8 července, 2024

Blíž k občanské válce

V USA se rozjíždí nevídaná panika. Od té debaty, kdy se Biden osobně a dobrovolně ztrapnil před miliony Američanů (a také před ruským a čínským politbyrem) se utrhla lavina. Jak napsal Pavel Šik, Američani nejsou Češi. My jsme smějící se bestie, od každého čekáme to nejhorší, předpokládáme, že všichni lžou a jakmile dá na něco štempl Otík Foltýn, tak tomu nevěříme tuplem. Američané jsou ryzejší. Oni mají přece hentu svobodu a žijí ve svobodné zemi, takže jim přece každý říká pravdu, protože proč by jim měli jejich představitelé lhát, že?

No, a když se pak v přímém přenosu ukáže, že Biden zdravící jeřáb nebylo žádné dýpfejk video z dílny ruské propagandy, ale pravda, začínají všichni řešit průser a ptát se, kdo za to může. A tak se pozvolna utrhává lavina a přibývá liberálů, kteří Bidena vyzývají, aby odstoupil, pokud možno teď hned, okamžitě.

Ne, oni to neříkají proto, že by se z nich stali konzervativci. To ani náhodou. Oni jsou stále stejně teplí, zelení, proukrajinští a milují migranty z Mexika, oni jsou prostě jen přímočaří a udělalo se jim jasno, že Biden tohle prezidentské klání asi nevyhraje. A tak je zapotřebí rychle použít nějakou Kamalu, Michelle Obamovou, nebo jiného adepta, aby měl pár měsíců na kampaň. Pokud by se Biden příliš dlouho rozmýšlel a jeho rodina ho příliš podporovala v pokračování kampaně, tak bude další debata, kde Biden zase porazí Medicare, případně začne komunikovat se záhrobím…

Trump zatím zveřejňuje svoje plány. V Evropě nechá jen letecké základny, americké kluky stáhne domů a pokud Evropané budou chtít NATO, tak za svoje a ne za americké peníze. Rusku zaručí, že se NATO dál nebude rozšiřovat, takže v něm nebude ani Ukrajina ani Gruzie. (Chudáci Ukrajinci, milion jich slavně padlo, aby do toho NATO mohli vstoupit) A na závěr se s Rusy dohodne, kolik ukrajinského území si vezmou. Myslím, že Putin měl v posledních nocích velmi růžové sny.

Hele, když Demokraté dokázali už minimálně rok udržet iluzi, že jejich prezident je vlastně úplně v pořádku a kdo si to nemyslí, tak je ruský agent, dokázali ze senila udělat významného globálního lídra, skoro tak velkého jako je Petr Fiala, celkem úspěšně maskovali jeho odcházení od pultíků, mluvení z cesty i další kiksy, tak to není známka slabosti, ale známka síly. Je to podobné jako síla Putina, který dokázal za jediný den zpacifikovat povstání svého kondotiéra Prigožina.

Kdyby lidi kolem Bidena nebyli blbí, tak ho prostě do té debaty nepustili, vymysleli by si nějaké zdůvodnění a celá iluze mohla klidně pokračovat dál. Od desíti do čtyř je totiž Biden docela dobře použitelný. Stačí ho ráno exhumovat, nadopovat, nabrífovat, pustit kontrolovaně před spřátelené kamery, pak ho vykoupat v panenské krvi a uložit do krypty zase do příštího rána.

Pokud Demokraté měli dost moci, peněz a prostředků, aby i ve velkých Spojených státech, kde je všechno příšerně drahé, udrželi tuto iluzi, tak mají i dost peněz, moci, aby pokračovali v politice i nedemokratickými prostředky. Už minule uměli účinně zablokovat žaloby na volební podvody, uměli se postarat o Bidenovu křivku při sčítání hlasů, kdy strýček Joe zázračně předběhl Trumpa, protože se všude naráz dostaly ke slovu hlasy čistě pro Demokraty… zkrátka, když už před čtyřmi roky byli schopni tohoto, určitě nezaháleli a ještě to vylepšili.

Musí jim také být jasné, že pokud prezidentské volby prohrají, tak je konec. Nachystali si spoustu zákonů proti svým politickým soupeřům a pokud by vyhráli Republikáni, měli by je všechny k dispozici. Tentokrát je Trump nenechá velkoryse na pokoji a ruská karta je už poněkud vyčpělá. Notebook Huntera Bidena se vyšetřuje a soudí, zkrátka a dobře v sázce je příliš mnoho. Prostě mohou zastřelit Bidena, aby uvolnil místo někomu jinému a nebo mohou zastřelit Trumpa, aby nepřekážel. V principu je to úplně stejné riziko. Jde jen o to, na koho se bude líp mířit.

Není to tak dávno, co se konaly velkolepě pojaté konference o obnově Ukrajiny a rozparcelování Ruska, které proti tomu skvělému Západu, vedeném liberálními demokraty, nemá šanci obstát. A jen tak mimochodem si ještě střihneme ten grýndýl a zachráníme planetu. A ejhle, ono to najednou spíš vypadá na občanskou válku v USA. Takhle to přece vždycky začíná ne? Vaši vlastní kongresmani vás začnou vyzývat o odstoupení, jiní je označí za zrádce, protože v sázce je hrozně moc, další skupina začne plánovat trasu kolem texaského knižního velkoobchodu… Takhle nějak to začalo i za Lincolna. Příčiny byly trochu jiné, ale průběh je skoro stejný.

A my v Evropě se na to můžeme koukat jak vrány a vědět, že je to každopádně v háji. Žádnou vlastní politiku nemáme, Fiala vše vsadil na Bidena a vlastně se chová přesně stejně jako ti Demokraté. Už skoro tři roky se snaží maskovat pravý stav věcí. Prosím, všimněte si – v roce 2021 mu stačil jen pevný a rozvážný hlas, aby vyhrál volby. V roce 2022 už si musel pomáhat řečmi o ruských agentech, dezinformátorech a chcimírech. V roce 2023 už potřeboval Klímu a Pojara, protože vláda už sama na to udržování iluzí nestačila. Ani s Vítkem a jeho pytlem na mrtvoly ne. Teď už potřebuje gumu Foltýna, protože ani Klíma ani Pojar si s tím neporadili, i když liberálové obsadili i ústavní soud a nainstalovali na Hrad hezký prošedivělý automat na podpisy. Od ledna 2025 si ještě slibují změnu v zákoně o veřejnoprávních médiích, že se stanou hlavními baštami v boji proti dezinformacím. Ať dělají cokoliv, je to ale pořád horší a horší. Už to dopadá nejen na politické figurky, ale dokonce i na ta spřátelená mééédia. Seznam zprávy má stále propad čtenosti i přes proklamace o jiném obsahu.

Myslím, že rozuzlení přijde velmi brzy. Musí. Každý den, kdy Biden zůstane kandidátem, přibližuje Demokraty k porážce, nebo k cinknuté výhře, po které bude následovat něco mnohem horšího, než „útok na Kapitol.“ Každý den, kdy Trump bude na koni, ničí Demokratům stále teoretičtější šance na výhru. U nás by to skončilo blamáží klasickou blamáží, pár lidí by muselo chodit kanálama, vznikly by nějaké nové vtipy a za pá let by na to všichni zapomněli. V USA se v tomto případě aplikují přímočařejší metody jak od Ježova… jen to dělají tajněji.

Okurková sezóna letos nebude…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

150 thoughts on “Blíž k občanské válce

  1. Ja v tej riti volnosti zijem,prehadzovacku by uz davno jebli za katr ale vedia,ze kopa by sa uz postavila a zbrani medzi tou slobodnou holotou tu ohnutou je do prdele i kus.Mna udivuje ta skurvena slizkost a prolhanost vyvazenych medii,pisu barz slaba noc pinocia,propad,nesouvisle odpovede a podbne makke oznacenia tej jeho debaty,bo kurva po 3.5 roku naraz prekukli,ten clovek nikde nevystupoval,nikde s nim neboli rozhovory.maju ty zasrany ideologicko vymeteny demokrati zjazd v Chicago,maju uz vybratych dajakych ,nic jim nepomoze ani hoci daju hatlatitlu ,ked volby nezmanipuluju co nevylujucem v tej volnosti rajskej tu nijaky demokraticky kandidat nebude prezident,debilov totalnych okolo 30% tu,ale to vsade vo svete.Mam tiez us bumazku,zrobil som koli peniazom,o ktore by ma demokraticky ojebali,ak by som mal
    green card myslim duchod,bo tu v tej demokracii a volnosti co prve to$ a nie dajaka holota,ale to vsade menej ci viac tu naisto.Prehadzovacka sedi na koni kurevsky isto,jedine ze zmanipuluju volby to tiez nebezpecne,alebo ho zavru to bude tu smrdiet pusny prach.
    Teraz odbocka vyberal som par tisic $ bo idem domov jak do cobolova tak do pepikova bo ja vsade tam doma ,ale k veci v banke sa ma pytala jake mam zamestnanie a ja odrazu fucken, co sa ma pytas daj mojo money a ona ze to federalna vlada taky zakon,tak som jej povedal ,ze mna sa federal government nepytal ked dal ukrajine 160 milard $,ze to ne prachy government,ale americanov kukala jak tela povedal som jej napis tam co hovorim,kazdy sme tu rovny,vlada neni odomna viac jak ja to v ustave,dala obalku a cela banka kukala jak pojeby,tak funguje volnost a vsetky prachy co tam mam to su moje vyplaty nijake prevody ci cokolvek vsetko legalne dolozene,boha jim demokratickym soudruhum.

    1. Zdravím Coboliku pacholíku. Mám k Tobě jednu otázku – jsi Nick cobolik , nebo podobného jména, který psal k panu Bavorovi úžasné postřehy a vlastní zážitky právě z destinace za louží ? Jestli ano, tak bomba, jsem rád, že vidím po dlouhé době Tvá písmenka.
      Pokud ne, omlouvám se za vyptávání, nicméně Tvé řádky jsou fajn…

    2. Je bez diskuse, že Trumpův resp. republikánský tým (prehadzovacka) se dokázal s VVP domluvit mnohem lépe a bez nevraživostí, než tihle zasraní demokrati s totál senilním dědkem.
      Já chápu, že oni potřebují v té funkci poslušného mopslíka, ostatně i Trump před DeepState párkrát couvl.
      Nicméně, nepůsobilo to tak tragicky, ten chlap byl příčetný a hlavně – běžela otevřená komunikace RF-USA, navštěvovali se, bavili se spolu na summitech, nikdo nikomu nemusel ustřelovat plynovody a JZ byly ve skladovacím módu, myslím.
      Je to špatně?

  2. Nezávislé testy IQ a to několik.
    Pokud poet bodů klesne pod 100, už nemůže subjekt dělat politiku, soudit a třeba řídit letadlo nebo auto.
    Sedli byste si do letadla, které pilotuje 81-letý pilot? Byla by opravdu velká náhoda,kdyby pilotoval velmi dobře. Velké riziko.
    Jenže – nezávislé testy… že?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *