5 května, 2024

Zatnout zuby!

Přátelé, dneska bude stát za to, nakukovat přes naše západní hranice. Němečtí zemědělci a další pracující chystají „generální stávku.“ V praxi to bude znamenat hodně zablokovaných dálnic, silnic a měst. Informace si budeme muset najít sami, protože naše lžimédia k tomu budou mít jen krátké suché štěky, jestli vůbec. Naštěstí máme henty internety, takže se všechno dozvíme prakticky stejně rychle, jako by tam Česká televize měla reportéra. Dokonce se dozvíme i to, co by nám režimní intervjuk neřekl a nenatočil.

Jana Kunšteková má na Litterate výborný článek ve kterém mapuje poslední události kolem německých protestů. Jak se z původně zemědělského problému stal celoněmecký generálštrajk. Je zbytečné abych jej parafrázoval. Přečtěte si ho. K dispozici je zde: https://web.litterate.cz/jak-ochromene-bude-zitra-nemecko/

Když padají kameny, nepoznáte, který z nich strhne lavinu. Ani utržený velký balvan ještě neznamená, že se rozjede celý svah. Ale pokud se neustále uvolňují nové a nové šutry, tak se svah do pohybu nakonec dá. Pokud nikdo svah nestabilizuje, tak se to prostě jednoho dne utrhne. Takhle nějak vědci předpovídají možný výbuch sopky… Registrují rostoucí neklid. Otřesy půdy, vznikající pukliny, kouř z kráteru… Je úplně jedno, jak moc s to bagatelizuje, je jedno, že je tu celá armáda lidí, kteří mají za úkol uklidnit veřejnost. Když se ze svahu padají kameny a nic se nedělá pro jeho stabilizaci, tak jednoho dne začne sešup, se kterým se už nic nedá udělat.

V Německu teď uvidíte docela solidní balvan. Ne, revoluce z toho nebude, protože v Německu jsou všechny revoluce přísně zakázány, ale všichni ti Olafové Scholzové budou muset něco dělat, aby se jejich svah přestal hýbat. Doteď totiž postupovali stejně, jako u nás Fiala. Tu a tam vypustili nějaký marketingový produkt typu deštníku proti drahotě, tu a tam vysáli svoje kolonie, na prvním místě nás… ale když je Evropa ve válce s Ruskem, tak to fakt nevyřešíte vypínáním jaderných elektráren a zpřísněním emisních norem.

Obyčejní Němci jsou na tom totiž stejně jako my. Vyměnili závislost na levných ruských ruských energiích za závislost na drahých ruských energiích. Stejně jako my, nemají žádnou použitelnou armádu, stejně jako my, nemají žádný plán B, který by jim jejich transatlantický bratr povolil… Německé i české elity mohou dělat jen to, co svého času dělaly elity na Velikonočním ostrově. Dochází nám dřevo při výrobě soch Moai? Musíme vyrábět ještě více soch a musejí být ještě větší.

Dva roky se Fialovi sypou kameny z českého svahu. Dva roky naše elity říkají, že na to není třeba brát ohled. Je to jen pár kamínků. To se dá dole posbírat a uklidit. Pár dezolátů… to pozavíráme. Jenže kameny padat nepřestaly. Naopak. Padají čím dál víc. Jestliže se před dvěma roky mohl Blyštivý Péťa spolehnout na podporu z Německa i USA, teď už to tak slavné nebude. Mají svých starostí dost. Bidenovi se vymyká z rukou migrační krize na hranicích s Mexikem, Germáni jsou v recesi, k tomu mají energetickou krizi a dneska budou s německou důkladností protestovat. Jsou naštvaní ze stejných důvodů jako my.

Situace dospěla tak daleko, že se z politického důchodu vrací mefistofeles naší líbodémo politiky – Kalousek. Ucítil příležitost. Jednak k pomstě. Blběna, kterou vytáhl na vrchol, se ho pokusila zaříznout. A také vidí, že má šanci posbírat liberální voliče. Já vím, z našeho hlediska je to prašť jako uhoď. Neschopný Fiala nebo všeho schopný Kraďousek… vsjo ravno. Ale nemyslete si, teď má Rakušan teprve doopravdy řádně stažené půlky. Myslel, že se zachrání korespondenční volbou, ale teď už ji vlastně připravuje pro Kalouska. To samé platí pro Piráty. Jakmile do výběru naskočí Kalousek, dostane všechno on a ne Bartoš s Richterovou. KDU je mrtvá už dlouho a Kalousek jí zasadí ránu z milosti. Už podruhé. Aby se neřeklo, vystrčí ze sněmovny i ODS…

Fiala je samozřejmě blbec, ten se jednou bude culit i na svého kata, ale chtěl bych teď vidět Blažka… podnikáte kroky ke své politické záchraně, cenzurujete, kriminalizujete, chráníte Řeporyjce Novotného, pouštíte Stříže z řetězu, připravujete korespondenční volbu… a všechno si to vezme ten hajzl Kalousek. A ještě se ani neumaže tím, že by to sám zaváděl… Jo, tak to bývá, když si ohýbáte ústavu. Kdysi dávno si také ODS s ČSSD mysleli, že jsou velké strany a tak si upraví ústavu, aby byly velké strany zvýhodněné při přepočtu na mandáty…. A nakonec to všechno dělali pro Babiše.

Andrej se směje, až se Průhonice otřásají. Kalousek si sice vezme voliče, kteří chtějí evropské hodnoty tak moc, že raději zmrznou a umřou v atomové válce, než aby volili ve svém vlastním zájmu, ale ono jich zase tolik nebude. Patnáct procent maximálně. Ale spíš méně, protože každá strana má své pevné jádro. Ano, i dnes existují lidé, kteří budou volit neschopného Fialu, hloupoučkou Pekarovou Adamovou, ba dokonce i Lid(l)ovce. Krásně se to rozloží, při trošce štěstí hlasy propadnou a ani Rychetského výhodný přepočet už to nezachrání. Do fronty na modroptáckou politickou mrtvolu se postavil největší šakal.

Fakt bych se smál, kdyby nakonec z celé té liberální stodevítkové pětikoalice zůstal po parlamentních volbách jeden Kalousek s pětadvaceti poslanci…

Největším nepřítelem nikdy není politický soupeř z opačné strany spektra. Ten vám nikdy voliče nesebere a vy je zase neseberete jemu. Fialovi je teď největším soupeřem právě Kalousek. Bude dělat všechno pro to, aby do voleb nezasáhl. Andrej Babiš může vyhrát volby… možná i sestavit první jednobarevnou vládu v dějinách České republiky, ale není schopen ODS dostat ze sněmovny. Ale Kalousek přesně tohle udělat může. Malý kamínek na svahu… ale s velkým potenciálem laviny…

Nikam také nezmizela chuť protestovat. Už se chystá demonstraci na březen, to už bude volební kampaň v plném proudu. Poslední slovo neřekli ani odboráři… ještě si trochu udělají pořádek ve vedení, zbaví se neschopných a zbabělých šéfů… Bohumír Dufek si už určitě promýšlí vhodné termíny na stávku.

Od podzimu lidem říkám, že je třeba vydržet. Teď je to důležitější, než kdy jindy. Ne, nevím, jak dopadne stávka v Německu, ale vím, že Scholz a jeho lidi teď budou mít úplně jiné starosti, než podporovat Fialu. Nevím, jak dopadne volební rok v USA, ale vím, že Biden už teď má úplně jiné starosti než Ukrajinu… o Blyštivém Péťovi ani nemluvě. Ta nervozita našich sluníčkářů, ta by se dala úplně krájet. Podívejte, jak vyjeli proti Jakubovi Vágnerovi a podívejte, jak hystericky zasáhli proti brankáři Hudáčkovi, který hrál v KHL. To nebyl žádný propagandista. Nejspíš se o politiku vůbec nezajímá a umí jen chytat puky. Ale ideologicky se moc nechytal… Jágr si může svoje číslo 68 přepsat na 69… to začala normalizace.

Kamínky se sypou čím dál víc. Kdo se teď vzdá, ten spláče nad výdělkem. Kdo teď odpadne, ten nebude u toho, až se budou měnit poměry. Kdo teď zůstane na gauči, tomu pak nezbude, než koukat, jak se mění svět a jeho se na názor nikdo ptát nebude. Nevíme dne ani hodiny… jen vidíme, jak se sype stále více kamenů ze svahu, který je stále nestabilnější. A to ještě Rusové neřekli poslední slovo na Ukrajině, Číňané neřekli poslední slovo na Taiwanu, Íránci neřekli poslední slovo v Perském zálivu a Rudém moři… (mimochodem, jak se to stalo, že Írán najednou kontroluje nejen jednu důležitou mořskou trasu, ale rovnou dvě?) V Izraeli a Libanonu také ještě je o čem mluvit a také se tam nejspíš ještě hodně ošklivých věcí stane.

Západní propaganda je u konce. Liberálním mééédiím už to nežerou ani poslušní Němci. Budou velké změny a budou do nich kecat velké peníze i velké mocnosti. Postarejme se, abychom si do vlády věcí svých alespoň trochu mluvili my, co tady žijeme a chceme tu žít. Postarejme se, aby nakonec i Kalouskovi zbyly jen oči pro pláč. Postarejme se, aby naše země byla zase naše. Blíží se to. Nevzdávejme se. Je na čase zatnout zuby a vydržet.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

316 thoughts on “Zatnout zuby!

      1. Dlouhe litanie k lidem, kteri se o to neprosili… samomluva… zmente medikaci nebo lekare. Ve vasem vlastnim zajmu.

              1. No o Vaší inteligenci se dá dost pochybovat. Včera tady docela dost diskutujících napsalo, že máte dát odkaz na Vámi preferovaný text a Vy dnes pokračujete snad ještě delším. Proč to sem cpete? Každý kdo chce si to umí najít podle odkazů.

                  1. Netykejte mně buďte tak hodný. Na tomto webu tykaji cizím lidem jen blbci nebo trollové. Můžete jít diskutovat se sobě podobnými jinam. Blbu je třeba na novinkách dost.

          1. Ale proč sem dáváte texty, které máme ignorovat ? Já poslouchám projekty paní Kociánove už od Kupředu do minulosti na ČR2, ale číst tento nekonečný text zde mi přijde šílené, protože byl vytvořen jako audio. Proč nedáte odkaz na poslech a odstavec na ukázku ?

                1. Jen dodám že za mne jste se dostal na můj ignorovací seznam ne tou šílenou délkou, ale absencí jakékoli úcty k ostatním při jeho obhajobě.

                  ukázka demagogie a cenury

        1. jozka napsal:9 ledna, 2024 (14:44)
          Dlouhe litanie k lidem, kteri se o to neprosili… samomluva… zmente medikaci nebo lekare. Ve vasem vlastnim zajmu.

          tady se nikdo o nic neprosí..
          používejte diakritiku

    1. a to ještě nezačala sklizeň ovoce inkluzivních absolventů českých univerzit.
      Tohle byl jeden z výhonků, který má za ty pěstitele odskákat Jurečka.
      Chráněnce hlavních rozsívačů a pěstitelů Řeporyjského vepře chrání i nadále.
      Ačkoliv citace jeho prohlášení bude dnes velmi nebezpečná.

  1. Hudáček dostal odstupné, a tomu má nové angažmá v Německu
    Slovenský brankář Július Hudáček po rychlém rozchodu s extraligovým Kladnem míří do zahraničí, chytat bude v tamější nejvyšší soutěži za Frankfurt.

    V pátek skončil na Kladně, v pondělí večer už se bude Hudáček hlásit ve Frankfurtu. „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo přilákat Júlia. Jde o zkušeného brankáře, který už mnohokrát prokázal svou třídu na mezinárodní úrovni,“ líčí na webu Lvů jejich sportovní ředitel Franz-David Fritzmeier.

    Trouba Jágr a čeští rusofobové jím pohrdali, jinde ho budou za profesionalitu na rukou nosit. Němcům Hudáček nevadí !!

    1. Re: berkowitz

      Napíšu to po svém.
      Co byste chtěl po 3,14-čusech, kteří radostně kupují plyn natankovaný na Jamalu do emeryckých loděk a prohnaný západoevropskými trubkami do Čechistánu a říkají tomu sankce na Rusa?
      Vždyť to je jeden vymaštěný kokot vedle druhého!

      Nevím, jak pro koho, ale pro mne to je skvělá zpráva, že se ještě v Ojropě najde pár normálních lidí, i když švandrlíkují po dojčersku.

      1. Ruský, ideologický závadný plyn nebereme.
        Ale co to, ten ruský plyn (zmrazený) natankují vrazi z Volstrýtu, vyjedou na moře, vytáhnou kouzelný proutek, mávnou s ním, jsou z něho molekuly svobody, ale s patřičnou přirážkou.

        1. re: berkowitz: 8 ledna, 2024 (21:53)

          Oni ho natankují i ti, které nesmíme jmenovat.
          Z Mordoru ho ti, které nesmíme jmenovat převezou loděmi těch, které nesmíme jmenovat do terminálů v Amsterodamu (nebo Německu) a tam se vystaví ten správný certifikát se správným razítkem a jsou to rázem demokratické molekuly.
          A myslíte, že náš zaoceánský přítel nejvěrnější plyn opravdu vozí přes velkou louži?
          Dyk by měli nižšší zisk díky nákladům na dopravu.
          To takhle přijede loď na LNG do Jamalu (a to vůbec nevylučuje, že je ve vlastnictví těch, které nesmíme jmenovat, viz výše), zaplatí na dřevo v dolíkách a pak je každému pumpička, kam co veze.
          A opět se cestou orazítkují nějaké nové papíry.
          Podobných certifikátů vám udělám tak 50 za den, s kulatým červeným razítkem od mezinárodní certifikační agentury, i s hologramem.

    2. Se z toho jednou zes*reme. Ti nadlidi nás zničí.
      To mi připomíná. Někdo si objednal ze zámoří (nebudu jmenovat), sponku na peníze velikost cca 3x5cm.
      Celnice se ozvala a žádala od kupujícího doklad, že na sponu nebyla použita ocel z Ruska a ještě další a další hámotiny. Kupující se jim na to vykašlal. Jeden jeho divák, žijící v Německu objednal tu samou sponu a ta mu přišla bez nějaké šikany a odeslal ji bez z problémů do toho šíleného Česka.

    3. To je zase jednoduchy vysvetleni , vitez prebira vsecko od porazenyho.
      Cili vod maly skupiny komunistu u moci a dlouho , kterym patrilo vsecko ,
      ty ted vymenila skupina bohacu a napodobuji , pouzivaji a zavadeji stejne
      komunisticke a osvedcene represivni metody , podobny system, aby se taky udrzeli.
      Jenom se to jinak nazyva..Akademik se vzdycky vohne. A tak.
      Akademik zacal nadsene blouznit a jecet zase pro zmenu, vo demokracii atd..
      A zase posluhuje. A s nim vsicki ,co yntel IQisty musi napodobovat.
      Sou nauceny vod skoly , nechteji nic jinyho ,protoze otroctvi je predevsim pohodlnost…
      A co do nich nacpali ve skole, to je pro ne pohodli , to chteji porad a zakladni zmeny nenavidi..Udrzuji proto vadnej system za kazdou cenu.
      Jenom chteji vymenovat ministry , aby se koryta pro ne zachovaly, az padne vlada.
      Vsechno jiny je pro ne nejisty a neco jineho potrebuje schopnosti a
      to IQisti nemaji a vi to. Napriklad .
      Uz tristalet IQisti nejvic udesne pokrokovy ze vsech , zachovavaji stejnou formu teoru pedgogiky a beze zmeny. Porad lavice , strnuly zackove v nich , ktery musi ucit sami sebe, pod hrozmami stejnych trestu
      na stupinku porad stejny idiot , kazou stejny kecy , jako farar v kostele, zadna zmena.

      1. jaké máš asi IQ..
        jenom v tom to nebude..
        jsou známy příklady lidí, kteří měli vysoké IQ vraždili (ve filmu třeba Hannibal)

    4. Bude jurofialova vlada energicky a ostre protestovat, /na misto nekonecnych oslav /,
      konecne a v cele s Drzkem a silne drzkovat a kricet , na vladu v Nemecku, co german a funkcionar udelal a jak se stedre postaral vo krute nepratelskyho brankare.
      Urcite brankar este zavinil , ze si zvolili Fica ! Dalsi zlocin .
      A Drsek to nesmi tak nechat..
      Je ted nutnost , Drska vyzvat, aby zakrocil a konal ,skutky !! a dobro. Zadny kecy.
      A nechrapal nekde u koryta.

      1. následky by měla nést společnost..
        to by bylo řečí kdyby emigroval.. jako jiní sportovci nebo umělci
        závist je svinstvo (známý příběh o přání chcípnutí kozy souseda)

  2. Proč mám ze současného stavu informování podobný pocit, jako když tenkrát východní Němci jezdili do Prahy na západoněmecké vyslanectví?

    1. té asociaci nerozumím.. východní Němci to použili jako páku pro svobodu..
      dnes je to trochu jiné, existuje jedno Německo a jedná se především o prachy.. dotace.. pokles ekonomiky,
      zelené pitomosti

    1. To by tu museli nějací zemědělci zůstat. Máme trosky z bývalého zemědělsky vyspělého státu. JZD jsme zničili a soukromé zemědělce jsme zničili dotacemi i díky německým štědrým dotacím do tamního zemědělství.
      No a teď chtějí to samé udělat i se západními zemědělci.
      Proto se bouří, nejsou blbí, ví jak jsme dopadli.

  3. Tak v 16:45 už německé protesty registrovaly i hovínky. Prvních pár přípsěvků je docela výživných, „editoři“ zatím ještě nestihli napsat a upředit ty správné názory.
    Jejich idea není daleko od myšlenky: zase budeme poslední. Maďaři, Němci, Slováci i Holanďani jsou před námi. Poláci mají přestávku a Italové se podrhé ochcat nenechají.

    1. Německý zemědělec je vzorem demokratického zemědělce jak pro naše zemědělce, tak sumárně pro nás pro všecky rozvojové východoevropany žijící na stomech.
      Co demokratický zemědělec činí nemůžeme tedy nijak relevantně hodnotit, neboť tak vyspělí ještě nejsme.
      Proto by se o tom nemělo psát a mluvit, alespoň do té doby, dokud naši redaktoři nedostanou návod z vyšších míst jak to zaobalit, aby to bylo takové to vysvětlení vylučující dezionformace a spekulace.
      Je také třeba zjistit, jak to ten Putin zorganizoval.

      1. Správně! … začal bych prověřováním, kde se nachází Čuk a Gek, bo jestli v tom má prsty Putin, tak ti dva nemůžou mít dovolenou, ale musí být někde v Reichu.

    2. Veřejnoprávní, vládní prostitutka také drží bobříka mlčení.
      Tam se spíš dozvíte jestli v Kongu zdražila Nutella.

    3. No ale pozor. Libtardi, v tomhle případě kdosi pod jménem „Jakub Odvarka“, hned přispěchali s tvrzením: „Dezoláti na internetech tvrdí, ze o tom česká média nepíšou a Vy jim to takhle kazíte.“ Ano, Odvarka lže, jako když Rudé právo tiskne. Byla to totiž stejná zpráva jako v onom Rudém právu na desáté stránce vpravo dole ztraceno někde v rubrice „Jiné“ nebo „Ze světa“. Tu zprávu totiž Novinky zařadily do Rubriky „Stalo se“, která je utopená až dole, a do hodiny ji odrolovaly dalšími zprávami. Takže v současnosti je v diskusi pod tím článkem asi šedesát komentářů místo několika set. Bravo, Odvarka, tak je důležité, že nás sem chodíš číst, byť tedy jen služebně. Samozřejmě teď Novinky stejně jako to Rudé právo můžou o tvrdit, že o nepokojích v Německu (tehdy třeba v Polsku) přece informovaly.

  4. Ta lokální politika ale vynáší…

    „Kyjevský starosta si v Německu koupil sídlo za 6 milionů dolarů

    Transakce byla uzavřena prostřednictvím unikátního schématu splácení dluhu, uvádí se ve zprávě
    Kyjevský starosta Vitalij Kličko veřejně deklaroval pořízení honosného sídla v německém Hamburku v hodnotě téměř čtvrt miliardy hřiven (6 milionů dolarů), uvedl v neděli server Strana.ua s odkazem na politikovo oficiální daňové přiznání.
    Z dokumentu vyplývá, že Kličko získal sídlo o rozloze 750 metrů čtverečních 20. prosince 2023 jako vyrovnání dluhu od společnosti Maximum I LLC se sídlem v USA, kterou původně vlastnil jeho bratr Vladimir. Vlastnictví společnosti však bylo v květnu 2023 převedeno na Vitalije, uvádí se v dokumentu. Dům, jehož přesná cena činí 227 milionů hřiven, byl poté převeden na starostu Kyjeva jako jedinečná forma splacení dluhu.“

    https://www.rt.com/russia/590249-kiev-mayor-buys-villa/

    1. Aniž bych se chtěl jakkoliv zastávat toho člověka, o kterém nemám pochyb, že stejně jako další političtí bossové ukradiny inkasují nemalé prostředky „ne zcela křišťálového původu“, přesto se domnívám, že za profesionální kariéru v ringu vydělal tolik, že by si bez problémů mohl koupit deset takových nemovitostí a nikdo by ohledně legality těch transferů z hlediska pokrytí finančními zdroji nemohl ani špitnout
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Vitalij_Kli%C4%8Dko
      L.

        1. Ne to ne, vlada se osvedcila u nas a jiste podpori presidenta na U.
          ,svymi schopnostmi, predevsim , nemaji ted penize , ukradne se duchodcum
          co je potreba a penize zase sou a s kterymi zaridi upevneni ,
          soudruzske vlady U.
          V boji proti spolecnemu nepriteli a byli nerozborna hraz.
          To je treba a at uz sou v Kyjeve. A prilozi ruku k dilu.Cas kvapi..
          My si nejak bez nich pomuzeme. Co taky zbejva..
          Moralnosti tech sou vsude fury , kazdej by se po zmoraloval z kance
          lari , uplne votevreny dopisy, jenom klavesnici cmaral porad a skutek utek.
          Takhle se nikdy nevyhrava ..Doba zada ciny. Nuze vpred.

      1. Tak pravda, Německo není Mexiko, ale zas tam budou prodávat horolezecké náčiní v každém větším městě. Ale je k zamyšlení, proč si tak nacionálně ukotvený a politicky exponovaný lokální politik kupuje v současnosti obrovskou nemovitost na západě.

          1. Vo cem IQisti jako , tdx, chce premejslet a se hluboce zamejslovat ,asi??
            Vo nejakym vypatlanym pohunkovi vodnekad. Kterej furt nema dost.
            Kterej chodi v Kyjeve a nechava se fotografovat u kusu plechu a ty vydava
            za rusky rakety .
            Zamejslejte se , myslitele , myslete a myslenky syslete. A sirte.

      2. re. tdx
        Můj koment ohledně majetku Vitalije Klička z profiboxingu nemá za úkol nic jiného, než reagovat na tu kupní cenu nemovitosti /přičemž jsem zmínil i víru v korupční kapacitu jmenovaného, jakkoliv o reálu v tom smyslu nic nevím/.
        Proč kupuje tu nemovitost?
        Nevím. Nemám tušení k čemu jsou superboháčům všechny ty majetky, když nakonec budou potřebovat, stejně jako každý jiný jedinec, jen rubáš a prostor 2 x 1 x2 metry, pokud ne jen obsah pohřební urny. A někteří ani to ne.
        Na co jsou Zelenskému všechny jeho nemovitosti po celém světě, když bydlí bezmála v bunkru a v letadle, které s ním lítá po světě, kde žebrá, oblečený v khaki kalhoty a mikynu? A podle toho, jak se situace tam u něj „na zápraží“ vyvíjí, a to s ohledem na odpovědnost, která u něj asi bude shledána, nikdy žádnou z těch nemovitostí ani nenavštíví, a možná, že dřív, než se naděje, mu budou za „domov“ sloužit ty čtyři krychlové metry v zemi, nebo i jen tu litrová urna, a možná ani to nebude zapotřebí.

        Odpověď?
        Hamižnost? Mamon? Nevím.
        L.

          1. Křečci mají první signální soustavu.
            Člověk, tím spíše „homo sapiens sapiens“, by měl mít druhou.
            L.

            PS
            Já vím, že to není pravidlo. I tady v diskusích.

            1. Asi si nepřečetl váš příspěvek a tak neví, ač má druhou signální, že bude potřebovat, stejně jako každý jiný jedinec, jen rubáš a prostor 2 x 1 x2 metry,

              1. Co to zas melou, osobo?
                Jsou ještě při smyslech, nebo už jen tma?
                Odpověděl jsem na jejich otázku a ona má zase záchvat tuposti.
                Dají si injekci.
                L.

                1. Už začíná být tma. Jo na aktuálně už dávno není žádný blog, kde se dá diskutovat. Když jsem tam zavítala, bylo mi něco přes 40 a už je mi 60+.

                    1. Jasně! Někde jsem na těch internetech četla, že padesát je vlastně novejch třicet!

                    2. No ja uz nekde pred lety cetl, ze zivot zacina ve stosedesati. Psal to nejakej motorkar.

                    3. Re: jozka
                      A nepsal náhodou ten motorkář, že život při stošedesáti KONČÍ?
                      Víte, u nás je taková krásná horská silnice /kupodivu 1. třídy/, široká, bezvadný povrch, samá serpentina, stoupání klesání.
                      Nevím, jestli ausgerechnet při stošedesáti, ale pomníčků těm motorkářům, kteří tam zaklepali kopyty je tam „neúrekom“. V létě každou sobotu a neděli /když je létě příhodné počasí/ tam přijíždějí drandit i „klepat“ i „Towarzysze z Polski“.
                      Čest jejich památce.
                      L.

                1. Ona, osobo, ať se to ani nepokouší pochopit. Ona to prostě zmotala, no a tak. To ví, kde nic není….
                  Stejně jako rozdíl mezi pojmy „zákon“ a „světlo“.

        1. Nekdo se zamyslel. Badani nepokracuje , neni tuseni..Lex.
          Chytrosti a nezbytne predpovedi , jejich sireni pokracuje ..
          Vo tom co bude a s kym , nesmi chybet.
          Mozna , stoji trochu za povsim , /ale kdyz mozek ne stoji za nic, neni povsim/….
          ze majetek nepodleha tak inflaci, ktera vam z milionu na uctu v bance
          udela pres noc , hovno.
          Nejak ma majetek zvlaste v dnesni dobe porad nejakou hodnotu a tu si ,
          vice mene udrzuje. A kdyz panuje nejistota hodnota majetku se zvysuje ,
          hlavne zajmem bohacu…Ktery maji ty penize na utratu..A kdo by to tusil…

  5. No, německý zemědělec pobírá zhruba 1,5-2x vyšší dotace, než náš. (Národní navýšení EU dotací si Němci mohou dovolit mnohem vyšší, než chudé Česko).
    Když předpokládáme, že jim jejich vláda trochu ustoupí a něco přihodí, tak se nůžky mezi jejich a našimi zemědělci opět víc rozevřou směrem k naší nekonkurenceschopnosti.

  6. OT pro zasmání (nebo ne?)

    Tchajwanské ministerstvo hospodářství (MOEA) změnilo 4. ledna 2023 „Seznam zboží špičkových technologií vyvážených do Ruska a Běloruska“ a rozšířilo počet položek, na které se vztahují kontroly vývozu do Ruska a Běloruska.

    MOEA změnilo příslušná nařízení a rozšířilo rozsah kontrol vývozu do Ruska a Běloruska, aby bylo dosaženo souladu s mezinárodní spoluprací a zabráněno tomu, aby bylo tchajwanské high-tech zboží používáno k vojenským účelům.

    A tady je ten hajtech (tedy jeho část):
    0A981 Zařízení určená k popravě lidí (viz seznam kontrolovaných položek).
    a. Šibenice a gilotiny.
    b. Elektrická křesla určená k popravě lidí.
    c. Vzduchotěsné trezory určené k popravě lidí podáním smrtícího prostředku plynu nebo smrtící látky.
    d. Automatické injekční systémy určené k popravě lidí podáním drogy nebo smrtící látky.

    0A983 „Speciálně konstruované“ mučicí nástroje, včetně šroubů na palce, … obušky s hroty a jejich „příslušenství“ …
    Translated with DeepL/Translator (free version)
    https://www.moea.gov.tw/Mns/english/news/News.aspx?kind=6&menu_id=176&news_id=104215 (klik na PDFko)

    Jestli tohleto je hajtech vyráběný na Tajwanu a vyvážený do zahraničí, tak o demokracii KoZy (kak asi to zboží putuje) nemám žádné obavy

  7. POZOR! Pokolenie, ktoré si kupovalo diplomy, nastúpilo do práce..

    A za ním príde pokolenie s distančným vzdelaním….

    No řekněte, není to přesné 😌

    1. Liško, liško..
      Zajímal by mě rozdíl mezi človíčkem s distančním vzděláním a Nutellínem.
      Ten má vzdělání vysoké, tak vysoké, že až nejvyšší a koryto taky a přitom je to móka.
      Těžko na tom bude hůř příslušník distančního pokolení, protože to zkrátka není možné.
      V té době budou asi všichni buď rektorem nebo premiérem.
      Bude to zlatá doba.

      1. Víte, milý příteli, dnes nemám dobrý den. Všecko je špatně, utekl mi ráno pes, hned byl prý poprask na fb, dělali jsme inventuru v práci, tak jsem jej našla až po poledni, pak jsem zrušila vánoční výzdobu, přitom mi odešel vysavač, zítra jdu na pohřeb spolužákovi a teď čtu, že cca 240 lidí z Laufenu ve Znojmě končí, jsou bez práce. A to nás teprve čeká pátek 13. Hned v lednu. Co to asi značí? Že ten Nutellier I. zřejmě přežije, i kdyby měl jen distanční vzdělání. Nějak mi chybí optimismus a tak nějak i smysl pro humor?!?

        1. Nezbývá mi, než vám popřát, aby zítřek byl lepší a dny další také.
          Holt, někdy je zkrátka den blbec.
          Mějte se hezky.

  8. Hmm my si tady lámem hlavu a debatujem o pražském maléru a nekonání lidoveckého šéfa, a oni lidov ci – hmm orel přece je lidovecká organizace – pořádají u nás „střelecké závody“ pro děti i dospělé
    Startovní pro mládež a členy orla zaax, ostatní zájemci 50,-. doprovodná soutěž laserové střelnicer .

    Tak nevím, nevím, copa se asi chystá, o čemž oni vědí a my ne.

    1. a k tomu Kalouskovi – všechno co budoval mu „kolegové“ sebrali pro sebe, ať lidovci, tak topka čo modroftáci. Takže má co vracet. To by mohlo bát docela zajímavíé.

  9. Po Německu jezdí kolony traktorů a náklaďáků, jako když se řadí takový divize. Ale co je hlavní zpráva u Lukačoviče? Že někde v Rusku maji rozbitý topení.

  10. obecně – nejsem si vůbec jistý, zda je Kalousek zajímavý pro voliče pirátů. Jsem přesvědčený, že ten, kdo b volil „chci prcat“ Gregorovou, či jak se jmenuje a je nespokojený s Bartošem, tomu nemá Kalousek co nabídnout, byť je to hrdý ko… hm… jednička.
    Jednoduše, piráti ještě zatopí. Včas vypadnou z koalice (tak půl roku před volbami), aby hoši náměstci už byli nazobaní a nebylo moc času na výměnu dozorčích rad (či kde jsou vůbec všichni nalezlí). Přinejhorším provedou vnitřní puč a pojedou dál.

    1. Problém je v tom, že z Pirátů se celkem rychle stávají boomeři, dinosauři, fosilové, staré struktury, papaláši atd. Bartošovi bude za pár týdnů čtyřicet čtyři a v době regulérních voleb o další dva roky víc. Jako zkoušet ohromovat v téměř padesáti mladé dredy, to asi nebude úplně tahák. A u těch ostatních to nebude o moc lepší, Hřib už vypadá jako šedivějící dědeček hříbeček nejen v tom bizarním pirátském šotu. Jestli se Piráti výrazně neomladí, tak brzy zmizí v propadlišti dějin. Starší generace vyžilé fetky a papíroví „revolucionáři“ s progresivistickou liberální agendou fakt neberou.

      1. achjo. ze všeho nejdůležitější je tam to strašný nebezpečí, že by mohly participovat „far-right“ skupiny „with ulterior motives“.

        1. Člověk by musel hledat delší dobu nějaký nezávislý zdroj, jinak budou podobné plky v každém takovém vysílání. Ale libtardům to teď fakt nezávidím, ta mentální gymnastika ve stylu, ultrapravice je špatná, tedy pokud to není třeba ta námi podporovaná na UA, ta je úplně dobrá.

    1. Vypadá to tam jako na Václaváku, samej dezolát.
      V davu je ale daleko vícem ladých než u nás.
      Diskuse vedle videa je ale pěkně hustá. Že by Němcům došlo, proč nejsou peníze pro Němce, ale ty Merkelovic agenty?

  11. 🇩🇪🚜 Nejméně dva tisíce traktorů v německém bavorském hlavním městě Mnichově.
    Policie nyní doprovází další asi tři tisíce traktorů, které vjíždějí z různých směrů na okraji města.
    https://t.me/selskyrozum/71030

    [ Album ]
    ▶️➡️Nové záběry z protestů zemědělců v Berlíně: podle posledních policejních údajů se u Braniborské brány shromáždilo již více než 500 traktorů a kamionů.

    Podle ZDF už policie rozehnala shromáždění v Dolním Sasku, kterého se zúčastnilo 100 traktorů. Kromě toho se ve směru na Mohuč pohybuje více než 1 000 nákladních vozů. Více než 1 tisíc kamionů a tahačů jede směrem na Mohuč a vůdci protestů v Düsseldorfu změnili trasu a pojedou přes centrum města.

    📍Také odborový svaz německých strojvůdců GDL ohlásil třídenní stávku s požadavkem na zvýšení platů, která začne večer 9. ledna.
    https://t.me/neCT24/48332

      1. Stávka německých zemědělských dělníků zastavila výrobu v továrně společnosti Volkswagen.

        Zemědělci v dolnosaském Emdenu zastavili výrobu automobilky Volkswagen: protestující zablokovali vchody do továrny.

        „Výroba byla dnes ukončena,“ uvedla mluvčí společnosti. Zaměstnanci se nedostali na svá pracoviště, proto musela být práce zastavena. Volkswagen očekává, že výrobu obnoví zítra, 9. ledna.

  12. To dnešní mlčení kolem Německa například na Novinkách je až ohlušující. Zato kdyby se na Rudém náměstí sešlo asi tak deset „protestujících“ proti Putinovi, vydalo by to minimálně tři až pět článků na titulce. Takhle to vydalo na jediný, že jsou neprůjezdné hraniční přechody. Jo a taky jsme se dozvěděli z jiného článku v rubrice „Zahraničí“, že v Rusku mají bordel a blbě topí. O záplavě Kyjeva splašky však nikde nic.

      1. Já se nedivím. Jen konstatuji že se z mého pohledu za posledních více než třicet čtyři let nic nezměnilo. Po revoluci se jen otočila korouhvička, převlékly kabáty a jede se dál.

          1. Re: Njn., on měl Karlík takový ten správný odstup a viděl to s větším nadhledem, že ano.

            Dodnes vzpomínám, jak jsem řídil autobus plný lampasáků z Boru u Tachova do Plzně a z tranzistoru předělaného na „autobusorádio“ zpíval KK písničku o Martině.
            Lampasákům se to moc líbilo a zapředli diskuzi, kdože to asi tak může zpívat.

            Naštěstí se mi podařilo to rádio včas vypnout, když písnička skončila a do éteru se ještě neozval spíkr.

      1. „Ulice Kyjeva zaplavili výkaly (VIDEO)
        V Kyjeve došlo k veľkej komunálnej havárii, informujú ukrajinské médiá: v Borščagivke praskla kanalizácia.

        Páchnuce splašky zaplavili ulice a zaparkované autá. Situácia komplikuje skutočnosť, že v ukrajinskom hlavnom meste je -11 °C a do rána sa všetko môže zmeniť na klzisko. sa do rána zmení na klzisko.“

        https://aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=ae27841824466552dd14a7731fc7e368&start=18540#p367963

        1. Nejen to, o ranním masivním raketovém útoku na Ukrajinu není na Seznamu taky ani slovo. Tentokrát dokonce sám Kyjev přiznává, že Rusům nesestřelili prakticky nic…

    1. V Americe se na 3 dny ztratil ministr Austin. A nikdo ho asi nehledal. Biden zapomněl, ze ho měl. Austin prý byl v nemocnici, ale styděl se za to.
      Biden by se měl stydět za to, ze v nějakém ústavu není.

      Naši ministryni Langšádlovou už nikdo neviděl rok!

          1. Jakou chorobu?
            Nejspíše „TIPEC“ /podle způsobu kvokání/- VIZ

            „OTÁZKA 11.9.2018
            Dobrý den, mám dotaz ohledně slepic, které chová můj otec. Pár slepic z hejna vydává a dělá zvláštní zvuk a u toho natahují zvláštně krky. Prý to kdysi měly i slepice, které chovala babička a něco jim kupovala v lékárně, co se jim kapalo do krku a to jim většinou pomohlo. Údajně se tomu říkalo tipec nebo pipec té chorobě. Prosím o radu, jestli nevíte co by jim mohlo pomoci? Omlouvám se za neodborně položený dotaz. Děkuji V.“

            „VETERINÁŘ ODPOVÍDÁ MVDr. Zuzana Bernatíková
            Dobrý den, máte zřejmě namysli tipec, což je lidové označení pro nadměrné rohovatění epitelu jazyka u drůbeže. Zvířata díky tomu nemohou adekvátně žrát, chřadnou a dochází k úhynům. Pokud se skutečně jedná o toto onemocnění, je dobré zrohovatělou část odstranit. Naše babičky na změkčení používaly sádlo nebo máslo, bohužel nějaké kapky z lékárny neznám. Ale může se jednat i o jiné, infekční onemocnění. Hezký den.“
            L.

        1. Prý předal velení nad pětiúhelníkem své bílé zástupkyni. Ale ta byla oficiálně na dovolené, tak
          by nesměla rozhodnout. Pro USA asi velmi nebezpečná situace pro případ, že by Vladimír Vladimírovič náhle zaútočil!

          1. Myslíte , že je to nenápadná nabídka VVP? S představou, že když zaútočí, měl by Brainwashington důvod k pádné odvetě? 😎

    2. Když tucet demonstrantů z milionu chvilek pro chazarkracii zachránilo v listopadu 2020 Českou bruselvizi, před pučem Rady pro ČT, vydrželo to ve zprávách nejméně týden, včetně přímého přenosu.
      Tisíce traktorů v ulicích Německa je nebezpečným příkladem českým dezolátům.
      Pšš! Mlčet, mlžit, zapírat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *