20 září, 2024

Munice pro Ukrajinu, kterou jsme tak slavně sehnali, byla prý předražená, jako nákup minerálky na Václaváku.

Ono totiž, když to dopředu vyřváváte jako trhovkyně, poplácáváte se po ramenou jako Fiala, škemráte u desátek států, aby něco finančně přihodily, pak škemráte u třetích zemí i zemí Třetího světa, aby vůbec pustily muniční chlup, tak to prostě nemůže dopadnout jinak.

Buď to Rus vykoupí před vámi, a nebo vám aspoň pěkně vyšroubuje cenu. A vy už nemůžete z té píár akce couvnout, protože byste byli za idioty. Teď jste tedy za idioty taky, ale aspoň se to dá prezentovat jako hrdinná pomoc, nikoliv jen ukázkový amatérismus. Otázka je, jestli to ještě někoho zajímá. Teď, když konečně asi Němci ulovili a vylovili ty ukrajinské potápěče, co jim odbouchli Nord Stream.

Ta slavná a slávou a penězi opředená munice byla prý předražená o 1,4 miliardy víc, než být mohla. Tudíž se jí dodalo o 20 000 kusů míň, než se dodat mohlo. Alespoň podle senátora Wagenknechta, předsedy senátní komise pro dohled nad veřejnými prostředky. Pokud byste si ovšem mysleli, že komise o tomto bodě jednala, tak byste se pletli. Nejednala. Někteří členové totiž požadují, aby bylo jednání v utajeném režimu. Asi jako jednání o rozpočtu. Ty už jsou za této vlády taky raději v utajeném režimu. Proč asi… Okamžitě totiž jako čert z krabičky vyletěl i náměstek ministryně obrany Daniel Blažkovec, že v neutajení nic neřekne, asi má strach že by pak vyletěl od ministryně. Každopádně to není nutné, řekla to sama ukrajinská strana ústy příslušného výboru ukrajinského parlamentu, který si je ověřoval na tamním ministerstvu obrany. Tutudum tum.

Navíc v senátorském materiálu až do doby, než se zjistil 1,4 miliardový zásek, žádný utajený režim nebyl, a ministerstvo obrany už letos v dubnu uvedlo, že klade důraz na to, aby muniční iniciativa byla transparentní. Tak samozřejmě. Kladení důrazu a vysílání signálů je důležité.

Na Ukrajinu už dorazilo 50 000 kusů munice a pro dokreslení, u druhé části dodávky munice v objemu 80 000 kusů hrozí nadhodnocení ceny o 505 milionů korun. A malinko to odpovídá tomu, před čím varovali zbrojařští experti od začátku. Že to prostě tak moc chceme a vyřváváme do světa, že nás natáhne i každá Banánová republika jako špagetu. Však my to zaplatíme, my na to z kapes daňových poplatníků máme! My jsme kujóni pane vachmajstr. A taky teda varovali před tím, že to zdraží každou další munici, kterou budeme chtít koupit, když jsme tak fikaně vytvořili akutní poptávku po píár. Pardon, po munici. Tak se tu hospodaří s našimi penězi. Tak se hází do kanálu neschopnosti všehoschopnými diletanty. Paráda, ne?

44 thoughts on “Munice pro Ukrajinu, kterou jsme tak slavně sehnali, byla prý předražená, jako nákup minerálky na Václaváku.

  1. Utopit tolik peněz za tak málo munice…

    Pozitivní je, že prezident nezradil… Jen byl uspán a teď reaktivován.
    Lepší byla snad jen oxfordská pětka a Abel. A samozřejmě Stieglitz, ale ten je vymyšlený…

    1. Markova , vy ste taky shanela nakou predrazenou munici?? S tem my jsme ..
      A v jakym mnozstvi.
      To bych do vas nerek..A co dalsiho zase hodlate shanet..

      Mozna , nebo urcite , to bylo, ze vetchej pepa , to vsude rozkvakali do medii ,predem !!!
      ,dyz vlastne chteli pomoc korporacim , ktery sou u jejich posledni miliardy .
      Pomoc konglomeratum se hodnoti a kdo ziska a ma potom nejvice bodu ,jako ve skole postoupi do lepsi /v milionech lepsi / a vic mezinarodnejsi funkce…
      Vodpadnou potize ve funkci ,predstirat naky volby/.
      V usili vo uspesnej pokrok v planech a realizaci vyvoje kazdy demokracie zase do fasismu .
      Politikama a politikou.
      Hitla byl a predstiral nejdriv,ze je politik,s politikou ,v demokracii ,
      aby se prave pres demokracii vloudil ,jinak je to nemozny a potom teprve
      nejhorsi zruda ,co zna svet..
      Usili v utajovani neni nic moc idiotum vzdycky se to nejak provali..
      20 tisic to vystrili rus ,nanejvys za dva dny.

      Pozoruhodny je odhalovat neunavne a vyvijet vseobecny velky usili v usvedovani
      idiotu a hlupaku a ta radost a uspokojeni , ze jeden zase je chytrej nade vsecky idioty ..Skoro nikdo neleni.
      Moznosti usvedcovat shaneji po celym svete , az najdou. A potom zbejva uz si jen
      na nich zgustnout a zarajtovat. A este my vyrvavame. My sme nic lepsiho.
      Podobne a nebo uplne stejne jako to praktikujou po leta soudruzi ucitele vsude.
      Vzdy na intelektualne nizsich ,protoze vyhodnej vekovej rozdil 30-50 let mezi ucitelem a zaky..
      To sou takovy slavnostni hody a kazdodenni krmeni obeti pouckama.
      Az sou vsichni spokojeny..A radi takovou cinnost napodobuji..
      Nic pozitivniho a konstruktivniho..S tim sou potize..

  2. A já zase slyšela, že se na PePana 107 země, které tuto munici mají vyprdli po tom, co je oslovil sám gosudar Putin. A jelikož Rusko prostředky má, tak šly tyto granáty do Ruska.
    Naši idioti, které reprezentuje největší idiot mezi ministry zahraničních věcí, utřeli nos. Nikdo se s nimi nebaví.

    1. Rusku by munice ráže 155 mm moc užitečná nebyla, standardně používá munici ráže 152 mm (byť na přání zákazníka umí dodat i 155 NATO)

      1. Re: Franta

        Ignorujete dvě skutečnost:
        1/ Ivan zřejmě bude míti dostatek trofejních zbraní s NATO kalibrem.
        2/ munice – granát, který Ivan koupí a odveze do Ruska, určitě NIKDY nevybuchne v ruském zákopu na UA. Takže ztráty na technice a na životech nula nic.

    2. Hej chytraci , akademici, rektorove ,ynt elegenti a docenti, z vedeni ucebnic,
      vedci ved vsech …
      Skoda je jen , ze na ty nejhorsi idioty nikdo nevyzraje..Jak tohle muze bejt??
      Kdyz nekde jinde vladnou ty uz docista mimo , ktery uz ani to bejt aspon idiotama ,
      ani to nemuzou zvladnout .
      To sou otazky pro ty chytry a nechytrejsi ,poradte odpovezte ,vite odpovedi na vsecky otazky… Proc nikdy sami nic neudelate s nima. ..
      Dalsi otazky , z kterych vzdycky ulisne vyklickujete a na ktery nikdy zadnej z vas, neodpovi..

  3. Brecite sice hezky, ale skoda ze ani sluvkem nezminite pravy cil te „iniciativy“. O ponize prece vubec nejde, Cesi to prece zaplati.
    Samozrejme, ze PePa (a loutkovodici) neni takovy debil, aby nevedel, ze hlasite troubeni do sveta, ze Cesi koupi munici, a kvuli jejimu nedostatku si radi priplati.
    Samozrejme, ze to vedel. Ale o nejakou munici pro Ukrajinu vubec neslo. Vsak on PePa i soudruzi v Pentagonu si ani na vterinu nemysleli, ze by Ukrajinci mohli vyhrat.

    Ale jako osel jde dopredu, kdyz ma pred nosem merkev na tyci, tak i Ukrajinci kazdych par tydnu potrebuji nejakou uzasnou bombastickou zpravu, ktera je nabudi a zase se budou hnat pod ruske bomby.
    Jinak by se uz vzdali davno, protoze je to proste masakr.
    VSICHNI vojensti odbornici vam reknou, ze valcit bez letecke podpory, proti nepriteli, ktery ma letadel a bomb naopak dostatek, a jeste k tomu maji prevahu v delosterlectvu je sebevrazda. USA takhle, z pozice silnejsiho, valcili neustale.
    V pripade Ukrajiny tohle zakladni pravidlo najednou prestalo platit. Aspon v televizi.
    Ukrajinci, kteri tomu uverili, tak ti uz zadne starosti nemaji.

    Javelin, 777, Byraktar, Himmars, Muskuv internet, JDAM, ATAMAC, Leopard, Challenger, Abrams……… a predposledni F-16

    To jsou jenom nektere priklady one mrkvi na klacku.
    A protoze uz moc wunderwaffen nebylo, tak servilni Cesi prisli s dalsim podvodem na Ukrajince. Proste tem hloupym Ukrajincum naslibujeme hory munice, a navrch ze jim to i zaplatime. A oni zase budou par tydnu radostne umirat a doufat.
    Az vyjde najevo, ze munice bude malo a jeste jenom obcas, tak to uz bude davno „tema munice“ passe, a jako mrkev na klacku zapad pouzije zase neco jineho.
    Treba ofenzivu u Kurska…

  4. Otázkou také je, kolik z té předražené munice, z níž snad 50% ani nebylo v náležité kvalitě, se dostane až tak blízko frontové linii, aby dostřelila až na ruské pozice.
    Další otázkou je, jak opotřebená jsou ukrajinská děla, zejména jejich hlavně, nic nevydrží věčně, aby ta munice mohla být použita.

    V každém případě bylo halasné vytrubování záměru shánět pro Ukrajinu munici znakem naprosté duševní impotence.

    1. Opotřebovaná děla nejsou problém, prostě se to naloží na dvoukolák a do Ruských zákopů doveze. Ukropové jsou vynalézavý lid.

      1. Josef Švejk: Josefe odebral jste mi od úst. Bojím se jen, že hovna typu lesboidního achondroplastického terpajzlíka se budou lovit hodně snadno nějakým předpotopním hovnocucem. Jsou to jen ubožácké výměšky. Ovšem srance, které jsou nalepeny po stěnách ČR, ty půjdou odstřelit velmi nesnadno. Obávám se, že výchovný pleskanec, resp. protestní happeningy na téma neplatit ČT-výpalné, nevyřeší nic. A nyní naprosto nesouvisejíci konstatování. Je 360 tisíc držitelů ZP a tato masa vlastní více nežli 1ML palných zbraní. Nepočítám nelegální držitele, bo nevím. Dále, zhruba 40tisíc poctivě trénuje, tedy umí. 20tisíc na úrovni špičkových bojových týmů. Není-li toto validní informace, tak co už.

        1. Byli u nas na kolegialni navsteve dva anglicti bobici, mladsi a starsi. Tak jsme je vzali na strelnici, at se kouknou. Videli tam nase kurzisty a pri pohledu na jejich vyzbroj a vystroj utrpeli kulturni sok, kdyz se jim reklo ze to nejsou zadne ‚special forces“ , ale obycejni obcane, co si to vsechno nalozili pak do aut a odvezli domu 🙂

          1. Hulvath: Ano, ten příběh se udál na střelnici blíže mého městyse. Byla to malá 3-členná londýnská jednotka bobanů, velící a dva troubové, obvykle ve službě vybavených pepřovým sprejíkem, a teleskopem (ten po týdenním intenzifikovaném kurzu). Byli u nás přednášet asertivní techniky komunikace s podezřelými. Velící, když viděl 50-ti leté břichaté strejce pobíhat s SA58, AR15 i AK74 mezi situacemi, nevěřícně kroutil hlavou, že se tu nepozabíjíme, když jsme tolik, ale tolik militantní. Nabízenou zbraň ale do té anglosaské pracky nevzal. Bo jednak proti předpisům a jednak nevěděl co s ní. Dobře jim tak sráčům anglickým. Dostane se jim přesně toho, co si zaslouží…

            1. Jenže vedl bobíků je ještě metropolitní policie a ta má samopaly v kufrech aut.

              On policajt beze zbraně má vetší respekt, protože to každej ví, že je beze zbraně a soudy jsou pak daleko přísnější na útočníky.

              1. Britum a vsem uz davno zbrane pod vysokejma trestama odebrali.
                Vedeli dobre co chystaji . Ted davaji uz flastr i za to, ze nekdo neco jenom napise na tech spolecnych ….facebook napr..
                Tez propustila vlada zlocince ,aby uvolnila dost mista pro mistni..

        1. Proč, že byste ztratili i zbytky ucty k této jinak zřejmě chytré ženě? Já jsem ji pozbyla ve chvíli, kdy ji v předvolební klipu vyzvedli v náručí dva opravdu fesni chlapi a to ji chudinku zřejmě dostalo. Nic čeho dosáhla do té chvíle se nejspis nevyrovnalo pocitu všemi obdivovane krásky. Přesto, že byla roky velmi respektovana díky svým vedomostem. Škoda.
          Sorry, mobil.

          1. Proč?
            Mám strach, že by se mně trapností zkroutily i palce na nohách.

            Toto rčení používal Ivan Derer, kde je mu asi konec? – Hádám, jak jsem ho znal, že někde na druhé straně barikády.

            Pitomá doba, tohle.

            1. To máte pravdu.

              Kdysi jsem viděl porno s trpaslíkem, tohle je podobný, jen o politice.

              Jsou věci, které je lepší nevidět.

    1. Uff, ale není se co divit. On o asi to zážení není tak neškodné jak tvrdí i když
      výcuc

      Zemanovu proměnu s nadsázkou komentuje: „Moje maminka mi vždycky říkala: ‚Víš, holka, to stáří, to je blbé. Všecky dobré vlastnosti mě postupně opouštějí a všechny špatné narůstají.‘ A ono to tak asi s tím věkem bude, já to pozoruji i na sobě.“

      z
      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-galerie-osobnosti-dana-drabova-den-ktery-mi-zmenil-zivot-230332

    2. Co se Vám nezdá, vždyť je to dokonalé. Umlčení davu, jaké by nezvládl ani sám A.H. Heslo, kde chyběla k dokonalosti jen ta druhá část (oslavující hrdinného Stěpana a Romana a zbytek těch neonacistických ukrajinských knechtů) a frenetický potlesk okolního davu.
      Velkolepé.
      Dokonalé.
      Famózní.
      Skoro jsem se pochcal smíchy.

      Každopádně je jasné, že Putler to má spočítané. Dva, tři týdny a podepisuje kapitulaci. Anebo možná spáchá sebevraždu zoufalstvím ve sklepě v Kremlu.
      Nebo spíše ve sklepě někde u Irkutsku. Kreml bude už dávno „náš“ ;).

      1. Tolik radosti,jasotu a poteseni z opakovani , na trhu destruktivnich informaci, pro kazdyho. Kazdej si rad a casto pride na svy..

    3. Občas si říkám, že smyslem profesního úspěchu paní Drábové není jen ukázat, že v demokratickém systému i neatraktivní žena může udělat kariéru…

      Jsem zlý a zahořklý člověk…

  5. tak mi ten předseda ZO KSČ, t.č. na hradě, připadá jako dvojitý agent. Na školení v Moskvě byl…. a sliby se maj plnit….. Metafora

    1. To asi nebude tak úplně pravda.
      Ukrajina musí projevovat nadšení k boji, jinak nebude od EU dostávat peníze na provoz státu. Je to v dubnu schválený Plán pro Ukrajinu, 50mld do roku 27, zrovna dneska odeslány 4mld. Když vás někdo tak dobře živí, proč byste tam ty vojáčky neposlal, he.

    2. Ale MY tam nedodáváme munici, ani specialisty . Tohle tam posílají konkrétní osoby, z nichž některé jsou možná i poslanci parlamentu.
      Jako Zvací dopis starobolševiků v roce 1968 se někdy objeví, kdo tuhle republiku a její občany uvedl do války a zmaru.
      Prý je zločin Zavedení do války? Pamatujte si, kdo to dělá! I kdyby jste mu někdy mohli jenom plivnout do ksichtu, místo soudu a trestu.

    1. Re: Ládik!!!

      No jo! Ale babča nebyla chytrá, mladá a krásná, a to fšecko-uplně-cype-ganc najednou!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *