19 září, 2024

V prosinci by to šlo …

Dost mne fascinuje bohorovnost našich vojenských stratégů.
Překročili jsme ruské červené linie a Putin nestisknul hned ten den večer červené tlačítko, tak hned udělají závěr, že dědek se ve svém bunkru posral a zalezl ještě o patro níž.

Je několik ruských pořekadel, které vyjadřují staletou ruskou zkušenost.
Jedno z nich: Když chce kočí jet daleko, musí pořádně zapřáhnout.
A tím se myslí nejenom detailně překontrolovat a opravit veškeré řemení, ale také do saní naložit zásobu sena a obroku pro koně, šrůčku slaniny a pecen chleba, pro kočího pořádný kožich a válenky a dvě deky pro koně a hromádku suchého dříví na rozdělání ohně a uvaření oběda a roztopení ledu na vodu na čaj a koňům na pití. A nejlíp se domluvit s několika dalšími vozky, že pojedeme společně a vezmeme flinty, kdyby se z lesů vynořila hladová smečka vlků.

Když se člověk zamyslí, čím by mohlo Rusko odpovědět na ty červené linie, těch možností je hodně. A Rusko může odpovědět asymetricky. EU dosud nezakázala dovoz spousty důležitých surovin z Ruska. Prostě proto, že za ně nemáme náhradu. A tak může na tyhle dodávky uvalit sankce pro změnu Rusko (Čína už to několikrát udělala). Najednou by Evropa a USA měly zatracené problémy s výrobou letadel, zbraní, lodí, aut, s provozem jaderných elektráren atd. Rusko není jediný dodavatel na světovém trhu, ale čtvrtinový nebo třetinový výpadek důležité suroviny rychle nahradit nejde, nebo jenom za cenu drastického zvýšení ceny suroviny a omezení výroby, kde se používá. Už jsme to zažili s plynem. Nesvítíme, netopíme, všechno o polovinu zdražilo, fabriky krachují.

A propos plyn. Před časem „neznámí pachatelé“ provedli teroristickou sabotáž na podmořských plynovodech NordStream. Takže teď je největším dodavatelem plynu do Evropy Norsko. A ten plyn proudí několika podmořskými plynovody. A viděli jsme ty teroristy, jak od sebe pořád kopírují nápady. Jeden dostane nápad, úspěšně ho zrealizuje a další se hned začnou opičit. Jeden zaútočí nožem a další měsíce je hafo útoků a hafo mrtvých a pořezaných. Jeden vjede náklaďákem do chodců na chodníku a další si hned začnou půjčovat dodávky a hned je hafo přejetých lidí.

Jedna partička teroristů se opije, dostane blbej nápad, vyhodí plynovody do povětří (v tomhle případě tedy spíš do vody). Tak nám to alespoň tvrdí a očekávají, že tomu budeme věřit. Jak naši vojenští strategičtí všeználkové vědí, že se zrovna teď někde neopíjí jiná partička šikulů, co se umějí dobře potápět a kterým se ten plynovej pšouk náramně zalíbil? A nepřipravují odpověď na překročení červené linie? Z takové dvoudenní záplavy bublinek uprostřed Severního moře pro změnu z norského plynovodu by našim stratégům zamrzl úsměv na rtech. Všem by nám zmrzl úsměv a nejenom úsměv.

Třeba někdy v prosinci by to šlo, netřeba nic uspěchat …

Všechny reakce:

59 thoughts on “V prosinci by to šlo …

    1. Von je humor přejde až jim Michail Jegorov a Meliton Kantarija umístí vlajku na Kapitolu a Big Mac bude v celé zemi za rubl.

      1. Re: WS

        Путин постановил увеличить штатную численность ВС России до 2 389 130 единиц

        Před SVO měli ve zbrani (nejenom v klasické armádě) 1 300 000 kusů.
        Ale nebudem počítat ani grošíky, ani ožralé Ivany, že ano…

        1. Nevyzobavej…

          в количестве 2 389 130 единиц, в том числе 1 500 000 военнослужащих

  1. Uran, titan, nikl. Putin pověřil premiéra, aby se na to „podíval“, a nejen na ty tři suroviny, ale řadu dalšího. Pochybuju, že by se Mišustin „nepodíval“. Zdá se, že plán je. I „zboží“, které bude kozatým znepřístupněno, je už vybráno. Jen zbývá určit termín, kdy to bude nejlepší spustit. Třeba po tom brics fóru v Kazani, těsně před tou emeryckou šou dva tři… Počítám, že to zatrhnou v okamžiku, kdy západ „nebude mít kde brát“.
    Válka běží na různých úrovních, a rozhodně to není jen na válečném poli.
    Z nedávné doby mě pobavilo, že se Rus hodlá podělit o „znalostech“ o zbraních NATO, to je také pěkná ťafka západním zbrojařům. Kdo bude chtít kupovat ty předražené hračky, co tak pěkně hoří na UA? Teď nemyslím země západního civilizačního okruhu, ti to mají povinné.
    Udeřit hned po „překročení červené čáry“ je krátkozraké, emotivní. Moc emocí jsem na ruské straně zatím neviděla, zato chladnokrevného vyčkávání a „nečekaných úderů“ mnoho. Jestli jim něco jde, tak je to vaření žáby. A že ta žába už pěkně vříská…
    Taky nesmíme zapomínat na ruskou pátou kolonu,, která je pořád ještě docela při síle. V čele s ruskou centrální bankou. Škodí kde může.

    1. Proti USA by stačilo zablokovat dodávky ruské ropy a ekonomika se sice nezastaví, ale bude mít velký problém. Sice jsou USA v ropě jakoby soběstačné, pokud jde o čísla objemů vlastní těžby/spotřeby, ale reálně to není pravda – dáběl je skryt v detailu. Dovoz ruské ropy do USA je jakoby malý, ale nesmírně důležitý.

      Většina ropy, těžené v USA jak klasicky tak šikmými vrty s frakováním – jako těží plyn – je lehká ropa, která neobsahuje těžší a složitější uhlovodíky. Z jejich domácí ropy lze snadno dělat benzíny a lehčí ropné výrobky pouhou destilací v destilační koloně, ale už nevyrobí naftu, maziva, oleje, umělé hmoty, …

      Velká část amerického ropného průmyslu byla postavená na těžší druhy ropy, které jsou v USA již vytěžené nebo pocházely z míchání lehké domácí ropy s ropou z Venezuely, Saudské Arábie nebo Ruska. Venezuela díky ukradení rafinérií Američany již netěží velké objemy a kromě toho si sami Američané vyhlásili na venezuelskou ropu dovozní embargo; Saudové se přeorientovali na Čínu a zbývá Rusko – které jim může ropu zastavit. Zásadní je, že pouze na lehkou domácí ropu většina amerických rafinérií nefunguje – nelze je provozovat buď vůbec nebo jen s podstatně sníženou výrobní kapacitou.

      Ropný trh je jakoby flexibilní a ropy je dost, ale větší objemy jsou dlouhodobě kontrahované, volné kapacity „on demand“ jsou několikanásobně dražší. V případě výpadku dodávek ruské ropy mají v USA značný problém: nepojede jim dostatečně ani výroba obyčejného automobilového benzínu, natož pak dalších produktů. Benzín pro spotřebitele o dost zdraží a bude ho málo.

      Jistě by mohli ruskou – nebo jinou těžkou ropu – dovézt nějakými šedými dovozy, ale samozřejmě by to stálo o dost více a nějakou dobu by to trvalo. Nebo by mohli přestavět svoje rafinérie, což je záležitost na 5-10 let a obří investice.

      1. tak ono je dvojsmerne…..USA a Zapad by sice zazili energeticku krizu, ale jednak ako hovoris, vzdy sa najde niekto kto im to preda a jednak Rusko by tym ekonomicky utrpelo. Netreba zabudat, ze nova armada bude potrebovat ekonomicke zdroje, uz teraz nemusi byt jednoduchy zivot pokial si niekto chce nieco doviezt zo zony, kde sa plati dolarom/eurom. Ekonomicke dopady sice na Zapad pridu a uz prichadzaju, ale jednak to nie je beh na rychlu trat, jednak netreba podcenovat Zapad v jeho schopnosti kopat plechovku pred sebou dalej a zvysku sveta, ktory stale potrebuje dolar/euro

  2. Hutiové zasáhli včera IL hypersonickou střelou. 2000 km za 15 min.
    Protivzdušná obrana IL raketu nezasáhla.
    Raketa prý dopadla do neobydleného území.
    SSA, prý největší technologická velmoc, dosud nemá funkční hypersonickou zbraň (nebo to tají).
    Nějací kozošukové, zalezlí v jeskyních, si to prý vyvinuli sami vlastními vědeckými pracovníky.
    Tak jo.
    Pohádky mám rád i k stáru.
    https://geopolitiq.substack.com/p/yemen-has-hit-israel-with-hypersonic

    nebo tady od The Guardian:
    https://www.theguardian.com/world/live/2024/sep/15/middle-east-crisis-live-un-worker-killed-by-israeli-sniper-in-west-bank-israel-reports-missile-from-yemen
    (je nutné se tím rochu prokousat, je to sumář za celý den. Dáse to přes vyhledávání na stránce, klíčové slovo je „Yemen“)

    1. Někdy stačí lehce naznačit. Jako takový přechod mezi „chytrému napověz“ a … , když dojdou nápovědy i pro ty úplně nejneobdařenější.

      1. Některé rakety nemají satelitní navádění, protože to se dá rušit.
        A určitě íránské, čínské nebo ruské rakety zcela jistě nepotřebují americké satelitní navádění, i kdyby jinak satnav používaly.

        1. myslela som samozrejme ruske satelity….a ze Kindzal toto potrebuje standardne. Ale tak ak je to mozne zamenit za nieco fixne, tiez nie zle……len u leteckych lodi nemozno zadat pevne koordinaty a pride mi to skoda, aby to trafilo more

    2. Přemalovaný Kinžál? 😀
      Někdo si na zkoušku pučil jednu z verzí Kinžálu či Iskanderu?
      A když to zafunguje, tak si jich koupí víc? 😀

  3. Ona ta odpověď vůbec nemusí být rychlá viz článek, ale dokonce ani ne násilná (i když by si to asi leckdo i v RF přál).
    EU+USA = necelá miliarda z 9 miliard lidí na Zemi, tedy menšina.
    V podstatě zdegenerovaná a rozmazlená menšina spotřebovávající asi tolik co zbytek světa.
    Spotřebovávající co nemá = dovážející, dnes již téměř vše.
    Společnost už nyní nesoběstačná a úpadková, vymírající (!).
    A předlužená k tomu.
    Sic agresivní, ale nemajíc sílu ani vypráskat za 20 let vopičáky z Talibanu, a nakonec potupně prchající z Kábulu. To viděl celý svět.
    ———
    Pro RF a Čínu také označovanou za nepřátelskou (+BRICS) je ideální postup:
    – zbavme se jejich dluhopisů a nechme je vymřít.
    – jestli budou něco chtít, pořádně je podojíme, USA pochopili a dojí také (LPG)
    – nakonec si to tam za babku koupíme, třeba, jestli si to v poslední křeči občanské války nerozflákají…
    A ono to už začalo.
    Už jsme pozadu (auta, reaktory, HDP, věda atd.).
    Ekonomika EU padá viz Mario Draghi (Stav ekonomiky EU je neutěšený, konstatuje..)
    Nemusí padat bomby, nemusí se střílet…
    Stačí si počkat, např. demografie ČR je za Fijalovy vlády obzvlášť tristní…

    1. „Společnost“ KoZa je úpadková plánovaně. Debilizace, inkluze, soustavná propagace perverzí, pašování krimigrantů, Zelený teror, to jsou organizované zločiny banksterstva a užitečných idiotů KoZa.
      Pokles porodnosti je důsledkem koronafašismu a opichu košer jedovatým Tfujzrem. Do party kazisvětských poskoků si tedy přidejte i ANOfert.

  4. Zástupce RF Vladimir Nebenzya v Radě bezpečnosti OSN:

    „Je vysoce pravděpodobné, že rozhodnutí o zrušení omezení používání zbraní dlouhého doletu k zasažení Ruska bylo na Západě již dávno přijato a nyní jsme svědky posledních kroků, jejichž cílem je legitimizovat toto rozhodnutí v očích veřejnosti.

    Z hlediska našich vztahů s Kyjevem se tím pro nás vlastně nic nemění – neonacistický režim dlouhodobě zasahuje naše území mimo bojovou zónu a provádí teroristické útoky proti civilistům a civilní infrastruktuře naší země. Právě naše vztahy se „západním táborem“ však budou těžce ovlivněny takovým potenciálním posunem situace kolem Ukrajiny. Pokud bude skutečně přijato rozhodnutí o zrušení omezení, bude to znamenat, že od tohoto okamžiku začnou země NATO přímou válku s Ruskem. Pak samozřejmě budeme muset přijmout příslušná rozhodnutí a západní agresoři ponesou následky.

    Naši západní kolegové se z toho nedostanou tím, že veškerou vinu přesunou na Kyjev. Jak víte, použití takových zbraní je možné pouze v případě, že máte přístup ke zpravodajským údajům shromážděným ze satelitů USA a EU. Ukrajina k tomu sama nemá ani nejmenší příležitost. Pouze vojenský personál NATO je schopen programovat provoz raketových systémů. V podstatě nejde o to, povolit Kyjevu používat zbraně dlouhého doletu k zasažení celého území Ruska, ale spíše o řízení úderů Západem. Je to ukrajinský nacionalista, kdo formálně stiskne tlačítko. Ale je vlastně jedno, kdo to dělá. Pokud by došlo k nějakým útokům na Rusko, NATO se stane stranou vojenské akce proti jaderné mocnosti. Myslím, že nemusím vysvětlovat, jaké důsledky to může mít.“

    https://russiaun.ru/en/news/13092024

    1. Tak je to ruská propaganda, ale ta logika je srozumitelná. Koneckonců, kdyby Rusové chtěli jádro použít na ukrajinském území i bez této poslední eskalace, zdůvodnění, které k použili Američané v létě 1945, je aktuální a k dispozici.

          1. Může. Třeba jenom tvrzení, že: „neonacistický režim dlouhodobě zasahuje naše území mimo bojovou zónu a provádí teroristické útoky proti civilistům a civilní infrastruktuře naší země. “

            1. Neonacistický režim- to je věc názoru. Nacionalistický určitě, ale jinak u režimu (ne někde dole mezi vojáky v jednotkách) nacismus nevidím.
            2. Dlouhodobě zasahuje území mimo bojovou zónu- S překračováním „starých“ hranic začali Rusové v Charkovské oblasti (Vovčansk)
            3. Teroristické útoky proti.. Ve válce?

            1. ad 1) Jasne. Tramove krize, hakenkrojcy, Azovy, Prave sektory, obdiv Bandery a podobnych typku… ne na Ukrajine zadnej nacek nejni.

              1. Re: jozka

                Jste určo zcela hloupý Jozka, protože jste si dovolil pozapomenout na velmi významného soudruha Šuchevyče.
                Ještě jednou něco takového a budete vyškrtnut z řad soudruhů žebrajících o věčné mládí, chytrost a krásu.

                  1. Re: JŠ

                    Až na tu předložku „z“ spojenou se sedmým pádem vás musím pochválit.

                    … jste mě nasral…, chválit Švejka…, to jsem to dopracoval…

                    1. Já nevím čím to je. Ať napíšu co napíšu vždycky je to blbě a přitom ať plácnu co plácnu, je to dobře. Možná bych měl tady v diskusi místo psaní jen plácat.

                    2. Re: JŠ

                      TAk ono především záleží, koho chcete plácat, po kterých místech jej chcete plácat a hlavně čím jej chcete plácat.
                      Pak se z vás může rázem stát buď přátelský soudruh, anebo odporné prase.
                      To je dneska hned…

            2. 1. Nacismus je na UA nejméně od roku 43, s ojedinělými přetržkami. Jediný bod, kde váhám, je datum, kdy se nacismus změnil na neonacismus. Jinak vám celkem jasně odpověděl Jožka.
              2. Uvedená skutečnost pravdivá bez ohledu na to kdo začal.
              3. Ano; dokonce (a zejména) i před válkou. Jeden z důvodů, proč válka začala. Kontrolní dotazy:
              – pomůže některé ze stran k vítězství, když vybombarduje nepřátelské školicí středisko plné mj. i zahraničních armádních spedialistů? Ano /Ne
              – pomůže některé ze stran k vítězství, když naslepo bombarduje nepřátelské paneláky na nepřátelském sídlišti? Ano /Ne

              Ale možná bychom měli začít definicemi – třeba co je to propaganda.

              1. Jak tam má to – ne nacismus, jen nacionalismus. Víme (tedy, měli bychom) ale, že vedle „co“ dělám záleží taky na „jak“ to dělám.

                Rusové v tom svém „jak“ nejsou právě přelíbezní, kromě jiného takoví gastarbajtři Tádžici by mohli vyprávět. Na ně je tam nahlíženo podobně, jako u nás dlouho právě na Ukrajince (na západě na nás atd.). Ale že jsou národ, o tom nemusejí pochybovat.
                Ukrajinci se ale především hledají. A to obtížně, protože skutečně vlastní historie mají poskrovnu. Kromě třeba Chmelnického, což je ovšem pouze protipolský odboj a světově znamená jen jakousi figurku kdysi kdesi, mají vlastně známějšího jen toho Banderu. Jinak nic moc, kdy navíc Banderovo „jak“ je obzvláště nechutný. A o nějaké vlastní Ukrajině coby zemi či dokonce státu škoda mluvit. Tak se jim to svezlo především do (bohatě dotovaného) antirusismu coby vše přebíjejícího „státotvorného“ vnímání. Kdy jen samotná tato zmínka je pro samozvané strážce demokracie, pravdy a zejména humanity (Čus, Foltýn, jak to de?) přímo toxická.

                To ostatní, tzn. ruskojazyčné menšiny, západní vliv apod., už je mnohokrát rozebráno, ta poznámka je právě k tomu ukr. „jak“ nacionalismu.

              2. Tak asi naposled ještě moje reakce na Vás:
                2) Jo, ale je pokrytecké si na to stěžovat, když Rusko zasahuje svými raketami ukrajinskou civilní infrastrukturu mimo válečnou zónu už poměrně dlouho.
                3) Kontrolní otázky: 1) ano 2) pravděpodobně ne, alespoň Hitler se zastrašováním civilistů bombardováním neuspěl. Ale asi se shodneme na tom, že sousloví „válečný terorismus“ zní dost divně, že?
                Ad 1) Nacismus na Ukrajině ano, (neo)nacistický režim za mě ne. Zelenského parta prostě jen jede v prozápadním kurzu, odpovídajícímu západoukrajinské nacionalistické tradici. Proti východní polovině vlastní země a jejím obyvatelům, kteří zcela přirozeně chtějí být s Ruskem zadobře.

                1. Nacismus na Ukrajině ano píšete, a kdopak staví pomníky válečným zločincům a pojmenovává ulice a náměstí jmény nacistických zločinců? To nejsou jednotlivci, případně nějaké skupinky idiotů, to je oficiální postoj úřadů a tedy i vlády. A tím pádem je to nacistická vláda, stejně jako v Lotyšsku. Copak to nevíte? A nebo spíše nechcete vědět, že?

                    1. Jak napsal Vidlák svého času : Bandera je ukrajinský Hitler. S tím výrokem se ztotožňuji.

                2. ad 2) Rusko zasahuje na UA právě tu civilní infrastrukturu, která je použita jako krytí/maskování vojenských objektů, osob, materiálu – což je válečný zločin.
                  ad 3) Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.
                  ad 1) Prozápadní kurz lze stručně shrnout takto: co je proti Rusku, je dobré – i nacismus.

                  A tady je ta ruská propaganda – tak uvidíme:
                  https://aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=11&p=402823&sid=4327c12b4e86ec0cb1d4a9bd0b1590f2#p402823

                  Další dávka ruské propagandy v PL:
                  https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Svedectvi-jak-se-v-Kyjeve-delal-Majdan-Sto-obeti-pak-bude-Zapad-reagovat-761645

              3. Velkej problem Nato, je hodne generalu z kazdy zeme ,
                tech statu je hodne taky.
                Kazdej general ma nejmin 20 poskoku ,tlumocniku, poradcu, asistentu, sekretarek, komorniku ,pucfleku , zkratka moc.
                Takovy stada se nekam pohnou a se to neutaji..
                Ted je velka nutnost se poradit ve valce jak vyhrat na rusa.
                Ale jakmile se sejdou, uz rus na ne vlitne s raketou.
                To ted jim v mensim dela kazdej den…A bez toho nic nejde.

      1. Rusové asi pořád nechtějí použít jádro. Jen říkají, že ta hra na proxy konflikt se dá hrát vocaď pocaď. NATO si už teď celkem bez problémů s vlastní bezpečností střílí do Ruska z ukrajinského území. Obě strany si při tom otestují techniku a taktiky tak, jak by to žádné spojenecké cvičení v přátelském duchu nikdy nedokázalo. Teď to ale začíná vypadat, že Západ pod tím krytím chce zahájit skutečnou válku. Rusové na to říkají, že pokud by se to mělo hrát takhle, tak už jim to nestojí za předstírání proxy konfliktu a berou to napřímo. Pořád je ve hře daleko víc možností než atom. Může to být konvenční útok – ale už kdekoli v NATO, kam dosáhnou. Lodě jsou na moři, rakety z Kaliningradu svým doletem pokryjí celou Evropu. Je to na těch, kdo rozhodují za KoZa, jestli se chtějí do té hry „tit for tat“ pustit.

        1. Myslím, že ještě před tím, než že Rusové řeknou, že nebudou už hrát na proxy a začnou to brát na přímo, říkají teprve, že už je dost důkazů o zapojení NATO, pro svět neviditelných a ospavedlnitelných v OSN.

        2. Těžko říct, jak odpoví. Jedna z možností by byla urychleně vyřídit Ukrajince, což by směřovalo k tomu taktickému jádru. Druhá možnost je vysvětlit- třeba z toho Kaliningradu- občanům Evropské unie, že svou podporou Ukrajině ohrožují i své rodiny. Pak máme nějakou akci přímo proti USA a poslední- neudělat nic a pokračovat v nekonečném dobývání Časyv Jaru.

      1. Nebenzya nežádá RB OSN aby za Rusko něco řešila. Nebenzya jen dává na vědomí, co se děje a že Rusko si to vyřeší dle své úvahy. Aby věděli a nedivili se, pokud k něčemu dojde.

        1. Dneska je takovejch nebenzju asi miliony,organizaci na kriceni na nas taky
          a kazdej a vsichi krici jeden pres druhyho.
          Proc za to maj lidi platit este v miliardach usOSN.
          Ta je nam platna a vod zacatku , jako mrtvymu zimnik.Nebo jako spatnej vtip.
          A miliony mrtvejch si ten OSN zimnik koupili a na co.
          Aby treba v OSN usaci dali vsem na vedomi a co se deje ,kdyz zacali valku
          treba na Vietnam..A ze si to resi …Aby vedeli a nedivili se …

    1. má kam dodávat, na Evropu se může vykašlat.
      Kdo ale dopadne jako náš ohromný a silný strom,
      který však stál na hliněných nohou
      a zřítil se?
      Kdo ví. A jaké škody zřícením napáchá,….

  5. Norsko ani zdaleka nezasobuje celu europu, nato nema ten norsky plynovod dostatocnu kapacitu. Je to skor len marginalny doplnok. Takze dalsia fontana v severnom mori asi nebude.

    1. Re: zlokot

      Akce podobného rozsahu znamená moc práce, značná rizika a efekt nula celá nic.
      Neboli souhlas.

    2. Samozrejme Norsko dodava do Evropy jenom cast spotrebovaneho plynu. Ale je to cela ctvrtina evropske spotreby (mimo Rusko). To nahradit by byl velky problem, ceny by letely nahoru stejne jako v roce 2022

      1. Ceny letí nahoru bez ohledu na plyn. Tůdle jsem si chtěl koupit Míšu za dvě koruny a nic takového prý nemají. A eskymo za korunu, jak by smet.

  6. Spousta dobrodružných knih pro mládež, zejména v době mého prvního mládí, byla o tom, že chamtivost zaslepuje, oslepuje.

    Na tohle naučení se nějak pozapomnělo.

    1. Od doby vaseho mladi se toho hodne zmenilo.

      V dobe meho mladi to bylo presne naopak. Verejne se k tomu priznal hvezdne obsazeny Hollywoodsky trhak slavnou vetou „Greed is good“.

      https://www.youtube.com/watch?v=VVxYOQS6ggk

      Kdyz se film se dockal pokracovani, tak na nej chodili makleri z Wall Street i odjinud skupinove a stylove obleceni do 80. let.

  7. Vždycky jsem slýchal: „Jednoho krásnýho dne… Dneska by to šlo.“ Nemám zimu rád a léto bylo letos krásné … a nic. Tak nepřekypuji optimismem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *