20 září, 2024

Krajské volby naostro…

Přátelé, mýlil jsem se. Mnohokrát jsem napsal, že krajské volby jsou trochu jiné než eurovolby nebo parlamentní volby, protože do nich vstupují místní koalice, regionální osobnosti a regionální témata. Krajské volby řeší krajská témata a proto je každý kraj úplně jiný a někde se dá dobře uspět a jinde hodně prohrát. Je třeba citlivě a dobře vychytat, co voliči chtějí a podle toho stavět kampaň…

Tak letos, zdá se, to neplatí. O krajských volbách jsem zatím napsal dva články, které měly podprůměrnou čtenost. Mluvil jsem s několika marketéry a shodli se na tom, že letos krajské věci lidi vlastně vůbec nezajímají. Nenaskakují na ně, neřeší je, nediskutují o nich. Ano, je nutné řešit krajskou dopravní obslužnost, je nutné řešit krajské zdravotnictví, ale voliče letos vlastně zajímá jen jedna věc:

Jste pro vládu a nebo proti vládě?

Pomalu to začíná být vidět i na bilbórdech. Kraje budou voliče chránit před vládou. Jiná hesla nevidíte. Předseda partaje začíná být důležitější než místní lídr. I ten Fiala začal kampaň tím, že se postavil před svoje senátory a oznámil vzletnými slovy národu, že tohle jsou lidi, kteří ho budou podporovat. Hlavní téma nejsou dálnice či nemocnice, ale prostá otázka, jestli krajské vedení bude vládu adorovat nebo se proti ní stavět na zadní.

Svým způsobem se to trochu podobá dávnému „oranžovému tsunami.“ Tenkrát hýbaly republikou poplatky ve zdravotnictví zavedené Kalouskem a krajské volby nakonec byly jen o nich. Už jsem tu psal, že v nejpravicovějším Středočeském kraji zvítězil David Rath za Sociální demokracii a to zcela hladce a poměrně drtivě.

Letos je to jen méně definované, protože Fiala dělá blbě úplně všechno. Není to o jednom jasném symbolu, respektive tím symbolem je Petr Fiala a jeho výroky o tom, jak už se máme dobře a jak on umí (narozdíl od Babiše) skvěle vládnout. Jste pro Fialu a nebo proti Fialovi? Téměř všichni to vlastně deklarují hned na první stránce svých volebních materiálů.

O co jde v krajských volbách nám? Co potřebujeme my, bez ohledu na to, koho se chystáte volit? Vězte, že v každém kraji sedí v Radě alespoň jeden pětikoaličník. Všude. Dokonce i v Moravskoslezském kraji, který je region razovity, sedí v krajské radě člověk (tuším) za KDU. Bez ohledu na koalice s Babišem nebo proti Babišovi, všude sedí alespoň jeden liberál, který má z pozice člena rady kus moci. Volby budou pro nás úspěšné, pokud to alespoň někde skončí. Pokud dokážeme pomoci tomu, aby se alespoň v některých krajích udělaly koalice ve kterých nebude nikdo z Pětikolky, tak to bude vítězství.

Přes kraje teče hodně peněz. Většina korupčních kauz je spojená s krajským hospodařením. Většina podivných fondů se do stran dostane právě přes krajské penězovody. Většina politických kamarádů je zaměstnána na fešáckých místech v krajských organizacích, výborech či komisích. Pokud Pětikolka přijde o některé kraje a podaří se vyházet jejich kamarády, způsobí to u nich silnou nervozitu, protože peníze jsou jak známo až na prvním místě. Lidé jim začnou utíkat (ke Kalouskovi), začnou se hemžit, požadovat změny a stranické vedení z toho začne mít těžkou hlavu.

Krajské volby buďto zachrání a nebo definitivně potopí SPD. Okamura má kompletní krajskou stranickou strukturu, všude postavil kandidátky a nepřekážejí mu vítězní Motoristé, kteří krajskou strukturu ještě nemají a vlastně jen v Jihomoravském kraji jde Přísaha společně s Vokřálem, který byl kdysi za ANO. Pokud SPD ani za těchto okolností nedokáže obhájit a trochu navýšit těch svých cca 35 krajských mandátů, tak už jí nepomůže nic.

KRajské volby definitivně dorazí Sociání demokracii a Šmardu. Řešíme tady boj proti liberálům reprezentovaným Petrem Fialou a on se dme pýchou nad „úspěšnou peticí“ za zachování bezplatných zubních plomb, chlubí se aliancí se Zelenými a mluví o podpoře Ukrajině. Já se vlastně vůbec nedivím, že mezi voliči SOC-DEM se šíří pochmurná nálada, že volby nemohou nic změnit. No, pokud chtějí volit Šmardu, tak se opravdu nic nezmění.

Stejně tak nám krajské volby ukáží, jaký je Andrej Babiš doopravdy patriot. Hnutí ANO bude vítězem těchto voleb (nejspíš opět levou zadní) a bude takřka všude sestavovat koalice. Teď mluví o tom, že lidem vrátí, co jim vláda vzala. Potud dobré. Ale… s kým budou v krajích sestavovat povolební koalice? Opět dají přednost před konzervativními subjekty Modroptákům nebo Lidovcům?

Takže si to shrneme:

Krajské volby jsou letos o tom, jestli jste pro vládu nebo proti vládě. Železniční tratě a silnice jsou letos méně důležité než jindy.

Vítězství je, když alespoň v některých krajích vzniknou koalice ve kterých nebude figurovat žádný pětikoaličník. Čím více, tím lépe. Každé omezení penězovodů pro vládní kamarádíčky povede ke zvýšení tlaku na Fialu a začnou se mu v Praze hromadit nespokojení a hladoví straníci.

SPD má poslední šanci na záchranu a má pro to usnadněnou situaci.

Hnutí ANO se vyprofiluje buď směrem k ODS nebo směrem k konzervativním stranám.

Pětikolka ještě předvede, že má nějakou sílu.

Výsledek krajských voleb bude předjímat výsledek parlamentních voleb v příštím roce.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

157 thoughts on “Krajské volby naostro…

  1. Po tom infantilním komixu, který SPD předvedla ve volebních letácích, bych se hodně divil, kdyby se zmohli na nějaké důstojná %. To by urazilo i sebeskalnějšího příznivce strany. Taková kampaň sice splňuje, že i blbá reklama je reklama, ale v politickém kládí přeci jen jde o víc.

  2. Vidlák má jako obvykle pravdu, že krajské volby místo krajských témat zohlední spíše vztah voličů k 5-ti demolici. Ve výsledku se ale nestane nic – mimo zformování situace pro parlamentní volby příští rok. Nestane se nic, protože krajská politika je vždy pouze provozní, o udržení systému v chodu, kdy mantinely definují ani ne tak v Praze, jako spíše v Bruseli a USA. Jako obvykle, ustanoví se krajské koalice „napříč politickým spektrem“, často v příkrém rozporu s předvolební stranickou rétorikou. Bude to tak zřejmě lepší, než „oranžové tsunami“, protože to vedlo k likvidaci Oranžád, když na celostátní úrovni pro parlamentní volby začali vyšilovat jako budoucí vládci vesmíru. Předčasně.

    Víceméně je to jedno – změny přinesou až celosvětové a evropské změny vlivem měnící se geopolitické situace, krachujících zemí EU a politického patu v USA; politického a ekonomického vzestupu států BRICS. Ukrajina bude muset kapitulovat bez jakýchkoliv podmínek a jako zbytková neutrální země bude plně pod ruskou supervizí. Rusko bude provozovat to své „SVO“ klidně léta, dokud v tom budou USA/Západ zbytečně utápět svou výzbroj a peníze, navzdory evidentní porážce ve všech úrovních a oblastech – dokud Rusové nedosáhnou svých cílů, plně vyjádřených v prosinci 2021, tj. stažení vojenských struktur NATO před úroveň roku 1997 a „sanitární kordon“ mezi Německem a Ruskem, bez útočné raketo-jaderné výzbroje. USA/Západ s Ruskem válčit nemohou, drtivě by prohrály a velice dobře to vědí. NATO je v konvenční válce proti Rusku jenom mediální simulakrum, na lokálně jadernou válku vedenou taktickými jadernými zbraněmi nemá už vůbec.

    Vidlákovo působení v Bruseli, za těchto podmínek, bude jistě velice zábavné, doufejme, že nás bude zásobovat veselými „příhodami z natáčení“.

    1. MTCR, tedy dohoda o zamezení proliferace raketových technologií, je zkratka kterou v médiích nelze nalézt – ale právě to je pro dnešní vývoj absolutně klíčové. Žumpy se zmínění těchto dosud všemi respektovaných dohod – ačkoliv to nejsou mezinárodní smlouvy, nikdo nic nepodepsal ani neratifikoval v parlamentech – pečlivě vyhýbají.

      USA/Západ nemohou poskytnout Ukrajincům střely s dosahem do Ruska, protože takové střely a rakety přesahují dolet 300 km a porušily by MTCR. Takový krok USA/Západu by vedl k recipročním akcím Ruska, Číny, Indie, Íránu, Pákistánu, KLDR – zemí, které takové střely také vyrábějí a začaly by je dodávat komukoliv. Což by ihned ukončilo údajnou vojenskou „dominanci Západu“ po celém světě. Všichni dobře vědí, jak to doopravdy je – tím pádem nic takového Ukrajinci nikdy nedostanou. Kamuflované pokusy o jejich „vlastní výrobu“ na Ukrajině vyřeší beze zbytku a promptně ruské raketové síly nějakými těmi hypersonickými Kinžály.

    2. Západ udělal převratem v Kyjevě v roce 2014 a uvolněním banderonacistů ze řetězu fatální chybu. Ignorovali historii, kdy většina dnešní oficiální Ukrajiny bylo a je ve skutečnosti Rusko – po zániku ruské carské Říše přidělené především Leninem a dalšími bolševiky do jakéhosi vnitřního ukrajinského pseudo-státu USSR, který spojil rakousko-uherskou Halič a polské državy do jedné země a původně ruským Novoruskem a Maloruskem. Ukrajina nebyla nikdy unitární, ani politicky a historicky, ani národně a kulturně – přežila by delší čas jen coby volná federace. To blázniví šílenci, banderovská emigrace v USA a Kanadě především, úplně ignorovala, v souladu se světožernými nápady amerických neokonů na zničení Ruska cizími silami. „Moskaly na nože“, ohňové průvody ve stylu německých nacistů, plošné vraždění rusky mluvících a ve finále genocidní útok vojenskými těžkými zbraněmi a letectvem na Donbass rozpoutal dnešní inferno.

      Výsledky vidíme: přes milion padlých Ukrajinců, další milion+ zraněných a neschopných+; z 52 milionů obyvatel v roce 1991 zbylo asi 18 milionů, většinově starých lidí nebo matek s dětmi; muži se skrývají před „mohilizací“, což je výraz pro nucené poslání nevycvičených chudáků do ruského masomlýnu.

      Dokud se situace nevrátí do „historického normálu“, tedy že stát Ukrajina – pokud bude nějaký vůbec existovat – se nesmrskne na echt ukrajinské oblasti kolem Lvova, Ivano-frankivsku, Volyně a Rovna – více z toho selhaného státu nezůstane pohromadě, až celá ta odporná zabijačka řízená USA/Západem skončí.

      Ohledně „ukrajinského Krymu“ – či Oděsy, Krivého Rogu, Poltavy, Kyjeva – že je součástí Ukrajiny je stejně směšné, jako kdyby území USA z jižní půlky od zítřka patřilo Mexiku.

      1. Putinuv zlý skřet
        Mohu s klidem říci, Ukrajina mohla existovat,prosperovat,stačilo podepsat ukončení války a třeba prosazovat neutralitu.Takhle byly zatažení do války, která opravdu,může skončit rozpadem Ukrajiny.Proto mne napadá, že Rusko nedovolí,aby třeba Polsko dostalo část Ukrajiny,kde by okamžitě Američané zřídili základnou,podobně to může byt i s Maďarském,také stát v NATO

  3. Dávám k dispozici odkaz na rozhovor s pane Rajchlem.
    https://www.youtube.com/watch?v=Osk5q-EpfoM

    Jakožto právník je opravdu excelentní.
    Jaký by to byl politik??? Podle mě by měl dostat šanci..

    O námět pro Vidláka – co tak udělat společný videorozhovor/rozhovor – Vidlák + Rajchl a vyjasnit si vzájemně svou pozici??
    Co když je tam jen nějaký mediální šum, který by se vyjasnil??
    Rajchl by fakt měl dostat šanci, podle mě..

    1. Určitě ma u mne p. Rajchl k dobru, že v každé kauze pronásledování za politicky názor pomáhá obětem justiční zvůle. Čekal bych toto i u p. Dostála. Ideálně by alternativa měla financovat “nový VONS”, a mít peníze a domluvené právníky.

    2. Já si úplně nemyslím že je to třeba a obávám se, že pro ani jednu ze stran to není žádoucí. Ani jeden z nich nemluví o druhém špatně, Vidlák dokonce opakovaně psal, že spolu vycházejí, proč by se měli veřejně patlat v minulosti, co by jim to přineslo ? O nějaké animositě píší jiní a je to spíše přání otcem myšlenky.

  4. Vidláku, jste opět zcela kardinálně mimo. Za vítězství v krajských volbách nelze považovat to, že by se do koalice nedostal nikdo z pětikoalice. To je podmínka nutná, nikoliv však postačující. Pro „vítězství“ je to nutné, ale na vyhlášení vítězství to nestačí. Je potřeba, aby se alespoň do některých vítězných koalic nedostal nikdo z pětikoalice a zároveň ani nikdo z řízené zdánlivé opozice. Což minimálně vyžaduje, aby tam nebyl nikdo z „šestikoalice“ (pětikoalice + ANO). To ale je velice velice velice velice nepravděpodobné, takže tento rok se opět vítězství slavit nebude. Volba menšího zla není vítězství, je to prohra, jen méně drtivější.

    Méně drtivá prohra není totéž, co vítězství. Pro vítězství tam nesmí být nikdo z šestikoalice, která si jen opět vymění pozice a za čas, až se zase znemožní, dojde ke střídání stráží stále těch samých stážistů. Vidláku, jste vůbec schopen vidět „větší obrázek z nadhledu“? Pochybuji o tom. Každopádně bych vám doporučil podívat se, co se v nedávné době dělo po volbách v Itálii, Holandsku, Švédsku atd. Řízená opozice nepřinesla řešení, pouze se utrpení stalo trochu méně nesnesitelným a vaření žáby se stupňovalo pomaleji.

    1. No a co když Vidlák má větší nadhled než Vy???
      Politika – hlavně na mezinárodní úrovni – je uměním možného a amatéři zde nemají šanci.
      Babiš je v současné době jediný politik, co má nějaký nadnárodní přesah a zkušenostii z velké politiky a jak dopadají amatéři, vidíte v přímém přenosu.

      A situace po volbách – Ano, paní Meloni v Itálii slibovala modré z nebe a pak skutek utek.
      Ale víte proč – začala být vydírána EU, že zemi zastaví dotace a to by byl její okamžitý konec.
      Ono to není až tak jednoduché, opravdu máte někdy naivní předsavy, že se v EU dá dělat zcela něco jiného. Nedá – bud všichni nebo nikdo..
      Ale dočkáte se, kolem 2027 už EU nebude, tedy jen trochu trpělivosti..

      1. kolem 2027 už EU nebude

        Jako, ne ze by se mi to nelibilo, ale jste nemistnym optimistou. Rakovina taky prezije pacienta. Sice ne o moc, ale prezije.

        1. No kdybych měl volných tak 200 000,- tak se s Vámi o tuto částku vsadím..
          A nejste zase Vy nemístným pesimistou??
          Nebo upřesním – věřím, že ČR v roce 2027 už v EU nebude, to už je lepší ??

          1. Stejne 🙂

            Bohuzel tyhle veci maji strasnou setrvacnost a dokud je jen kousek sadla z rezerv ke spaleni, tak se nic nestane. Ale jako jo, zasnil jsem se… a videl prazdnej barak v Bruseli a nevericne pohledy tech, co v utery vladli svetu a ve stredu prekazej popelarum.

            Zpatky do reality 🙂

              1. Jenze porad je kam sahnout. Porad je tady (Evropa) sadla nastradaneho dost. A kdyz vidim volebni preference napric kontinentem…

                1. Jaké sádlo ? Vysoce kvalifikované lidi už moc nemáme, nové současné školství nedodá, firmy zavírají nebo odcházejí díky drahým energiím, aktiva v bankách požere dedolarisace, kde zbyde to sádlo ?

      2. Až na tu prognózu 2027 velmi racionální koment.
        Víte, udivuji mě entuziasti, kteří píší podobně jako to „svobodný duch“.
        Oni jsou alergičtí na současnou vrchnost /většina Poslanecké sněmovny, Senátu, prezident, vláda, ba i krajské „vlády“ a zastupitelstva, či dokonce obecní/, chtěli by „změnu“, ale nemají reálnou představu, kdo by ji měl nahradit – schopnostmi, ale především možnostmi.
        Jedinou politickou sílu, která toho může být schopna, tj. Hnutí ANO, rozhodně odmítají.
        Myslíte, že svobodní duchové dokáží dopočítávat do padesáti + 1?
        Proč do padesáti + 1?
        No protože tolik je zapotřebí k získání většiny. Ať už jediného subjektu, nebo koalice.
        Pojďme si říct – současný elektorát /ti, kdo jsou ochotni jít k volbám/ je rozdělen zhruba 50/50 mezi koalici a odpůrce koalice. Záměrně nepíšu „opozice“, protože proti koalici ve skutečnosti žádná skutečná opozice neexistuje. Existuje jen Hnutí ANO a ti ostatní. A u nich můžeme vidět, jak se tu z té, tu z oné příčiny vymezují nejen vůči vládnoucí koalici. ale i navzájem vůči sobě.
        Hnutí ANO /které „jim“ není dost dobré, aby převzalo vládnutí místo současné koalice/ disponuje trvale volební podporou kolem 35 % či něco méně. 35 % z celkového elektorátu je 70 % z elektorátu odpůrců současné koalice. Na ty „odpůrce“ tedy po odečtení podpory ANO zůstává nějakých 30 % z elektorátu odpůrců, tj. 15 % /asi něco málo více/ z celého voličského elektorátu. A o těch 15 % se na život a na smrt rvou ti zbývající – jmenovitý výčet jistě není třeba.

        Nepřipadají vám názory „svobodného ducha“ /a zdaleka tu není sám, skoro bych řekl, že je jich tu většina/ jako něco jako anarchie?
        Nebo aspoň jako totální insuficience schopnosti vnímat politickou realitu?
        A to jsem dosud /jak v podobných případech činívám/ ještě nezmínil, že první dva roky vlády Hnutí ANO, než přišel „covid“, byly nejúspěšnějšími roky vládnutí po převratu, minimálně z hlediska poměru HDP a celkové sumy státního dluhu.

        U nás se říká, že takovým „neuhovíš ani prsty přivřít“ – myšleno do dveří.
        Prostě opory společnosti.

        1. Podle mého je toto zákonitý jev. Proti zavedenému a médii podporovanému popisu společnosti a světa, se jako první postaví silné, nezávislé osobnosti ruku v ruce s patologickými potížisty a lidmi nespokojenýmii za všech okolností. Ti přemýšlivější a rozvážnější se začnou přidávat později, ovce a kariéristé úplně na konci. Hledat u té první skupiny nejen názorové průniky, ale leckdy už jen to vidění reality, to je těžká věc.

        2. Vážený Lexi, zdáte se mi být schopný hlubší analýzy a tak si dovolím věnovat vám jisté úsilí a zareagovat na váš komentář.

          Především jste podle mého názoru vůbec nepochopil kontext mého příspěvku a co se týče mé charakterizace, jste tak moc vedle, jak jen můžete být. Zcela určitě nejsem „entuziasta“ a ani sympatizant anarchistického přístupu. Jsem velmi racionálně založený člověk, který zásadně upřednostňuje rozum před emocemi a řád před chaosem.

          Podstatou mého příspěvku byla kritika výroku Vidláka o tom, co by on považoval za vítězství. Oponoval jsem tím, že tohle by nebylo vítězství, ale pouze méně drtivá porážka a že dosažení vítězství je velice velice velice velice nepravděpodobné. Jinými slovy, pokud si máte vybrat mezi větší porážkou a menší porážkou, ta menší porážka nemůže být nazývána vítězstvím.

          Jsem si plně vědom nereálnosti naprosto zásadního obratu za aktuálního stavu a sám to zmiňuji. Ale odmítám se utěšovat tím, že bych mírné zpomalení fundamentálně špatného směřování nazval vítězstvím. Když směřujete k propasti jistou rychlostí a nějakým rozhodnutím snížite rychlost směřování k propasti na rychlost nižší, není to vítězství. Vítězstvím by byla změna směřování od propasti, i kdyby to bylo naprosto minimální rychlostí.

          Pokud má někdo problém vnímat realitu, jste to pravděpodobněji vy, než já. Ještě jednou opakuji, že jsem to výslovně zmínil, že dosažení skutečného vítězství je tak strašlivě moc nepravděpodobné. Připadá mi, že vy jste to subjektivně interpretoval tak, že si současný stav neuvědomuji, což by nebyla pravda. Tak či onak, pojmenování problému, i když ten problém není možné za aktuálního stavu vyřešit, je rozhodně přínosnější přístup, než usilovné mlčení o problému a snaha ten problém vůbec nezmínit.

          A na konec ještě speciální poznámka k vámi zmíněné anarchii. Nemám anarchii rád, mám rád pořádek a systém předvídatelných, snadno a konzistentně vyhodnotitelných rozumných pravidel. Ale i tak vidím, že náhodné chaotické bloumání bez cíle je méně škodlivé, než řízené směřování ke špatnému cíli. Než mít vůdce se zlým úmyslem nebo s odhodláním plnit zlý úmysl někoho jiného (toto uvádím pro úplnost, protože ne každý vůdce je opravdu vůdce, může to být jen loutka jiného vůdce v pozadí), to už je lepší ani nemít žádného vůdce nebo mít generátor náhodných hodnot. Pokud s tím nesouhlasíte, můžete mi, prosím, vysvětlit, kde je v této úvaze logická chyba?

          1. U Vidlaka vladne etos volby mensiho zla a nikdo s tim nehne.
            Samozrejme se to nazyva vitezstvi s privlastkem (male, docasne, vynucene atd.), ale to jinak nejde, tezko byste svoji snahu ohodnotil jako smerovani k prohre.

          2. Mnoha slovy neříkáte vůbec nic.
            Naprosto prázdné množiny písmenek.
            Obecné kecy, kterými reagujete na moje konkréta.
            Ta konkréta vyvraťte a představte svou vizi, jak je negovat /ne ta moje slova, ale ty skutečnosti, které jsou jimi vyjádřeny/.
            L.
            PS
            Pokud jde o „entuziasty“, zkuste nejen přečíst, ale i přesně pochopit význam pečlivě sestavené věty.
            A pokud jde o vaše „úsilí“, klidně si ho vetkněte.

    1. No vida. Takže téměř s jistotou můžeme za rok čekat to samé u STAČILO.
      Kateřina Konečná prohlásí, že strana bude „rychle jednat se všemi demokratickými stranami zastoupenými v parlamentu.“ a vyloučí jakoukoli spolupráci, byť sebemenší s SPD. Nová strana naopak chce mluvit o vytvoření vlády s TOP09, SPOLU a Piráty.
      How

      1. Ani nemusí jít o Stačilo! Krátkozraký Vidlák se bude podobně radovat z „vítězství“, když krajské volby vyhraje ANO a ve výsledné koalici nebude nikdo z pětikoalice.

        1. A ANO. STAČILO vytvoří vládu s SPD.
          A nerozesírám, pouze tvrdím, že STAČILO by mohlo být oním jazýčkem na vahách a nejsem si jist a asi i oprávněně, že zůstane opozicí.

      2. K. Konečná se vám svěřuje? Tak povídejte. Nebo že by ne a vy si jenom vymýšlíte? Nejspíš to druhé.

          1. Píšete Kateřina Konečná prohlásí že strana bude „rychle jednat se všemi demokratickými stranami zastoupenými v parlamentu.“ a vyloučí jakoukoli spolupráci, byť sebemenší s SPD. Takže svěřuje se vám K. Konečná s tím co hodlá prohlásit? A co jsem na tomto vašem textu, přesně zkopírovanému, nepochopila? Zda se, že plácáte úplně mimo milý Michale.
            No fakt sem píší čím dál méně inteligentní lidé jak je například Michal. Sakra to nemá Foltýn nic lepšího?

          2. „No vida. Takže téměř s jistotou můžeme za rok čekat to samé u STAČILO.
            Kateřina Konečná prohlásí …“

            Kočka šklíba čte a rozumí bez problému, zato vy máte zjvný problém stát za svým názorem.

                1. Tak určitě. Ve společnosti jsem velice uznávaný a to hlavně vzhledem k mému gentlemanskému vystupování.
                  A co vy?

    2. A není ta Necenzurovaná pravda taky řízenou opozicí ??
      Oni s BSW hovořili osobně ??? Pokud ne a převzali odněkud text, pak jak zaručí, že dotyčný píše pravdu??
      Nesmíte všemu věřit a zkuste myslet hlavou..

      1. A šup šup, vyhledat Stefana Möllera na X, zapnout překladač a hleďme máme zdroj.
        Jednoduché, jen je třeba myslet hlavou….

        1. No X nemám a uznávám, že toto jsem neměl asi komentovat, německou politiku moc nesleduji.

          Jen na závěr úvaha – pokud nechce BSW spolupracovat s AfD, pak ano, brala hlasy a může se na to pohlížet jako na opozici, zda řízenou, neumím komentovat. Ale má právo Afd být jen jedinou opozocí??
          A naopak, pokud odmítla Afd spolupracovat s BSW, tak nemá pravdu, chyba je na straně AfD.

          Více nekomentuji, toto je mimo mé zájmy.. Pěkný den…
          A stejně, má ten pan Moller 100% pravdu, dal byl jste za něho hlavu na špalek ??

          1. Největší problém je ten, že BSW byla prezentována jako strana vystupující PROTI současné vládnoucí politice a najednou otočka alá PP107 a jednat bude právě s těmito stranami.
            Právě proto mám obavy aby STAČILO nezačlo vysávat opozici.
            Věřím, že Vidlák má informace z první ruky ale to měl u Rajchla taky a prodělal si svůj obrat.
            A propó. Jaký má vztah STAČILO k Babišovi nebo SPD To vám mnohé napoví.

            1. „byla prezentována jako strana vystupující PROTI současné vládnoucí politice“
              Jenom zde v diskuzi, kde se prani stava otcem myslenky.
              Jinak nikdy nevylucovala spolupraci s jinymi stranami, vyjma AfD.
              Sara je politik, nikoliv revolucionar.

      2. Z môjho pohľadu je to skôr obdobne ako kopanie do europoslanca Blaska, ktory občas hlasoval strašne, ako spomína Vidlak. No a preto sa volili iní, ktorí sa ale do europarlamentu nedostali a hlasy prepadli tým správnym, ktorí hlasovali strašne tiež, ale vedome…..a to už nevadí, lebo ved to nie sú naši. A to sa Blaska nezastavil, len ilustrujem

  5. OT
    Nové složení Evropské komise na příštích pět let nebude moci začít pracovat 1. listopadu kvůli průtahům při jejím sestavování, uvedl server Politico s odvoláním na evropské úředníky.

    Podle listu se nová EK pravděpodobně ujme svých povinností nejdříve v prosinci. Důvodem je především proces schvalování kandidátů na posty eurokomisařů Evropským parlamentem, který se zpožďuje mj. kvůli neustálému přesunu poslanců z Bruselu do Štrasburku a zpět a zdlouhavým kontrolám uchazečů o práci v EK. Kromě toho se dosud nepodařilo splnit nové genderové požadavky na složení Evropské komise, neboť země EU navrhly více mužských kandidátů, než je požadováno, a odmítají je nahradit ženami.

      1. A proč tak drsně ? nemají snad některé země zákony, že stačí se prohlásit bez ohledu na fyzické orgány ?

    1. To není poslední poučení… Ta bajka o skřivánkovi má 4 poučení:
      1) nedělej ukvapená rozhodnutí
      2) ne každej, kdo na tebe sere, to s tebou myslí špatně
      3) nejásej, když jseš po krk v hovně
      4) ne každej, kdo tě z hovna tahá, to s tebou myslí dobře

  6. Proč pořád všechno stavíte na nasranosti a boji proti něčemu a někomu.
    Pryč z EU a NATA nebo anti Babiš a ted zase anti Fiala. Zvolte mě, já to zase vše vrátím zpátky nebo zase zakážu. Proti migraci a dotacím. To opravdu nemá nikdo svůj normální program, aby ukázal lidem cestu jak to dělat podle jiných měřítek a pořádně. Ne lépe a jinak než ten druhý. Politika, hněv ani válka lidi nespojuje a když tak jen na chvíli. Pokud nepřijde někdo rozumný s pořádným záměrem jak lidi vést, tak se v tom budeme pořád plácat.

          1. Asi tak. A.Tom má široký výběr těch, kteří jsou min. menším zlem.

            Nebo je také možné požádat Pána Boha, aby se našich pozemských věcí ujal.

            1. Ale já nebudu volit žádné menší zlo ani nikoho kdo to se mnou myslí dobře a doposud si mastil kapsu.. Převzít vládu musí celá společnost. Dal bych volby povinný a s osobní odpovědností. V dnešní digitální době není problém klidně každý týden hlasovat v referendech o důležitých otázkách nás všech a pokud to bude vůle vice jak 70% občanů, tak to bude muset ta vládnoucí garnitura dělat. Nechcete korespondenční volby, tak zavedeme digitální volby. A potom tam může sedět nějaký rozumný úředník a jen plnit přání nás všech.

                1. Už jenom, že to nebude anonymní volba je záruka zodpovědnějšího chování a volby. A žádný výmluvy, já jsem nevolil. Tady by jste taky nepsali většinu toho co si někteří dovolí, kdyby se do diskuze přihlašovali ověřitelným způsobem a nesli svoje identity viditelně. Pak se nestane, že pár tisíc hlasů dosadí do čela státu někoho kdo vlastně spíš škodí.

                  1. Vy si tu zodpovědnost zjevně představujete tak, jak píše Tymákovan kousek nad vámi.

                    Vaši reálnou ochotu nést takovou míru osobní odpovědnosti dokládá mj. i fakt, že ani vy se do diskuse nehlásíte svou skutečnou identitou. Děkujeme za inspirativní osobní příklad a posíláme virtuální poukaz na dovolenou na Krymu.

                    Na stráž!

                    1. No zato Vy jste určitě ten opálený tibetský šerpa s pravým jménem. Tak se budem přihlašovat jako na idnes co ?

                    2. Ne, nejsem. Alef Nula je má přezdívka, původně zvolená pro účely pindání na inter(fer)netu. Ale račte si všimnout, vzácný pane, že já nejsem ten, kdo horuje pro neanonymní hlasování ve volbách, zatímco vy ano. Proto bych čekal, že právě vy se ke své idiotentitě přihlásíte jako první.

                      Protože jen idiot nedokáže domyslet, co by neanonymní volba prakticky mohla znamenat. Takové „přemluvbábu“ v praxi, to si umím představit; možná by vám prospělo, kdybyste něco takového měl možnost prakticky a osobně zažít.

                      Na stráž!

                  2. A.Tom
                    A jak si prosím vysvětlíte tajné hlasování v PČR v důležitých případech jako je např. vyslovení nedůvěry vládě? Že by to byla jen taková libůstka, anebo je k tomu pádný důvod.

                  3. Robíte si srandu? Viete si predstaviť to vyhadzovanie v práci, lebo ste nevolil starostovho kamaráta u miestnej samosprávy, zdravotníkov, učiteľov, ci obdobne v korporátnych spoločnostiach? Očkovacie preukazy boli proti tomu zanedbateľné

              1. Projekty s horizontem týden. Jo, takhle by to mohlo nakonec skončit, to je na kadibudku tak akorát. Když už je teda vyběhaný povolení.
                No a pak jsou země, kde je nejkratším strategickým horizontem 20 let a výsledky už jsou vidět.

                1. Já teda nevidím problém třeba se rozhodnout jestli si půjčíme další miliardy na něco co nepotřebujeme a nebo zda příjmem nějaký migranty z Afriky. Ono se to zdá hodně, ale je to jen padesát rozhodnutí, kterým ovlivním vlastní život.

                  1. Je vidět, že tu rozmanitost zkoušíte u Boba brát vážně. Je to fakt jiný než včera, to se musí nechat. Ale výsledek, výsledek bude úplně stejnej, broučku 😀

        1. Já vidím – Vás..
          Zajděte tedy za panem Fialou a sdělte mu, že přebíráte vládu a ukažte, jak to v praxi funguje..
          Víte, snílci a naivové to mají v životě o dost jednodušší, vidí vše sluníčkově a láskylpně a stačí „jen přinést světlo a tma zmizí sama.“
          Tak to prosím, ukažte v praxi, naše vlast to už potřebuje !!!!!!!!!!

          1. Jj, jenže kolik jich také ročně zbourali? To také byly desítky tisíc, takže každý rok nepřibylo 90 k bytů. Mnohem méně. Samozřejmě, nahrazení starých, vlhkých a tmavých pavlačáků a různých hrozných barabizen alespoň paneláky je naprosto v pořádku.

            A teď další věc, kdyby jste např na OPBH donesl Oddací list a do půl roku by s paní PRAKTICKY KAŽDÝ DOSTAL BYT, nikdo by neřekl ani ň. Jenže místo toho jste vyplnil žádost a čekal. A když se děti ženili a vdávali tak často jste se možná k něčemu dostal. V podstatě jde říct, že ty byty zdarma platili ti, co si je museli zaplatit a odpracovat v družstvu, na stavbě či rozšíření vlastního domu( proč myslíte že se na venkově stavěli takové hrady, to bylo proto že se už počítalo že děti neseženou bydlení, takže dům bude dvougenerační, alespoň pro bydlení jednoho potomka a jeho rodiny). Ti co bydleli v dětském pokoji u rodičů( a občas místo bytu přišel rozvod). A i ti co celý život bydleli na podnikové ubytovně. Jistě nemusím říkat že často na získání vlastního bytu přes OPBH v rozumném čase bylo třeba spousta „černoty”. A tohle všechno hodně, ale hodně lidí pěkně sralo.

    1. Pozitivní program:
      Demokracie = Decentralizace + Šikanzeny
      Decentralizace: rozstěhovat ministerstva a další centrální úřady do regionu, začal bych ministerstvem dopravy do Karviné a Ministerstvem práce a sociálních věcí do Ústí nebo Jeseníka. Zpravodajské pořady osekané České Televize do České Třebové, tam to budou mít všude stejně daleko a podstatně se ušetří na mzdových nákladech oproti drahé Praze.
      Šikanzeny: odprosit Xi Pinga a za 3 roky sedíme na páteřní síti středoevropských rychlovlaků z Katovic do Vídně a z Budapešti potažmo Bělehradu do Mnichova a Berlína. Zároveň se dojezdová vzdálenost mezi libovolnými krajskými městy sníží na hodinu což umožní decentralizovat.
      Zákon o Referendu, znárodnit ČEZ, použít zákon o cenách, odříznout všechny neziskovky, zákon o osobním bankrotu, založení důchodového fondu ČR po norském vzoru a s tím spojené oživeni institutu národních podniků ve vlastnictví tohoto fondu…

      1. Je na delší vysvětlování proč decentralizace nicméně hrozil nám korejský nebo anglicky scénář předraženého ale bohatého centra a zkrachovalého zbytku země. Už tak bohatá Praha tažena soukromými podniky a turismem nepotřebuje další multiplikátor z platu centrálních instituci. Tyto mohou být dnes v době internetu naprosto v klidu přesunuty do regionu aby tam zlepšovaly lokální hospodářskou situaci jak přímo platy úředníku tak i příjmy nevazných servisních organizací.

        1. Další “ono to nejde”
          Po norském vzoru zdaním přírodní zdroje (vodu, uhlí, ropu, rádiové frekvence v budoucnu lithium a třeba i zlato) a přihodím ČEZ a Budvar.
          Asi fond nebude tak bohatý jako norský ale zase průběžný system nikde nezmizí takže má jen dorovnat rozdíl. Jde o princip dlouhodobého investování ne o konkrétní ropu.

      2. Lepší by bylo ta dotyčná ministerstva zrušit. To nestojí nic. Rychlodráha akorát zasere krajinu. Jo a také pro ni nemáte dostatek elektřiny.

  7. Model „AntiBabiš“ se změní na „antiPětikolka“,dobře národ
    vyškolili.Pokud ANO odmítne sestavit koalici s SPD a raději
    se přikloní k někomu z pětikolky,v parlamentních ztratí voliče.
    Takže krajské budou ve znamení „konec vlády mafie“……

    1. Blbě se to odhaduje, protože pro krajské volby se nedělají průzkumy. Ale pokud mají pravdu marketéři, že je to letos zápas vláda vs proti vládě, tak se dá čekat, že výsledky budou víceméně kopírovat evropské volby jen s tím rozdílem, že se tam nacpou ještě místní koalice a uberou hlasy celostátním stranám. Jinak to zůstane asi stejné.

      1. Místní koalice zamlžují situaci.
        Jednoduché je porovnat čistý výsledek KSČM 2020 a 2024, jako to děláte u SPD. Tak uvidíme za dva týdny.

      2. Jenže právě ten folklór místních koalic slouží k tomu, aby se ke korytům dostali politici zprofanovaných stran, kterým by to už nikdo nehodil, pod novým, líbivým názvem …

    2. za me bude mit vic, konecne mam moznost volit komunisty ne v ruznych stranach jako v ODS, ci TOPce nebo primo na hrad ale primo u zdroje.

  8. Předem se omlouvám za svou lenost vyhledat, kdo sem přinesl tip na Vondruškovu knihu „Kronika zániku Evropy“.
    Mám ji od včerejška doma. Jsem přibližně před polovinou, někde v roce 2022. Od čtení jsem se odtrhl až dnes v jednu hodinu nad ránem, kdy jsem si uvědomil, že by vylo dobré se trochu prospat 😀
    Chtěl jsem dotyčnému poděkovat za ten tip.
    Je to úžasné, poutavé čtení a i přesto, že tam vlastně chybí celý covid (kniha je psána 2019), tak zatím všechno, resp. nosná linka knihy pokračuje tak, jak si myslí poučení, nestranní sociologové a ostatně i já.
    Úžasná sbírka skvělých postřehů a nedivil bych se, kdyby pana Vondrušku později někdo z vlády „neměl rád“..
    Vřele doporučuji všem. Garantuju, že těch necelých 800 stran přehrčíte za dva, nejvýše tři dny a moc se nevyspíte 😀

    1. Ano potvrzuji. Výborná kniha. A doporučil bych Vám od něj ještě jednu. „Neviditelní“ Z obou knih mne doslova mrazí a několikrát jsem se přistihl při myšlence jestli pan Vondruška nemá křišťálovou kouli.

      1. Re: Lp

        Nikoli, pan Vondruška nemá žádnou kouli. Pouze provádí PROJEKCE minulých dějů do současných kulis.

        1. No víte, být úspěšným spisovatelem není jen tak, musíte mít i něco, co nemá každý – tu svou „Múzu“ (s ú !!!)..
          A napojení na zdroj tam nahoře ve Vesmíru , odkud přichází ty nejlepší nápady. A chápající manželku, které nevadí, že má úspěšného manžela..

          Ale bez debat Kronika a Neviditelní jsou špičkovými vizionářskými díly, měla by to být povinná četba ve školách, ve straně Zelených a příznivců Green Deadu.

          1. Re: Vs

            Tak to je na tom pan Vondruška o něco líp. Já mám těch jedině geniálních nápadů pouze šest plných šuplat.
            Časem vám tu zas něco pustím. A slibuju, že to nebudou další díly Čtvrtého patra!

    2. Re: Teco

      potvrzuji, pan Vondruška by zasloužil nakopat úplně všude a navíc i GANC!

      Jsem si půjčil VČERA v knihovně JEDNU jeho knížku. Dvě stovky stránek, to mi vydrží určitě do konce týdne, jsem si brblal pod nos, a pondělí si zas něco půjčím.

      TVL, ani den!!!!!!!!
      KUWA, kvůli němu abych zas šel do knihovny!!!

      1. Doplněk – mně se nejvíc osvědčilo půjčovat anebo kupovat od Vondrušky něco hodně tlustého, nejlépe všechny díly naráz.
        Nejlepší to bylo s Husitskou epopejí. Těch pět bichlí mi vydrží minimálně rok, říkal jsem si.
        No, vydrželo mi to sice jen měsíc, ale nemusel jsem celou dobu nikam courat…

          1. Re: spitfire

            Na žvanění mám svou Starou Jahodu. TVL, ta by mi dala, kdybych neposlouchal její moudra!

      2. Je třeba číst jiné autory.
        Např. prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M., dr. h. c., půjčíš si jednu a to chození tě přejde, cype.

            1. Re: Ra

              TVL, já neušetřím nic!
              Jahoda mne tvrdě kontroluje. Když nemám večer stanovenou číslovku na krokoměru, JDU SPÁT O HLADU!!!
              Btw. chvíli se zdálo, že budu zachráněn, když jsem přišel na to, že naprostý ideál je montáž krokoměru psovi na obojek.
              Jenže Jahoda přišla na tentýž nápad o týden dřív! Při večerní kontrole hned poznala, že na večerním špacíru krokoměr nosil čokl!!!

      1. Dneska cist je nezdrava blbost /vod pedagogu vnucovana/,
        kdyz stroj cte rad a lepsi , nekazi se zrak.
        NIkdy se nikdo neunavi ,ani stroj ani ctenar..
        Navic se brzy ,zdrave a tvrde usne. Pri tom cteni..Proto cteme.Pro zdravi.

      2. Též už moc nečtu. Vadí mi to na oči Základy položili Huxley (Brave new world), Orwell (1984) a Bradbury (451° Fahrenheit).
        A proč si kazit krátký zbytek života, že?

        Mimochodem, znáte to srovnaní života se žebříkem do kurníka? Krátký a posraný ….

  9. Bez Babiše to nepůjde

    Otázkou není, zda hnutí ANO dá opět někomu přednost, ale kdo z Alternativy bude chtít uzavřít koalici s hnutím ANO.
    SPD má k Babišovi vlažný vztah.
    Ovlivní Okamura Rajchla, nebo Rajchl Okamuru?
    Půjde Rajchl do koalice s Babišem a Konečnou?

    Když si Alternativa bude okopávat vzájemně kotníky, pak Babišovi nemůžeme vyčítat Modroptáky, nebo Lidovce.
    Kupecké počty, jsou kupecké počty.

    1. Josef původní napsal:5 září, 2024 (4:27)

      I bez koncesionářských poplatků to jde

      Přehled o kandidátech i názory místních. Sledujte předvolební speciály na CNN Prima NEWS
      • Téma: Krajské volby 2024

      Každý všední den od 17:30 na CNN Prima NEWS startují předvolební speciály z jednotlivých krajů Česka. Do voleb zbývají jen tři týdny a naše regionální redakce vám přinesou kompletní přehled nejen o kandidátech…..
      …. Přineseme zajímavá data a zeptáme se i vás. Takto objedeme celé Česko. Každý všední den v 17:30 se podíváme na jeden ze třinácti krajů. Živě se spojíme s našimi reportéry, kteří tam dlouhodobě pracují a mají v živé paměti ty největší kauzy i problémy místních.
      Tím to ale zdaleka nekončí. Od 9. září má CNN Prima NEWS pro diváky připravené i debaty s kandidáty na hejtmany. V jednom studiu se potkají největší krajští rivalové a budou odpovídat i na divácké dotazy……
      https://cnn.iprima.cz/kompletni-prehled-o-kandidatech-i-nazory-mistnich-sledujte-predvolebni-special-cnn-prima-news-446488

      A co naše drahá veřejnoprávní?
      Spinká?

      1. Nespinká. Přemýšlí, jak z debat 3:1 před eurovolbami udělat debaty 5:0. Přitom je to zjevné: do debat budou pozvány jen demokratické strany. A to, která strana je demokratická, se určí podle nezávislých agentur (Cemper, Máca, Janda, Etzler, Mitrofanov, Šafr), které čerpají svá hodnocení z nezávislé a objektivní novinářské práce ČT.

  10. Přečetl nejen Vidláka – vypadá to, že má pravdu, ovšem může přiletět černá labuť. Vždycky může přiletět.
    Přečetl jsme i diskutéry. Tam je vidět jasná hranice komnaty ozvěn, odkud zní jednoznačně „Kdo není s námi, je proti nám!“ Tvrdé jádro strany.
    Kritika nebo jen malá tichá pochyba o správnosti směřování je brána jako útok. Malověrnost.
    Jsem zřejmě mezi vyjmenovanými nepřáteli v kategorii „odcházeči“. A já jsem přitom jenom pozorovatel.
    Nezaujatý. Ale měl bych asi být mlčící. Protože v tomhle systému lze jen nadšeně souhlasit.
    Pak budete mít jenom přátele. Co mi to jenom připomíná…
    [;>))

      1. Černou labuť je schopna přivolat i Alternativa.
        Nemůžu tady popisovat, jakého druhu – ale pan domácí, jako majitel solidního mediálního dosahu, o ní jistě ví. Souvisí s financemi a víc opravdu napsat nelze.

  11. Přichází úder z Ameriky. Jak jinak.

    Září 2024
    Co se hraje ve sporu o jaderný tendr?
    Američané udeřili

    Máme tu pokračování příběhu o obrovské jaderné investici, tedy o dostavbě Dukovan. V červenci česká vláda rozhodla, že stamiliardovou zakázku získá jihokorejská firma KHNP, jejíž nabídka prý měla být po všech směrech lepší než ta od francouzské EDF. Lepší nabízené ceny (mluví se o 200 miliardách za jeden blok, což je ovšem cena bez započtení finančních nákladů, tedy určitě není správné nazývat ji cenou konečnou), kompenzace za nedodržení plánu, tedy za časové průtahy, a závazek poskytnout vysoké finanční odškodnění v případě ohrožení zakázky. A právě druhého a třetího ze jmenovaných bodů se další vývoj týká.

        1. Amici by sa tak nesnazili bojovat za nejaku kanadsku firmu. Mam pocit, ze Westinghouse bude americka, aj keby sa schovala (ako sa schovala) pod Japoncov

  12. Zrovna ve Středočeském kraji je potřeba odstavit současné dozimetrické vedení nejen kvůli celostátní politice, ale i kvůli místním tématům.

    Středočeský dozimetr má na svědomí masivní rušení provozu vlaků zejména v oblastech vzdálenějších od Prahy, kde podpora vládních stran je menší, a důsledky v podobě zhoršování dostupnosti nikoho z dozimetru netrápí. Situace došla tak daleko, že středočeský dozimetr si proti sobě poštval dokonce sousední Ústecký kraj, jehož se mělo týkat rušení vlaků na dvou tratích mezi kraji a který se proti tomu brání zuby nehty. Kdo za tento tristní stav může, je středočeský krajský radní pro dopravu Petr Borecký, a jedná se o člena hnutí STAN.

    Právě teď je šance dozimetr odstavit a dát věci do pořádku. Nepropásněme to!

  13. Na vás nezáleží. Vymazávejte si slova ,, demokraticky“, vymažte celou opozici jiných „názorů“, vymažte minulost, vymažte budoucnost, vymažte jejich jména, nicky či přezdívky, a propagujte jen to , co je tady teď . 🙂

  14. Nevím, proč by Krajské volby měly být tak důležité. V roce 2008 sice Paroubek suverénně vyhrál Kraje, ovšem v Parlamentních to o dva roky později i s komunisty projel na celé čáře.

    1. Stejně jako tehdy jde i o Senát, vč. druhého kola. Ono jde vidět, že ti nejprofláklejší libtardi se stahujou pěkně do „bezpečných“ okresů.
      A sněmovní volby Paroubek projel (on je teda vlastně vyhrál, ale koaličně je projel) ze tří důvodů:
      1) Ústavní soud (a hádejte kdo) nepřipustil volby v dohodnutém podzimním termínu
      2) Volební podvod s Bártovými VV
      3) a samozřejmě mizerně provedená volební kampaň

    2. Myslíte dostal 100 míst po brutální kampani o tom jaký je mafián a pedofil (což nebylo ohroženi demokracie) a pak ODSka vydírala a uplatila dva poslance (což taky nebylo ohrožení demokracie)

      1. Jo a to jsem ještě zapomněl na nejvyšší soud a jejich naprosto demokratický odklad voleb.
        Nicméně máte pravdu, poučení z toho je že před volbami zkusí libtardí i nyní úplně cokoli a čekejte na umělé skandály poslední měsíc před volbami.

        1. Nová verze Pandora papers, například. Když to zafungovalo jednou, zafunguje to i podruhé, tak to prý Anglosasové mají rádi.

      2. Jenom upřesnění – to bylo jindy. 100 míst dostala levice v roce 2006 poté, co za 13 měsíců od května 2005 Paroubek preference ČSSD ztrojnásobil a poněkud narušil Topolánko Kalouskovy představy o ústavní většině ve Sněmovně. Nákup dvouposlanců byl také tehdy. Ze stejné doby pochází pravičácko libtardí legenda o „máme 101“, ačkoliv tohle Paroubek neřekl.
        Zabránění volbám Ústavním soudem bylo v roce 2009.

        1. Volby 2010 byly ve znamení těžké protiparoubkovské propagandy. Pamatujete? Vrátím vám Elvise, Zruším ranní kocovinu, anti Parouback! Přesto ČSSD dostala nejvíc hlasů.

        2. Ano a postaral se o to poslanec Melčák, když podal stížnost k US, že by mu byl nezákonně zkrácen mandát. Tehdy byly předčasné volby stanoveny na říjen a už byl vyhlášen termín. Paroubek by je byl tehdy zřejmě s přehledem vyhrál, ale odložením soupeři získali čas.

  15. Bylo by dobre okomentovat i zjevne fiasko projektu Hydra. Ktery mi pripomina Adu v Ardenach nebo zelenace u Kurska 🙂

    1. „Bylo by dobre okomentovat i zjevne fiasko“ projektu rozesírání Kydů. Grafomani, placení rozesírači, zjevní mimoni, věční odcházeči, věční nejdetové, žlučovití závistivci, sebestřední klausovci, běžnělhoucí pomlouvači … a hovno!

      1. Zhruba vím, jaké kundy mezi občany ČR žijí. Že ještě větší kundy přijdou ze Slovenska, jsem sice nečekal, ale dobře – o zkušenost víc.
        Kokot z Hornej Dolnej, na kterého zploditelé naškrábali zřejmě dost, aby ho poslali na školy do Prahy.
        A toto se jim možná vrátí na Slovensko, až to odsud vykopeme, protože občanství takový sopel ještě mít nemůže.
        Totálně ideologicky zblblý kus, navíc nevyléčitelně nakažený neomarxismem.
        Trpící jednou utkvělou představou, kterou mu kdosi vsugeroval a teď se tím baví, nejspíš nějaký dominantní samec ze školy.
        A chudák z Hornej Dolnej neví, čí je, troubí okolo sebe jako zběsilý a rozesere si i zbytek vztahů s okolím, které snad ještě má.

        1. No Teco veľmi nás serie že „elita“ národa odchádza práve ku vám ……. tu sa to žerie medzi sebou, buzeranti, transindividuá a podobné 99 pohlavné jebliny…… nech vám trochu premoria spolu s ježibabou Vašáryčkou krásne české luhy …… samozrejme nám normálnym je to ľúto…… 🙂

          1. Re: tzR

            A vy jste s tím zas vybabral, že?
            Lacná elektrina, plyn za dva diaľkové bozky pre hociakú Eriku, na Balatóóón může kdy se mu zachce – to je úroveň, tohle to…
            Pozdravujte v Balatonbogláru…
            (-;

      1. Konečně. Doufám, že u Vás brzy podobně přeteče pohár trpělivosti i s takovýmu jako je Roman Máca, už je také na čase.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *