29 října, 2024

To, že je Ukrajina prolezlá korupcí jako lískáče potravinovým molem, už tak nějak prý víme všichni

Dokonce už je to tak daleko, že to pravidelně píše i mainstream. A už to není podle nich ojedinělé selhání jedince, což nebylo nikdy, ale systémový problém, což byl vždycky.

Osobně mě na tom ale nejvíc fascinuje to, jak to všichni tedy už i oficiálně víme, a přesto tam dál a dál lejeme a hodláme lejt další miliardy. Bez pořádné kontroly, bez toho, aby za to šel někdo nikoliv sedět, ale pěkně na frontu, jako kanónenfutr. Kanónů má protistrana dost, na rozdíl od „Futru“ obránců.

Aktuálně hýbe mediálním světem kauza, kdy se „šikovná“ doktorka přímo válela v penězích za to, že dávala invaliditu těm, kteří by měli jít bránit svou vlast. Místo toho bránili tak maximálně svoje sociální dávky v zahraničí, nebo klidně i doma. Tam sociální systém fungovat perfektně. Ty chlapy co na to nemají, loví komanda po ulicích jako zvěř, dají jim v lepším případě kvér a tři zásobníky, a nepřipravené je mrsknou do zákopů. Podle velitelů 70% z nich umírá nebo je nenávratně poškozeno. Ukrajina, no.

Tahle Taťána měla bankovky narvané skoro v každém šuplíku, její rodina vlastnila devět luxusních aut, nejméně třicet nemovitostí v regionu a další v Rakousku, Španělsku a Turecku. Taťána byla kandidátkou strany Sluha národa mistra prezidenta. Na Ukrajině jsou tisíce podobných Taťán, které od počátku války zázračně a pohádkově zbohatly. A proč to nikoho nezajímalo? No protože i státní žalobci v té Chmelnycké oblasti byli většinou penzisté nebo invalidé druhého stupně. Rozhodl o tom úřad Teťjany Krupé, od penzijního fondu vedeného jejím synem pak státní žalobci fasovali dávky. Hustý, ne?

Tahle země je ztracená a ty naše miliardy s ní. V našich důchodech, za naše zuby, za naši zdravotní a sociální péči, za ořezané dávky pro vlastní tělesně postižené se teď někdo válí v milionech dolarů a nevím čeho všeho s tlustým bachorem přesně takhle v posteli. Jen měl jinou záminku. Aktuálně EU schválilo další půjčku Ukrajině v hodnotě 35 miliard eur prý krytou ruskými aktivy. Kolik z ní se dostane na co má, a kolik z těch ruských aktiv se jen přelije na konta šmejdů? A nebo různých bank, jako tenkrát za té slavné pomoci Řecku, kdy z toho Řecko nemělo nic, jen německé banky zasanovaly svůj průšvih.

Tohle je obrovská síť, kdy jsou úzce jsou propojeny zájmy místních úředníků jednajících jako jedna zločinecká organizace. Vzájemně se podporují a kryjí, vlastní stovky hektarů pozemků, kupují si potřebné dokumenty, otevřeně si říkají o úplatky. Je to síť prorostlá celou tou zemí jako jedovaté podhoubí. A tohle chceme podporovat a platit? Tohle si v horším případě hodláme natáhnout i sem? Fakt nám nestačily ty devadesátky? Každý, kdo posílá tyhle miliardy je vlastně taky trochu zločinec, protože to na náš úkor podporuje, a každý takový má na rukou krev těch 70% chlapů, co na úplatky neměli, a končí v pytlích na mrtvoly. Včetně té naší vládní, rádoby proukrajinské smečky. Že Rakušane. Můžete jim je s věnováním je poslat.

23 thoughts on “To, že je Ukrajina prolezlá korupcí jako lískáče potravinovým molem, už tak nějak prý víme všichni

  1. Copak ukronáckov – ale vždyť to máme i my tady, a v čím dál koncentrovanější podobě, jen zatím v jiném balení… Ta obluda, ten mor, rakovina a metastázy nevídané míry poplyšové korupce, zlodějiny, defraudace jsou doslova prorostlé do poslední malé obce, nedělejme si iluze. Vše se stalo akceptovanou součástí každodenní existence společnosti i plebsu.
    S přibývajícími lety od „velkého plyše“ se registruje pouze těžká progrese v otázce „výše“ odkloněných částek, řádové skoky či vzrůstající počet nul v těchto číslech i za třeba blbou „audienci“ …
    A nic se neděje – to přece trh … Ba min. cca 40% elektorátu metastázy a nekontrolované bujení chvalořečí a aktivně volí, podporuje co by normál.
    A další kvantum si odmítá rozsah, míru, důsledky vůbec připustit, a brojí proti „nezodpovědnému“ protestu proti tomu, proti konkrétním lidem, pol.i finančním skupinám…
    Co vlastně s takovým materiálem do budoucna chtít, obzvláště v momentě, kdy zdejší „tržní morální mantinely a žebříčky“ dostaly anabolika v podobě stovek tisíců imigrantů ze země, jenž je desetiletí obdobou černé díry na cokoliv nejen materiálního …
    V momentě, kdy stávající vládnoucí, svým způsobem zcela výjimečná, likvidační politická smečka dokonce navrhuje začlenění tohoto živlů do bezpečnostních složek …
    Fakt jsou akutním problémem vcelku známé poměry v Ukronáckově , nebo spíše masivní import tamních poměrů a person do zdejších končin ?

    1. Ano, naše společnost je přesně na ukrácké trajektorii. Na rozdíl od Maďarů, Slováků, Poláků, Srbů a podobně nemáme národní hrdost a stejně jako Ukrajinci se cpeme na Západ a věříme každému, kdo tuto orientaci vzývá. Samozřejmě ne všichni, ale většinově.

  2. V kolebce a na ukrajine hukot,north korea vojaci,uz mozno v kurskej oblasti,pentagon povedal mluvci,ze putin v koncoch a sef national security taky isty ojebavacek,jak ta pica z pentagon,ze nic nevedia,ale ty vojaci budu ciel pre herojsku ukrajinsku armadu o tom,ze zmluva ,ktora nadobudla platnost,medzi ruskom a korea ,ihned clanok 5 podobny,do clanku 4 nato korea vyplna,vacsina vie,ze vojaci kima,daco jak achmat,achmat alah a ty z korea presvedceny marxom.po preleteni reakcii,zapadu,heroja mosheho sluhu ludu, maju kus nasrate,tak ci tak kursk v pici,aj bez koreancov,len teraz bude rychlejsie.Ze vraj 10000 vojakov kim poslal,ja co viem,tam 3 miliony v zbrani,preto maju ritku ,bo clanok 51.charty narodov vyuzili naplno,jak aj nato a kgbista na vapros ,co to znamena,takeho vyvazeneho kokota jak Kirby povedal eto nase delo,kurva nijak demokracii nevychadza ,ani sankcie a este jedna vec Kirby povedal ze 500000 ruskych soldatov mrtvych,ked mu redaktor povedal,aby udal zdroj,s kludom zaciganil,ze nemoze prezradit ja ked cujem take dristacky,to cigani na luniku viac IQ.

  3. Když to na Ukrajině začalo a byl exodus na západní Hranice tak na naší straně respektive na Slovensku byla zdravotní služba, vojáci nosili UK uprchlíkům zavazadla, byly teplé nápoje, vše bez front. Na ukrajinské straně fašounský celnici vytvářeli umělé fronty na několik dní a od vystresovaných utíkajících žen s dětmi vybíraly stovky euro. Že policajti a celníci na UK klidně hrabali vždycky všichni vědí, ale v této situaci drbat vlastní lidi ….?prostě fašouni. .. s vrchním kokainistou , který chce mermo mocí rozpoutat třetí světovou válku, v čele.

  4. Sociální darwinismus v praxi. Aneb když vystavíte lidskou populaci určitým podmínkám, a to ať přírodním či společenským začnou postupem času v populaci získávat výhody jedinci a jejich skupiny kterým tyto podmínky vyhovují. Tito prosperují, případně se začnou dostávat do vedoucích či jinak odpovědných funkcí kde se stav který jim vyhovuje snaží co nejvíce upevnit.
    Lidé, kterým podmínky nevyhovují jsou perzekuováni, někteří odchází tam, kde se jim lépe daří (tak jako Ukrajinci odcházející za prací k nám, když kvůli podmínkám u sebe panujícím nemohli uživit sebe a své rodiny a nechtěli se stát součástí problému).
    Další lidé se snaží nějak přežít, neupozorňují na sebe a čekají jestli dojde ke změně podmínek. A to ať k lepšímu, kdy budou moci ukázat co v nich je, tak i k horšímu kdy už to nebudou moci dál snášet. Poté se zvednou a začnou protestovat, případně odejdou pryč.
    Kategorie korouhviček, kteří se přizpůsobí každému vládci či straně a získávají tak vlastní prospěch je kapitolou sama o sobě.

      1. Zase ale je aspon pravdomluvnej ,s tou demokracii na U.
        Tu a zadnou jinou, chteji taky pro nas.

        Vsecko se opakuje i v minulosti a kazdej to muze videt a na vlastni kuzi zazit ,
        ze vzdycky nejvic oblibena zabava vsemocnych bohacu taky v demokraciich , kde vladnou a kde nejvic penez vladne absolutne nejvic , je hledat zpusoby a metody,
        jak nas vyhladit..
        Aby nam to nebylo napadny tak snazivy akademici , hledaji jiny nazvy pro jednu a tu samou ideologii zkazy s jejich propagandou slouzici vladam ,
        /vzdycky ,lautr vzdycky, je to ta sama vlada penez vsemocnych bohacu , ktery si co nejvic naloupili /, se zamerem se nas co nejvic zbavit .
        Jsme obkliceny ze vsech stran nepritelem.
        Tezko je najit ,zjistit co kdy bylo a je horsi…

        Takze katolickym feudalismem dnesnich pedagogu ,pocinaje ,/Vatikan nejbohatsi a nejmocnejsi vladl totalnim fasismem ,vyhlazovani valek a zverstev /,
        se nas nezbavili , ale co schazelo .
        Islam si pozvali na nas do tehdejsi jejich sjednoceny a sjednocovany, krute
        okupovany a kolonizovany ,krizakama a teutonama napr., imperialni EU ..
        /Sotva zmizeli hunove ,tatari a mongolove/.
        Vzor a system Rimska rise, plus neviditelny a nanejvyse dulezity pro obohacovani zlocinem jejich sluhu, posvatny upiri. V latinskym jazyku.
        Vychodni risi, pro okupaci islamu, bohaci znicili a vyloupili,
        /kolonizace Jerusalema se nezdarila/ ..

        Potom revoluce a dalsi jatka vod lidskopravnich demokratu ,
        s vyhodou kazdyho si je zvolit , /jako obvykle a to se opakuje a konci , fasistou diktatorem, napoleonem , nebo s hitlou , mussolinim ,leninem atd.predtim , zkratka tim uplne nejhorsim zlem co se da najit /
        Tak vymenili katoliky za vynalez akademiku ,vynalez demokracie , /kopie otrokarskyho Recka i s otrokama/ , do este horsiho maglajzu statu parlamentnich demokracii a vlady lidu . Aby. Neuveritelne..Kdy.
        Lid si delal a dela sobe to nejhorsi. Nepredstavitelne nejhorsi..
        Volbama svych zastupcu ve vladach.. Demokrati, zase vlady ,nejvice penez,
        nic novyho to brzy zavedli zase do zkazy ,krizi ,vydirani, valek a zbidaceni a vod kolonialismu do fasismu v Italii ,do narodniho nacismu, /svet patri nam/a zaroven s diktaturama fasistu internacionalniho /svet taky patri nam/,marxismu,socialismu..
        Dle jejich zlocinu poznate je ,ze sou to porad ty samy ,stejny
        A ted , co dalsiho a zase nejhorsiho se na nas chysta..
        Jako obvykle na celym svete vydiraji a hromadi penize s majetky a z nas….

  5. Korupce na UA se řešila už za těžkého socíku. Ona se řešila všude, ale tam to bylo do nebe volající už tehdy.

    Zkoušel jsem něco málo, když se daly koupit první malé kamery. Natočil jsem na JEDNÉ cestě (Šegini – Kyjev a zpět) TŘI záznamy i se zvukem, jak ze mne mámili policajti pokutu za domnělý přestupek. Tenkrát se totiž vrchní soudruzi spletli a zveřejnili výzvu, aby takto lidi pomohli potřít korupci mezi řadovými policisty, kteří měli služby na kontrolních stanovištích u velkých křižovatek nebo u hranic mezi jednotlivými kraji.
    Soudruzi dokonce i odpověděli – asi MUSELI vykázat činnost. Materiál byl údajně neprůkazný bez jakékoli další specifikace. Přitom na něm byly dostatečně zřetelně vidět ksichty, hodnosti, osobní čísla, data a časy.

    Inu ne nadarmo naši předkové říkávali, že ryba smrdí od hlavy.

    1. Doporučuji na YT shlédnout putování 2 Slováků z Košic na nejchladnější místo Ruska Omjakon a zpět ve staré Felicii, koupené za 200 Eur.

      Vynucování úplatků v Kazachstánu a rozdílné jednání v Rusku. Stav hlavních dopravních tahů v Rusku a zásobování v každé zastrčené vesnici. V posledním díle je cesta přes Čečensko, Dagestán a příjezd do „zaostalé“Gruzie.
      Potom si člověk přečte o policejní soutěži mezi jednotlivými služebnami u nás v počtu udělených pokut,
      a velký rozdíl proti Kazachstánu není vidět.

  6. Korupce je součástí tamní kultury, a po rozpadu SSSR se k „Majdanu“ a k nynější vládě svobodně provolili. Mohou si stěžovat sami na sebe.

    Tady je to stejné. K nynějšímu stavu, který zdaleka není důsledkem jen poslední vlády se občané provolili. Svobodně. Je to výsledek jejich přirozenosti a kultury.

    1. ODV 1004
      Ale ano, korupce za komunistů (například) u nás byla dílem a zájmem našich komunistů. Nekorumpovatelný jedinec neměl šanci kandidovat. Příčinou korupce však nebyli voliči, nýbrž vlastnosti kandidátů. Korupci nelze napsat do volebního programu, ale zkušenosti s ní lze uplatnit při vládnutí (lze ji opsat od politických konkurentů). Ostatně , vzpomínám si na kolegu, který ze zdravotních důvodů nenastoupil (nesrovnatelně mírnější) vojenskou službu, ale hrál
      závodně za Rudou Hvězdu.

      1. No, u nás po osmašedesátém dostávali himalájští horolezci „modrou“ na naprostou tělesnou zchátralost i bez korupce.

      2. Jak cudně se dnes mlčí o míře korupce za té 1.republiky, o tom, jak se kupčilo v pol.kruzích, atd… Když to jeden čte, maně ho napadne, že na teorii o placatosti Země, respektive míře její akceptovatelnosti přece jen něco bude …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *