19 září, 2024

Voják IDF odhaluje: Izrael používá Palestince jako lidské štíty

Izrael popisuje svou armádu jako „nejmorálnější na světě“. Nyní voják IDF odhalil, že izraelská armáda používá civilisty v Gaze jako štíty. Mnoho vojáků IDF si prý „užívá“ zapalování domů v Gaze.

Obr. Protiprávní: Nedatovaná fotografie izraelského vojáka z pásma Gazy, která má ukázat, jak jsou palestinští civilisté unášeni armádou jako ochranné štíty. (Breaking the Silence)

Západ zatím Hamás obviňuje, že využívá civilisty v pásmu Gazy jako lidské štíty. Drží se tohoto příběhu, aby ospravedlnil izraelskou genocidu Palestinců izraelskou armádou. Nyní izraelský voják v rozhovoru pro FAZ prozradil, že metodou izraelské armády je používat během operací civilisty jako lidské štíty

Byl prvním vojákem izraelské armády, který byl ochotný otevřeně hovořit se skupinou zahraničních novinářů o porušování mezinárodního práva v Gaze – zejména o praxi, která se stala veřejně známou teprve v posledních týdnech. Aby byla zajištěna bezpečnost vojáka, jeho jméno a podrobnosti o lidech, místech a datech, které uvedl v rozhovoru s FAZ (Frankfurter Allgemeine), musí zůstat utajeny.

Vojákovy zprávy dokazují cílené využití civilistů v operacích IDF: Jednoho dne na jaře k jednotce přišel důstojník a přivedl s sebou dva Palestince. „Řekl nám, abychom je vzali s sebou do útoku příští ráno.“

Výraz „lidské štíty“ nebyl použit, ale bylo tomu tak. Už dříve slyšel zvěsti, že Palestinci jsou nuceni procházet domy nebo tunely, aby chránili vojáky před nástražnými pastmi nebo léčkami. Bylo to den před velkou operací, říká. Oba Palestinci měli svázané ruce a zavázané oči. „Ptal jsem se, jestli to jsou teroristé,“ říká. Odpověď byla, že ti muži měli něco společného s Hamásem. Něco ohledně 7. října. „Ale nevypadali jako teroristé,“ říká voják. Jednomu bylo pouhých 16, druhému dvacet.

Izraelská organizace „Breaking the Silence“, která řadu let shromažďuje výpovědi vojáků o porušování zákona, nyní zdokumentovala několik přímých i nepřímých svědeckých zpráv o této praxi. Do organizace také unikly fotografie, které prý ukazují, jak jsou palestinští civilisté nuceni izraelskými vojáky, aby se účastnili jejich operací.

Noviny Haaretz před pár týdny s odvoláním na vlastní zdroje v armádě uvedly, že o této praxi vědělo i vyšší vedení – podle obsahu výzkumu byla ale zjevně mlčky tolerována.

Voják IDF řekl FAZ mimo jiné o tom, jak byly bez rozdílu zapalovány domy v pásmu Gazy. Mezinárodní humanitární právo zakazuje ničení civilních budov bez vojenských důvodů. Na sociálních sítích je ale řada videí, na nichž jsou izraelští vojáci chlubící se tím, jak bourají nebo vyhazují do povětří domy na druhé straně fronty. U vyšších budov to není jednoduché. „Nemůžeš jen tak zapálit jedno patro a pak všechno shoří.“ Musíte zapálit každé patro, odshora dolů. Nejmenovaný voják IDF dále řekl, že se úkolu ujali ti vojáci, kteří si to „užívali“.

https://www.faz.net/aktuell/politik/krieg-in-nahost/israel-nutzt-palaestinenser-als-menschliche-schutzschilde-sie-waren-nur-zivilisten-19975608.html

31 thoughts on “Voják IDF odhaluje: Izrael používá Palestince jako lidské štíty

  1. Tak schválně:
    Ale považovat za „civilisty“ židovské obyvatelstvo v Palestině, z nichž valná většina židovské teroristy i genocidní metody armády podporuje a spousta ne-členů armády (I“D“F) se nějak na teroru proti Palestincům podílela (krásná paralela s I. Republikou, kdy spousta „slušných“ Sudeťáků nebyli henleinovci, ale zhusta s nimi sympatizovali a pomáhali jim, je očividná), není nic jiného než trik na čtenáře.

  2. 🍥úkolu ujali ti vojáci, kteří si to „užívali“

    Dědičné postižení nadlidí. Jejich z Boží vůle milostivá vrchnost dbá o blaho Palestinců a jiných gojimů, přesně podle Talmudu. Mezinárodní právo je jen mrkev pro gojimy.

    1. Celkem 6x použito slovo „štíty“, 5x použito slovní spojení „lidské štíty“.
      Generální židobijka České republiky, paní Kunšteková, ta ví dobře, jak na to. Má dobrou školu.
      Goebbels taky v rádiu opakoval skoro každodenně „ein Volk, ein Reich, ein Führer“ a ono se to v Německu uchytilo, jako na potvoru hned po obsazení Sudet.
      Všiml jsem si sám, ale dost pravděpodobně si všimli i další lidé, že v průběhu 20.století dopadli všichni, kdož takto či hůře vystupovali proti židům, velmi špatně.
      Paní Kunšteková, Vy máte obrovské štěstí, že si nás, Čechů Izraelci dosud velmi váží – za tu těsně poválečnou pomoc, bez které by dnes Izrael nejspíš neexistoval.
      Vás budou považovat nejspíše za místní úchylku, zfanatizovaného blázna, kterému netřeba věnovat pozornost, teoreticky Vám tedy nic nehrozí. Teoreticky.
      Zkuste přitvrdit, pár takových „tvrdších“ článků pošlete do Haarecu, nebo Jerusalem Post, oni Vám je otisknou, jsou to vcelku demokratické noviny. A pak uvidíme, kdo je tu skutečný hrdina, nebo kdo jen jako zakrslý ratlík štěká za plotem, aby na sebe upozornil.
      Paní Kunšteková, tento Váš konkrétní článek není nic jiného, než primitivní židobijecká slátanina, horší kterékoliv Goebbelsovy. S jednou rozmazanou fotkou – to i ten Goebbels to míval v novinách líp vyfutrované, než Vy.
      Budu velmi rád, pokud se pod tímto článkem rozběhne nějaká smysluplná diskuse, ale popravdě – neočekávám to.

      1. I kdyby Zidi jedli k snidani nemluvnata, tak vy je tady budete obhajovat.

        Budete pri tom vzyvat amtisemitism a popirani holocaustu a vyhrozovat autorum.
        To delali Nemci a pak taky komousi. Vybarvil jste se pekne.

        Jinak k tomu, co pise autorka jste se vubec neobtezoval vyjadrit, misto toho jste podle zautocil na ni.
        Dalsi odporna praktika.

        To, co autorka popisuje, je davno verejne zname, spoustu dukazu dali na TikTok sami izraelsti vojaci.

        Dobre, ze znate Haaretz, protoze tam o tom psali taky, a ne jednou. Doufam, ze jste jim napsal, ze jsou proti Goebblesovi uplni zabari.

        Zidum delate uplne stejnou sluzbu, jako Foltyn & spol. kdyz maluji Ukrajince na ruzovo.
        Lidi nejsou tak hloupi, jak si myslite, a informace, ktere tu demagogicky popirate si umi najit i overit.
        Pak jste tu za nacistu a lhare, nic vic. Ale to je jenom vase volba.

      2. Teco nas zase ubiji svoji tupou blbosti , ale neunavou ,sproste nadava a ted este vyhrozuje. Foltynuv terorizujici podbagr. To je davno jasny.

      3. Pokud neumíte než hloupě urážet, měl byste chytře mlčet.Opravdu nepíšu pro Frankfurter Allgemeine.Agresivita vás a vám podobných ukazuje ubohost nekritických příznivců Izraele.

  3. Kdokoliv řekne o izraelské armádě či o židech jakoukoliv špinavost, toho mají určití lidé zapotřebí roztrubovat po všech koutech. A někteří naivnější lidé tuhle špínu rádi poslouchají.
    Ono se to hezky poslouchá, člověk si při tom připadá tak nějak „lepší“.
    Raději nevzpomínat, co dělají právě teď ti zbývající unesení rukojmí v Gaze. Jejich utrpení vytěsnit ze své mysli je pohodlné a snadné.

    1. „co dělají právě teď ti zbývající unesení rukojmí v Gaze“
      ktere unesene mate na mysli – ty co pozabijeli izraelci v ramci bombardovani hamasu, nebo ty, co jeste pred unosem postrilela sama izraelska armada v ramci frendli fajr? tak ti uz nedelaji nic, natahli brka

      1. Myslím ty, které už přes rok drží jako zajatce arabsky hovořící muslimští teroristé v Gaze. Chápu, že se někteří lidí chtějí tvářit, jako kdyby takoví lidé neexistovali, ale tito židé jsou oběti a celý svět se tváří, že jako nic.

        1. A co pro jejich osvobozeni dela zidovsky stat? Myslim jako kolikrat odignoroval nabidku na vymenu zajatcu? Dyt 1 zidovsky zivot stoji vic milion palestinskych, viz Shalit, nebo uz ne?

          1. Také mě trápí, že izraelští představitelé nedělají víc pro návrat rukojmích, neboť se domnívám, že VŽDYCKY se dá dělat víc. Jsem jen obyčejný člověk, co si pyšně myslí, že se dovede vcítit do situace někoho, kde trpí mnohonásobně víc.
            Ale považovat za „civilisty“ Arabské obyvatelstvo v Gaze, z nichž valná většina muslimské teroristy podporuje a spousta ne-členů HAMÁSu se nějak na terorou proti židům podílela (krásná paralela s I. Republikou, kdy spousta „slušných“ Sudeťáků nebyli henleinovci, ale zhusta s nimi sympatizovali a pomáhali jim, je očividná) není nic jiného než trik na čtenáře. Např. si vzpomínám, jak se jednomu, myslí Rusovi, ani ne židovi, povedlo utéci ze zajetí a milí „civilisté“ ho udali Hamásu. Nepřežil.

            1. Valna vetsina Cechu taky podporovala Gabcika a spol.

              To byli ti, kdo bojovali se zbrani proti okupacni moci.

              Nemci se pak mstili celemu ceskemu narodu, a tvrdili to, co vy.

              Jinak si zjistete kolik tisic palestinskych rukojmi drzi Zidi ve specialnich veznicich. Cele roky, bez obvineni, bez soudu, bez pristupu k advokatu.
              Na Palestince tam totiz maji jine zakony, jine soudy a jine tresty, nez pro Zidy.

              Tomu se mily pane rika apartheid.

              Hodne tech rukojmi jsou nactileti a ty specialni veznice nikdy uz neopusti. Duvody si urcite domyslite sam.

              1. Jediné speciální zákony, které mají, jsou zákony Arabské Autonomie, jíž ovládá hnutí Fatáh, které se brání uspořádání voleb, aby nebylo vystřídáno. Podle těchto zákonů soudí Arabové, kteří žijí na autonomních oblastech. Židé se do atonomie soudů nepletou. Např. Arabové mohou odsoudit a popravit své spoluobčany za domnělou kolaboraci s Izrealem (např. když se místnímu šejchovi hodí něčí dům). A Izrael ten soud respektuje.

            2. Také mě trápí, že izraelští …

              Od toho mate zed narku, nebo jestli nakou nahodou pisete z CEZka, tak je k dispozici lamparna

            3. Velka cast zidu na celym svete spolu s ostatnim lidmi na svete ,protestuje denne
              proti zlocinum genocidy v I. Mezinarodni soud vo tom rozhodl a jasne urcil.
              To neni zadnej vymysl a nikoho.
              Posledni demonstrace v I. se zucastnilo 600 tisic lidi. Tecnacista zase vyskocil
              z kanalu vidi jen p.K. Chce pro Foltyna vyprovokovat reakce ,tady.
              Pac je zaplacenej a nenavistnej fizl. Si sjedte jeho reakce na diskutujici…
              A vzdycky byl.
              Pocet obeti civilni populace zidu a palestincu a jejich deti .mluvi jasne.
              Hamas ,pisou je zaplacenej vod I. vlady , aby rozstepil odpor palestincu.
              Americky devce oznamili media , prijelo na navstevu do I. a vojak ji chladnokrevne odstrelil jako psa. Nebyl to palestinskej terorista..
              70 let meli na to urovnat vztahy a zit normalne..

        2. Povykládejte to rodinám těch asi 8500 Palestinců, které židé unesli a drží je v pouštních koncentrácích. Vč. cca 500 dětí.

          S „chudáčky židovskými civilisty zajatými krvelačnými muslimy“ už po tom, co náckové páchají v Gaze a na ZB, těžko někoho dojmete. Na to měl obernácek Netanjahu čas tak do ledna. Od té doby je jasné, že mu jsou nějací „rukojmí“ zcela u zadele. Zejména po tom, co jich „nejmorálnější armáda světa“ nejméně 6 povraždila při propouštění ze zajetí.

          1. Prosím vás, neskákejte na vše, co se vysíláý v televizi. Já se pamatuji na snahy přesídlit do Čech sirotky ze Sýrie, načež se ukázalo, že jde o lidi, jimž bylo cca 17-18 let, anebo to aspoň tvrdili a zjištění pravého stavu věci se tvrdě bránili.
            Teenager házející kameny na projíždějící auta opravdu NENÍ dítě ale potenciální vrah. A ne jen potenciílní. Už takhle arabská mládež v izraeli několik zcela neznámých lidí zabili.

  4. Autorka

    Popsala jste standardní metody boje, jaké se používají všude jinde na světě.
    Čímž nechci tvrdit, že to je v pohodě. Asi moc ne, ale my s tím nic nenaděláme a metody izraelské armády výrazně nevybočují z jakéhosi hnusného normálu.

    1. Uved geeenialniii pouckari metod , nekonecnyho poucovani , zakladni informace a podrobnosti priklady toho tvrzeni.
      Ktera armada kde a kdy. Pouziva.“Metody vyrazne nevybocuji“.
      Jinak jen blabolis prechytrale „standartni “ a nahodily kecy.
      Az ses potom z ty vlastni prechytralosti uplne normalne vydrenej.
      Co je „jakysi hnusny normal“. Jak muze bejt neco normalniho hnusny..
      Kdyz se narodi normalni dite tak nemuze bejt hnusny zaroven.
      Mas polehcujici okolnost , ze nejsi dochtor a nebo este profesor.

        1. Co že tak starý příklad „běžných“ metod? Na UAruině nic? Ani Ukropi neposílají civily procházet nástrahy. Cucáš si hovna z prdele, kuřpejze.

        2. Tak jinde ve svete , jake se pouzivaji , ale jenom pred 1o lety v Jugoslavii .
          Este primitive se tady snazis , rozhodovat..
          Sproste a samozrejme s tvym „standartnim hnusem normalu “ ,
          tobe vzdycky a bohate vlastnim a skoro v kazdym prispevku .
          Sem te chtel jen , na to upozornit.

      1. Paní, vy tady dáváte naroveň zločince a oběti. Tohle mi připadá jako „spravedlnost“ základní školy, kdy třídní sígr si začne a mlátí ostatní a ti se dají dohromady a vrátí mu to. Načež přiběhne hysterická úča a začne vykřikovat, že šikana. A nakonec to dorazí argumentem, že „tebe jsem viděla a jeho ne“. A všichni víme, že tyto soužky pančelky vidí především to, co vidět chtějí.

        1. Nepletete si nahodou pojmy s dojmy?

          Jsou to snad Palestinci, kdo zavrel Zidy na 70 let do koncentraku a jeste se tim chlubil?
          Okupuji snad Palestinci Zidum jejich zem?

          Podivejte se na OSN uznane hranice Izraele a pak na ty, kam az se rozlezli ti jejich osadnici za pomoci armady.

          1. Do jakého koncentráku? Arabové mohou Gazu klidně opustit. Však je po světě rozeseto Arabů jen z Gazy možná víc než židů. Že Egypt o své pobratimy nestojí je věc druhá, neboť majá se sesterskou teroristickou organizací místního maistreamového Hamásu své zkušenosti. A nestojí o další.

        2. Úplně přesně, broučku. Třídní sígr mlátí v Palestině v Gaze i na Západním břehu, v Libanonu, v Sýrii, V Iráku, zkouší v Íránu. Ostatní se zatím dohromady nedali, ale sígr občas dostane přes prsty a v tu chvíli hysterická úča otevře oči a začne vykřikovat, že antisemtínizzzsmusss! A ano, všichni už dlouho víme, že tyto soužky pančelky vidí především to, co vidět chtějí. Dokazují to i tady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *