stvořil.
              Najednou vidí Evu, jak jde k potoku, rozkročí nohy a v dřepu si v potoce začne umývat přirození.
              Když Eva odejde, přijde bůh k potoku, sáhne rukou do vody, přičichne a praví.
              Tak to už z těch ryb nikdy nedostanu.

        1. Nebavila.

          Když jste pracoval dobře, tak vás nutili do KSČ. Viděl jste lidi, kteří dobře dělali celej život a o všechno je za odměnu okradli.

          Dobré práce byly jen pro uvědomělé a špatné byly pro ty ostatní.

  20. „pak ho vykoupat v panenské krvi“

    Haha. Cachticka pani se v pekle raduje, ze si na ni jeste nekdo vzpomene! Dik za to!

    Vidlaku, Demokrati si tuto debatu specificky vyzadali. Tezko pak mohli Bidena do debaty „nepustit.“ Naopak. Bylo to zrezirovane. Myslim, ze doufaji, ze se ho tim zbavi.

  21. Moc pěkné napsaný, palec nahoru pane Vidlák. 👍 Myslím, že ti naši „leadeři“, tedy spíš „looseři“, budou psát do poslední chvíle s idiotskou naději, že teď už tomu lidí konečně uvěří. Od nich se nedá vůbec nic čekat, to jsou opravdu totálně tupé a duté hlavy, které bude třeba vyměnit, ale nevím zda koho…. snad se do té doby někdo schopný najde.

          1. Nejsem soudruh, tak si nadávejte doma.

            Kechlibar tam hájí názor, že po určitém věku, by se lidem už měla politika zakázat.

            Nepřemejšlel o tom, že se politika nedělá stářím mozku, ale jeho výkony.

            Nepřemýšlel, jestli nezná nějaké staré a velmi staré prezidenty a vládce, jako třeba Reagan, kteří dokazují pravý opak jeho teze.

            Nepřemýšlel, jestli nezná nějaké mladé hlupáky. Třeba ve vládě. Třeba celé pirátstvo. V médiích našich i světových. Mezi mladými vůdci Aspenu, Open Society a Miliónu chvilek. Všechny ty Čaputové, Trudeau, Ardernové atd. Všechny podporovatele greendealu, přilepovače k vozovce, vítače a podobně. Mladé novinářky, co tak nadšeně podporovaly Bidena se začínající demencí. – A na druhou stranu velmi mladé vládce, co podivuhodně zabodovali.

            Nepřemýšlel u kolika starých lidí se demence rozvine a kdy, protože světe div se, nejsme všichni stejní.

            Nepřemýšlel, jesti kromě lidí, co věkem hloupnou nejsou ještě lidé, co věkem nabírají životní zkušenosti, čemuž se nepřesně říká moudření věkem.

            Nepřemejšlel o tom, jestli to v demokracii není náhodou na voličích, koho si chtějí vybrat a on má hlas jako každej jinej.

            Myslím, že je to téma v dosahu každého vysokoškolála a i studentíků gymnásia, zvlášt kdyby se jim přímo řeklo, že se mají věnovat všem pro a proti.

            Na to, že je Kechlibarovi 45, to doopravdy není žádný skvělý výkon, co podal.

            Sutor, ne supra crepidam se přímo vnucuje.

            Dokázal byste se postavit před sál plnej Rusů a vysvětlovat jim, že by podle nějakýho českýho Kechlibata, 45 let, měl odstupovat Putin i Lavrov? Nebo to vysvětlovat Republikánům o Trumpovi, kterej roztrhá na kusy každěho politického rivala a je mu 78.

                1. Jak to s tím souvisí?

                  Mezi 50-60, ale znal jsem holku něco přes 20 a dělala přesně to samý.

                  Někdo něco hlásal, automaticky začla hledat protipříklady, jestli to platí vždy, jestli to platí i obráceně.

                  Spíš mě zajímá, jaktože to ostatní nedělají. Jaktože to Kechlibara ani nenapadlo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *