16 října, 2024

A nyní zcela zásadní ukázka toho, jak nám premiér zase lže. Nebo nelže, ale zase neví, co mluví. Nevím, co je horší.

On se nám zde ve svém, tentokrát ne tolik emotivním projevu snaží vysvětlit, proč chudák asociální ministr Jurečka musel s navýšením platů politikům postupovat tak, jak postupoval, a že opravdu, ale opravdu nemohl jinak. Nicméně jedním dechem dodává, že je tato problematika moc složitá, a že to on vlastně ani vysvětlit nedokáže.

No tak Péťo, když jste potřebovali okrást důchodce o valorizaci, složité nebylo nic. Dokonce jste si na to prosadili stav legislativní nouze, aby k tomu nikdo nemohl říct ani popel. A ve finále jste to ještě posvětili tím, kdy jste prohlásili všechny důchodce za parazity, protože kdybyste to prý byli neudělali, vznikla by státu hospodářská škoda. A já se ptám, proč to tedy stejně neuděláte teď? Najednou to nejde, najednou je to moc složité a najednou by to hospodářská škoda nebyla? Tak kdo je tady parazit? Asi ti důchodci to nebudou že? Vy a celá vláda jste prokazatelná hospodářská škoda už jen tím, že jste. A teď si chcete ještě za to navyšovat palmáre? Děláte si srandu?

A navíc lžete pane premiére a vy všichni kolem. Tvrdíte zde, že soud rozhodl o tom, že platy soudců musí být zvýšeny a že platy politiků jsou na ně neodmyslitelně navázány, takže Jurečka nemohl udělat nic jiného. To ale není pravda! Podle samotných ústavních právníků Ústavní soud rozhodoval jen o platech soudců, a kdyby politici chtěli, mohou klidně zvýšit platy soudcům a své nechat na současné výši. Kdyby chtěli, že? Tak co nám tady vykládáte za zvrhlé pohádky? A ani se u toho tentokrát už moc nepotíte. Inu zvyk je zvyk, a ono i na to lhaní si člověk časem zvykne.

Naprosto dokonale to vystihl ústavní právník Jan Kysela, když řekl, že: „Ústavní soud rozhodně neříká, že musí o 14 procent vzrůst plat poslancům, senátorům nebo ministrům. Z hlediska politiků je obtížně akceptovatelné, že porostou platy soudcům víc a víc, zatímco ty jejich nikdy ne, protože jsou odpovědní voličům a ti by jim nejraději nedali žádné peníze,“ .

A já dodávám, že logicky nedali, protože za to, co tady provádějí by naopak tu škodu měli splácet do konce života ze všech těch ódéesáckých kampeliček, dopravních podniků, IT zakázek, dotačních šméček svých náměstků Unucků, všech těch Dozimetrů Redlů, Hlubůčků a dalších a dalších. Ten výčet by byl zdá se nekonečný.

Zadlužili jste nás na generace dopředu, sebrali jste nám dostupné bydlení, 100% navýšili daň z nemovitosti, zdanili jste i vodu pro konce, krachují stovky živnostníků, kterým jste pro jistotu na příští rok napálili o desítky procent vyšší povinné odvody, firmy se stěhují díky vaší energetické politice do zahraničí, chcete nás pod hrozbou upálení zaživa uvrtat do nesmyslného Grýndýlu a zpoplatnit tak snad i to, že vydechujeme, odřízli jste nás od levných surovin, pro ty kdo nemá na drahá tepelná čerpadla pro jistotu zakázali starší kotle na tuhá paliva a milion dalších věcí, za které byste neměli dostat vůbec nic, kromě pořádného flastru.

Tak toho nechte, a přestaňte nám říkat, že si musíte zvýšit platy, že první dáma musí mít na kabelky a že jediné, co můžete dělat, je dál dojit tuhle zemi. A vy,pane Petře Fialo, přestaňte v přímém přenosu lhát. Už je to opravdu trapné.

58 thoughts on “A nyní zcela zásadní ukázka toho, jak nám premiér zase lže. Nebo nelže, ale zase neví, co mluví. Nevím, co je horší.

  1. Článek signalizuje cos o všeobecně známém lhaní hlavní postavy, jíž je nepřekvapivě blyštivý Nutellín.
    Lze konstatovat, že co se lhaní týká, tak v tom je ten chlápek fakt dobrej. Profík, řeklo by se.
    A tak se vtírá otázečka, že by to snad, v nedávné minulosti, na hen té politologii i vyučoval, v období, kdy ještě dělal oslnivou kariéru ve školství?

  2. Představte si, že máte polovičku, která Vám mezi dveřmi sebere víc jak půlku výplaty, do toho Vám pravidelně zatíná sekeru, posílá prachy kamaráce, co se rozvádí, z Vašich úspor Vám skoro polovinu ukradla, doma jsou služby typu úklid an vaření ve stylu, že je to tam jako u prasat a jíte raději v kantýně. To jsem metaforicky naznačil zdanění, financování rozných válek, státní dluh a jeho obsluhu, inflaci s služby, které stát financuje . A navíc s klidem, nejenom že Vás odrbává pořád víc a víc, ale služby poskytuje čím dál tím horší, ale občas Vým kamarádi řeknou, že to není tak zlý, že oni dávali svý nebožce ještě víc a ona se doma starala. To je metaforicky, že bychom ještě mohli zvednou daně, jako to bylo dřív a třeba služby budou lepší. Jako fakt ? Není normální raději vypráskat saň z baráku a začít hospodařit ?

    1. A ještě přidám to, že makáte od bevidím do nevidím, ale moc Vám platit nechtěj, protože jste takovej ten drban z Východu, Takže práci máte na konci, řetězce, no moc nevydělává, ale jste rád, že Vás to alespoň uživí, to že jste kvalifikovaný mnohem víc nikoho nezajímá. To je metaforicky popsaná ČR v rámci EU a její trh práce a distribuce zisku. No a jelikož nejste úplně matematicky nepolíben, tak chápete, že půlka z padesíti tisíc je míň než půlka z dvěstě padesáti tisíc, co je metaforické vyjádření toho, proč jsme u nás pořád tak pozadu za zbytkem západní EU. Takže doma mátě hyenu, vyděláváte málo a přemýslíte co stím … A dokud nevyřešíte hyenu a svůj příjem, tak jste pořád v pasti.

  3. SSoudruzi ze Čtyř/ Pěti/ Šestidemolice prosazují zájmy majitelů Aspen institutu a podobných podvraťáckých „řádů založených na pravidlech.“ Za tak vysilující kolaboraci slintají po růstu. Svých majetků.

      1. Ale té škodné přece „lichotím“ SSoudruzi.

        Jejich věrouka je podobná tomuhle nadčlověku, ten také poskakoval podle scénářů Velkého bratra:

        „Jeden základní princip musí být pro esesáky absolutním pravidlem: musíme být čestní, slušní, loajální a kamarádští k příslušníkům naší vlastní krve a k nikomu jinému. Co se stane s Rusem a s Čechem mě ani v nejmenším nezajímá. To, co mohou oba národy nabídnout dobrou krví našeho typu, si vezmeme, bude-li to nutné i tím, že jim uneseme děti a budeme je vychovávat po našem. Zda oba národy žijí v blahobytu nebo umírají hlady, mě zajímá jen potud, pokud je potřebujeme jako otroky pro naši kulturu“
        Reichsführer-SS Himmler,
        SS Major-Generals, Poznan, October 4, 1943

  4. A co říká právník Kysela, doktor Koudelka… na Nález Ústavního soudu z oblasti čistě právně legislativní?

    Zákonodárce v 349/2023 Sb. přece nově definoval celé a úplné znění odstavce 3 a tím již od 1.1.2024 a původní znění (dle mne obyčejné MAJKY) tím skončilo navždy a přepsáním neexistuje.
    Zejména a právě pokud nově definovaný celý odstavec Ústavní soud v tom 5/2024 nezrušil také CELÝ, aby se tak právo nějak vůbec dostalo ke znění zase celého odstavce původního, platného a účinného jen do 31.12.2023, právě s tím vyšším 3 násobkem, jak chtěl a požadoval i sám navrhovatel.

    Čl. XXIX 349/2023 Sb. od 1.1.2024 účinnost:
    V § 3 zákona č. 236/1995 Sb., ….,
    ODSTAVEC 3 ZNÍ:
    „(3) Platová základna pro soudce činí od 1. ledna do 31. prosince kalendářního roku 2,822násobek průměrné hrubé měsíční nominální mzdy na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství dosažené podle zveřejněných údajů Českého statistického úřadu za předminulý kalendářní rok; platová základna pro představitele činí od 1. ledna do 31. prosince kalendářního roku 83,3 % platové základny pro soudce. Platová základna se zaokrouhluje na celé koruny nahoru. Výši platové základny pro příslušný kalendářní rok vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí ve Sbírce zákonů a mezinárodních smluv sdělením1) .
    *************
    PO zásahu ÚS se tedy nevrací ani pro soudce přece znění odstavce 3) na původní/zrušené, s tím vyšším trojnásobkem, platným do 31.12.2023, protože to zrušení celé změny odstavce 3 článkem XXIX výše) „Baxa“ a ÚS v bodě 168. Nálezu odmítli, „jako zjevně neopodstatněný“.

    Nezní pak od 1.1.2024 dosud jen pro soudce ustanovení nezrušeného celého odstavce, ale jen upraveného Nálezem tím jen a pouze „o zrušení § 3 odst. 3 VE SLOVECH„2,822násobek““ ?

    „(3) Platová základna pro soudce činí od 1. ledna do 31. prosince kalendářního roku ….průměrné hrubé měsíční nominální mzdy na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství dosažené podle zveřejněných údajů Českého statistického úřadu za předminulý kalendářní rok;…
    ******************
    A pro „činitele“ to bude platit stejně bez změny případně od 1.1.2025 a ještě snížené na 83,3 %
    z toho .., pro státní zástupce pak na 90 % …

    Ale to by nebylo pro dolních 10 milionů tak špatné, to bychom kasa ušetřila a rozpočtovaný zbytek by se mohl dát na povodně, či hasičům… jako odměna za povodně… A soudci a „činitelé“ by se alespoň chvilku a trošku přiblížili platům a mzdám „průměru“, který je zase naopak pro mnohé dolní nedosažitelnou metou.

    Ale právníci by mi jistě vysvětlili, že je to ale úplně jinak a platí z obou znění, co se komu hodí a neexistující
    „3násobek“ vstal z mrtvých pro soudce tak jako tak od 1/2024 a pro „činitele může od 1/ 2025, nebudou-li dělat radši zde vláda a zákonodárci tedy nic…..

    A nebo začne řádný cvrkot a nikdo nebude chtít už vůbec ani podepsat ani doplácení soudcům od ledna 2024 nic zpětně a to ani Baxovi…., bez opory v zákoně?!

    1. MAJKA.
      Přitom víme, když prezidenta na státních návštěvách, doprovází manželka, kancelář prezidenta,platí manželce oblečení, boty,kadeřnice, zdravotní dohled.Jestli do toho nechtějí zařadit i manželku premiéra a co další manželky,

      1. Určitě. při jejich nenažranosti by se pak rozšířilo i na partnery vládních, senátních a poslaneckých…vyžírků.

  5. Marasmus čtyřkoalice, Fialy a Jurečky popsán zcela správně, od trapnosti k ještě větší trapnosti.

    Jenže se v textu vyskytují i otázky, na které je jednoduchá odpověď NEJDE TO, a ani v budoucnu to žádný politik již nenapraví. Zejména:
    1) Průběžný důchodový systém nejen, že nebude zvyšovat důchody, on nejspíš doletěl a končí. Bismarck jej zaváděl v 1885, kdy se do něj šlo v 70 letech, přičemž lidé se dožívali 55 let a na jednoho důchodce makalo 8 kusů. Blíží se doba, kdy na něj budou makat 2 kusy a ti ještě budou živit i všechny ostatní nezaměstnané a jejich rodiny.
    2) Jak si představujete „dostupné bydlení pro každého“, kdy postavení nového bytu 2+1 (téměř v pasivu, dle norem EU) vyjde na 4-5 milionů?

    1. Přesně. Skutečná důchodová reforma by dnešním dvacátníkům měla o 20% snížit odvody na sociální, aby mohli povinně investovat do vlastního zabezpečení na důchod. Od státu žádný nedostanou.

      Pokud se odchod do důchodu posune dnes o dva roky, tak kolaps systému nenastane v roce 2050 ale v roce 2052.

          1. I ti v zemědělství platili. Potom 1. republika, Protektorát, Komunisti, … a teď se to hroutí. Prostě prodavačka v obchodu či maník ve fabrice již nevydělá tolik peněz, aby uživil svoji rodinu v drahém Česku a ještě zaplatil půlku výdajů důchodce (důchod, platby na bydlení a energie, lékařskou péči, …) A to vše s negativním výhledem na budoucí směr transferů ve všech oblastech.

            1. Re: Vidl…

              Opakujete pravičácká hovna – pardon – mantry, kterými nám chtějí vymlátit z paměti skutečnost, že komouši tak triviální záležitost, jakou je uživení předchozí generace, dokázali.

              1. Jaký je důvod, aby se o „předchozí generaci“ staral stát?

                O děti se starají jejich rodiče, tak by se o své staré rodiče mohly postarat děti.

                1. Zákon o sociálním pojištění z roku 1924 určil v Československu věk odchodu do důchodu na 65 let, i když střední délka života byla kratší…

                    1. Re: Aleš

                      Alešku, proč vy ze sebe musíte dělat pitomce za každou cenu?

                      Jak se budou starat děti o své rodiče např. na takové Ukradině? Děti nejsou, fotrové nejsou, matky utekly, zůstali jen důchodci.

                      Nemusí to být jen válka, kterí přivede seniory ke smrti hladem.

                    2. Re: Aleš

                      Á propos, kolikpak máte dětí vy osobně? A kolik vám děti přispívají? Bydlíte ve stanu s podlážkou, anebo máte dokonce zemljanku?

                    3. Aleš:
                      Připletl a dobře že tak. To by bylo zmatků, kdyby nepřipletl. Živě si to představuju. Mohl by sice zohlednit ještě počet dětí, ale to se zkoušelo nedávno jen naťuknout a byl virvál. Od bezdětných, samosebou.

                  1. Jenže ty jejich platby neustále rostou, co do počtu (neplatí jen důchody) i co do objemu. A u každého plátce existuje nějaká hranice, kam až je ochoten platit. Po jejím překročení jednoduše odejde do šedé ekonomiky a místo placení se stane dalším pobíračem.

                2. Jako aforismus dobrý. Ale děti samy už musí zůstat bezdětné. Děti dětí už nemá kdo živit. Čekám, kdy s vaším návrhem (tentokrát vážně míněným) vyrukuje Fiala.

            2. Proč se hroutí důch. system? Nikdo kdo jej tvořil nepočítal, že země uprostřed evropy bude mít jako hlavní vývozní artikl levnou práci. Protože odvody jsou počítány z platů – u nás sice nájmy,energie, potraviny,spotřební zboží máme za evropské ceny ovšem ty platy minimálně o 50% zaostávají. Dříve se uváděla nižší produktivita dnes už s tímto argumentem neuspějete(viz HDP v EU prům. versus platy)
              Pokud by zde vedle evropských cen byly evropské platy tak důchodový system nemá problém.

              1. To bylo na Vidlákova cesta tam a zase zpátky. napsal:11 října, 2024 (13:54)

                Špatně se to řadí diskuse je nemožná

      1. Aleši, produktivita práce, .při vší té vědě, technologiích, automatizaci, umělé inteligenci neroste, bohatí nebohatnou, takže staré uživit, ač si předplatili nelze a nemocná lze léčit jen za jejich peníze? Pokrok se zastavil nebo dokonce, svůj chod obrátil?

    2. PS: Ad 1) A dnešní důchodce není živ jen z důchodu, ale znám důchodkyně, která bydlí sama v centru ve velké 3+1 a nehodlá se stěhovat, takže stát doplácí nájem i drahé energie. A každý jistě známe fůru důchodců se zdravotními problémy (budeme je mít všichni), jejichž léčba stojí ročně balíky peněz a každým rokem je to více, tak jak si Bigfarmy účtují. Peníze došly.

      1. Re: Vidlcesta

        Podejte zlepšovák, jak rychle a levně zabíjet – pardon – eliminovat nevhodné kusy.
        Ve Švajcu je velmi humánně zadusí vytlačením kyslíku ze spešl patrony, do níž přebytečný kus hermeticky uzavřou.

        1. Nepodsouvejte mi, co jsem nenapsal. Co tak se vrátit k systému, který provozovalo lidstvo téměř celou dobu a je i dnes většinově rozšířen? Trojgenerační rodiny. Důchody zrušit, komplet, s tím, že 1. generace na tom vydělala a poslední totálně prodělala – systém Letadlo. Ale obávám se, že to již nejde, společnost již tento Rubikon překročila. a není cesty zpět.

          1. Čo tak sa vrátiť k systému, ktorý fungoval pred pár desiatkami rokov – zdanenie korporácií vo výške 40%, žiadne daňové raje, žiadne optimalizácia platenia daní?

            1. Re: GZ

              Gabo, vy jste proradné a hnusné levičácké čuně, které Vidlácký zpáteční cestář v případě setkání „s očů do očů – bazmek“ oprávněně kopne, plivne a kousne.

            2. Smlouvy o dvojím zdanění v EU podepsány a zabetonovány. Že by to chtěl zrovna Babiš nějak jednostranně vypovídat je nesmysl. Prostě velké firmy (Apple, Google, Microsoft, Aliexpress, …) toho využívají a již daní v Irsku za celou EU. A Irsko má velké přebytky, díky nizoučké dani. Zdaníte v ČR 40% a přestanou tu danit i ti, co zatím daní v ČR.

        2. Eliminovat nevhodné staré kusy, nejlevnější nedat jim důchody a lékařskou péči zničit je ekonomicky , to cesta tuší správně

      2. Vidlákova cesto, jen tak mimochodem, proč by přechod do důchodu měl znamenat pokles úrovně života (o životní úrovni nemluvě). On tu společnost už nedoprovází růst bohatství tak, jak tomu bylo po generace a vůbec ne tak, jak bylo slibováno při bourání komunistického režimu?

        To mi tedy vysvětlete. Ostatně, co doopravdy víte o důchodkyni, kterou zmiňujete? Třeba mé našetřeno, stačí 10 – 15 milionů, třeba je restituentkou a má to pronajato, třeba má úspěšné potomstvo, které ji dopřává nic v životním stylu neměnit. A co Vy, cítíte se okraden?

        1. Vláda bude moudře rozjímat tak dlouho, až se všichni zaměří na něco jiného a přestanou se ptát. I naštvaní lidé vydrží naštvaní jen omezenou dobu. Skoro to stojí za zavedení internetové Knihy vládních hříchů, kde by byly jejich skutky zaznamenány a přečteny před volbami.

          1. Gerd:
            To je vynikající myšlénka. Zvláště by bylo dobré začmárat zvýrazňovačem co slíbili a pak udělali pravý opak. Ne nesplněné sliby – ty jsou vždycky. Ale protisliby.

    1. Indiáni za posledním slovem učinili howgh, paní Jana činí tečku. Je to úsporné, nemá asi ráda dlouhé kecy.

      1. Re: JŠ

        Nikoli. Musím vás dnes ihned urazit, že nejste po ránu zrovna moc pěknéééj a tak dále.

        Paní Jana nevlastní kalumet, neboli dýmku míru, ani indiánskou čelenku s orlími pery, kterážto se udělovala za hrdinské (coup) a obzvláště hrdinské (grand coup) činy. Význam tohoto termínu je přenesen z francouzštiny, nikoli z angličtiny.

        Proto NESMÍ používat ono indiánské slovo HOWGH, transkribované jako „dohovoři jsem“, jehož skutečný význam zní – BĚŽTE DO PRDELE!!!

        Btw., vy jste tak moc velký diletant, že neznáte NAZPAMĚŤ knihu E. T. Setona „Dva divoši“?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *