19 září, 2024

Strategická exkomunikace…

V dnešní době člověk nemá moc důvodů k radosti, ale jedenadvacátý srpen byl tentokrát alespoň na chvíli příjemnou výjimkou. Ono se totiž zase jednou ukázalo, jak vyprázdněný je dnešní režim a jak moc prázdné fráze generuje. Všechny fejsbůky a twittery byly plné především vlastním životopisem našeho PePy, který napsal v roce 1987 a vlastně se ukázalo, že Petr Pavel je první polistopadový prezident, který aktivně vítal sovětské tanky… Tentokrát prostě dělali strategickou komunikaci především dezoláti a náš tzld. Otakar Foltýn si vlastně ani neškrtl.

Ono je to vůbec zajímavé. Nejprve ho otevřeným dopisem podpoří nových 99 Pragováků, aby jen o den později zjistili, že jeho kampaň spočívá v tom, že na úřad vlády promítne nápis „Jdi domů Ivane.“ Nepromítl to na ruskou ambasádu, ani to nepromítl na chodník před ruskou amabasádou… promítl to na Strakovu akademii, právě ve chvíli, kdy Ivan Bartoš domršil digitelizaci stavebního řízení tak moc, že se už nejspíš nevzpamatuje. Soud mu nařídil vypsat nový tendr, protože ten původní Bartoš vypsal blbě. Což znamená, že celý proces začne znova od začátku.

My, dezoláti, jsme říkali, že Foltýn je tupá zelená lampasácká guma, která těžko vyprodukuje něco strategicky komunikativního. Je totiž tak hloupý, že potřebuje veřejnou podporu od ohebných umělců. Především od těch, kteří už mají s podpisy antichart své zkušenosti. Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Všichni ti Svěrákové a Atombáby ho podpoří, protože to přece dělá VÝTEČNĚ a on velkým nápisem upozorní na Ivana Bartoše a jeho ministerskou neschopnost. Celý český internet se tomu směje…

Zajímalo by mě, kdo tento dopis zorganizoval… A vůbec by ně nepřekvapilo, kdyby se ukázalo, že to byl Foltýn sám…

Dalším výborným počinem byla kampaň „Můj 68.“ Různí pamětníci se tam s národem dělili o svou osobní zkušenost, jak přijely sovětské tanky. A ukázalo se, že režim už vlastně nemá co adorovat. Jeho hrdinové z roku 68 se vzmohli jen na emotivní gesto planého vzteku. Jistý Ivo si vzal sirky a spálil svoje sovětské praporky… Ani bych se nedivil, kdyby to udělal hezky za zavřenými dveřmi ve sklepě, aby ho u toho pro jistotu nikdo neviděl. Nějaký Antonín zase vyškrtal v dětské encyklopedii hesla o Sovětském svazu…

To jsou prosím opory dnešního režimu. Lidé, kteří škrtají v knihách a pálí praporky, které si ještě včera pořídili a lepili si je na okna, aby ukázali lásku k SSSR. Nikdo z nich nezapálil sovětský tank. Nikdo nevtáhl osamělého okupanta do temné boční uličky a jeho tělo pak hodil do kanálu. Nikdo nenasadil ani statek ani hrdlo, jen udělal krotký (a pro jistotu osamělý) protest pod rozlišovací úroveň okupačních vojsk. Nikdo neudělal nic, jen někde hluboko v duši pěstoval planou nenávist, která vyhřezla po padesáti letech a dneska se ukájí u videí se zničenou ruskou bojovou technikou a stejně jako tenkrát zavírá oči před tím, že na každého mrtvého Rusa bylo spotřebováno pět Ukrajinců…

Myslíte, že tito lidé zvládnou pro své Fialy, Jurečky a Rakušany udělat něco víc, než jen hodně sprostě psát na sociálních sítích? Myslíte, že zvládnou něco jiného než co zvládli tenkrát? Jako obvykle jen dají průchod emocím, rozohní se, když tak si rekreačně zahajlují (vid, hloupý Honzejku?) nebo si zaslávaukrajinují, ale tím to skončí.

Do toho náš prezident strategicky vykomunikoval, že útoky proti strategické infrastruktuře jsou ve válce legitimní cíl a tak není divu, že Ukrajina zaútočila na Nordstrým… To se tak ve válce dělá, víme? Sice to byla naše strategická infrastruktura, která by bývala měla lví podíl na levné zbrojní výrobě, ale tak daleko už IQ 107 nedosáhlo. Není divu, že se mu vysmála i Zacharovová. Má pravdu, že tahle doteď mluvili jen různí teroristi, kteří se snažili o asymetrický konflikt. To je tak, když Evropa bojuje proti Rusku a USA s Ukrajinou bojují proti Evropě… a taky trochu proti Rusku.

Ano, dokázali jsme chybějící ruský plyn nahradit. Ale za trojnásobnou cenu a většina z toho plynu je opět ruská, jen přejmenovaná. Díky zničení Nordstrýmu a dalším výborně pojatým sankcím jsme se dopracovali do stavu, kdy česká nábojová iniciativa dopadla fiaskem, protože jednak granáty vykoupilo Rusko a ty co nevykoupilo, ty jsou předražené jako sviňa. Za cenu jednoho ukrajinského granátu jich Rusko vyrobí deset.

Ale jedna věc se vládním zmetkům podařila. Protlačili senátem korespondenční volbu. Padesát šest senátorů se našlo, kteří s tím souhlasili. Jejich jména bychom také měli znát, protože to byli oni, kteří v podstatě zničili funkční a důvěryhodný volební systém. Zákon o korespondenční volbě je paskvil už od schválení. Má platit od roku 2026, ale použije se už v roce 2025. Jen v roce 2025 nebudou platit některé pasáže a to především ty o trestnosti podvodů. Příští rok budou veškeré korespondenční sviňárny beztrestné. Proč asi, že?

Příští rok budou moci volit ti, kteří tu nežijí, neplatí daně a dozvídají se o dění u nás výhradně z České televize… Budou moci rozhodovat o tom, co se jich nijak nedotkne. Tak alespoň tu Českou televizi bychom měli alespoň přidusit. Už jen proto, aby se korespondenční voliči rozhodovali podle někoho jiného než podle Václava Moravce. Doufám, že už někdo posílá na radu ČT ostré prosby, vypíná první program a přestal nakupovat výrobky, které reklamy na ČT propagují. Nebo alespoň udělal seznam těch výrobků, abych ho mohl vyvěsit. Já budu mezitím pokračovat ve verbování pro Nekrm hydru…

Za chvíli budou senátní volby. Měli bychom udělat všechno pro to, aby ti, kteří korespondenční volbu schválili a teď obhajují mandát, aby se nedostali. Seznam těch, kteří hlasovali proti tomuto národu, ten bychom se měli naučit nazpaměť a nikdy ho nezapomenout.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

245 thoughts on “Strategická exkomunikace…

  1. Ještě jste v tom výčtu statečných bojovníků zapomněl na Dědka z Jablotronu, který dle vlastních slov proti okupantům bojoval tím, že nosil domů čtyřky z ruštiny.

  2. Korespondenční volby, jakže a kde se to bude počítat.
    On taky může někdo navrhnout, že našim emigrantům dlužíme jejich podíly, spočítat to a oznámit jednorázovou vratku i s úroky 5.678.901,- Kč každému kusu a potomkům těchto kusů. To by bylo najednou hlasů.

    1. No nebo muze polovina volicu na alternative rict ze zije v zahranici a nechat si statisice listku nechat poslat na fiktivni zahranicni adresu a hlasovat dvakrat.

      Kontrolovat se to nebude to je jisty.
      SSA nas vzor.

      Nebo muzou volit cele hrbitovy jednotne v siku.

  3. OT
    FOM: politické ukazovatele týždňa

    Počína si prezident Vladimir Putin vo svojej funkcii skôr dobre alebo skôr zle?

    – skôr dobre, 79 % (predtým 80 %)
    – skôr zle, 9 % (predtým 8 %)

    Dôverujete skôr alebo skôr nedôverujete Vladimírovi Putinovi?

    – skôr dôverujete, 78 % (predtým 80 %)
    – skôr nedôverujete, 11 % (predtým 12 %)

    Pracuje ruská vláda skôr dobre alebo skôr zle?

    – skôr dobre, 52 % (predtým 52 %)
    – skôr zle, 26 % (predtým 27 %)

    ▪️ Hodnotenie práce prezidenta a miera dôvery vo Vladimira Putina vykazujú nevýznamné výkyvy, pričom zostávajú na vysokej úrovni. Hodnotenie práce kabinetu ministrov zostáva na stabilnej úrovni. Počet nerozhodnutých sa vcelku nezmenil.

    Údaje: FOM (https://media.fom.ru/fom-bd/d33pi2024.pdf)

  4. Stařec a trhlina aneb vonLejno to takhle nenechá.

    .. vy tady všichni řešíte takový brnkačky, jako sou války, fialofoltýni, korespondenční volby apod. a … a a já včera doma konečně bouchl do stolu a zakázal dělat dětem sifon a manželce jemně perlivou minerálku, protože spolu s vonLejnem chci zásadním přičiněním taky přispět k snížení emisí CO2 !!!

    Předlouho sem vysvětloval tý mý smečce blbě civicích vnoučat a tý snad ještě blběji koukající tý ještě furt ženě, jak ten jejich CO2 v tý bombičce na sifon a v jemně perlivých minerálkách devastuje planetu. Když sem si myslel, že to ti nechápající konečně pochopili, šel sem spokojeně spát a …

    … a najednou cejtím, jak mě za palec u nohy tahá ten náš prvňáček s očima navrch hlavy, a že prej mu táta říkal, ať de děda do háje, že si klidně ten sifon může udělat a že má dědovi ukázat tohle. A taky že jo, podívejte se sami:

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-fotky-puklina-se-zvetsila-o-15-kilometru-za-40-minut-na-islandu-tryska-lava-258284

    No řekněte, vážení, můžu já mít nějakou autoritu a z něčeho radost, když i ta příroda je proti mně? To si nemohla ta trhlina bouchnout někdy jindy? Vona musí zrovna po tý, co sem měl včera tu zdařilou opravdu zdařilou a vyčerpávají přednášku k dětem a tý na mě zvláštně civící ženě!

    P.S.
    Ale vono TO to vonLejno takhle nenechá, jestliže při svý tý její nezměřitelný dostatečnosti utahovala šroubky, tak věřím, že řešením, jak vyzrát nad trhlinama celýho světa, bude ještě více utáhlých šroubků! … uvidíte!.

    1. Obávám se, že v utažení šroubů máte pravdu. Sopkám neporučí, aby nesoptily. No tak holt zakáží kravám a lidem prdět.

      1. Jo a za obzvláště vypečené považuji to, že stanice monitorující CO2 je kousíček od kráteru činné sopky Mauna Loa, jejíž hlavní složkou sopečných plynů, jež z ní neustále unikají, je – Anka bubnuj! – CO2.
        Jo a koncentrace CO2 v ovzduší je cca 0,04%. Ano, čtyři setiny procenta. Nebo 4 desetiny promile.

        1. Může bejt … já jen, jestli ta gynekoložka vůbec tuší, co asi tak přibližně koštujou ty Vaše cca 0,04%?

          Jestli vona v tom nebude spočívat ta její zásadní (a nejen její) potíž, když uvádí do života v tý její EU ty neskuečný bláboly k ohlupování jí podobnejch lidí od těch všech v pozadí jim platících lobystických našeptávačů, který ji před sebou popopostrkujou jako medvědář medvěda v pouti!

          Neuvěřitelný, co sou lidi schopný za prachy vyvádět!

          1. Já bych zakázal dusík.
            Toho je ve vzduchu asi 80 %.
            To by se to snižovalo!
            Každé procentíčko by bylo ve výsledku vidět.
            Ne jako s kyslíkem, kde řešíme tisíciny procenta a kromě našich peněženek a zničeného hospodářství to nikde není vidět.
            A navíc dusík dusí zvířátka.
            Na lidi sere pes, těch je jak sraček.

        2. 😀
          Má oblíbená diskuzní disciplína je trollení zelených mozků z grýnpís a podobných krehů, kteréžto mám ve své širší sociální bublině….
          On se totiž zlý CO2 měří i na jiných místech, než na Mauna Loa, např. taky na jižním pólu. Sice to tam dává poněkud jiný hodnoty, protože je to níž, ale to nevadí. Důležitý parametr v tomto případě totiž není absolutní koncentrace CO2, ale strmost růstu křivky, která je v obou případech naprosto totožná. A teď začíná zábava:
          – kde se bere CO2 na jižním pólu ?
          Zelený mozek okamžitě začne blekotat o pálení fosilních paliv a další dřísty.
          – No jo, ale když většina emitentů antropogenního CO2 leží na severní polokouli, tak by měly být v křivkách patrné rozdíly, ne ?
          Zelený mozek začne vykřikovat něco o homogenní atmosféře a nabíhá si na vidle.
          -Ale díky rovníkovému proudění není atmosféra homogenní a promíchá se se zpožděním cca 30 let, tím pádem musí být vidět rozdíl ve strmosti křivek.
          Zelený mozek zpravidla zalapá po dechu a začne blekotat něco o propojení přes stratosféru, následuje dorážka v podobě dvou otázek
          -Jaká je teplota a tlak ve stratosféře
          -Jak vypadá kondenzační křivka CO2.

          Takhle daleko se ale dostanu jenom málokdy, většinou stačí utavit zelené mozky na nejzákladnějších otázkách typu – jaká je koncentrace CO2 v atmosféře (0,04% – a není to málo Antoníne Pavloviči), jaký je nejrozšířenější skleníkový plyn (vodní pára) atd…

      2. Jsem ale zvědavý, jak zakáže CocaCole a PepsiCole dávat do flašek bublinky. To ji asi američtí kongresmani sprdnou stejně jako toho jejího poskoka, co chtěl buzerovat Muska 😃😃

    2. Když vidím tu šňůru reakcí na váš koment, příteli, nezbývá mi než si zase říct, že přicházím s křížkem po funuse. Všichni všechno k tématu už skoro napsali.
      Tak já jen s uzarděním přidám – jděte do háje s nějakou „puklinou“ v zemské slupce kdesi na Islandu. Kolik že měří ta puklina? No, ona nám to vlastně zatajila i to madam Glisníková, která zveřejňuje ty fotky /ona je tam u toho Lukačeviče „fotoeditorkou“, jak lze snadno zjistit, takže vlastně se ani není co divit, že to neví/, jenom v nadpise nám ty slavné noviny /něco jako WSJ, Times či Pravda/ sdělují, že „puklina“ se za 40 minut prodloužila o 1,5 km.
      Co mě přimělo na vás reagovat?
      No, právě ta PUKLINA.
      Kdybyste lépe a ještě lépěji zkoumal pravdy, co ty noviny přinášejí, zjistil byste, že z té „pukliny“ kromě lávy pryští kysličník siřičitý, takto SO₂.
      Žádný „skleníkový“ plyn, jen něco jako silně koncentrovaná vůně Chanel 5 nebo něco takového.
      Zato máme na Zemi dneska už něco dokonce přes osm miliard jiných „puklin“ /na dolní polovině zad/, odkud také – u někoho často, u někoho méně často – vyvěrají plyny, povětšinou, jestli se nepletu, něco jako metan, tedy CH₄. A jsou to nejen „pukliny“ těch víc jak osmi miliard kusů homo sapiens sapiens
      /často se té hlouposti onoho termínu musím hořce smát/, ale daleko více v případě živočichů, kteří se nehonosí druhou signální soustavou jako ti „homo sapiens sapiens“, ale první – i když ze zkušeností se svým už v pořadí třetím čtvernohým zástupcem „chihuahua“ mě nemůže nenapadat otázka, jestli to ve skutečnosti není naopak.
      Takže METAN.
      A jak to s metanem a tím onym „globální oteplováním“ prý je /ono vlastně i s tím CO/dvě/ si můžete přečíst tady – https://oze.tzb-info.cz/klimaticke-zmeny/25657-metan-krome-lidske-cinnosti-jej-produkuje-i-sama-priroda-v-cem-je-potencial-metanu-pri-zmirnovani-zmen-klimatu
      K tomu jen dvě poznámky
      1. doporučuji moc nepřemýšlet nad textem perexu /tučně vytištěný text za nadpisem/. Jednak z něho je těžko pochopitelné, co tím chtěl básník říci /jak metan přispívá snižování oteplování/, jednak tvrdit, že metan z atmosféry mizí rychle, zhruba za deset let, to už chce být fakt magor za situace, kdy zdroje metanu na zemi stále trvají a stále jich přibývá , čímž je to „mizení“ absolutně iluzorní, protože stav je neustále doplňován a přeplňován
      2. myslím, že vědátorům z Ústavu výzkumu globální změny AV ČR (Czechglobe), kteří /jmenovitě Adam Bednařík/ mají to dílo na svědomí, nemůže nebýt jasné, jak zachránit Zeměkouli před zničením v důsledku „globálního oteplování“ – naznačím – tedy likvidací producentů metanu a vlastně i onoho kysličníku uhličitého /tj. živočichů i rostlinstva/.

      Ale to je na jiné povídání, někdy tady možná dám něco ze své korespondence na téma „globální oteplování“ s tímto neuvěřitelným koncentrátem inteligence /mám na mysli ten „ústav“/. Pro začátek tedy jen z důvodu základní orientace odkaz na telefonní seznam osob, jejichž množina slyne „Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.“ Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.

      Úsudek si jistě udělá každý sám.
      I já se omlouvám za „mimo tribunu“.

        1. To jste měl říci hned, že ten link směřuje do Brňa… To vysvětluje vše… (To je tou wasrůvkou z Parnasu, co do ní chčijó Morgoši – základ nápoje Starobrno)

  5. Slyšel jsem takový názor, že se Rusům i Číńanům líbí naše korespondenční volby a pro jejich ajťáky to nebude problém a pošlou nám několik milonů hlasů z celého světa. Jde jen o to jakou stranu si vyberou. Tipuju to na komunisty…

    1. VVP to rozhodne. Jako šachista ale možná nařídí poslat to pětikolce, aby konečně přinutil lidi vyhodit mistodržící z oken, jak zde bývalo zvykem …

      1. ČR je nepřítel RF, 5-kolka přivede ČR k ekonomickému kolapsu, porodnost hodně klesá + migrační pakt přijat

        Putin si nemůže přát nic lepšího, už tu znovu nebudou vyrábět pro Wehrmacht či Azováky

  6. Tak Putin prý včera líbal Korán!!!

    Nejprve navštívil Beslan, kde islámští teroristé povraždili děti a pak v Čečně líbá korán???
    Tomu už definitivně jeblo, jinak nevím….

    1. O tom, ze Rusove nemaji problem vyjadrit uctu vuci muslimum ve stylu „ja pan, ty pan“ se vi. O tom, ze nemaji problem je nemilosrdne skartovat, kdyz neni opetovana taktez. Za mne celkem OK.

      1. Přesně, dodržujeme vzájemný respekt a spolupráci, pokud druhá strana nedé důvod se chovat jinak. To je recept na perspektivní soužití.

        1. To ovšem platí oboustranně a nemuslimská strana (vyjma FR) těch „důvodů chovat se jinak“ zavdává vrchovatou měrou a stále zvyšuje tlak na pilu.

          Putin chce mít doma klid.
          KoZa zjevně po ničem takovém ani nevzdechne.

    2. Josefku keby su mal daco v palici,tak by si vedel ze Mariupol vybojovala ta muslimska cecenska holota,jich boj za rusiu a jej hodnoty nema takych soldat v ruskej army,oni objimaju ruskych popov a hlavne nebeania minarety v Groznom ale ruske cerekve a ruske pravoslavie paradox jak svina a pamataj to vojsko alaha zo zeleza pripravene umriet za rusko, bo com bo oni rusi jak repa v mene alaha brani cerkev bo alah len jeden a drzia sa toho jak kurva,,kgbista v mene pravoslavia im tym vzda uctu bo ty hosi budu rezat vsetko bez rozdielu bo v nich achmat.

      1. Je to prosté – volit pouze ANO a SPD. Všechny ostatní naházet do septiku a bidlem podržet pod hladinou.

        1. Tak Babiš nemusí být z korespondenční části vycukanej. Příště sčítá zase on. Sice mu je před sčítáním můžou cinknout, ale on bude cinkat až potom, takže mu může být jedno, co mu přijde.

  7. Pan Pokorný na iděsu trefně k Otakaru Zombýnovi:
    https://blog.idnes.cz/ladislavpokorny/cesi-nejsou-jen-svine-je-to-horsi-jsou-to-smejici-se-svine.Bg24080516
    Do hodiny byl ogrcálkován takovým způsobem, že režimní cenzoři jeho výplod museli přesunout do HydeParku. Nicméně jsou to přece jen cenzoři režimní, takže původní článek pana Pokorného skryli pro jistotu ještě lépe: Není ani mezi ostatními blogy, ani v HydeParku, dá se k němu dostat jen přes přímý odkaz. Nebo na https://blog.idnes.cz/ladislavpokorny , co používám já.
    Ono se to k lidem dostane, vy režimní svině. Vím, že to tady čteš, i ty, grcálku.

    1. Pan Pokorný píše výtečně, s takovou nadsázkou, že doposud proti tomu nemohl nikdo nic namítat, vždyť by si dělali do vlastního hnízda.
      Ale Trčálek to zřejmě nesnesl a zase udával…
      Neuvěřitelný odporný skřet!

        1. Tak umravnění cenzoři grcálkovinu poslušně vrátili, ale originál pana Pokorného je stále skrytý :-))

    2. Pan Pokorný je vynikající satirik. Dělá čest svému oblíbenci Haškovi. Moc rád ho čtu, ostatně jenom on mě donutí otevřít tu odpornou smradlavou žumpu jménem iděs.

  8. K „Můj 68“. To byli ti, kteří to dělali tak, jak říkal Jan Werich v jedné předscéně: „Zamkneme, zhasneme, zatáhneme rolety, vlezeme pod peřinu a tam tiše volajíce činíme odboj.“

  9. Mrazí s toho. Je videt že elity nekecají blbě, nevtipkují v diskusi,…. ale jednají a řídí procesy a politiky.:

    Zde je odpověď na otázku: kdy to všechno skončí?

    června 2009 Zbigniew Brzezinski, americký politolog, sociolog a poradce pro národní bezpečnost USA, uvedl:
    „ Tato krize nikdy neskončí, dokud nedosáhneme našich cílů. Naše cíle jsou vám dobře známy – toto je jedna světová vláda .”

    To je to, co potřebujeme. A bude se tvořit – ať už se vám tato myšlenka líbí nebo ne. Pak už bude vše jen horší a horší . To není krize – to je řízený chaos. Společnost musí nejen přijmout myšlenku jediné světové vlády, ale také v ní vidět svou jedinou spásu, což vyžaduje nejdříve války, hladomory a epidemie po celém světě .

  10. Není pravda, že si Foltýn neškrtl.
    Vystartoval s kampaní „můj68“, kde jeden z hrdinů vymazává Sovětský svaz z encyklopedie.

    A bombastické promítání Vln předčilo i slavnou kampaň „přemluv bábu“…Mádl je prostě skvělý angažovaný umělec.

          1. Zatím jsou reakce nadšené, osobně to nehodnotím, protože jsem to neviděl.

            Pokud to používá vláda jako propagandu, trochu to zavání.

              1. Tomáš Koloc, ale i většina jeho kolegů z KL, jsou bezvadní. Jako psáči i jako lidé.
                Takové potřebujeme..

                1. Ten Revox A77, co tam mají jakože puštěný u chaty a táboráku, se jednak objevil v nabídce Tuzexu až v roce 1973 a jednak ani nemá vlastní vnitřní reproduktory (základní verze nemá ani výkonové zesilovače), takže nemůže „jen tak hrát“.
                  Takže za mě – už tady přešlap výpravy, jako prase.
                  Pak ty přepojovače a stůl na filmovém odbavení – všechno v nich, je o necelých dvacet let mladší.
                  Nehledám vyloženě hnidy, jen mě to jako člověka, s touto technikou celoživotně spjatého, bacilo do očí.
                  Viděl jsem to a pamětníkům to nedoporučuju.
                  Nemáte zapotřebí se vztekat na režisérské a scénáristické soply, co si historii ohýbají podle aktuální potřeby.

          2. Mádl jako uvědomělý neosvazák dobře ví, že jen angažovaným „uměním“ se prosadí a vyslouží
            si pohlazení z vyšších míst.

            1. Ve slově „vyslouží“ bych přehodil dvě písmenka a jedno přidal…. .

              O filmu samotném nic nevím, musel jsem se podívat na Česko-Slovenskou filmovou databázi https://www.csfd.cz/film/859177-vlny/prehled/
              A tam mě zaujal popis obsahu filmu, kde se mj. píše – cituji – „Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů mezinárodní redakce Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu.“

              Tak to jo, to jo.
              Úplně jako dnes, zejména v naší drahé, velmi, velmi drahé, veřejnoprávní ….. .

          3. Dovolím si otázky:
            1) Vy jste tu dobu (1968) sám prožil, nebo jste mladší ročník?
            2) Film Vlny jste viděl?

      1. Mádl jde v šlépějich svých předchůdců, kteří zde v 50. letech razili socialistický realismus. Vlny jsou dilo přesně v tomto duchu ….

        1. Mádl se vymluví na to, že chtěl především točit. Že to miluje, že je to jeho práce a aby mohl točit, potřeboval peníze.
          A zamlčí, že aby ty peníze dostal, musel splnit zadání.
          Víc bych v tom nehledal, samozřejmě kromě režimní propagandy.

  11. Je to na Vidlákových kydech. Myslím že urážení lidi od Foltyny Foltýna mělo odvést od toho zákonů pozornost právníků a médií . A tak FOLTYNA FOLTÝN SPLNIL ÚKOL . Na vidlakovych kydech o tom par lidi v diskusi psalo, ze se i Vidlak nechává unést city a resi blbosti. Aspoň vy právníci Jana Zwrtková, Kolářová, Samkova …a Štěpanek … Vy jste si měli všímat co děla vláda, jaké chce prosadit zakony. Stacil jeden clanek v Blesku ze zdrazi benzin o 10 Kč ( ve skutečnosti o 12 kč) a hned se odsunul zákon o českém Gryndylu. :
    ‼️
    Nejde jen o to, že je to paskvil, má to svůj účel, který jste možná všichni nedomysleli a který jde mimo to co pro vás loutky hrají na scéně. Po získání občanství potomků sudeťáků se otevře možnost nejen ovlivnit politiku a využívat náš sociální a zdravotní systém, ale také usilovat o zrušení Benešových dekretů a otevření cesty k restitucím. A o zrušení dekretů jde celých 34 let od revoluce.
    Zde pohled advokátky Samkové a seznam kdo jak hlasoval v příloze..

    A JE TO, ,, KORESPONDENČNÍ VOLBA UPEČENÁ”…KDO JAK HLASOVAL V SENÁTU? Už chápete, proč ty tanečky pro odvedení pozornosti? 👇👇👇

    https://t.me/vidlakovo/2206?comment=13601

    ….. čtete a pak tu vtipkuje . Foltyna Foltýn vyhrál . Jeho úřad má smysl pro Fialku tak se nesmějte.

    1. Možná že vláda opravdu pracuje skvěle – pro svou zkázu. Na Seznamu zpráva, která se dotkne každého (což není žádné překvapení), ale hlavně motoristů a v podstatě i „nemotorizovaných“ cestovatelů k mořím a jiným vzdáleným cílům:
      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-zakon-o-dvou-korunach-za-benzin-je-hotov-ted-se-resi-jak-nenastvat-volice-258244#
      Jak nenaštvat voliče? Už se stalo. Kdyby pětidestrukci NEVOLILO tolik procent, kolik jich kvůli tomu zákonu tak naštvala, byl by s ní konec ještě do konce roku. Takhle má k dispozici ještě rok, tedy hafo času ještě přitvdit. A ani Foltuýna k tomu nepotřebuje – zbytečný výdaj na jeho gáži:

      1. PS: S těmi Sudeťáky máte pravdu od A do Z – myslím, že není moc těch, kteří nechápali už od začátku, co za tím vězí.
        Jenže – nejen pro poslance pětikolky, ale jistě i alespoň části pseudo-opozice jde hlavně o udržení se v poslaneckém křesle.
        Přece kvůli nějaké „nezvednuté ruce!“ neskončí na Úřadu práce.

      2. A teď pokračování:
        Až v Parlamentkách vyhraje, či jiný idol, tak to neodsouhlasí, zruší nebo co vlastně může udělat jinak a lépe? A hlavně jak by to lépe mělo vůbec vypadat?

    2. Všichni se nesmějeme, Same.
      Ti z nás, kteří disponujeme schopností číst a psát, naopak většinou tiše pláčeme.

      Aby těch slz nebylo tolik, dovolil jsem si uvést některá data na pravou míru:
      – „Foltyna“, to je nesmysl
      Foldyna je významný český vlastenecký politik
      Foltýn je vymaštěná guma a vládní strategický komunikátor protinárodního zaměření
      – a konečně, pátého ledna Lenin řekl: učit se, učit se, učit se

  12. Cēterum (autem) cēnseō Carthāginem esse dēlendam = Ostatně (však) soudím, že Kartágo musí být zničeno.

    Znovu opakuji, že žádný dezolát nedokáže poškodit Fialovu vládu tolik, jako činnost jednotlivých ministrů. Naposledy se připojil Ivan Bartoš, další dosud neviditelní ministři se připravují. Fialova vláda se ničí sama, a korespondenční volba jim další ničení jen umožní. Je to ostatně jen podpora pro TOP09, ale po odchodu kníži Karla je otázkou, zda z toho nebudou profitovat jiné strany.
    Voliči v korespondenční volbě by ale měli platit poplatky za sledování ČT. Tím by s etotiž omezila manipulace s korespondenčními hlasy.

    1. Nevim, jestli mne ma tesit, ze se nase vlada rozhodla upalit sama sebe. Obzvlast pri pomysleni, ze je lod drevena, vytrena smolou, je uprostred oceanu a ja jsem na palube taky.

      1. Může Vás těšit, že se vláda zničí, ať už projekt Nekrm hydru uspěje či nikoliv. Ovšem předtím si zlámou nohy všichni Vaškové, co šli s pány na led.

  13. Opsáno z twittru:
    „Nakonec stejně Rusové dosáhnou svého. Rusové chtějí bezpečí a prosperitu – a dosáhnou ji. Evropa chce chudobu, zničený průmysl kvůli green dealu, zaplavený kontinent imigranty a islámem, a LGBTQ úchyláctví – a také toho dosáhne“
    Ve finále budou všichni spokojeni.
    A tak to má být.

    1. Válka už mohla skončila dávno, kdyby vítěz přijal podmínky Západu, zastoupeného Zelenským, t.č. dočasně (= 1 furt) mimo službu. 🙂

      A Gosudar nechápe a nechce pochopit, že v moderním světě v případě nouze platí, že vítěz kapituluje před poraženým, když Pravidla nařídí.
      To je pak těžké, vést nějaké války bez respektování Pravidel, podpořenými sankcemi, které navíc vykazují opačný efekt., než ten zamýšlený 🙂

        1. Měla to být ironie .
          Existují nepsaná, ale prý všem známá, Amerikou vytvořená PRAVIDLA, závazná pro všechny země, která porušovat smí pouze USA.

          Aby mohla začít mírová jednání k ukončení války, bylo (alespoň do nedávna) tvrdě prosazováno, že (Rusko) musí přistoupit na požadavky Kijeva, nebo se jednat nebude. A Kijev žádá mimo jiné, vrátit všechna území o které pišel.

          Všechny sankce byly vypotřebovány, žádné neúčinkovaly a jak teď přnutit vítěze, aby kapituloval před poraženým?
          Pravidla jsou přece jasná, jinak USA „ztratí tvář“ A prezident Putin ten příkaz (ve skutečnosti přikázanou kapitulaci Ruska) nejen ignoruje, ale několikrát ho důrazně a veřejně odmítl.

          Stačilo by to takhle?

  14. Pějme píseň otroka;
    Pekarová zakvoká
    cizí řečí. To je ono!
    A pak všichni unisono.

    V americké řiti
    natrháme kvítí
    nechcem žádné strdí
    nějak divně smrdí.

    V americké řiti
    se i ve dne svítí.
    Nemají tam bláto,
    všechno je tam zlato!

    Všechno se tam třpytí,
    v americké řiti.
    Jejich řiť je ráj,
    tam ti pusu daj!

    1. Bravo…
      Ale opravdu, je to vtipná říkanka a tak mě napadlo – mohl by jste udělat výběr ze své tvorby a ty nejlepší kousky zde dát na web jako samoststný článek? Aby si to člověk mohl stáhnout do PDF a uložit – vytisknout pro „lepší časy“, až budeme vzpomínat se slzou v okou na 20-tá léta, kdy se tady dělo tolik zajímavých věcí.
      Nevím, tak 10-20 básníček.. A tak co 2 měsíce, aby se to zase nepřehnalo..
      A myslím to opravdu, ne ironicky, talent máte (pokud nejste AI-UI, dneska není už nic jistého..)

      1. Re: neo

        Ládik!!! je živej a každej jinej. Jeden maličkej a druhej velkej. Já je viděl.
        Byl jsem tam, přivítal mě s kosou v ruce, „pod plachetkou osoba“ a chechtal se u toho. Ale hnáty křivé neměl, ani neřval – dej sem dítě! Spíš řval – dej sem prachy!
        To víte, vstupní brána do Gorolského Národního Parku.

        1. Člověk v důchodu nestíhá. Odmítám zakázky, vymlouvám se… tady přímo řeknu, že se mi nechce. Nedávám svým výplodům žádnou váhu. Nijak nad nimi nepřemýšlím, jenom se bavím. Napíšu něco, když mám dobrou náladu, když nejsem pod tlakem. Myslím, že to může udělat každý – já mám “výhodu”, že jsem nestyda, že 35 roků si velím sám. Nic nearchivuju, ničeho nelituju; snad jen toho, že ty výplody nejsou profesionální, o psaní nic nevím.

  15. „Příští rok budou moci volit ti, kteří tu nežijí, neplatí daně a dozvídají se o dění u nás výhradně z České televize…“

    S tim bych nesouhlasil.
    Spis to vidim na seznam, aktualne a pod.
    Ale muzu se mylit.

  16. Ono se totiž zase jednou ukázalo, jak vyprázdněný je dnešní režim a jak moc prázdné fráze generuje

    Souhlas

    Teď je pěkná blamáž s významným dnem samizdatu. Chtěli to dát na den zavření nějakého disidenta, kterého jiní disidenti obhajovali u Husáka, ale jen z principu,že to byl disident, jinak psal samizdat, kde oslavoval klerofašismus, přiznala sama Marvanová.

    Tohle o samizdatu vypovídá hodně. To už mi přijde důležitější mezinárodní den mrkve

  17. Fialoví voliči
    nemaj nikdy po piči.
    Diktaturu tu mít touží,
    tak, jako za velkou louží.

    Sami budou sčítat hlasy
    vyserou se na mamlasy
    co přemýšlí vlastní hlavou
    a potom si v sračkách plavou.

    Nou hau mají v bílém domě.
    My jsme tady furt na stromě,
    měli bysme skočit na zem
    a potom být správným plazem.

  18. Bože, jak se máme fajně!
    Zní to tady cizokrajně.
    Žádné české hurá hurá!
    Teď je tady konjunktura.

    Ve strakovce vlají dredy
    Rus sem chodí na výzvědy
    bratr němec nás jen chválí
    jak nám kvete Rub Al Chálí.

    Nevadí, že nejsou léky,
    mlaďoši se chlubí skřeky.
    Volit může každý debil,
    který tady nikdy nebyl.

  19. Vidlákova víceméně střízlivá sumarizace aktuálního dění působí jako klinický zápis z psychiatrické kliniky. Není to ovšem Vidlákem, sama doba a dění jsou šílené! Nedávno jsem znovu četl „100 roků samoty“ od Márqueze a bizarní příběhy v knize mi přišly „úplně normální“, ve srovnání s naší veselou současností.

    Ohledně korespondenčních voleb, je to čirá vlastizrada, důvod k revoluci – stejně jako důvodem k „Americké revoluci“ v roce 1776 bylo „žádné zdanění bez rozhodování“, tehdejší heslo platí i opačně: žádné rozhodování bez zdanění. Není přeci možné, aby naše volené zástupce volili lidé z ciziny, kteří na daních v naší zemi nezaplatili ani pětník. Je to tak zásadní věc, že je nutné kvůli tomu vzít do ruky nabitou pušku; dnes, stejně jako tehdy v Bostonu léta páně 1776. Což myslím obrazně, coby literární hyperbolu – dodatek pro TZLD. Foltýna, „elfy“ a podobnou chamraď. Ale vážně: tohle si nesmíme nechat líbit v žádném případě.

    „Nekrm hydru“ by mělo přerůst ve virální kampaň: nápisy, trička, postery, pouliční performance, alegorické vozy (díky Arnolde J. Rimmere). Punková mládež psala svého času „No Future“ na každou zeď, takže se ukažte, sprejeři – „Nekrm hydru“ ať je všude. Pusťte si Sex Pistols nebo co máte rádi a do toho!

    1. Už dnes mohou čeští občané volit na ambasádách. To není vázané na žádné v ČR odvedené daně. Pouze na občanství. Jenom jim to ušetří cestu, která v některých zemích může být hodně dlouhá protože jsou velké a ambasád málo.

      1. Arogantní a nesmyslný argument debilních poslanců péťikolky. Volba na zastupitelství neporušuje Ústavu, korespondenční ano.

        1. Ano, korespondenční volba je protiústavní. Identita hlasujícího není zaručitelná, volba není tajná a zaručeně svobodná, někým dalším neovlivnitelná. Pokud by u nás opravdu byl hentý onen „právní stát“, Ústavní soud by musel zákon o korespondeční volbě promptně zrušit.

          Přitom je nutné si uvědomit, jak tihle zločinečtí zmrdi postupují: salámovou metodou, kousek po kousku. Pokud projde korespondenční volba pro občany ČR v zahraničí, brzy se to pokusí rozšířit i do tuzemska, a občanství ČR začnou rozdávat komukoliv, s údajnými českými předky tři čtyři generace zpět. Volit by pak mohli i potomci odsunutých občanů Velkoněmecké říše, tj. „Sudeťáků“ i potomci emigrantů, kteří o dění v naší zemi mají nulové ponětí, dané výkladem vládních žump, tedy zcela prolhaných a zaprodaných „médií“. A co je ještě fatálnější, kteří svou prací a daněmi naší zemi v ničem nepřispěli.

          Takové pokusy je nutné rázně zaříznout hned v zárodku a nedovolit sebemenší „erozi“ přísných pravidel. Jakmile by se ponechala „skulinka“, rychle ji rozšíří a volby pak ztratí jakýkoliv smysl. Jako se to reálně stalo v nynějších USA, kde nejúspěšnější prezident z hlediska počtu hlasů je Biden, i když „nevylezl ze sklepa“, dostal 81 milionů hlasů – kamiony přivážely „korespondenční hlasy“ po milionech dle aktuální potřeby.

          1. Potom by právníci opozice měli podat ústavní stížnost na porušení
            ústavy.A nebylo by od věci zorganizovat protestní akci – petici –
            prostřednictvím datových schránek.Nechápu,proč to ještě žádná strana
            opozice nevyužila.Petice by byla hodnověrná,lidi autorizovaní státem…..

    2. Uffe!
      Zdejší ctěné čtenářstvo je v naprosté většině v seniorním věku, u poslechu Sex Pistols by je klepla pepka a při poslechu dechovky se maximálně polijí pivem, to je všechno.

      1. I kdybyste měl pravdu, jako že tomu nevěřím, zkuste si spočítat, kolik bylo zdejším přispěvatelům v době vrcholné slávy Sex Pistols. Nebo obráceně, kolik je dnes jejich fanouškům. Bez urážky, ale teď jste se hodně shodil včetně blánolů o dechovce.

          1. Re :blb martin
            Nejtvrdší rockovou/ metalovou muziku hráli ti, kterým je teď sedmdesát i víc.
            Stejně tak i jejím posluchačům a fanouškům.

            1. S tim bych nesouhlasil 🙂 Kamarad je fanda death metalu a tam je dost omladiny. Jednou mi poustel neco, co jsem puvodne povazoval za zaznam prujezdu nakladniho vlaku s ocelovymi ingoty Vinohradskym tunelem a doprovdil to popisem „tohle bys mohl dat, to je jejich popove-melodicke obdobi“.

              1. Ale mám, mluvím o muzikantech a jejich tehdejších fans.
                Dnešní “mlaďoši” tvrdý metal nehrají.
                Leda tak “revival death”. 😄

      2. Myslel jsem to v legraci, ale nakonec, proč ne? Řízná dechovka a sprej v ruce, to by fungovalo.
        Před pár lety jsem doprovázel 78+ starého příbuzného na festival dechovek „Vackovo Veselí“, vybaven vojenskými špunty do uší, které se používají v raketových a dělostřeleckých jednotkách, jenže jsem je po cestě ztratil. Myslel jsem, že to nepřežiju ve zdraví, ale ve finále to tak hrozné nebylo: je to jen jiný druh punku. 😀

          1. Kdysi byly v Ostravě „Velké dechové orchestry“… NÁDHERA! Jeden málem zůstal bez dechu, když dechový orchestr hrál Klasickou hudbu. Jak hezky a mile zněly skladby, které obvykle slyšíme jenom v provedení brnkání kytar. Tam jsem pochopil, jak dobří skladatelé byli Beatles, když jejich muziku zahrál dechový orchestr.
            A soutěž hry za pochodu! Mažoretky! Mě se ale v pochodu nejvíc líbili řízní Rusové.
            Už si nepamatuju, kdo tu soutěž vyhrál. Podle mne měli dobře zabodovat Belgičani.
            Japonský orchestr měl tak velikou rytmickou sekci, že jen ta sama by stačila na malý samostatný orchestr.
            Škoda, že se mezinárodní soutěž Velkých dechových orchestrů v Ostravě už nekoná!

                1. Ale nevymřeli. Bláznivá učitelka to poslouchá a je jí 75.
                  Nepustí si radši nic od Beatles, protože jí to připomene mládí v hajzlu a důchod vlastně už taky..
                  Za mě – dobře zahraná dechovka je svým způsobem kumšt a nemůže to dělat každý. Nejsem si sice jist, jestli by se u Mistříňanky či bývalé Slabákovy Moravanky/Moravěnky dalo tancovat (je to všecko dost mazec), ale ve jmenovaných kapelách působí skoro výhradně konzervatoristi.
                  Jako u všeho – je dechovka a dechovka. Nelze srovnávat vesnickou kutálku, poskládanou z amatérů-nadšenců-samouků, hrající tak 6x do roka – s muzikantsky vzdělanými profesionály, kteří se tím donedávna docela úspěšně živili.
                  Upadá to, to máte pravdu – jak vymírají ročníky, pro které byla dechovka přirozená tak, jako třeba pro mě je přirozený šedesátkový bigbít i sedmdesátkový hardrock.
                  Většinou lidi vědomě poslouchají to, na čem vyrostli. Podkres u žehlení není vědomý poslech, to je hluková kulisa 😀

                  1. Ted mi normalne naskocil obraz z tancovacky v jedne moravske obci. Na podiu kapela o sesti lidech, pul hodiny klasicka dechovka k tanci a poslechu, pak odlozili nastroje, vytahli kytary a nasledovala pulhodka klasickeho tancovackoveho bigbitu… a tak porad dokola, az do dvou, kdy jsem odesel. Prece jen, nemusim tam bejt, az se tam zacnou rvat mistni vs. prespolni. Ale moh jsem si dat na cas, rvat se pry zacali az v pet.

            1. Pozor, dechovka a dechový orchestr jsou dvě úplně jiná tělesa, s naprosto odlišným až protichůdným repertoárem.

          2. Správná otázka…
            Po desátém pivu, proloženo panáky, mi dechna přestala tak vadit. Dál stačilo jen udržovat dosaženou hladinu.

      3. Zdejší ctěné čtenářstvo je v naprosté většině v seniorním věku, u poslechu Sex Pistols by je klepla pepka

        Generace dnesnich senioru prozivala sva rebelska leta v 60. a 70. letech. To jsou lide, kteri delali veci, ze kterych by generaci snehovych vlocek a incelu jeblo. Kdy ze to hrali Sex Pistols?

          1. Jenomze tady uz hrozi, ze by se osypali i ti „spravni“.

            Mimochodem (odbocka k odbocce s dechovkou), kdysi jsem byl na koncerte jedne nasi hiphopove/rapove particky. Nebyl to muj salek kavy, album sem si poslechl, pak se nadechl a vyrazil. A zazil prijemne prekvapeni. Koncertni provedeni bylo fakt dobre a bavil jsem se.

            Jenom mi to potvrdilo to, co jsem si myslel uz dlouho. Muzika je jen dvoji. Spatna nebo dobra.

      4. Takže podle Vás lidi ve vyšším věku nejsou plnoprávní a plnohodnotní občané?
        Které fašistické strany jste členem??Proč se vůbec k něčemu vyjadřujete,
        když zjevně nejste ochoten diskutovat,protože protihráč není přesně podle
        vašich šablon.Je smutné,jak hluboce je fašismus zakořeněn v lidech.
        Nepřipustit existenci jiného názoru – tím to začíná – a cestou do komína
        odlišných to končí.

      5. Jen tak pro zajímavost, kolik vám je? Vždyť, jak už vám někdo napsal, to nekvalitnější v rockové muzice vznikalo již od 70. let (možná i od 60. let) 20. století. Jen tak namátkou Genesis (moje srdcovka), Yes, Rolling Stone, Beatles, a spousta dalších, jejich alespoň vyjmenování by bylo na stránku.

      6. Negenerallizuj, hochu. Je mi 81 a vyrostl jsem s uchem u rádia, takže moje muzika je jazz vysílaný tehdy Willisem Canoverem na Hlasu Ameriky, a rock, vysilanýna radiu Luxemburk. Později jsem poslouchal hlavně Poláky na FM, kde kupodivu vysílali jazz i rock (celá alba) i za Gomulky. Ještě mám desítky magnetofonových pásek, ale vetšinu toho už mám i v mp3 formatu.

      1. Důsledky JEJICH volby na ně dopadnou, když tu žijí.
        Na rozdíl od těch zahraničních „krajanů“, že ano…

    3. Však lidé píší zda nemůžou někteří kreativci ( třeba tady co jsou a nudí se tu) vymyslet plakáty a kresbu na trička a vytisknout to a šířit mezi lidmi. Proč něco pěkného nevymyslíte a jen tlacháte tu na slamu.

      Plakáty s obrázkem ( nemusí to byt velké. Stačí na A4 dat dva kusy) a vysvětlujícím textem a odkazem na stránky a vylepovat a házet do schránky ve všech krajích, u lékaře v čekárně, … Toto by mohli tisknout a roznášet i čtenaři alternativy. Lidé co to moc s PC neumějí ani hledat , by se tak dostali k informacím.
      trička, propisky, hrničky, … prodávat přes EShop a na alternativě.
      Moznosti je, jen je vymyslet nebo se podivejte ke konkurenci‼️…. u neziskovek, u Elfů , do skol. a…

  20. Cílem korespondenčních voleb je získat hodně hlasů pro Pětidemolici z řad našich občanů žijících v zahraničí. Jejich zdrojem informací je ČT. Lze si snadno spočítat, koho budou volit. Iniciativa nekrm hydru přidusí ČT a tím sníží Pětidemolici počet voličů. I proto je dobré se do této iniciativy zapojit. Buď někdo v sobě najde odvahu a nebo obrovskou hrůzu z toho, že nám dalších 5 let bude vládnout Pětidemolice. Informace o této iniciativě i o tom, jak se zapojit, jsou zde https://nekrm-hydru.cz/

    1. Jen jenom humorná poznámka:
      Nechápu, proč vláda TV poplatky nezruší a TV a Ro nejsou financovány ze státního rozpočtu.
      Tím by se:
      1. Znemožnily protesty proti poplatkům a zůstaly by jen protesty proti kvalitě vysílání
      2. Veřejné sdělovací prostředky by se dostaly pod přímou jurisdikci vlády, která by byla jediným majitelem a donorem.

      Situace by se právně přiblížila realitě.

              1. Zakon jim nedovoluje tam delat kontrolu natož ani dat pokutu.
                Takze jdete do voleb do senátu nebo sněmovny a hlasujte pro zmenu zakona a dejte jim vetsi pravomoce pokutovat a zakazovat, kdyz porusi kontrolovaný subjekt zakony…. A až pak tam vletne NKÚ.
                Premyslejte proboha …. Musi se ridit zakonem. Jinak tam vletnete vy a kontrolujte 😋

    2. „Jejich zdrojem informací je ČT“ – nemyslím si, podle mého daleko více internetové servery, YT a podobně. Tím nezpochybňuji zbytek Vaěeho textu.

    3. Tento cíl platí jen pro dosazené protektorátní idioty . Proces podvodné korespondenční volby a souhrn ostatních procesů , které má tato banda na triku , vede přímou cestou k rozvalu .
      A vzhledem k tomu , že se to děje v podstatě po celém světě , tak je to v souhrnu těchto procesů nadřazený proces , který směřuje k ukončení , ještě současného zdechajícího systému .
      K čemu tyto nařizované ideologické procesy vedou , můžeme vidět na dění ve Srí Lance .
      Oni si plně zakusí scénář , kdy dojdou jednoznačně ke zjištění , že nejsou nesmrtelní .
      A nebude se to týkat jednotlivců – nastrčených klanových tykadel . Do této smyčky padnou celé generačně parazitické klany .
      Elegantní hloubkové začištění systému , jeho globálních center řízení a užitečných idiotů . A to vše rukama obyvatel těchto států – národů – supersystému , kteří jsou k tomuto scénáři dotlačeni tlakem prostředí .

      1. to ovšem může trvat velmi dlouho… ačkoliv na tom poctivě makají. Diskuzi nepřipustí.
        Odpor rovněž ne… Nějaký faktor, který ovládají, debilizuje masy… Pokud to není něco
        ryze okultního, měli bychom se na to zaměřit (t.j. zaměřit na to svou Pozornost).

  21. Znicili vam solidni volebni system. Jeden z poslednich na svete.

    A co? Ticho po pesine? Nadavky Foltynovi a Bartosovi, a jinak nic?
    Spoleh na pristi volby? Volit onacesjsi krysy nez tyto krysy? Opravdu?!

    1. Tady toho solidního zničili víc a pořád se snaží o další mety, průběžný důchod solidární zdravotnictví

    2. Pojďme místo nářků přidusit zdroj informací našich spoluobčanů žijících v zahraničí. Jejich zdrojem informací o dění v naší zemi je ČT. Je snadné si domyslet, koho budou volit. I proto vznikla iniciativa Nekrm hydru. Co dělat, jak se zapojit, jak to funguje? To vše se lze dozvědět zde https://nekrm-hydru.cz/

      1. Neznam jednoho jedineho cizocecha, ktery by se dival na CT (cimz nerikam, ze takovi neexistuji).
        Co myslite, odesli Cesi do ciziny proto, ze by se jim v Cesku zilo nadherne? Asi ne, ze ano.
        Vezte, ze v cizine vetsina voli protestne- z casti z pomsty (byli „vyhnani“), z casti aby ukazala svoji svetovost (venku se citi menecenne).
        Alternativu uhranula neodbytna myslenka, ze lide jsou manipulovane ovce. Ovsem nikoliv, vetsinove rozhodnuti vyslechnout mainstream je reflektovane racionalni.
        Cilem propagandy neni nekoho ovlivnit, nybrz udrzet jiz presvedcene lidi v aktivnim rozpolozeni.
        Propaganda nenu vnuceni nechteneho, nybrz nabidka pozadovaneho a neni zamerena na hlupaky, ci nerozhodnute.
        Propaganda lidi nemanipuluje, nybrz je uvolnuje.
        Alternativa provadi chybnou diagnostiku a proto nemuze zadreny spolecensky motor nikdy uspesne opravit.

        1. „Propaganda lidi nemanipuluje, nybrz je uvolnuje.“ – chvíli mi trvalo vybrat nejšílenější větu. Není vám špatně ?

            1. Tak si na něj dejte led a podobné úvahy raději pište až vám bude lépe. A přeji rychlé uzdravení, taková věc je otravná.

        2. Ja jsem se kdysi na CT ze zahranici dival. Tak jednou mesicne.
          Ale nebylo mozne pustit vsechno, neco maji (meli) regionalne omezene a celkove mi to prislo uzivatelsky neprivetive. Ale to je osobni pocit.
          Nebyl jsem tam uz tak 4 roky a nechybi mi to.

          Ze zahranici nevolim, a je to proto, ze s tim nesouhlasim.

          Je to jako bych sel na plovarnu servat vedeni, ze voda je studena, ale pritom tam neplaval.
          V Cesku nepracuji, dane platim jenom z nemovitosti.

          Jo, a nikdy nereknu „Czechia“.
          Nikdy.

        3. Přesně. Totéž platí pro propagandu alternativy či Ruska. Říká lidem co dávno chtěli slyšet. Po čem roky, desetiletí hluboce touží.

          1. Tak alespon druhy nemocny clovek, ktery si zapomel vzit prasky, ale ktery pochopil, o co jde.
            Alternativa se totiz drzi tematu a neutoci na osobu diskutera, to ji zasadne odlisuje od mainstreamu a proto ma tak skvele vysledky.

    3. Na povsechnej clanek vo Madarsku ,sem mel trochu nesmele negativni dojem a
      zminil sem se mirne ,ani sem nemusel zvopaknout , ze kazdej madar muze za to ,ze je…..
      A hned sem byl exkomunikovanej ,jako Hus. Interdiktovanej este.
      Zas ticho po pesine a smaz.
      Ted este vim ,ze taky kazdej madar, je vice nez Cech..
      Podobne jako Trump mel posledni projev ve kterym horce litoval , ze vlada vlady
      malyho statu nad Usa slabne , ze driv byla zcela uspokojive pevna.
      Asi proto ,ze taky byl driv , zvolenej za presidenta..

    4. Koho chleba ve stotisicich penez , zeres …
      Takze kazdy vladni velvyslanectvi ,spocita potom ty volebni hlasy.
      Nejak asi muze bejt ,ze vlada chce vyhrat ve volbach. Napadlo mne , ale nemuzu za to ,
      ze personal velvyslanectvi nebude proti, asi naopak , aby vlada zase vyhrala volby..
      /Kdyz jina vlada, jiny velvyslanci , aha , zakon mysli na vsecko/.
      Kdo spocita jak velvyslanci dohlidnou , shromazdi a spravne sectou vsecky ty hlasy..
      /A kdo spocita ty jejich soucty /….Ktery potom zaslou svy vlade a uradum a vsecky.
      A kolik a ktery hlasy sou a budou ty vsecky..

    5. A co v USA??
      Tam v 99 % pripadu vyhraje kandidat s vetsim rozpoctem.
      A co delate?
      Aha, hadate se, jestli dedek Biden nebo dedek Trump.
      Pak nasleduje obmena: dedek Trump vs novo-cernoska Harris.
      Cesi se aspon muzou vymlouvat, ze plni prikazy z ambasady, naco se v USA vymlouvate vy?
      Hnoje mate plny barak, cistit to nikdo nechce, ale buzerovat abytek sveta to by vam slo.

      1. „dedek Trump vs novo-cernoska Harris“
        kdesi jsem cetl ze Trump rekl – byl jsem v base, strileli na mne, zbouchl jsem tri zensky ergo jsem vetsi negr nez Kamala

    6. Ptejte se Babiše, Konečné a Rajchla, jestli zruší korespondenční volbu, až budou ve Sněmovně nebo ve vládě.

  22. náhodou, my jsme jeden nebo dva tanky zapálili … bohužel při tý zábavě vyhořely i tři činžáky … A jak zapálíš tank – vezmeš kramli a uděláš díru do toho sudu, co si veze s sebou. Pak seženeš hadr, necháš ho nacucat a pak ho zapálíš … fungovalo to. Jo a ty činžáky vyhořely když bouchla munice. Rodičům jsem to nikdy nepřiznal, že jsem tam byl, nebylo mi zdaleka ani 15. Ale s tim zelenym idiotem bych neztratil ani slovo (tedy slušné).

      1. já se nebojím, jen jsem chtěl vyjádřit, že bych se tím nechlubil u toho debilního censora. A že mi nebylo 15 je jen prostý fakt – a koneckonců jsem tam přišel i o pocit mladické nesmrtelnosti, protože jsem viděl to, co jsem viděl. A ano, dost mi tato zkušenost změnila pohled na život obecně Ovšem nedonutila mne nenávidět Rusy jako takové – tedy s odstupem, tehdy a pár dalších let jsem je nesnášel jak mor nebo Lidové Milice o rok později.

        1. Riskovali všichni, kdo se pustili do ostrých debat s okupanty.
          Byli dílem vystrašení a dílem vzteklí, že jim jejich velitelé lhali, nervózní z toho, co bude dál.
          Lidi jim odmítali dát vodu, hrozili na ně pěstmi a rusky jim nadávali. K neštěstí byl jen krůček, někde se to neštěstí stalo.
          Naše parta s nimi diskutovala také – měli jsme ruštinu dobře zažitou – jako ostatně každý deváťák tehdy. Už jsme neměli strach z nějakých následků ve škole, byly to prázdniny před nástupem na střední, či na učňáky – strach nikdo z nás tehdy neměl. Strach měli naši rodiče, což se projevilo příkazy tohoto typu :
          „Opovažte se večer po osmé ven! Opovažte se lézt ke koloně a těm stanům! Jestli vás tam uvidí ti kolaboranti, co jim vozí vodu, tak vás namelu do buřtů a odvezu k nim!“.
          Byli jsme jen nasraní, protože po tom všem dobrém, co tu probíhalo už od roku asi 1966, nám vzali i ty poslední zbytky naděje, že to aspoň takto zůstane.
          Popravdě, tehdy jsme nějaké sociálno moc neřešili. Jenže každý z nás mladých viděl, co se nikdy předtím koupit nedalo – a teď ano.
          A to teď mělo skončit, jak to dobře předpověděli naši rodiče.

    1. To nevim , jak ste tam byl.NWH. A co ste tam delal.Zadny jeden nebo dva..A.
      Tanky nezpalily nic. Prvni tank ,byl sem hned u toho ,vsecky podrobnosti sem potom sepsal …
      Nejdrive posadka prvniho zapalenyho tanku vodesla husim pochodem smerem k Riegrovym sadum /doufam ze je nazev spravne/, ale vratila se a tank vodvezli vlevo za roh do Balbinovi ulice. Nakolik metru nad c1 ,kde sem mel sem ukryt, kdyz predtim po nas nekolikrat zacali strilet. Tam ten tank horel velmi dlouho a bouchal ,
      ale nic nezapalil. /Meli rozkaz dobyt rozhlas ,proto strileli/.
      Druhej tank se votocil a horici vodjel dolu na Vaclavak.Tam byl muj kamarad ,posadka vytahla hasici pristroj , ze tank uhasi ,ale ten nefungoval. Potom hasili hadrama …
      Celej Vaclavak se tomu chechtal a jasal a okupanti. ze zurivoti zacali strilet na Museum.

      Nad Italskou /Balbinova ul.konci s Vinohradskou a pokracuje potom jako Italska /,
      na ty samy strane jako rozhlas stal takovej malej nenapadanej nakladacek /vubec sem si nevsim pro udalosti , ktery mely spad /,s plachtou a tri mlady ten nakladacek zapalili a zacali tancovat na ty plachte ,kdyz najednou vybouch .
      Vylitli asi metr a spadli jako zivy loutky ,/to vidim pred ocim porad/,na zem a okamzite se objevil muz s Fiatem ,rozjel se k nim vtah jednoho dovnitr a pryc. Po dalsim vybuchu to opakoval. Domnivam se ,ze obsah nakladaku byla zapalna munice pro tankovy kanony urcena pro boj ve meste.
      Vznikl z horiciho nakladacku velkej zar a zapalil, cinzaky na obou stranach.

      Zucastnil sem se zapalovani prvniho tanku.Divil sem se , ze druhej tank asi deset metru za nami na nas pritom zapalovani nestrilel.Jako predtim nekolikrat.
      Ze zacnou strilet sme zjistili ,kdyz zacal sramot ve sluchatkach tankistu a zacali prchat.
      Us sem se zminil jinde , kde je mozny si precist vsecky podstatny udalosti a jak presne se vodehraly.

        1. Na tomhle zařízení není azbuka, tak musím foneticky:
          Dva udara oružjem v spinu – i vzdrug vsje po russki ponimajut!

          Některým osobám bych takové lekce ruštiny z celého srdce dopřál.

    1. To jste to těm Rusákům fakt nandala. 😂
      A jakpak jste se pomstila Polákům, Němcům, Bulharům a Maďarům?

      1. Re: marty

        Mi připomínáte jednoho mého bývalého spolužáka.
        U maturity pravil:
        „Tranformátor rabotájet vot tak – Bzzzzzzzz…“
        No, udělal to až v září…

        1. U maturity z ruštiny :
          Já živu v panělakě.
          V panělakě? (otřesený dotaz maturitní komise)
          Áňo! (odpověď maturanta)

        2. Můj spolužák někde získal a naučil se dlouhou ruskou písničku, kterou pak přehrál na kytaru a zazpíval při maturitní zkoušce z ruštiny, když neznal odpovědi na otázky z ruské literatury. Na poslední ročník nás měla pravá Ruska, čerstvě přivdaná do ČSSR. Potíž byla v tom, že daná píseň byla z prostředí ruské galerky, plná sprostých slov – „kunda“ a další barvité výrazy tam bylo mnohokrát. Byl jsem tenkrát u toho: ta milá paní skoro omdlela, nebyla schopná slova… dostal za dvě, když tak pěkně zpíval, komise se slitovala nad hříšníkem.

      2. Já za jedna. Vyjmenovala jsem sovětské spisovatele a jejich díla,které jsem většinou taky četla (česky). Pak se dotázali na klasickou ruskou literaturu a já se nadechla a spustila. Vždycky jsem hodně četla.

        Ovšem to vaše téma vypadá velice hezky. Byla sranda?

        1. Já za dvě. Nemohla jsem si vzpomenout jak se řekne paprsek. Měla jsem v otázce A.N.Tolstého „Paprsek inženýra Garina“. Komise napověděla Luč, jenže já jsem dodatečně zjistila, že originál se jmenuje „Giperboloid inženěra Garina“, takže ani komis nebyla vševědoucí.

      3. Sice ne matura. Stalo se, že každý měl přečíst knihu sovětského autora a připravit si referát. Jeden jistý nic nečet, zato byl v kině na Sto dní v Palermu. A byl tasen. Tak referoval.

        Autor Jurij Medveděv, název budovatelského románu Sto dní v tajze. Děj – skupina moskevských komsomolců se vydala na dobrovolnou brigádu stavět Bajkalsko maurskou magistrálu. Samozřejmě tam vznikla láska komsomolce a komsomolky, hlavně ale zlepšovací návrh. Bylo tam totiž zima, zamilovaný komsomolec proto vymyslel, že budou svařovat trubky zevnitř a ohřívat se vzniklým teplem…

        V záplavě desítek prakticky nikomu neznámých autorů všemožných pitomostí 50. – 80. let nezpochybnitelné jméno, tedy ani název knihy. Učitelka ruštiny si dokonce nedovolila divit se ani těm trubkám, třebaže Bajkalsko amurská magistrála je železnice. Vše prošlo.
        Stalo se v Pardubicích někdy v půli 80.

        1. Maurové tuším kolem Bajkalu nežijí. Můj nejlepší přítel, inteligentní automatický opravovač a nabízeč slov, mi opět opravil a nabídl…

            1. Drobný OT k tématu, zdroj: malý A6 diář 2024:
              23.1. Oksana
              2.3. Agnesa
              20.3. Svitlana
              16.4. Irina
              28.7. Alina
              18.8. Jelena
              10.10. Maryna
              16.10. Galina
              9.11. Bogdan
              14.12. Lydia
              21.12. Natalia
              V českém kalendáři, vedle českých jmen, rok 2024.
              Diář na příští rok jsem ještě neviděl, ten bude ještě výživnější.

              1. Teco. vzal jsem Váš seznam a kalendář 2012, takže :

                23.1. Oksana – Zdeněk
                2.3. Agnesa – Anežka
                20.3. Svitlana – Světlana
                16.4. Irina – Irena
                28.7. Alina – Viktor
                18.8. Jelena – Helena
                10.10. Maryna – Martin – pro Boha to je svatý Martin na bílém koni, nedají Ukrům už i Vánoce ???
                16.10. Galina – Havel
                9.11. Bogdan – Bohdan
                14.12. Lydia – Lýdie
                21.12. Natalia – Natálie

                1. Jo a 2.1.2025 Karina / Vasil. Přidali typicky české jméno. Ale 23.1. je tam zpět Zdeněk. Když prohlížím ten svůj na 2025, nejsou tam ty Vaše, třeba byl jen někdo moc aktivní.

                  1. No, mě ten UA vlezdoprdelismus zarazil už proto, že ty diáře tiskne a vyrábí nějaká soukromá firma. Ta by něco takového nemusela mít zapotřebí – ale jak vidno, aktivisti už jsou nalezlí všude.
                    Ten Váš diář 2012 potvrzuje, že tady muselo být množství úkáček nalezlých sem už dávno před Majdanem.
                    Za prací – což zase potvrzuje, že ekonomicky byla ta „samostatná nezávislá země“ v prdeli už tehdy.

                    1. Néééé, můj kalendář je ten druhý sloupec, první je kopie Vašeho. Naopak můj 2025 kalendář je docela čistý, až na toho Vasila.

        1. Som si klikol pred spaním na iFčera a je to jazda, ako už dávno nebola. Ani nebudem dávať odkazy, si preklikajte.
          Neuveriteľná séria protiruských článkov. Keby aspoň že prevzaté z USA/UK, trošku odzdrojované…
          Čistá propaganda, ani náznak objektivity.
          Asi už len A I tvorí správy, pretože ČR dnes v noci zaútočí na RF , tak ževšetci novinári idú na frontu blokovať o úspechoch pivnejinvázie?i???
          Som očakával nejaké správy z USA pripadne UK… Starý a naivný som asi.

          1. Kdyby jen protiruské.
            Ale článek vedle článku negativita na negativitě.
            Kdo kde koho napadl, koho okradli, kdo kde podváděl, koho honí fízlové, kdo si honí v metru..

            Kdysi se psalo, že české holky jsou ranařky a nejdou pro ostré slovo daleko.
            To se v Praze, plné takových ostrých holek nenašla jediná, co by se tomu onanistovi vysmála, proč předvádí takového směšného kašpárka a atrapu?
            K smrti vyděšené, pražské ostré holky a ranařky 😀

      1. Spolužačka tvrdila, že na obrázku jest sacharnaja svjokla přestože tam byl chmel a komise kyvala jak o život.

          1. Komise někdy měla záchvaty milosrdenství, když viděla takové vykulence, jací se tam občas vyskytovali. Nebo měli „prótivrassijskoe nastrojénie“.
            A přitom znát jazyk nepřítele je obrovská výhoda.

    2. Re: HR

      Co skazáál Ljéénin?
      Učííca, učííca, učííca.
      Když jste na to házela celé čtyři roky salám párky, tak se nedivte.

      Já jsem utáhl komis na Lermontovův Běljejet párus adinókoj a Pověsti vrjemenných ljet.
      Když pak začali otravovat s Puškinem, pravil jsem, že ho neuznávám, páč nebyl revoluční a jediné, co se dá číst, je Psí srdce od Bulgakova. To jsem si opravdu dvakrát přečetl, protože to nebylo moc tlusté.
      Komise šla do vývrtky, protože jsem soudruhy začal zkoušet z obsahu této kratičké povídky.
      Neboli pokládal jsem otázky týkající se tohoto textu a po krátké pauze vyplněné posuňky vyzývajícími k odpovědi jsem si odpovídal sám.
      Aby bylo jasno, toto divadélko jsem odkoukal od jedné soušky ruštinářky, která u maturity naštěstí nebyla.

          1. Ve třeťáku na průmce jsme měli fakt krásnou ruštinářku, na tu bych býval byl drzý i od pupku dolů 😀 Fakt krásná baba, na vedlejší ekonomce bychom její ekvivalent nenašli.
            Jenže i kdyby bývala byla veselejší a spustila se mimo školu s někým z nás (a chvíli to tak vypadalo, že Mirek by mohl být adeptem), tak by se to asi nedalo.
            Zjistili jsme totiž, že to je velice zapálená předsedkyně školní buňky SČSP a členka Strany.

    3. Ja taky , pac sem mluvil cesky. Reparat sem potom udelal ,pac sem nemel nic,
      proti rustine, Fjodora Dostojevskyho. Kteryho sem se z nejakych bizarnich impulsu,
      jednou snazil precist v anglictine.
      Pak mne jiny upozornili , ze je to nemozny..

  23. Oni zkrátka chtějí pro sebe totéž, co byla vedoucí úloha KSČ. Jen si to zatím nedovolili napsat do ústavy.
    A tak je zvolí Bernd Posselt a dva milióny potomků vyhoštěných esesáků.

    1. Vedouci ulohu KSC vedl vzdy generalni tajemnik UVKSC . U nas to byl dosazenej az ze Slovenska ,Dubcek ,
      jako napr. Dolf v 33, byl dosazenej , aby vedl stat a narod do srpna 68 . Pac .
      Novotnej by nevedl.

  24. Opět musím Vidlákovi vytknout jazykové nedostatky.
    Ve větě „Ivan Bartoš domršil stavební řízení“ je chybný přísudek.
    Ivan Bartoš nic nedomršil. Ivan Bartoš stavební řízení domrdal na padrť , zmastil i to, co zmastit nejde.

    Nyní můžeme pyšně zvolat s Jirkou Paroubkem: dámy a pánové, kdo z vás to má?

    1. Vaše formulace mi připadá realitu mnohem přesněji popisující.
      S běž domů Ivanem má problém už i tradičně režimní Senát a to je co říct.

  25. Nebyl by, prosím, plakát s logem NEKRM HYDRU ke stažení? Třeba by se zase někde vylepil, položil, dal do schránek…….

        1. Z voleb a kazdych i jinde, demokratickych , z CT a ted z Usamy bin Foltyn, sem nemocnej a snazim se pozvolna nejak uzdravit..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *