27 července, 2024

Jak to dopadlo a proč to dopadlo

Přátelé, evropské konsekvence si necháme na později. Je vidět, že nejsme jediní, kde se odehrál posun voličských preferencí, ale v europarlamentu bude záležet, jak se vytvoří frakce. Já se teď omezím na konstatování, že Macron rozpustil parlament, ve Francii budou mít předčasné volby, Orbán přejel opozici jak parní válec a na Slovensku se do premiérů střílet smí, protože Progresívne Slovensko vyhrálo volby a v Německu převálcovali vše konzervativci z CDU-CSU, přičemž jejich český protějšek, ODS, dostal upocené tři mandáty za rusofobii.

Včera jsem si udělal promo, jaký jsem dobrý věštec, ale odhadl jsem jen celkové trendy. I mě čekala celá řada překvapení, takže se dnes naroubujeme zpátky na realitu, protože věci jsou, tak jak jsou. Dnes to bude spíše všeobecný rozbor pro připomenutí, proč jsem příznivcem taktiky menšího zla a proč je cesta do pekla dlážděna dobrými úmysly.

Nejprve výsledky:

Volební účast – 36%. Nejvíc v historii. O dost víc, než jsem čekal.

ANO – 776158 hlasů a 7 mandátů.
SPOLU – 661250 hlasů a 6 mandátů
AUTO – 304623 hlasů a 2 mandáty
STAČILO! – 283935 hlasů a 2 mandáty
STAN – 258431 hlasů a 2 mandáty
PIRÁTI – 184091 a 1 mandát
SPD – 170172 a 1 mandát

Propadlo celkem 330 229 hlasů, což je asi 11% z celku. Tedy zhruba poloviční procento oproti předchozím parlamentním volbám. PRO si sáhlo na 60 tisíc hlasů, Svobodní na 50 tisíc, SOC-DEM na 50 tisíc a Paroubek na zhruba 7 tisíc hlasů. Dohromady by z toho byl jeden pěkný mandáteček, ale kdyby příznivci PRO a Svobodných raději volili Turka, měl by tři mandáty. Kdyby příznivci SOC-DEM kašlali na nebinární Šmardo a volili Konečnou, nejspíš by z toho byl také třetí mandát. To znamená, že ANO i SPOLU mohly mít každý o jeden mandát méně a v europarlamentu mohlo být šest národoveckých europoslanců. Stačilo jen volit menší zlo a nevolit dobro, které nemělo žádnou šanci. Místo toho máme v ojroparlamentu Ondřejka Kolářojc, jehož tvář už od pohledu připomíná třetí světovou válku.

Vítězem eurovoleb ve všech krajích kromě Prahy je hnutí ANO. A to byla Babišova kampaň poměrně málo viditelná, odfláknutá a tak nějak průměrná. Přesto vyhrál levou zadní a je stále nezpochybnitelným hegemonem naší politické scény. Klára Dostálová dostala nejvíc preferenčních hlasů, Jermanová poskočila o nejvíc příček, Nagyová se v pohodě dostala. Jak vidno, Babiš nepotřebuje ani extra výrazné kandidáty, kteří dokonce mohou mít mediálně problematickou minulost a nic to neznamená. ANO hraje svou vlastní hru a stále je o krok před všemi ostatními. Nemusí se nám to líbit, ale prostě to tak je. Andrejko ještě neřekl své poslední slovo.

SPOLUkoalice svedla ústupový boj do předem připravených pozic, kterému obětovala dva mandáty. Do europarlamentu se dostal rusobijec Ondřej Kolář. Tatínek má jistě radost. Jo, to jsou ty propadlé hlasy… Ano, Fiala je neschopný premiér a vede nejhorší vládu v moderních dějinách, ale jeho voliči se zatím lekli vlastní odvahy a raději to znovu hodili staré známé firmě, i když uznávají, že to drhne. Rusko a populismus jsou pořád v Praze plnomocný odpustek pro cokoliv. Raději jaderný úder než Babiše.

Fiala se včera tvářil sebevědomě, ale nemohl zakrýt, že všechno je tak nějak ubohé. ODSka má jen tři europoslance a jejich němečtí kolegové CDU-CSU zvítězili na celé čáře. Po zádech Vondry vylezl právě Kolář… TOPka má dva mandáty, Markéta Svetrová Dvousvetrová může slavit. Lidovci si vykroužkovali jen Zdechovského. Jurečka sice říkal, že pokud Lidovci nedostanou dva mandáty, tak odstoupí, ale to byla jen předvolební kampaň. A má pravdu přeceda, jen ať si ho nechají. Při trošce štěstí se Jurečka ještě patřičně ztrapní a Lidovci se už do sněmovny nedostanou, ale odeberou Fialovi nějaká procentíčka.

STAN si o jeden hlas polepšil, ale myslím, že od toho čekali víc. Ale jejich marketéři začali v posledním týdnu pracovat pro Filipa Turka a Kandidátuše se ukázala jako příšerná nutrie, takže i když Vítek Rakušan udělal dobrou kampaň svými debatami bez cenzury, moc to nedopadlo. Jsou prostě stále toxičtější. Myslím, že nakonec budou všichni rádi, že Nerudová je v Bruseli a zmizí v tamní progresívní bažině. Vítek se může dál věnovat uklízení svědků po Dozimetru a Fialově kampeličce.

Piráti jsou prvním nezpochybnitelným poraženým těchto voleb. Dostala se jen Gregorová. Nebinární Pekso a Kolajo je ze hry. Jsou prostě zbytečné páté kolo u vozu, ve vládě nic nedokázali, narozdíl od Rakušana se nezvládli oddělit od Fialy a naopak dopustili, aby za nimi šly všechny vládní neúspěchy. Zároveň s tím Piráti nemohou nic dělat, protože ve vládě je nikdo nepotřebuje. Kolaja byl navíc v debatách agresívní, ale před Kateřinou Konečnou utekl ze studia. Přeji mu příjemné křeče. Piráti měli dementní kampaň s infantilními videi a trapným Ferjenčíkem. Výsledek tomu odpovídá. PIRÁTI se právě transformovali v PRIMÁTY

Motoristé s Přísahou jsou překvapením roku a hlavním vítězem voleb. Podařilo se jim dokonale načasovat kampaň, jejich koalice zafungovala lépe, než by kdo čekal (včetně mě) a tak tak nedostali tři mandáty. Konzervativní pravici poměrně slušně vyluxovali, takže propadlo méně hlasů, než mohlo. Buldozer dívčích srdcí, Filip Turek, má před sebou samá pozitiva a sociální jistoty. V politice samozřejmě není nic jisté ani trvalé, ale v této chvíli mají dobře našlápnuto, aby z malého projektu bylo něco většího. Poprvé se podařilo, že konzervativci dokázali zacílit na mladé voliče.

Motoristé budou bedlivě sledováni, protože u voličů ještě nezakořenili. Každý jejich úspěch teď bude velký, ale každá jejich chyba také.

Dalším vítězem je Kateřina Konečná a její koalice STAČILO! Skoro deset procent hlasů předčilo očekávání. Když si uvědomím, že začala na stejných preferencích jako PRO a dala do kampaně zhruba stejné peníze, ukazuje se, o kolik byla její taktika lepší. Stejně jako Motoristé, i STAČILO! vysálo voliče na levici a propadlo zde ještě méně hlasů než na pravici. Kateřina Konečná nebude v Bruseli sama a má na čem stavět. Kampaň STAČILO! byla z odborného hlediska jedna z nejlepších. Česká konzervativní levice má otevřené dveře k obrodě a růstu. Za STAČILO! se do EP dostala jedna komunistka a jeden nekomunista, což ukazuje, že nová značka není jen závoj na zakrytí loga KSČM. Kateřina Konečná skutečně dala příležitost osobnostem z Alternativy a myslela to od začátku vážně.

Členy KSČM bych rád upozornil dva grafy. Jeden s preferencemi KSČM a jeden s výsledky STAČILO! Kdo má uši k slyšení, slyš!

Smutným poraženým je SPD. Desetiprocentní SPD plus tříprocentní Trikolora dosáhla dohromady šesti procent. Jak vidíte, spojovat se dá dobře i špatně. Kampaň byla plná chyb, korunovali je neúspěšnou demonstrací a ve všem tom zmaru je jediným světlým bodem, že se znovu dostal Ivan David, kterého překroužkovali před Petra Macha.

Pokud se vedení strany nad sebou vážně nezamyslí a nezmění v SPD úplně všechno, v parlamentních volbách nepřelezou přes pět procent. Opět ukázali, jak malé mají tvrdé voličské jádro. Začít musejí okamžitě. Včera bylo pozdě. Paradoxně, nejlépe dopadly pro SPD volby v Praze. Takže jestli se chce Tomio někoho zeptat, jak postupovat s nápravou, začal bych právě tam.

Ivanovi Davidovi bych rád připomněl, že to byl jeho vlastní asistent, Martin Čermák (bývalý asistent Petra Macha), který u Okamury zařídil, aby právě Macha upřednostnili před Ivanem Davidem, což je jeden z hlavních důvodů, proč SPD prohrála na celé čáře. Jestli si takového hada dál bude hřát na hrudi, brzy se dočká dalšího podobného podrazu. A jestli Okamura bude vyhodnocovat volby tak, že generálové to naplánovali dobře, ale je zapotřebí postřílet ty, kteří masakr přežili, good luck. Komu není vzájemné rady, tomu není hospodářské pomoci.

Trikolora se právě odebrala na smetiště dějin, nikdo si toho nevšiml a nikomu nebude chybět.

Svobodní jsou na svém. Vždycky dostanou kolem jednoho procenta a nikdy se to nezmění, ať dělají cokoliv, ať angažují kohokoliv, kdykoliv a jakkoliv. Nepomohl tomu Diviš, nepomohla Šichtařová a nepomohl tomu ani Matěj Gregor, kterého bych doporučil vaší pozornosti. Byla by škoda, kdyby marnil svůj talent u libertariánů, kteří vždycky jen vybudí naděje a pak nic z toho. Je nejvyšší čas Svobodné kopnout do řiti a přestat jim věřit jejich řeči, že tentokrát už to konečně dají, protože to nedají. Nikdy to nedají. Ještě jednou: NIKDY TO NEDAJÍ.

PRO Jindry Rajchla je průser, který jsem půl roku předpovídal. Myslím, že se na jejich údělu nedá nic změnit, protože se nedá nic změnit na lidech, kteří PRO vedou. Srdcařů by tam bylo a je dost, ale jen dole na roznášení letáků. Nahoře jsou Haškové, Vackové, Drbohlavové a Růžičkové. Petr Viktorýn úspěšně dotahuje Janu Volfovou v rozbíjení politických projektů… jeho nápad, že se půl roku před volbami PRO zbaví všech tváří, které předtím těžko budovalo, ve prospěch politických dinosaurů, ten vejde do dějin. Viktorýn má po Trikoloře už druhý zářez a věřím, že nebude poslední.

V PRO by musel zůstat Jindra Rajchl sám a začít úplně od nuly, aby se s tím dalo něco dělat. Že politický svět přijde o Drbohlava, Haška, Vacka a Růžičku, mi vůbec není líto. Svým způsobem, všichni v PRO věděli, že současný směr je špatně. Ale jen někteří měli odvahu to Jindrovi říct a byli za to ihned po zásluze potrestáni. Bez zpětné vazby to pak musí dopadnout špatně.

S volebním výsledkem PRO skončila éra Václaváků. Zůstanou jen vzpomínky a jeden dokumentární film. Ale zbytečné to nebylo. Jeden z řečníků na pódiu, Ondra Dostál, se stal europoslancem. Čtyři roky takhle chodil mluvit po různých demonstracích čtyři roky řešil s Alenou Dernerovou, jak tu energii lidí smysluplně přetavit v něco úspěšného a na konci z toho byl europoslanecký mandát u koalice STAČILO! Dlouhodobá systematická práce s Nielsenem, Vondráčkem, Landou či sdružením SMIS nakonec přinesla své ovoce. Ale dalo to zabrat.

Mimochodem, Ondra Dostál dostal víc preferenčních hlasů než Jindra Rajchl nebo pirátka Gregorová. To jen abyste pochopili, jak ošidné jsou fejsbůkové bubliny a jak důležitá je dobrá taktika a předvídavost. Do politiky nepatří zbožná přání, nepatří tam fandění. Vítězí pragmatismus, přímočarost, schopnost dobrého kompromisu a dlouhodobá soustavná práce.

SOC-DEM je mrtvá, Aliance je mrtvá, Vrabel je mrtvý, ČSSD je mrtvá. V tomto ohledu levicoví voliči projevili víc disciplíny než ti pravicoví a hodili to Kateřině Konečné rovnou. Jaképak zdržování. Mimochodem… pamatujete, že si Socani kdysi dávno odhlasovali tzv. Bohumínské usnesení, že s KSČM nikdy nepůjdou do koalice? A vidíte, komunisté jsou stále zde, s chutí to znovu rozjet, zatímco nad Sociální demokracií smrtka zavírá víko rakve a má tvář Michala Šmardy. Ne nepomohou ani jiné tváře ani další změna loga. Strana už je příliš načichlá morovým puchem. Věděl bych tak o dvou či třech jménech, kterým by stálo za to, hodit lano. Zbytek nestojí ani za záchranu, ani za pláč.

Tolik dneska. Zítra si povíme, co tyto výsledky budou v nejbližší budoucnosti znamenat.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

335 thoughts on “Jak to dopadlo a proč to dopadlo

    1. Ne ne, to jen prohnilost nejen této, ale vlastně především této partaje, dosáhlo nové mety … Aneb úspěšná masivní fekalizace tzv.české politické scény pod taktovkou profesorských strak … Je zajímavé, že do bolševika se kope čím dál usilovněji ve velkém množství bez nároku na kvalitu s rostoucím počtem let od změny , což je ovšem v přímém kontrastu s reakcí toho samého publika na opakovanou destruktivní činnost stračí letky – stihli 3 hospodářské Bílé hory během svých bačování, přičemž nyní mají v rukávu i existenční … Nějak jsem nezaregistroval ve větší míře zcela originálni projevy sarkasmus, ironie a opovržení vůči této entitě – to přece bylo přes čáru kdysi, i dnes …

  1. JE ROZHODNUTO KDO BUDE STAVĚT JADERNÉ BLOKY!

    ČEZ předá vládě tajné závěry tendru na jádro. Experti rozhodli, kdo by měl stavět nové bloky v Dukovanech
    Vláda Petra Fialy chce ještě víc vsadit na jaderné elektrárny a rozšířit tu v…

    Experti ČEZ už mají jasno, kdo by měl postavit nové jaderné bloky v Česku. V pátek své závěry předají v utajeném režimu vládě. Serveru Lidovky.cz to potvrdil mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Jde o největší zakázku v historii Česka, řádově půjde o stovky miliard korun.
    https://www.lidovky.cz/byznys/cez-jadro-dukovany-jaderne-bloky-vlada-tajne-zavery.A240611_174426_ln_ekonomika_rkj?zdroj=LN_otvirak

    1. tak ak to dostane Westinghouse, tak Fini sa tento rok snazili prejst na ich palivo z ruskeho a dopadlo to ako obvykle, musia odstavit JE

  2. Petr Holec na XTV řekl, že „smrdět porážkou vede k další porážce“ a v jiném svém pořadu „Na férovku“ se ptá: „Začal konec Fialy?“
    Češi promluvili. Začal konec Fialy?
    https://www.youtube.com/watch?v=qOExfu5kY3w
    ————
    Myslím, že bychom teď my (spodina) MĚLI být jako oni.
    Měli bychom tyto spekulace o konci Fialy denně opakovat a jako oni hníst tak dlouho, až se stanou mezi lidmi skutečností.
    Tak důsledně. až začátek konce Fialy přejde plynule do středu konce Fialy a pak do konce konce Fialy. Neváhejme a začněme manipulovat veřejným míněním.

    1. A přidat i neurčité poznámky a prošetření kampeliček, ztracených a znovunalezených milionů, podivných „sebevraždách“ a napojení na mafii STAN.

      1. Přesně takhle druhá strana poškozovala Zemana, Babiše, Paroubka… Tak dlouho opakovali lži až se ujmuly bez ohledu na realitu.

  3. Tak si tak říkám, jestli nás pan Sterzik alias Vidlák tak trochu nevodí za nos. Doporučuje volit „menší zlo“, tedy Motoristy raději než PRO. No a teď se dočítám, že pan Vondra z ODS si docela rozumí s panem Turkem od Motoristů a ten jeho přízeň vřele opětuje. Budu citovat pana Turka: „Se Sašou Vondrou máme podobné postoje a podobné cíle a budeme se snažit směřovat do ECR…“ Nelituji toho, že jsem dal svůj hlas PRO a ten propadl. Litoval bych toho, kdybych dal hlas Motoristům, spojencům ODS. Proto věřte sami sobě a svým instiktům.

    1. Jen počkejte, až někdo obviní Babiše ze spojení s ODS. Jestli bude chtít ODS Babišovi pořádně zatopit, tak od nich unikne dokument, že Babiš jednal s členy ODS o budoucí společné vládě ANO s ODS po volbách do parlamentu, a odstranění Fialy z čela ODS.

      1. Pane Gerd
        Ještě je do parlamentních voleb daleko.
        V téhle vypjaté situaci kolem války na Ukrajině,dojde k mnoha hlasováním v Bruselu,takže se mnozí poslanci odkopou a voliči to určité vezmou na zřetel.
        Tady je šance Okamuri,vysmát se jejich voličům.

    2. Nejsem žádný příznivec Turka a mám dokonce silné obavy, kdo stojí za ním. Ale ač se tento výrok iracionálně ani mně nelíbí, při zamyšlení mi nepřijde až tak kritický. ODS je euroskeptická, proti Green dealu, tady si mohou rozumět, pokud odhlédneme od odporné osobnosti sliza Vondry. Zcela jiná věc by byla, kdyby si rozumněl s vládou. Je to chráněnec papatunela, ten snad nevychovává sluhu ODS.

      1. Decentně opomíjíte kočím Turkem opakovaně zmiňovaný obdiv, sympatie k devadesátkové rivatizační reformě, k tehdejším hodnotám a reáliím prosazených stranami, konkrétně VK, k němuž chová obdiv. Kupodivu je mainstreamu jedno, že hvězda eurovoleb prý jen ze srandy zkoušel nackovskou garderóbu ( toto mít na triku člen kterekoliv jiné formace, denně 48 hodin ho trhá spojená mediální žumpa na kousky s cílem anulovat jeho výsledek a tudíž i nominaci, včetně obvinění té partaje z podpory nacismu, atd. ) , a minulost se halí v oparu hlasového podvodného obchodníka z deštěm, a lidskou důvěřivostí i blbostí … Navíc je miláčkem médií i kavárny, páč to těm nenáviděným levičákům ještě natře.
        ODS je mix všeho možného, během dne jsou schopni předvést x veletočů, a dnes je jasné pouze to, že aktivně podporují nácky na obou světových stranách, své pracky mají ve všech špinavostech co stály, dějí a připravují, na jejich fundamentu se za 35 let nezměnilo ani stébla, jejich politicky aktivní členstvo bez následků verbálně vraždí prezidenta i plebs, a jen díky klice, která sosá masivní evropské dotační tituly do vlastních kapes kolaborují s ichtyly z EU všech politických barev ( o kovbojové nemluvě ), a klidně lezou do zadku i SDL – to je ta „konzistentní“ pravicová ODS dneška.
        Euroskeptičtí jsou pro formu, a mediálně nechávají se ušpinit různé Zdechovské, Niedermayery a spol., přičemž defraudanti typu Vondry balancují tak, aby euroskepticky doma vypadali, ale na dotace se vrhnou první …
        Nakonec Vondra sám je otřesný případ vládou pověřeného tichého eurofandy, který za těch cca 700 a více zmizelých kaček neunesl ani minutu skutečnou odpovědnost, neb tupému plebsu stačilo říci, že: on nenese žádnou hmotnou odpovědnost, pouze politickou, a že pouze podepisoval faktury…
        To je dle Vás euroskepse v praxi ?
        Že je polický ksindl napříč spektrem dnes už otevřeně všeho schopen, je fakt, ale nepoučitelný je volič – to je neskutečné, co vše nejen v pohodě projde, ale navíc jaké zažité floskule o nich i oponenti šíří …
        Jak tohle může dopadnout, hádejte , vlastně už po čtvrté nemusíte…

        1. Podle mého naprosto výstižné, ale bohužel i zde se najdou diskutující, nesporně inteligentní, kteří tohle nikdy nepřiznají. Nepřiznají, že ODS byla a je zločinecké seskupení lidí, a to počínajíc Klausem. Někteří si stále malují, že Klaus byl vlastně docela ucházející. Nebyl, za něj začalo obrovské rozkrádání, za něj se odesáci všem, kdo s nimi nesouhlasili, vysmívali a graduje to nyní.

          1. To je diagnóza, 35-ti létá diagnóza mentálního a morálního stavu obyvatelstva, přičemž se to rok od roku zhoršuje, hranice je neustále posouvání především díky „porevolučním generacím“, jenž byly cíleně formovány v dnes dominující masu. Víte, když jsem v druhé polovině devadesátek zděšeně upozorňoval naohromné nebezpečí plynoucí z pronikání různých Kroupů, různých privatizačních a disidentských šíbrů do školství, když bylo zřejmé, co to může, respektive co to přinese a způsobí, jedni se mi vysmívali, druzí mávali pracičkama že jako nic …
            A to se masová poprava plus rozval školství chystal, respektive byl na začátku – nemluvě o společnosti celkově.
            Bohužel, oni ten zápas o mozek, hlavu většiny společnosti vyhráli, páč nikdo z nás tehdy pořádně nezaplatil, k žádnému skutečnému střetu nedošlo, no a tak dnes pouze sklízíme výsledek.
            Popravdě s tím nelze nic dělat, a jimi vytvořené mentální prostředí vylučuje možnost změny – rozsah, rozměr toho vlivu je masivní …

            1. Juj, omlouvám se za chyby způsobené automatickým dokončením textu. V předposledním odstavci mělo být: …páč nikdo z nás tehdy pořádně nezápasil…
              Jsou tam blikance i výše v textu, omlouvám se .
              Mydlím to prstem na klávesnici tabletu, respektive na panelu tabletu a dotykové klávesnici …
              Spěchám, a pak to takto vypadá…

              1. Nevím zda je vše na mne, ale pokud ano, tak jste mne nepochopili. Napíši to jinak. Já Turkovi nevěřím, ale tento jeden konkrátní výrok mi nepřijde až tak strašný.

                Myslím, že z toho c jsem napsal je jasné, že na papatunela mám stejný názor jako Vy dva, na ODS samozřejmě také.

                Nejsem pravičák.

                1. Nebylo to myšleno osobně – pouze jsem zmínil a pak rozvinul to, co jsem považoval za důležité k Vámi zmíněnému dodat. I kdyby jste pravicový volič byl, je to přece Vaše právo si vybrat politické uskupení, které Vám nejvíce názorově vyhovuje. Nenapadlo by mne to zpochybnit, to je přece samozřejmost. Rozumím, snažil jste se o zkratku, v kostce pár slovy popsat možné , očekávané styčné body strak a kena.
                  Mně to nedalo, a malinko rozšířil záběr , aby nebyli omilostněni …

      2. PS: A v případě strak nejde o nějakou občanskou pravici, ale spolek, který spojuje zisk, prachy, majetek, dividendy, defraudace pokud možno na účet eráru… S jakýmkoliv vlastenectvím nemá ta prodejná smečka NAPROSTO NIC SPOLEČNÉHO, v klidu prodají vlastní mámu – když to ponese a zajistí trvalý příjem plus moc.
        V klidu reinkarnovali a podporují jak otevřený fašismus, tak čím dál více prvků nacismu. Ideologicky i ideově mají prostě z hlediska vývoje liberálního kapíku a jeho politického prostředí právě k němu blízko – navíc to tu už jednou názorně předvedeno bylo, ale „prognostici“ všeho druhu to nejen neberou na vědomí, ono se to zapírá…

    3. Proč? Vždyť pravice tohle chce. Píšu o tom už dlouhé roky. Všichni pravičáci sní o té dokonalé klausovské ODS. O prosazování volného trhu, minimálním státě, který nezvedá daně… Rusko moc nemusí nebo se ho bojí… Vondra je z té dnešní ODS skoro nejbližší té původní. Já se nedivím, že mu Turek jde vstříc. Vždyť tohle pravičáci dělají.
      Pokud se vám nelíbí námluvy Turka s Vondrou, tak nejste pravičák, ale jste levičák, jen jste ještě neudělal coming out.

        1. Jsem si skoro jist, že pan soudce si moc dobře uvědomuje, že dotyčnému defacto zachránil život.
          Jakýkoli nepodmíněný trest by znamenal, že krimoši i bachaři, by dětského prcačkáře rozmazali po zdech věznice zevnitř.
          Takhle vypadne z města jinam a už o něm nikdo nikdy neuslyší. A holce se to snad časem zahojí, doufám..

  4. Tak si údajně Ken s Vondrou padli 2 dni po volbách do náruče, že mají společné cíle, hodnoty a program …
    Pak se kurva nedivte, že lidi nechodí k volbám ….

    1. Hele to musel bejt nějakej geniální marketér ODS, který zneužil Dutuši aby vystavila Turka září reflektorů a Prima při tom zadání asistovala.
      Ostatně i ta hranatost atd. nese známky PR agentury. Asi bychom se divili, kdybychom znali pozadí…
      A ještě – obdiv k Àdovi, čistý arijský typ – to není jen tak, bylo by zajímavé vědět víc o jeho původu …

  5. Něco málo čísel

     ANO posbíralo 776 158 hlasů. Podle transparentního účtu přitom za kampaň utratilo 14,2 milionu korun. Takže za jeden získaný hlas zaplatilo průměrně 18,30 Kč.
    ————–
    Spolu pořídila za 20,1 milionu korun celkem 661 250 hlasů. Za zisk jednoho hlasu tedy průměrně utratila 30,40 Kč.
    ————-
    Přísaha a Motoristé, se může pochlubit mnohem úspornějším „nákupem“ voličských hlasů. Vždyť Motoristé utratili 2,9 milionu korun při zisku 304 623 hlasů. Jeden hlas je tedy v průměru vyšel jen na 9,50 Kč.
    ————-
    Stačilo!, druhá z „komet“ eurovoleb, nakupovala hlasy mnohonásobně dráže než Motoristé. V průměru za 58,80 Kč za kus.
    ————-
    STAN vyšel jeden hlas o něco levněji, a sice na 51,90 Kč.
    ————-
    Piráti na něj ovšem vypotřebovali hned 72,20 Kč. Tedy takřka 8krát více než Motoristé.
    ————
    SPD a Trikolora pak jeden hlas kupovaly průměrně za 41,40 za kus a strana PRO za 53,20 Kč.
    ————
    Nejhůře dopadla Sociální demokracie neboli SOCDEM, která za jediný hlas dala 144,80 Kč. Tedy více než patnáctkrát více než Motoristé.

  6. Google a ovlivňování.
    Dr. Robert Malone: Mezinárodní krizový summit ve Washingtonu, D.C. (23. 2. 2024)

    Byla publikována klíčová recenzovaná práce, která prokázala, že Google pouhou manipulací s informacemi, které divák vidí, může ovlivnit volby o dvacet bodů. Korigují co slyšíte, co si myslíte, co cítíte, o čem smíte diskutovat. Stejné nástroje byly například nasazeny na tzv. veřejně označované antivaxery, lidi, kteří váhali s přijetím vakcíny, na rodiče, kteří nechtěli očkovat své děti covid vakcínami. Cenzurní technologický komplex na stereoidech, který je nutné zastavit, nebo budeme vzpomínat kolik svobody jsme v roce 2024 měli.
    https://bezpressu.news/videa/dr-robert-malone-mezinarodni-krizovy-summit-ve-washingtonu-d-c-23-2-2024/

    Robert Wallace Malone je americký lékař a biochemik. V počátcích své práce se věnoval technologii mRNA.

    1. To samé bylo v Dubaji, když tam pořádali monstrmistrovství ve fotbale.
      Pár titulků o příšerných pracovních a bezpečnostních podmínkách a pak už jen bezbřehá zábava.

  7. Z nás si dělají srandu.
    S rádionkou žmoulající v práve ruce, stojí EU ve frontě na plyn před Kremlem.

    Evropa v zákulisí jedná o pokračování provozu rusko-ukrajinského plynovodu

    Ačkoliv navenek nedávno Evropská komise prohlásila, že smlouvu o tranzitu ruského zemního plynu přes území Ukrajiny do Evropy, která koncem roku vyprší, nemá zájem prodloužit, v zákulisí je realita trochu jiná. V úterý to alespoň napsala agentura Bloomberg, podle které evropští představitelé jednají o tom, že by tranzit zachovali, avšak s tím rozdílem, že by rusko-ukrajinským plynovodem netekl plyn ruský, ale ázerbájdžánský.
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-evropa-v-zakulisi-jedna-o-pokracovani-provozu-rusko-ukrajinskeho-plynovodu-40475800

    1. na idnes su najkrajsie k tomu komentare, ze vsak to je afgansky plyn a nie rusky….niekto po dvoch rokoch stale nie je schopny pochopit realitu, ale hlavne je nepriatelov russssssakov:-))

  8. (Ne)myšlení průměrného českého voliče dobře vystihl pan V.K. (AENews), cituji:

    1) V Česku ještě nedošlo ke změně myšlení voličů, protože zatím chtějí zůstat v EU a chtějí zůstat v NATO. To se ale brzy může změnit v důsledku eskalace války na Ukrajině, odkud se střílí americké rakety na ruské pohraničí a brzy mnohem dál. Češi si musí projít znovu Mnichovem, Protektorátem a tentokrát i válkou, aby se probudili do reality a začali volit skutečně pro-národně a vlastenecky.

    Nezapomeňte, že ani vyložený teror covidových opatření je neprobudil, protože k nákupnímu vozíku jim režim prozíravě přístup nezablokoval, jenom museli mít roušky na xichtě a zbytek nákupů obstaraly online aplikace. Nosatý protektor si vyzkoušel, že když správci koncentráku zachovají přístup k nákupnímu vozíku, muklové zůstanou v klidu a relativně spokojení, i když je režim zavřel do novodobého Dachau, pokud jde tedy o lidská práva a svobody. Ale konceptuálně negramotným to nevadí, hlavně že je vozík vrchovatý žrádla a TV bedna plná zábavy.

    2) Voliči v ČR nejsou v pozici, že by si sáhli na dno nákupního vozíku, že by ryli hubou v zemi, že by je vláda hnala na frontu na východ, protože k tomu zatím nedošlo. Konceptualita se u lidí vytváří dvěma způsoby, a to buď tzv. probuzením do reality konceptuálního vědomí na základě studia a četby tlustých knih, anebo tzv. čelní srážkou s realitou, což je druhý a mnohem drsnější a bolestivější způsob nabrání konceptuality. A jakkoliv je to smutné, právě ta druhá varianta je mnohem rozšířenější. Dokud lidé nepadnou na huby, nedojde ke změně jejich myšlení.

    1. Čemu přesně říkáte covidový teror, ciki333?

      Sedm mých spoluobčanů, obyvatel téhož městečka, na mne zavolalo fízly, když jsem v době největší hysterie, vyvolané mj. herečkou Geislerovou, nakráčel do Alberta bez slintáku.
      Sedm mých spoluobčanů, mě fízlům nahlásilo plným jménem. Všichni mě tu znají, díky mému dlouholetému původnímu povolání.
      Sedm mých spoluobčanů asi chtělo, aby mne vyvedli ven, neumožnili mi nakoupit, někam mne zavřeli, nebo aby se mnou „něco udělali“.
      Přesně takto, mi to řekli místní fízlové na parkovišti, když jsem nakládal nákup z vozíku (nikdy nedesinfikovaného) do auta.
      Sedm volání na tísňovou linku 158 a s přesměrováním na místní fízlárnu. Sedmkrát s plným jménem a možná, že i adresou.

      Čemu přesně, tedy Vy říkáte covidový teror? Neděláte si prdel, že ne?

      1. Takze v dobe kdy veda byla rozhadana, kdy se s jistotou nevedelo jake to je a bude onemocneni a jaka opatreni mohou byt tedy uzitecna – ty si to take nemohl vedet ale byl si „svobodny“ a prece si nenechas rozkazovat, zejo… Ses obycejna spina, a nic jineho.

        1. Když věříš médiím a fašounskejm organizacím, tak nejsi zodpovědný občan, nýbrž idiot Hulváte. Sorry. Pravda bolí.

          1. No vida, vida!
            Někteří z těch mých sedmi spoluobčanů, chodí taky číst a diskutovat k Vidlákovi!
            To by jeden fakt neřekl, jak je tahle země malá!

            1. Je zajímavé, jak jsou kovidisté agresivní i po letech. Systém může být blahem bez sebe. To se nám to všechno krásně daří..

                1. Já si myslím, že ti, kteří dosud věří těm lžím o covidu a věří tomu, že vakcíny, spíše tedy „vakcíny“, proti covidu byly přínosem a farma firmy byly skvělé, že je vyráběly a prodávaly.

                  1. Ahá.
                    Ptal jsem se pro jistotu, abisem se doved správně zařadit, víte?
                    Do té správné skupiny, zodpovědných občanů!
                    Až zase bude nějaká další podobná akce.

                    Jako obecně nemůžu přijít fízlům na jméno (protože většina jsou opravdu parchanti), tak zrovna ta hlídka, co tam tenkrát přijela, zřejmě patřila mezi ty „lepší“.
                    Fakticky mi řekli, že vyjížděli po pátém udání z tohoto konkrétního Alberta a taky, že během jízdy obdrželi ještě další dvě.
                    A že radši přijeli dohlédnout, aby se mi nic nestalo, že na sebe mám dávat pozor.
                    Byl to jeden z mála momentů, kdy jsem fakt čuměl, protože to se mi stává už málokdy.

                  2. Jo, šklíbo, ono nejde o to, o čem kdo je přesvědčen nebo čemu věří dnes. Řeč je vedena o tom, co se skutečně vědělo onehdá. Já například křišťálovou kouli jako Teco neměl a ta rouška, v zájmu mém i okolí, mi problém nedělala. Ostatně, Japonci, Jihokorejci atd. berou roušky zcela samozřejmě už i při nemocech „z nachlazení“. Takže nevím, s čím se tady honosíte. Ona úmrtnost v období Covidu, zejména mezi seniory nevzrostla? Ony ty roušky v profesionálním zdravotnictví jsou nanic? Že se nemrzíte.

                    1. Ano úmrtnost seniorů vzrostla.
                      Ono se taky neléčilo, víme? Doktoři ordinovali po telefonu a jejich obvyklá léčba byla, vezměte si něco na kašel a proti teplotě a zůstaňte doma v posteli. Pokud se Vám to zhorší, zavolejte si sanitku. No a potom odvezla seniora rychlá zdravotnická pomoc na JIPku a tam do něj pod tlakem prali kyslík, dokud neodešel na problémy s plícemi.
                      Navíc senioři se báli i k tomu doktorovi zajít, aby v ordinaci nechytili covid. Klasický byl případ Dušana Vančury, zpěváka a textaře Spirituál kvintetu, který se tak bál, že se u lékaře nakazí covidem, že tam raději nešel a zemřel na sepsi po zánětu zubu!

        2. Ale , ale, měl si Hulvate na hubě roušku? Měl! Tak ti nic nehrozilo. A pokud si měl posilovací vakcíny , tak si mohl být v klidu, ne?
          Byli blázni, co nosili hadr na hubě i v lese, možná i v posteli s manželkou.

          1. Někteří spoluobčané jezdili na kole namodralí s rouškou i do kopce v lese. Málem roušku vdechli.

            Naši soudruzi z Aaameriky to měli dobře zorganizované.

            1. Bingo, s Petriho miskou ve formě roušky na hubě byli strašně IN – po očkování ještě více a odmítali sedět s neočkovanými v jedné místnosti bez roušek …

          2. Ano, věda byla tak strašně rozhádaná, že ty vědce pro jistotu k poradě ani nepřizvali!
            A vládám namísto nich radili výživoví poradci, machři přes excelovský grafy, nebo deratizátoři!
            Já být soplivým kokotem ze Slovenska, radši držím hubu, když si nic nepamatuju!

        3. Je to ještě věda, která pracuje na straně nás lidí? NE NENÍ!

          Dr. Malone – Formování masové psychózy
          Úvaha nad fenoménem dnešní doby. Nacházíme se v situaci, ve které jsme aktivně psychologicky řízeni nějakým subjektem, který z toho má finanční a mocenský prospěch. Jak z toho ven?
          https://bezpressu.news/videa/dr-malone-formovani-masove-psychozy/

          Sen. Johnson: Zdravotní agentury a Covid kartel/sestřih
          26/2/2024 proběhlo ve Washingtonu setkání cenzurovaných odborníků, které uspořádal senátor Ron Johnson, na téma „Federální zdravotnické agentury a Covid kartel : Co skrývají?“. Krátký sestřih důležitých sdělení. Vystoupili: Ed Dowd, Dr. Robert Malone, MD, Dr. Pierre Kory, MD, Mattias Desmet, Dr. Bret Weinstein, PhD, Rob Roos Phillip Kruse, Lara Logan a další.
          https://bezpressu.news/videa/sen-johnson-zdravotni-agentury-a-covid-kartel-sestrih/

        1. Že bych je nasral jen tím, že jsem se odmítl podílet na rozpoutané hysterii a nesdílel ji s nimi?
          Tím, že jsem se odmítl podílet na šikanování, na podnětech k upokutování k smrti, nebo na kategorizaci lidí?
          To se mi nechce věřit.
          Myslím si o těch sedmi volajících, něco o dost jiného.
          Třeba to někdo dovede definovat líp.
          Nezaváhali, nehleděli na nic, ani na nikoho – a zodpovědně zavolali.
          I na tohle počínání máš nějakou vtipnou repliku?

      2. „Čemu přesně, tedy Vy říkáte covidový teror? Neděláte si prdel, že ne?“
        ad 1) (Skoro) povinné vakcinaci, povinnému nošení náhubku, povinnému testování (=šťourání špejlí v cizím nosu) a omezení volného cestování.
        ad 2) Ne, nedělám si prdel…

        1. Já vím, že neděláte.
          Ale pro jistotu jsem se musel zeptat, protože to bylo fakt neuvěřitelné období.
          Pro mě osobně, teda určitě.
          Jen si to zkuste :
          Zkřížit už několikáté, hořké zklamání ze stále stejných typů spoluobčanů (tzv. vohnouti) s nasraností na čím dál neschopnější stát, do kterého už padesát let sypete daně.
          Přitom ale nejste tak úplně přesvědčeni, že z nich vyměřený důchod, tomu fakt odpovídá.
          A ten stejný stát Vám potom, když ho fakt potřebujete, ukáže fakáč a řekne:
          „Máme demokracii! Každý za sebe a na vlastní nebezpečí!“
          No schválně, co Vám z toho vyjde…

  9. „A kdyby bylo předmětů s haknkrajcem víc, mohl by být výsledek koalice Přísaha a Motoristé v evropských volbách ještě lepší! Kdo dokáže tomuto předpokladu oponovat, když jen pár předmětů s nacistickými symboly vyneslo takový zisk? Evidentně je tento trend Turkovým voličům když ne přímo sympatický, tak přinejmenším blízký.“
    https://www.novinky.cz/clanek/komentare-ocima-sasi-mitrofanova-lokajsti-plebejci-utoci-40475620#
    No, přečtěte si zbytek sami, pokud máte zájem, ale radím vám dobře plebejci připravte si k ruce kýbl.

  10. Ukrajina sedí na 12 bilionech dolarů surovin. „Nechci ty peníze dát Putinovi,“ řekl americký senátor
    (Echo24)

    1. K otazce mravnosti koristi : V létě 1945 prisel ke Stalinovi podat hlaseni vůčihledě dobře naladeny armadni velitel. Po skončeni se osmělil : Soudruhu Staline, nechtějí mi schválit dovoz moji válečne kořisti z Německa. Bylo by možne mi to povolit ? Bylo by to možně, řekl Stalin, predložte seznam. Lampasák okamžitě vytáhl z kapsy lejstro. Stalin ho vzal a napsal na nej : Vydejte soudruhu plukovnikovi jeho harampadi. J.V. Stalin. Spokojený chlap si to prečetl a zarazil se : Soudruhu Staline, já jen ze tam je chyba, jsem generálplukovník. „Ne, tam je všechno spravně, soudruhu plukovníku…“

    2. Jistěže. Míra starosti o svobodu, demokracii a lidská práva je úměrná přírodnímu bohatství cílové země a nepřímo úměrná ochotě tamní vlády se o ně dělit za podmínek výhodných pro zájemce.

  11. Velké překvapení v Rakousku!

    Dnes 11. 6., 14:34
    Katolické Rakousko v šoku. Muslimů je na vídeňských základních školách víc než křesťanů
    Jitka Zadražilová

    Ve vídeňských základních školách tvoří muslimové největší náboženskou skupinu. S velkým odstupem jsou na druhém místě katolíci, uvádějí nejnovější statistická data, která v úterý představil Christoph Wiederkehr, náměstek vídeňského primátora.
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-katolicke-rakousko-v-soku-muslimu-je-na-videnskych-zakladnich-skolach-vic-nez-krestanu-40475859

    1. Vídeňský válčik.

      Muslimů je plná škola,
      křesťané se krčí v rohu.
      Z minaretů alach volá:
      “Já Bohovi vypomohu!

      Ztratili jste svoji víru,
      kostelem je pro vás Lídl.
      Rozšlápli jste dýmku míru,
      jste jen všivý bílý ksindl.”

    2. @ Archangel_Michael 11 června, 2024 (14:42)

      V zemi, kterou nesmíme jmenovat, je muslimů až 30 %.
      Nějaké velké problémy tam nejsou.
      Protože pro všechny platí stejná práva a hlavně: povinnosti.
      Žádné zvýhodňování, inkluze, žádné bagatelizování trestních činů („On za to nemůže, vyrůstal v hrozném prostředí.“ nebo „On by deprivován, on za své činy nezodpovídá…“

    1. Turka volilo hodně lidí jako náhradu za ODS, a on sám se chová předvídatelně a podle toho co hlásal. Kdo v něm viděl něco jiného, jeho chyba.
      Že zafungovalo spojení se Šlachtou ale nechápu doteď.

        1. Nechápu že voličovi ODS nevadilo spojení se Šlachtou, holt politice nerozumím. Asi to přebil Klaus a svěží kampaň.

    2. Vypadá to, že pan „domácí“ by měl pro příště do volebních návodů a doporučení přidat zásadu, že strany a lidi bez minulosti nebrat. Mohou to být pasti.

      1. Kdepak… Turek je pravičák a pravičáci přesně tohle chtějí. Chtějí tu původní ODS. Tu, kterou spolu s Klausem spoluzakládal Vondra. Tu konzervativní plnou řečí o volném trhu. Pravičákům nevadí Vondrova rusofobie. Těm vadí, že se modroptáci odklonili od volnotržních principů a nízkých daní. Turek dokonale naplňuje jejich definici pravičáka.

        Komu se to nelíbí, ten je levičák, jen ještě neudělal coming out. Proto říkám, že dělení na pravici a levici není mrtvé, jen potlačené. Ale uznávám, našlo se dost lidí, kteří volili Turka, ale vlasntně chtěli SPD bez Okamury nebo Konečnou bez KSČM.

    3. Pokud se Turek shodne programově s ODS, znamená to, že se shodne s Fialou a hlavně Černochovou na pokračování války? To ale Jeho Hranatost před volbami neřekla!

      Jsem ráda, že jsem volila Stačilo!

      1. Jeho hranatost to před volbami řekla dostatečně zřetelně! To jen jeho voliči si toho nevšimli. Když voli volí voly je výsledkem točvolant. Dříve piráti, různé biomasy atp.

      2. Opravdu potřebujete od typů Turkova ražení podepsané prohlášení, že určitě, ale opravdu určitě není demoliční koník a jejich spojenec nejpřirozenější , ač mu křupanství plus lokajská slabost pro luxus a tržní rozpoctový i sociální masakr doslova tryská z huby, kukadel a jako sláma čouhá z bot ? To lidé nemají uši a oči? Nebo co vlastně chybí?
        Jsem spíše v šoku, že domácí vychvaluje Turecké voliče, ač je lehce identifikovatelná motoristova slabost pro vcelku specifickou vývojovou verzi liberální demošky, jenž znovu po odmlce ovládá atlantický „demokratický“ svět…
        Apropo, měli mu popřát dobrou chuť k tomu lovu a masakru levičáků všeho druhu, čímž se sám chlubil ve stylu jistého Pavlíka z Práglu.
        Není od věci předpokládat, že motorista bude jeden ze záchranných kruhů Pavlíka, a nejspíše v budoucnu najdou nejeden společný bod, zájem a názor.
        Skutečně majstrštyk ta pochvala volby Turka – aneb když nestačí jedna kupa nàcků, je třeba obrátit zrak ke kupa, která vypadá a páchne nemlich stejně jako ta původní…
        Inu, budiž…

    4. Do frakce „Evropští konzervativci a reformisté“ chce i Orbán. A to od lidovců. Je teda Orbán „svině“, když byl zrovna u těch lidovců, kteří tu EU spolu se socialisty tak zprasili? A navíc chce do frakce, kde je Vondra?
      Pro srovnání, Konečná je zase ve frakci „Evropská sjednocená levice a Severská zelená levice“. Znamená to teda taky, že je „svině“, když je ve frakci se zelenými magory?

      ODS je mmch proti vstupu Orbána do té frakce. Přesto, že by jim to posílilo o 11 křesel. Oni tam k postoji ODS musí přihlížet, protože i když tam teď jsou jen tři, jsou spoluzakladateli té frakce. Neznamená to, že co si Vondra vzpomene, podle toho tam budou všichni skákat, ale Turek mu nemůže říct, že je kokot, i kdyby si to stokrát myslel. Nejde o osobní charakteristiky, ani o to, že „je to jasný, Turek je jeho poskok“. Stejně tak neznamená, že ECR je o ničem, protože tam mají Vondru (podobně jako Evropské levice je super, protože tam mají Konečnou). Znamená to, že Turek se chce stát členem té frakce.

  12. Česká realita den po volbách:

    Dostálová už greenDeal nechce rušit, nýbrž ho upravit.
    Turek se na Primě lísá k Vondrovi.

    Budu poctivě sledovat EU hlásování a to bude teprve zklamání ze všech „opozičních“ stran.

    1. asdfsdgf
      Jediný pan David je opozice Bruselu,další jsou pro EU,pro USA,pro válku.
      Jen tak tipuji Dostalovou na komisařku.

      1. Dostálová na eurokomisařku kandidovat nemůže. Kandidáta podle koaliční dohody navrhuje buď STAN a nebo Piráti. Schvaluje vláda.
        STAN….Nerudová, Síkela. Piráti podle posledních zpráv uvažují, že navrhnou vypadnuvšího Kolaju.

    2. Klasická česká politická verbež, ale vše bude v pohodě, bez následku nebo korekce, páč volič je ze stejného těsta …

  13. jo dopadlo, dopadlo, mně ale zajímají naši presstituti.Zajímalo by mne, zda vůbec čtou diskuze, pod jejich velečlánky. Já většinově čtu diskuze a až pak články. Vážně je to zajímavé.

    1. Já vždy čtu článek, pak případně dávám komentář. Pokud se zajímáte pouze o diskusi, nechcete ve skutečnosti diskutovat, ale děláte jenom pavlačovou drbnu.

    2. Taky čtu nejdříve diskuze a pak někdy článek. Nemyslím litterate, tady čtu nejdřív článek.
      Ale iDěs, tam zabruslím do diskuzí nejdříve. Když je to něco nového, musí to skalní přisluhovači nejdříve vstřebat a na vysír. ání nemají chvíli čas.
      Včera jsem projela i seznam a kupodivu se tam ukázalo, že lidé mají dobré informace z mobilizace na Ukrajině. Že ví, že kdo může tak utíká a že jsou loveni.
      Výší. rači byli tak překvapení, že 32 mužů uteklo před Zelenského mobilizací do Maďarska, že se moc necukali.

    3. To jako opravdu máte žaludek číst ty zvratky jak od presstitutů, tak zcela politou alej diskuzí ? Obdivuhodné. Nebo při četbě polykáte Kinedryl, což je prostě při konzumaci té hrůzy třeba …

  14. Proč nastávají změny k lepšímu tak nesmírně pomalu?
    „Konceptualita se u lidí vytváří dvěma způsoby, a to buď tzv. probuzením do reality konceptuálního vědomí na základě studia a četby tlustých knih, anebo tzv. čelní srážkou s realitou, což je druhý a mnohem drsnější a bolestivější způsob nabrání konceptuality. A jakkoliv je to smutné, právě ta druhá varianta je mnohem rozšířenější. Dokud lidé nepadnou na huby, nedojde ke změně jejich myšlení.“
    Více v nejnovějším článku tady:
    https://aeronet.news/putin-pry-poslal-do-prahy-agenta-aby-zapalil-autobusy-mhd-demence-ceskeho-premiera-ma-zakryt-vyprask-petikoalice-v-evropskych-volbach-a-nema-ani-odvahu-slozit-mandat/

    1. Ke konceptuálnímu čili pojmovému myšlení je třeba aktivního úsilí, a to i nepříznivé vnější okolnosti probudí jen u drtivé menšiny lidí. Bohužel.
      Analogicky pacholka umravňuje hrozba biče, nikoli konceptuální myšlení.

  15. Eurovolby v naší kotlině mají význam čistě symbolický. Jako symbol neselhaly a pan profesor opět pochopí signál po svém a napíše další knihu, jak to dělá dobře. Co je pro mě důležitější, je, že na západ od našich hrani je hodně nas… voličů, takže existuje potenciál na změnu. Pokud k ní dojde, budeme její součástí, ať se to tu místním politikům líbí nebo ne. Na zvolení stačí něco představitelného pro všechny, viz. Turek a auto. Vůbec nemá cenu voličům cokoliv se snažit vysvětlovat, pokud jsou Vaši protivníci dostateční tupci, jde to samo (viz. taky profesorka z Brna). Největší boj se odehraje zcela mimo nás. Desítky tisíc lobistů v EU někomu udělali bezva kšeft za Vaše peníze, viz neuvěřitelný byznys s povolenkami, který je od začátku největší sviňárna vůbec. Pokud si někdo naivně myslí, že krachující průmysl není pro někoho skvělá obchodní příležitost, tak v naší kotlině asi 30 let chrápal. Podívejte se kolem sebe a odpovězte si na otázku, zda na tom někdo nevydělal. Pokud těmto šmejdům někdo sáhne na penězovody, tak to teprve uviíme, čeho jsou schopní. Zatím se mohou spolehnout na stále blbější populaci degenerovanou stále ryhleji tzv. umělou inteligencí a nechopnost, tupost a leváctví stávajícíh a mnha budoucích poslanců v EU a za nás můžeme jen doufat, že dojde ke korekci.

    1. V roce 2019 vyhrála eurovolby 5k, dohromady měli 57% křesel.
      Následně dostali v parlamentních volbách 2021 celkem 54 % křesel.

      Takže jestli se splní Vidlákova teorie, že eurovolby jsou předobraz sněmovních voleb, může v roce 2025 sestavit Babiš vládu i bez ODS.

      1. Ano i já doufám, že vláda svou arogancí a tupostí to ještě víc usnadní. Nicméně jak jsem psal. Podstatné pro nás bude dění na západ od našcih hranic a to zda dokáží lobistickou a progresivistickou chátru umravnit. Pokud ne, pojedeme dál podle jejich not. Kdo vyhraje u nás volby bude mít mantinely dané a všechny ty povídačky budou jen k pivu.

    2. Re: Pepik

      Populace není vedena k degeneraci tzv. umělou inteligencí, nýbrž umělým a neziskovkami podporováným rozvolňováním školních osnov.
      Nevěříte-li, zeptejte se kterékoli učitelky či učitele na prvním stupni ZŠ, kterému je nad 45 let.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *