8 září, 2024

Může za to Putin…

Předseda Ústavního soudu, Baxa, si stěžuje, že ústavní soudci po svém rozhodnutí o valorizacích důchodů čelí výhružkám a hejtování. Šafr se ve svém plátku FOR RUM 24 vyvrací, že lidé na Rakušana při debatách vlastně už jen nevybíravými slovy nadávají. Věra Jourová si stěžuje, že EU je v Česku „pokažená značka.“ Novináři se zamýšlejí, jak je možné, že se vyhrocuje soužití Čechů a Ukrajinců, když nás Putin přece okamžitě napadne, hned jak teda zvítězí na Ukrajině, kde nezvítězí, protože ruská armáda je neschopná.

Všichni společně mají jedno univerzální vysvětlení… dezinformace. Nejlépe přímo z ruské trollí farmy. Proti dezinformacím je třeba bojovat, odhalovat, kriminalizovat, postavit mimo zákon… sice nikdo neví, jak zabránit tomu, aby si lidé mezi sebou špitali něco jiného, než co říká Česká televize, případně česká vláda, ale o to víc o tom žvaní a připravují strategie, které jdou úplně mimo.

Nikoho totiž ani na chvíli nenapadne, že by chyba mohla být v nich. V jejich neschopnosti, nekompetentnosti a velkohubě vyřvávané hlouposti, kterou dnes a denně dávají najevo na sociálních sítích. Dezinformace nejsou zapotřebí. Stačí je všechny konfrontovat s jejich staršími výroky, které sami, osobně a dobrovolně dali na fejsbůk. Zbytek se stal sám.

To samé platí i pro majnstrýmové intervjuky. Proč lidé odcházejí od jejich pořadů a raději „loví v bahně sociálních sítí?“ Protože to bahno smrdí méně a obsahuje více perel než tvorba Česká televize. Brilantní myšlenky už v televizi nenajdou. Dávno tam nepouštějí nikoho, o kom nevědí předem, jak bude mluvit. Originální názory a trefné postřehy, to se musí hledat v divoké bažině internetu. Ne každý se spokojí s plytkým zpravodajstvím, které je navíc tak předvídatelné, že je zbytečné se na něj koukat. Co bude dneska v Televizních novinách, to vím i bez televize.

Jak je možné, že ten Tucker Carlson má takovou sledovanost, že? Navíc si (hajzl jeden) jede udělat rozhovor s Putinem do Moskvy, i když mu to americké úřady zakázaly…

Udělali jsme to dobře, ale špatně jsme to komunikovali… to je další častá mantra našich pětikoaličníků. Mají nejlepší marketéry. Platí je naprosto opulentně ze státního (tedy z našich peněz). Věnují komunikaci víc času než práci. A stejně to komunikují špatně… Jak je to sakra možné? Vždyť pro ně pracují ti nejlepší z nejlepších?

Je to jednoduché… kde nic není, ani čert nebere. Nevládnou dobře. Kdyby vládli pořádně a kvalitně, tak to jejich marketéři národu prodají úplně hravě. Není nic jednoduššího, než prodávat úspěchy. Ty se prodávají samy. Mnohem těžší je, prodávat průsery. A když jde o průsery kontinuální, nepomůže ani Cerha s Růžičkou. Navíc chybí zpětná vazba, kterou média neposkytují, protože vymlčují stále větší kus reality. Když pak jsou naši papaláši konfrontovaní s realitou, diví se, jak drsná je. Najednou brečí a lomí rukama, že jsou na ně lidé zlí.

Orbán klidně sám prošel mezi protestujícími zemědělci v Bruselu, nikdo mu nezkřivil ani vlásek a ještě mu aplaudovali… Ve stejné Karviné, kde musel mít Vítek Rakušan početnou ochranku, tam mohla Kateřina Konečná bez problémů udělat debatu bez jediného bodygárda. Tam, kam Petr Pavel může jen s hradní stráží, tam mohl jeho vzor, Havel, bez jakéhokoliv doprovodu. I ten Andrej Babiš může klidně mezi lidi a nemusí se jich bát. Kdybych byl marketér hnutí ANO, tak všude ukazuju fotku Vítka v Karviné a jeho ochranky a vedle fotku z jakékoliv debaty Babiše s občany. Nic víc není zapotřebí.

Vítek Rakušan si myslí, že svými debatami ukázal sílu a že mu to politicky pomůže. Ve skutečnosti už prohrál. Právě pro ty gorily, které musí mít za zády. Nepožívá žádné úcty, jen pochlebování nebo nenávisti. Nic mezi tím. Nemá žádnou autoritu, má jen zaplacené bouchače. Nemá ani plán, ani úspěch, má jen marketingovou agenturu. Politickou mrtvolu můžete nabalzamovat, obléknout a navonět, ale pořád bude mrtvolou.

Prohrají.

Prohrají, protože jsou neschopní. Protože prošustrovali jakoukoliv autoritu i osobní integritu. Prohrají, protože nemají plán, jen floskule. Prohrají, protože nakonec je všechno o lidech. Marketing může posloužit jako zesilovač nebo zeslabovač, ale reklama sama o sobě úspěšný politický výrobek neudělá.

Lidé jsou prostě naštvaní. Jsou naštvaní na svoji vládu, na Evropskou unii, na neschopné správce a užvaněné hlupáky, kteří se pasují do role odborníků. Jsou naštvaní na množství nesplněných slibů, nekoncepčnost, jsou naštvaní, že si Fialu zvolili a on už dva roky mluví o tom, že čeští občané nejsou jeho prioritou. Na to nebylo zapotřebí ani jednoho jediného ruského trolla. Tohle všechno si Pětikolka zařídila sama, osobně a dobrovolně.

Pokud budou po sítích dál honit dezinformátory, dál budou hledat ruské trolí farmy, kriminalizovat jakýkoliv tvrdší výrok a platit toho troubu, Romana Mácu, který za ruského kolaboranta označí naprosto kohokoliv, kdo se mu nehodí do krámu, nikdy nebudou dělat správné kroky a nepomůže jim ani deset reklamních agentur. Vždycky se jejich úsilí bude míjet s realitou a o to větší bude jejich pád.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

218 thoughts on “Může za to Putin…

  1. OT
    Po speciální operaci má EU v úmyslu učinit ozbrojené síly Ukrajiny součástí svých vlastních vojenských kapacit a integrovat ukrajinský vojenský průmysl, prohlásila Ursula Gertrud von der Leyenová.

    Šéf Evropské rady Charles Michel řekl Evropskému parlamentu, že je šokován výzvami k míru na Ukrajině a vyhlídkou, že Krym a Lugansk zůstanou součástí ruského území.
    „Jsem ohromen, když slyším krajní levici říkat, že bychom měli přestat dodávat zbraně Ukrajině. Co chcete? Aby se Ukrajinci bránili vodními pistolemi nebo hlasitými projevy?“ – řekl.

  2. Ty „výhrůžky“ ústavnímu soudu budou beztak jenom virtuální. Podle stejného scénáře, jaký byl v seriálu Panoptikum města pražského, díl „Atentát na ministerského předsedu“.

    1. Ještě by se Baxa mohl rozbrečet, jako Olga Richterová.
      Děláme politiku proti občanům a oni nás za to nemají rádi, bůůů…

          1. Hmm, a koho to má jako rajcovat?
            Zvěřinec nic moc: jeden bobr se zimním kožichem a dvě malé kozy… K tomu ještě psí miska se žrádlem. To není na nějaké palmáre.

  3. „Starý kocour napsal: 5 února, 2024 (23:49)
    Slůvko „stát“ je použito ve smyslu „stát si na svém“.

    Problém, myslím, ovšem je, že „my“ si na svém stojíme.
    Ale je nám to „plat prtné“, protože oni mají v rukou moc – míněno sílu rozhodovací a státního donucení. Mají ve svých jedovatých pařátech vše – funkci prezidenta, Senát, Poslaneckou sněmovnu, vládu, Ústavní soud, justici jako takovou, rozhlas a televizi, tištěná i internetová média mimo alternativy. Jejich prostřednictvím rozhodují co je pravda a co je „dezinformace“ – třeba právě dnes https://www.novinky.cz/clanek/domaci-i-politici-siri-dezinformace-a-to-i-ti-vladni-rikaji-experti-40459669

    To, co není jejich „pravda“, jsou podle nich dezinformace, které si klidně dovolí i kriminalizovat, ačkoli o žádné „dezinformace“ nejde, ale jde o NÁZORY, jejichž svoboda je formálně zaručena Ústavou /čl. 17 odst. 1,2 Listiny práv a svobod – „(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
    (2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.“
    A každé rozhodnutí, i těch jejich mocenských a ostatních orgánů, by se mělo přijímat na základě svobodně vyjádřených názorů, byť objektivně chybných, chybných tak, jak už je člověk /a nejen člověk/ tvorem chybujícím.

    Nemůže se vnucovat otázka – skutečně stačí jen „stát si za svým“?
    L.

    PS
    I Jan Hus, i Giordano Bruno a po nich řada dalších, vždy v době majitelů jediných pravd, si stáli za svým.

      1. Ano.
        Objektivní stav rozložení sil.
        Přesněji – rozložení sil v době hlasování.
        Na základě podvodných slibů, na které jim vždy naletí hlupáci nebo i jen prosťáčci – samozřejmě kromě jejich vlastních „pappenheimských“, kteří z toho profitují.

        Ale i to hovoří o perspektivnosti různých „revolučních nadšení cestou mírného pokroku v mezích zákona“, když reálná opozice schopná to změnit – ne ta v podstatě odnož stejných politických směrů, jako je sama koalice – v zemi fakticky neexistuje /kromě různých „výstřelů do tmy“ a kromě sdružení kolem Kateřiny Konečné, které se „tam“ sice dostane, ale bez sebemenší šance cokoliv změnit/.
        L.

        PS
        Nicméně, na rozdíl od mnohých tady, díky, pokud je od koryt vyžene Babiš a ANO. Lhostejno s kým v koale.

        1. Ach jó, Lexi….
          Lidi si je zvolili, uspěli také díky Rychetského kličce.
          Pokud budou lidé volit jako debilové, budeme mít vládu slouženou z vychcaných debilů.
          Co s tím?
          Nejspíš si dát panáka toho léku ze švestek.

        2. „Nicméně, na rozdíl od mnohých tady, díky, pokud je od koryt vyžene Babiš a ANO. Lhostejno s kým v koale.“

          Souhlas. to by byl pokrok. Důležité je, aby ANO bylo schopné sestavit slušnou většinu i s SPD. I kdyby ji mělo pak jít do koalice s ODS.

          1. Ano, přesně jako za časů, kdy ČSSD ještě byla Paroubkova, an hlasoval i s Marťany /zmrd Špidla ji předtím zaprodal, ač měli s KSČM pohodlnou většinu 111 mandátů – a nemusel zvát komunisty do vlády, ale udělat s nimi „tichou“ koalici, jak to mnohem později v 2017 udělal Babiš s Hamáčkem a Filipem – sestavil ušatý autista tu známou 101 se „slizkými hady“ z KDÚ ČSL a Unií svobody/.
            Je třeba, aby ANO s SPD měli 101 mandátů a pak si může Babiš vybírat. Že v úvahu by přicházela asi jedině ODS bez fialového hnusu a jeho nejbližších podržtašek, je nabíledni. Nedovedu si představit ANO s Piráty, STAN, Lidovci či TOP.
            L.

    1. V rozhovoru je spousta velmi zajímavých míst. Např. toto:
      TUCKER: Koho byste chtěli vidět jako příštího prezidenta Spojených států?

      PUTIN: Ještě jednou není na nás, abychom to říkali nebo se do toho pletli. Navzdory dlouhodobým obviněním se do vašich voleb nepleteme. Nepotřebujeme, protože věci stejně nakonec řídí stejní lidé.

      Potom si klikněte na vložené video (kde jsou v náhledu vidět ty blesky nad Capitolem) a dostanete se na jinou stránku, kde je v hlavičce anglicky napsáno:

      VAROVÁNÍ:
      Zhlédnutí následujícího videa vám poskytne přístup ke znalostem Vláda si nepřeje, abyste věděli o tajné starověké technologii a o tom, jak ji používají k ovládání vašeho mozku.
      Zapněte si reproduktory…

      Klikněte na WATCH (sledovat) a objeví se vám možnost přehrání krátkého úvodního videa s názvem
      „Toto vesmírné tajemství je před vámi skryto“

      (Sdělení videa silně koreluje s některými kapitolami v knížkách od pana „VK“ z AE-News.
      Možno si je objednat i v knižním internetovém obchodě Adama B. Bartoše.)

      Dál už je to na vás.

  4. Ordo ab chao, řád z chaosu. Chaos leží u založení světa, řád je pouze dočasným stavem. Společnost svázaná neustále narůstajícími pravidly (jen v ČR tisíce ročně vydaných zákonů a vyhlášek, o EU nemluvě), tj. řádem, je odsouzena k úpadku a zániku. Proto evropské elity přijaly plán velkého resetu. Jedním z jeho cílů, a současně podmínkou pro vybudování 15 minutových měst, je zánik venkova. Green deal a likvidace zemědělství je logickým krokem realizace plánu.

    Jedinou možností zvratu je vyvolání významně silnějšího chaosu, který převládne nad tím řízeným elitami a přesměruje vývoj na jinou kolej. Slabé formy chaosu, do kterých zde mnozí vkládají naději, naopak podporují elitami předurčený vývoj. Traktorová blokáda povolená dle zákona mě rozesmála stejně jako nález Ústavního soudu, že dodržením zákona by vznikla škoda. Na humornější scénky při gaučování mi schází fantazie.

    1. Ten zánik venkova se mně moc nezdá. Co potom budou obyvatelé města jíst? Maso se opravdu netvoří v hypermarketech. A až tak blbí být organizátoři velkého resetu nemohou, leda by plánovali vedle likvidace obyvatel venkova i výraznou likvidaci obyvatel měst.

      1. Smiřte se s tím. Jste přebytečný, budete zlikvidován. Vedení zeměkoule rozhodlo a Vaší povinností je dodržovat jejich hodnoty.

  5. Kadlasovy brambory 2024 Loni se mi osvědčilo pěstovat velmi rané brambory pro brzkou sklizeň ve vysokém záhonu pod polykarbonátovým víkem. Cílem je mít vlastní nové brambory už začátkem června. Brambory potřebují na vytvoření hlíz 3 měsíce od doby, kdy vykouknou z hlíny. Tedy pro sklizeň počátkem června musí vykouknout počátkem března. Tou dobou už je mnoho teplých dní a ve skleníku teplota dostatečná. Jenže pár mrazivých nocí do půlky května ještě přijde. Tak jsem přišel s inovací. Budu sázet brambory do hranatých květináčů 20×20 cm – vejde se jich přesně 6 do velké přepravky na zeleninu. Pro rodinu na červen postačí 12 rostlin, tedy dvě takové přepravky. Budou ve skleníku a když to bude v noci vypadat na mráz, šoupne se přepravka na noc do sklepa a druhý den dopledne zase vrátí do skleníku. Po ledových mužích je z květináčů přesadím do vysokého záhonu a v červnu už budu kopat. Vtip je v tom, že na červen stačí fakt jen těch 12 květináčů, víc rodina nespotřebuje. Ostatní brambory zasadím normálně na běžné záhony koncem dubna – ty nevyžadují zvláštní péči, vylezou až po ledových mužích. Letos do vysokých záhonů náročnější Monika – na běžné záhony Manuka.

    1. Je mi to z Vašeho popisu více méně jasné. Co mi ale chybí je informace za co konkrétně může Putin.

      1. No přeci Putinovi navzdory sází Kadlas brambory!
        A já koblížky nasmažím, tím mu také ublížím 😋

        1. Švábovi navzdory:-)
          Ten totiž chce zakázat pěstovat cokoliv. Mimo fabrik jeho kámošů, samo, pak se planeta směje.
          Protože to, co si vypěstuje člověk sám má prý 5x větší dopad na štěstí naší planety. A ona pláče.
          Další přírůstek do sbírky těch slintů.

    2. Ani kapka alkoholu
      z venku závan špeku
      důchodec má prdel holú
      na přikrytí deku.

      V hrnku lyžka obroušená
      vedle krátká tužka
      kůrka chleba usušená
      rozplácnutá muška.

      Valory valory valory
      ať žere suché brambory.

    3. Nebylo by jednodušší je vysadit pod netkanou fólii? Ušetříte si spoustu práce s přenášením a přesazováním. Ale jinak Vám držím palce.

    4. Myslím, že slabé místo je v tom přesazování. V květnu už budou mít malé hlízky a ty se budou odtrhávat. Sám vysazuji velmi rané naklíčené brambory taky v březnu ale přímo do skleníku. Stačí nám deset kousků. Vyberu je začátkem června a po nich zasadím papriky, které do té doby byly ve větších květináčích. V případě nebezpečí promrznutí skleníku tam zapálím čtyři hřbitovní svíčky, hoří celou noc. Taky mám ve skleníku akumulační nádrž, 50 l kanystr s roztokem chloridu vápenatého, přes den se ohřeje a v noci topí.

  6. Jsem dosti přesvědčen, že vláda bude skvěle komunikovat těsně před volbami směrem do zahraničí a od zahraničních voličů obdrží 5 milionů korespondenčních hlasů. Dokonce bych se dovážil doufat, že hlasy jsou již natištěny, i když vláda ještě nic nevyslovila, a volit budou i voliči ze záhrobí. Taková je síla uvědomělého voliče Pětikoalice! Kterou jim dává pouze strana a vláda.
    Mohu už jen ironicky poděkovat stranám a vládě Pětikoalice, že je zde budeme mít vládnout nadosmrti. Nevidím moc rozdílů mezi UV KSČ před 1989 a Pětikoalicí.

    1. Ja jo. Pro UV KSC byl vrchol rozmarilosti SANOPZ a rekreacka na Orliku. Osobne jsem videl Strougala, kterak si sam sjizdi kus Luznice na kanoi ze Soukenika (kde mel chalupu) pod Tabor, kde na nej cekal Ford Escort a Lada Niva (o jake papalasstvi!).

    2. A což kolik se sejde hlasů, až budou moci volit i odsunutí Sudeťáci, včetně těch, co padli u Stalingradu…

      1. Ti možná dostanou čestné občanství a více hlasů ve volbách, protože položili životy v boji proti Rusům. Netuším, kolikátý odboj to byl.

        1. První čs. odboj byl 1914-1918 (legionáři). Druhý odboj by 1939 – 1945 proti Němcům. Třetí odboj byl protikomunistický.
          Němci také bojovali proti Rusům 1914 – 1918, ale nespadá to pod čs. odboj. V případě sudetských Němců by to tedy byl druhý německý odboj proti Rusům.

          1. 2. čs odboj je potřeba zrušit. Ti teroristé bojovali přece proti Velkoněmecké říši, bojující proti bolševickým hordám z východu.
            No a po zrušení 2. odboje tam bude najednou místo pro naše sudetoněmecké občany, co položili život za Führera a Vaterland.

            1. Nestrašte, možná k tomu opravdu dojde, protože historie působení sudetských Němců za WWII se buď vymlčuje nebo rovnou přepisuje. Doufám, že nedojde k přepsání historie v případě koncentračních táborů a vraždění Židů a ostatních národů úžasně kulturním německým národem. Vraždy, které Němci spáchali v 1933 – 1945 nelze ničím omluvit. A odpustit až tak v roce 2050.
              Jednou za čas se Němci kolektivně zblázní a zlikvidují celou Evropu. Poprvé to byl Marx s Engelsem, podruhé Hitler a nacisté, teď Energiewende a Green Deal.

  7. Vozové hradby z traktorů,už se připravují dojít na Prahu a další města.
    Chybí ale schopný velitel,proto ta rozhádanost,nervozita,co nahrává mocipánům.

  8. V listopadu 89 se věci daly do pohybu, když už i čs.televize pochopila, že pravda se utajit nedá.

    ZDF, německá televize, před pár dny vysílala reportáž z Mariupolu. O tom, že ruská správa město opravuje. Ukrajina protestovala….

    1. Aleš tak Rus vie len zemlianky vybániť a teraz také niečo… bodaj by stvoritelia sveta, demokracie,slobody neprotestovali 🙂

    2. Československá televize to „pochopila“ až několik dlouhých dní poté. Protože „co kdyby se to obrátilo“, že.
      První krátké šoty začala ČST vkládat do hlavních zpráv AŽ 25. listopadu!
      Mám na to důkazy, v podobě pár desítek VHS kazet E-180 (jiné tehdy ještě nebyly), na které jsem od 18. listopadu do 17. prosince nahrával naše a RTL zprávy ze satelitu. Dvěma, z kulturáku půjčenými videorekordéry AVEX VM6671, kde byly k ničemu – a vlastnoručně postaveným, satelitním přijímačem vzor „Conrad“ pro Astru/Eutelsat. Někdy v roce 1999 jsem to pro jistotu přepálil na kvalitní DVD Maxell, protože ty kazety se jistě prokopírují. Možná bych je měl čas od času přetočit rychloposuvem, ale není na to tolik času, je jich asi 60. Schovávám to v naději, že jednou někdo bude chtít s jistou mírou pravdivosti vědět, co se ve střední Evropě dělo.

      1. Československá televize ve hlavních večerních zprávách, ještě 19. listopadu, odsuzovala řádění protisocialistických živlů a zneužití studentů k provokacím.
        ČST i dnešní pohrobci ČT, to je všechno, jenom ne seriózní služba veřejnosti, jako byla třeba ta RTL.

        Od RTL se i kdejaký vidlák na samotě, 40km daleko od civilizace a s televizorem na 12 voltů dozvěděl celkem po pravdě, co se děje v zemi.
        Dneska už to nemá smysl, bruselská propaganda všecko seriózní zpravodajství zničila.

        1. Alternativa je dnes ve výhodě, má nezávislé informační kanály.
          Navíc oproti roku 89 jsou dostupné kopírovací stroje, takže i když režim vypne sítě, může pokračovat proud nezávislých informací pomocí plakátů nebo letáků do schránek.

  9. Já si především myslím, že vládní věrchuška začíná být řádně nervózní z faktu, že Ukrajina již nikoho nebaví a i prostý debilní lid si začíná uvědomovat, že Rus není a nikdy nebyl náš odvěký nepřítel. A že ty levné energie, které nám léta spolehlivě dodával, nám budou setsakramensky chybět a že rozjebat vztahy s Rusy byla kardinální chyba.

    Snad se v červnu dočkáme závanu racionality a do EP se dostanou většinově lidé, kteří nemají v hlavě nasráno a oči zaslepené nenávistí, takže bychom opět se zpoždění 1-2 let (jak je zvykem zdejší fanatické kotliny, že se drží zuby nehty až do posledních chvil svého páníčka) i u nás mohli dýchat svobodně.

    1. Sledujte, co dělají:
      https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-srbsko-vypovedelo-rusku-ktera-kritizovala-invazi-na-ukrajinu-40459700
      Všimněte si fotek :
      Prý hrstka ruských občanů – no jasně, v UA vlajce budou jistě zamotáni skuteční Rusové…
      Leda hovno, jsou to UA náplavy, sympatizující s nácky. Jsou jich tam už stovky tisíc, protože většina má ruské pasy a Srbové už uvažovali o jejich deportaci. Psal o tom v minulosti Vlk, v nějakém přeloženém článku.

    2. Národ Švejka se pozná podle volby např.Senátu ,kdy se nikomu nechce zvednout prdel a jít volit. Pravice je již zabetonovaná protikomunisticky a protirusky .Kdežto levice hledá své voliče ,kteří díky ČSSD ztratili vše a cesta vzhůru je těžká ,protože národ Švejků…

      1. Pravice zabetonovaná protikomunisticky – to myslíte ty rádoby pravicové strany, které fanaticky protlačily komunistického kádra na Hrad?

        Levicové voliče si stáhnul slovenský idiot, protože jim nabídl to, co jim rudě liberální svazáci z ČSSD už nedokázali dát. Hamáček, Maláčová a Sobotka by snad měli být trestně odpovědní za zničení klasické levicové strany.

        1. „Pravice zabetonovaná protikomunisticky“ – je ještě jeden důvod, proč tohle není pravda.

          Na vládní úrovni spolupracují s Piráty a to jsou bolševici jak vyšití.

          1. Zvlášť ten feťák z dredama vypadá jako typický bolševik. Mít auroru, zahájí revoluci. A co pak ostatní vládní bolševici v čele (bohužel ne v cele) s nutelou. Jediné čím se odlišují od velkého Lenina je absence kožené, zamaštěné, placaté čepice.
            Možná, kdybyste nebyl tak zaujatý svou vizí bolševiků, všiml byste si že jde pouze a výhradně o partu idiotů, zlodějů a psychopatů.

          2. Vůbec nechápu proč jinak inteligentní lidé, jako třeba Vy, označují Piráty za třeba „bolševiky, komunisty a podobné“. To vůbec není pravda. Jsou to převážně stejní omezení pravicaci jako ODS, TOP 09 a STAN. Nakonec s kým pak se to spojili již před volbami? To nebyla náhoda. Vezměte si toho blbá Lipavskeho, copak takhle plácá někdo levicově zaměřený? Ano jsou mezi nimi výjimky ale to jsou opravdu jen výjimky.

            1. Asi tak. Vážně bych chtěl vidět autentickou levici, která na základě Marxova kapitálu obhajuje naše členství v NATO a EU nebo naše intervenční vojenské „mise“ v zahraničí.

            2. Bolševik, Kočko, není synonymum pro komunistu.

              Bolševizmus je podle mého chápání spíš způsob prosazování cílů. Nátlakem, kampaní, omezení svobody, násilím.

              Bolševizmus může sloužit jak krajně levicovým, tak krajně pravicovým skupinám.

              Piráti jsou v podstatě kamuflovaní zelení, v pravé podobě se projevují v EP. Tam jsou to jasně trockisté, jdou na ruku oligarchii přes zelenou ideologii chtějí znevolnit společnost.

              1. Tak to se tedy rychle dovzdělejte, kdy vznikl a co znamená bolševik. Do té doby to, pro vlastní dobro, nepoužvejte. Omlouvá vás možná částečně, že to dnes bez znalosti používá hodně lidí.

            3. Na tyto kreatury nejde používat pravo-levé rozlišení, protože oni nemají žádnou ideologii, žádný cíl. Jsou to jen hloupé, neschopné a vlastizrádné loutky.

  10. Závidím Vidlákovi jeho optimismus, se kterým přináší věcné argumenty do demokratické diskuze. Já se však pesimisticky obávám, že v totalitní společnosti není prostor k diskuzím. Zákonodárnou i výkonnou moc ve státě drží jedna klika. Tušíme, ale nevíme, kdo a jak ovládá představitele naší společnosti. Jak lze zpřetrhat nitky loutkovodičů? Bylo by možné, naše představitele postavit před soud a hnát k zodpovědnosti za vlastizradu? V právním státě snad, v dnešním Česku o tom pochybuji.
    Nemyslím, že by dnes znovu pomohlo vyjít na náměstí a zacinkat klíči. Dokonce i pochybuji, zda by k tomu naše „liberální“ společnost měla koule. Viz čeští sedláci, kteří na traktorech nevyjedou, dokud nedostanou povolení. O spontánních akcích občanské neposlušnosti, jak je sledujeme v západní Evropě, si můžeme nechat jenom zdát. A bez nich je veškerá demokratická diskuze bezzubá.

    1. cinkat může jít klidně 5 milionů občanů ČR a bude to k ničemu, média „česká“ natož západní to neukážou nebo pokud budou nucena to ukázat, tak řeknou, že to byl protest proti krajní pravici v našem úžasném státě

      cinkání bez Sorosových peněz ze Západu, nastrčené Charty a Gorbačovem nastrčeným na Východě nám bude cinkání k hovnu

      cinkači v 89 byli pouze nutnou stafáží, kdo si to dodnes neuvědomil tak je kretén, sorry

      1. Místní odpor je naprostá nutnost, bez které nemá smysl cokoliv podnikat – zvenčí. Jakmile se podaří ustavit základy obnovené společnosti, bude zapotřebí získat zdroje vně systému. Věřím, že se zdroje najdou a asi se místní buržoazie bude divit i ušima, když se ukáže, že jsou mimo vlak a nikoho nezajímají, vývoj půjde svým směrem a oni ho už neovlivní. Protože se tak báli o své nasyslené majetečky, že vyčkávali a vyčkávali – vždy s vítězem. Zopakují si možná vítězný únor (což je čeká tak jako tak, protože švábův zelený polpotovský režim je obere ještě důkladněji stejně, dostanou kotec podobný všem ostatním). A pak, započít pochod institucemi v obráceném gardu. Vymést ty pavouky, a že jich tam je.
        Ohromnou výhodou hnutí zdola je autenticita, a tudíž schopnost se do jisté omezené míry ufinancovat sami. Parazitovy chapadla jsou živena zvenčí do momentu, kdy jsou správní lidé na správných pozicích a přepojí je na cecík státních peněz (daních, sebraných pracujícím). Ale, pořád to jsou zaplacené ekosystémy, schopné produkovat zisk a reprodukovat sebe pouze neziskem (dotačními tituly na vyhlášené projekty – vyhlašuje parazit) nebo nějakou formou dojení rozpočtu či rovnou příživnictví.
        Tak nějak funguje systém současné stínové společnosti, kdy politici dostanou zadání, média to rozmazávají a dělají z toho mega téma a nezisk tlačí institucemi a tak. Jeden ekosystém. ČT se pak ptá svých lidí ze stejného nezisku, politici jsou kritizování a směřování neziskovkami, které jsou najednou zástupci již nepotřebného a problematického lidu. Oni už lid nepotřebují, vlastní lid je jim nepřítelem. Parazit potřebuje jen jeho daně a krev. Matrix.

  11. Bude jaro
    Letí první vlaštovka.
    Rusáckej kolaborante, id*ote, nadával a letěl z veřejnoprávního média. Ozval se nám „terč“ a dodal fakta
    06.02.2024 4:39 | Kauza
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rusackej-kolaborante-id-ote-nadaval-a-letel-z-verejnopravniho-media-Ozval-se-nam-terc-a-dodal-fakta-750250

    Srozumitelně, nemusí mít 50 stran odůvodnění.

    Patrik Nacher Dvojí metr #108: Ústavní soud na straně vlády. Není magor jako magor. Rakušan, žumpa a lůza.
    17 536 zhlédnutí před 6 dny

    1. A co Ciroková ze SSeznamu, útočící na paní Bornovou?
      Jistě, SSeznam není veřejnoprávní médium, ale soukromé, tam mohou šikanovat dle libosti?

      1. JzP:
        Právě proto, že se Seznam označuje jako „soukromá mediální společnost“, tak o to víc si mohou dovolit!
        Je třeba mít na paměti, že s miliardářem a jeho právním týmem se budete soudit jen velmi těžko, rozhodně hůře, než třeba s ČRo, nebo s nějakou jinou krysou, pokud Vás pomluví.

        Cirokové, Kubíkové a jiní jsou si jistí pevnou betonovou zdí v zádech, kterou tvoří právě miliardář a jeho právní mega-tým, čítající 12 !! velmi dobře zaplacených a naprosto všehoschopných právníků, s věkovým průměrem 42 let..
        Ciroková je obzvláště velká, vyžraná krysa, co se neštítí lítat po státních zastupitelstvích, po fízlárnách a buď bonzovat, nebo vytahovat z lidí informace. A protože všichni už vědí, co je zač, tak jí raději vyhoví, než aby riskovali dehonestaci, či kriminalizaci na Seznamu – médiu s větším dosahem, než má ČT.
        Ano, je to tak: Počítač či chytrý telefon má dneska víc lidí, než televizi.
        Je fakt, že někteří umělci se s nimi neserou a žalují je.
        Jenže umělec, tím spíše známý a populární, se může opřít o své početné fandy a také vydavatelství.
        Pokud je to umělec, kterého mají lidi rádi, tím spíše.
        Všimněte si, že Karla Rodena, Kateřinu Brožovou, nebo i jiné příjemné lidi, nechávají tyhle mediální kurvy na pokoji – protože zatím nemají na to, přetlačit veřejné mínění, i kdyby ho cinkli.
        Onehdy se Roden nasral a Lukačoviče kvůli nějakému článku, který neautorizoval, žaloval – a má klid! Tehdy právě, měl nějakou smlouvu se Sony a mohlo to poškodit jak jeho, tak film – takže hollywoodští právníci, díky té smlouvě na film, zakročili.
        Částku nezveřejnili, omluvu ano – je to asi 5 let, musela týden viset na Seznam zprávách. Částka byla zřejmě citelná, protože od té doby má Roden klid.

        Oni vědí, že Nikola Bornová se s nimi soudit nebude.

        1. Ano, kapitalizace politiky jako veřejného statku. Vytunelování. Nepolitická politika. Parazit v malém českém vydání.
          Až se etabluji UI, možná takoví klidně prohlásí, že oni nic, to ona a žalujte algoritmus. Nehmatatelná neviditelná a neuchopitelná či dokonce nepojmenovatelná a nepotrestatelná entita, která bude „vést a rozhodovat nestranně“. Ovšem, algoritmy rozhodování a přiřazování hodnoty dodají lidé parazita.
          Nebude koho žalovat, potrestat, na koho ukázat – jen poslouchat a vymáhat příkazy se bude. Vymahači už budou velmi viditelní a hmatatelní – ale s ochranou. Co s tím uděláte?

          1. Za funkci a programování té AI bude zodpovědný konkrétní člověk, minimálně editor.
            Nebo už vám jebe, jako Hulvathovi/Banditovi?

            1. Opatrně s úsudkem, abychom se nepřepočítali. Pokud půjde skutečně o inteligenci, byť umělou, možná nemáte tak úplně pravdu. Zdůrazňuji – pokud půjde skutečně o inteligenci, ne nějaký bezduchý konečný automat.

              V případě AI nelze přímo obvinit programátora – podobně, jako nelze obvinit třeba učitele, že Kozáka (vraha z fakulty) naučili číst. Umíte-li číst, spoustu dalších věcí – řídit auto, používat platební kartu, výtah, nebo obsluhovat pistoli či internet – se pak naučíte sám, stejně jako se pak samostatně rozhodujete, jak s nabytými vědomostmi/dovednostmi naložíte. To, co činí inteligenci tím, čím je, je schopnost autonomního úsudku a autonomních rozhodnutí.

            2. A kdo konkrétně je tedy zodpovědný za současné preference např. Chat botu? Komu si půjdete stěžovat a na koho, pokud vás např. poškodí? Na Trumpa prý oslavnou báseň složit nechtěl. Tady je to možná ještě ok, je to pod konkrétní firmou.
              Jak ovlivníte chod novodobého Skynetu? Postěžujete si Skynetu? A on to předá svému programátoru ke změně? Kdo dá noty programátorovi, zadání? On jen vyplní něčí příkaz.
              Jak si postěžujete a komu, když AI vyhodnotí vaši léčbu jako nerentabilní a pojišťovna odmítne plnit? Eutanazie ale bude zadarmo, prý.
              Už dnes se často nejde dostat přes plechovou hubu u vobyč internetového kšeftu.

        2. A jak s tím nejlépe naložit? Samozřejmě tak, aby se to neotočilo proti nám? Miliardy nepřetlačíme, ale ani Cikorkové nebude příjemné zveřejnit adresu a nějaké detaily ze života. …

  12. Nejde o to, že prohrají. Jde o to, kdo a s jakým záměrem je vystřídá. O tom byste měl psát, Vidláku..

  13. Nemuze za to Putin, muzou za to sami lidi.
    Chteli by byt jako oni (vlada) a tak s nimi souciti. Samozrejme nejde o soucit s obeti, ale naopak s tim, ktery v tom umi chodit. Mezi vladou a lidem preskocila jiskra velmi citliveho spolu-spiklenectvi.
    Vetsina volicu by se nechovala jinak a to je spojuje. To je ten tichy mandat lidu, o ktery se vlada muze oprit a take to dela.
    Co jsme byli- to jste vy
    Co jsme my- budete i vy

  14. Fialův režim se vyznačuje naprostou absencí naděje na nějakou lepší budoucnost. Žádné překonávání těžkostí a utahování opasků ve jménu budoucí prosperity. Je zle a bude hůř a musí to tak být a bude jaderná válka a nedá se s tím ni dělat. A kdyby ne, tak vám stejně vypneme elektrárny na uhlí co je není čím nahradit, protože gryndýl musí být.

    A to ani v dlouhodobém měřítku. Zmizela odvěká jistota daná vědeckotechnickým pokrokem, že bez ohledu na režim se měla následující generace o něco lépe než ta předchozí.

  15. A je až neuvěřitelné, jako moc připomínají minulý režim v řadě jeho nejhorších podob. Například teď na nás místo někdejších agentů CIA čeká za každým rohem ruský agent. A místo štvavých vysílaček máme všude ty bájné a nikdy nikým neodhalené „trollí farmy“ Je celkem zřejmé, že jde při tvorbě těchhle „narativů“ stále o tytéž lidi nebo tytéž rodinné klany, které ve stále nových a nových kulisách ve jménu té nejnovější ideologie používají tytéž propriety. Přitom jejich jedinou skutečnou motivací je držet se u korýtek a co nejvíc v závětří.

    1. Některé ty rodinné klany jsou opravdu velmi staré, a to své lokajství jakékoli moci mají zažrané ve své DNA.
      Takový soudruh Rychetský, např., ten by o tom mohl vyprávět celou ságu.

  16. Co se desinformací týče, klíčové mi v článku přijde „… platit toho troubu …“. Dal bych ruku do ohně, nejen že většina těch bojovníků proti a vyhledávačů by to přestala dělat, jakmile by je přestali platit, ale že dokonce vědí, že to žádné desinformace nejsou. A stejně tak bych se vsadil, že vláda si tyto lidi zmíněným placením kupuje, stejně jako jiné si kupuje posty či přes neziskovky. Ovšem čím více lidí bude z těchto tunelů žít, tím více lidí je bude neustále volit.

  17. Chtějí být naprosto programově vlastizrádci a neustále se tak chovají. Někteří si na tom vlastizrádné chování vyloženě zakládají. Tak co se čílí, když je tak lidé pojmenují.

    1. Chocholoušek by mohl vyprávět, ale ešlivá se nepletu, psychopatie či sociopatie není nemocí a lze ji maskovat …

    2. Kdyz soud neni zadnej soud ale bezohledna vydiraci skupina gangsteru ,lide sou nespokojeny .Rusi a nebo porusuji sve vlastni zakony.
      Duchodci ziji na pokraji existence .
      Zacne hlavni zruda kricet ,ze lide ho nenavidi..Ovsem nerekne proc.
      Dalsi zakony gangsteri zavedou proti nenavisti. To delaji porad.
      Neustale ale porusuji a nerspektuji svoje vlastni zakony , to nereknou ,
      a dalsi porusovani maji v planech.
      Muze se toho porusovani zakonu zucastnit potom lidi z naroda a taky mnoho lidi se prida.
      Aby soudili a odsoudili ten soud a spravedlive. Misto nenavisti a dle zakonu.
      Nic a nikdo netrva vecne.

      1. Vylozene skodi , ale pise Vidlak vo jejich a jenom neschopnosti ,jenom nekompetentnosti a jenom velkohubeho vyrvani.
        Takze jim zajistuje a pojistuje jim ,ze vlastne za nic
        nemuzou ,co udelaji je jenom ze udelaji jen neco z petikolkovy blbosti.
        A co si vezmete na hlupakovi kdyz za svoji hloupost nemuze..
        A mluvi vo dvou svetrech . A najednou ukradne pense.
        Pak duchodci zacinaji hladovet.
        Syty a vsichni ti a na obou stranach ,hladovym neverii a ignoruji je.
        Preziraji a chlastaji sami, jako ty ve vlade.

    3. Ale vsude sou presentovany , kazdej to do blba opakuje , jako nejaka, nova
      materska skolka s nazvem Petikolka.
      Aby se zduraznila jejich hloupost a tak , ze za nic vlastne nemuzou..Kdyz nevi co delaji.
      Pak tam maji prihloupeho Peeetu…A vostatni podobny ,neschopny neco udelat…
      Kazdej na to skocil jako na spek.

  18. Prohrají, samozřejmě, že jednou prohrají.
    Tedy, pokud neprohrajeme všichni, což se aktuálně organizuje v Pobaltí a nikdo nevíme, jaké to dostane obrátky a co všechno z toho vzejde.
    Anebo pokud neprohrajeme kdykoliv jindy.
    A pokud tedy v dohledné době neprohrajeme všichni, jak píšu výše, tak i ta „jejich“ prohra není nic, co by bezprostředně klepalo na dveře.
    K prohře je totiž třeba ten reciproký činitel – VÍTĚZ.
    A vítěze podle našeho mustru nevidím široko daleko.
    V našem současném politickém spektru ani náhodou.
    L.

  19. Voliči 5K volili Bajaju/Zlatovlásku.
    Z Bajaji se vyklubal šmejd, který nedodržel nikdy nic, ze Zlatovlásky štětka, která za pár šupů dá každému. A ještě jim smrdí z huby.
    A teď si přiznejte, že jste nalítli voliči 5K. Nikdo z nich to neudělá.

  20. Danieli, Vidláku.
    Napíšu to k vám tady.
    To prohrají, to je trošku nešťastné. Ono to není fotbalový zápas. Jde o to, jak budeme žít naše životy. V jakém prostředí, v jakých pravidlech.
    To není dáme jim 3:1
    Leda by jste tu prohru myslel jako konflikt, jako válku. Jenže tady proti jednotce zdánlivě malé četě stojí kdo? Nesourodá, velká, ale nesourodá skupina lidí.
    A mnozí z nich si neuvědomují, že za touto četou kterou by mělo jít díky početní převaze rozprášit, jsou další podpůrné jednotky. Média, prezident, senát, ústavní soud, a zejména MPV- Mocní páníčkové z volstrýtu.

  21. Vidláku,
    Ivan David se na Paroubkově webu „Vaše věc“ v úvodu svého obsáhlého článku odvolává na Litterate. To jen pro zajímavost.

  22. Vidlák dnes zručně popisuje to, co většina z nás ví.
    Vládní kruhy pláčou, že špatně vysvětlují lidem co (dobrého) dělají a lidé to tudíž nechápou.
    Lidé to naopak chápou velmi dobře a čím více se jim to vysvětluje, tím to chápou lépe.
    Chápou a uvědomují si stále důrazněji, že to co dělá současná vláda a spol. prostě nechtějí. Většina z nich, abych byl přesnější.
    Naopak vláda nechápe (nechce chápat), že to co provádějí většina lidí nechce.
    Uplatňování marketingových postupů ze strany vlády tu selhává (čím více reklamy, tím více prodáme), protože lidé to zboží prostě nechtějí.
    Už ani ve slevě.

    1. Myslím že vláda dělá že nechápe, vláda ví. Možná Afročechová a Dvousvetrová, ale i ten blbec bc. Lipánek ví. Jen si myslejí, že jsou něco více a budou tam navěky. Ale i to už tu bývalo na plakátech a alegorických vozech.

      1. Jsou na té správné straně, tak to přece MUSÍ vyjít. Jejich pravda a láska prostě musí zvítězit. Když přidají nějaké nebinárko, tak definitivně musí.
        Nebo ne?

  23. Opravdu prohrají? Není v tom tvrzení příliš mnoho přání a sebejistoty? Pokud by se hrálo fér, pak možná prohrají. Hráli už od předvolebních časů fér?
    Ne?
    Tak proč by měli začít ausgerecht nyní?

    1. Samozřejmě že nakonec prohrají. Protože nejsou ani nijak zvlášť chytří, ani pracovití (a vychytralost/vyčuranost s všehoschopností opravdu nejsou totéž). Jsou jen neuvěřitelně egoističtí a hrabiví. A s tím se dá fungovat jen do doby, dokud je co hrabat. Tedy hrabat to, co sami vytvořit nedokážou, nebo jen hodně blbě a v nízké kvalitě. Otázkou spíš je, jestli se je dřív podaří odstavit od moci a peněz, nebo to bude konec nás všech.

        1. Pěkně napsáno, to ano. A prohrají, jednou…
          Jenom pro nadnárodní struktury a rodové klany vlastnící ČR bude budoucí vláda ANO+ODS taková nějaká NEPROHRA.

          Zatím to nevypadá, že by PRO+SPD+SPOLEČNĚ mělo našlápnuto k vítězství, pokud spolu vůbec najdou nějakou společnou řeč?

          1. PRO považuji za další béčko ODS, tento pocit jsem měl už v době, kdy s nimi ještě spolupracovali Vidlák i Petra Rédová.
            Výhodu vidím v EU volbám, které nám podrobněji ukáží, kde jsme.

  24. No…,jako dobrý článek…a chtěl bych mít váš optimismus …je to marast, bezmoc, zoufalství…vláda to je krysa vedle krysy…vidím to na to, že po dobrém to nepůjde a někdo bude muset dostat pořádně do držky…

  25. Tohle je hotový stripýz. Nahá pravda.
    Ale striptérka to není hezká ani mladá. Má sice šerpu s nápisem „demokracie“ ale prosvítají tam písmena „diktatura“.
    Dobře, Vy, Vidlák!

    1. A kouzlem nechtěného se ta písmena slila v neologismus „DEMOKRATURA“.

      Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou
      Ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou
      Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce
      A z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce

      Demokracie prospívá, bez nás a pragmaticky
      Brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky
      Farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky
      My nakrmíme forbesa, za dvě, či za tři pětky

      Demokracie zavládla, zpívá nám Gott a Walda
      Zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda
      Král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem
      Pod střechou velký partaje se u koryta sejdem

      Demokracie panuje od Aše po Humenné
      Samet i něha v pánu je a zuby vylomené
      Dali nám nové postroje a ač nás chomout pálí
      Zaujímáme postoje, místo, abychom stáli

      Demokracie dozrává do žaludečních vředů
      Bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů
      A je to mýlka soukromá snad optického klamu
      Že místo srdce břicho má
      A místo duše tlamu!

      1. Četl jsem před pár dny Půlkacíře, doporučuji všem, kteří si myslejí, že ta demokracie se nám začala drolit až v posledních letech.

          1. Zkusil bych různé knihy. Já už ho mám velmi dlouho. Google mi nabízí nšjaké antikvariáty, že ji mají. Možná někdo na databazeknih.cz.

      2. Tohle je přesně ono. Geniální Karel Kryl:
        Dali nám nové postroje a ač nás chomout pálí
        Zaujímáme postoje, místo, abychom stáli.

        „stáli“ = stávkovali! Už včera bylo pozdě.

        1. Slůvko „stát“ je použito ve smyslu „stát si na svém“.
          Myslím, že tím nemínil nějakou stávku, rebelii.
          Postoj je vnější napodobenina toho toho „stát si na svém“..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *