19 září, 2024

Páni světa…

Když se Ondra Dostál stal europoslancem, tak se ho (tuším) na Parlamentních listech ptali, jestli se tam v Bruseli neodrodí, jestli ho tam nenaočkují a za pár let bude říkat něco úplně jiného, než co říká teď. On na to odpověděl, že slabší povahy v Bruselu zblbnout mohou a musíte mít skutečně nějaký étos v sobě a musí být dost pevný, jinak vám tam nainstalují ten svůj.

Teď už vím, jak to myslel.

Když přijedete do té budovy (ona není jedna, je jich několik propojených), tak máte pocit, že svět je ještě v pořádku. Danuše Nerudová tady chodila jak v Jiříkově vidění. Je to sice obrovský konglomerát, ale je stavěli to už jako parlament, takže je to rozhodně přehlednější než třeba česká poslanecká sněmovna. Náměstíčko vedle je upravené, kafe je tady levnější než v Praze, když jdete platit, můžete klidně nechat tašku s věcmi na venkovním stolečku… Molenbeeck je až o něco dál.

Limuzíny vyjíždějící z garáže jsou velké, drahé, naleštěné… a elektrické. Všude je vidět, že tady se na ničem nešetří. Veškerý personál je usměvavý, úslužný a snaží se vám doopravdy pomoci. Je úplně jedno, jestli na vás doma nějací Moravcové či Jakubové Železní řvou, že jste komunista, který osobně zavraždil Miladu Horákovou, tady dostanete příslušnou všemocnou kartičku a pokud ji máte, tak se k vám chovají jako k pánovi. Ze všech koutů tady na vás kouká, že tady se rozhoduje o osudu superstátu, který má víc obyvatel než Spojené státy a ještě vlastně docela nedávno byl i největší světová ekonomika. Oni se tady ještě všichni tváří, jako by to tak bylo i teď.

Je vlastně strašně jednoduché, být „zkorumpován.“ Jsou tu dobré platy i na belgické poměry. Všichni zaměstnanci evropského parlamentu mají velmi silné odbory, každý tady má spoustu práv a konzumuje spoustu výhod. Ondra teď přijímá další asistenty i spoustu stážistů… pohovory probíhají a to byste nevěřili, kolik lidí při nich naprosto souzní s politikou STAČILO! a nemají s ničím žádný problém.

Existují tu úřednické definitivy a je strašně dobře, když se s nějakým takovým úředníkem znáte. Protože ví OFF – o fšech fšecko. Jednoho takového mám o kancelář vedle a tak jsem se s ním byl podívat na místo, kde to všechno vzniká – do kavárny Mikimaus. Hlasování a zasedání je až to poslední. Každé kvalitní eurozvěrstvo vznikne dohodou (a nebo hádkou) u stolečku s kafem.

Za takových okolností je strašně snadné se vyděsit nad spletitostí problémů a těžkopádností celého legislativního procesu a prostě na to rezignovat s tím, že se vlastně nedá nic udělat… jako to udělali Mach a nebo Blaško. Ale klidně u toho můžete mít pocit, že jste pánem světa, protože kolem vás vše vypadá nablýskaně, jste v centru dění, zajímají se o vás novináři, do práce není daleko, výplata přichází přesně jak hodinky… kdo je patřičně konformní, ten velmi snadno získá pocit, že je pan Někdo a zparchantí. Pokud přijde Danuše Nerudová, tak úsměv od Leyenové je přesně ta správná nádivka do prázdné hlavy.

Druhá varianta je zatnout zuby, pochopit, jak se ty zákony dělají a pokusit se tomu ubránit a sem tam i něco dokázat. Ale to je velmi nevděčná práce, která vyžaduje hlavně zicflajš a příslušnou náturu. Je snadné vlézt do velké frakce, kde mají na všechno lidi, užívat si záři reflektorů a hlasovat naprosto správně podle frakce a zároveň vůbec nevědět, o čem hlasujete. Být v malé opoziční frakci (nebo být nezařazený) znamená, že nějak ustojíte tu smršť písmenek, co se na vás neustále valí a vyberete z toho to, kde máte šanci něco zvrátit.

Každý den vás tady zářivá světla i pohodlná kancelář vábí, abyste se na to vykašlali. Abyste si našli velkou frakci, dostali od ní ještě další peníze na ještě víc asistentů a ještě méně museli pracovat. Abyste využili čas, prostor i techniku nikoliv na prezentaci evropské politiky, ale na prezentaci sebe, jak jdete z posilovny a jíte hranolky u nejstaršího stánku s rychlým občerstvením v Belgii. A když vás do velké frakce nevezmou, ještě pořád nemusíte dělat nic.

Těch, kteří tuto kombinaci tvrdé nezáživné práce a příslibu pohodlných prebend ustojí, těch není mnoho. Je mnohem snazší tady nosit foltýnovské tričko Fuck of Putin (že, Luďku? – už jsem ho potkal), než se prokousat jednáními ve výborech a stovkami a stovkami pozměňovacích návrhů.

Naopak, získat tady pocit, že jste pánem světa, že všemu rozumíte a od všeho máte klíče, to je velmi velmi jednoduché.

Tento článek nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

122 thoughts on “Páni světa…

  1. Medajli mi nedajli tak mám dryčko. To jsem statečný a chrabrý BruSSel-Lee. Tyto améby lehce propadají sebeklamu o svém výsostném postavení a veledůležitosti na planetě zemi. Měli by však vědět že pěstění a hýčkání ega mentálních lokajů není nikdy zadarmo.

  2. Páni světa v nobl prostředí….které jim ZATÁHLI permanentně politickou pakáží okrádaní DAŇOVÍ POPLATNÍCI…mnozí z nich nemají na energie, tak tak vychází z těžce vydřeným platem, který je pro ty parazity a škůdce na bruselském Olympu jenom směšným kapesným!

  3. Události posledních měsíců:
    Orbán objíždí se svou agendou světové státníky
    Fico v čele Slovenska
    Fico i Trump zázrakem Božím přežili vražednou střelbu atentátníka
    Nora vykopnuta z České televize
    V Německu zahájila Afd spanilou volební jízdu
    Ukrajinští vojáci ( Bůh s nimi jako i s námi ostatními lidmi hříšnými ) sledují od Kurského oblouku nerušený postup ruských jednotek Ukrajinou

    Vidlák trojským koněm v Europarlamentu !

    Ať se daří a dobře rozvracejte !

    Věci vezdejší už se nezdají tak beznadějné.

    1. Mne pobavil ten vyber. Pred chvili farmar a ted zase novinar.
      Zadnej vobyc , ted bruselskej , z davu profesionalnich politickych novinaru,
      prave zemedelec , chovatel a reznik prasat , vybranej..
      Znalost nemciny ,absolutne rozhodujici.
      Na informace pro nas, zalezitosti nezemedelsky politickych ..

  4. Spousta plytkých řečí. Hejtuje se vrchnost, která žije stále z poddaných. Jména se stále opakují, to asi kvůli vyhledávači, jíst se to nedá, statistické křivky z toho asi nějaké budou, ale křivé, zavádějící. Do budoucna asi bude výhodnější koupit si nějaký literární algor-rytmus, po kterém se všichni místní blboni rozbrečí a budou volit všechny cizí plechovky a cizí sklíčka a budou ještě mocnářům líbat ruce, nohy, co je potřeba.

  5. Ano, lesk a sláva, pocit nadpozemšťana , to nejeden europoslanec zblbne a nemusí být zrovna z české kotlinky. Krásně to bylo vidět u europoslanců za ANO , Telička, Jourová, Charanzová a další europoslanci nejen za ANO. Ty platy a doživotní renta, to opravdu duševního nuzáka usměrní tím správným směrem.

    Přeji Vidlákovi , aby měl bystrý úsudek jako doposud a nezapomněl na svoje kořeny a předsevzetí, to pozlátko v Euparlamentu je opravdu lákavé.

  6. „tričko Fuck of Putin (že, Luďku?“ – Zdechlovský je buzerant ? Obávám se, že jeho láska nebo sexuální touha zůstanou neopětovány.

    1. Zdech není Luděk. To bude ten … nývlt … ne, nýdrc … taky ne, že jo … jo, nýdrmajr. To je sice běžný top09ný zmrd, nicméně hádal jsem mu o ždibec vyšší úroveň, než je obvyklá pro vepřoryjce, hilšery nebo ty kreativní zdolávače závor na přejezdu, co by rádi do Senátu. No, nemá ani tu.

  7. Ty myšlenkové pochody určitých tvorů, to je neskutečný masakr. Z debaty.
    Honza Čech
    Zakázat Vidlákovi vstup do budov Evropského parlamentu. Není poslanec, tak by to nemusel být problém.

    Odpovědět
    Eliska Sebkova
    Honza Čech
    Ale asistent poslance tam snad smí?!

    Odpovědět
    Karel Urban
    Honza Čech
    A ti ostatní demokraticti asistenti tam budou .mít vstup povolen i s ochrankou

      1. Nejsi zlý na podělance, jsi zlý na nás. Jejich podělané názory propaguješ, naše názory vymazáváš. Ještě řekni, že to tak není.

    1. V každém režimu, podle západních hodnot takové osoby tradičně označovat žlutou páskou na rukávě s nějakou hvězdou. Po čase ještě číslo na zápěstí. To přece umíte, vy libodemo fašisti.

  8. Vidláku, gratuluji, našel jste výbornej šolich. Práce žádná, s Ondrou se tam – kromě uklízečky – nikdo nebude bavit a Vy nebudete rozumět ani těm uklízečkám. Uděláte pár foteček a kapříci připlují. Bejt u lizu je velmi vlastenecké!

    1. Až na to, že Ondra umí česky, Slovákům rozumím a Němcům také. Jsem tam od toho, abych komunikoval Ondrovu práci, jeho hlasování a tak podobně. Nejsem tam od toho, abych mu připravoval podklady pro jednání ve výborech.

    2. No víš onanyme, tobě přijde zcela v pořádku, abychom my platili daně a různé poplatky a tví oblíbenci je rozkrádali, živili z nich různé Moravce, rodinně klany Nerudů a Fialů, rozpouštěli je do dozimetrů a podobně. Tak teď alespoň z části našich daní budou placeni zástupci, které jsme si zvolili a jejich aparát, který si oni vyberou. Tvoje závistivé výblitky, které na tom nic nezmění, jsou jen k smíchu. A neboj, přijdou další volby a bude hůře. Pokud si myslíš, že lepševiky udrží u vlády spojenci, tak se podívej na výsledky voleb v jiných zemích EU, ale pozor aby tě z toho nekleplo.

    3. Fakt už dnes pozor na tu závist, broučku. Já vím, ten pocit sesmolit něco i bez lepíku dokážu empaticky pochopit, ale takhle popatnáctý za odpoledne už to není ani moc zábavný. Zase až zítra, ju?

  9. Vidlák promine, ale mám jednu aktualitu.
    Český rozhlas se stal už zcela zřetelným dezinformačním médiem. Barbora Tachecí, to je ta paní, co byla před pár lety internována v Bohnicích, prohlásila, že v posledních 100 letech máme s Ruskem jen špatné zkušenosti. Rád bych tímto panu René Zavoralovi, řediteli Českého rozhlasu připomněl, že Rusko bylo v 1. světové válce spojencem Anglie, Francie, Itálie a Spojených států v boji proti Německu a Rakousko-Uhersku. Kdyby Rusko nezřídilo na svém území české legie, tak by Wilson nikdy nepodpořil autonomii pro Čechy, která se pak zvrtla v samostatné Československo. Kdyby Rusko nepřispělo velkou mírou k porážce Rakouska-Uherska (a přitom se zničilo), tak by žádné Československo nikdy nevzniklo. Kdyby Rusko, spolu s dalšími 14 svazovými republikami nepřispělo rozhodující měrou k porážce Hitlera, už by ve Střední Evropě žádní Češi nebyli.
    Takže, pane René Zavorale, řediteli veřejnoprávního Českého rozhlasu, uděláte si ve své veřejnoprávní instituci pořádek?

    1. Pepo, Pepo, ten čas letí a letí, Velká válka a legie v Rusku to je minulost starší více než 100 let.
      Ze SSSR jsme před válkou koupili dokonce licenci na bombardovací letadla SB 2, sami jsme něco tak moderního nedokázali vyvinout.
      Za II. světové války nám SSSR, tedy hlavně Rusové našim jednotkám dokonce povolili i anglické uniformy. Po válce vynášeli naše satelity, ba i kosmonauta.
      Tak Barborka Tachecích zase září 😊. Po té zmíněné hospitalizaci ji nikdo nebere vážně.
      Pokud se nezměníme, tak v poválečné Evropě budeme velkým otloukánkem, všichni se na nás budou hojit. Je takový tisíce let starý hřích vše špatné hodit na jednu oběť a tu pak rituálně zničit. My jsme na to ideální.
      Jo, a s tím zničením monarchie si nezahrávejte. Dračí sémě se uchytilo a články adorující úspěšnou monarchii řízenou laskavým císařem pánem přibývají. Praha by dokonce ráda náhradou za pomník Koněva obnovila pomník Radeckého.
      Jak jste to psal, Bohnice – to je ono!

  10. Vidláku,
    článek OK, dobrý.
    Ale mám problém s jeho titulkem, názvem.
    „Páni světa“!
    Možná, že v hlavách některých je to tak zakódováno, ve skutečnosti ani náhodou.
    Realita je taková, že „pány světa“ dosud /už asi dlouho ne/ jsou Američané. Ať se nám to líbí nebo ne. Ti Američané, kterým se v hantýrce vzniklé v době operace Spojenecká síla a „humanitárního bombardování“ Bělehradu a jiných jugoslávských měst začalo říkat „Pindosové“ – https://blog.idnes.cz/kondakov/proc-americane-jsou.Bg14092321
    V užším slova smyslu se ale výrazem Pindosové má na mysli vedoucí státní elita USA.
    Od slova „pindos“ je poté odvozeno označení slouhů státní elity USA = „podpindos“. https://www.konceptualcz.cz/pindos-a-podpindos
    Chápete, co tím chci říct?
    To, co Vy nazýváte „páni světa“, ti, co si o sobě myslí, že jsou „ŘEDITELI Evropy“, jsou ve skutečnosti jen „slouhové státní elity USA“.
    Podpindos, „podpindosníci“ /jak je důvěrně pojmenovává V. V. Pjakin.

    Je to ale jen můj názor, který nikomu nenutím, každý ať je přesvědčen o tom svém.

      1. Může být.
        Může to být vykládáno i jako ironie nebo dokonce sarkasmus /v těchto případech by tam ovšem patřily uvozovky/.
        Ale nedbám.
        Protože to nic nemění na obsahu mého komentu.

    1. ad Lex (19:40)
      Chápu nadpis dílem jako ironii, dílem jako popis „nesnesitelné lehkosti“ opulentní nonstop hostiny zvoucí vybrané jedince původem „z plebsu“ k podílu na hédonickém a beztrestném parazitizmu „elit“.
      „Na, lízni si. A dvakrát si rozmysli, jestli někdy budeš kousat ruku, která tě krmí…“
      Pro určité povahové typy = doživotní korupční lobotomie.

  11. Danieli, co takhle jedna malá žaloba na Romana Mácu:

    Cituji z iXka
    1/2 Europoslanec Ondřej Dostál si za asistenta vybral spolupracovníka Kremlem řízeného a financovaného Sputniku, který je nástrojem ruské válečné propagandy proti ČR, Daniela Sterzika (říká si Vidlák). Klasika. EU je podle něj ďábel, ale brát eura z veřejných peněz EU mu nesmrdí.
    2/2 Proruského propagandistu Sterzika mají samozřejmě ruské tajné služby podchyceného. Rovněž je klasika, že jako asistenti „vlasteneckých“ europoslanců, kteří také slouží Rusku, pracují osoby působící jako agenti ruských tajných služeb. Berou eura z EU, ale pracují pro Rusko.

    Takových pár desítek/stovek tisíc vysouzených na takovém
    prosťáčkovi by nebylo k zahození.
    A hlavně mi neříkejte… Nebudeme jako oni.

    1. Z mých daní jde část na financování EU a jsem rád, že má část bude použita k financování vidláka Vidláka. Konečně něco dobrého.
      Xixao, vaše peníze možná smrdí, nevím neočuchával jsem je, ale ty moje jsou cítit celoživotní prací a námahou. Nestydím se za to.

      1. Boj proti systému se nejlépe vede za diety zaplacené systémem. Obě strany jsou happy a mají zájem na prodloužení kontraktu: jedna se tváří, že chce systém změnit, a druhé je jasné, že jde jen o výši diet.

        1. „diety zaplacené systémem“ – nikoli, jde o naše daně a oni nás zastupují. To je vidět onanymova totální neznalost principů fungování.

        2. Vy jste natvrdlej, není divu, a mamonem posedlý. Vidlák je tam za peníze mé a mnoha dalších. Konečně si mohu vybrat kam půjdou.

          1. Ale on je zvyklej, že platí všichni a sosají jenom šmejdi. A teď najednou drobounká změna! Proto ta závist, proto ta žluč, proto ten kolovrátek! Pocit ohrožení! Jak k tomu nebozí šmejdi přijdou, že by zlomek svých daní chtěli využít i slušní lidé? To by tak hrálo, ti mají jen platit!

    2. Ale jo, nebudeme jako oni. svoboda slova je to, že lidi říkají věci, které nechci slyšet. Já jen chci, aby to byla férová soutěž slov. Nevadí mi, že Máca takhle plká. Vadí mi, že jemu se dostane prostoru v České televizi a mně ne.
      Ale asi se Mácy zeptám, jak mě mají ruské tajné služby podchyceného.

      1. Vidláku, zákony jsou tu od toho, aby vynucovaly pravidla. Svoboda slova je těmi zákony ohraničena. Pokud někdo překročí, což zde evidentně nastalo, měl by být vykázán do patřičných míst už proto, aby lidé viděli že je to lež a začali přemýšlet. Pořád děkujete za publicitu a zvýšení dosahu, když Vás někdo napadá, tady byste úspěšnou žalobou ještě protlačil do cizích bublin informaci, že jejich psavci lžou. Myslím, že v zemi, kde sedí Čermák s Tušlem, by se neměly tyto šance promarnit.

        1. Děkuji za podporu.
          I když koukám, že Daniela ke zlepšení si finanční situace zřejmě nepřesvědčíme.
          Inu, nic.

          1. Tady zdaleka nejde jen o finanční situaci, tady jde hlavně o to ukázat jak lžou a že tudy už fakt ne.

            A oni slušnost chápou jako slabost.

    3. Jestli O. Dostál dělá do práva, mohl by to vztáhnout i na sebe, jako pomluvu týmu. Oni by lháři jako Máca, Nora nebo scallop občas potřebovali důrazně připomenout, že lhát se nemá, i když jsou za to slušně placení.

  12. Což takhle nabidnout své služby ČT , jako korespondent?
    Myslím, že by byli nadšení.

    A nedělní otázky by komentoval místo Moravce .. Vidlak 👍👍 😉

      1. JIP není samospásná. Nevím, jak u infarktů, ale u mrtvic je třeba dostat se do specializovaného centra do osmi hodin , jinak se dostaví nevratné škody. Mám osobní zkušenost, jak s vratnými škodami, tak s nevratnými.

        1. ale nitroglycerin (ak teda myslite to) je prilis lacny…..na JIS alebo tom specializovanom centre trhnu urcite viac:-)) takze by Vas mohli fakt zasponzorovat:-))

  13. Do Brusele s křídly chtíče
    vypravil ses, nešťastníče?
    Do Sodomy, Gomory,
    varování navzdory….

    Zatemní ti mozek zlatem,
    zamažou tě černým blátem,
    vytrhají z křídel pera,
    prohlásí tě za gaunera.

    Nestojí ta mise za to,
    dílo bylo započato,
    základy jsou položeny.
    Vrať se, v rámci hygieny.

    Stačí jenom, žes tam nakouk,
    ještě by ti někdo natlouk.
    Vrať se mezi slušné lidi,
    co se hájit právo stydí.

  14. Vidláku, měl bych námět pro Vás a pana Dostála, který, pokud by uspěl, by se zapsal do dějin EU.
    A sice toto – propagujte vytvoření JEDNOTNÉHO EVROPSKÉHO JAZYKA !!
    Ono je stejně zvláštní – hodně jednotných věcí už je – měna, politika, hospodářství, nebo se plánuje – jednotná armáda, ale o jednotné evropské řeči je nějak podezřele ticho!!
    Přitom společná řeč je základ společného státu, jinak se státy rozpadají !!
    A mluvit angličtinou je přece pro Evropu potupa, když Anglie v EU není..

    Zkuste tedy prosadit tento časový rámec – do 2027 kodifikovat nový evropský jazyk
    Od 2030 pak povinná výuka ve školách od 1. třídy, od 2050 povinný jazyk na všech úřadech, institucích, v armádě!
    A klidně se postavte do čela příslušné „jazykovědné komise“, talent na to máte.

    Mějte se tam a nezapomínejte na rodnou hroudu !!

    1. Re: neo

      Šanci na úspěch má jedině mandarínská čínština.
      Anebo potom ještě gorolština.
      Nic mezi tím.

      1. Doplnění – bylo to samozřejmě myšleno ironicky tak, aby se do EU zaselo „jablko sváru“ a uspíšil se její rozklad…
        Ztráta jazyka je pro většinu národů (zatím ještě..) nemyslitelná – Německo, Francie atd..
        Ale pokud bude EU za 30 lest existovat, co víme, co tam bude za hlavní jakzyk ??
        Možná arabština – turečtina ????

    2. Vidláku, ať Tě to ani nenapadne! To by byl konec národů – zejména těch malých, třeba jako je národ náš. Anglosasové nám ukradli už hodně, mateřský jazyk zatím nikoli, ale tohle by byla cesta, vedoucí k národnímu vykořenění.

      Fakticky by se to rovnalo poněmčení, protože základem takového jazyka by se nepochybně stala němčina. Čeština by se dostala nejdříve na okraj, pak do role málo užívaného —> uměle udržovaného —> zbytečného jazyka na cestě do zapomnění.

      Samozřejmě: ti, kdo chtějí z Evropy vytvořit superstát, takový krok uvítají a budou podporovat.

      Doufejme, že „neo“ si ve skutečnosi dělá srandu a jen já, při své absenci smyslu pro humor, jsem to nepochopil.

        1. Řekla bych, že by mohli navrhnout ukrajinštinu. A chtěla bych vidět toho odvážlivce, kterej by se snad opovážil protestovat!

          1. Samé výhody a sociální jistoty. Spousta učitelů jazyka po celé EU. Nelze napadnout, že je zvýhodněna jedna země, protože za chvíli 404. To zní dokonale. Jen mne tak napadá, není to příliš podobné ruštině ?

            1. Je, a proto ruštinu navrhnou zrušit, neboť je to – nepochybně stepními mužiky – zpotvořená napodobenina klasické ukrajinštiny, kterou hovořili již starodávní Ukrajinci, když kopali a budovali Černé moře.

            2. „Spousta učitelů jazyka po celé EU.“

              Jo, to jo.
              Jenže by to už nic navíc nestálo, ty spousty „učitelů“ už tam všude většinou jsou.

        2. En la mondon venis nova sento,
          tra la mondo iras forta voko;
          per flugiloj de facila vento
          nun de loko flugu ĝi al loko.
          Ne al glavo sangon soifanta
          ĝi la homan tiras familion:
          al la mond‘ eterne militanta
          ĝi promesas sanktan harmonion.

            1. Ten agent neo , vam sikovne prehodil vyhybku a uz zvatlate,jak von chce.
              Zhovadilosti na tema novyho jazyka.
              Nedivte se ,ze i nejhorsi tupej blb si s vam udela lautr, co chce ,
              treba vetsinou si s vama vytre ……a pokazdy.

              Protoze chcete bejt za kazdou cenu nejdriv chytry a proto se nejdrive vrhate a nasavate poucovani , vod kazdyho. De vo vzdelani a kdo necet nakej clanek a nebo knihu a neslysel prednasku vod Drulaku, na toho kricite ,ze je hloupej. To je co vod vas chteji .
              .Abyste byli pro ne uplne vypatlany.Neo vam to predved.

              Nemate nic svyho, to nechteji ,aby si s vami hrali/manipulovali ,
              jak potrebuji.Kocka s mysi.
              Abyste jim tak slouzili jak potrebujou. Na tom je zalozenej celej ten demo eklhaft.
              Abyste volili jak chteji a dovolili se az do ukrdemokracie napr.

      1. Znamenalo by to taky zblbnutí národa. Vzhledem k tomu, že čeština je složitý a těžký jazyk, vyžaduje hodně strukturovaný mozek a sama jej zase vytváří. Mluvte méně náročnou řečí a mozek zareaguje zjednodušením některých struktur.

    3. Taky mě napadlo, proč je angličtina jednacím jazykem EU, když je už pouze jedním z úředních jazyků maličkého Irska? Například žádný slovanský jazyk není jednacím jazykem. Hodilo by se esperanto, což je vlastně taky víceméně slovanský jazyk.

    4. Mam takovy pocit, ze by to byl dobry napad. Vlastne je to neco, co z podstaty EU dava smysl A ZAROVEN neco, co nikdo doopravdy nechce. EU nemuze byt skutecne jednotna a efektivni (a k tomu by spolevny jazyk mohl vest). Takze by to mohla byt nekonecna sada studii, projektu, neziskovek, externich poradcu, znalcu, studiii … Proste miliardy do tech spravnych kapes bez realne sance na uspech. Jo, mate-li na to zaludek, jdete do toho, nez to ukradne nekdo jiny.

    5. beriem to ako cistu srandu:-)) prave Brusel, ktory je hlavnym mestom aj Belgicka, kde sa stale nevedia dohovorit poriadne Valoni s Flamami?:-)) z EU ziadny stat nebude, dokonca ani federacia. Skor to skonci ako R-U, kde tiez 10 mil. Rakusanov vladlo krajine kde tvorili mozno 20%, aj to som asi prehnala. Vznik statov bol logicky, pretoze prave jazyk a kultura spaja ludi v state ako tmel. A kedze vacsina Spanielov nerozumie ziadnemu slovanskemu jazyku prirodzene, tak sa to rozpadne. Ono to nidky nemalo ist tym smerom, len Brusel sa rozhodol, ze z pomocneho uradnickeho materialu vytvaruju superstat, ktoremu bude vladnut. Len to potrva….otazka je, ci sa to vrati k povodnej funkcii alebo tymto to zabiju uplne a roztriesti sa to

    1. Neexistuje a proto to musí každý takto psát, to dá přece Kájo rozum…smát se ještě lze, ne?!

      Vidláku, Váš šéf má špičkové právní vzdělání i v USA a tak to do nich perte horem a dolem:
      https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=LEGISSUM%3Axy0023
      „Konkrétní cíle
      Signatáři sjednali, že:
      položí základy pro „stále užší svazek“ mezi národy Evropy,
      společným postupem zajistí hospodářský a společenský POKROK svých zemí s cílem zrušit obchodní a jiné překážky mezi nimi,
      ZLEPŠÍ životní a pracovní podmínky svých občanů,
      zajistí vyvážený obchod a SPRAVEDLIVOU hospodářskou soutěž,
      ZMENŠÍ hospodářské a sociální rozdíly mezi různými regiony EHS,
      postupně zruší omezení mezinárodního obchodu prostřednictvím společné obchodní politiky,
      budou se řídit zásadami Charty OSN,
      sdruží své zdroje, aby zachovali a posílili MÍR a SVOBODU, a vyzvou ostatní národy Evropy, které tento ideál sdílejí, aby se k nim v tomto úsilí připojily…“
      **************************

      Ten Máca má taky nějaký institut nebo co a pláče nad „liberální“ demokracií a nepostřehl jako mnozí,
      že naše DEMOKRACIE se dle listiny NESMÍ vázat na ideologii a to liberalismus teda fakt je…řekni Foltýn?!

      Kdo pak „podkopává“ by se dalo dlouze diskutovat, ale asi ne s právníkem z Plzně , synem přítele po boku prezidenta, tam je to marný, je to marný, je to marný….
      Sice by jistě kritizoval, že za minulého režimu prý nebyl největší problém se svobodou projevu,
      ale PO projevu, ale sám by byl rád zavedl zákaz rovnou už projevu, který se mu nelíbí.
      Inu pokrokáři všech zemí……

    2. Mnoho povolanych ale nikdy zadnej ,zadnej chytrej.
      $$$$Vedouci je nechce , by ho chteli a mohli este predbehnout ve vedeni a ve splhu za lepsi karierou u koryta.A vic se zalibit porucnikum..$$$$

      Proto sme svedkove , $$$$$ novych snazivych prukopniku ,prekracujicich a boricich dosavadni hranice ,lidsky tupy blbosti ,nejnizsi , ktera nema omezeni, $$$$$.
      Ted prohlubujou silenou snahou a a ve vsech smerech..
      System a demo rezim tohle nejvice podporuje demo podporuje….
      $$$$Prohlubovani = totalni debilizice telesna ,mentalni a psychicka az do
      absolutni zniceni ,kazdy znamky lidskosti .$$$$$ Hlavne ty normalni..

      K43 ,kdyz chcete bejt chyyytrej , tak se musite umet chytre zeptat.
      Tedy otazka. Oficialni a Konkretni , Konkretni a zase Kokretni smernice , ve skutecnosti prikazy pro kazdyho ,zadny nazory$$$$. Toho nejsou schopny a ztratili by navic $$$$$ koryta.
      Oficialni , toho maji tolik ,ze vo tom muzete cist celej zivot..
      Abyste se vubec nic nedozvedel. Napr.
      Pro $$$$ kseftarsky podvodniky a starosti vo ne $$$$ ,vo jejich zdrazovani a inflace ,do co nejhorsich krizi ,chteji co?$$$$$. A toho nejvic..
      Vyvazeny obchody.$$$$$

      Akademik a ekonokomik samouk vas jenom vo tomhle rad pouci $$$$$$,
      na pristich deset let cteni , jejich ucebnic…
      Tim vam este znici mysleni …Sam jenom vopisuje vod jinejch $$$$$$, ouveej ,
      coz zacek nesmi, to prisne yntelkomik zakazuje vsem , vod prvni tridy obecny..

      Ted kdo nechce zlepsovat socialni podminky , vod Mao Cetunga , nejvetsi vraha na svete,pres hitlu ,ten chtel taky hrozne zlepsovat..
      Coz prislo za nepredstavitelnou cenu desitek milonu vobeti a este ,aby se vsecko udesne zhorsilo.Vod pokrokovych ,ovsem , fanatiku nacismu a jeho teroristu.
      Zlepseni a trochu pride jenom chcipnutim bestie ..A kdyz se spoluvrazi unavi a zestarnou Jinak ne. Novotnej u nas zmirnoval radeni bestii a tak musel pryc.
      Slovaci maji radi kazdej novej progresivni system a ochotne slouzit a k nemu prisaknout$$$$.

  15. Jak se jmenuje ta novinářská šmíra, co chodila provokovat na předvolební sleziny? Bartkovský?
    Ten, až se toho domákne, tak se z toho pofere 👍
    Bruselu písek¨.

    1. To nepochybně.

      Pokud začne přetřásat všechny zásluhy pana Vidláka jako třeba petici „pro deset spravedlivých“ a množství extrémně přesných a pravdivých informací například o elektroměrech a rozdávání občanství tak bude mít dlouho o čem psát 🙂

      To bude u Dostálů radosti z publicity způsobené dřívějšími velice promyšlenými akcemi jeho současných spolupracovníků.

          1. Přetřásá to leda z nedostatku odbornosti na skutečnou novinařinu bulvár forum 24, kupodivu to napsal jiný tamní génius než fetka Doležal.

            1. Tymákovane sakra Werich, pamatujte. To opravdu musíte reagovat na každého trolla? Ještě k tomu tak směšného.

            2. Doležal je zajímavý dvěma věcmi. Jednak, že se veřejně přiznal k požívání a jednak, že jeho matka učila marxismus-leninismus na Vysoké škole zemědělské v Suchdole.

            1. Diktatůra lepševiků. Přikážeme ti s kým můžeš spolupracovat. Co můžeš jíst, co můžeš pít, čím můžeš jezdit, co si máš myslet, čím můžeš topit, s kým se můžeš stýkat……
              A když nebudeš dupat podle jejich mustru, tak jsi svině a vyobcují tě z lepševické společnosti.

          2. Vypadá to jako poctivá slohová práce studenta VÚML z jeho mladých let, jen poněkud pozměněná.
            Podobné eseje psaly v Rudém Právu. Já ho čítával. Proto poznám tyhle parazity dodnes. Jeden trůní na Hradě s čeledník jimi přetéká!

      1. „Hah,ha said the clown , has the king lost his crown“..
        Este ne ,ale pripravy na vymenu dalsich podvodnych „kings“ sou v plnym proudu../Prosirajici Lejna a spol sou v lejnu dyz rus vyhrava ,musej proto pryc/.
        To sou priciny..Proto tak udesne jeci ,vo konci sveta ,ale jen pro ne..

        Dostal a celej sbor nahradniku ted potrebujou predstirat, ze sou lepsi ,
        kdyz neobetujici se , /jen pro sebe zamerne se obetujici ,hrozny fialove ,
        dobryho nikomu ,aby nynejsi vybrany kadry, povyseny do B.
        mohly fialysty snadno nahradit a proto si pribira ty ublizovny ,
        ale aktivni proti fialovy obeti . Takova je taktika..

        Sme se dozvedeli,ze na to ma ty skladatele/nic konkretniho samozrejme ,kolik a kdo je plati , jmena , kdo jsou a kolik tech rozmnozenych parasitu potrebujou/ ,
        tyhle hlavni parasiti ,podrztaskovy pro us a nejtupejsi poslanci a na co.
        Na zvedani pacicek.
        Schopnej poslanec je nepotrebuje .Ale sou taky dulezity na dohled.
        Dodavaji taky zpravy , estli se vsichni brusparasiti chovaji vzorne.
        Tyhle frasky politickych smejdu ,nemaji nikdy konec.

        Ktery se obetuji a slouzit strasne chteji pro lid ,jen dobro ,
        /a pro sebe tuny dobra $$$$ a vyhod/,
        a tak urcite se budou obetovat i ve vladach a slouzit verne lidu $$$$$
        , z tech si touzi vydlabavat pro sebe $$$$$$ vyhody a sympatie z vetsiny volbydavu..
        Ofenziva v mediich $$$$$ , pro dalsi nadeje zapadu a nahradnice i u nas,
        tezky wagenknechtovy , abstraktne ideologicky spoluprace dostalu s ni ,
        /zase chteji pro nas este vetsi a daleko vic na svete dobra ,daleko nejvic /..
        , vsechno $$$$, prozrazuje.
        Obchodnici a obchodnice zase s dobrem , niceho novyho a jinyho, nejsou schopni..
        Dobrotivi za kazdou cenu. Vono to taky na votroky ,neselhava …

  16. Zcela off-topic, ruské zdroje dnes jedou našeho “dobrovolníka” stíhaného za údajné rabování. Prý viděl popravy na které ma ukrajinská armáda speciální trestné čety, rabování je podporováno veliteli a zcela běžné je prý i znásilňování.
    Mne by zajímalo kde ty informace berou, v naších mediích se procesu samozřejmě věnují jen velice povrchně, skutečně to někde řekl? Jsou na to nějaké tuzemské zdroje?

  17. Vesničané z Miroslavi
    velký svátek dneska slaví.
    Jejich přední obyvatel
    je Bruselu dobyvatel.

    Tolik stájí, tolik chlívků!
    Vidlák má na všecky pifku.
    Pro přeštická prasata
    jsou tu chlívky ze zlata.

    V jednom chrochtá vondra šaša
    to je správná sviňa naša.
    Hned vedle tu cosi kníká –
    konkubína veronika;

    nad korytem zlatá střecha
    z přežírání Tomáš Zdechá,
    ani drobek neponechá…
    stejně jako danuše,
    prosté maso bez duše.

    1. Prosté maso bez duše 😀 to je naprosto přesný, geniální!
      A při představě, jak ten uvědomělý referent, co to přepisuje do složky, nadskakuje … 😀

  18. Parlament zřejmě není na to, aby utvářel zákony, ale aby zákonům, tvoří někdo jiný, dodával punc legitimity.

    1. Nic netrva vecne ani laska k lejnoslecne ..Nakradla si taky az beda .
      Podpora zeli , tem nynejsim EUkrautum $$$$,velky AUdemo taky podrazi kecky.
      Panska laska po zajicich skace. Kdo sou ted zajici..
      Proto tazeni s wagenknechtama na vymenu. Kdyz.

      JInej nez osvedcenej davno german do vedeni totalni diktatury Bruselu nesmi $$$$$!!!! Nesmi!!!
      Do vedeni dalsi novy evropsky rise !!!
      Nadejny burbocky se ukazali a kazdymu dokazali ,ze sou nepouzitelny..Horsi nez stada
      eu lejnoslecen a eunuchu..Lid jich uz ma az nad hlavy. A idiotujou uz prescas.
      Lid ted touzi po lepsich novych yntelegentech s IQ , drulaku a dostalu….

      Dostalove to taky $$$$$ vi ,musi bejt toho poslusny$$$..
      .Neni laska neni peniz,aby penis mel za peniz posviceni, rikavali cernosi, synove
      kmenovych naclniku ,vladnoucich totalne zkorumpovanych statu..
      Zapadem a vychodem , nami stedre zaplaceny .
      Pozvanych k nam i se syflem a spoustou nemoci..
      Kurvy u nas tenkrat nebyli zadarmo ,komunista z nasich nedal.Jako dneska .
      Dneska z nas pasaci udelali kurvy ,ktery sme nejen zadarmo..Este jim ty posviceni,
      stedre ze svyho posledniho ,platime..

      Ted s Vidlakem , je vazba na ty jeho donaseci „vazby“..Aby vedeli .Na taktiku na nas..
      Na zvoleni do pristi vlady..Andrejko a raichl byli slepa kolej..
      /Studujici v Usa z Usa , ve nejlip kudy a kam a poradil/…
      Proto jest nyni jedinym spravnym Ondrou$$$$.
      /Pro duo bojovnic kunstekmarkova taky ,taky chteji ke zlabu/.

      Zeli ,taky , neni zvolenej president , jeho parlament taky neni ,uz jim mandat vyprsel .
      Vsecko prosral a voni s nim…
      Takze zavily sluhove ,pribihajici ,poklekavajici ,objimajici, dosyta libajici vsecky zeli na U.
      musej skoncit.
      Usakovi se nehodi..Projeli vsecko ,nejen stedrej politickej kapital ale i nase kalhoty$$$$..
      U kanonu ukr stal a porad ladoval. Ale diky slibovacum , nema co..

      Neni s nikym mozny vyjednavat na U. kdyz se drzi funkci jako ho..na kosile, ale
      ty funkce si ukradli a jim nepatri..Milousove ted nic nemuzou vyjednat..Proto ..
      Sou tak komplikace a Putin je neposlusnej a este zvolenej z 80%..
      To nedela dobrej dojem na votroka..Nova realita na obzoru.

      Vodchazejici maji strategicky zabezpecovaci , bagrovy fujtyny ,novotny hasky,
      hrusinsky sveraky , aaale , ty nevi ze zacalo stridani, veri ze laska k jedny
      lejnoslecne trva vecne..
      A ty prichazejici si porizujou ted ty svoje.

      1. ad Vidlák (16:04)
        daří se Ti brát ty zkušenosti hopem. Mám z Tebe trochu husí kůži. Míněno v dobrém. Rychlokurs cynismu z černé kuchyně velkého světa se ale taky počítá. Jsi v oku hurikánu. V doupátku kolektivního Mínótaura, ale patrně pod jeho rozlišovací schopnost. Přeji hojnost Otcovy přítomnosti ať tak nebo onak. 😉

    1. Pokud sedí mé přirovnání s korporátem, tak i ten najednou téměř bez varování padne jako podťatý. Viděl bych to zcela opačně. Jen následky pádu takových molochů bývají značné. V tomto případě hlavně pro Brusel a Belgii.

    2. Instituce zpravidla přežijí nejen svého zakladatele, ale i svůj pád….

      Ale podíveje na Sovětský svaz. Sešli se tři potentáti v lese, podepsali jeden papír a bylo po impériu…

  19. Vidláku díky za první report, zatím to vypadá dost podobně jako nástup do korporátu. Těším se na zprávy, až začnete pronikat hlouběji.

    Jedna otázka, Filip Turek tuším říkal, že má zakázáno mluvit o některých věcech z EP, zakázali to i Vám ?

      1. Re: tymák, Vevča

        To je přece jasné.
        Zakázal sám sobě žvástat o tom, jak si soudruzi přes institut všelikých dotací VZÁJEMNĚ nacpávají kapsy jeden druhému, aby netrpěli nouzí, až budou z Bruslogradu odejiti.

      2. Saša mu to vysvětlil a zakázal si to sám. Stačí teď Turka poslechnout jednou týdně. Macinka je teď taky jako za starých časů státotvorné ODS.
        Nic překvapivého se neděje. Po zákazu spalovacích motorů budou mít některé elity za poplatek výjimku. Jako za všech režimů.

    1. A zakázali mu i naznačovat?

      Vážení přátelé, jistě chápete, že o některých interních záležitostech v EP nelze veřejně hovořit. Například o tom, že by europoslanci každý pátek podepsali prezenčku na vrátnici, v druhé ruce čemodan a obratem hurá na daču, nebo o tom, že z některých kanceláří se v pracovní době ozývají koitální zvuky, ne! O tom skutečně neřeknu ani slovo, o tom se veřejnost dovědět nesmí a taky o tom ode mne nikdo nic neuslyší. To jistě chápete.

      1. Re: AN

        Proti zcela nevhodným zvukům jsou nejlepší špunty v uších.
        Mám taky jedny a rád je používám. Jsou oranžové a mají sexy modrou šňůrku!
        To byste nevěřili, co to s člověkem udělá, když skoro neslyší!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *