19 září, 2024

Cizinci ve vlastní zemi…

Slyšeli jste novopečeného britského premiéra Keira Starmera, jak mluvil o protestujících v britských ulicích? Jako bych slyšel Vítka Rakušana nebo Petra Fialu. Všechno jsou to nekalé živly, nikdo s nimi nebude mít slitování, všichni jsou krajní pravice napojená na Rusko, jsou to rozvraceči, nepatří do slušné společnosti, podlehli dezinformacím… vynechal jsem něco?

Je ironií osudu, že si lidé svého premiéra zvolili nedávno a spojovali si s ním obrovské naděje. Toryové utrpěli nejhorší porážku za sto let a Labouristé měli být novou nadějí po zhoupnutí politického kyvadla. Volily je miliony lidí, z nichž leckdo v uplynulých dnech demonstroval. Většinou proto, že má doma také takovou malou dcerušku nebo vnučku, jakou ubodal ten rodilý Brit, jehož motiv neznáme, ale víme, že to nijak nesouvisí ani s islamismem ani s migrací.

Ale víme, že za to může Rusko, protože jakýsi místní Sputnik napsal nepodloženou zprávu, že útočník u své řezničiny vykřikoval cosi o tom, že Alláh je veliký.

Tak dlouho nechcete být označen za krajní pravici, až jednoho dne zjistíte, že jste cizincem ve vlastní zemi. Vaše vlastní policie na vás pouští psy a blahkosklonně přihlíží, když po vás jdou muslimské bojůvky. Váš premiér mluví o tom, jak vás všechny pozavírá, u domů vám zvoní uniformovaní muži, protože jste něco napsali na sociálních sítích.

Krajní pravice už nejsou holé lebky, které plánují zbít nějakého „čmouda,“ ale vlastně už kdokoliv, kdo není nadšen masovou migrací. Dnešní krajní pravice je normální bílá rodina s několika dětmi, kdy rodiče chodí do práce a děti do školy… Stačí, aby se vám nelíbily blokátory puberty a měli výhrady proti řezání prsou puberťačkám.

Ale jako slovo to pořád ještě funguje. Dejte ho dohromady se slovem „proruský“ a dalo se s tím zničit Británii. Slušný člověk nechce být za extrémistu. Slušný člověk nechce být označen za ruského kolaboranta. A tak salámovou metodou dopustil zničení celého národa. Volit může jak chce, ale výsledkem je vždycky víc migrace, víc woke kultur a víc prasáren. A pak vám typický britský starosta Londýna, Sadiq Khan, řekne, že pro takové jako vy není ve vaší zemi místo.

A já se ptám… kdy skončil hrdý Angličan? Kdy se z něj stalo to samé, co vidíme i tady u nás? Muselo to být už vlastně hodně dávno… Je někde tam, kde je hrdý Čech. Ne, nejsme na tom hůř než v Británii… fakt ne. A to nejsme potomci vládců světa, ale potomci lokajů vídeňské smetánky. Nicméně, ani minulost pánů moří a impéria nad nimž slunce nezapadalo, nezaručuje, že o hrdost hladce nepřijdete kvůli řevu mééédií a bojůvek na sociálních sítích. John Bull už není John Bull, ale krásně domestikovaný vůl, který se sice ještě vzepjal k odporu, ale koule už prostě chybí. Ani bývalým pánům světa je nenechali.

Co chybí k převzetí Británie? Nějaký charismatický muslim typu Chomejní. Někdo, kdo bude nebezpečně schopný. Ale mezi těmi deseti miliony muslimů určitě někdo takový je. To by bylo, aby nebyl. Chomejního také vynesli k moci prozápadní studenti, kteří udělali alianci s muslimskými duchovními. A když pak vyhráli, Chomejní je nechal všechny pověsit. Jak daleko od podobného scénáře v Británii jsou?

Možná proto bylo zapotřebí ze všech admirálů a velitelů vojska udělat „buzeranty v lodičkách.“ Udělat z kohoutů kapouny, aby se nebránili, aby neměli žádnou čest ani hrdost. Aby jen měli co ztratit…

Liší se to ještě od scén někdy před Křišťálovou nocí? Kolik času mají ještě Britové, aby utekli před osudem, který už mohou zřetelně vidět? Budou utíkat? Nebo přijmou svou porobu? Ani z Adolfova Německa Židé moc neutíkali…

Když říkáme, že Británie už je ztracená, tak takhle to bude vypadat. Říkáme to v klidu, protože si při tom neuvědomujeme, že tento nový Pákistán vlastní atomové zbraně. Na jedné straně se naši novináři děsí, že by atmovky mohl mít Írán, na straně druhé jim vůbec nevadí, co se děje na britských ostrovech.

Neměli bychom vlastně zdrhat také? Rakušan přece nakoupil stříkačky proti demonstrantům. Psy jsem na demonstracích ještě neviděl, ale zřejmě už to také není daleko. Nebo jsme na tom u nás lépe? Jsme připraveni k odporu? Jsme připraveni nedopustit Vítkův migrační pakt? Jsme připraveni doopravdy bojovat (to znamená i umírat) za naši vlast?

Nebo nás bude na demonstracích pořád jen pár a většina lidí se bude hlavně starat, aby o nich někdo neřekl, že jsou kolaboranti? Podívejte, co všechno je ochotný říkat (a dělat) Andrej Babiš, aby nevypadal před novináři České televize jako proruský… Máme tu ještě nějaké národní síly, nějaké elity, které se nezaprodaly?

Když se podíváte na protesty v Británii a u nás, tak už není rozdíl mezi českým a britským charakterem. Stejně tak už není rozdíl mezi nepřítelem Čecha a Brita. V obou případech jsou to jejich vlastní elity a jejich vlastní policie. To u nás je většina policajtů spíš na naší straně… ale bude to něco platné?

Promiňte mi depresívnost tohoto textu, ale jaký jiný by měl být, když teď v Británii přímo vidíte naši vlastní budoucnost? již brzy ve Francii, již brzy v Německu a pokud sami se sebou trochu nepohneme, dojde to přesně takhle až sem. Ani k tomu nepotřebujeme ty islamisty. Naše vláda je stejně zadobře s banderovci. V tom nebude zase tak veliký rozdíl.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

231 thoughts on “Cizinci ve vlastní zemi…

  1. „Zimbabwe sa postupne vzdá amerického dolára v prospech vlastnej meny krytej zlatom

    Zimbabwianska vláda schválila plán postupného zrušenia amerického dolára v prospech vlastnej meny ZIG krytej zlatom.

    Minister financií Mthuli Ncube plánuje na budúci týždeň predstaviť stratégiu de-dolarizácie.“

  2. Zas byla reportáž o nepokojích v Británii.

    Jak to je jinak než za fetky Floyda. Tam se policie stahovala a nezasahovala.

    Keir Starmer a Yvette Cooper vyhrožují jak posedlí. Tři bílé holky jsou míň jak fetující černoch.

    1. No, vítám vás v naší budoucnosti. Už se těšíte, že když budete bránit svoje děti, vláda na vás pošle psy.

  3. Vzpomínám si, když po prvních terorostických útocích ve městech záp. Evropy se tam lidé srocovali na náměstích, zapalovali svíčky, malovali srdíčka, objímali a líbali se, plakali ( asi štěstím) a provolávali my se nedáme, nepodlehneme, naše hodnoty si nenecháme vzít.

    1. rotschildové se musí těmi křivými hubami smát až se za bachory popadají, jak tupí gojímové se nechají vybíjet a ještě k tomu dělají tupou šou

      kvalitní zábava, lidská hra o trůny

  4. Jen maličkost; právě na výsledcích britských voleb bylo vidět, jak moc se u státotvorných stran (konzervativci a labouristi) dnes liší předvolební slogany a reálné činy.

    Lišit se musí, protože vstupem do vlády najednou původně opoziční buřič objeví předivo smluv, realitu ekonomického a politického života, a zjistí, že TINA (jak pravila kdysi moje oblíbená Margaret).

    Bohužel právě vlivem elektronických médií a neustále se odštěpujících různých verbálně radikálních skupinek nemůže být program upřímně přiznán, protože jde i o okrajové hysterické voliče a nevezme-li je ten, budou přebývat jinde.
    Jak z toho ven nevím, domluva stran na realističnosti programu je iluzorní, zrušení demokracie je zdá se nemožné a zrušení přesvědčení běžného voliče, že jeho mozek je příliš neinformovaný a příliš hloupý na to, aby se mu dělalo tolik názorů, kolik se mu dělá, je snad ještě těžší. Církev se svou pokorou už vůbec netáhne.

  5. 🇪🇺🇺🇦 Předsedkyně Evropské komise von der Leyenová uvedla, že EU již poskytla Ukrajině pomoc ve výši 108 miliard eur.
    „Ukrajina tuto válku o přežití vyhraje. A EU bude s Ukrajinou a jejím lidem tak dlouho, jak bude třeba,“ řekla.

  6. Přiznám se , že rád čtu Vidlákovi kydy, ale přestože jsem důchodce, celý den zde nejsem, jenom ráno, odpoledne a někdy večér. Ale jsou zde tací , kteří zde prudí celý den. Možná jsou v práci a nemají co dělat, nebo jsou to důchodci z paneláku, příznivci KSČM, nebo ..?. dodejte si sami. Jsou i tací, co jsou zde i v noci a nemohou se dočkat, co sem po půlnoci náškrábou u petky piva.
    Taky jsem důchodce. sportuji, kola , motocykly, cestování, atd…, ale ta zdejší armáda prudičů je na můj vkus dost velká.

    1. Pane Milan a co když jsou zde někteří přímo placeni za to, aby zde přispívali a zjištovali tak reakce na některá témata?? Tento veb je určitě VELICE PEČLIVĚ monitorován, takže za mě nejde tutu variantu vyloučit.

      1. Myslím, že tato varianta hraničí s jistotou. Přesto mi příspěvek pana Milana přijde dost matoucí, naprosto nechápu jeho záměr.

    2. Co máte proti Tymákovanovi? 😀
      V noci sem pravidelně přispívá jenom Paw, který patrně žije v USA, Kanadě nebo v Austrálii.

      1. Já občas také, až na to pivo na mne ten čas zde trávený docela sedí. Já totiž zmizím třeba na půl dne ( někdy na týden ), toho si nikdo nevšimne, ale přispívání v noci je vidět. Prostě mám při práci nucené přestávky, tak se sem občas podívám a napíši. Vím že to vypadá, jako bych tu byl pořád. Myslím, že takových je nás víc a nikdo z nás nemusí být nutně panelákový důchodce ani flákač v zaměstnání.

        1. Mívám tenhle web v minimalizovaném okně, zatímco na monitoru je otevřená servisní dokumentace, nebo čím dál složitější diagnostika.
          Pak to taky může vypadat, že tu trčím „celý den“ – když co hodinku minimalizované okno otevřu a nahlédnu, co je nového. Popřípadě přispěju, pokud k věci mám co říct.
          Jo, taky mě serou zasírači, kteří už ani neskrývají, že přišli zasírat.
          Na druhé straně očekávám, že až začnu někoho srát já, tak mi to na rovinu napíše.

          Před 10-15 lety, by tu takový zasírač byl tak jeden za měsíc.
          Při současné dostupnosti internetů, kdy sem může bez regu i bez rizika postihu, „přispívat“ ze šmatlafónu kdejaký absolvent zvlášňý školi, se tomu není co divit.
          Zajímalo by mě, jakým způsobem se mezi takové lidi dostane info o tomto webu.
          Někdo jim o něm asi musí říct – Vidlákovy kydy přeci nemají placenou reklamu v prohlížečích…?
          Spíš by bylo potřeba, aby byl tento web známější mezi absolventy normálních škol.
          Ale my diskutéři, pro větší známost tohoto webu, toho víc asi dělat nemůžem.
          Snad kromě linku v mailu, zasílaného dobrým přátelům.

          1. „Zajímalo by mě, jakým způsobem se mezi takové lidi dostane info o tomto webu.“

            Nejspíš díky dřívějším aférám jednoho z místních autorů.

            Proruská petice „pro deset spravedlivých“
            Vymyšlené masové odpojování elektřiny
            Exhibice spojená s znečišťováním veřejného prostranství

            Je toho dost.

      1. Víte co, nepinděte si honíka levou rukou, to je jak od cizího, ale pusťte na chvíli miš, audělejte si to pravačkou, jako fšichni běžní honíci.
        Uvidíte ten rozdíl.
        Levou je to fuckt jak od cicího.
        Fšechny sračky patří do hajzlu, tak je dobše, še to pan zakladatel občas spláchne.

    3. Přiznám se, že nechápu ani nenalézám žadný rozumný důvod k napsání takového komentáře. Že by žlučníkový záchvat?

    1. To neni zadne prekvapeni.
      Ja jsem spis pred par dny ziral jak se Ukrajinci verejne chlubili spolupraci s mezinarodne uznanou teoristickou organizaci. A zapadni mainstream jim k tomu jeste fandil.
      Franzouzi bojovali proti tem samym teroristum cela leta.
      Najednou to nejsou teroriste, ale „nasi“ hosi.
      Jenom proto, ze velmi uspesne napadli a uplne vyhladili skupinu Wagnerovcu (kolem 70 muzu) a vojaku Mali (asi 40).
      Asi jim u toho nekdo pomahal, hadal bych spis nekoho ze zapadu, nez Ukrajince. Ale dukazy pro to zadne nemam.

      Jenom takova pripominka, jaky byl Usama hrdina a vlastenec a jak se to pak rychle otocilo.
      Saddam jako pres kopirak.

    1. Reagoval jsem na debila Schumachera. On ten debílek je asi furt tady a vysira svá moudra zde.

      Možná si koupil od Vidláka i knížku, ale opora ON žádná není.

      1. Já jsem kvůli němu (nejen) přestala chodit na Šumaváka, ale Švec nalezl sem a rozes.rá to s „úspěchem“tady.

  7. Aaaaa, na pul ucha tady posloucham jako kulisu u obeda Ceskou televizi – intervjuk zpovida zpravodaje z Britanistanu „Rozbuskou soucasnych nepokoju se stala dezinformace – jak bojuje britska vlada s dezinformacemi?“ Co to kurwa je? „Rozbuskou“ byla vrazda tri malych holcicek a vlada ma bojovat s kriminalitou krimigrantu (i jejich potomku). A za tohle si mame vsichni priplacet…

    1. Tak ti protestující reagují hlavně na celkové problémy s muslimama.

      Konec konců, muslimové hned začali protiútočit na protestující.

      Kdyby se po Kozákově masakru najednou všude vyrojili agresivní postgraduální studenti a dělali milice, aby si hájili svoje studovny, tak bychom se jich taky začali bát. Takhle nikoho ani nenapadlo, že by s nima měly bejt nějaké problémy.

  8. „…u nás je většina policajtů spíš na naší straně“ .. ???
    wtf?
    V jaké bublině to žijete?
    Jakou oporu má tohle tvrzení …?
    Policajt vás bude řezat do chvíle než dostane nové noty !

    1. samozřejmě, že PČR (aka Gestapo) nás klidně postřílí, když to dostanou rozkazem a budou tak moci dále platit hypotéky

      o tom nikdo již znalý věci nepochybuje (zdravím Dfense)

      Vidlák to asi myslel tak, že s námi souzní vnitřně, ale to je nám samozřejmě hovno platné, neboť navenek nebude rozdílu, jestli vás mlátí chlap co věří v progresivismus či nikoliv

    2. Taky mě to překvapilo, takový názor! Ti nás klidně zmlátí, když za to dostanou cukříček od vrchnosti!

      1. V tomhle je pan domácí opravdu naivní, jako patnáctka.
        Já mu to ale nevyčítám, protože on nemá ty zkušenosti s esenbáky i estébáky a později s devadesátkovými fízly.
        Připomínám jen, že pokud Poblicie dostane rozkaz utočit hejla tímto způsobem:
        Měsíc prošlá lékárnička = litr
        Chybějící vesta = pětibába
        a pod pětibábu se nejde, tak bez zaváhání tak bude činit, protože prémie.
        Pokud tedy Poblicie dostane rozkaz typu :
        „Mlátit bez zlomenin a včetně děcek, slzákové granátomety, voda a radlice povoleny“
        opět tak bez zaváhání učiní, protože rozkaz, protože záznam z akce, protože místečko a protože hypoška.
        Dlouho si to mysleli i někteří čtenáři D-F, často zaměstnanci státní správy, kteří si každé pondělní ráno četli u kafe v práci nějaký pichlavý článek na D-F.
        Mysleli si to dotud, dokud se sami nestali hejly na silnici, nebo přímou či nepřímou obětí jejich selektivního pomáhání a chránění.
        Někteří esenbáci byli fakt kokoti. Ale i přesto jich tolik, jako dneska, ve sboru nebylo.
        Ani zdaleka.

    3. nejlepším učitelem je historie. Podívejme se na 2. světovou, protektorát a absolutní konformitu četnictva. Nemyslím si, že teď by to bylo, až na výjimky, jiné.

      Naskočil mi vtip, který asi přesně nedám, ale bylo to v duchu: baví se Jugoslávec a Čech a Jugoslávec říká, jak za války vyhazoval mosty a škodil. Čech mu odpovídá, že by býval chtěl taky, ale tady to bylo zakázáno…

      1. To je oficiální historie, když si poslechnete vyprávění předků, tak tam objevíte takové malé střípky, které nestojí o zápisy do historických análů. Naše rodinné jsou tady:
        1) Holky si hrály na ulici, jedné 10 druhé 12. Místní policajt jim říká, zaběhni říci tátovi, ať za hodinu přijde na karty. Starší běží domů, vyřídí vzkaz a máma ji dá do ruky košík, ať ho hned a rychle zanese za vrata toho zeleného domu, co je uprostřed ulice a pak si jde hrát. Až jako dospělá se od rodičů dozvěděla, že táta byl karbaník jen během války a vzkaz se slovem karty a časovým údajem znamenal, že hodinu bude čistý vzduch a mohou zanést přilepšení rodině židovského doktora. Na přilepšení se skládalo několik rodin z ulice.
        Rodina doktora „šla do transportu“ až před vánoci 44. Ta holka vzpomíná, že za vrata v létě a na podzim běhala skoro každý den, protože se chodilo do lesa a na zahradu sbírat, co se urodilo.
        2) Pošmistr přinášel domů udavačské dopisy a pálil je. Po válce se ti, co je psali, postarali, aby poštmistra poslali do jáchymovských dolů coby kolaboranta.
        3) Na vesnici prohlídka všech stavení, četníci hledají ukryté potraviny. Celá rodina je zcepenělá strachem, nic se nenašlo. Při odchodu se četník přitočil k dědovi „Otče, v té kolně to není dobré.“ Tam totiž bylo schované obilí. Pak na udání dorazili četníci znovu. A onen četník hlaholí už mezi vrátky „Otče, zdalipak jste poslechl mojí radu?“ Děda pokejval hlavou, že ano a četníci důkladně přeryli celou kolnu, ostatní stavení jen zběžně prošli.

      2. ad Argonaut
        Trochu přece jen rozlišujme.
        Za Protektorátu všechnu správu země vč. četnictva řídili a ovládali cizáci!
        Dnes je to naše vlastní vláda – to nás dost mate. Ale teprve v budoucnu, až půjde o kejhák všem bez rozdílu se ukáže, kdo je kdo.
        Policii bych rozhodně neodepisovala předčasně.

    4. „…u nás je většina policajtů spíš na naší straně“

      Ze subjektivní osobní zkušenosti bych to tipoval také.
      Se zmrdama pod Vykulencem ale osobní zkušenost nemám.

        1. Jo, ale ten behehl se může vykonat po česku, nebo po německu.

          Kaczyński kdysi prohlásil v souvislosti s vyhlášením výjimečného stavu 1981 Jaruzelskim, že je dobře, když nás trestá naše ruka (která tak zabránila invazi SSSR).

          On byl sakra rozdíl např. mezi životem v ČSSR a v Severní Korei.

    5. nahodou na palachuv tejden za komousu nas jen trochu lechtali vodou a malkinko stouchali obuskama. proti tomu jakou nakladacku davaj ted u nas i v KoZa demonstrantum ve vybave jak do valky, tak ted je to jina kava 🙂

  9. Jen lehce na okraj k těm policajtům. Nedávno jsem přišel na docela zajímavý údaj – ve francouzských volbách (už v roce) 2017 byli profesní skupinou, kde měla Marine Le Pen naprosto nejvyšší podporu (přes 50%) … četníci.Jde samozřejmě o výsledky průzkumu, ale stejně.

  10. Zprávičky do mozaiky drobných dějů, tekuté písky se sunou.

    https://bavorv4.wixsite.com/bavorovy-poznamky/post/sv%C4%9Bt-rusk%C3%BDma-o%C4%8Dima-779

    Nic moc optimistického, snad jen toto hodnocení by mohlo.

    „Jestli se Netanjahu dokáže udržet a neodpoví na íránskou odplatu a USA budou skutečně naposled zachraňovat Izrael, se teprve uvidí. Tyto věci může definitivně odstranit odmítnutí Íránu zaútočit na židovský stát. Je to divné, ale takový vývoj událostí by izraelskou vládu potěšil nejméně, vždyť v době míru by byl požadavek na Netanjahua od obyvatel, členů kabinetu a spojenců USA o urovnání konfliktu v Gaze ještě větší než nyní.“

  11. No, tak aspoň poznáme lépe mechanismus výměny populace v průběhu tzv. stěhování národů. Posledně došel papyrus a tak jsou naše představy mlhavé, zanesené národně-obrozeneckým kýčem…

    1. No nevím. Rusové si tak nějak nevšimli UA soustředění několika brigád u hranice a Ukrajinci se jim od rána valí k atomové elektrárně Kursk a důležitému měřícímu středisku na plynovodu…
      Ruští blogeři z toho mají pěkně stažené půlky ….

      1. počkal bych den, dva… mají to tam přes 50 km a kdyby k ní dorazili a jakém počtu, zajímalo by mě, co by tam dělali. Protože obsadit sice skvělé PR, ale co s ní udělat? Vyhodit a zničit? Jaderné nebezpečí a pak by asi stávající jaderky na UA dostaly na budku, že to území nebude chtít BlackRock ani zadarmo…

        Takže bych to viděl hlavně jako PR akci a možná jako snaha přetáhnout nějaké ruské zálohy jinam. Ale na to je to málo zdrojů, které by bez zásobování byly vlastně obětovány.

      2. Ruští blogeři to vidí obsáhleji … :
        Koncem roku 2024 vyprší smlouva na tranzit plynu přes území tzv. Ukrajina. Anglosasové prostřednictvím svých loutek dali jasně najevo, že se nechystají smlouvu obnovit. V cestě jim ale stojí koalice vedená Orbánem, která je připravena hájit národní zájmy svých zemí, což je v moderní realitě EU již výkon.
        Dříve byl plyn z Ruské federace dodáván do EU prostřednictvím dvou měřicích stanic plynu – GIS Sokhranovka a GIS Sudzha. V roce 2022 vedení GTS Ukrajiny odmítlo přijímat plyn prostřednictvím GIS Sokhranovka, protože se jedná o území LPR. Nyní je útočný vektor namířen na Sudzha GIS.
        🔻Nejpravděpodobnějším úkolem nepřítele je zachytit (v této části je již úkol splněn) a udržet stanici s následným výbuchem při ústupu. Západní média navíc s největší pravděpodobností obviní z podkopání ruskou stranu. Pravda pro průměrného evropského člověka je omezena na zprávy BBC. Formálních argumentů pro obviňování ruských dodavatelů z přerušení dodávek plynu do EU před zimní sezónou proto bude dost.

        Nepřítel nebude brát v úvahu ztráty na personálu ani na vybavení. Z důvodu možnosti úplného ekonomického uškrcení EU a ekonomické izolace Ruské federace je akceptovatelná jakákoliv míra ztrát, zejména u koloniálních jednotek.

        1. Asi to tak nějak bude. Vyhozením NordStreamu to určitě neskončilo. A pokud se začnou hroutit akciové trhy, dojde k akceleraci. Přesně jak to řikal Kissinger: Být přítelem USA je smrticí ….

            1. Samotiz jsem kdysi chtel, ale toperari s tim nechteli nic mit. Vsechno v tenke medi a pocitat nechtel nikdo nic…
              Nakonec jsem si sam spocital samotiz mezi kotlem a aku nadrzi, pak jsem to pro jistotu trochu naddimenzoval, abych to v zaveru vyresil skrticim ventilem na kotlovem okruhu, jinak by kotel nejel na optimalni teplote skoro nikdy…

            2. Čerpadlo. Není to ideál. V podkroví mám kamna na dřevo. Tahat tam rozvod se mi nechce. Samozřejmě v případě nouze je to připravené a udělaný prostup stropem…

      3. Vypada to, ze je docela prekvapili a postoupili asi 15km do Ruska. Takovy klin to je.
        Jak je to mozne, ze je satelity a drony nevidely? To nevim…
        Ale rychly postup je dany predevsim tim, ze to tam branili pohranicnici a pak mladi vojclove naverbovani pri mobilizaci.
        No a tem bylo jasne, ze proti elitnim ukrajinskym jednotkam nemaji moc sanci, tak ze jich hodne vzdalo. Ukrajinci ukazali jak odvadi asi 40 Rusu do zajeti.

        Ja bych to na tu atomku nevidel, ani na ten plynovod. Samozrejme kdyby se tam Ukrajinci dostali, tak by to bylo prezentovano, jako hroutici se Rusko a tak dal.
        Uz tohle je samozrejme ostuda.
        Cela ta oblast byla tusim uz davno evakuovana, takze zabor ruskeho uzemi moc neboli, spis kvuli tem zajatym mladym Rusum.

        Videl bych to spis na klamnou PR operaci, ktera ma odvest pozornost od pruseru na hlavni fronte, kde to pro Ukrajince opravdu vypada spatne.
        V kazdem pripade na to Rusove budou muset regovat, a prevelet tam nejake lepsi zalohy. Cecenci (Achmat) jsou pry nekde pobliz, ale uvidime.
        Neco tam uz narychlo poslali, ze bylo to spis takove ad-hoc, protoze tanky ani nestacili sundat z valniku a uz jim to Ukrajinci nicili drony. I bojovou helikopteru jim sundali.
        Cimz bych vyloucil verzi, ze to je ruska past.
        Ani si nemyslim, ze by Ukrajinci chteli zabrat nejakou vetsi cast uzemi, aby si pomohli pri vyjednavani. Jednoduse proto, ze do americkych voleb se zadne vyjednavani konat nebude. O to se uz demokrati postaraji.

        Pravdepodobne si zitra precteme titulky, ze „Ukrajinci dostali predevcirem F-16 a hned se jim zaclo darit, a tedy ma smysl je podporovat dal“.

        A aby to nebylo az tak pesimisticke, tak Ukrajinci za svuj vylet zamozrejme plati. Rus ukazal par desitek znicenych vselijakych obrnencu zapadni vyroby (to znamena, ze se jedna o elitni jednotky) a udajne i vysoky pocet vojaku uz se domu nevrati, hlavne diky ruskemu bombardovani a raketam z vetsi vzdalenosti – to nekomentuji, nejsem tam a dukazy nejsou.
        Putin svolal Bezpecnostni radu statu a nekdo asi dostane kartac a padaka. Doby popravcich cet uz jsou pryc, naposledy se k tehle praxi uchylil jisty Strelkov 🙂

        1. Mně to také přijde na velmi drahou PR akci. Co tam budou ti postupivší o 15 km dělat ? Vždyť těch 15 km nemají šanci ustoupit, na to snad stačí nějaké rakety či dělostřelectvo, pokud je poblíž, předpokládám že jsou i v dosahu letectva. Nebo se pletu ?

          1. Obsadili ten plynový uzel. Takže docela úspěch. A páka na Orbána. Ten chlap někomu fakt hodně pije krev …

        2. 1) Ruská armáda na má první skutečnou obranou linii a nějaké vycvičené vojáky dál od hranic.
          2) Podle zpráv to vypadá, že Rusové se soustředili na
          – evakuaci místního obyvatelstva
          – ostřelování jak z letadel, tak děl, raket i dronů ukrajinských jednotek, které se teprve přesunují k hranici
          – dovybavení jednotek na bojové linii drony a protidronovou ochranou
          – první vojáci, které urchleně přesunuli na místa bojů jsou jednotky zkušených operátorů dronů

          Podle mého jde o to, aby se psalo o vpádu na ruské území, nikoliv o pádu Krasnogorovky, ukrajinského New-Yorku, jednotlivých předměstí Torecka a bojích v samém Torecku , Časov Jaru a jinde, kde Ukrajinci ztrácejí pozice každý den..

    2. jasny, v rusaci delaj vlaky pro metro, podvozky pro tanky ale nezvladnou podvozek pro vagony vlaku, fakt jako masirka zase asi jako cipy z pracek do iskanderu 🙂

    3. ad Admirál
      Pravda se asi začíná dostávat na světlo boží. Nejspíš je Rusko už dávno kaput, ale nám se to tají.
      Uměl by někdo vysvětlit, proč se tu tedy nejásá a netančí. 🙂 🙂 🙂

  12. U nás ještě psy na demonstracích neni vidět, protože je to výhodný exportni artikl. U nás se zatim jen ve velkém chovají a cvičí – možná právě ti zasahující v Británii proti britským dezolátům jsou od nás. Takže psů má MV k dispozici dost. Stačí jich jen méně exportovat ….

  13. Politici, kteří nás vedou a nejen v ČR, nás dostali do postavení nevolníků. LidÉ nemají dostupné bydlení, vše se zdražuje, spousta z nás má likvidační půjčky a bojí se přijít o práci. Taky chceme stále lepší auta , domy , jako má soused, ale naše finanční možnosti jsou stále horší a horší. Tenhle koktejl našich přání a nereálných požadavků, nás uvrhnul do otroctví a spárů nové totality. Kdo si dnes může dovolit přijít o práci, nebo o stálý příjem? Skoro nikdo. Všichni jsme závislí na vrchnosti, která nám může kdykoliv zkomplikovat život a udělat z nás žebráky, kteří se mohou ze dne na den stát sockami.

    Z jedné totalitní společnosti bychom najednou chtěli utíkat do té komunistické, která už tu jednou byla a kromě práva a povinnosti na práci toho ostatního už moc nenabízela. Dnes jsme na rozcestí, kterou cestou se máme vydat a ani jedna z cest toho moc nenabízí. A demokracie? Ta je dobře schovaná.

    Tahle doba a společnost nám toho moc nenabízí, spíš nám chce vše dobré brát. To dobré by jenom rozdávala, nebo si brala pro sebe a své elity a i ty by nakonec použila jako toaletní papír.
    Za všechno si vlastně můžeme sami, protože si nevidíme na špičku vlastního nosu a umožníme každou další volbou vlastní zánik.

        1. Milane44,
          mohl bych se Vás prosím, na něco osobního zeptat?
          Jste už v důchodu, nebo v těsně předdůchodovém věku?
          Nemusíte odpovídat, je to jen moje zvědavost.

          1. Asi není, proto ten pesimismus..
            Před pár dny na Seznamu sdělil jakýsi ekonomický espert národu radostnou novinu – příští rok se očekává, že potraviny výrazně podraží, ale přesto si žijeme tak blahobytně, jako nikdy před tím.
            A důchodci dostanou (nejspíešnezaslouženou) valorizaci asi ve výši letošní, což jim v pohodě pokryje náklady na inflaci!
            Tak kdo by se do důchodu netěšil? Navždy za vodou! 🙂

    1. Z jedné totalitní společnosti bychom najednou chtěli utíkat do té komunistické, která už tu jednou byla a kromě práva a povinnosti na práci toho ostatního už moc nenabízela.
      Hodně zjednodušené a ploché vidění života v minulém režimu. Lidé si opravdu nic lepšího nezaslouží .

      1. Vážený, tak komunimus tu nebyl, jen socialismus.
        A komunismus – pokud by vyšel jak má – by měl být zcela jiný – respektovat člověka a jeho potřeby.
        A naopak – každý člověk by měl morální povinnost být přínosný pro celou společnost.
        Což by pro některé byl asi zásadní problém, že ano..
        Ale rozhodně by měl být lepší než NWO..
        Proč myslíte, že západ tak důsledně likviduje bývalé soicialistické státy?? Protože má z komunistické ideologie strach, to by byl konec kapitalismu.

        1. tak snaha o nerozsireni socialismu stala zivot 2 mio vietnamcu a zamoreni cely zeme svinstvama jako agent orange ktery i ted pusobi ze se rodi deformovane deti, rakovinu atd. tomu ja rikam genocida.

  14. A víte co je na tom nejvtipnější? Jak se typický český dement naučil povinně nenávidět Rusko a milovat Západ, a přitom nám ten Západ celou historii jenom sere na hlavu a dělá věci, které se nám příčí.

    Když se dáte do řeči s průměrným českým dementem, tak se dozvíte, že migrace je nesmysl, EU je nesmysl, grýndýl je nesmysl, zvrácená ideologie ohledně počtu pohlaví je nesmysl, že buzíci v Praze jsou nechutní atd. atd.

    A přitom všechny tyhle násilně nucené prasárny sem jdou ze Západu. V Rusku nic takového nemají, jsou věrní tradici, milují svou zem a NIKDY by nepřipustili, aby jim nějací migranti určovali pravidla hry.

    Chápete tedy tu neskonalou debilitu populace u nás? Milujme Západ, nenáviďme Rusko a přitom vlastně odmítáme většinu ideologie Západu :-)))

    1. Vyjmenoval jste 5 věcí od migrace po buzíky, ale opomenul jste třeba obdivované technologie a značky (Apple, Google, Microsoft, Tesla, …) hudbu, film a literaturu, dále řetězce typu KFC, MCD, Starbucks, … vlastně v jakémkoliv koníčku vždy na předním místě je nějaká firma z USA. A na KoZa patří i Japonsko, Korea, EU, GB, … a když děcka chtějí jít studovat, tak jaká je asi napadne univerzita?

      1. Re: Eta

        Odivované technologie?
        Ohryzek a Tesla? Firmy, které by byly totálně v prdeli, kdyby nemohly skoupit ajťáky ze zbytku světa?
        A housky narvané éčkama a odpadem z jatek?
        Vy jste hned zrána upadl na hlavu?

        Svítí – nesvítí, že jo…

        1. A ta kultura , to je taky dobrej fór. Pitomci s plechovýma zubama, co „rapují“ do ukradených 30 let starrých skladeb někoho jiného a úpadkové filmy woke Hollywoodu, kde už Disney prodělává kalhoty, protože na ty jejich politicko-výchovné sračky nikdo nechodí.

          1. A ty řetězce, to je fakt vtip ,dnes Eta obzvlášť perlí
            Google už je v Americe u soudu, že zneužívá monopolního postavení ,hudba film s literatura tak možná před 50 lety

            1. Do těch řetězců lidé chodí.
              Google je pořád nejvíce používaný (nejen) vyhledávač s AI.
              Pořád si lidé platí Netflix a chodí do kin.

              Váš úhel pohledu Vám nikdo nebere, ale většina to vidí obráceně.

              1. Do retazcov chodim, pretoze nic podobne v doslapu nemam … cinska vecierka, maly coop, maly albert, lidl, kaufland a velky albert … zoradene podla dosahu .. do velkeho albertu ma uz musi brat manzel autom, bo busom pol hodka …

                A googla pouzivam zo zvyku … bo som zvyknuta na jeho radenie odpovedi … skusila som insie vyhladavace, ale neradia podla relevantnosti, a nedopatram sa po tom, o co stojim … ale odkedy zaviedli AI uz neviem ani nic vygooglovat … AI ma predstavu co hladam, a ja uz neviem najst spravnu kombinaciu slov, aby to neprelozila a nevyhladala mi to, co si ona mysli, ze ma zaujima … posrana AI, a uz ju ma aj yandex

                1. Jakože platí opak?
                  Tam kam skoro nikdo nechodí je značka kvality? Co skoro nikdo nekupuje je značka kvality?
                  Tak to potom i politická strana, kterou skoro nikdo nevolí je značka kvality.

                    1. On jinýma slovama říká, že pořád funguje princip „Neckermann“ z pozdních osmdesátek.
                      Že lidi rádi vymění recept za korunu za několikastovkový doplatky, hlavně když v tý lékárně budou barevný reklamní panely. Nebude jim vadit, že není penicilin a endiaron, protože tam jsou krásný svíticí reklamy.
                      Tenhle princip funguje všude okolo nás – v bydlení, v obchodech, v zábavě, ve všem.

                    2. Zjevně prášky nebere, je to s ním čím dál tím horší.

                  1. Souhlasím. Lidi tady i jinde nadávají na produkty, které používají, požívají a p. a přitom se jich nejsou ochotni ani schopni vzdát. A většina těch produktů pochází z KoZa.

                    1. Mate nahradu? Ja som teraz objavila korejsku a cinsku filmovu tvorbu … o jak rada by som to detom pustila miesto toho, co je v telke … lenze ono to ma v lepsom pripade ceskoslovenske, v horsom anglicke titulky … to ti smradi este nedavaju …

                      Tak kukame na to, co mame, holt nevzdame sa, bo nahrady niet. (Nie ze by teda na filmoch a serialoch zalezalo, ale zvlast cez prazdniny bez starych rodicov musite niekde drobotinu ulozit, kym ste v praci)

                    2. Bosorečko, zkuste na trubku, zadejte téma a uvidíte. Krom toho je tam většina pohádek vč. naučných , cestopisných a dobrodružných filmů. Se mi líbí ty ruské o vlkovi a zajochu. paráda

                    3. Reakce na Emu:

                      Ono je tam leccos. Pro cynické starší (a vdané) dámy tam je záznam představení (pro jednu herečku a plyšového psa) Můj báječný rozvod. Hraje Eliška Balzerová. A ten plyšák.

              2. To, co Eta zmiňuje, je pořád nadstandard, luxus a postradatelné – vyjma toho vzdělání.
                Dnes už mnozí vědí, že by ty postradatelné píčoviny rádi vyměnili za jistotu práce, místa i bydlení, za laciné energie dodávané fakticky za náklady, či pod nimi.
                Za recept od doktora za korunu, ať na něm byl napsán Penicilin, inzulín, nebo morfium.
                Mohl bych tak pokračovat donekonečna, ale s lidmi, kteří dospívali teprve na přelomu 80./90. let, nemá smysl o tom diskutovat.
                Vy byste nevyměnili všecky ty mekáče, apply a internety za mnohem větší sociální jistoty? Já ano, ihned!

            2. ETA ma pravdu. Apple, Tesla su mozno uz sracky, ale stale maju lepsi cveng ako Xiaomi alebo DongFeng. A na bezne ovce to zabera. Typicky vygumovany teenager asi tiez nebude pocuvat ruskych raperov alebo cinsky sintpop. ALe to uz je vlastne to posledne, čo KOZE este zostalo – značky a loga, ktorymi sa ovešiavaju dementi na zapade aj u nas, aby mali pocit, ze su niekto a ostatni zavideli. Pritom je jedno, ze to vsetko uz davno vyrabaju vo Vietname, Thaiwane a Cine, ale ta znacka symbolizuje stale KOZA.

          2. Nedávno jsem náhodou shlédl jednu episodu ze serialu Stargate – Atlantis. Vydávat takové hovadiny za SciFi je skutečně nechutné. Pád Berlina byl proti tomu umělecké veledílo.

            1. Na ČSFD má 78% a je 34. nejoblíbenější.
              Tedy lze konstatovat, že Váš názor je jiný, než většiny. A já tu píši o tom, jak to vidí většina.

              1. Ty naivní sebestřední “recenzenti” na ČSFD je dle vás většina?
                Viz Targus výše: SVÍTÍ – atd

            2. Tohle je strasne subjektivni. Par dilu Atlantis jsem videl a nezaujalo mne to. Na rozdil od puvodni SG, ktera je objektivne sracka… minimalni vyprava, zadna velka dramata… a presto… ma to pro mne v sobe neco, co i po tech letech nevyprcha a byt v te dobe v cilove skupine, asi mne od toho nic nedostane.

            3. SG je naprostej fenomen a to jeste z doby kdy nebylo vsechno jen dopraseny CGI s LGBT narativem, ve svy dobe naprosta spicka. to ze tomu nerozumis je tvuj problem

        2. Váš úhel pohledu Vám nikdo nebere, ale je faktem, že většina mladých (do 50 let) to vidí obráceně.

          1. Tady se musim zastat Ety.
            Rusky rap poslouchaji jenom v Asiia cicnsky rovnez. Ve vetsine sveta valcuje „hudba“ made in USA.
            Film jakbysmet. Hollywood produkuje mnozstvi neuveritelneho odpadu, ale vyrabeji toho tolik, ze se tam obcas neco dobreho objevi. Navic vetsina publika o nic svetoborneho nestoji. Beckove filmy plne dostacuji, staci kdyz tam obsadi hvezdne herce a herecka se svlekne.

            Apple atd je jina vec, vyrabi se to v Asii a na odstaveni konkurence (Huaiwei) musel nastoupit statni aparat s mouhutnou dezinformacni kampani. Priste uz to tak snadne nebude.
            Tesla? Tady se od Ety jedna asi o vtip. Najdete si nove cinske EV od nejakych americkych recenzentu. Tesla je proti tomu krap. Uz se nedivim, ze Musk chtel dividendu 4 miliardy dolaru, coz by firmu dostalo do velmi velkych potizi.

            McDonalds a KFC…
            Tady ma Eta pravdu, lidi tam porad chodi. Chodili tam uz v devadesatkach a tvarili se, ze jedi v lepsi spolecnosti. Ted ani tenkrat jsem to nechapal.

            Takze zapadni soft power porad funguje. Lidi pijou Cocacolu, lepta jim to zuby, a oni se u toho jeste teteli.
            Tomu se rika totalni klystyr mozku.

            1. Ale ono ide o trend. Este pred par rokmi toho z Holywoodu bolo originalneho viac nez dost, teraz sami priznavaju, ze nemaju inspiraciu a robia remake remaku , Boeing ci motory Rolls royce boli super, Tesla pred 4 rokmi bola uznavana ako super auto, kvoli Apple sa klienti pobili, Boeingu stale nieco pada, motory rolls royce zabezpecili ze pobyt na iss sa predlzuje… a nie je to tak davno

          1. Ona tu poletuje nevyřčená otázka „A vážně je nutné zkoušet porazit Asiaty, kteří své dnešní úspěchy mají vykoupené, pro Evropana neakceptovatelnou, pílí, sebeobětováním a studiem typu od 4 od ráno do 6 večer?“ Tedy jakou si naše děcka zvolí cestu?

            1. Už je to taky nebaví, chytnou se zábradlí a civí do b lba, prý si hrají na ptáky,symbol svobody a zvěční se na instagram

            2. Vykoupené reverzním inženýringem, krádežemi patentů a přetahováním lidí?
              Na mě tyhle bláboly o číňanovi neplatí, Eta.
              Já totiž pamatuju časy, kdy byl číňan jenom prudce namnoženým agrobolševikem, který neměl co žrát.
              A současně bylo Československo průmyslově rozvinutou zemí, která si toho hodně uměla udělat sama, bez krádeží a prasáckého kopírování.
              Jestli vzestupem nazýváte situaci, kdy číňan okopíruje značkový a trvanlivý výrobek, při použití těch nejlacinějších součástek, za desetinovou cenu těch původních – a vzápětí tu prasáckou kopii prodává za cenu jen o třetinu nižší proti originálu, tak to já neberu.
              To je prasárna i okrádání zbytku světa zároveň.
              Není to jen můj pohled, ale je pohledem všech techniků, kteří profesně byli u „vzestupu“ číňana tímto způsobem, právě v druhé polovině 80.let.
              To byla doba, kdy číňan neuměl vyrobit ani slušný kleště – na ucvaknutí a zatočení drátu od ohrady, do které tehdy zavřel lidi.
              Jděte s číňanem do prdele. I s korejcem.
              Jestli příklad pilných a pracovitých asiatů, tak potom Japonce – ale to zase Eta nemůže pamatovat, kdy Japonec uměl vyrobit naprosto srovnatelně kvalitní i trvanlivý výrobek se Švýcarem či Američanem, nic nemusel kopírovat a krást a přitom to uměl vyrobit i prodat o tolik levněji, že Evropanovi i Američanovi v 70. letech skřípaly zuby a hořela u prdele koudel.
              První byl Grundig, velmoc v oboru.
              Souhlasím ale s tím, že Západ si své problémy s číňanem, způsobil výhradně sám – svou leností něco vyrábět a nenažraností.

      2. Ze kultura 😀 … som chcela pustit detom nejaky serial, ze aby neprudili cez prazdniny … no netflix produkce vede, bo insie sa ukradnut moc neda, bo nikto neponuka – platit za to rozhodne nebudem … no slovnik taky, ze ja sa stydela na to kukat.

        1. bosorecka len nechápem ako som mohol prežiť prázdniny (1961-1972) bez seriálov a filmov. Spomínam na film Vynález zkazy a Baron Prášil……. moje detstvo cez prázdniny spočívalo na dedine u babičky a deda. Zbieranie mandelinky, trhanie lebedy, kosenie trávy s dedom …. pre chlapca z mesta (Nitra) dobrodružstvo na ktoré spomínam dodnes. Tie prázdninové kamarátstva prežili dodnes. Žial už kreslím krížiky nad niektorými 🙁

          1. jj, vidim to jako dnes. Sourozenec byl na tabore (ja mel odjet za dva tydny), rodice jeli na tyden na dospelackou dovolenou, ja se s nimi rozloucil na nadrazi, prejel na kole deset kilaku k babicce a dedovi a zjistil,ze privezli tricet metraku uhli. Bylo mi dvanact, dedovi sedesat a jeste chodil do prace, takze rozvrh na dva dny byl jasny 🙂

            A potom ty hodiny prolezene ve stinu s knizkou… kysele okurky ve flasce, vitacit se sodovkou…

          2. Za prve, vtedy sa nebal clovek pustit decko von, ked boli prazdniny. Aj ked bola skola. Nebehalo po vonku tolko uchylakov, minimalne sa o nich nevedelo, a zobrakov uz komunisti pomaly odstranovali. Za druhe, vtedy pustit decko von znamenalo na dvor, pole, do lesa. Dnes pustit decko von znamena do mesta, obchodaku, pripadne betonovy placek za domom, kde nie je nic, len ten beton. Za tretie, tenkrat boli stari rodicia, co drobotinu postrazili, dnes su stari rodicia bud furt v praci, alebo uz dementni …

            Nie ze by sa nejako extra stazovala, ale ja proste uz nemozem vyhnat deti skladat s dedom drevo na zimu, ani s babkou vykopavat erteple. (Moja napln prazdnin niekedy 1980-1990)

      3. Vy jste mě Eto rozesmál Starbucks atd. obdivované? A kultura, to už vám vysvětlil níže polodebil. Ale nakonec máte pravdu, protože ze škol leze čím dál více blbců a tedy pro ně tyhle „úžasné“ výdobytky stačí. Což je ostatně účel úpadku školství. Ale že i pro vás?

        1. Já někde napsal, že chodím často do MCD nebo Starbucksu (vždyť ani nepiji kafe)?
          Jen jsem napsal, že většina Čechů pořád raději KoZa (někteří až obdivně) než Rusko a Čínu. Což se zde evidentně nesmí.

          1. Lenze mytu nemame vyber KOZA alebo Rusko/Cina … My mame na vyber KOZA alebo nic. Alebo si mozete skocit do obchodaku vlastneneho Rusko/Cina? Mozete si pustit v telke serial Rusko/Cina? Mozete si zajst do michelinskej ruskej restiky? Mozete si zajst kupit ruske cukrovinky narovnako ako sladky popcorn? Vie niekto spomedzi posluchacov rapu, ze nieco ako rusky rap existuje? Mame naozaj iny vyber nez KOZA alebo nic?

            Som dala sice ako stupidny priklad predtym tie filmy, proste preto, ze ja som si svoju sukromnu, naprosto nedolezitu alternativu nasla, ked som hladala film k zehleniu pradla … ale stejne nefunguje, ked citam titulky, mooooc pomaly zehlim …

            1. Máme výběr, spousta lidských normálních potřeb, které by režim musel uspokojovat.

              Kdyby to dostal od lidí nařízeno.

          2. Napsal jste ten příspěvek vy, takže předpokládám, že vy jste obdivovatel těchto značek (neprodávají jen kávu). A ani jste nenapsal kde berete ty informace, zda od svých dětí, jinýh příbuzných, vašich nájemníků nebo JPP. A o kultuře, americké, jste také psal vy a to už je úplně směšné. Když tak se příště vyjadřujte přesněji.

        2. Máš pravdu, kočko – tam jsme se za ta léta budování toho kapitalistického života dostali.
          Pro ně (i pro nás) tyhle „výdobytky“ stačí. Vždyť se s námi nikam výš než na pomocné práce nepočítá.

    2. Výstižné. Avšak… ono neojedinělé. Příkladmo ti, kteří sem přicházejí, žádají azyl a přitom to tu nenávidí.

      1. Trefa do čierneho. Moslimaci nenavidia KOZU, ale všetci sa tu hrnu. Bezny stredoeuropan tiez nenavidi sučasnu agendu KOZY (greendeal, LGBT+++, rusko je fuj) ale aj tak chce k nej patrit. Toto by potrebovalo dokladne prekydat.

    3. To je velká záhada tak pro Katango, lékařku. Prostě, všechno ze Západu je fajn, co je Rusko je fuj. Asi to bude živeno propagandou od převratu, žijeme v informačním matrixu. A ze západu jdou ty ojeté pašíky a furt tam jsou peníze, tak táhne.
      Že velké války přicházejí ze západu a osvobození přicházelo z východu, na to se účelově zapomíná. Asi síla peněz.

    4. Zas neberte všechno z TV za názor běžnýho Čecha.

      Píšete nám na počítači přes internet. To taky přišlo ze Západu.

      1. Internet byl, než ho zneužili zmrdi, nenažranci a politici, výborný pomocník.
        Moje smůla je, že ty jeho začátky u nás, bohužel pamatuju.
        Dobrých deset let mi velmi pomáhal – a potom to šlo „nenápadně“ do hajzlu, nenažraností lidí.
        Zejména pak sw firem a zejména pak jedné z nich.

  15. Vidlák je nějaký pesimistický. Zřejmě vliv počasí. Blbě se máme už dlouho a pod vedením uvědomělých a pomýlených jdeme směrem k hořkým koncům. Blbá nálada vyplývá z toho, že si ten hořký konec děje barvitě představujeme, ale nedokážeme otočit kolo dějin. To jen proto, že ke změně jsou sice splněny částečně podmínky vnitřní (pořád je ještě dost voličů pětikoalice, co věří fialovým slibům), ale ani trochu podmínky vnější.
    Ve skutečnosti ale probíhají děje, které vedou ke konci současné zblblé civilizace. Green Deal je mrtvý projekt, a Fit for 55 je nesplnitelná utopie. To ale neznamená, že nám je nebudou cpát do hlav. Budou, a zuřivě. I na hledání vnitřního nepřítele a rozvracečů už dochází, cenzuru nám také zavedli.
    Do toho migrační pakt, který má jediný cíl, kompletně rozvrátit sociální a zdravotní systém. A to se i namnoze děje.
    Takže se pohodlně usaďme a sledujme ten tyjátr, ve kterém je divák přímým účastníkem absurdního divadla. Nemá zatím smysl snažit se spasit svět a volat na poušti. Jen volající ochraptí. Má smysl se postarat o své vlastní zdraví a trochu kondici, a očekávat věcí příštích. Někdy je zkrátka nezbytné projít Údolím stínů či běhat 40 let po poušti, aby polopoušť ve Svaté zemi vypadala jako ráj proti útrapám cesty. A pamětníci na úrodnou egyptskou deltu vymřeli.
    Buďme bez obav, sice se vyvinuly technologie a kultura a právní systémy, ale člověk je stále nahá opice a prvotní pudy se nezměnily ani trochu. Takže se prvotní pudy nakonec prosadí, a žádná woke kultura nepřemůže pud obrany teritoria a svojí smečky, která se v Británii smrskla na rodinu.
    V Malé Británii si neuvědomili, že už nejsou velmoc. Mají už jen svůj ostrov a zdroje na něm, kdy značnou část tvoří virtuální obchody v londýnské City. Jsou pod tlakem, tak zbývá jen Bojuj nebo uteč! Z ostrova není kam utéct, tak bojují. Britové zkrátka získali pocit, že jim jde o krk jejich dětí a začali o ně bojovat. Jsme svědky počátku občanské války. Brzy se utvoří muslimské emiráty ve velkých městech a většinově britské komunity na venkově. Britské království se rozpadá jako se rozpadla Svatá říše národa německého na maličkatá knížectví po třicetileté válce, než přišel Bismarck. Britská policie bude přihlížet a příval násilí nezastaví.
    Přijdeme o část nevyužívaných funkcí společnosti, třeba ČT. Ten vývoj, který drtí dezoláty, už začal drtit i proaktivní podporovatele fialové Pětikoalice.
    Takže se pohodlně usaďme a zalezme na záhumenky, abychom byli připraveni, až drtivý hospodářský propad zdecimuje řady fialových voličů. Vlastně bychom měli voliče Pětikoalice a režimní podporu nazývat šmouly. A Petr Fiala by byl taťka Šmoula.

    1. Není to jejich diskriminací. Je to jejich povahou. Nemají vůli, a ani zájem cokoliv dělat co je jen trochu namáhavé. Žijí jen pro dnešek, a co bude za několik let je jim zcela fuk. Volí vždy tu nejlehčí cestu. A tou je chození na sociálku pro dávky. Jestli opravdu chtějí být někdy platnou skupinou obyvatelstva tak musí začít sami u sebe. Musí začít chtít něco dokázat a ne pořád jen plakat jak jsou diskriminovaní. Nikdo je nediskriminuje. Náš přístup k nim je jen výsledkem jejich vlastního chování a nulového přínosu pro společnost. Naopak jsou její přítěží, protože celý život jen natahují ruce. Postoj většinové společnosti k nim je zcela logický. Tvrdě řečeno, v přírodě každá smečka členy, co jen parazitují a nespolupracují vyžene, v horším případě nekompromisně zabije, protože snižují šance celé smečky na přežití v tvrdých podmínkách. My už sice nejsme zvířata, ale nikdo mě prostě nemůže nutit k tomu abych „miloval“ někoho, kdo mi celý můj život ubírá z mých peněz které si já vydělám poctivou prací, a ještě se chová jako by na to měl právo. Nemá na to právo a nikdy mít nebude. Proto ho logicky nebudu mít rád. Je to totiž obyčejný příživník.
      Omlouvám se všem zapáleným misionářům, ale mentalita přírodního národa se dobrým slovem ani skutkem změnit nedá (to je pouhé ideologické blouznění ignorující exaktní vědy i obyčejnou lidskou zkušenost) stejně jako se nedají na povel odstranit lidské předsudky. A nezmění to ani žádný ombudsman, žádná začleňovací agentura, žádný vládní zmocněnec, žádné muzeum jejich kultury, žádná neziskovka, žádný festival. Je mi líto, ale to vše jsou zbůhdarma vyhozené hříšné peníze nás všech.
      Žádná civilizace, žádná kultura v minulosti se totiž nikdy nepovznesla (ani si nikdy nezjednala respekt) zásluhou altruismu těch druhých, ale jen vlastní zásluhou, vlastním přičiněním, že totiž začala ty vyspělejší kopírovat (říká se tomu asimilace, i když to je pro dnešní politickou korektnost málem sprosté slovo). Jenže to mohla udělat teprve tehdy, když to sama pocítila jako výhodu nebo dokonce jako nutnost. Naproti tomu tem i u nás je výhodné neměnit se a dostávat na to sociální dávky. Pardon, ale to je pro rozpočet slepá ulička a pro občany cesta do pekel stále hlubších a hlubších, totiž do vzniku nových a nových ghett, gangů a no-go zón. Je jen jedna cesta: budovat společnost na přísně občanském principu a nepřizpůsobivost bez pardonu potírat. A nečekat, že Gaussova křivka přestane kvůli našim modrým očím platit.
      Novodobý boj proti rasismu má úplně opačný výsledek,lidi jsou stále více naštvaní.Nezajímá mě a ani nevadí barva pleti,jen a jen chování….

      1. A já se ptám, kde se ztratily Sasinovy potřeby a právo na štěstí pro každého? Kde máte školství a zdravotnictví zdarma?

        1. No ale sasinove potreby su pre ‚nasich‘ a ‚domacich‘ … tych, co to tu generacie buduju … mozno nejaku pracovitu naplavu, co prilozi ruku k dielu … nie pre tych, co sa rozhodli, ze som cernoch, patri mi tvoj dom, bo ty si biely a ludia ako ty mali kedysi otrokov.

          1. Hulvath to ale pojal tak nějak obšírněji, ne jenom na černochy. Nechce se ti makat, tak nestrkej pracky do mé kapsy. Takže tam jaksi zmizely ty Sasinovy potřeby.

      2. Slovenský soplivče,
        dovedeš kromě kopírování cizích textů a vysírání, taky něco jiného?
        Třeba uchopit vlastní myšlenku a popsat ji, jako evropský běloch?

      1. Re: Ano…

        Proč bych měl něco takového provádět? Zděšen z tamních poměrů jsem byl už před osmadvaceti lety, když jsem tam zavítal poprvé.

        1. Targus

          Protožče by viděl věci, které z Čech nebo při letmé návštěvě vidět nejsou.

          V Británii vědí, že nejsou impérium jak před první světovou, ale taky, že pořád mají Commonwealth a co to znamená. Když v Austrálii shánějí řidiče v důchodu, tak sháněj Brity, ne Čechy, a platěj je královsky.

          My nemáme ani vlastní banky a zisk jde pryč, oni mají globální banky a zisk z celýho světa jde k nim. Výroba je pořád větší než finanční sektor.

          Rowlingová byla na dávkách, sepsala Harryho Pottera a dnes má £945 millionů. Proč to tak nejde mě nebo vám? Neumíme psát a není tu nakladatel, co to vydá po celým světě.

          Když ještě Marks & Spencer prodával jídlo, tak bylo nesrovnatelně lepší a dražší, než co je k mání ve zdejších supermarketech.

          Gerd si myslí, že z ostrova není kam utéct. Asi nikdy neviděl loď nebo letadlo. Každá země s pobřežím má hranice s celým světem.

          Ti, co v Británii protestují, mají svojí smečku celej národ, ne jen vlastní rodiny. Proto mají britské a anglické vlajky. Nejsou to potomci vládců světa, ale horníků a tkalců průmyslové revoluce, jak o nich vyprávěli Dickens a Marx.

          A tak dále a tak dále.

          1. Mimochodem – co byly tamním horníkům, textiláků a železářům platné protesty, když jim Thatcherová bez jakékoli náhrady zlikvidovala obživu a nechala je na pospas osudu?
            NIC jim nebyly platné.
            V postižených oblastech jsou desítky tisíc rodin na socdávkách třetí generaci. Bílých, anglických, heterosexuálních, leckdy i nerozvedených rodin. Rezignovaných, protože celou dobu vůbec nikoho nezajímaly a nezajímají. Kriminalita v předmětných oblastech ukrutná, drogy, chlast a tupá rezignace také.

            Stačí si projít třeba komenty na FB k historickým fotkám z UK.
            Většina je ve stylu „To, o čem psal Dickens a co jsme doufali, že už je definitivně pryč, se nám vrací.“

            1. Do Británie se vstupem do EU přijely miliony Poláků a našli si tam práci. Těžko rozumně zdůvodnit, proč tam během předchozích 25 let nemohli najít práci rodilí Britové.

              Před Thatcherovou se dotyční dopláceli z daní oborů, co vydělávaly. To taky věčně nejde. To bychom taky mohli ještě dotovat výrobce pazourků.

              Napospas osudu je úplně nenechali, to by dávno umřeli hlady, jsou tam sociální podpory, příspěvky na bydlení, na oblečení atd. Zas je potřeba, aby se lidi trochu snažili. Rowlingová konec konců taky byla na sociálce a psala v hospodě, protože doma měla zimu.

              Normálně to funguje tak, že v regionu skončí nějakej obor, vzroste tam nezaměstnanost, ale nová generace se dá na obory, co jedou a začínaj tam vznikat úplně nové firmy.

              Jenže ony maj regiony taky svoje charaktery, stejně jako lidi a tam to není jen o ekonomice. V Nothinghamu jsou pořád trochu loupežníci jak za Robina Hooda.

    2. Pane Gerd
      Přesně tak.
      Co je divné, jakoby Anglie,nevystoupila z EU.prakticky se nic nezměnilo, problémy jen ne růstajo.

      1. Pane zemědělče,
        Anglie uzavřela s EU akt, který upravuje vztahy po Brexitu. Takže se zase tak moc nezměnilo. Britové teď nepřispívají do rozpočtu EU (2. největší přispěvatel byli) a nečerpají z něj. EU ztratila plátce a získala větší výdaje. Až se EU rozroste na Balkán, stane se žalářem národů, protože z dosavadních příjemců budou čistí plátci. Jak to Foltýn strategicky vykomunikuje, netuším. A Británie teď hledá, kudy jí utíkají peníze. Dosud to mohla svádět na EU. Teď se zaměřili na imigranty. A z mnohých se stanou emigranti.
        Co táhne imigraci do EU je štědrý sociální systém pro imigranty. Dokud se to nezmění, bude imigrace proudit stále. Logicky ne do ČR coby chudé země EU. Jednoho dne ale budou muset obyvatelé zemí EU řešit, zda mají peníze na dávky pro své lidi nebo cizí. A nebude jich dost pro oboje.
        Navrhuji vyměnit si s Afričany zem. Mají asi 60% orné půdy světa, počasí na 3 – 4 sklizně ročně, hodně slunce do fotovoltaických panelů, rostou i hrábě zaražené do země. S nemocemi i vším ostatním bychom si poradili. Jim by zůstala vysněná Evropa. Já vím, je to utopie. 🙂

        1. Co jsem si všiml, tak Afričané zcela vynikají v jedné disciplíně a to v čumění do blba. Jsou v tom naprosto nedostižní a dokážou trénovat několik hodin až několik dní v kuse…

            1. Uz pred lety jsem (hloupe) vzal navstevu z ciziny na prochazku vecerni Prahou.
              Karluv most, Staromak a pak Vaclavak. Chteli jsme se tam pak posadit na zahradku a napit se, ci najist.
              Oni uplne zirali na neuveritelny pocet Africkych nahoncich do bordelu v ulicich prilehlych k Vaclavaku. Ve Smeckach je pry nejaky velkokapacitni bordel.
              No a pak tak dealeri…
              Nebyli nijak nasilnicti, spis byli jenom vlezli a bylo jich hrozne moc.
              Proste byla to ostuda.

                1. Jestli máte na mysli toho stejného, jako já, tak ve Slavičíně jsou moc rádi, že se toho dopravního experta zbavili.

              1. Ve Smečkách je těch bordelů povícero. Je to vyhlášená kurví ulice. Někde to vedou policajti.

                Pak jsou na Václaváku stripcluby.

                Jinak prý asi 1/4 mladých pražaček má zkušenost se sexuálním průmyslem.

        2. ad Gerd
          „….. štědrý sociální systém pro imigranty. Dokud se to nezmění, bude imigrace proudit stál“.
          Tak jednoduché to není. Takové množství se nerozhodlo spontánně opustit svou zem a kdyby evropské vlády, potažmo EU je nechtěly mít v zemi, mohly to snadno zaastavit. Ví se už dlouho, že naopak v Africe probíhal NÁBOR, výběr a propagace. Tedy sliby – a kdo by jim odolal!

          Když se nad tou migrační tsunami zamyslíme, je to přece už od počátku velmi podivné a velmi podezřelé.
          Nějaká skupina se zorganizuje a vyrazí na cestu do neznáma – neví kam, neví kudy, neví, jestli ji v té zemi přijmou a co bude dál – kdo jim dá najíst, kde budou bydlet….. Nebojte, všechno bude, všechno je připravené všichni na vás čekají … tady jsou peníze na cestu (kdyby ty peníze nedostali, kdyby byly jejich – proč si nekoupili lletenku a riskovali cestu přes mořwe?)
          Tak jdou – a jen tak, „nalehko“.

          Jak jsme mohli vidět, příchozí sebou neměli ani náhradní svetr, boty, láhev s vodou. – na takovou dlouhou cestu!
          Až najednou – to ale překvapení překvapení – došli na pobřeří – a tam už na ně čeká člun se zkušeným pašerákem a dopraví je přes moře do té vysněné Evropy. A hned další zázrak – cestou jdou každý den kolem skupinek lidí, zásobjící je oblečením, jídlem, možností nabít mobil, podrobnou mapou, kudy pokračovat….. A další týdny totéž – celý rok, dva, čtyři …… konce pořád ještě nevidět.

          Opravdu věříte těmo pohádkám? Já ne.

  16. Na VB je krasne videt, kam vede voleni mensiho zla nebo protestni volba.
    Vsichni prece vedeli, ze Labouriste byli mnohem vice pro-imigracni, nez nez ti druzi saskove.
    Proto taky Toryove vladli tak dlouho i pres obrovske prusery, treba behem Covidu.

    Jenomze VB se po Majdanu a rozhodla vyhlasit Rusku valku, prozatim jenom ekonomickou, a nejak pri tom zapomeli, ze uz nejsou Imperium, a tedy nemaji koho vysavat.
    V unoru 2022 se ta valka zmenila na valku skoro-horkou.
    A od te doby to jde ekonomicky ve VB do kytek, a to je jeste eufemismus.

    Takze lidi Labouristy nevolili kvuli nespokojenosti vlady s imigracni politikou, ale hlavne proto, ze meli stale mene do huby. Pritom jim ten blaznivy Ruso-turek Johnson i jeho Indicky nastupce porad tvrdili, ze se maji dobre, a jak to Rusko uz brzy zkolabuje a vsechno se tim vyresi, protze na Ukrajine zavladne demokracie.

    Zkratka a dobre, VB se pusila do toho, co delali cela staleti, a najednou zjistili ze ono to neco stoji. Hrdi Britove (o kterych pise Vidlak) byli v minulosti hrdi hlavne proto, ze krvavou dan za vitezstvi platil z velke casti nekdo jiny. Tentokrat v tom byli najednou sami, a usluzna pomoc trpaslicich idiotu (napr. z Prahy) nemohla nahradit hospodarskou produkci byvaleho Imperia.
    Nasadili tomu jeste korunu uzasnymi napady jako kradez ruskych penez a vystipani ruskych bohacu pri soucasnem zabaveni jejich majetku. To proste v zemi, kde se povoleni k pobytu dlouhodobe prodavalo vselijakym (uprchlym) zbohatlikum (kteri byli ihned prohlaseni za disidenty) a o puvod nabyteho majetku se nikdo nestaral, nemohlo vest nicemu dobremu.

    Dnesni protesty jsou vyustenim dlouho natlakovaneho papinaku, kde se smichala rostouci chudoba, ekonomove by rekli „zhorsujici se stav rodinnych rozpoctu“, nespokojenost s privalem imigrantu kteri jsou casto „frustrovani a mentalne nestabilni“, zanik pracovnich mist, protoze je treba zachranit klima odstehovanim fabriky do Asie a tak dale.

    Koho meli v Anglii volit, to opravdu nevim. Obe hlavni strany jsou odporne, hlavne svym odtrzenim od zivota normalnich lidi. Tim myslim pracujici stredni tridu. Farage rovnez dokazal, ze uni jenom bubnovat, ale kdyz je cas promenit sliby v praci, tak sel radsi do hospody.
    Ale to asi je stejne vsude…

    *Tady si dovolim maly eudukativni dodatek, protoze o britskych umelych hladomorech se ve slusne spolecnosti do dneska nemluvi, Zato „Stalinuv“ hladomor na Ukrajine je povinnou cetbou uz asi v prvni tride…
    VB samozrejme vedla horke i ekonomicke valky cela leta, ale byly to hlavne kolonie, ktere to musely zaplatit, a to casto velmi krvave.
    V praxi to vypadalo, ze kolonie dostaly demokraticky befel, co maji vyrabet a hlavne pestovat za plodiny, a chybejici, ze jim doveze Imperium. V Indii (Bengalsku) to casto vypadalo tak, ze jim naridili maximalizovat produkci technickych plodin, jako treba konopi, s tim, ze jim jidlo pak dovezou.
    Jenomze valka je vzdycky vul, a nekde se neurodilo, nebo to Britum neslo na bitevnim poli podle planu (viz Ukrajina), a lode s jidlem do Indie nedorazily…
    Vysledkem byly statisice az miliony mrtvych. Tyto situace se opakovaly mnohokrat, takze je jasne, ze to bylo lordum v demokraticke Britanii uplne jedno.
    Na netu jsou i nepekne fotky, vypadaji presne jako ti z Dachau, jenom nejsou za ostnatymi draty.
    Celkove sumy mrtvych hladem jsou tak hrozne, ze by cynik mohl prohlasit, jak z toho Zidi jeste vysli dobre.

    1. Podle mého škoda takovou zajímavou věc nepodepsat. Anonymů jsou tu mraky, většinou trolli a kreteni, tak je dost lidí roluje. Nešlo by používat nějakou přezdívku ?

        1. Irů za velkého hladomoru zemřel až 1.5 miliónu z 8 miliónů.

          Čechy za třicetileté války přišly o třetinu populace.

      1. Ma pravdu. Anglicani jsou rvaci.
        Nejbrutalnejsi narod, proto taky ovladli svet.
        Nejvic jsem byl prekvapeny, jak nasilnicky se tam chovaji i zeny.

        1. Myslíte že je to opravdu horší než u američanů, kteří mají vysloveně ve zvyku řešit neshody násilím ?

          1. Myslim, ze Anglicani jsou horsi co se tyce brutality.
            Americani jsou ovsem „potomci“ Anglicanu, takze by se dalo rici, ze jablko nepadlo daleko od stromu.
            Americky zvyk „resit vsechno silou“ a celkove neurvale hulvatstvi Americkych elit (od Bushe pres Trumpa az k Bidenovi) ma svuj puvod pravdepodobne v kulture Divokeho zapadu, kdy „pravdu mela vzdycky jenom bouchacka“.

            1. Málo je známá esej „My – Anglosasové“, ve které se Twain čestně a upřímně snažil odpovědět na otázku, kdo jsou Anglosasové ve skutečnosti. Ve své tvorbě Mark Twain popisuje elitní banket, a situaci, které se stal osobním svědkem. V hale – jeho slovy – byla celá americká elita – bankéři, průmyslníci, finančníci, vojáci a další mocní lidé. Klub byl také nazýván velmi symbolicky – „Daleko na konci Země“. Zatímco Mark Twain chodil po sále a pozoroval všechny přítomné, na scénu přichází předsedající klubu, udeřil pěstí do stolu a vykřikl:
              „Jsme Anglosasové, a když Anglosas něco potřebuje, jde a vezme si to!“
              Vyhlášení, které tento večer zahájilo, vyvolalo v hale bouři potlesku a právě tento okamžik vzbudil v mysli Marka Twaina touhu objasnit tuto otázku. Spisovatel ve své eseji později napíše: „Na banketu bylo nejméně sedmdesát pět civilistů a dvacet pět důstojníků armády a námořnictva. Trvalo to nejméně dvě minuty, než vyčerpali svůj obdiv k tomuto prohlášení. Sám inspirující „prorok“, který ho vytrhl ze svého nitra, stál a zářil úsměvem. A já se na to díval a pomyslel si, vždyť jestli to co bylo řečeno, přeložíme do jednoduchého jazyka, pak se ukáže, že my Britové a Američané jsme zloději, lupiči a piráti, a ještě jsme na to pyšní.“ V následujících částech eseje si spisovatel stěžuje, že se neodvážil na sebe převzít oponentní funkci. Twain si pomyslel, že by byl v roli spravedlivého na této schůzce směšný.

              1. Angličané v jedné zemi vyhladili původní obyvatelstvo.
                Teď zase někdo vyhladí původní obyvatelstvo v Anglii.

                1. Angličané ne, to už byla ta pouliční směska dnes zváná američané. Ale třeba Španělé nebyli zase až o tolik lepší.

            2. To asi ano, ale američané se potom příjmem největších dobrodruhů světa a bojem jak s Indiány tak sami mezi sebou v tom primitivním vzývání násilí docela vyšlechtili.

              1. No právě! Do Ameriky zdrhli ti z Angličanů, kdo už měli za prdelí zákon a spravedlnost.
                Proto to v Americe taky tak vypadá.
                Potomci darebáků, zločinců a dobrodruhů – ne všichni, ale velká část.
                To nikde na světě nedopadá dobře, když se v nějaké obrovské zemi koncentruje tolik dacanů a k tomu tolik principiálně vadných myšlenek.
                Potomci Rudých Khmerů, by mohli o závadných myšlenkách psát dlouhé hodiny..

  17. Titulek z hospodářek dnes je na úrovní “válka se nevyvíjí pro Japonsko zrovna nejpřiznívějí ”
    .
    “Česku se zatím nevede úplně dobře.”

  18. Nechci brát nikomu iluze, ale můžete, prosím, jmenovat aspoň jednu českou nebo československou vládu, které by šlo o blaho tohoto národa, která by pracovala pro štěstí a dobrý život našich lidí? Za níž by státní instituce nebyly vlastním lidem nepřátelské a naopak jim sloužily?

    Snad některé „komunistické“ vlády měly takový úmysl, myslely to dobře a jen dělaly špatně? Ano či ne? A ty ostatní vlády – myslí to špatně a bohužel dělají dobře? Stále jim to vychází. Byla tu někdy doba, kdy naši lidé považovali český nebo československý stát za svůj a nemýlili se v tom?

    Pokud, stejně jako já, takový příklad nenajdete – co je to tedy za elity, vlastizrádnou kliku, která si tu pod různými jmény předává moc sama sobě, hledící jen na vlastní krátkodobý prospěch? A je ten prospěch vůbec krátkodobý? Když se toto táhne celou naší historií? Nebo je to naše vlastní patologie a národní bída, produkující darebáky na vedoucích místech, fungující jako mocenský výtah, který je zákonitě vynáší nahoru? Protože pokud nezjistíme pravdu, ať je jakákoliv, nikdy nenajdeme na tu nemoc lék.

    Každý zdravý organismus potřebuje imunitní systém – pokud jej nemá, je odsouzen k zániku, pomalu vyžírán cizími larvami zevnitř. Máme či měli jsme takový imunitní systém? Pokud ano, co jím je? Vidíme nějaké entity, bojující proti němu, které se jej snaží paralyzovat? Tak by se dalo poznat, o co tu jde…

    Vím, jsou to jen otázky. Ale třeba někoho vyprovokují k přemýšlení.

    1. vládu jednoznačně prospěšnou narodu jsme asi neměli, ale elity jsme měli. Obrozence. Od té doby už ne.

  19. J.A.Komenský v dobách temna:
    „Věřím i já Bohu, že po přejití vichřic hněvu, hříchy našimi na hlavy naše uvedeného, vláda věcí tvých k tobě se zase navrátí, ó lide český.

    Ale je se třeba o to se snažit. Bylo už hůř, zaprodanci tehdy ovládali národ – a změnilo se to.
    Připomíná mi to několik záběrů na YT, jak se někdo jasně blíží k cílové pásce , už začíná zvedat ruce na znamení vítězství a oslavovovat – a v tom zakopne nebo ho někdo předběhne.

    Měli bychom si to uvědomit v okamžiku, kdy začneme vítězit. Ne hned začít s bojem o posty.
    Zakopneme a někdo nás předběhne. A nejspíš ti bude někdo „náš“.
    Nevěřit těm, kteří se začnou ucházet o vedení, protože „jsou zkušení“.

    Zajistit si možnost takového šéfa rychle „defenestrovat“. Čili odvolatelnost politiků.
    Nedávat nikomu možnost se stát nositelem „jediné pravdy“. Čili demokracie, svoboda projevu.

    Nebudu pokračovat – asi každý ví, co je třeba. Ale napřed je potřeba se snažit, aby „vláda věci našich se k nám navrátila“.

        1. Při poměrném systému velmi těžko realisovatelné. Většinový fakt nechceme. Mně by pro začátek stačila automatická ztráta mandátu při změně klubu a možnost vyvolání předčasných voleb.

          1. Ano, ale když neplní předvolební sliby či dokonce usilují o pravý opak, zcela logicky by měl/musí následovat start opravného mechanismu …

            1. I ti mladí/méně zkušení by měli být schopni pochopit, že když se například někdo vetře na flek jako graduovaný elektrotechnik a začne vesele zkratovávat, na co přijde, nemůže být akceptovatelný blbý/drzý argument, že jeho výměnou se nic neřeší …

              1. Problém není to pochopit. Musí se definovat mechanismus. Hlasy oposice asi nestačí, ta by chtěla pořád. Svolávání referenda těžko představitelné. Takže jasné pravidlo, které musí někdo posoudit. Ovšem nemožnost retroaktivity je jasné pravidlo a co udělal Ústavní soud si všichni pamatujeme. Nejsem Eta, neříkám že to nejde, musí to nějak jít, potřebujeme to, jen poukazuji že to není triviální.

        2. Odvolatelnost je málo . Nutností je i hmotná a trestně právní odpovědnost . A to ne na úrovni jedince , ale celého klanu .
          Mnoho lidí nechápe tu skutečnost , že v každém státě této planety , řádí generačně parazitické klany – mafie , které tak vysávají dané národy , už po desítky generací .
          Takže by to ve skutečnosti mělo probíhat tak , aby jednou provždy byl generačně parazitický klan odstraněn z dané země – vyobcován .
          Potrestat viníka , jeho rodinu , jeho přímé i vzdálené příbuzné , protože klan funguje na principu příbuzenské mafie .
          Přímého viníka nemilosrdně potrestat , těm ostatním zabavit 100% majetku , zrušit občanství a všechny je jednou provždy vykopnout za hranice .
          Takže je vyobcovat přesně tak , jak to velice dobře fungovalo v systému občin .
          Stačí jeden takový příklad a rázem dojde ke změně vnímání všechnosidovolování .
          Precedens tohoto opatření už zde je . Odsunutí sudetské páté kolony .

          1. Takže pokud byste Vy byl jeden z těch vzdálených příbuzných, kteří by měli být „vyobcováni“ tak by Vám to nevadilo?

              1. Bylo by to minimálně překvapivé.

                Chtěl bych vidět, jak by panu putinovci nevadilo přijít o všechen majetek, ztratit občanství a být vyhnán ze země kvůli činům například nějakého bratrance, kterého viděl dvakrát v životě.

                1. Toto je přesný příklad zmrda, který bude dělat všecko pro to, aby ho nešlo vykopnout.
                  I za použití takových neplatných argumentů.
                  Viz Zmrdologie I. – IV. Tam všecko je, i s příklady těchto kurev.

      1. K českému Putinovi Starého Kocoura, jde v podstatě o oxymóron: Putin je Rus.

        Československý národ byla účelově vytvořená fikce a bez židovské lobby by Československá republika nevznikla. Česká republika je následkem této rozpadající se fikce.

        Čili nejenže plačete na cizím hrobě milostivá, ale ten váš manžel byla v podstatě iluze, nebyla to životaschopná postava.

        1. Určitě, stejně jako Čechy jsou židovská fikce, protože Moravané a Slezané, až se zbavíme těch tak Chodové, pražáci atd. Globální parasit vás jistě miluje.

          1. Není třeba dívati se černobíle, ostravské nářečí také jistě existuje, rád si je poslechnu, ale že by mělo být státním jazykem……?

            1. Potom ovšem nevidím, kde je ta hranice. Ono je vůbec humorné argumentovat Putinem, že je Rus, a přitom plivat na Československo. Ruská federace je federací, protože je složeno s daleko více národů než vámi posmívané Československo. Ale páníčci rozhodli rozdrobit otrocké státy na co nejmenší celky bez síly a vlivu, tak někteří bez přemýšlení tleskají a radují se. Smutné kino.

                1. Zdeňku pozdě chápající!
                  Putin je Rus z Petrohradu. Ale pojmem „český Putin“ jsem myslel někoho, kdo má stejné vůdcovské vlastnosti. Vy to pochopitelně dobře víte, ale zkoušíte rozpatlat tuhle myšlenku.
                  Tož patlejte…
                  P.S.: Ostravské nářečí už tady slyšet moc není, nejspíš uslyšíte jen nápodobu u lidí, kteří tím baví publikum. Třeba u Ladika Větvičky. „Po našemu“ se mluví tak leda v Těšíně, ale to není ostravština, ale jiné nářečí.

  20. Větu “Vystěhujte se!” mi řekl ostravský papaláš profesní komory v roce 1994. Čili já už nejsem ve vlastní zemi 30 let. Ale zvykl jsem si… Hovado bylo ožralé v 10 dopoledne a chtělo mě mistrovat.
    A takových jsou plné úřady a radnice dodnes.

  21. To je starostí o Británii…. O blaho Francouzů, Němců….
    Banderovci…. aby jednou nebyli našimi spojenci. Spolu s Poláky, Slováky, Maďary, s Rusy anebo alespoň s jejich podporou…. Jednou…. Nikdy neříkej nikdy. Demografický vývoj je sviňa.

    1. Spojenci nespojenci, demograficky vývoj celkem jasně řiká, že minimalně Západní Evropa bude převálcovaná Islámem a USA Hispánci.

      Pochodeň pokroku převzala Čína. Osud Střední a Východní Evropy závisí na tom, jak rychle se zde žijící národy vzpamatují a spoji se s Ruskem ….

  22. Smutné výsledky voleb v Británii jsou výsledek ne ani tak těch, co volili, ale těch co k volbám nepřišli. Účast byla 60%, nejnižší od roku 2001. Kolik z těch, kteří raději zůstali doma dostalo včera od fízlů přes hubu? Kolik z nich si teď v cele předběžného zadržení říká: „Jak se to mohlo stát?“
    Samozvané elity se bojí nejvíc právě toho, že k volbám přijde hodně lidí. Jak se ublinkl Korčok po prezidentských volbách na Slovensku, když přičetl svou porážku tomu, že byla vysoká volební účast.

    1. Ano.

      Volby mohou mohou něco změnit. Viz Slovensko. Tam to opravdu není jenom jako. „Dobro“ tam už ze zoufalství zkoušelo vraždit.

      Tady máme dva bloky. Pětikoalice versus zbytek v čele s ANO. Žádný třetí blok není a nebude. Volit je třeba takticky aby hlas nepropadl. Pastí bude nalíčeno hodně. Je to jen na voličích. Zda budou volit na jistotu ANO nebo nějakého partnera k němu (SPD, Stačilo, možná se ještě něco ukáže).

      To může rozhodnout o tom, zda do propasti půjdeme v čele (s Fialou), nebo se budeme vzadu loudat a odmlouvat a doufat že „to praskne“ dříve než na nás přijde řada. A to není málo.

      Nejít k volbám nebo volit strany pod 5 procent a pak dělat zoufalý binec v ulicích je kravina.

      Britové možná už dnes možná neměli na výběr. My ho ještě stále jakž takž máme.

        1. Kdybychom si hráli na brainstorming, asi bych v prvním přiblížení plácl dvě slova: BUŇKY a BRAINSTORMING …

      1. Přesně, jako posledně. Pořád se na sítích řvalo jak agentury lžou a nakonec měly všechny pravdu. Kdo má v průzkumu 3% nahoru se nedostane. Pak propadne milion a vládne nám 5K. Nyní je třeba volit na jistotu. Naštěsti se relevantní strany spojují.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *