20 září, 2024

Tři zprávy o jednom útoku

Poltava, 3. září

Volodymyr Zelensky:
– balistické střely zasáhly vzdělávací instituci a nemocnici

Reuters:
– zasažen byl vojenský institut komunikací

Ruská armáda:
– raketa zasáhla výcvikové středisko pro spojovací vojsko – vojenskou školu v Poltavě, kde se školí specialisté pro elektronický boj a obsluha radarů

AKTUÁLNĚ: 54 mrtvých, více než 250 zraněných, několik lidí se dosud pohřešuje

Zničená budova institutu
Školáci z institutu

170 thoughts on “Tři zprávy o jednom útoku

  1. Na téma Poltavy se objevila řada ukrajinských videí s poselstvím „nevěřte vládě, lže“.
    Ukázka:
    – řidič Kamazu, který odvážel mrtvá těla, tvrdí, že jich bylo více než 100
    – prodavačka s výhledem na márnici tvrdí, že náklaďáku bylo více než 10 a vykládali je hodiny
    – přímý svědek tvrdí, že kursanti byli seřazeni na place uprostřed budov a dostali přímý zásah
    – zasaženy byly dvě ubytovny/koleje celkem pro 1300 osob a prý byly narvané k prasknutí

    Bohužel tato videa nejsou přímo ověřitelná, ale je prokázané, že celá akce = výcvik obsluhy švédských výzvědných letadel byla široce propagovaná v Ze-maratonu, oficiálních PR akcích armády i místním tiskem.
    Flyradar ukázal cesty velkých letadel-medivaců – Německo, Rumunsko, Polsko hned po útoku.

  2. Na Bureš TV je video o Fenoménu šíleného Ivana, prostě jsou momenty, že muži ve zbrani při obraně území se začnou chovat jinak než jsou zvyklí jiní vojáci jiných národů.
    A také je tam o Češích. Někdo se nás snaží přesvědčit, že jsme hloupí vojáci, tedy muži (to je můj názor a mám ho dlouho) . Přitom Čechové byli jako vojáci cenění v minulosti, je známá hláška ,,Česka fojak, dobra fojak“. Navíc se tak rychle český voják nep*sere, což v minulosti byl problém jiných národů, třeba Švédy kosily nákazy ve velkém.
    Tak si říkám, že to byl důvod Mnichovské dohody, Československo by Němcům velmi pustilo žílou a nedorazili by ani na hranice SSSR.
    https://www.youtube.com/live/1hZ0V6iX9Kw?si=x7sgW-OWaPRJa8nw
    Snad to mám dobře.

    1. Evix,
      na podporu toho, co píšete:
      Zadejte si do googlu heslo „tanky proti betonu“.
      Je to celý seriál, tuším desetidílný, o alternativním vývoji v roce 1938, pokud bychom se tehdy doopravdy bránili vším, co bylo k dispozici.
      Je to nesmírně zajímavé čtení, pan Drnek píše velice poutavě a opírá se o historická fakta a skutečnosti z té doby.

      1. Jan Drnek je pábitel a ty knihy jsou nepříliš podařená sci-fi.
        1) Zcela pominul, že většina opevnění byla v r. 1938 pouze na papíru (ze 1300 těžkých pevností („srubů“) bylo zrealizováno pouhých 260, ze 17 „tvrzí“ 4, z 15000 ŘOPíků bylo dokončeno 10000).
        2) Zcela pominul, že KoZa by v případě boje šel proti Československu.

        1. No hlavně, že pomohli Polsku.
          Patrně by nešli nikam, jenom problém byl v tom, že jsme Angličanům nebyli jako republika po chuti, proto nás strčili do německé náruče. A Beneš měl co dělat, aby bylo Československo obnovené.
          Hodně se angažovali krajané v Americe, ti měli v první světové válce hlavní podíl na formování naší republiky.
          Oni hned po pádu východního bloku dělali a dodnes dělají rozbroje.

        2. Re: Evix, Teco, Občan

          Myslel jsem, že toto téma je uzavřené.
          Na bývalých PŮVODNÍCH Kydech najdete můj článek na toto téma, který je v podstatě opisem textu z bývalých BLOGŮ ACZ.
          Tzv. obranná linie, kterou se ČSR snažila narychlo uplácat, byla jen černou dírou na peníze.
          Je tam spousta čísel o počtech vojáků a počtech zbraní.

          Doplněk čísel uvedených Občanem, do pevností NEBYLY instalovány těžší zbraně, protože jsme je jednoduše neměli.
          Samotné překonání pásu pevností se pak ukázalo poměrně snadným při napadení Francie, kdy Wehrmacht postupoval jak obchvatem Maginotovy linie, tak i ničením jednotlivých pevností.

      2. Bohužel pomíjíte tehdejší politickou situaci. I když ono je těžké cokoli předpokládat.
        Nicméně bez „spojenců“, kteří nás prodali, neměla jakákoli obrana cenu.
        Dopadlo by to asi takto: Německo by za velkých ztrát zvítězilo.
        České země by byly obsazené a označené za viníka války. Germanizace, zánik státu.
        A protože by Němci zaplatili za vítězství velkými ztrátami, druhá světová by byla odložena.

        1. hlavne mi pripada, ci by to nebolo ako teraz s UA….ja som kedysi tiez bola v tom, ze Benes urobil chybu, ked to vzdal prilis skoro. Ale teraz uz si to nemyslim. 2.sv. by bola odlozena, ale urcite by sa stala neskor, Stalin by ziskal cas na svoje dozbrojenie, pretrenovanie generalneho stabu ci spustenie vyroby za Uralom, Zapad by urcite podporoval Nemcov v smere na vychod, ale CSR by pravdepodobne sa znacne vyludnila. Navyse by bola oznacena samozrejme za vinnika. Ina vec by bola, keby aspon ZSSR s nami susedil a mohol prist na pomoc, vtedy by odpor proti Mnichovu mohol mat zmysel

        2. Dobrý rozbor je v knize polského autora Piotra M. Majewského- Bojovat či ustoupit, možnosti obrany Československa na podzim 1938.

    2. Video je zajímavé, na pojem šíleného Ivana se lze podívat jako na historické dědictví. 300 let mongolského jha se vyznačovalo tím, že kdo se protivil, byl vyhlazen, včetně měst a vesniček, které bránil. Nikdo nebyl brán do zajetí. Takže smrt nás čeká tak jako tak, bojujeme, abychom nezahanbili své předky, za matku-vlast. Dva z knížat popsali svou cestu k mongolskému chánovi – cestovali 2 měsíce a uvědomili si, že tuhle moc nepřemohou, tak celá staletí jejich knížectví byla poslušnými vazaly. Ale jen do okamžiku než se mongolská moc začala hroutit, pak nastala řež. Jen se zbavili Mongolů, už se tam cpali další zájemci o ruskou zem. Ještě je třeba si uvědomit, že hlavním heslem ruských vojáků bylo a je boj za matku Rus, za předky, za budoucnost dětí, ne za cara, knížete nebo Putina. Porovnejte to s námi, kdo by šel bojovat za pětikoalici?

      1. ako hovorite, sli bojovat za matku Rus, za predkov, za buducnost deti…..kto by siel bojovat za pravo tie deti presivat, tie hroby predkov v podobe pamatnikov burat a za matku vlast, ktora patri uz niekomu inemu??

    3. Evix:
      No vidíte. A přitom si našich vojáků všude vážili a váží. Mimochodem, našim chlapům lze připsat hromadu protivných vlastností, ale když přijde na lámání chleba, zvednou zadky a velice účinně konají. A bez keců – na rozdíl třeba od Amíků. Přesvědčila jsem se o tom, když byly velké povodně a byla jsem na ně náramně pyšná.

  3. Co se tu zas objevuje za fake news ? Prostě ruSSáci zasáhli hotel plný dovolenkujících, těžce zkoušených (myšleno opravdu) Ukrajinců. Co se týká druhé fotografie, zesnulí budou muset skrze své příbuzné zaplatit in Memoriam cca. padesát tisíc Kč v přepočtu na hrivnu nebo raději na dolar (vydrží rozumný kurs o chlup déle) za nedovolené oblékání maskovacích – vojenských úborů. Heroin Sláva.

    1. a svedsky minister odstupil cisto nahodou…..Svedi ako instruktori pre lietadla pre UA tam vobec neboli:-)) len ich vsetkych roztrhali medvede…..asi boli na Slovensku na teambuildingovej akcii:-) a potom ich potajme odtiahli, aby nam nerobili nervy ohladom obmedzenia medvedov:-)

  4. Tak ještě že se nikomu nic nestalo konec dobrý vše dobré jen zástup hňupů vedených jednookým králem sviní Foltýnem je asi na rozpacích proč lžou i západní média a proč jim Foltýn nezavře jejich dezolátskou hubu 🙂

  5. To je náhoda….

    Slovenská policie vyšetřuje náhodný výstřel, který zazněl v noci na čtvrtek ve Skalické ulici v Bratislavě, informuje web HNonline. K incidentu se na sociálních sítích přiznal životní partner bývalé slovenské prezidentky Zuzany Čaputové Juraj Rizman.

  6. S nikym a nicim nesouvisi ….
    „Zástupce krajského prokurátora pro vojenské záležitosti Krajské prokuratury v Poznani plk. v. v. Bartosz Okoniewski portálu epoznan.pl sdělil, že „v úterý 3. září byla v jednom z bytů odhalena mrtvola vojáka americké armády“. Zároveň později polským novinářům (např. portálu Do Rzeczy) řekl, že se jednalo o „vysokého důstojníka americké armády“.“

    1. Predpokladam, ze byl nalezen v uklizenem byte pokryty prachem a s mnohacetnymi zranenimi a popaleninami.

      A nasledovat bude serie autonehod, zriceni v horach na ture a tak.

    2. Re: Homér

      Beztak jste blbééj úplně ganc přeložil jste to úplně blbě.
      Beztak soudruzi zítra zjistí, že to byl jen mladší seržant a měřil 210 cm.

  7. Vždycky když čtu výpotky nějakýho upocenýho vysírače, jako je to vemeno tady níž, začne mi vrtat hlavou otázka:
    To nikoho na ukrarujně nenapadlo co se stane, když to neustálý vysírání rusáků s USA/NATO/EU za zády nevyjde podle představ západních politruků?
    Napadlo ty blbečky na náměstí v Kyjevě, že buchtičky které jim nabízela Nulandová budou ty nejdražší buchtičky v jejich životě?
    Měla ta banda polodebilních píčusů na západ od Dněpru nějakej plán B?
    Měl nějakej plán B někdo na kolektivním západě?
    Položila si ta banda pologramotných idiotů otázku „A co když to nevyjde?“
    A uvědomil si někdo tu hrůzu, že naprosto průměrnýmu lampasákovi Pávkovi stačilo IQ 107 k tomu, aby mezi západními „elitními“ gumami zaujal jednu z nejvyšších pozic?
    Kolik proboha mají ti ostatní?

    1. Tak kdyz do vas leta husti, ze vas deda vykopal Cerny more a na vychod od vas ziji hordy ozralych muziku v zemljankach, tak potreba planu B nevypada tak akutne.

      Vzdyt oni sami prizanli, ze jeste v roce 2023 mysleli, ze sednou do zapadniho tanku, vyrazi na Rabotino a muzik je uvidi a zdrhne.

      1. A stalo se něco podobného už v minulosti? Třeba v Sýrii nebo v Kurdistánu, že by ruští mužici utíkali, až by se jim za patama prášilo a ani si nestihli odvézt svou výzbroj? Tak takto uvažuje náš obdivovaný a nejschopnější vyspělý západ.

    2. Re: pithart

      KoZa nelze podceňovat na základě nějakých oficiálních zpráv a už vůbec ne na základě výblitků nějakých pitomců.
      Ti pitomci jsou předem plánovaní obětní beránci (viz. info, že ten plynovod vyhodili Ukrajinci, že ten útok na Kursk spískal Zelenskij a spol a KoZa s tím nemá nic společného atp.).
      Oficiální zprávy i většina komentářů se vydávají ne proto, aby byla veřejnost informovaná, ale aby se dosáhlo nějakého konkrétního účinku. Sem tam nějaký komentář vydá nějaký aktivista, který to myslí upřímně, ale v oceánu ostatních „informací“ se to obyčejně ztratí. Stejně to přečte jenom mizivé procento populace, většina populace se jednoduše o dění nestará a pokud vůbec, pamatuje si poslední info z TV.

    3. Mám z toho podobný pocit. Ne, že bych podceňoval, ale VIDITELNĚ, ZŘETELNĚ selhali. Ne, že by rusové nedělali chyby ale západní analytici podcenili Ruské vojenské, technologické a výrobní schopnosti, naprosto nedokázali odhadnout reakci ruské společnosti na válku (oni zřejmě nepřečetli ani řádku od Tolstého ,nepřečetli si nic o jak to bylo po napadení SSSR Němci). Uvěřili své vlastní propagandě (viz Lipavský) Nesvěřil bych jim ani správu obecního plácku pro kozy.

      Zapálení liberální demokraté a rusožrouti by si měli uvědomit, že s těmihle poloblby v čele se žádná válka vyhrát nedá.

      1. Re: Admirál

        Číst Tolstého? Toho mužika ze zemljanky? Takhle po ránu?
        Vy jste se evidentně zbláznil!

        Už nikdy nebudete chytrý!
        Už nikdy nebudete mladý!
        Už nikdy nebudete krásný!

        A JÁÁÁ vám TAK věřil …!…!…!

        1. :-)) inak Tolstoj pochádzal z jedných z najstarších a najvyšších šľachtických ruských rodov, po oboch stranách rodokmena

          1. Ale oblékal se jako mužik. Úpravou obličeje také nekopíroval dvorskou šlechtu, ale snažil se vypadat jako mužik.

              1. To je možný, ale to, co píšu, si pamatuju ještě z gymplu z hodin ruštiny. Něprotivlenija sja zlu nasilijem či jak to bylo.

      2. Na twitteru Martin Chmela napsal, že nejstrašnějším ruským vojevůdcem není generál Mráz, ale maršál Podcenění.
        Všichni ksindlové počínaje poláky v 17. století rusy podceňovali.
        Švédové, francouzi, turci, německý náckové i současný USA/NATO/EU a ukrajinci.

        1. Pithart:
          Njn.
          „Jak lze porazit Rusko, maršále?“ „Nijak, Veličenstvo, je mi líto.“ „Nesmysl, maršále.“

        2. Nesmysl. Russáky nelze podcenit. Všechno to jsou blbí a ožralí mužici, obutí do březových láptí a bydlící v zemljankách. Cokoli jiného je dezinfek… fezidinek… no prostě ruSSácká lež!

          1. No jo, ale zdegenerovanej ufňukanej, toužící býti modrokrevníkem, toho mnoho nezvládne. Spíc v krajkovejch polštářích a nevědíc k čemu a jaký má pohlaví, daleko po šotolině nedojde, natož aby cestou zanechal nějakou stopu svýho genofondu.

            1. Nápad! Mohli bychom zavést přechodníky pro další, nebinární pohlaví! Třeba – spíco, jdouco, čtouco…
              Jak to, že na to ještě nikdo nepřišel?

              1. Re: AN

                Čekali FŠICHNI-UPLNĚ-GANC, až na to přijdete vy, páč vám chtěli dopřát aspoň jednu nobeloffku.
                Fčilek máte šanci, jako nikdy!

                1. Neznají toho mnohem víc. Občas se to projeví, když dostanou přes držku.
                  Ale oni se pak zase otřepou a budou dráždit medvídka víc a víc – až jednou dostanou poslední ránu, neboť další rána by byla hanobením mrtvoly. [;>))

          1. Zdeněk.
            Pravda. Ale konzum je tak nějak málo hrdinnej.
            Mimochodem, Ukrajinci jsou ovšem stejné krve a taky dovedou být Šílení Ivani. Tady o tom mluví Svatoš s Kratochvílem https://1url.cz/51pNl.
            A já jsem si říkala, KoZa blbá, poštve proti sobě dva šílený Ivany a pak se cpe mezi ně.

            1. Rozděluj a panuj.

              Že by KoZu skrze tuto praxi mohl naopak ovládnout Rus (resp. Číňan), s tím asi nepočítali.

              Turecko oficiálně podalo přihlášku do BRICS.

              1. Zdeněk:
                Oni tak nějak nepočítali s ničím jiným, než s absolutním vítězstvím. Bůh totiž mluví anglicky. Syndrom Superman.

          2. A hlavne ziskali svojho dlhoročného nepriateľa na svoju stranu a potom odhodili. K Saudom sa chovali s väčším rozumom

            1. Přátelství skončilo, když Putin Chodorkovského zavřel. Amíci zjistili, že po dobrém získat ruské zdroje nepůjde.

              1. mam pocit, ze to bolo neskor, ked Browden presadil Magnitovskeho zakon v USA. Udajne z RF ukradol 1,5 mld. USD a potom asi dost vela pustil peria, aby si ziskal Kongres. Lenze jedna vec je nechat sa uplatit na nieco podobne, druha vec je obnovit nepriatelstvo so statom, ktore uz bolo utlmene ……..a Putin mohol ziadat v 2007 nieco, ale naozaj to nemusel vediet dosiahnut….vsetko co potreboval (presvedcit verejnost doma, ze Zapadu ide skutocne o zanik Ruska ako civilizacie a statu) mu Zapad naserviroval na tanieri

                1. Janka:
                  Kdepak, já si to ještě pamatuju. Byla tam táková hromada smluv o rozprodeji ruského bohatsví, většinou to byly smlouvy ruský oligarcha – něco amerického. Nastoupil Putin a tohle bylo první, co udělal – skrečoval ty smlouvy. A pustil se do boje s oligarchy. Někteří se podřídili jeho pravidlům, někteří zdrhli na Západ (a teď litují) někteří popadali z oken a Chodorkovskij byl jeden z těch, které Putin zavřel. A protože Chóďa je mediálně zdatnej, vylezl z toho jako nevinný chudák, nespravedlivě uvězněný krutým diktátorem……bylo kolem toho hodně západního kvikotu.

      3. Rusové zatím použili jen jednu ze zbraní, které měli nejspíše přichystané už nějakou dobu.
        Tou zbraní je Kinžal.
        Iskander a Kaliber, byly ohlášeny dlouho předtím, než Rusové ohlásili šestici zbraní, které nemají na Západě žádný ekvivalent – byl mezi nimi i ten Avangard, s rychlostí až Mach 27, který vlastně zatím ani nepotřebovali – na přesné a rychlé údery si zatím bohatě vystačili s Kinžaly a Iskandery, semtam pošlou sérii Kaliberů za houfem dronů. A tyhlety drony, resp. jejich údajné úlomky, potom ničí celé devítietážky 😀

      4. Tak jak anlalityci po tej zasranej druhej vojne,tak jak CIC us secret office kazdeho jedneho volke z wehrmacht plukovnik a vyzsie vysetrovali a pytali sa co sa kurva stalo ,taka maocna army vyzbrojena s maximalnou disciplinou,planovanim a traktare rozbili v prach,odpoved docista jednoducha,podcenenie obycajneho ivana a nevyspytatelnost konania,kde sa 3000 molodcov vzdavalo,tak 30 drzalo diviziu a bojovali do konca,nasadenie tej obycajnej ruskej holoty, nikto nezlomil 1000 rokov a su hrdy na to jak kurva,nikto nema na nich,nikto to sucha realita a ja jim prajem kurvam ruskym,ja tiez kurva z vychodu…

    4. Judge: Jsou Spojené státy tak naivní, aby akceptovaly vše, co premiér Netanjahu říká, i když vědí, že si vymýšlí, nebo přímo lže?
      Macgregor: Ne, nejsou naivní a myslím, že vědí, že lže, ale Bílý dům a většina Capitol Hill, která s ním souzní, je tak pohlcen řadou lží, fiktivních zpráv a vyprávění, že zříci se kteréhokoli z nich a odejít od toho by v jejich myslích znamenalo odhalení, že byli součástí
      lži, ke které se nechtějí přiznat.
      https://www.youtube.com/watch?v=XMb9nxEzzKA

      1. „Se mnou se žádné zavírání závodů konat nebude“, prohlásila předsedkyně odborů Volkswagenu, za což si vysloužila minutový potlesk vestoje, zatímco vedení čelilo pískotu.
        https://www.echo24.cz/a/HXtbV/zpravy-svet-nespokojenost-frustrace-sefove-volkswagen-skrty-zamestnanci-vypiskali

        Vtipné je, že Volkswagen byla vzorná woke green deal firma, která si zřejmě i podle toho vybírala své zaměstnance.

        Blbci se seznamují s realitou, no.

          1. Je to německá touha po čistotě, rasová čistota moc nevyšla, tak to zkoušejí environmentálně.

            A tak místo aby bučeli na sebe, bučí na vedení fabriky.

        1. To je sice hezky, ale VW tezce investuje v USA.
          Jsou tam totiz levne energie a nas nejvetsi spojenec nabize tucne pobidky stehujicim se firmam.

    5. V 90 roce nám v Jugošce také tvrdili, že válka je blbost… A dál čuměli na bednu, kde ukazovali jak Srbové bijí Makedonce, pak Chorvaty.
      A nic takového se nedělo, jen média dělala burgr.

  8. Očekávaným výstupem povolání pekař je chleba. Očekávaným výstupem povolání voják je smrt. Je snad něco špatně?

    1. Je, je to špatně. To by za vojáka nikdo dobrovolně nešel.
      Očekávaným výstupem povolání „voják“ jsou prachy a pocty, tedy – sláva, třeba i válečná. Smrt je (z hlediska uchazečů o toto povolání) nezamýšlený vedlejší efekt, v podstatě nešťastná náhoda.

      1. Asi by bylo dobré nejdříve upřesnit, kdo je očekávatel. Jak vidíme, u různých očekávatelů mohou být k jednomu a témuž předmětu očekávání vzájemně různá, ba dokonce vzájemně si odporující.

        Rovněž by asi nebylo špatné celou myšlenku trochu rozšířit na očekávání obecně. Ledacos by se tím vysvětlilo.

        1. Obecně myšlenku rozšířili Voskovec s Werichem. Těžká Barbora: Já jsem šel do vojště s ideály. Myslel jsem, že se bude rabovat. Tento ideál má obecnou platnost.

          1. U tohoto tematu si vzdycky vzpomenu na pasaz z Egyptana Sinuheta, kde otec vezme dzban s vinem, synka, ktery se touzi stat vojakem a navstivi stareho veterana, aby synkovi o tom, co to znamena byt vojakem trochu popovidal.

    1. To už nikoho nedojme, šašku.
      Všichni jsme se dojímali, když zkurvená kyjevská chunta vraždila děti ve spánku v Lugansku a na Donbase. Alej andělů znáš?
      Posrali jste to.
      Tak jako poserete vždycky všechno na co šáhnete, k čemu se přiblížíte, na co se podíváte.

      1. Pro Pitharta: Alej andělů (rusky Аллея ангелов) či Andělská alej v Doněcku je památník dětí z Donbasu, které zahynuly v roce 2014 během počáteční fáze války na Donbase. Nachází se v Parku Leninského komsomolu na sever od centra města. Památník je využíván ruskou propagandou, která tvrdí, že jde o oběti ukrajinské agrese, i když příčiny války ani důvody smrti jednotlivých dětí nejsou tak jednoznačné.

        1. Tak jsme zkopirovali wiki drzenou bojovniky za ideovou cistotu v lajne. Ony ty priciny valky jednoznacne jsou a ne ze ne.

              1. Snažíte se naznačit, že před 20.02.2014 (oficiální datum začátku operace na okupaci Krymu určené ruským ministerstvem obrany) se na Ukrajině dělo něco, co by obhájilo invazi a okupaci části území?

                1. Ozbrojený puč, svržení legálně zvoleného presidenta, zákaz jazyka, to vše a mnoho dalšího asi na lepících chybí.

                  1. Jste opravdu nenapravitelný. Jak Vás ráda čtu a většinou, z 99 procent, s Vámi souhlasím, tak Vaše hádání s tím směšným blbečkem/směšnými blbečky prostě nechápu.

                    1. Nechci se vymlouvat, ale teď to tady byl jen jeden příspěvek. Ale máte pravdu, někdy mi to nedá, zvláště když se pokoušejí slizce lhaním manipulovat.

                    2. Taky si myslím. Na blb..anonyma lze reagovat, avšak nikoli věcně, k meritu věci, snášet racionální důvody, fakta (pokud je známe) atd. To si radši vemte mísu hrachu, lopatku a sedněte si čelem k nějaké zdi. Když budete stát, budou vás bolet nohy.

                      Lze ho ironizovat, zesměšňovat, karikovat…

        2. Re: adse

          Příčinou smrti dětí z Donbassu bylo ostřelování civilních staveb z těžkých zbraní, obsluhovaných soudruhy z tzv. karatelských batalionů, jako byly Ajdar, Azov, Dněpr I, Dněpr II, Dněpr III, blábláblá…

          Co tam máš dál?

        3. adse.
          Bodejť. Byli to haranti škaredí, nechtěli sedět ve sklepě, jak jim hlásal pan prezident Porošenko a tak si je rodičové zastřelili sami. Tím….russsssssským kalachem.

        4. Pro adse:Ja ked citam take expertizy,zavery a vysvetlenia,sedim bezmocne,idem si zapalit,aby ma nejeblo,kde ty si rastol,jak zijes,boha kde zijes,pises ,jak ty kokoti,ze antrophoid nemal zabit haydricha,bo kopa dobrych cechov zarvala a stakym jak ty by som isiel na prvu liniu,chuj zosral by som sa,aby si videl co skurvena vojna,boze muj osviet mi rozum,aby mi nejeblo…jemu ne nebude zo psa slanina jak cigan hvary…

    2. Zatím co v Bělgorodě české Vampíry vraždí jenom zlé děti. Stejně by z nich vyrostli jenom RuSSSSáci.
      Tak to je potom v pořádku, že?

    1. Aleš:
      Jsou. Některé pravdivější. Tuším Indiatimes ještě dodaly, že školitelé byli Britové a Amíci a Biden že se popudil nad ruskou věrolomností – z čehož by plynulo, že to byli nějací moc šikovní specialisti.

  9. Mame pruser:

    Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj při středečním setkání s irským premiérem Simonem Harrisem v Kyjevě zdůraznil, že případné vítězství, respektive osud Ukrajiny v podstatě závisí na čtyřech konkrétních zemích, které jí dodávají zbraně se střelami dlouhého doletu. Jedná se o USA, Velkou Británii, Francii a Německo. Dokonce i přímo podotkl, že na ostatních partnerských zemích v tomto ohledu vlastně nezáleží.

    Az si toho vsimne nas ukrajinsky mistodrzici, zacne se vic snazit… misto toho aby akceptoval, ze Ukrajina je „nezalezna“…

        1. Poláci se zase urazí, jako obvykle, protože nebyli zmínění, a Zelenský bude dělat, jakoby nic – jako obvykle, protože ví, že Polsko je k UA přivázané skrzevá protiruskou zášť.

          1. Polaci se neurazi, ti jsou nasrani. Uz v lete jsem tam vyslechl par hlasek, jak prohlasil jeden postarsi pan pred obchodem „oni se nikdy nezmeni!“. No a pote, co jim vsi diplomacie futral v Olsztynie nasral na hlavy uz asi nic horsiho slyset nemohli.

            Kdo se urazi bude ten nas Hujer, akorat ten nebude vnucovat svesticky z vlastni zahradky, ale ze zahradek nasich.

            1. Já to vidím jinak.
              Náš Hujer se neurazí. Ten na pokyn páníčka sežere i vlastní hovno, vsaďme se!
              (Už to nejméně jednou de facto předvedl – stačí porovnat libovolné dva jeho projevy, mezi nimiž je dostatečný časový odstup. Také si vzpomeňte, jak ho v bruseli doslova mrdal ten místní parchant, a on se zmohl jen na pečlivé zápisky. Ne, ten se neurazí. Na něco takového má jeho páteř příliš nízký modul pružnosti)

              Poláci samozřejmě jsou nasraní, ale protiruská zášť je zatím silnější než jejich pocit, že ze strany Zelenského jde vůči nim o nevděk.
              Ale samozřejmě, komik ještě zdaleka nepředvedl své vrcholné číslo.

                    1. Já bych nic nepředjímal. Variant je mnoho. Třeba: mlčeti – zlato, mluviti – olovo. Umí si někdo představit, kdo všechno stojí o to, aby se po čase nemluvilo?

              1. Alef Nula: Ministr Kuleba v srpnu v Polsku vyvolal pobouření svými výroky o historii. Tehdy ještě vrchní diplomat tam proslul jako nediplomat. Přitom Polákům vděčí za to, že nemají vládu v exilu.

              2. Alef:
                Jo, to byla smutná a trapná podívaná, to s tím Timrmansem. Já vám nevím….ten idiot Kuleba jim znevážil Volyň. Spíš jestli se jim nezvýšil apetit na Lvov, až se bude Ukrajina porcovat.

                1. Polákům bych Lvov přál.
                  Museli by živit několik miliónů ukrajinských nácků, válečných invalidů a důchodců.
                  Národním sportem ukrajinců je korupce.
                  Jo, jen ať si kousek ukrajiny vezmou 🙂

                  1. Pithart:
                    Zas na druhou stranu hádám, že by se velice rychle vypořádali s jakýmikoliv projevy banderismu. Takže ano, jen ať si to vezmou.

              3. To se ale nevylucuje. Urazi se a aby dokazal, ze to neni pravda, posle nas sezrat vlastni hovno. To, ze by to udelal on necekam, na to ma az prilis zdvizeny malicek.

                A ano, sledovat ten pojeb bylo tristni.

                1. Nechci se přít. Bude-li příležitost, mohli bychom se zeptat a tuto zapeklitou otázku tak jednoznačně zodpovědět.

                  Úplně a živě si to představuju. Beseda s premiérem, otázky z publika:
                  „Pane premiére, mezi lidmi se povídá, že byste na pokyn páníčka sežral i vlastní hovno. Je to pravda, nebo je to s tím páníčkem jenom nepodložená fáma?“

                  Fakt by mě zajímalo, co by odpověděl.

  10. Tolik hoře, tolik pláče!
    Lidé volí války štváče.
    Černochová tančík laská,
    bomby shání pravdaláska,
    pragováci brousí kopí,
    rozpočet se v prachách topí.
    Usmívá se celá vláda,
    protektoru účty skládá.
    Holých řití třpyt a lesk.
    Kdy se snese z nebe blesk?

    1. Všechno je otázka vhodného okamžiku.


      Мгновения спрессованы в года,
      Мгновения спрессованы в столетья…
      И я не понимаю иногда,
      Где первое мгновенье, где последнее…

      У каждого мгновенья свой резон,
      Свои колокола, своя отметина.
      Мгновенья раздают кому позор,
      Кому бесславье, а кому бессмертие!

      Neodolal jsem a pustil jsem si to celé.

      1. Re: AN

        Jste hen to poživačné ONÉ!

        Furt byste si jenom dělal dobře!

        To je Rožděstvěnskij, nebo jak se to správně píše?

            1. Re: Ládik!!! a AN

              A Vrchní Zelí bude dělat, že je Štýrlic a že vyžene tu sebranku z Kremlu sám.
              Úplně ganc!!!
              Vezme si od Ády brigadýrku, do přední nohy Pé-nula-osmu parabellum a ukáže nám, jak se to dělá jedině správně.

              A můžete si to předplatit na HáBé Ó.
              Předprodej u mě.

                  1. Re: Markýza

                    Jako obvykle – tyhle filmové hračky měly „zásobníky“ snad na 3 000 nábojů.
                    Takto zbraně schopné střílet dávkami opravdu nefungují.
                    Běžný zásobník se používá zhruba na 30 nábojů.
                    Kadence střelby bývá mezi 600 a 900 ran za minutu, prakticky docílitelná kadence je zhruba polovic, což je i tak šílené číslo.
                    Prakticky vám to při té nižší hodnotě vystřelí 10 nábojů za sekundu, tzn. za 3 – slovy TŘI – sekundy jste nahluchlá z kraválu a bez munice v zásobníku, neboli musíte přebíjet…

                    1. Jéžišmarjá, Targusi! Je to pohádka, necpěte do toho dílenský myšlení!

            2. z překladače:

              Nedívejte se na vteřiny svrchu.
              Myslím, že až přijde čas, uvědomíte si to,
              pískají si
              # like bullets at the temple # (jako kulky v chrámu)
              # moments # (chvíle)
              okamžiky,
              okamžiky.
              Každý okamžik má svůj důvod,
              své zvony, své znamení,
              Okamžiky jsou dány některým k zneuctění,
              někomu hanbu, někomu potupu, někomu nesmrtelnost.
              Okamžiky se stlačují do let,
              Okamžiky se stlačují do staletí.
              A někdy nechápu.
              kde je první a kde poslední okamžik.
              Déšť se skládá z malých okamžiků.
              Voda, která se snáší z nebe.
              A někdy na něj čekáš půl života,
              na okamžik, který přijde.
              Přijde, velká jako doušek,
              doušek vody v letním horku.
              A vůbec,
              si prostě musíš pamatovat svou povinnost
              od prvního do posledního okamžiku.
              Nedívejte se na vteřiny svrchu.
              Až přijde čas, uvědomíš si to, myslím, -.
              pískají
              Jako kulky u chrámu,
              chvíle,
              okamžiky,
              okamžiky.

              Translated with DeepL.com (free version)

                1. Re: AN

                  Jenže tomu už skoro nikdo nerozumí…
                  Kdysi dávno jsem tohle slyšel zazpívat chlápka opilce, který se u toho držel španělky. Tedy kytary španělky, vy čuně!

                  Zpíval to takový šmudla u kiosku, aby si vydělal na skládku.
                  Víte, co byla skládka, ne? Hledali se opilci, složili se na flašku a tu pak spolu vyžrali u stojánku s gazírovanou vodou, protože tam byl hrnek na řetízku.

                  Přestože jsem ruským slovíčkům tenkrát moc nerozuměl a smyslu textu už vůbec ne, byl to zážitek, který dodnes nevybledl. Ten alkáč prostě uměl prodat to, co do tehdejšího dne prožil…

              1. Re: Ládik!!!

                Ládiku, to je pro tebe výzva! Zkus to přebásnit podle sebe!
                To bude tvůj zaručeně nejlepší kousek, jaký jsi kdy vypotil!

  11. Prý mám v tomhle tanku
    hájit státní banku.
    A že prý, ať nejsem tele,
    mám mířit na ručitele –
    je to rozkaz guvernéra.
    Banka je prý čísi dcera.
    Možná otce, možná matky,
    začínám mít v hlavě zmatky.

    1. Do zad se mi tlačí kulka
      z hlavy zbyla jenom půlka.
      Neběžím na špatnou stranu?
      Uvidím, jak ráno vstanu.

  12. Kdybych já si oblékl maskáče, dostanu pokutu v desítkách tisíc Kčs. Tak 2-3 důchody.
    Vojáci si oblíknou maskáče a najde si je raketa. K čemu ty maskáče vůbec jsou?

  13. Stěží pochopitelný a překvapující pohled, na na tento obrázek. Pohled na tak početnou bandu studujících, mladých lidí co se učili v maskáčích, takových kteří si vybrali pro svůj život podivnou profesi, válčení, boj, zabíjení a zkázu. Tahle mládež, netoužila po životě v míru, naopak, vzhlížela se v násilí, destrukci, ničení, vraždění, bolesti a všem tom, co zbraně v rukou vojáků způsobují. A byli z toho viditelně nadšení! Mávali a zřejmě měli radost. Holt, kdo s čím zachází…

    1. Re: překva…

      Oni nemávali, vyhodili do vzduchu erární čepice, podívejte se na to s pořádnýma brejlema na nose.

      1. Obléknu si maskáče
        vyrážka mi naskáče.
        Obuju si kanady
        a jsem členem armády.
        Nandají mi pušku,
        unést ji dá fušku.
        Na hlavu dám čepku,
        půjdu zdravit pepku.
        Poslušně hlásím:
        já vás tu spasím!

    2. Oni bojovali za svobodu a demokracii, kurňa!

      Bohužel, většina lidí se dá poměrně snadno zblbnout.
      Mně se z té naší „svobody a demokracie“ chce zvracet, a oni by chtěli k nám, do Evropy. Oni nevědí, co vlastně chtějí (Jako ta chuděra, co chtěla krajkové kalhotky. Možná je dostala, a je zaměstnaná v bordelu.). Já bych chtěl z Evropy pryč, tedy minimálně z EU.

      Někdy před 25 lety, když jsem četl knížky Kurta Vonneguta, tak jsem si myslel, že přehání. Nepřeháněl. Moc chytrý chlap. Američan. Má moji úctu.
      Slušní lidé i svině jsou prostě v každém národě. Slušní lidé něco vytvoří, postaví… Svině se na tom svezou a všechno zamažou hovnama. KoZa včetně ČR je v té závěrečné fázi.

  14. Bych řekl podle těch rozjásaných tváří a nadšeného mávání na momentce, že nad soudružkami a soudruhy pávě prolétá Vrchní Zelí na nějakém posledním modelu létajícího košťátka. Tolik nadšení a dětské radosti se jen tak nevidí.
    Njn., soudruzi pionýři to mají vždycky těžké a život je boj…

    1. Re: Ládik!!!

      Stará parta má nahrabáno a demokraticky uvolňuje místa u korýtek dalším doposud nezaopatřeným.
      A ty seš škaredéééj Ládik!!!, kterej jim ZÁVIDÍ, že se maj dobře!!!

    2. Už se nabažili toho pocitu jít od vítězství k vítězství. Chtějí ho dopřát i jiným, včetně toho konečného. A zatím si pořídit letenky jiné třídy než „undercarrage class“, dokud jsou.

    1. Re: Ládik!!!

      Soudruzi v JůůůeSéééJ.
      Objednávky na nové zbraně se jen hrnou…
      A zcela zblblé vlády posílají prachy předem za něco, co nikdy nedostanou!!!
      Kdo z vás to má, blbečci???

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *