16 května, 2024

Může za to Putin…

Předseda Ústavního soudu, Baxa, si stěžuje, že ústavní soudci po svém rozhodnutí o valorizacích důchodů čelí výhružkám a hejtování. Šafr se ve svém plátku FOR RUM 24 vyvrací, že lidé na Rakušana při debatách vlastně už jen nevybíravými slovy nadávají. Věra Jourová si stěžuje, že EU je v Česku „pokažená značka.“ Novináři se zamýšlejí, jak je možné, že se vyhrocuje soužití Čechů a Ukrajinců, když nás Putin přece okamžitě napadne, hned jak teda zvítězí na Ukrajině, kde nezvítězí, protože ruská armáda je neschopná.

Všichni společně mají jedno univerzální vysvětlení… dezinformace. Nejlépe přímo z ruské trollí farmy. Proti dezinformacím je třeba bojovat, odhalovat, kriminalizovat, postavit mimo zákon… sice nikdo neví, jak zabránit tomu, aby si lidé mezi sebou špitali něco jiného, než co říká Česká televize, případně česká vláda, ale o to víc o tom žvaní a připravují strategie, které jdou úplně mimo.

Nikoho totiž ani na chvíli nenapadne, že by chyba mohla být v nich. V jejich neschopnosti, nekompetentnosti a velkohubě vyřvávané hlouposti, kterou dnes a denně dávají najevo na sociálních sítích. Dezinformace nejsou zapotřebí. Stačí je všechny konfrontovat s jejich staršími výroky, které sami, osobně a dobrovolně dali na fejsbůk. Zbytek se stal sám.

To samé platí i pro majnstrýmové intervjuky. Proč lidé odcházejí od jejich pořadů a raději „loví v bahně sociálních sítí?“ Protože to bahno smrdí méně a obsahuje více perel než tvorba Česká televize. Brilantní myšlenky už v televizi nenajdou. Dávno tam nepouštějí nikoho, o kom nevědí předem, jak bude mluvit. Originální názory a trefné postřehy, to se musí hledat v divoké bažině internetu. Ne každý se spokojí s plytkým zpravodajstvím, které je navíc tak předvídatelné, že je zbytečné se na něj koukat. Co bude dneska v Televizních novinách, to vím i bez televize.

Jak je možné, že ten Tucker Carlson má takovou sledovanost, že? Navíc si (hajzl jeden) jede udělat rozhovor s Putinem do Moskvy, i když mu to americké úřady zakázaly…

Udělali jsme to dobře, ale špatně jsme to komunikovali… to je další častá mantra našich pětikoaličníků. Mají nejlepší marketéry. Platí je naprosto opulentně ze státního (tedy z našich peněz). Věnují komunikaci víc času než práci. A stejně to komunikují špatně… Jak je to sakra možné? Vždyť pro ně pracují ti nejlepší z nejlepších?

Je to jednoduché… kde nic není, ani čert nebere. Nevládnou dobře. Kdyby vládli pořádně a kvalitně, tak to jejich marketéři národu prodají úplně hravě. Není nic jednoduššího, než prodávat úspěchy. Ty se prodávají samy. Mnohem těžší je, prodávat průsery. A když jde o průsery kontinuální, nepomůže ani Cerha s Růžičkou. Navíc chybí zpětná vazba, kterou média neposkytují, protože vymlčují stále větší kus reality. Když pak jsou naši papaláši konfrontovaní s realitou, diví se, jak drsná je. Najednou brečí a lomí rukama, že jsou na ně lidé zlí.

Orbán klidně sám prošel mezi protestujícími zemědělci v Bruselu, nikdo mu nezkřivil ani vlásek a ještě mu aplaudovali… Ve stejné Karviné, kde musel mít Vítek Rakušan početnou ochranku, tam mohla Kateřina Konečná bez problémů udělat debatu bez jediného bodygárda. Tam, kam Petr Pavel může jen s hradní stráží, tam mohl jeho vzor, Havel, bez jakéhokoliv doprovodu. I ten Andrej Babiš může klidně mezi lidi a nemusí se jich bát. Kdybych byl marketér hnutí ANO, tak všude ukazuju fotku Vítka v Karviné a jeho ochranky a vedle fotku z jakékoliv debaty Babiše s občany. Nic víc není zapotřebí.

Vítek Rakušan si myslí, že svými debatami ukázal sílu a že mu to politicky pomůže. Ve skutečnosti už prohrál. Právě pro ty gorily, které musí mít za zády. Nepožívá žádné úcty, jen pochlebování nebo nenávisti. Nic mezi tím. Nemá žádnou autoritu, má jen zaplacené bouchače. Nemá ani plán, ani úspěch, má jen marketingovou agenturu. Politickou mrtvolu můžete nabalzamovat, obléknout a navonět, ale pořád bude mrtvolou.

Prohrají.

Prohrají, protože jsou neschopní. Protože prošustrovali jakoukoliv autoritu i osobní integritu. Prohrají, protože nemají plán, jen floskule. Prohrají, protože nakonec je všechno o lidech. Marketing může posloužit jako zesilovač nebo zeslabovač, ale reklama sama o sobě úspěšný politický výrobek neudělá.

Lidé jsou prostě naštvaní. Jsou naštvaní na svoji vládu, na Evropskou unii, na neschopné správce a užvaněné hlupáky, kteří se pasují do role odborníků. Jsou naštvaní na množství nesplněných slibů, nekoncepčnost, jsou naštvaní, že si Fialu zvolili a on už dva roky mluví o tom, že čeští občané nejsou jeho prioritou. Na to nebylo zapotřebí ani jednoho jediného ruského trolla. Tohle všechno si Pětikolka zařídila sama, osobně a dobrovolně.

Pokud budou po sítích dál honit dezinformátory, dál budou hledat ruské trolí farmy, kriminalizovat jakýkoliv tvrdší výrok a platit toho troubu, Romana Mácu, který za ruského kolaboranta označí naprosto kohokoliv, kdo se mu nehodí do krámu, nikdy nebudou dělat správné kroky a nepomůže jim ani deset reklamních agentur. Vždycky se jejich úsilí bude míjet s realitou a o to větší bude jejich pád.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

218 thoughts on “Může za to Putin…

  1. Co připsat pod článek.

    Neprohrají proto, že jsou neschopni, ale v první řadě prohráli naše majetky, naše zlato, naše akcie a pohledávky v zahraničí. Oni neprošustrovali autoritu ani osobní integritu, protože žádnou neměli. Nemají plán, protože žádný plán nepotřebují. Plní jen direktivy ze zahraničí ať jim je nařizuje kdokoliv. Nepotřebují vytvářet žádný politický výrobek ani zdání o tom že jsou pro lidi něco platní, protože nastoupili do funkcí, které pro ně vymysleli, do funkcí, které obyčejní lidé nepotřebují. Nastoupili do hereckých scénářů, které jim už dávno napsali okupanti, kteří si myslí, že lstí, lží a podvody se české země přenastaví na dodávky zboží, lidí, služeb a kapitálu a nic za to nebudou chtít nazpět. Od převratu v 89. tém pohůnci českých zemí opět (PRO)dávají lidi (nákup a prodej lidí), zboží, služby a kapitál jako za Přemysla, Karla Čtvrtníka zase za pár grošů.

      1. Ano.
        Vrabel ve svém videu mluvil o očkování, že Konečná hlasovala pro to „aby se potíral vliv dezinformací na očkování a řešil váhavý postoj obyvatel k očkování“ a Konečná to na fb obhajuje.

          1. Nebuďte naivní. V Bruselu si to předělaj podle svého, přilepí k tomu nějaký dodatek a je to. Hlavní je, že to bylo schváleno a pak si už očkovací lobby bude dělat co chce.

            1. Jj, tohle oni umí. Soudružka K.K. ovšem ve svém vysvětlení na profilu ksichtoknihy zhrzené Rédlové vypustila mohutnou mlhu. Holt protřelá profesionální politička.

            2. A z toho byste také vinil jí ? Takže má být příště proti čemukoli, aby se nemohlo stát že „V Bruselu si to předělaj podle svého, přilepí k tomu nějaký dodatek a je to. Hlavní je, že to bylo schváleno“ ?

              1. No, jelikož se proslýchá, že WHO chystá vyhlásit další „plandemii“ (virus X), jen co získá veškeré pravomoci, tak bych na Vašem místě tak klidný nebyl. Co když se Vás chystají, tentokrát už legálně, proti Vaší vůli zase opíchat nějakou experimentální šmakuládou?! Potom budete moci „poděkovat“ i soudružce Konečné!!

                1. To je možné, i když doufám že na mne nebudou mít páky, ale určitě jim to neumožnila paní Konečná tímto hlasováním.

                  1. Možná jste přehlédl to písmenko „i“. Takže nejenom Konečné, nýbrž všem, co takovým hlasování tu Pandořinu skříňku otevřeli.

                    1. Nepřehlédl, ale celé toto vlákno bylo o paní Konečné, tak v tom pokračuji. Ale nemám pocit, že by další pokračování mělo jakýkoli přínos.

                      Tuším že to bylo jedno hlasování o snad stovce bodů, jasně definované očkování proti nepřenositelným chorobám. Žádná Pandořina skříňka. Hlasuje se o daném textu. Pokud text někdo v budoucnu změní, je to nejen nedemokratické, ale také jeho zodpovědnost. Ne těch co hlasovali pro úplně jiný smysl textu. Nevěřím, že to nechápete.

        1. Očkování jako takové je opravdu prospěšné, to snad nepopíráte. A ona tam vysvětluje proč nakonec tento návrh podpořila.

    1. Lžete. U jednoho dokázala že je to lež, dokonce potvrzená soudem, u druhého vysvětlila, jak to opravdu je.

      1. A Vy zase netvrďte, že slovo „soudružka“ směrem ke člence či fanynce KSČ(M) je pro ně urážkou.
        Nebo snad ano?
        V tom případě jsem asi něco prošvihl a omlouvám se.

        1. Mohl jste pokračovat v původním vlákně, myslím že by to bylo lepší. No i kdyby byla, tak by nebyla Vaše soudružka. Stejně jako nečlen není bratr sokola ani příslušníka českobratrské církve. Navíc u odpůrců komunistů je to jasná nadávka. Stejně jako třeba bolševik, ač většinou neznají přesný význam slova.

          1. Nemohl, nebylo by to moc přehledné.
            Víte, já nejsem apriori odpůrce všech komunistů, jenom některých. Jak je to tedy podle Vás se mnou??? O bolševicích nepadlo ani slovo (nejsme v Rusku v roce 1917), a původně jsem oslovoval „vážená“. A vážená se cítila dotčená. Tož jak? Soudružka ne, vážená taky ne…

            Za minulého režimu se mohl nečlen KSČ cítit uražen, když mu někdo řekl „soudruhu“. Kdežto naopak se to bralo jako norma, nikoli jako nadávka. I když… do hlavy nikomu nevidět…

            1. Je to tam pěkně pod sebou, mně to přehledné přijde.

              To víte nejlépe Vy sám, jak je to s Vámi. Nesnáším, když mi někdo říka co jsem a já vím že to tak není. Proč bych to měl dělat druhým ?

              Nepadlo, bylo to jen přirovnání a nebylo to na Vás.

              Asi tu váženou chápala ironicky. Ale to je jen můj dohad.

              Souhlas.

        2. Ano, z vaší hlavy a klábosnice je to pokus o urážku, má to mít pejorativní význam.
          Mj. proto, že slovo „soudružka“ znamená vztah ke stejně politicky organizovaným anebo alespoň stejně nebo podobně smýšlejícím osobám. I v Československu, kde nejdříve existovalo obecně mezi socialisty a později bylo sociální demokracii opuštěno a nahrazeno oslovováním „přítel, přítelkyně“ /kterýžto termín je pro změnu nyní zprofanován formalizovaným svazkem párů stejného pohlaví/.
          Vy rozhodně nepatříte mezi ty, kteří by se stejně oslovovali NAVZÁJEM. A o to tu jde.
          L.

          1. Je zajímavé, jak se dnes soudruzi štětí, když je nesoudruh pravdivě osloví. Za minulého režimu jim to dělalo dobře. Ani nezkoumali, jak je to myšleno… 😀

            A jelikož, po mém malém testu, lze pozorovat, jak hojně se zde různí soudruzi vyskytují, navrhuji, aby si toto označení přidali ke svému nicku. Aby bylo jasno a nikdo se necítil uražen či diskriminován. Např. soudruh Lex(?), co jiným vidí do hlavy?

            1. No zatím jste to vy, kdo se chová, jako by viděl jiným do hlavy. A u Lexe jste to už hodně přestřelil. Kde berete to sebevědomí ?

            2. A co tak „Charon, převozník mrtvých do podsvětí, obyčejný /nebo ještě lépe „neobyčejný“/ hňup“?
              Přiléhavé, že!
              L.

    1. Pro ty, co si nechtějí ničit karmu čtením Seznamu:

      Po odchodu z konzervativního televizního ráje začal Carlson šířit moudrost prostřednictvím videí na Muskově síti X. Představte si názory blogera Vidláka, ovšem na poměry své vlasti s dosahem alespoň Jindřicha Šídla.

  2. Až přijde na úvahy, koho volit v tuzemských volbách, toto by mělo být známo a uváženo:
    https://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/-Jak-p-tomci-Az-se-to-obrati-proti-nim-budou-se-divit-Z-ODS-k-Ukrajine-Nezvykle-750286

    Babiš a jiní politici z řad ANO byli jakýmsi obskurním ukrajinským zdrojem označeni za „ruské bakterie“.
    Jak to je se zařazením bakterií z ANO, prozradil Karel Havlíček (ANO):

    Vyjímám:
    Jak hodně jsou Ukrajinci v této věci mimo, popsal pro PL místopředseda Sněmovny a šéf stínové vlády hnutí ANO Karel Havlíček. „Je to bolševický způsob vydírání, ale míří naprosto vedle. ANO podpořilo vládu proti Rusku, jasně se postavilo na stranu Ukrajiny, souhlasili jsme s uprchlíky, podpořili zákony LEX Ukrajina, výcvik ukrajinských vojáků, finanční pomoc z Česka, jako ANO jsme coby jediná strana poslali okamžitě 10 milionů korun na pomoc. Nemluvě o tom, že v době naší vlády jsme vyhostili největší množství ruských diplomatů a vyřadili Rosatom (z tendru na nové jaderné bloky, pozn. red.). Seznam je pamflet, jehož jediným výsledkem bude, že se opět rozdělí společnost a obrátí se to proti Ukrajině, což nikdo nechce. ANO má dnes podporu třetiny voličů a my rozhodně nebudeme stát se složenýma rukama,“ konstatuje Havlíček.

    Nemělo by být zapomenuto.

    1. Normální hrdý jedinec s kouskem cti v těle pokud je takto z jeho pohledu nespravedlivě osočen, se svou reakcí rozhodně nesnaží dokázat, jak někomu oddaně lezl do análního otvoru už roky předtím. Opravdu by to nemělo zapadnout.

      1. Chlapec podle mě odhalil v afektu mnohem víc, než chtěl. Vždyť tam vlastně dost otevřeně říká, že se schyluje k dalšímu volebnímu podvodu, do kterého jim takhle UA hází vidle a ohrožuje jejich preference. Což je vlastně i proti zájmům UA.

        1. Říkal to, tuším, v tom Úsiděl jsem záznam, bylo to zcela bez afektu. Obávám se, že je to pro něj povinné tancování na hraně. Nechce se nechat politicky zlikvidovat. Taková je doba.

          1. Teď je otázkou, jestli to je ještě balancování, nebo už signál toho, co bude následovat po případných vyhraných volbách. Já se obávám, že názor některých, že ANO je de facto šestým členem vládní koalice, protože prosazuje v podstatě totožnou politiku, zejména směrem k EU a NATO, je pravdivý.

            1. Já s tím nesouhlasím. Podle mého je to někde mezi. Péťikolka chce moc a majetek, zemi odepsali, spoléhají že obojí jim zaručí slepá poslušnost. ANO chce také moc a majetek, ale zemi ještě tolik neodepsali, poslouchají jen aby nebyli potrestáni. Ani jeden se nebude bít za velkou změnu, nepůjdou do konfliktu s EU ani USA. To ale samozřejmě platí i pro PRO.

            2. Jsem realista, a proto hodnotím věci tak, jak skutečně jsou, ne jak si o nich sním.
              A ta současná realita je taková, že je tu jediná politická organizace, která je schopna vyhodit Pětikolku ze sedla.
              A ta organizace nese název Hnutí ANO na čele s Andrejem Babišem.
              Je lhostejné, jestli se mi Babiš a ANO líbí nebo nelíbí, jen „podle jejich ovoce poznáte je“. A první dva roky vlády ANO a Babiše /než nás „navštívil“ covid/ byly nejúspěšnějšími roky řízení tohoto státu po převratu. Pokud jde o ekonomiku, tak i za covidu byla vláda AB úspěšnější, než fialová vláda, jakkoliv už mimo covid /mj. ta Babišova vláda rozhazovala peníze primárně dovnitř země, kdežto ta současná je vyhazuje mimo stát a bere je – kromě extrémního zadlužování, ještě i většinovým občanům státu/.
              Chápu i ty, kdo Babiše a ANO za žádnou cenu, kažedému, co je ho jest.
              Ale od takových /a vidno, že patříte mezi ně/ bych chtěl slyšet odpověď na tyto otázky –

              1. přejete si pokračování Fialovy vlády – a) do konce volebního období, b) znovu po příštích volbách
              2. víte o nějaké politické straně, hnutí, politickém sdružení či možné koalici, která by splňovala vaše představy o nastávajícím politickém lídrovství v ČR (která, které to je, jsou)?
              3. myslíte si, že je v dohledné době reálná existence ČR mimo Evropskou unii, případně jakou cestou by se měla do tohoto postavení dostat?
              4. víte o jiném našem dřívějším předsedovi vlády, který dokázal v EU prezentovat ČR a zastupovat lépe než Andrej Babiš?

              Přitom si dovolím poukázat na skutečnost, že politika je uměním možného, nikoliv neuměním nemožného. I proto je nezbytné v našem očekávání vyloučit vlhké sny o různých existujících nacionalistických stranách či jiných subjektech.
              L.

  3. A tak na nutelliéra, zdá se, přišlo povolení k odstřelu z vyšších míst. Tohle zřejmě bude jeho Nagyová.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-fialuv-institut-ma-prijmy-od-nadace-kterou-sponzorovala-prazska-zalozna-244921

    „Bruselský investigativní web naznačil novou spojnici mezi vládní ODS a Podnikatelskou družstevní záložnou, v níž měl předseda strany a český premiér Petr Fiala pět let podíl, který nikdy neuvedl ve svých majetkových přiznáních.
    Titul bruselského investigativního webu „Follow the Money (Sleduj tok peněz)“ je zrovna pro tento případ docela příhodný.
    Jeho novináři totiž odhalili (jak upozornily také Lidové noviny) pozadí finančních darů plynoucích z Česka do bruselského think-tanku New Direction, který má blízko ke konzervativní frakci Evropského parlamentu, kam patří i česká Občanská demokratická strana premiéra Petra Fialy.“

    Jinak ten web Follow the Money… Proč jen tak připomíná weby Aspenu a OSF ve všech jeho inkarnacích…

      1. 😂 Čehokoli založeného blbkou Thatcherovou nebude škoda. Ale tohle spíš, Alešku, smrdí komplotem proti konzervatismu v EU obecně. Aby z toho organizace jako ta Follow the Money nevyčarovali globální spiknutí uvnitř EU, které bude nutné rázně vyřešit.

        1. Kruciš, samozřejmě organizace nevyčarovaly.

          Jinak to bude naprosto dokonalé kouzlo nechtěného. Nejvěrnější užitečný idiot Fiala bude poté, co službě vrchnosti EU zaprodal duši, odstřelen v kauze, která bude použita k likvidaci konzervativní opozice uvnitř EU a odhozen jako kus špinavého hadru nenáviděný všemi.

    1. Už asi 30+ let. Ta rychlost, s jakou to lidem dochází je fascinující.
      PS: čtení seznamu má za následek předčasnou demenci.

      1. Tak někteří z nás tušili už během samotové frašky, co jednou přijde. Někteří z nás tušili až následně. Někteří začli čout něco nepěkného během covidových her. Někteří (ti, co to nejzjistili doteď) nezjistí nikdy, že tu něco smrdí.

  4. Tady se už sestavují povolební koalice, ale nějak se zapomíná na tu gumovou hrůzu. Neříkám, že on sám je schopný rozjet nějakou partii, ten na to nemá, ale našeptávačů má, že by je kotlinka mohla vyvážet.

  5. Komunisté, odvolejte Kateřinu Konečnou! (vyzývá v nejnovějším vstupu L. Vrábel)
    https://www.youtube.com/watch?v=sNQjWFnttko

    Fakt, je ten, že za taková hlasování v EP nemá komunistická předsedkyně na alternativní vlastenecké scéně co dělat. Osobně jsem jí nikdy nevěřil – té ženské šlo evidentně vždycky jenom o koryto v EP. Takhle se mi jeví už celých 10 let. Něco jiného říká doma, a potom úplně jinak hlasuje v Bruseli. Je stejná jako třeba Babiš a jeho europoslanci.

    1. >i Odvolejte pábitele Vrábela. Tomu člověku jsem nikdy nevěřil!
      To je stejně nesmyslná výzva, jako odvolání Konečné. Jen žvást, aby řeč nestála. Abych něco napsal, že?
      Kdo je to ten Vrábel, aby vyzýval komunisty k personálním změnám? A kdo jste vy, Chárone abyste radil?

      Čekám, co bude, jestli se převozník ozve…

      1. Asi vůbec nevíte, o co jde a ani Vás to evidentně nezajímá. Asi netušíte, co se chystá. A Konečná tomu pomáhá umést cestu. Ovšem… stranické preference jsou pro Vás nade vše, že ano?

        Kdo jsem já?
        Podle BMTI psychologického profilu jsem INFJ. Co to znamená, to si třeba vyguglite.
        Jinak, z politického hlediska už dneska nejsem nic. Zaplaťpánbu.

          1. Tady je třeba zmínka o tom jejím hlasování o afrických připrchlících do EU:
            https://www.spd.cz/4890-radim-fiala-europoslankyne-a-lidryne-kscm-katerina-konecna-hlasovala-v-evropskem-parlamentu-pro-podporu-imigrace-z-afriky/

            Konečná dne 26. března hlasovala pro „Usnesení Evropského parlamentu ze dne 26. března 2019 o základních právech lidí afrického původu v Evropě (2018/2899(RSP))“

            Nepochybně se dá najít i to její hlasování o „potírání dezinformací o vakcínách“.

            1. Pardon, ale to je článek ze stránek SPD, ne hlasovací protokol. Omlouvám se, nic proti SPD, ale to fakt neberu.

                1. Převozníku podsvětní… Přečtěte si, prosím: https://www.facebook.com/petrafajmonredova/?locale=cs_CZ (příspěvek s názvem „Přeposílám a jedeme dál. Nepřítel sedí ve Strakovce!!“ z dnešního dne, přidán cca v 18:00)
                  Ukazuje se, že Konečná to dělá sakra dobře, že na ni začínají výskat různí neúspěšní ezoterici typu Vrábela. I pan Rajchl nenechá obvykle nit suchou. Zkrátka, preference se hýbají nahoru a to se některým nelíbí. Ostatně, Vy zde dlouhodobě plédujete proti KSČM a proti Konečné, takže mě nepřekvapuje, že šíříte tyto fake news.

                  1. Děkuji. A ano Charon zřejmě Konečnou nenávidí. Ostatně ještě mně dluží odpověď na mou otázku asi z před týdne, vlastně 2 odpovědi. Pročpak asi? Ono na někoho nakydat hnůj a pak napsat najděte si to svědčí o jeho úrovni jako diskutujícího. Tedy spíše o jeho podrazáctví.

                    1. Nikoliv vážená. Řeči o nenávisti si nechte pro vaše (neo)marxistické skorosoudruhy. To je totiž jejich slovník. Komouše jsem nikdy moc nemusel, protože jejich ideologie je v reálu scestná a vždycky vyústila v obrovské krveprolití, ale některých si i vážím. Třeba Josefa Skály, pro jeho vědomosti a rozhled, byť s ním jeho světonázor nesdílím. Konečná je ale typická kariéristka, navíc to s národem nehraje čistě.
                      Před listopadem se takovým říkalo „ukomunisti“.
                      Nevím, jaké odpovědi Vám ještě dlužím, protože nemám čas sledovat zrovna vaše příspěvky (aspoň ne všechny).

                    2. To nesedí, tehdy přinášelo členství ve streně velké výhody, na to jsou ale dnes úplně jiné strany. ( SPD mezi ně nepočítám. )

                    3. Ano nepřekvapil jste Charone, nevím kde jste vzal slovní spojení se mnou „(neo)marxistické skorosoudruhy“. Zřejmě je to váš styl diskuse, někdo se mě nelíbí, musím ho nějak dehonestovat. Jak je libo, na vašem názoru na mě mně vlastně nezáleží, ale záleží mně na odpovědích, které mně stále dlužíte. A to, že, parafrázuji, Konečná nějak „ukradla“ Skálovi jeho zvolení za předsedu KSČM a podle čeho vy označujete Konečnou za, myslím, že tak jste to formuloval, protřelou politickou kariéristku. A byly to vaše názory ne moje.
                      Jinak Morybundus dal odkaz na FB, tam si můžete přečíst Konečné dost obsáhlé vysvětlení, a Okamura, který také křivě obvinil Konečnou z podpory imigrace, se jí musel veřejně omluvit. Co se týká očkování proti covidu, vysvětluje to tak, aby to pochopil i blb.

                    4. Jo a ještě ta druhá odpověď mně schází. Kde jste našel, že europoslanec, aby bral důchod, musí být zvolen 2x? A z toho plynuly vlastně vaše urážky Konečné, protože jste usoudil, že jí jde o důchod v eurech a musí být zvolena ještě jednou. Tvrdil jste to vy.

                    5. O tom důchodu jsem to také slyšel, dokonce mnohokrát z různých zdrojů.

                    6. Slyšet je něco jiného než mít ověřený zdroj. Máte ho? Já to nenašla, všude se píše o důchodu pro europoslance ale není to až od druhého mandátu.

                    7. nemám, nikdy mi to nepřišlo důležité a stránky EU jsou totálně nepřehledné, podle mého úmyslně.

                    8. kočka šklíba napsal:6 února, 2024 (21:30)

                      Jestli Vás uráží moje oslovení „vážená“, tak mi tedy nezbývá, než Vás oslovovat „soudružko“?

                      Je vidět, že jste velká fanynka soudružky Konečné. U Jehovistů byste byla „svědkyně“. S takovými je ovšem těžká domluva.

                      O třenici mezi Skálou a Konečnou byla tehdy řeč na nějaké té Skálově simultánce u Petra Bureše. Kdy přesně už nevím, hledat to fakt nebudu, a já jsem Vám tehdy odpověděl, že tohle teď nechci rozviřovat, protože v tom nevidím smysl, a koneckonců, je to mezi nimi a ostatními soudruhy. J. Skálu bych volil třeba i za prezidenta (kdyby ho jeho spolustraníci nepodrazili při sběru podpisů – a v tom právě Konečná hrála svou roli), ovšem Konečnou bych nevolil nikam ani omylem. Své důvody jsem snad už ozřejmil – pro mě není věrohodná a jsem takto na stejné vlně s L. Vrábelem.

                      Co se týče těch eurodůchodů, tam je to snad jasné už dle výpočtu – čím déle v tom krmníku jste, tím větší důchod poberete. Při třech mandátech (3×5 let) už máte nadosmrti vystaráno. Už ale i dva mandáty přinášejí slušný vývar…

                      Jelikož tohle vlákno končí, končím i debatu na téma soudružky Konečné i soudružky Šklíby.

                    9. Jste si vědom, že

                      „Je vidět, že jste velká fanynka soudružky Konečné. U Jehovistů byste byla „svědkyně“. S takovými je ovšem těžká domluva.“

                      i

                      „soudružky Konečné i soudružky Šklíby“

                      jsou dosti hnusné urážky, kterým diskreditujete jen sebe ?

                    10. Je si toho vědom a proto to také píše. Mně je to ale úplně jedno co si o mně Charon myslí, ale když na něm chcete nějaké konkrétní údaje, zdroje, které by potvrzovaly to co píše, tak samozřejmě uhýbá, vymlouvá se, uráží a končí. Jak by také ne, když nemá co odpovědět kromě urážek.
                      Charon například lhal když psal že Konečná, aby brala důchod z EU, kandiduje podruhé a potřebuje mandát získat, není to pravda. Důchod má každý zvolený europoslanec, dokonce i ten co nedokončí mandát.

                    11. Opravdu nevím, jak je to s mandátem, ale nevěřím, že by to paní Konečná dělala kvůli hodně nejistému důchodu od organisace v rozkladu.

                      Za mne je toto krystalický příklad štěpení alternativy očerňováním jiných kandidátů, než je ten můj. Někdo tu o tom dnes velmi pěkně psal.

                  1. Zrovna tohleto na mě moc věrohodně nepůsobí. Co ten seznam hlasujících u toho článku na PL? Konečná je tam uvedená, stejně jako Kohlíček a Maštálka. To je také fejk?

                    1. Pokud by to byl podvrh, tak by jistě přišla žaloba.

                      Já jsem nepsal fejk, ale jen z tohoto to neposoudím. Čistě hypoteticky, opakuji hypoteticky jako příklad, bych já pro to zvedl ruku pokud by v tom bylo, že aby neumírali na moři a neplatilo se strašně peněz neziskovkám a nedostávali se sem nekontrolovaně, že se uděla kontrolovaná cesta a odmítnutí půjdou zpět. Netvrdím že to tak bylo, ale že ve Vašich odkazech je opravdu příliš málo informací, abych z toho byl ochoten dělat závěry. Zvláště ve světle toho mého odkazu.

  6. MT: „Neokonzervativci šílí jako pominutí a právem – rozhovor Tuckera s Putinem bude těžkou ranou pro neokonzervativní kabalu ve Washingtonu, která žene USA do záhuby. Zvláště na pozadí masivního propouštění v korporátních médiích – což je eufemismus pro neokonské mediální děvky -, které ztrácejí publikum ve prospěch vznikajících alternativních médií.“ https://bavorv4.wixsite.com/bavorovy-poznamky/post/andrej-martyanov-samozřejmě-že-je-upejpavý

  7. Dovolím si tvrdit, že problémy s našimi soudy začínají prazvláštní představou, že „soudce je nutno bohatě platit, (tedy uplácet) aby nebyli úplatní“.

    1. Přesně to tvrdím nejenn v této souvislosti dlouhé roky, že poctivost je morální, nikoli ekonomická kategorie.

    2. Nejde jen o soudce. Stejně se přece obecně omlouvají platy politiků či vedení velkých státních firem. Přitom vždy platilo, že kdo má moc, chce ještě víc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *