20 září, 2024

Eurodžungle ze Štrasburku

Přátelé, včera jsem dosáhl nirvány. Pochopil jsem, proč Orbán v Maďarsku vyhrává. Měl jsem možnost se setkat s europoslancem FIDESZu, Andrášem Lacem, kterého si pozval Ondra Dostál do svého pořadu Eurodžungle. Na jůtubu je celý díl ke shlédnutí a stojí to za to. Přišel dokonale připravený mladý muž v padnoucím obleku a během několika minut dokonale vysvětlil, maďarskou pozici ohledně války na Ukrajině. Ale dokonale. Argumentace byla vybroušená, ten chlap věděl, co říká a proč to říká.

Doufám, že se podívá i Markéta „vy proruská špíno“ Gregorová, protože došlo i na nejnovější šikanu Maďarska ohledně vydávání víz ruským a běloruským občanům. Včera kolem toho byla docela vzrušená debata v europarlamentu, kde celá řada europoslanců exhibovala, jak se pod rouškou maďarských víz dostanou do Evropy ruští špioni.

Pak vystoupil zmíněný Andráš Laco a s klidem pověděl zkoprnělému sálu, že Němci podobných víz pro ruské občany v posledních dvou letech vydali asi sto tisíc a další desítky tisíc vydala Francie, Španělsko, Řecko… zatímco Maďarsko jich vydalo sedm!

A bylo po žížalkách… Maďar pak v naprostém klidu logicky odvodil, že tady vůbec nejde o vízovou a bezpečnostní politiku, ale Orbán ty eurohodnotné politiky prostě štve tak moc, že jsou ochotní ze sebe udělat debily v přímém přenosu.

Na maďarských europoslancích vidíte, že Fidesz fakt nemá problém s kádrovou politikou. Oni nemusejí do čela kandidátky stavět žádné Kandidátuše ani opelichané Vondry, údernice Vrecionové nebo nebinární Peksa a Kolaja. Oni mají na výběr a staví ty nejlepší. Až se evropský Titanik jednoho dne potopí, Maďarsko zůstane na hladině.

Mimochodem… celý Ondrův pořad stojí za to. Kromě zmíněného maďarského europoslance byla hostem i slovenská europoslankyně za SMER Judita Laššáková, která povídala nejenom o Slovensku, ale také o Fialovi či Síkelovi… Docela jsem se nasmál.

55 thoughts on “Eurodžungle ze Štrasburku

  1. https://web.litterate.cz/eurodzungle-ze-strasburku/#comment-338775
    A heleme se, koukejme se –
    „Jak by mohly výbuchy v Libanonu ovlivnit globální bezpečnost a přístup k západním hi-tech výrobcům?“
    „USA budou zemí, která bude generovat největší deficit důvěry u svých zákazníků, především kvůli své velmi úzké spolupráci s Izraelem,“ řekl Abdullah Sputniku.
    USA jsou již dlouho jedním z největších dodavatelů komunikačního vybavení, včetně vojenského vybavení, na globální jih, poznamenal odborník a dodal, že nedávné výbuchy by mohly odcizit rozvojový svět západním výrobcům.
    https://sputnikglobe.com/20240919/how-could-lebanon-blasts-affect-global-security-and-attitude-to-western-hi-tech-producers–1120211324.html

  2. Přesně kvůli tomuhle jsem rád, že jeden z nás dezolátů do brusele proniknul. Z první ruky tak budeme moct půl roku číst, co se tam děje a co se na CT neobjeví.

    1. Hlavne ze si poklabosi z Lacem v Bruselu..Vo Madarsku von vsecko vi..A pouci..
      Pak neco rikaji a vsecko je jedno at rikaji cokoliv , spadne to bezednyho chamtivyho bruselskyho bahna.

      1. Pawe, Vaše komentáře si většinou čtu a snažím se o nich přemýšlet. Ale přiznám se, že Vám občas nerozumím. Často s nimi souzním, neboť celkem, sice obtížně k porizumění Vašeho textu, ale sdělujete myšlenky týkající se zoufalství/neumětelství naší pětidemolice, která vede tuhle zemi úspěšně „cugrunt“, ale z toho, jako byste náhle otočil o 180 stupňů a výrazně se vymezujete proti Vidlákovi a dalším lidem, kteří se snaží udělat z tohohle místa lepší život na zemi.

        Opravdu nad Vašími komentáři přemýšlím a čtu si je, ale někdy mi přijdou docela nekonzistentní – jako Jekyll a Hyde. Občas bohužel opravdu nerozumím, jaký je vlastně Váš „světonázor“ a na které straně barikády jste. Omlouvám se, chyba může být samozřejmě na „mém přijímači“.

        Nicméně se zeptám (byť to není úplně relavantní zrovna v téhle chvíli k tomuhle Vašemu komentáři, ale protože už mi to nějakou dobu „vrtá hlavou“ a občas shledávám od Vás rozporuplné komentáře, tak si dovolím reakci) – přejete si setrvání pětidemolice v naší vládě? Vnímáte důvody a příčiny války, která vznikla mezi RF a UA? Vnímáte Vidláka jako někoho, kdo se snaží (ať už dobrou cestou nebo slepou uličkou), aby tenhle svět byl trochu lepším místem k životu? Nemáte strach z budoucního vývoje v naší krásné (ale rozkradené) země? Netrápí Vás kolaps morálních hodnot ve společnosti? Bylo by možné, z Vaší strany, abyste svými komentáři více podpořil úsilí Vidláka? Svět se sune do p****. Alepoň svět v té podobě, jakou jsme znali do teď – pocit bezpečí, pocit alespoň jakýchtakých sociálních jistot, svět alespoň jakýchtakých morálních zásad. Bojím se budoucnosti. Prosím, bude-li to ve Vašich možnostech, podpořte zde úsilí Vidláka. Samozřejmě, všechny jeho snahy nemusí odpovídat Vašim představám, ale kdo z nás, kolik z nás, je ochoten nést svou kůži takto na trh?
        Děkuji Vám za přečtení, ať už je Váš názor jakýkoliv.

  3. Tak v době projevu toho nejvyššího libanonského papaláše začal útok izraelských vzdušných sil. Prosím o doporučení jak to mám chápat:
    a) nevyprovokovaná agrese zločinného režimu
    B) nutná obrana před pantoflàky, kteří zabíjejí nevinné Izraelce na severu země

    A nebo raději ne, abyste kvůli tomu nešli sedět….

  4. OT: Docela postrádám analýzu by Vidlák rozebral svoje sympatie toho koho ve kterém obvodu by volil. Vlk to vzal šmahem, “volte Babiše”, nicméně já si myslím že pokud potenciální koaliční partneři neuspějí v krajských a senátních volbách, nebudou jim voliči věřit ani v parlamentních a zase se dočkáme akorát propadnutých hlasů, tedy považují Vlkovou radu za dlouhodobě špatnou.
    Za jeden z důvodu solidních výsledků EU voleb považuji i to že se alternativa díky Vidlákovi a Vlkovi shodla na “pokud jste nalevo, volte Stačilo pokud napravo volte SPD (a kroužkujte Davida)”. Jako můžeme to vzít takto i teď ale Stačilo ani SPD nemá senátorské kandidáty všude.
    Chápu že je to hodně práce práce, obvodů je mnoho, nicméně by to pomohlo možná více než tři příspěvky za Štrasburgu.

        1. Někde se Fialovci schovávají za různá “regionální” shromáždění; někde je potenciálních “proti 5k” kandidátu tolik, že se mezi sebou akorát vymlátí.

    1. V senátu je dvoukolový většinový systém. Jediné co se dá je volit to nejsilnější co není 5k. Což je asi všude Babiš. Kdo je třetí nebo poslední není důležité. Jinak se stane, že v druhém kole budou dva vládní kandidáti (a pak k druhému kolu není třeba chodit až na pár výjimek, kdy nějaký provládní pošuk může být lepší volba než nějaký jiný provládní „válečník“)

  5. ❗️ Evropský parlament přijal rezoluci, v jejímž rámci země EU vyzývají k povolení útoků dalekonosnými západními zbraněmi hluboko na území Ruska. Pro hlasovalo 425 poslanců, 131 proti, dalších 63 se zdrželo.

      1. Re: jozka

        Mně velmi konvenuje JEDINĚ SPRÁVNÝ názor soudruha Dudenhofa, že za všechno může německá vláda, protože nechce dotovat elektromobily.
        To je takové NAŠE !!! AVANTGARDNÍ !!! KUPŘEDU levá! Totiž PRAVÁ! Totiž JEDINĚ ZELENÁ!!!

        1. Me jenom na tom fascinuje skutecnost, ze to i jinak intelginentnim jedincum neni divny a hodi do placu takovou hamotinu se zcela vaznou tvari.

      1. Ano se většinou nejspíš vůbec hlasování ani neúčastnilo.

        NIKDO za ANO nebyl tedy PROTI a já nacházím pouze Pokornou-Jermanovou a Nagyovou ve zdrželi se (v těch 63), další ne.
        Další 4 to asi nepovažovali za důležité hlasování, pokud jsem se dobře dívala,
        raději si ty euro-poslance dle abecedy ještě všichni zájemci prosím znovu prověřte:

        https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/PV-10-2024-09-19-RCV_CS.html

        Ty PRO stupňování války a obírání naších rozpočtů i po těch záplavách si najde jistě každý sám.
        Stačí hledat jména za:
        SPOLU -Krutílek, Vondra, Vrecionová, Kolář ml., Niedermayer
        STAN- Farský, Nerudová
        Piráti- Gregorová

        A Zdechovského také nikde nevidím.

        JO a ta údajná expertka na „připrchlíky“ Bartůšek za Přísahu … se také zdržela, tož tak.

  6. Omlouvám se za OT. Ale pokud někoho zajímá akce „bouchací pagery“, tak na rozdíl od našich médií, kde je tato událost víceméně vymlčována, doporučuji třeba BBChttps://www.bbc.com/news/articles/cz04m913m49o

    Kde si asi někdo uvědomuje že se jedná o plošný teroristický útok státního aktéra, který změní svět … od teď už nebude možné považovat žádný mobil apod. za bezpečný. Bude nutno přebudovat detekční zařízení po celém světě, protože použitá technologie nebyla stávajícími prostředky detekována.

    1. Re: Pluto

      Nechci vám kopat do báboviček, ale ta technologie je na tomto světě známa již desítky let. Postačí říci slovo

      SEMTEX.

      Hmota podobná plastelíně v řádu jednotek gramů, umístitelná prakticky kamkoli.
      Třeba s ní zamáznete tišťák pod displayem a přelijete to silikonem, který se zcela běžně v elektrotechnice používá namísto izolačních laků, které jsou méně odolné proti vlhkosti a otřesům.
      Bazmek, kterým to odpálíte (rozbuška) se pak velikostně do tišťáku schová více než pohodlně.

      Jinak naprostý souhlas – ano, je to státní terorizmus a je to humáč nejhrubšího kalibru.

      1. A je to hlavně návod pro soudruhy teroristy. Takovou technologii nebude problém okopírovat, zdokonalit a začít používat ve velkém.

        1. Ano, to bylo první co mě napadlo.
          No jim v dalších dnech toho bouchlo víc, koloběžky, vysílačky, notebooky i rádia v autech. Libanonci řekli, že jim šílí elektronika.

        1. Pokud máte pocit binga, když si čtením na novinkách uženete předčasnou demenci, je to Vaše svobodná volba.

      2. Pane Targus
        Mne by spíš zajímalo,jak se Izraelci,dostali k takovému množství třeba mobilů,určené na prodej v Libanonu,nebo to byl černý trh.

        1. Prý to připravovali víc než 2 roky, jak věděli, že je 7.10 loňského roku napadnou, je mi záhadou.
          Ten prťavý přístroj se měl údajně vyrábět v Maďarsku, jenže na té adrese nikdo není. Taiwanci dávají od toho ruce pryč.
          Kdo ho tedy smontoval a jak se k výrobě dostal Mossad, nikdo nepíše.
          Je to tak trochu záhada a Hizballáh z důvodu obavy před odposlechy, vyměnil mobily za tady tohle.
          Američtí lékaři tvrdí, že jim nařídili už před 2 týdny tyhle udělátka vyhodit a dostali jiné.

            1. Imho vyzera to, ze spracovali vsetko co malo ist do Libanonu. Kedze pochybujem, ze vyrobca vedel ktora konkretna cast vyroby pijde do Libanonu, tak mi to oride ze pomocou uplatkou zdrzali preclenie tovaru pricom za tu dobu to spracovali. Muselo ist o desattisice poloziek, ale vraj sa to zdrzalo 1/4 roka, tak to mozno slo

    2. A mimochodem, nešlo jen o pagery. V druhé vlně, byť tedy řádově menší, vybuchovaly takové ty malé přenosné vysílačky (walkie talkie se tomu, tuším, říká). To znamená, že rozsah toho, kde všude se něco podobného může nacházet, je mnohonásobně vyšší.

      1. puma telegram:
        „Bílý dům vydal prohlášení, že Spojené státy se nepodílely na hromadné detonaci elektronických zařízení v Libanonu.
        https://t.me/tass_agency/273659

        Kecají, ta elektronika měla nejen výbušninu, ale byl tam i malý nezávislý řidící čip, co odebíral energii z baterie a byl připojen k anténě a neustále naslouchal na určité frekvenci, dokud nepřišel speciální rádiový signál, co ho naprogramoval k odpalu na čas X.

        Toto dálkové rádiové naprogramování mohlo jít provést jen s vysílačem o extrémním krátkodobém vysílacím výkonu (jelikož to nastavilo k výbuchu i zařízení v objektech) a který se nacházel vysoko ve vzduch, aby pokryl většinu území Libanonu, na 99% toto rádiové naprogramování k odpalu provedla dvojice (https://t.me/puma_osint/39251) USAF EC-130H Compass Call, co se objevila po roce u pobřeží Libanonu 20h před výbuchy prvních zařízení, což jsou letouny pro radioelektronického boj, schopné provádět jakýkoliv druh vysílání, včetně televizního a přesně toto by dokázali.“

    3. Výbušniny v komunikačních zařízeních odpálených po celém Libanonu nebylo možné odhalit při rutinních kontrolách, a to ani na letišti. Tvrdí to libanonská televizní stanice Al Mayadeen.

      Podle jejích zdrojů v libanonských bezpečnostních složkách nastražili výbušniny do pagerů agenti izraelské vojenské rozvědky (AMAN) a zahraniční zpravodajské agentury Mossad. Hovorci kanálu se domnívají, že výbušné materiály byly umístěny uvnitř desky plošných spojů zařízení, což „znemožnilo jejich odhalení při obvyklých kontrolách dováženého vybavení“. V určený čas obdržely téměř všechny pagery patřící příznivcům šíitského hnutí Hizballáh „speciální zprávu, která po čtyřech sekundách způsobila výbuch zařízení bez ohledu na to, zda majitel pageru zprávu otevřel, či nikoliv“, tvrdí televizní kanál.

      Zároveň komunikační zařízení, která byla v době výbuchu všech ostatních pagerů vypnutá nebo mimo dosah, nevybuchla, zdůraznily zdroje Al Mayadeen.

    4. “ jedná se o plošný teroristický útok státního aktéra“

      Naprostý souhlas, jestli na tomhle konfliktu bylo něco přes čáru, něco co vybočuje z běžných špinavostí a krutostí, porušení všech konvencí, tak je to tohle.

      „je za tím izraelský Mossad, který takto „chirurgicky“ udeřil na fujtajblové podlidi z Hizballáhu. (Nastražená bomba kdekoli na veřejnosti mi ze všeho nejvíc připomíná chirurgii motorovou pilou) Jak ovšem dezinformuje Russia Today, “
      https://bavorv4.wixsite.com/bavorovy-poznamky/post/n%C4%9Bco-pro-bezpe%C4%8D%C3%A1ky-z-n%C3%BAkibu.

      Znovu za tím je cítit izraelská snaha vyvolat velkou válku ZA KAŽDOU CENU.

      Jestli jsem byl doposud v hodnocení téhle ŠPÍNY v podstatě neutrál. tak teď už nejsem, za tohle by měl Izrael pykat.

      1. I ten blbej myslivec má povinnost střelit zvíře aby rychle zhaslo. Dát bouchačku do pagerů, které si při zapípání zprávy dám před oči je nelidská krutost a sadizmus. Ostatně z těch 2400 zraněných je 500 slepých.
        V celém tom jejich válčení jsem byl doteď neutrál. Přestože tyhle různý Hizballáhy, Hamasy a vůbec celou tu jejich „populaci“, nechci napsat verbež, vůbec nemusím a nikdy nebudu muset, tak opovrhuji tímto jednáním.

    5. I já se omlouvám – a rozvíjím Plutovu úvahu – zatím vybuchují „jen“ osobní komunikační prostředky a /myslím, že jsem četl/ už i osobní počítače.
      Samozřejmě jde o STÁTNÍ (politický) TERORISMUS, který ovšem „námi“ takto není klasifikován, protože se ho dopouštějí sice „lumpové“, ale tak nějak NAŠI lumpové.
      Nedej bože, aby se něco podobného událo ze strany těch našich „skutečných“ lumpů, tj. Ruska, Číny etc.

      Jenže to může mít – neříkám, že bude mít – další rozměr.
      „Exempla trahunt“.
      Kde je psáno, že tuto „skvělou“ myšlenku neuchopí obchodní konkurence do obchodních válek.
      Že třeba nezačnou vybuchovat miliony mobilů z Číny, počítačů též odtamtud – a že Číňan nesáhne po odpovědi stejného kalibru.
      Že si po koupi nového auta z dovozu – ale vlastně proč jen z dovozu – sáhnete na startér a ono „bum!“
      Zapnete nový televizor – a „bum“.
      Když ty elektronické a vůbec elektrické přístroje mohou (ne)obsahovat tzv. „kurvítka“, že nemohou obsahovat „spícího červa“, který napodobí novodobý (jen) izraelský vynález?

      Tenhle svět přestává být pro lidi.

      1. Re: Lex

        Kdybyste byl POŘÁDNĚ mladééj, POŘÁDNĚ krásnéééj a POŘÁDNĚ chytréééj, měl byste už občanku v telefééénu i s otisky vašich ukazováčků.

          1. Re: tzR

            Včera jsem byl pro novou občanku. Paní pravila, že má čip s mou fotkou a otisky ukazováčků.

            Hmmm – tři sekundy v mikrovlnce zapnuté na maximum – problém je vyřešen.

            Jinak českým polišům občanku nedávám, jen jim zarecituju její číslo taktně připomenu, že úplně stejné údaje mají na řidičáku.
            Policajt většinou zakroutí hlavou, chytře zapatlá na laptopu a dá pokoj.

            1. Vcera jsem koukal, co potrebuju na novy technicak. Zaodst muzu poslat datovou schrankou. Jupi. Vyrizovat se zacne az naklusu na prepazku s ostatnima papirama. A perlicka. Je to o kilo drazsi nez osobne.

              1. Re: jozka

                A namísto nového techničáku dostanete kousek papíru na úrovni kuchyňské papírové utěrky.
                Tedy pokud si o něj řeknete.

                1. Taregusi,
                  protože sice už nejsem POŘÁDNĚ mladééj a POŘÁDNĚ krásnéééj, ale zato ani POŘÁDNĚ blbééééj, tak sice mám občanku /kartičku/ snad i s biometrickými prvky /samozřejmě, při „objednávce“ jsem si musel nechat ofotit ciferník – sranda je, že ta fotka je samozřejmě pěkně barevná, ale jenom na displeji, na té kartičce hezky černobílá, a na ní se nepozná asi nikdo – a otisknout pařáty/, ale žádnou občanku do telefonu. Nestojím o identifikaci mého telefonu podle jména, příjmení, data a místa narození, pohlaví, místa trvalého bydliště atd. atd., a především nestojím o to, abych byl takhle identifikovaný sledovaný na každém kroku, jak se děje u každého – i vypnutého mobilu, pokud je aktivní – není vyjmuta – baterie.
                  Tohle dokáží fakt jenom ti POŘÁDNĚ mladí, POŘÁDNĚ krásní a POŘÁDNĚ „chytří“.
                  Co vy, máte občanku v mobilu? – abych si mohl vytvořit obrázek o vašem mládí, kráse a chytrosti.

                  1. … sem dělal spodek auta na STK, příteli, asi tak jeden měsíc = tolik děr ste snad v životě neviděl, co ta moje výborná řidička dokázala prorazit. Tím chci naznačit, že sem při tom mobil měl. Asi tak po tejdnu, kdy už ta moje skvělá řidička má zase platnej techničák, a tedy už jezdí, příde a říká:

                    “… volala sem ti a ty mi to nezvedáš!“.

                    No … nezvedal, protože sem ho už minimálně deset dní neviděl, proto baterka byla asi už vybitá. A tak sem zavelel těm svým smradům, že každýmu dám Fidorku, když budou telefon hledat, dokonce sem zvýšil nabídku na studentkou pečeť, což naznačuje, že sem si už nevěděl rady a … a vono ho*no příteli! Po telefonu se slehla zem. Přijel na návštěvu brácha a já mu povídám, že nemůžu najít mobil a von, ať mu dám baterku a šel do tý garáže a důkladně prohlídl to manželčino i moje auto a … a vono zase ho*no, příteli.

                    Tak sem zavolal přes manželčin mobil na O2, jako když uměli blahý paměti spočítat na Letný chvilkaře podle jejich mobilů, že by mohli přes ten jejich špijónskej SW najít i můj mobil a …a voni, že prej co si to dovoluju a že prej kulovaný, že žádný špijóni nejsou a že si mám telefon najít sám!

                    No … a co byste řekl, včera sednu do svýho auta a u šaltpáky v tom odkládacím prostoru ten mobil byl. Prdlajz biometrický prvky a ták jak píšete, ale zelení mužíci, jinak není možná!

                    1. Ba ne, příteli, žádní „zelení mužíčci“, žádní paroubkovic „Marťani“, to jenom ta teta „Róza ze skla“, v horším případě ten ten strejda „Alz“ z Hamrů….
                      Oba už na to máme věk, abychom takové prkotiny, třeba kde jsme nechali mobil, vypouzeli z hlavy /já si ale pro ten případ dávám záležet na tom, aby ten můj byl stále nabitý – pak vydrží i pět dní, a to by v tom byl čert, abych ho při zavolání z manželčina tydlifónu nenašel/….

                    2. Re: blbíš

                      Ty díry v autě nevyrobila manželka, ale koroze. Zrovna teď jsem skončil léčbu dveří a prahů na své popelnici.
                      Ořezat flexou, nastříhat, naohýbat, spasovat záplaty, navařit švajskou MIG/MAG, obrousit, přetáhnout vhodným lepidlem na bázi polyuretanu, aby se to dalo přelakovat, vytmelit, olepit, konečně nastříkat, pak zabrousit a vyleštit přechody. A mazlíček může na STK.

                    3. Nebylo by jednodussi zaparkovat na dvore vlevo a vpravo to podle toho vzoru postavit cely znova? Pak jenom prendat znacky…

                    4. Re: jozka

                      Napsané to vypadá katastrofálně, ale když to mám udělat a nikdo mi nestojí za prdelí, tak pohoda.
                      Já ten pekáč nechci zahodit, protože má jen (nefunkční) ABS a nic jiného.
                      Je na něm 140 K a z elektriky jsem měnil 3 x svíčky a jedno relé.

                    5. … sahat horkem (a to i bodovým!) do zrezlýho plechu není dle mýho nejšťastnější metoda = mám s tím špatný zkušenosti. Včera sem psal ve zdejším HydeParku, že sem se něco nasjezdíval řek na kánoi, tím sem chtěl naznačit, jak já opravuju děravý karosérie. Jo a furt si ještě myslím, že poznám proraženou díru vod prorezlý, ale nehodlám to nikomu vymlouvat.

                      Třeba na mejch bejvalejch autech (Aero 30, Volha, Wartburg jedna i dvě, Škoda 1000-100-110R-Favorit) mám už dávno odzkoušený, že ten můj loďařskej přístup k dírám je správnej, i když, pravda, docela pracnej a hodně neobvyklej. Ale co není práce, když výsledek má za něco stát, žejo?

                      Asi na tom něco bude, neboť i „můj“ automechanik, kterej jel s Fabií na STK, nevěřil svým očím, dokonce i v protokolu STK ani slůvko o dírách v karoserii, což se o zápisu před dvěma lety rozhodně říci nedalo!

                    6. Tak to já synka prozvoňuji co chvila, bo on ten mobil když spravuje auta, také furt kajsi strká. Naštěstí ho hledá už po několika hodinách.
                      Teda nic po mně nemuseli spravovat na spodku auta.
                      Akorát mě mešťáci před asi 12 lety přesvědčovali, že jsem prrorazila nádrž auta. Bylo mi to divné, bo jsem neviděla žádnou újmu na autě, ale byli hodně drzí, takže jsem se s nimi nehádala. Byla tam jen malá kaluž a v nádrži muselo být okolo 7 l paliva, kterou nějakéj blb posypal.
                      Musela jsem volat kolegovi ať pro mě přijede, že nemám palivo a bylo nutné jet na odpolední .
                      Synkovi jsem také volala, ten tam přijel, ten už mešťáky poslal do řiti, bo se sehnul pod auto a našel díru po nějakém přístroji.
                      Mělo to dohru na policii, kde se ten soudruh hodně škubal, nechtěl napsat žádný záznam, bo prý malá škoda. Nakonec jsem dostala po několika měsících lejstro, že výtečníci byli chyceni, po pomoci místního okradeného, který tu zlodějskou pakáž naháněl tereňákem a zahnal je tam, kde si pro ně přišli po liší.
                      Tu kaluž zasypali hasiči, opravdu dvojka k pohledání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *