18 října, 2024

Umí ještě Fiala něco jiného, než servilně (nezaměňovat s neslušným debilně) lhát? Začínám propadat zoufalství, že ne.

A není to zoufalství obrazné, protože ani on to obrazně nemyslí. Myslí to smrtelně vážně. Smrtelně pro naši ekonomiku, smrtelně pro všechny, co nechtějí žít sdílenou bídu na hraně středověku.

Opět máme nejdražší v poměru kupní síly téměř všechno, na co se podíváte, a reálné mzdy v porovnání V4 se od roku 2019 propadají jako země po Kinžálu. I Slovensko je na tom líp. Nenáviděné Maďarsko jede torpédově +13,5%, my naopak torpédově klesáme na krásných -7,5%. Nejsme tedy nejhorší jen mezi V4, my jsme nejhorší v celé OECD. Pro představu jsou tam i státy jako skoro válečná Litva, Lotyšsko, skoro krachující Řecko nebo skoro mafiánská Kolumbie. Ehm….

V příštím týdnu má JEHO vláda schvalovat českou verzi Green Dealu, který obrátí život na ruby úplně každému z nás. Beze srandy. K horšímu a to o parník. Hezky potichoučku, v době dovolených, asi abyste si tu poslední, na kterou ještě máte, mohli užít. Oni samozřejmě vědí, že to bude mazec, a že budeme chudnout dál a dál. Že budeme platit a platit, až nám nezbude nic jen astronomické dluhy, které už teď astronomické jsou. Že miliardy a biliony půjdou na oltář marginálního evropského znečištění, které sice nezlikviduje celosvětově skoro žádné CO2, zato zcela spolehlivě zlikviduje životní úroveň nás všech.

Prý za to ale nemůže, protože to v roce 2018 Babiš. Aha, a on je jako co? Jeho poskok? Proč proti tomu teda neprotestoval, když je to tak blbě? Proč se tomu nevzepře teď? Jedním dechem ovšem prý o nic nejde. Aha. Tak já vám povím, co je podle Fialy nic.

– Emisní povolenky nebudeme už platit jen zprostředkovaně za velké producenty v ceně služeb.

– Emisní povolenky budeme hezky platit teď napřímo v ceně bydlení i dopravy. Tedy každý, kdo má tu drzost bydlet a jezdit.

– Benzín bude cca + 10 korun nafta možná i víc. Nebudete na to mít? No a? Choďte do práce pěšky. Nebudete mít práci? Aha, nebudete mít problém.

– Bude se zdražovat parkování ve městech. Auta nežádoucí. Do nemocnice se můžete doplazit, k zubaři se plazit nemusíte, stejně na něj nebudete mít.

– Dál budou zdražovat energie, na uhlí zapomeňte.

– naši konkurenceneschopnost vyřešíme clem na všechno. Dostupné nebude nic. Dvoje boty na rok už bude luxus nejen pro ten milion na hranici chudoby žijících lidí, ale pro každého.

– Ekomateriály a jejich cena na výstavbu budov způsobí, že nepostaví už nikdo nic.

– Náklady na stávající úpravu budov způsobí, že na ni nebudete mít. Půjdete pod most, pokud tam ještě bude místo. Spolu se zvyšováním daně z nemovitosti to ve spoustě případů jinak dopadnout nemůže. Hypoteční banky a exekutoři budou mít žně.

– Zdraží se nájmy. Firmy v nájmu udělají pápá.

– Zákaz hnojiv povede ke zdražování potravin.

Jestli to schválí, a oni to samozřejmě schválí, nemá v této zemi smysl se snažit už vůbec o nic. Základní princip nebude rozvíjet a budovat, ale přežít. Cokoliv a jakákoliv vláda by byla lepší, než tahle vláda chaosu a zmaru a lží. COKOLIV.

50 thoughts on “Umí ještě Fiala něco jiného, než servilně (nezaměňovat s neslušným debilně) lhát? Začínám propadat zoufalství, že ne.

  1. Tam je naprosto zjevné plnění rozkazu, vyrabovat tuhle zemi a zlomit její populaci.
    Protože tak škodlivý nemůže být nikdo „nedopatřením“.
    Ani Fiala.

    Ten chlap patří před soud, ale ještě předtím by měl absolvovat velmi vážný rozhovor, z něhož pochopí, že doznání, a iniciativní sdílení detailů o kolezích a loutkovodičích, je v jeho nejlepším zájmu.

  2. Jj propadáme se do chudoby takovým způsobem,že už i bezdomovci sedící na lavičkách používají chytré telefony a jsou připojení k netu.

  3. Paní Marková.
    Souhlasim
    Jen bych přirovnal republiku,je ve stádiu rakoviny.
    Tu něco odrezem,fu něco výřezem,občas nás ozáři Fiala světlými zítřky

  4. Tady je Vidlákovo.

    Z mého webu by paní Marková vyletěla jak namydlený blesk.

    Jedna věc je poprávu kritizovat protinárodní konání fialové vlády, druhá věc je autorova ztráta soudnosti a hysterický jekot, jak ho v tomto článku předvádí právě paní Marková. Paní Marková zřejmě nechápe obsah slova „cokoliv“.

    Přejme sobě i jí, aby na její slova nikdy nedošlo.

    1. Zakladateli, teď jste mne potěšil. 🤣
      Určitě přes měsíc jsem již na žádné hysterické ječení paní Markové neklikl, ale teď mou zvědavost dostalo co jste tu mohl psát Vy. Pěkné, nelituji, že jsem jí klikem trochu zvedl sledovanost.

    2. Ono na to „cokoliv“ asi dojde, vše k tomu směřuje. A nebude to pěkný pohled a je dobře, že paní Marková toto téma nastínila, alespoň máme o čem přemýšlet před konečnou volbou.

    3. Klidně pak řeknu, že jsem natvrdlej. Totiž, pokud ještě najdete tuto moji otázku a odpovíte tak, že konečně pochopím.

      Zkusím hádat, indícií bude to cokoliv.
      Já z toho jejího tvaru „čtu“, že cokoliv jiného (obecně ve smyslu „ať se třeba raději poseru, než mít tu tohleto“) a jakákoliv jiná vláda…
      Další ev. možnost, nevím, jestli byste tam raději použil tvar cokoli a jakákoli. Já asi ano, ale v tom použitém kontextu to možná je rovnocenné.
      A ještě si říkám, jestli Vám to tam nezní až moc poraženecky.
      Dál mě nic nenapadá.

      To jsou ale jen mé nástřely, takže – co Vás tak rozežralo?

    4. Já jsem zas prošvihl státní svátek slovesa torpédovat. Je to snad jediný svátek, kt. slavíme už tolik dnů a já ani nevím na počest jakou se dostal do popředí sdělovacích.

  5. Situace je skutečně velmi tristní a zoufalá. Je to dáno nejen konkrétními kroky vlády: Astronomické zadlužování rekordním tempem, rozvrat důchodového systému, rozklad zdravotnictví, ideologizace a indoktrinace školství, rozvrat zemědělství a průmyslu, tragická energetická politika, do toho utužování cenzury a kriminalizace vládě nepohodlných postojů – ale ještě horší je to okecávání:
    Jakou že máme svobodu, jak máme vyrovnaný rozpočet, jak se máme nejlépe v dějinách, jak jsme energeticky nezávislí na Rusku, jak vše vzkvétá, apod.
    Fialův kabinet je složen z těch nejméně kompetentních osob v historii našich vlád – a to jsme zažili lecjaké politiky. Ale kam se Gross hrabe na Rakušana, Tvrdík na Černochovou, Kalousek na Stanjuru, Petříček na Lipavského, Bursík na Hladíka či Buzková na Beka.
    Je znát, kam jsme se až propadli – a jak moc je stávající kabinet odstřižen od zájmů většiny našich občanů.
    Místo, abychom řešili, jak zabránit třetí světové válce, zelené mozky nám tu spřádají pikle proti takzvaným „dezolátům“ a moderním „ztroskotancům“. Jejich tváří je pak jistý plukovník, zatímco prezidentem exgenerál. Tohle již nedává nikomu nic. Je to na odpis…

      1. Bohužel, když už má člověk pocit, že dno skutečně nastalo, objeví se Foltýn se svým zaručeným návodem na boj s demokracií, Černochová uveřejní další status, jak raději vystoupit z OSN než se aspoň tvářit, že chceme cokoli podobného mezinárodnímu právu, Bakalář Lipavský předvede další brutální dvojí metr ohledně toho, koho pokládat za lidský odpad, či nás premiér Fiala poučí, jak si nevážíme těchto skvělých výdobytků krize…

        Jakmile nastane kvalitativní změna na úrovni celosvětové, poznáme to samozřejmě i na tomto domácím dvorku…

      2. Jedno dno je obzvlášť blízko, když si vláda nýmandů najme lampasáka (nejen pro mou generaci symbol nejvyššího opovržení a nedůvěry), aby lidem objasňoval, co je (státní) Pravda, a kdo je proruský dezolát.
        To fakt hlava nebere.

  6. Paní Marková vylíčila obraz země, která se propadá do děsivé chudoby.
    Ve stejnou dobu se v Praze na letišti hromadí kufry, protože davy Čechů letí k moři.

    1. Tomu jsme kdysi říkali marxistická dialektika.

      Nebo jinak, ty kufry jdou projevem poživačné spotřeby nadhodnoty, kterou si část národa přivlastnila, aniž by de s tou druhou částí národa o ni podělila.

    2. Luboši, kufry už se nehromadí. Hasiči mají nový kšeft.

      Kufry na letišti vykládají hasiči

      Pražské mezinárodní letiště zřejmě vyřešilo problém s nedostatkem personálu na vykládku a nakládku kufrů. Místo zaměstnanců handligové společnosti, kterých je během prázdninové špičky nedostatek, vykládají kufry letištní hasiči. Novinkám se podařilo situaci natočit.
      https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vyreseno-kufry-na-letisti-vykladaji-hasici-40480183

      Jde krásně vidět, že pravá ruka neví co dělá levá ruka. Krásný ukázkový případ neřízení společnosti.

      1. Omyl – jde o demonstrací způsobů řešení, aneb pohunků, knechtů a spodiny je vždy dost, jen jde o to ji použít, nestyďte se jí použít.
        Že jde o profíky vycvičené k ouplně jiné činnosti ? No a ? Při ní také používají ruce a jsou vystaveni fyzické námaze. Tady jsou vlastně ještě v pohodě – jsou na čerstvém vzduchu, bez ohně, kouře, nehrozí popáleniny, udušení, uhoření – sakra, co by ještě chtěli.
        Až dojdou, dalších „pohůnků“ a poskoků je v personálu dost – třeba dispečeři, atd. Management je nebesky nadaná, a laskavá společenská vrstva, volejte hosana …

    3. Ono to jede jaksi ze setrvačnosti. Zatím ještě drahotu lidi utáhnou a když, tak si půjčí, půjčí, půjčí….Ale pokud vláda schválí to, co plánuje……Hákenkrojci taky tvrdili, že cosi zvládnou… 😀

    4. „Davy Čechů“ lítají k moři přinejmenším poslední čtvrtstoletí.
      A ta letiště to zvládala.
      Jestli ony ty hromady kufrů nebudou svědčit spíš o organizačním a technickém rozkladu základní infrastruktury (což letiště v hlavním městě je!), než o prosperitě.

  7. já těch cca 10 let ještě snad přežiju, ale chudáci moje děti a vnoučata … ačkoli někteří z nich volili co volili … přesto, že sem je varoval, co nastane.
    Koneckonců i já býval voličem ODS – ale jen do té doby, než si ten hajzl Topolánek vytřel svojí chlupatou řiť “Smlouvou s občany” a zdanil daň ze mzdy (superhrubá mzda – a vím, že to byl Kalouskův nápad). Čili nějaké plnění programu a předvolebních slibů zcela zjevně není v DNA nyní fialových strak (koneckonců lze to vysledovat již od oposmlouvy, ale to se ještě nějak dalo zkousnout, alternativy byly vesměs horší – alespoň pro mne).

    1. Jak „Zemanem vyhozená“???
      Paní Filipi, bohužel (a nejen pro nás), doplatila na služební zákon, podle kterého musí diplomati v 70ti do důchodu. Na základě žádosti států, které v Sýrii zastupovala (mj. USA a UK), byl služební zákon novelizován a ona mohla pokračovat v práci.
      Ze zamini ji vyhodil blbec Lipavský v říjnu 2023, kdy už byl půl roku ve funkci agent Pávek!

      1. Taky jsem to v první chvíli tak četla. To jenom někdo má potíže s psaním výstižných titulků. Mělo to být rozdělené do 3 vět. „Zapáchala Zemanem. Vyhozená diplomatka Filipi promlouvá. Některým nápadům této vlády se musela smát.“

    2. Paní je mistr svého oboru. Bohužel na MZV sedí blbeček, který nemá o diplomacii ani páru a jen plní rozkazy…..a i ty s absolutní absencí profesionality.

  8. Kdo nutí Fialu k tomuto kroku,jak to prosazují sousední státy, nebo to má za úkol, úplně zlikvidovat CR a udělat toto území další spolkovou zemí Německa.

    1. Já myslím, že chce lidi z naší země vyštvat a ten zbytek zotročit. A ano, je to Posseltova podržtaška, takže Vaše úvaha je na místě.

  9. Vrchní židi tedy chtějí vlastnit všechno, otroci mají mít asi tolik jako dočasní obyvatelé koncentráků za košer Druhé světové války.
    Únik od této jakoby slasti by mohla zvrátit ztráta důvěry většího než malého množství občanů ve Fialové hnusy, Ropušany a podobný aspenistický ksindl. Sice by z toho šíleli zmetci jako čučkař Koudelka nebo vládní debilizátor Foltýn, ale to je jejich kolaborantsví s Kazisvěty, jejich problém.

    Klimatická krize je další ž.dovský podvrh.

      1. V první řadě šlo o oloupení a zotročení méně vyvolených. Koncentráky sloužily k podpoře, k výrobě, při boji banksterů skrze gojimy za zdroje Ruska/SSSR.

      2. V tom plynu skončily i kvanta Slovanů – ovšem to je nechtěné téma. Trpěli přece židi ( že je likvidovali za peníze a s tichÿm souhlasem jejich dobře situovaných souvěrců, je tabu ), tečka …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *