19 září, 2024

Udělejte ho směšným

Dnes je ten slavný den, kdyby Prahu měl poctít svou návštěvou slavný pluk Azov. Ne všichni, samozřejmě. Jen někteří. Zbytek musí někde na Ukrajině vzdorovat postupujícím Rusům. Přijedou důstojníci a budou verbovat na frontu. Vysvětlí svým krajanům, že služba v ukrajinské armádě je super a v pluku Azov obzvlášť a vysvětlí nadšeným libtardům, že právě oni jsou poslední světlo mezi naší Kotlinkou a ruským Mordorem.

Význam návštěvy pluku Azov v posledních dnech značně vzrostl, protože prakticky nikde v Evropě je nechtějí. Příliš jim to připomíná jednotky SS. Okecává se to všude obavami o bezpečnost, ale pravda je, že prakticky všude se proti tomuto nácbatalionu vymezily místní samosprávy a veřejnost hodlala protestovat.

A tak z velkého turné nakonec zbylo malé turné. Azováci vystoupí jen tam, kde fašizace společnosti postoupila nejdál. Ve Vilniusu a v Praze. Nevím, jak to mají tam v Litvě, ale u nás už novodobá hitlerjugend bije pětaosmdesátileté stařenky v Brně a dovoluje si na vozíčkáře v Praze u petičního stánku. Mír je dle zprávy ministerstva vnitra považován za projev extrémismu, který je zapotřebí trestně stíhat, což má na starosti vrchní prokurátor Igor Mříž. Zároveň je tolerováno, přát smrt všem politikům, kteří dostatečně nesdílejí hodnoty naší skvělé čtvrté říše… Fico a Trump by mohli vyprávět. Připraví se Orbán a Kickl.

Kde jinde by měl pluk Azov vystoupit, než v Praze, že?

Zároveň se kolem jejich vystoupení fest mlží. Od chvíle kdy Kateřina Konečná poslala našemu Lipánkovi otevřený dopis, že nedělá dobře, Jaromír, s těmi sirkami, jsou státní orgány (které mají sloužit veřejnosti) skoupé na slovo. Všichni si to mezi sebou přehazují jako horký brambor, tvrdí, že akce je zrušená, přesunutá… ale lístky se na ní pořád prodávají… prostě liberální klasika. Tak moc chtějí být nácíčci, ale radši ať se to nikdo nedozví… Samozřejmě nějaký ten síghajlíček bude, ale pěkně natajnačku… obzvlášť když se nepřidali bratři Němci ba ani bratři Poláci.

Podle posledních zpráv se akce koná v divadle X10 na Charvátově ulici. Ale možná že to ještě přesunou. Do večera daleko. Mimochodem… sponzorem tohoto divadla je Státní fond kultury, ministerstvo kultury, samozřejmě náš Volkischer Beobachter – Deník N a také pražský magistrát. To by bylo, aby brzy celá Praha nezvedala nadšeně své pravice. Hodnotová politika, vole!

Vím, že se tam leckdo chystáte jít protestovat a naprosto vám rozumím. V hloubi duše mám pořád zasunuto, že kdyby Rusové chtěli uskutečnit svoje hrozby, o kterých mluví Medvěděv – zasáhnout Iskanderem nějaké hustě osídlené území, aby ukázali, že to myslí vážně, tak nemohou najít lepší terč než se pokusit trefit pluk Azov i s jejich českými příznivci. Bohužel, na případné demonstranty se v tomto případě nebude brát ohled. Ti budou hrdinnými kolaterálními ztrátami a jejich jména někde vytešou do nějaké žulové stély, až bude po válce… možná.

Ale Rusové samozřejmě nic takového neudělají, protože Putin je rozumný a nezačne třetí světovou válku. Nebo není rozumný? Je šílenec? Nevím. Foltýn nám ještě nedal ta správná fakta, takže si nemohu udělat názor. Zatím jen vím, že když si budu myslet něco jiného než on, jsem proruský kolaborant. Fakta nám dá až 21. srpna, kdy se zároveň bude v parlamentu schvalovat korespondenční volba… kdy také jindy, že? Takhle se totiž henta strategická komunikace dělá. Foltýn omráčí národ nějakou bombastickou hovadinou o které budou všichni mluvit a nevšimnou si, že v zahraničí už Fialu volí Bernd Possett a miliony jeho soukmenovců.

Každopádně, kdo dnes půjdete protestovat, prosím, nevysvětlujte lidem, že oblíbený azovácký hrdina, Stěpan Bandera, byl nácek par excelance. Na tohle jsou Azováci nachystaní a proškolení. Oni vědí, že musejí vypadat demokraticky. Stejně jako to vědí všichni radikální muslimové. Je třeba maskovat skutečné záměry s rusáky, židáky i černými hubami. Oni nebudou vystavovat tetování s nacistickou symbolikou. Budou vysvětlovat, že všechny ty jejich trizuby a vlčí háky jsou symboly mnohem starší než nacismus. Budou to dělat jako Vítek Rakušan, vysvětlí vám, že jejich hákenkrajcy neukazují na tátu Hitlera, ale na prastarý hinduistický symbol. Jasné?

Neukazujte Banderu jako velkého démona z jehož praktik zvraceli i kovaní esesáci. Na to jsou hoši ukrajinští vlastně hrdí. Budou vám vysvětlovat, že Stěpan byl normální bojovník za svobodu, co osobně nikdy nikoho nezabil a v hloubi duše budou mít radost, že jejich národního hrdinu ukazujete jako to, co skutečně byl a co si i celý pluk Azov přeje, aby se vrátilo. Oni se nezlobí, že ho budete vykreslovat vedle Hitlera. Nezlobí se, že budete ukazovat jejich spolubojovníka, jak se fotil v Osvětimi s Hitlerovým citátem na tričku. Oni to chtějí. Mocinky to chtějí. Jen vědí, že to musejí (zatím) maskovat.

Dejte jim ochutnat liberální medicíny a Stěpana jim zesměšněte. Udělejte ho tak, jako liberálové dělali Zemana. Jako exkrement s banderovskou hlavou. Nebo jako liberálové zobrazovali Putina. Sedícího na záchodě. Nebo ho udělejte jako Ropušana na prameni… pamatujete si tu hajlující sochu skřeta, který se podobal Vítkovi Rakušanovi jako vejce vejci? Zesměšněte ho tak, jak ve Francii zesměšnili Poslední večeři.

Na to nejsou připraveni. Oni vědí, co mají dělat, když se jich zeptáte na sláva ukrajinskou verzi sighajlíčku. Vědí, co mají dělat, když jim připomenete, že v Kyjevě se k Babímu jaru dostanete po třídě Stěpana Bandery, pak přes most a dál po ulici Romana Šuchevyče. Oni vědí, co mají říkat, když jim připomenete starého nácka Huňku. Na tohle už mají dávno nachystané argumenty o hrdinném odboji proti zlému rusákovi, který je také nešetřil.

Ale zkuste jim ukázat, že jejich hrdina byl hovno a nebo že dělal hovno. Zkuste jim ho vykreslit ne jako někoho, koho je třeba se bát, ale kým je třeba do hloubi duše pohrdat. Ukažte jim, že Bandera byl charakterový kripl. To bude poněkud jiná kategorie. Oni Banderu nepotřebují obhajovat, že souhlasil s vražděním ve velkém. Oni s tím také souhlasí a nemohou se dočkat, až s tím budou moci také začít. Ale, že je to nízký směšný skřet, to budou řešit jinak a třeba řeknou na jeho obhajobu věci, kvůli kterým pak bude jůtub ve velkém mazat další videa a fejsbůk bude blokovat jak o život. Nejlepším spojencem je blbost protistrany. Nejhorší věci si vždycky udělají sami.

Jestli tam půjdete, neberte si plakát s démonickým Banderou. Udělejte ho směšným, nízkým, odporným. Přineste jim tam něco, co čackým vojákům trochu rozváže jazyk. Co se jich dotkne. Koneckonců, chtějí do EU, ne? Svoboda slova, právo na zesměšňování náboženství (kromě Islámu, samozřejmě), právo na zesměšňování hrdinů, politiků, kohokoliv… (kromě LGBTXZ samozřejmě) Právo na vlastní názor (ale fakta dodá Foltýn), právo na nesouhlas… proletáři všech zemí, vyližte si prdel (až na prezidenta Petra Pavla, samozřejmě).

Tak ať se Azováci podívají, jak to tady doopravdy chodí….

… omlouvám se. Ať se Azováci podívají, jak by to tady mělo chodit!

Prosím všimněte si, že jsem se ve svém textu obešel bez jakéhokoliv požadavku na zákaz akce.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

270 thoughts on “Udělejte ho směšným

    1. „Dlouho očekávané západní stíhačky F-16 budou na Ukrajině létat v horizontu týdnů, zázračný a okamžitý zvrat ve válce od jejich nasazení však nelze očekávat, varují ukrajinští i západní činitelé. Kyjev obdrží letos zřejmě maximálně dvacet strojů, které se tak stanou snadnou kořistí pro ruskou protivzdušnou obranu, píše list The Washington Post (WP). Kyjev navíc stihl vycvičit jen minimum pilotů. Na Ukrajince by ale F-16 mohly mít pozitivní psychologický dopad.“

      https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/ukrajinske-f-16-budou-spis-jen-snadnou-koristi-pro-rusy-pise-wp-351538

      1. „F-16 budou na Ukrajině létat v horizontu týdnů“ – přesněji budou dodány v horisontu týdnů. létat budou, pokud vůbec vzlétnou, v řádu minut.

          1. Ty dodávky (F 16) zařídili vrazi z Volstrýtu, jsou to olétaní oceloví ptáci.
            To vše pod heslem : nemáte už skoro nic, tak si urychleně kupte naše F 35.
            Zatím nejsou moc bojeschopné, ale v horizontu cca 10-ti let budou.

        1. Zas tak bych je nepodcenoval. Někde jsem četl, že NATO vycvičilo 6 ukrajinských pilotů. Zda je to pravda nevím. Stejně většinu f-16 budou pilotovat letci NATO. A ty jsou zalítaný.

            1. To je asi stejný, když AČR nebo Poláci cvičí ukrajinské vojcly podle standardů NATO. Ovšem NATO a zvlášť AČR a SZ RP (Siły Zbrojne Rzeczypospolitej Polskiej) se nikdy žádného skutečného boje proti vyzbrojenému nepříteli neúčastnily (no ono vlastně ani NATO). Jen protipartizánského boje někde v Afghánu. Přitom Chochlové mají víc bojových zkušeností než Ti, co je školí.
              Totéž US piloti. Nikdy nebojovali s nepřítelem, nad nímž by neměli absolutní vzdušnou převahu, nebo aby měl nepřítel kvalitní PVO. Co tak asi mohli chochly naučit.
              No a vycvičení 6 pilotů z 20 (první várka), to musí být materiál. Proč neposlali Ducha Kyjeva, ten mohl pilotovat všechny F-16 najednou.
              Ale třeba budou F-16 používat jako kamikaze. Stačí se naučit vzlétnout a letět. Pak to s velkou slávou nabořit do nějakého paneláku v Sevastopolu nebo do nějaké ruské rafinerie a hned jste Hrdina Ukrajiny. Něco jako projekt Reichenberg ve třetí Říšši.
              Ono to bude s piloty NATO (spíš US) jako s dobrovolníky do ukrajinské legie. Prakticky všichni žoldáci se západních zemí jsou už pryč, protože to není taková sranda jako v Afghánu nebo Iráku. Na Ukrajině jde totiž o kejhák.
              Dneska v ní slouží hlavně náckové z Česka, Polska, Slovenska nebo z exotiky (Jižní Amerika, kavkazské země, Indie)

        1. lenze o tom sa informovat nebude…..a ak niekde nieco prejde, tak sa to okomentuje ako ruska propaganda:-(

      1. Proti Fialovi byl Emanuel Moravec ryzí vlastenec (alespoň do okupace). Legionář, jeden z největších kritiků kapitulace po Mnichově, pak holt zachytil ten „správný vítr“, asi jako PePa107. Ovšem u Moravce tomu pomohly také existenční potíže a nezájem odboje o něj, Pavlovi nic takového nehrozilo. Moravce kvůli kritice Beneše po Mnichovu vyhodili z Vysoké školy válečné, a zakázali mu publikovat. Dokonce uvažoval o emigraci. Navíc Moravec se nenabídl sám, ale Němci ho oslovili jako vojenského odborníka. Dovolili mu publikovat, pozvali ho na okružní cestu Německem, umožnili mu publikovat v rozhlase. Ministrem školství a osvěty se stal až v roce 1942.
        Divím se, že ho ještě nikdo neadoruje pro jeho vizi sjednocené Evropy pod německým vlivem. Neměl by mít bustu v Bruselu?
        Fiala kolaboroval od začátku (od roku 1990), byl dlouholetým předsedou moravského zemského výboru české sekce Panevropské unie (Paneuropa-Union Böhmen und Mähren). Fiale je jen takový malý přízemní hajzlík.

  1. Chcete vidět čirou esenci libtrardí blbosti? Doporučuji tenhle článek na PL: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/STAN-Pirati-i-topkari-Vsichni-nakrknuti-na-Orbana-759293

    „Takže s průběhem venezuelských voleb nemá problém Rusko, Čína, Írán, Nikaragua, Kuba, …. a zjevně ani Maďarsko. Proč má tenhle trojský kůň nepřátel Západu ještě hlasovací práva v rámci EU a přístup do Schengenu ? — Ivan Pilip“

          1. Nikoli, odešli hlavním vchodem, zatímco demonstraci policajti odvedli kvůli atrapě bomby. Jistě si teď u vykulence plácaji po ramenou jak to skvěle vymysleli. Opravdu jsme již někde v Jižní Americe, strašné.

            1. Na jiném webu to zrcadlově obrácené nebylo – jiná kamera – ale to není podstatné. Podstatný je hluboký nezájem veřejnosti, která je sice velmi agilní u klávesnic, ale jinak vůbec nic. Takhle to dezoláti nevyhrají. Dalo by se říct, že to zajímalo jen pár lidí. To je to, co vidím – a neěší mě to. Chybí nám rétor. Jan Hus nebo Adolf Hitler. Myslík tím co do kvality projevu, ne ideálů.
              U nás se říkáválo: Moc kecáš a málo píšeš dom!

    1. Jen aby montáž, údržba a opravy senzorů a robotů nakonec nevyžadovaly více zaměstnanců než těch pár děveček a dojiček.

      1. Budou platit za každého robota do fondu nepodmíněného příjmu. Daň z robotů. A do fondu osobního rozvoje nezaměstnatelných a jejich asistentů a asistentů asistentů. Nakonec reverzně k polidštění opice prací dojde k zániku člověka. Protože,z přirozenosti, většina lidí nepracuje když nemusí. Neučí se, nemyslí.

      1. Buď opatrný….. Dobrá.
        A nezapomeň na mě…. Dobrá.
        Vždycky pomáhej slabším… Dobrá.
        A starším ustupuj… Dobrá.

  2. Nedávno tu některými ztrhaný Tommy Robinson: „[…] upozorňuje na případ z města Southport, kde sedmnáctiletý mladík ubodal tři holčičky ve věku šest, osm a devět let, které se účastnily prázdninové taneční školy. Dalších osm bylo zraněno, což představuje jeden z nejděsivějších vražedných incidentů za poslední roky. Násilí páchané bodnými zbraněmi je ale v Británii na vzestupu podle všech statistik.

    Britská média zdůrazňují, že motiv sedmnáctiletého pachatele, jehož rodiče přišli do země před jeho narozením ze Rwandy, není znám.

    Místní obyvatelé ale dali průchod svému rozhořčení, což vedlo k nepokojům před místní mešitou. Jeho účastníkům labouristický premiér Keir Starmer už vzkázal, že „ukradli pokojnou pietu“, a že „pocítí naplno tvrdost práva“. Média je prezentují jako „extrémně pravicové síly“.“

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zavrazdene-holcicky-Tommy-Robinson-nemlci-Opet-zatapi-vlade-Britanie-759274

    Z absurdity toho všeho se člověku zvedá žaludek…

    1. Nechci zlehčovat několikanásobnou vraždu, o jejímž motivu také nevím zhola nic, ale demonstrovat před mešitou kvůli rodičům přišedším z Rwandy nebude to nejsprávnější.
      Muslimové tvoří cca 2% Rwanďanů, o většinu se dělí křesťané; především protestanté 48% a katolíci 40%.

        1. On není schopen pochopit, že ti protestující mají informace jak o náboženské příslušnosti tak motivech tohoto vraha. Pokud šli před mešitu, měli jistě důvod.

  3. Ještě bude někdo zastávat názor, že bychom si měli vyřešit politickou a společenskou realitu v Česku sami pomocí demokratických- ironie-voleb? Ještě někdo věří, že na to mají Češi vůli a sílu? Už jsem to zde kdysi psal, nám už může pomoci jenom Rusko. Vojensky. Nový rok 45, 68, vyberte si. Můj názor.

    1. Dobrý den, představte si ale, jaké hrůzy by se asi musely dít, než by sem přišla ruská armáda.
      Já si spíš říkám, kdo nás zachrání morálně, kdo nám vrátí zdravý rozum ?

      1. Z těch hrůz stačí aby vyschly finance držící zde nepřirozený stav. Zdravý rozum se potom vrátí sám. Bohužel bude nutno, aby někdo, což za současné doby nemůžeme být my, leč na to nemáme, udržel rozum dokud se nenavrátí do naší společnosti.

      2. Ano, je to můj radikální názor. Ve skutečnosti už za mě Rusko bojuje na Ukrajině. Věřím, že jeho vítězství bude mít časem vliv i na situaci v Česku. Že se rozpadne EU, NATO. A Rusko na Ukrajině NATO porazí, to je jistá věc.

      3. pavel, Iggy
        Uveďte jeden, jediný důvod proč by mělo Rusko pomáhat někomu, kdo si nechal zdevastovat stát, vytrvale volí voly za své vůdce a za 30 let proti tomu nehnul ani malíčkem!!!

        1. Švejk:
          „Proč“ myslím není ta otázka, kterou si Rusové v těchto případech kladou. Moje ruská čtvrtina našeptává, že záleží jen na tom, do jakého konce se trefíte: jestli do toho konce naprosté krutosti, nebo do toho konce neskutečné soucitnosti. Jejich rozptyl emocí ovšem my nemáme šanci pojmout.

        2. No například by se musel Putin a celá jeho vláda + polovina obyvatel tak silně praštit do kebule, že by se z toho totálně pomátli… nic jiného mě nenapadá. Asi (doufám) se něco takového nestane. Ale jak se zařídit pro budoucnost pro tenhle případ, kdy nám Rusko nepomůže a my sami jsme v tomto ohledně pitomí jak vantroky… nevím…

        3. Jako jeden z důvodů bych viděl ve vytvoření příznivé atmosféry vůči Rusku aspon v některých státech Evropy. Střední Evropa by mohla být prostředníkem mezi Ruskem a zbytkem Západu. Orientace střední Evropy i na Rusko, potažmo BRICS, by zlepšila bezpečnostní situaci v Evropě.

          1. Kdysi jsem zaslechl výraz politika všech azimutů. V dnešní době to reálné není, ale po pádu americké hegemonie by to utopie být nemusela.

    2. Na rozdíl od let ’45 a ’68 my v současnosti nemáme žádné kádry, kteří by nám konstruktivně a ve prospěch českého národa vedli stát poté jako politici.

      1. Zvláštní, ja jsem se přesně o tomto bavil s kamarádem tak v 1988, on tvrdil, že se najdou. Po zkušenostech z 1989 také věřím, že se najdou, myslím že jich dost i známe. Problém je, aby je opět, jako téměř vždy, nepředběhli bezskurpulosní karieristé a nebylo z toho jen opakování 1989. Tehdy to bylo dopředu naplánované a připravené. Dnes ?

    3. Nevím, jestli si umíte představit smýšlení Rusů o nás. Četl jsem ruské diskuse od roku 2014. Chválili Zemana, když poslal Shapira na hanbu, ale jsme pro ně výrobci zbraní pro Hitlera, kterým za války zle nebylo. Legionáři podél celé své trasy zavedli do lidové slovesnosti zlého Čecha. Pamětníci kulturních výměn a zájezdů na obou stranách vymírají. Náš obraz tam nesmazatelně formuje naše současná lživláda zrádců. Sympatie k nám Rusové chovat nebudou a soucit taky ne.

  4. Kecat bychom tom mohli dlouho. A zbytečně. Zítra, pozítří, bude to minulostí. Budou přednesena nová témata budící vášně a přitahující návštěvnost ze služební povinnosti.
    Pod kterým pseudonymem kdo se ukrývá, jakého je smýšlení, jaké ohrožení představuje, rozpracovat, učinit opatření, předat dál, archivovat…
    a tak dál. Prakticky bez vlivu na vývoj podmíněný jinými mocnými, především kontinentálními a globálními hybateli.

    Co se týče oné akce, bude tam leckdo. Politici etablovaní, politici aspirující, na politiky aspirující, aktivisté, statisté, agenti z různých služeb tuzemských a zahraničních pořizující záznamy pro vyhodnocení a opatření. Že bych se šel podívat? Nechat se vidět, být zanesen do databází těch a oněch, jako osoba zájmová, nepřátelská, nevyužitelná, využitelná, vhodná pro nabídku spolupráce, která se neodmítá…

      1. Tak. Co Urbi et Orbi, když sám se sebou mám co dělat. Teprv pak nedostatky ostatních. Jestli na ně dojde. Nedojde. Mám svých tak akorát dost na jednoho.
        A práce kam jen se podívám.
        Nejsem božstvo. Ať si svět zkouší řídit někdo jiný.

  5. Fašisti? Nesmysl, říká analytik o ukrajinských bojovnících v Praze
    Bojovníci ukrajinské 3. samostatné útočné brigády se ve středu setkají v Praze se svými krajany. „Elitní jednotka, skvělý marketing, ale i stigma vytvořené ruskou propagandou,“ popisuje vojáky analytik se specializací na Ukrajinu.
    Seznamzprávy

    1. Karliku, a jak si vysvetlujes ze pod tim clankem byla puvodne diskuze o 918 prispevcich a ted uz jaksi – neni ? 🙂 Ne, uz to nezabira, stejne jako v 1988 uz nezabral „Plan vedeckotechnickeho rozvoje CSSR na pristi petiletku, s vyhledem do roku 2000“ 🙂

    2. Pro Ukrajince ve vojenském věku pobývající toho času na území ČR bude místo přednášky Azovu a náborová kancelář něco jako morový barák.

      1. Nemůžou být fašisté, protože jsou nacisté. Fašisté byli v Itálii, Azov a spol. jsou pohrobci nácků z divize SS Galizien a pohrobci UPA, nejraději by vyvraždili všechny co nejsou“praví“ chochlové.

    3. „Ruská propaganda vykresluje jako fašistickou celou Ukrajinu včetně
      ukrajinského vedení, což je standardní propagandistický tah, kt. navazuje
      na sovětskou propagandu. Slovo fašista je nálepka a propagandisté ji
      používají proti komukoliv, kdo je proti nim“ (z článku)
      Tak to se nejspíš inspirujeme Putinovým Ruskem, a to téměř doslova…
      „Kdo mě označuje za cenzora, je ruský kolaborant“ :))

  6. SLEDUJTE dnešní živé vysílání na RaptorTV.cz od cca 18:00 hod:
    PROTESTNÍ SHROMÁŽDĚNÍ občanů proti akci BRIGÁDY AZOV,
    protestu se zúčastní i někteří politici
    31.7.2024 Před vchodem do Divadla X10, Charvátova 10, Praha 1
    ————–

    více na str. Raptoru,cz…FB

      1. Má-li Raptor-TV zahájit živé vysílání od 18:00, pak je poměrně logické, že v 12:41 na Raptoru-TV nebude nic k nalezení.

  7. Divadlo X10, spolek IČ: 01420917
    kde se to má údajně konat, není podporováno jen deníkem N….a Ministerstvem kultury,
    ale dle stránek divadla také například:
    -Magistrátem hlavního města Prahy, 4.750.000,- prý podpora 2023
    -Česko německým fondem budoucnosti…, hmmmm.
    Tak zejména tam to vyvolává ve spojení s AZOVem navíc dost podivné reminiscence…
    **********
    Šéf čučkařů straší lidi eskalací v situaci, kdy se skutečně vlivné země snaží nějak domluvit
    a pokusit se dojít konečně k nějakému klidu zbraní na Ukrajině.
    A zůstává zřejmě asi v klidu, když se tu chtějí předvádět a propagovat na turné vojáci jiné země
    a propagovat jejich AZOV a válčení…
    ***********
    Divadlo/spolek má zapsaný účel spolku
    -pořádání a propagace kulturních akcí, podpora vzdělávání a umělecké činnosti?!
    ***********
    A co vlastník stavby, údajně CALUMA a.s., dal divadlu povolení i na takové akce, kde údajně hrozí
    přímo dle aktérů bezpečnostní riziko a tedy možná i riziko pro majetek?
    ***********
    CO je na tom AZOVu prosím pěkně kulturního, uměleckého a jak to podporuje vzdělávání se ptám?

    A všichni ti podporující spolek/divadlo, akci jsou tedy tímto PRO propagaci válčení a AZOVských,
    se vším co k tomu patří?!

    Ještě se opakovaně ptám, KDO to turné v Praze pořádá, KDO to cizím vojákům v ČR vůbec schválil
    a KDO jim platí , či pronajímá na propagaci cizí armády v ČR ty prostory a všichni tedy souhlasí?!

    Kdyby to nebylo celé šílené, byla by to excelentní fraška.

    Tady snad ještě není Ukrajina a tak její voják tu nemá cokoli a kdekoli propagovat!

    1. „Česko německým fondem budoucnosti“

      Jakže se to kdysi jmenovalo, SČSP neboli Svaz československo-sovětského přátelství. Akorát že tenkrát šlo o budování společné socialistické budoucnosti, v tomhle spolku zas jen a znovu a germanizování českého státu a jeho obyvatel v zájmu 4. říše zvané EU.

      1. Třeba než nás zgermanizují, budou zislamizováni. ….
        Germanizace se neobávám. Máme se od „Germánů“ co učit dobrému. Jako od jiných. Jak jako od každého.
        Jak jsem psal, měl jsem odtamtud parťáka při potápění. „Pruská škola“. Systém, kázeň, důslednost. Žádné lážoplážo, jak to správně popsal Jakeš. Že to nějak dopadne.
        Kdysi se jezdívalo na zkušenou, někteří od svých předků vědí co byl „handl“. V Německu je spousta príma inspirativních lidí. Tak jako všude jinde. A co třeba hledat tady? U koho? Co třeba u Vietnamců? Chodím do vietnamské prodejničky, kde je výdejna Zásilkovny. Tam holčička mladšího školního věku, šikovná, už začíná pomáhat rodičům. S maminkou mluvila česky. A jak pěkně. Určitě se učí i anglicky. Kdežto mnozí jiní, jmenovat nebudu …žijící zde po generace, česky mluvit se nenaučili. Ovšem, upadá čeština i většinového obyvatelstva. Mluvená i psaná. Zkostrbatěla. Zchudla. Porovnejte ji s češtinou před desítkami let, před sto lety, jak hladce plynula.

        Nelze tento úpadek svádět na germanizaci. Ta zde není. Ledaže by byla spatřována v nynějším globálním vlivu někdejších Anglů a Sasů.

        Řeč je odrazem, udržovatelem i tvůrcem kultury. Je její součástí. Jak a v jaké řeči myslíme, podle toho i jednáme.

    2. Je to podle mého názoru trestný čin. Měli by se jím zabývat Stříž, Foltýn a všichni ti „zákonodárci“ obecně.
      Propagace hnutí/strany, které je Ústavou propagovat zakázáno.
      Je divný, že ti největší bijci za Ústavu, zrovna teď mlčí, jako ryby.

      1. Není to trestný čin, protože pro to není „narativ“. Poučeni soudem víme, že narativy se v průběhu času mění. Včera tak, dnes jinak. Paragraf stačí stejný. Nic nového, systém funguje stejně jako před desítiletími, před staletími. I aktéři jsou takoví. Jedni „přesvědčení“, jiní oportunističtí, jiní idioti. V mnoha případech vše dohromady. Kroutíte hlavou nad něčími argumenty a napadá vás, že to snad není možné, že… Ale ano. Je to přesvědčený oportunistický idiot. Chodící indoktrinovaná encyklopedie blbosti . Bez hlubších znalostí, bez zájmu o ně. Nepochybující, surfující na vlně aktuální jediné pravdy. Dnes takové, zítra jiné.

  8. Běž domů Vasile
    Čeká Tě Nataša
    Běž domů Vasile
    Tady Tě už nemají rádi

    Běž domů Vasile
    Čekaj tam Rusáci
    Běž domů Vasile
    Tady už nemáš práci

    Běž domů Vasile
    Tady už nejsi hostem
    Běž domů Vasile
    Tvé místo je za palpostem

  9. Raptor-TV.cz
    ·
    SLEDUJTE dnešní živé vysílání na RaptorTV.cz od cca 18:00 hod:
    PROTESTNÍ SHROMÁŽDĚNÍ občanů proti akci BRIGÁDY AZOV,
    protestu se zúčastní i někteří politici
    31.7.2024 Před vchodem do Divadla X10, Charvátova 10, Praha 1

  10. No, já myslím, že nejlepší reakce společnosti by byla, kdyby tam napřisla ani noha.

    A mimochodem, na PL mě pobavil hezký postřeh prof. Furediho: dosavadní politika EU vypadá tak, že když Amerika řekne „skoč!“, tak EU odpoví „jak vysoko?“.

    1. to by bylo ideální, ale to bychom v naší společnosti nesměli mít kopec fašisto/nacistů a kopec prodejných děvěk, které hajlují dle požadavku dané doby

      1. Včera na Xaver živě byl Filip Turek.
        Na dotaz diváka, jak se mu líbil zahajovací ceremoniál na OH odpověděl:
        Velmi se mi líbil, nejvíce ta scéna s tím koněm.
        To neřekl ironicky, ale opravdu chválil.
        Takže Filip spokojený….
        Pan VK (Aeronet) by řekl, že je konceptuálně negramotný.
        Mám dojem, že jsme volili další dutou hlavu.

        1. Tahle generace je odkojená popkulturou. Klasické znalosti a přehled – nula. Co si nepřečtou v časopisu, to neznají.

        2. Pane Řezníčku,
          Turek byl dávno před volbami finančně vychechtaný a teď se dostal k příjemnému bonusu. Toť vše.
          Ani ve snu by mě nenapadlo ho volit. Jenže „lid“ pořád hledá spasitele mezi těmi, kteří ho mají zcela na háku; přesto se nepoučí.

        3. Dobrá, v EP je jeho kvalita nadprůměrná. Zpopularizoval odboj proti zelenému údělu mezi mladými. Mluví a myslí jako oni. Je schopný je oslovit. Domácí liberální demokraty docela sere.
          Za mne dobrý.

  11. A dnes, jaká to náhoda, se na novinkách krčí titulek: “Stát přestane Ukrajincům neomezeně platit ubytování”
    Když fialovci říkali že je na tu frontu dostanou, tak i to plní, to bude asi první slib který dodržují.

    1. Sice přestane platit, ale obratem jim zvýšil automatický příspěvek na bydlení na částku, o které si může většina českých žadatelů jen nechat zdát (6000 Kč paušál+4860 Kč pro dospělou osobu+3490 Kč na dítě).
      Navíc by se to mělo týkat pouze matek s dětmi do 6ti let (nechápu, proč by nemohly chodit do školky), dětí (do 18 let) a seniorů/invalidů. A tahle skupina asi na frontu nepojede.
      Takže nic.

      1. Spousta firem si je ubytovává sama.
        Popřípadě jsou ubytováváni ve školicích a rekreačních objektech Ministerstva vnitra.
        Tedy u fízlů, tam se nikdo neodváží jít na kontrolu, zda jsou tu legálně, co je to vlastně za lidi, nebo s jakou minulostí. Jsem toho názoru, že v ČR jako „bezpečné zemi“ jsou v bezpečí i všichni pachatelé z Oděsy a z Majdanu.

  12. Moderní způsob parazitování. Jak nestavět a přitom si všichni přijdou na své.

    Rozestavěný úsek D49 nemá povolení. Zakonzervování stavbu prodraží až o stovky milionů

    Až na nižší stovky milionů korun navíc může přijít zastavení a zakonzervování rozestavěného, sedmnáctikilometrového úseku dálnice D49. Konkrétně její části vedoucí od Hulína ke Fryštáku na Zlínsku. Novinky o tom informoval ředitel závodu Inženýrské stavitelství Morava ze společnosti Skanska Jiří Vinklárek. Celkově má stavba přijít stát na šest miliard korun.
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-rozestaveny-usek-d49-nema-povoleni-zakonzervovani-stavbu-prodrazi-az-o-stovky-milionu-40482219

  13. Ano, to chceš…

    „Němec vám vezme řidičák kvůli klimatu. A máte „po“ i v ČR
    Neopatrnost při dovolené se může brzo stát pro řidiče i likvidační. Evropská unie totiž uvažuje o plošném odebírání řidičských průkazů za překročení rychlosti a o řidičák tak půjde přijít i skrze přehlédnutí omezení limitů kvůli klimatu. Právě ta totiž již v některých zemích fungují a na – oproti normálu nikterak změněné – dálnici se kvůli emisím radikálně snižují rychlostní limity. Za přehlédnutí klimatických omezení již nyní hrozí desetitisícové pokuty, avšak v budoucnu by každého řidiče, který snižování rychlosti kvůli klimatu nerespektuje a jede podle běžných limitů, mohlo čekat také okamžité odebrání řidičáku. A to nejen v zahraničí, ale automaticky i v ČR.“

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nemec-vam-vezme-ridicak-kvuli-klimatu-A-mate-po-i-v-CR-759240

    1. A pak, až bude všechno zdárně dovršeno, nám všem na závěr ještě oholí hlavy, uřežou uši a zabaví nočníky.

        1. Husak nech robil cokolvek, vzdy malo z toho CSSR prospech……aky prospech je z defacto totalnemu podriadeniu sa zakonom Nemecka nechapem:-(

    2. Copak to, ale blázniví Rakušani kvůli IG-L jsou schopni zabavit i auto, když jim nezaplatíte výpalné.

      Má nějaká strana v programu zvýšení rychlosti na dálnicích? A mimo obec alespoň na 100 km/h jako v Rakousku?

  14. Jakýpak zákaz akce?Naopak,je před volbama a vláda vítá fašisty,nic lepšího
    se nemohlo stát.Navrhuji heslo : Vláda k vráně sedá !
    A doplnil bych ho : Nechceme vládu duševních naháčů !!!
    Na 21.8. by to chtělo velké heslo OPAKOVAT ! Čím jiným spustit fašistický
    teror vlády ,aby se lidi probrali??
    Normálnímu člověku jejasné,že se lampasáci z AZOV přišli schovat pčed Rusama.
    Na Ukrajině se to může kdykoliv zlomit a pak právě tito budou prchat
    do Evropské Mumie,zakládat tvrdé gangy a naše police,která má tak akorát
    na buzeraci důchodců zaleze do krytů.Určitě návštěva poctí Rakušana,
    aby mu ukázala,co na něho mají,aby je náhodou nepronásledoval.

  15. Nechápu proč v tak „významný pro ČR den“ – návštěva nazi banderovců z Azov v Práglu ,Naše Vaše ČT neuvede na počest vzácných hostů ze svého archívu svou perlu film o řádění banderovců na našem území – Akce B (1951) aby si i prostý lid rozšířil obzory a nebo to fládní ukro Pětidemolice zakázala…Opravdu skvělý film a skvělé herecké výkomy filmových veličin jako byl Josef Bek, Jiří Sovák,Rudolf Deyl ml.,Vlasta Chramostová, Dana Medřická,Jiří Kostka a další…Nebo film Stíny horkého léta (1977)…

    https://www.youtube.com/watch?v=cxUZCXIw7nU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *