19 září, 2024

Tresty za „pogrom na letišti“ v Machačkale v Dagestánu

V Rusku proběhl první soud s organizátory tzv. „pogromu na letišti“ v Machačkale v Dagestánu.

Když na podzim loňského roku proběhl útok Hamásu v Izraeli, přiletělo do Ruska letadlo z Izraele s turisty (29. října). Mezi místními obyvateli v Dagestánu se pomocí internetu bleskově rozšířila zpráva, že do Ruska budou evakuováni uprchlíci – židé z Izraele a šířily se výzvy, aby se obyvatelé proti tomu postavili. Na letiště v dagestánské Machačkale se vypravilo více než 1,5 tisíce rozezlených mladých mužů s cílem zabránit této údajné připravované evakuaci židů do Dagestánu.

Nájezd rozzuřené tlupy mladíků se zvrhl v celkové ničení vybavení letiště, krádeže a vyrabování všech obchodů, škody dosáhly asi 25 milionů rublů (tj asi 6 milionů korun). Rozzuřená tlupa mužů také zaútočila na letadlo s turisty přímo na přistávací dráze, do letadla se ale nedostali.

Celá akce byla zorganizována přes velmi populární telegram-kanál Ráno v Dagestáně (Утро Дагестан), který před časem založil dagestánský aktivista, který se mezitím přestěhoval na Ukrajinu. Kanál byl už před tím známý svými šovinistickými a antisemitskými příspěvky, propagací ortodoxních muslimských pravidel šaría (například zahalování žen), podílel se na organizaci několika vln nepokojů a protestů v Dagestáně. Vladimír Putin z organizace nepokojů prostřednictvím sociálních sítí obvinil ukrajinské a západní tajné služby. Nakonec kvůli skandální činnosti kanál Утро Дагестан nechal osobně zablokovat zřizovatel Telegramu Pavel Durov.

Aktivně na místě nájezd na letiště organizovalo asi 150 lidí, kteří byli ztotožněni a nyní jsou a budou souzeni. Soudy se konají mimo území Dagestánu, aby se předešlo ovlivňování soudních procesů, protože mnoho obviněných mladých mužů patří ke zlaté mládeži a jejich vlivné bohaté rodiny mají „dlouhé prsty“ a do soudních procesů v Dagestánu by mohly zasahovat.

Část dagestánské mládeže se v poslední době radikalizovala pod vlivem působení extremistických muslimských hnutí ze zahraničí, požadují zahalování žen, zákaz moderní hudby a další excesy ve stylu práva šaría. Přitom radikalizace se šíří především prostřednictvím internetu.

Nyní proběhl soud s prvními pěti aktivními účastníky a organizátory násilného útoku na letišti. Souzení svoji vinu nepřiznali, ale žalované zločiny jim byly dokázané, nezřídka nahrávkami z jejich vlastních mobilů a sociálních sítí, když sami sebe natáčeli při krádežích a ničení na letišti a chlubili se tím na internetu.

Obžalovaní obdrželi tresty od šesti do devíti roků za mřížemi. Soudy s dalšími cca 150 osobami budou vzápětí následovat.

29 thoughts on “Tresty za „pogrom na letišti“ v Machačkale v Dagestánu

  1. Rusku je přeci jiný Islám.Tohle byli určitě herci z Hollywoodu.Takže na rovinu Rusko dříve ovládne islám než Evropu.

        1. nesmysl, problém je v tom, že rusové nedělají a netrpí zákony ani pro ani proti. Záukon je stejný pro všechny – jakéhokoliv náboženství. Pokud dodržují základní obecně platné a nevyvyšují se, můžou věřit třeba v belzebuba.
          Je to jasně viditelné třeba u tzv. disidentů. Jakmile tam začnou/kdo ví proč a zaco/zavádět zvyklosti jiných států či mocností je je ouvej. sorry

          1. Že nemám pravdu, ale mám. Dokonce i na Asuánu, kde pracovalo hodně rusů jim tam vystavěli kostelík. Jistě neměl malby „význačných“ malířů“, ale čistej, jednoduše vynalovanej s obrazy svatých a klidnej – jako v mnohých částech ruska.

  2. Řekněte mi někdo, prosím: Kde na širém světě jsou Židi oblíbení? Čím to je?
    —————————————–
    Myslím, že Češi jsou národem dosti tolerantním k cizincům, co k nám přišli. Uznáváni pracovníci jsou Bulhaři (dře jak Bulhar), krásně se zapojili po válce Řekové, docela oblíbení jsou Vietnamci… akorát ti Židi a Cikáni… Je někde nějaká zem, nějaký stát, který by tahle plemena vítal? Nebo aspoň blahoskloně na svém území toleroval?

    1. Proboha jak muzou byt oblibeni kdyz se chovaji jak sekta a koordinovane vysavaji a parazituji na ostatnich. Larry Fink je zid, reditel spol. Blackrock. Tato ma pod palcem WEF, Bidenovce, Obamovce, Clintnovic rodinku, organizuje Davos. forum. Posledni roky tlaci do mladejch kulty smrti (eko agenda), rehabilituje trockismus a pres Bidena rozesrala Ukrajinu. Ostatne Covid rozjeli taky voni. Vsechny tyto jevy nad tahnou ke dnu, a my je za to mame mit radi??!

        1. Chápu. Člověk si občas potřebuje odfouknout od všedních starostí. Také si říkávám jak pěkné je mít svou vlast….tak hluboko pod sebou.

    2. Víte, před rokem 1989 jsem ani nevěděl, že u nás nějak moc Židů žije – tyto skutečnosti se nijak nezdůrazňovaly. Kdo mluvil česky byl pro mě Čech.
      Jasně, Ota Pavel, ale to byl zjevně dobrý člověk. A pár dalších.
      Pár Cikánů jsem znal, většinou jsem s nima neměl problém. Jasně, dělali obyčejně větší randál, ale všichni pracovali a ti, co nepracovali na svobodě, pracovali v base. Aby si to příště rozmysleli.
      Na vojně bylo u našeho pluku dost negramotných Cikánů ze Slovenska. Byli soustředění v tzv. „školní rotě“, kde se učili čít, psát a počítat.

      Po převratu se začala národnostní i rasová stránka zdůrazňovat. Tedy když to bylo žádoucí. Například pokud jde o Araba, který kolem sebe mlátí nožem a řve Allahu Akbar, jedná se o psychicky nevyrovnaného jedince, u kterého rasa není důležitá. Jiná věc by byla, kdyby šlo o Rusa, že.

      Vrstva prekariátu jakékoliv rasy nebo více ras (podle místních podmínek) je současnou vládnoucí třídou pěstována, protože se dá vždycky tvůrčím způsobem využít. Pamatuju se, jak o tom kdysi psal Čulík v Britských listech. Tak 20% prekariátu je prý ve svobodné a demokratické společnosti normálních. Oni tam ve Skotsku Cikány neměli, ale měli tam jiné chudáky, kteří byli na svou roli hromosvodu pečlivě připravováni.
      Obyčejné Židy můžeme někdy nenávidět, to je dovoleno. Pokud se to zrovna nehodí, tak v tom případě se jedná se o antisemitismus.
      Rodina Rotschildů a další do této kategorie nepatří, o nich je lepší nemluvit. Rozhodně nepatří mezi nejbohatší lidi na planetě, v žebříčku Forbesa přece nejsou. A tak dále.

      Když sleduji disuse pod různými články, stále častěji se to omezuje na vzájemné náboženské, národnostní a rasistické výpady. Návrat do středověku, nebo ještě dál.

      Nic nového pod sluncem. Rozděl a panuj.

      1. Zapomínáte n aa Kocábovskou squadru. Měli z toho pěknej vývar a výhody.
        Ti bY se měli taky volat k zodpovědnosti a hlavně romové by ji to měli připomenout, že z nich uděšlali občany xté kategorie.

    3. V.Čech
      A to maji i své školy, od základní, až po VŠ Plzeň.Masarička
      Tak se nedivim,že titul má kde jaký blbec,pak to potom i blbe dopadá

  3. …žalované zločiny jim byly dokázané, nezřídka nahrávkami z jejich vlastních mobilů a sociálních sítí, když sami sebe natáčeli při krádežích a ničení na letišti a chlubili se tím na internetu.
    To je snad jediná dobrá věc na sociálních sítích. Zločinci se napráskají sami i u nás, když natáčejí své „hrdinské činy“, třeba jízdu nedovolenou rychlostí a vyvěsí to. Jo, to chlubení …
    Pořád ty opice, jak buší do svých hrudníků…

    1. Stejni tupci, jako izraelsti vojaci. Ti taky dali vrazdeni civilu na TikTok, vcetne toho, jak se tomu smejou…

        1. Akorát že tam se bije v hrudník alfasamec, ktežto u lidí jsou to tak deltasamci, a to jim ještě přidávám.

    2. Táži se, co s tím udělá náš soud. Precedentů ve stylu nezákonné vniknutí do osobních zpráv žalovaného už tady také bylo.

    3. Zrovna včera ve zprávách z Mordoru. Přesněji Kurské oblasti. Debilové banderovci se natáčeli na své vlastní telefony, které po zajetí sloužily jako obžaloba. Vykrádání obchodů, soukromých domů…Nákupní vozíky plné všemožného zboží, drandí s nimi po ulicích, vše pěkně natočeno. Potom, po zajetí, rozklepaní, sotva mluvili, hrdinové. Po svlečení triček chyběly hitlerovské insignie, ale alespoň kérky ATO – banderovský teror na Donbase, dávno před „nevyprovokovanou“ ruskou agresí.

      Fakt nechápu dnešní tupé osoby, které si nahrávají takováto videa. Nemusí jít vůbec o válku, stačí se mrknout na mnou zde propagovaný web eMimino. Plné těch nejinteligentnějších mladších žen, mamin, které by se styděly si vůbec jen povídat s mužem, který volil Babiše, nedej Satan, Okamuru. Za to nemají problém si nahrávat vlasní pornografická videa a odesílat svým milým. Pak jsou vyklepané, zda si po pár letech nějaký ten bývalý milý nevzpomene a nehodí nějaké to speciální video na PornHub…
      Ale hlavně, že jsou supr inteligentní, zralé na Mensu a Okamurovce by ani nepozdravily. Soudruha prezidenta, co konečně reprezentuje, samozřejmě ANO.

      1. Auto: To je všeobecný jev, že je těžké zachovat vojenské utajení v informační době. Stalo se to myslím kolem roku 2016 i českým dobrovolníkům, kteří působili v v Sýrii Kurdistánu a tvrdili, že šlo o humanitární pomoc a že nebojovali, že místo obtížné cesty že Sýrie na letiště v iráckém Irbilu se pokusili jet přes Turecko a Turci jim v mobilech našli fotky se symboly YPG. Asi to zapomněli smazat nebo prostě hraniční kontrolu podcenili. Odseděli si potom asi 4 roky. Oni se předtím cestou do Sýrie nechtěli rozhodnout, kdo jsou, jestli anonymní dobrovolníci v boji nebo mediálně známí aktivisté za věc Kurdistánu nebo nebojující humanitární pracovníci a nejde se pokoušet sedět na 3 židlích naráz. Odvahu ale měli, to se musí uznat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *