O agendě (nejen) německého zemědělství se rozhoduje v Silicon Valley. Ekonomický expert Ernst Wolff vysvětluje pozadí zemědělské politiky v Německu a zdůrazňuje, že Bill Gates a hlavní správci aktiv investovali do laboratorního masa a klimatické agendy. Chtějí zrušit tradiční zemědělství.
Německá novinářka Felicitas Rabe ve svém článku zveřejněném na webu RT varuje, že v Německu může brzy dojít ke krachu. Vládní židle se kvůli masivním protestům farmářů otřásly. Je možné, že v dohledné době budou Zelení „uvolněni k odstřelu“ coby rituální oběť.
„Situace je ale komplikovaná, vysvětlil v pátek ekonomický expert Ernst Wolff v rozhovoru s Michaelem Mrossem z MMnews. Německé rolnictvo, tedy malí a střední podnikatelé, jsou ekonomicky zády ke zdi. Proto jim nezbývá, než se vzepřít vládní politice.
‚Na druhou stranu za nitky zemědělské politiky netahají volení zástupci v Německu‘, upozornil Wolff. O agendě německého zemědělství rozhodují lidé v Silicon Valley a na Wall Street v USA: velcí správci aktiv a velké IT společnosti. Naši politici se chovají jako loutky v zájmu zisku cizích aktérů.
Aby bylo možné dále posunout kontrolu osiva – v tuto chvíli se pracuje na „neuvěřitelných změnách osiva“ – se šíří příběh, že všechna semena musí být „necitlivá na klima“. Další agenda se týká laboratorního masa.
Vezměte si například miliardáře Billa Gatese. Jeho nadace, Nadace Billa a Melindy Gatesových, v současnosti masivně investuje do laboratorní produkce masa. Kvůli svému zájmu o zisk má Gates velký zájem o příběhy, které popisují údajně klimaticky ohrožující emise metanu z chovu zvířat. Protesty farmářů jsou pro něj nepohodlné.
Gatesova nadace však již dlouhodobě investuje do německých mainstreamových médií, čímž upevnila svůj vliv na oficiální narativ. Proto časopisy jako Spiegel očerňovaly protesty farmářů.
Naši současní politici, jako je Robert Habeck, nedohlédnou podle ekonomického experta Wolffa za „horizont“ a nejsou schopni tyto souvislosti pochopit. Němečtí farmáři léta bojují o přežití. Na údajích ze Statista Mross ilustroval neustálý úpadek zemědělství v této zemi: v roce 1995 bylo v Německu ještě 390 000 zemědělských podniků. Nyní je jich o třetinu méně: v roce 2020 jejich počet klesl na 240 000.
‚V současné době zažíváme frontální útok na německé středně velké podniky,‘ řekl Wolff.
To se odráží i v neustále rostoucích daňových příjmech, které v Německu platí především střední podniky. Zatímco v roce 2010 se na daních vybralo 530 miliard, v roce 2022 to byl podle úřadu Statistika téměř dvojnásobek, konkrétně 895 miliard.
Ostatně – stačí se podívat na státní tajemníky německých politiků. Nejvýznamnější státní tajemnice ministra hospodářství Habecka je bankéřka z londýnské City, která do předloňského roku pracovala pro správce aktiv BlackRock (Elga Bartsch, ale Wolff ji nejmenuje). A rozhodnutí pro Německo se dělají tam, ne v Berlíně. Wolff proto předpokládá, že protest farmářů v nejbližších dnech podpoří středně velcí podnikatelé ze všech sektorů.“
Na to, že cílem současné „klimatické“ reformy Společné zemědělské politiky EU (CAP),známé pod jménem „Strategie z farmy na vidličku“, je likvidace evropského zemědělství a otevření cesty k dovozům ze zámoří, upozorňoval již v počátku jednání o sadě unijních nařízeních znalec unijních zemědělských pravidel Jan Gallas. Poté, kdy zveřejnil závěry svého rozboru návrhů Komise, byl z Ministerstva zemědělství odejit. Ve své analýze upozornil na to, že návrh reformy z klávesnice Komise povede ke snížení produkce potravin v EU o 25 až 30% a ke zvýšení cen až o 50%.
Krátce po jeho vyhazovu z ministerstva jeho závěry paradoxně potvrdila studie Ministerstva zemědělství USA, která unijní reformu CAP veřejně označila jako příležitost pro americké firmy ke zvýšení exportu potravin a zemědělských produktů do EU.
Německé zemědělství vedou tamní Zelení dlouhodobě do pr… Fialova vláda však už před nimi našla zkratku. Odebráním peněz podnikům, které produkují potravinářské komodity jako vepřové, hovězí, kuřecí nebo zeleninu a jejich předáním „údržbářům krajiny“, kteří nic nepěstují ani nechovají žádný dobytek, a to formou nejvyšší redistribuční platby v Evropě Fialová vláda plně prokázala, že jedná v zájmu amerických loutkovodičů a nikoli českých zemědělců a spotřebitelů.
Ehm. Umělé maso, patrně také z ropy, zlikviduje další zemědělce a chovatele jako zlikvidovaly umělé hmoty kdysi pěstitele konopí a zpracovatele v Americe a pak po celém světě.
Hádaj, kdo za tím tenkrát byl?
Ano, správně, R & R. Rockefeller a Rothschild.
Tisíce výrobků by dodnes mohly sloužit a lépe než ty z ropných plastů.
Byznys krmiva pro přebytečné lidstvo je pro superbohaté novým investičním hitem. Investičním zprávám v oblasti potravin, jejich surovin ale i kosmetiky a léků živočišného původu dominují investice do umělé inteligence, https://www.nutritioncapital.com/
Příklady:
Umělou inteligencí vytvářené proteiny. Cambrium, společnost se sídlem v Berlíně, získala 11 milionů EUR na rozšíření svých operací v oblasti navrhování udržitelných a škálovatelných strukturálních proteinů. Počáteční produkt společnosti, NovaColl, je modifikovaný derivát kolagenu, který dokáže stimulovat produkci kolagenu lépe než přirozený kolagen, aniž by pocházel ze zvířat. Cambrium využívá umělou inteligenci k navrhování proteinů se zaměřením na strukturální proteiny pro kosmetické účely.
Biotechnologický startup Triplebar zajistil 20 milionů dolarů v kole financování vedeném společností Synthesis Capital. Kalifornská společnost využívá „hyper-throughput“ screeningovou platformu využívající mikrofluidiku, rychlé testování a AI k optimalizaci platforem biovýroby pro mikrobiální a živočišné buňky. Technologie Triplebar umožňuje rychlý screening milionů mutací, urychluje proces evoluce a umožňuje vývoj účinnější biovýroby pro různé aplikace, od levných živočišných proteinů až po kandidáty terapeutických biologických léků.
Je dobre se podivat na vec z jineho uhlu : Za dejme tomu 15 let bude mozne pestovat lidske organy in vitro, v bioreaktorech. Bude to zcela to same jako to umele hovezi, akorat se to nesezere 🙂 ale voperuje do nemocneho. Nedate si implantovat takovou ledvinu, jatra, apod ? Budete radeji leta cekat na ziveho darce ? Neverim. Az bude senzoricky nemozne rozeznat prirodni maso od umeleho, jsem moc zvedav kolik lidi to odmitne…
Zabijeni zvirat mi prijde jako bratrovrazda, takze pro me, za me…
Je to jen o zvyku, tady to bude trvat tak 5-10 jidel/porci.
Na tom něco je.
U některých jedinců může být pojídání hovězího považováno za skrytou formu kanibalismu.
Denně se o tom přesvědčuji.
Otazka je, v cem bude umele maso horsi, nezli prirodni.
Antibiotika, pesticidy, hormony, mikroplasty a tak dale.
To v umelem masu nebude, coz je plus.
Co tam nebude dale?
Jinak, v ere prirozenych narodu byla zvirata opravdu povazovana za sourozence.
Vse se zacalo menit se vznikem mest- prve vyobrazeni ponizeneho (ochoceneho) zvirete bylo nalezeno v Göbekli Tepe, cirka 10 tisic let stare.
Jeste stari Rekove nedovolovali porazku zvirete „bez omluvy“ (bohum a i sobe) a pokoutne jezeni masa bylo trestano, to muselo byt vzdy obradni, k odcineni vedomeho zlocinu zabiti.
Tedy jeste jednou:
Co bude v umelem mase jedovateho navic a co prospesneho tam bude chybet?
Je jen otazka casu a dokonalosti technologie, kdy bude to umele maso senzoricky naprosto neodlisitelne od prirodniho. Tak jak dneska umele drevo na palubni desce auta odlisis od praveho jen tim, ze do neho dloubnes nozem – ale poslanim te ozdoby je vypadat ozdobne, nikoliv to aby fakt vyrostla v lese 🙂 Ale proc si pak bohatci kupuji auta s prirodnim drevem ? V cem je rozdil ? V necem realnem ale nedefinovatelnem. Energie, nebo jak to nazvat… A tak to bude i s tim masem. Uzka skupina lidi bude velice draze kupovat prirodni maso, ktere bude luxusem. Tak jako dnes uzka skupina hifistu chce mit analogove gramodesky. Takze dystopicka budoucnost je takova, ze cele velkomesto uzivi rostlinami jedna velka vertikalni farma a masem jeden zavod s bioreaktory. Vidlaci budou ekonomicky zniceni a zustane jich jen nekolik co budou produkovat tex luxus. Asi jako chov koni. Ano, jsou porad chovatele, je po nich dopyt – ale na urovni mozna 1-2 % spred 120 let. Chtel by se nekdo dnes vratit do zivota New Yorku roku 1900, kde smrdel hnuj a nebyt nastupu aut, tak by se mesto nemohlo uz dal rozvijet ? Ne, temer nikdo a nechybi to lidem, kdo chce, zajde si na farmu si zajezdit. Ale jede tam autem 🙂 Akorat ze tyto uvahy se musi zasadit do sirsich souvislosti toho, jak zmeni spolecenske a vyrobni vztahy umela inteligence. Ale to nam vysvetli kamarad Tečocamp, že nijak 😀
Na sojove burty se separovanym kurecim si lide zvykli bez sebemensiho nasili.
Jedi je a mysli si podvedome, ze je to veprove, anebo proste „maso“, byt to jsou slachy a kuze.
Argument „energie“ uznavam, coz na druhou stranu mluvi i pro moji teorii, ze maso je cosi vyjimecneho, zvlastniho az posvatneho a ze prumyslova masovyroba je zlocin…predevsim na nas samych, nebot v nas posiluje necitelnost k prirode.
A az bude prave maso drahe…tak si ho dame k jidlu tak, jak bylo bezne a normalni drive- o svatcich. Tedy vyjimecne.
Nejen, ze se nic nestane, dokonce to bude zdravejsi, i psychicky 😂
Jinak senzoricka kvalita masa neni tak dulezita, jako to, co v nem bude a zda-li z toho nebudou nejake zdravotni nasledky. Pokud neco ocekavam, tak jen, ze umele steaky budou vizualne dokonalejsi, nezli prirodni a budou je sekat jako Bata cvicky. Vuni a chut stejne kazdy dozene debilni marinadou a stupidnim kecupem, bez nichz to dnes stejne nejde.
Dopad na zdravicko zjisti az druha generace obetavych pruzkumniku.
Jste to, co jíte. V umělém mase bude chybět život. Energie rodu a prostředí, ve kterém zvíře žilo. Podobně jako digitálnímu vzdělávání chybí moudrost a vzory hrdinů. Adoptované dítě vyroste v to, co byli jeho předci, ne jeho náhradní rodiče. Pojídáním umělé potravy se z lidí stanou zombie, živé mrtvoly bez minulosti a bez budoucnosti.
Mozna, ale toto nejde definovat, vedome to pobere jen malo lidi. Prebije to argument obecne dostupnosti a nizke ceny.
Na tech vice lidi, co nepoberou, se muzeme vyprdnout.
Zkratka se budou prezirat jinym svinstvem, nez jakym se prezirali doted.
Mozna pro ne bude umele maso i zdravejsi.
Chapu, ale ze by mi chybela celozivotni klec, umele oplodneni, celozivotni cpani se antibiotiky, uder jatecni pistoli do zatylku a dalsi zlate fondy pameti rodu, to asi ne.
Abyste pochopil, nemluvim proti konzumaci masa, ale znam lidi.
Ti se cpou srackami, cim vic masa, tim lip…tak dostanou umelotinu a bude jim to uplne jedno.
A kdo si masa vazi a chape, ze poslo ze zlocinu 😂 ten se k nemu dostane v dobre mire.
Dobre maso, ale obcas.
Dovolte kritiku:
V bujonech, separatech, omackach, uzeninach a pecenich dostane „energii rodu“ v takovem mismasi, ze z toho nemuzete profitovat. Dokonce se z toho muzete zblaznit. Ze vsech svetadilu, neznameho puvodu (zdegenerovane, nemocne rody) a hlavne v obrovskem druhovem poctu. Z toho si nejde vybrat to svoje.
Za soucasne situace tak vasi nabidku energie rodu rad odmitnu.
Mistni reznik- proc ne. Kaufac- proc ano.
Rovná kritika není nic špatného. Navíc nic kritického na vaší argumentaci nevidím. Vlastně utvrzujete mou hypotézu, že hlavní příčinou všeobecné degradace zdraví, rozumu, duše i ducha lidí jsou průmyslové sračky, které jedí. Pokrok průmyslových potravin přinesl růst a přežití populace. Ale co její kvalita? Pokud je většina populace dostatečně kvalitní, proč jsou pak potřeba Vidlákovy kydy?
To je hodne spolecnych otazek dohromady:
Jak velkou zodpovednost citite za „vsechny lidi“?
Mate obavy, ze dekadentni vetsina vam neumozni zit zdravym (vlastnim) zpusobem?
Citite obavy z toho, ze budete prevalcovan nejakym neblahym trendem?
Je nekvalita populace pricinou vaseho postupneho chatrani?
Je zakonite podlehnout, anebo je mozne se tomu vyhnout?
Mate obavy, kam to vsechno povede?
–
Podle meho evoluce neplanuje, ale ma svem suplicku holisticke (nekonecne) zasoby moznosti, jakym smerem se dale vyda.
Jenze nevite jakym smerem to bude a tedy zbyva jen beznadejny kazdodenni boj za to svoje, bez vedomi toho, jak vase snaha dopadne. Mozna dobre a vyhrajete, mozna prohrajete.
–
Jinak souhlasim: na degradaci ma strava velky vliv. Ano, jsme to, co jime.
Zrada je v tom, ze dnes uz nevite, co jite a neda se to ani zjistit.
Už je někde k dispozici umělé maso, o kterém píšete?
Už je někde srovnávací rozbor přírodního a umělého masa, o kterém píšete?
—
Žádný takový produkt, který by byl k nerozeznání od přírodního, pokud vím, neexistuje; resp. existuje ve vágních fantasmagoriích zelených bláznů.
Vyčkejme s hodnocením do doby, až někdo něco takového skutečně vyrobí; do té doby totiž není co porovnávat. Představa dokonale čistého a zdravotně nezávadného umělého masa velmi evokuje představu ekologicky dokonalého pohonu aut na baterky.
V tom druhém případě dnes už víme, že cesta ke krásně namalované eko-budoucnosti je řádně klikatá a vede bažinami násobně větší ekologické zátěže, než představuje opovrhované spalování uhlíku.
Mám všechny důvody se domnívat, že s umělým masem to nebude jinak.
Chapu a souhlasim.
Vyse jsem nepledoval za vyvoj a konzumaci umeleho masa, ale vidim jasny trend.
Presto se jiz ted najdou jeho odpurci- a zde se ptam, co maji (teoreticky) proti.
Ostatne, jidlo je citlive tema, proto neni videt pozadi, ktere se skryva za nim. A to je neudrzitelny hyperkonzum. Ten se bud rychle revolucne omezi sam (kolapsu blizka deindustrializacni krize), anebo bude dlouhodobe evolucne omezovan prikazy a zakazy. Necht si kazdy vybere, co radsi.
Pokud ale se chcete bavit pouze o tom, ze nekteri lide jsou skotem, pak nevim, co na to rici.
Lidé, kteří neznají technologii výroby umělého masa, nerozeznatelného od přírodního (ani ji znát nemohou, žádná taková dosud neexistuje), a již dnes hlásají, že bude laciné, čisté a zdravotně nezávadné, mají logiku typu „ještě jsem to neviděl, ale vím, že to bude skvělé“. K tomu snad ani nic jiného, než přičinit srovnání se skotem, nelze.
Jestli se nemýlím, tak něco velmi podobného tito zvěrozvěsti hlásali před pár lety o elektromobilech, no potěš koště …
Ted lzete.
Elekromobil existoval uz temer pred 100 lety.
Alew prosadil se spalovaci mototr, protoze vyhody.
Nikdo nerika, ze pokud technologie postoupi, ze tomu nemuze byt naopak, ale zatim tomu tak neni.
Stejne tak neletame do jinych slunecnych soustat v galaxii, ale vsichni doufaji, ze tomu tak jednou bude.
„Antibiotika, pesticidy, hormony, mikroplasty a tak dale. To v umelem masu nebude, coz je plus.“
Nebude? Na to jste přišel kde?
https://www.vitalia.cz/clanky/umele-maso-ma-byt-ekologicke-humanni-a-zdrave-realita-je-jina/
Spíš to vypadá, že to všechno v umělém mase bude. A jako bonus v množství větším než v přírodním mase. Dobrou chuť!
Bude to vyvojem feminismus do kanibalismu.
Zenu nechapajici fekalismus, nebo tak a jeho dusledky to nenapadne ,
rekla by si, kdyz nedam parchatum a sobe nazrat to bych byla krava blba. Akorat.
Feminismus tedy sjednocenim hoveziho masa /krava jako krava/, asi zacnou brzy pozirat sami sebe.Je na case…
Proč by měli udržovat/zvyšovat počty otroků záchranou nemocných transpantacemi?
Protože to na nich vyvíjejí a testují pro sebe ?
Sedlak je a vzdycky byl zavostalej , zpatecnik a nechce pestovat maso , dyz ani traktor ,
neco zivyho ,pole a stroje a pocasi a nic , k tomu nepotrebuje.
Malou laborator , kaficko a tri cukricky, ,mladsi laborantku k ruce a je to..
Ne, von by se plazil po poli furt. Vocumovat jestli mu rostou brambory.
Ale je zatvrzelej ke svy skode, jako Jan Sladky Kozina ,psohlavec.
Kterej to do roka a do dne Lomikarovi , pekne vosladil.
Ani nemusel vypadavat z vokna.
Tamhle a tuhle , jiny sou uhle.
Sou ty uhle a jiny sou v truhle.
No paní autorko, vy jste zcela nevhodná soudružka!
Takto hnusně naprášit ušlechtilé snahy soudruhů o klima a tak fšelyjak podobně – NO FUJ!
A kdybyste byla ještě nechytřejší, jistě byste napsala totéž o jedině správných elektroautíčkách.
I když dobrovolně přiznávám, že bez žrádla to je o něco horší, než bez mobility.
Strasny klima utoci. V Norsku je vsecko pod snehem. Vysoky metry snehu.
Klima je tak strasny , ze davy cestuju na splh na Mt. Everest a houfne tam chcipaji ,
je tam taky zima .Platej za to hodne. ..
Zima jako v Rusku ,miliony badatelu se vydavali zjistovat podobne ,
na rusa aby priznal pravdu,voty zime..
/Zimu ulisne siri zase rus, duvody k tomu sou jasny , tedka ,vedec zase nevi /..
Sabotuje tak usili sveta za votepleni..
Sam ma rus ted zimu malou a urodu obrovskou..
Hladina more se nezvedla vo milimetr. Tu potom museji zvedat vedci a media..
A zase nase miliardy.
Bojuji este s predsudky, hlavne duchodcu , von takovej ma malej duchod, /pac miliardy denne dou na ty vedce/ a uz neveri , ze ma duchod velkej. Vysvetlit jim to neni mozny.
O likvidační politice EU k zemědělství píše hodně Ivan David. On se soustřeďuje hlavně na české zemědělství, ale je vidět, že problém je širší.
Co dodat.
Masové sdělovací prostředky namodelují mentalitu populace k čemukoliv. Stačí pár let, pár filmů a seriálů… Je to dobře vidět třeba na genderismu. Před pár lety by tomu, co se aktuálně bere za normál, nikdo neuvěřil.
Podle mě je další důkaz, že něco jako demokracie je ve společnosti s propastnými majetkovými rozdíly prostě nesmysl. Většina lidí této iluzi ovšem věří. Na alternativě se za příklad dávají země jako Maďarsko nebo Slovensko. Podle mého je to umožněno soupeřením Západu a Východu. Dojde-li se postupně k vytvoření rovnovážnějšího systému, podobných „zlobivých“ zemiček ubude – zařadí se k tomu nebo onomu bloku a budou držet hubu.
Klasický politický model tvrdí, že existuje celá řada prvků, které demokracii udržují. Ten model je lživý. Ve skutečnosti přinejmenším na tzv. vyspělém Západě (nepřímo) vládnou oligarchické skupiny. Protože vládnou nepřímo, nemají žádnou odpovědnost. Když je zle, obětují vládu za jinou skupinu lidí, která se chová skoro stejně.
V Rusku a Číně je situace poněkud odlišná, vláda tam má reálně mnohem větší moc, než v tzv. demokraciích na Západě. Otázkou ovšem je, do jaké míry je tato moc opravdu nezávislá. Může to být tak, že se zájmy klíčových oligarchických skupin prostě shodují s vládní politikou. Nebo že se stabilní oligarchické skupiny nestačily dostatečně zformovat a upevnit – na Západě ten proces trval několi set let. Navíc se může jednat o jev dočasný, spojený s bojem proti západním oligarchickým skupinám. Pokud zvítězí, může se situace postupně změnit.
Zabudol vol, že telatom bol. Líbí se
https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/predseda-dozorci-rady-slovenskeho-svazu-ledniho-hokeje-posila-haskovi-vzkaz/¨
No to se tajtrdlkovi líbit nebude
chcw to rozkliknout homepage
Kurva jezedaci v nemecku strajkuju bo laboratorne maso ,to taky clanok na zviditelnenie, zakrytie stop,preco jzd volke v reich strajkuju ,musim volke upozornit ked bundes vlada, da take dotacie jak maju jzdaci v pepikove ci cobolove to ten jich reichstag volke vypalia do zakladu a chuj s tym laboratornym masom bo gates aby neplatil dane tu investuje do hocijakych chujoviniek typu zatemnim slunce…
Dnes jsem vyhodil 2 myši, které se přežraly špekem z pastí. Jedna ležela mrtvá vedle vyžrané pasti, druhá popošla s pastí ještě 5m, a to měla skřípnuté plíce. Jednou budou taková přírodní zvířata pochoutkou.
O.T.: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ani-slovem-se-nevymezuje-Smrduty-rybnik-Priban-jde-po-Vagnerovi-748745
Problém je vtom, že o Přibáňovi ví jen málo lidí, o Vágnerovi skoro každý.
Stejný případ jako Jarek Nohavica a Jaroslav Hutka. Hutka má problém vyprodat hospodu nebo vesnický kuturák. Jarek to dělá „na haly“ a „stadiony“.
Ten odkaz je dobře vymyšlen.
[Smrdutý rybník Přibáň] (jde) po {Vágnerovi}.
[Podmět] (přísudek) {předmět}.
🙂
Nejlepsi je na takovy nahazet , poradne tezky cerny bahno.
Z toho nikdo nevyleze a kdyz, tak je spinavej, k nepoznani a spatnej,
/takovej brankar napriklad ,von vam nekde chyta puky
a uz je z toho kde?,rovnou v bahne se potapi ..A poradne spinavej a spatnej.
Takovejch je vic a narod se musi branit, prave s bahnem..
Rus uz nemuze ani dejchat jak do bahna sam vlastnim pricinenim spad..
Si za to muzou sami..Dalsi nejsou lepsi..
Uz dite vi ze se musi myt. Aby nebylo spinavy a nedostalo infekci..
Kazdej kdo je spatlanej s bahnem se umaze , nakazi vostatni a je spinavej
a vodporne spatnej. A smrdi..
Vezměte si například miliardáře Billa Gatese. Jeho nadace, Nadace Billa a Melindy Gatesových, v současnosti masivně investuje do laboratorní produkce masa….píše se v článku.
Inu, Gates vyzkoušel umělou vaginu a byl nadšen, takže, vzato logicky, nyní ho nadchlo i umělé maso.
A protože je to dozajista člověk sdílný, altruista, chce samozřejmě dopřát i všem ostatním lidem aby zažívali ten slastný umělý pocit jako on.
Kdo rika ze Gates neni umelej. Umelej a nadanej. Dyz je. A neni sam.
Umelej neni a nechce bejt , co sme my..
Takové laboratorní maso bude určitě moc “přírodní”. Buněčná kultura (prakticky čehokoliv, i nádorových buněk v laboratoři) se musí držet ve sterilních podmínkách, v médiu s antibiotiky a živinami, růstovým faktory atd..
Něco malinko jiného jsou monokultury třeba kvasinek nebo lacotobacilů (víno, jogurt), ty když se “rozjedou” poradí si i s nějakou mírnou kontaminací (produkují líh, kyselinu mléčnou – pro ostatní mikroorganismy fuj), ale kultura složená myocytů, fibroblastů, adipocytů alias “flaxa z laborky” – bez vlastního imunitního systému nebo bez antibiotik bude mít extrémní nároky na sterilní vstupy.
Dodnes jsou lidé, kteří věří, že vitamín z ovoce je jiný, lepší, účinnější, zdravější, než ten z tabletky – to je přeci kyselina askorbová!
Nevěřím, že by takové jídlo mělo naději na ekonomický úspěch, nabízí se podobná story jako s elektroauty. Než se ukáže, jaká je to neekonomická, neekologická (nechutná a nezdravá) blbost, někdo se ale pěkně napakuje na dotacích a rozvrátí trh na který pak doveze svoje.
Tak jako s těmi elektrovozy. To máme za to, že nám vládnou blbci resp. blbí maňáskové cizích vykuků…
Nakazit některý ze vstupů nebude nemožné. A fabrika končí…
vitamín z ovoce je jiný, lepší, účinnější, zdravější, než ten z tabletky –
A to je pravda. A proč je jiný,protože v homeopatickrm množství, které člověku neuškodí, můžete vygogvlovat vedlejší účinky vysokých dávek vitaminu C na organismu,
lepší,protože společně s jinými vitamíny a minerály a nemusíte kupovat k tomu ještě zinek,proč účinnější, to už se chápavějším zacina snad rozbřeskovat a proč zdravější, no třeba kvůli tomu, že se nemůžete předávkovat a že když to jíte s vlákninou, vylučuje se to ve střevu pomaleji do střeva, ale za to lépe, takže to využijete v organismu po celý den a nevyčůráte to do 3 hodin do záchoda ani si nemusíte kupovat přípravek s postupným uvolňovanim.
No a že by Němci chtěli krmit lidi chemikáliemi mně vůbec nepřekvapuje,byli to právě oni, připravující se k válce, před pomalu 100 lety, vyvinuli chemickou výrobu mastných kyselin z hnědého uhlí, které chtěli těžit v severních Čechách po ukradení našemu státu a krmit tímto skutečně umělým tukem populaci. Výroba pro potravinářské účely naštěstí byla po válce zakázána a z těchto mastných kyselin se vyrábí jen mýdlo.
Ale nepoučili se, jsou prostě nepoučitelní, pozor na to.
Paní Kunšteková.
Mne spíš napadá,Americké firmy,ale potraviny a zemědělská produkce z Ukrajiny,něco se psalo o Jižní Americe.Snad to každému dojde,že nejde o zdravé potraviny,natož zdraví občanů,ale jen zisk.
Jistě, MERCOSUR.
Proto usaci vedi a sou ukazneny poslusne , vzdycky byli a zerou normalka ,
misto z taliru a s priborem ,rovnou z kyblu a krabic. Doma , venku , v praci.
Konsumujou spravnou kulturu a vyzivu.
Ve filmech a v TV, jejich kultura je videt furt , ze si ani casto nesednou..
Takovy zbytecnosti ,ukazujou ,ze je nebavi.
Nakej to prinese a jinej to hned sezere a kulturne spinavy ruce navrch..
Velmi popularni..
Zváštní je, že se proti tomu neozývají biomatky, kterým vadí i Celaskon, protože není stopro přírodní.
Než jsem dopsal svůj příspěvek, tak jste mě s tím Celaskonem předběhl… 🙂
No ale oba blbě.
Mám dnes v troubě husu, resp. prsa a dvě stehna (na huse stejně nic jiného k jídlu není).
Vlastně v tom budou zprostředkovaně i ti brouci, které asi příslušná husa třeba pozřela.
Stejně tak mám rád i brambory, ovšem transformované přes prase.
Dobrou chuť nám nikdo přát nemusí, stejně si ji užijeme.
P.S.: „Všechno má své meze,“ řekl jednoroční dobrovolník dvojsmyslně.
Dobře jsi udělal.
Re: Godot
Hmm, já měl dnes k obědu vepřového trousáka, komunistické (červené) zelí, bo bylo veslééévěcype) a bramborový knedlík. Ten ve slevě nebyl, protože byl domácí.
Trousák je počeštěné slovo „trušok“
Trušok je totéž, co český krocan.
Vepřový trousák se skládá z krůtích kostí a vepřové kýty. Kosti není nutno servírovat. Postačí jen o nich mluvit.