16 října, 2024

Nejsme na tom špatně…

V sobotu jsem se zúčastnil Konzervativního kempu. Pořádala to Společnost pro obranu svobody projevu. Očekávali, že přijede šedesát lidí a nakonec jich bylo sto dvacet i přes poměrně vysoký účastnický poplatek. Ale řečníci za to stáli. Ekonomický expert Kříž, europoslanec Ondra Dostál, Ivo Budil, Martina Kociánová, Patrik Nacher, Jan Zahradil, Jiří Kobza, Andrej Duhan, Michal Semín, Vlastimil Veselý, Dalibor Balšínek, Tomáš Kulidakis, Roman Joch, Marian Kechlibar, Robert Kotzian a další.

Poslouchala je celá řada podnikatelů, dokonce i velmi bohatých podnikatelů, redaktorů, aktivistů, právníků, sociologů… vzadu seděl dokonce jeden obskurní bloger v klobouku s vidlemi na tričku… Záměrně vynechávám, že tam byl i Saša Vondra, kterého prostě nemám rád, za jeho sviňárnu ohledně kompra na Zdeňka Jandejska.

Seděl jsem tam a měl jsem radost, kam jsme za poslední tři roky došli. Nechci parafrázovat jednotlivá řečnická vystoupení, ta budou na stránkách SOSP ke shlédnutí, ale ještě zajímavější byly debaty, při kterých byly kamery vypnuté, aby se nikdo nemusel bát mluvit otevřeně. A samozřejmě úplně nejzajímavější byla drbárna na chodbách, kde se toho řeklo úplně nejvíc.

Zkusím vám na dnešní nedělní čtení zprostředkovat pár dojmů:

Už se nebavíme o tom, kde sehnat peníze. Už se bavíme o tom, co se s nimi bude dělat. Ale pořád platí, že nejvíc pro národ dělají obyčejní lidé, kteří pošlou pětistovku na podporu svého oblíbeného projektu. Nicméně, přibývá firem, které nechtějí být woke, nechtějí být progresívní a chtějí inzerovat v našem tisku.

Už máme média, která se osmělují čím dál víc a ano, každý den jim přibývají čtenáři a liberálním intervjukům každý den čtenáři ubývají.

Panuje stále větší optimismus. Z jednotlivých projevů to ještě nevyplývalo, ale debata už byla bojovná a drbárna na chodbách už byla plná plánů, „jak ty liberály vypráskáme na smetiště dějin.“

Jestli se těm šmejdům z České televize něco podařilo, tak je to ruské tabu. Pořád se ještě nedá ani na takovém kempu a bez kamer mluvit svobodně, jakmile jde o ruské energie, ruskou politiku, ruská geopolitická váha a budoucnost, ve které Rusko pořád existuje. Pořád se vám to vznáší nad hlavou…

Ani ten největší pravičák tam nemluvil o tom, že řešením jsou nízké daně a dokonale volný trh. Argument je jednoduchý – co zprivatizujete, to si koupí nadnárodní korporace plné woke liberálů, takže privatizací vliv líbodémo roste a rozhodně neklesá. Pokud chce konzervativní podnikatel zastání před globálními korporacemi, musí dopustit dostatečně silný stát.

Sám stát je poslední instituce, kterou liberálové ještě úplně neovládají. Ještě pořád jsou volby a ještě pořád se mezi pravdu a lásku dostávají konzervativci. Je třeba se toho chytit. Dokázal to Orbán, dokázala to AfD, dokázal to Kickl, dokázal to Fico, i my to můžeme dokázat.

Nejsme na tom vůbec špatně. Co ukázaly volby, to existuje i mimo ně. Nejsme malá hrstka, nejsme marginální, nejsme chudí a nejsme bez sympatií i od těch, od kterých bych to nečekal. Už to nejsou nářky na poměry. Už to dokonce ani nejsou nadávky na poměry. Už je to chuť se poprat se světem a zvítězit.

Už to není naivita, nejsou to klapky na očích, není to zbytečné bourání hlavou do zdi. Už je to použitelné a všichni, kdo příští podzim půjdou s Fialovou vládou do duelu, tam měli své zástupce, kteří se na základních tezích shodli.

A správně to řekl Jan Zahradil – je zapotřebí si vzít svou zemi zpátky. A až to bude, tak se pak můžeme hádat o výši daní.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

292 thoughts on “Nejsme na tom špatně…

  1. A na UA, zdá se, se evidentně drtivě vítězí…
    „Ruský důstojník, velitel motostřeleckého praporu 132. brigády s volacím znakem „Ostap“ sdělil šéfovi DLR Denisi Pušilinovi, že ukrajinské velení přemístilo bezpečnostní pluk Vladimira Zelenského do Toretsku (Dzeržinsk).
    Denis Pušilin ve svém telegramovém kanálu uvedl, že navštívil Dzeržinsk, o který se bojuje, a zveřejnil odpovídající video. Na zveřejněných záběrech velitel praporu Ostap vypráví šéfovi DLR o situaci ve městě a hlásí, že sem Ukrajinci přemístili 101. gardový pluk Vladimira Zelenského.
    „Představte si, že strážní pluk již byl vržen na frontovou linii,“ řekl ruský důstojník a dodal, že to naznačuje, že situace ozbrojených sil Ukrajiny „není úplně dobrá“.“
    https://aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=33ea7139f36f78724bf8a6f8e9acd746&start=20800#p405617

    1. Na twitteru vrcholí nervozita, anonymní účty už doslova šílí, mají za to asi příplatek od Zelinky a od Foltýna.
      Jestli to přijde i sem (asi jo), to tady bude zase vypadat.
      Takovejch sprostech slov jsem za celej život neviděl, a to jsem viděl všelicos.
      Holt – ti lepší z nás…

            1. Já taky nevím, protože zprávy z bojiště nečtu, ale celé je to už řadu měsíců na jedno brdo. Velká armáda pozvolna poráží tu menší a objektivita našich mediálních m***k (mazlíků) vede k radosti nad drobnými úspěchy té menší a bagatelizaci jakýchkoli úspěchů té větší.

              Válka je prostě vůl, jakkoli nám v ČR do toho není zhola nic.

              1. No, ta velka armada, co porazi tu mensi byla puvodne mensi, nez ta, co je porazena. Asi proto ta nervozita. Asi nekomu dochazi, ze tech 31 000 padlych Ukrajincu asi nebude to nejvystinejsi vyjadreni reality.

  2. Pro kritiky skladby účastníků Konzervativního kempu.

    Konzervativní kemp. To bude platforma určená především pro konzervativce.

    Ti konzervativci mohou být různí, jsou opakem progresivistů. To je spojnice mezi nimi.

    Mohou se tam vyskytovat konzervativci spolupracující se současnou vládou a chtějící vědět, kam ti, kdož se hlásí ke konzervatizmu, směřuji,
    mohou tam být konzervativci levicový,
    mohou tam být konzervativci pravicový,
    také konzervativci co inklinují ke spolupráci s Ruskem a i ti, co spolupráci s Ruskem zásadně odmítají.

    Blíží se okno změn a všichni, kdož mají mozek v hlavě a dobře nastavené senzory větří a hledají spojence.

    Jestli si někdo myslí, že ta nadcházející změna bude plně a pouze zobrazovat jeho úzký pohled na svět a názor, mýlí se. Bude to kompromis. Kdo to nechápe, toho lituji.

    1. Jo a kromě toho si myslím, že žádné okno a už vůbec ne pro změny, se neblíží ani náhodou.
      Blíží se okno pro pěkný průser, to jo.
      Při průseru jsou změny vždycky k horšímu.
      Minimálně pro obyčejné pracující lidi, co si nemohou hrát na elitu, zřejmě ani nemají mozky v hlavách a nemají žádné senzory, kterými by nějaké změny větřili.
      To složení mi zatím napovídá jen to, že se zase začíná slejzat parta vychcánků.
      Sice pro svůj stát zatím neudělali ani ten nejtišší prd, ale chtěli by jej měnit.
      Tady by měli všichni obyčejní pracující lidi, kterým snad zůstal v hlavách mozek a mají i nějaké senzory, velice zpozornět.
      Přijde brutální masáž těch mozků obyčejných pracujících, ne nepodobná té z roku 1990, ale mnohem účinnější, protože máme internety, které tehdy nebyly.
      Přijde oblbování senzorů obyčejných pracujících, protože elita bude potřebovat, abychom se pohnuli tím správným směrem, ne naopak.

      1. Bylo by fajn místo internacionálního socialismu a národního socialismu, které byly zločinné, a nadnárodního kapitalismu, který se zdá být odmítán, zkusit vybudovat národní kapitalismus.

        1. Už jste to zkusili s běžným, tj. mafiánským kapitalismem a výsledek vidíme všichni. Ten národní nebude o mnoho lepší.

          1. Že se namáháte odpovídat na blábol, který označuje socialismus za zločinný, ale kapitalismus za „zdá se odmítaný“.

      2. „Tady by měli všichni obyčejní pracující lidi, kterým snad zůstal v hlavách mozek a mají i nějaké senzory, velice zpozornět.“

        Uvidíme, kolik tu takových, kterým snad zůstal v hlavách mozek a mají i nějaké senzory, bude.

        Podle toho ten KOMPROMIS bude vypadat.

  3. Tak už putují po naší republice, zatím jen na PR plakátech. Zatím…

    Putovní výstava
    Lichtenštejnové – chceme vám vládnout.

    Téměř pohádka o Lichtenštejnech za nacismu. Taková výstava putuje po Česku. A tady je pravdivý příběh
    „Lichtenštejnsko neuznalo mnichovskou dohodu ani protektorát,“ píše se na jednom z panelů výstavy putující po republice s názvem „Lichtenštejnové: 800 let udržitelnosti“. „K mnichovské dohodě poslal kníže Hitlerovi blahopřejný telegram,“ píše se v knize renomovaného historika Václava Horčičky Lichtenštejnové v Česku. Jde o to, jak se za nacismu choval zmíněný knížecí rod, který chce od České republiky vrátit majetek. Šli jsme po stopách.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Temer-pohadka-o-Lichtenstejnech-za-nacismu-Takova-vystava-putuje-po-Cesku-A-tady-je-pravdivy-pribeh-763095

    Zas a zas spřádají plány, jak opět si přijít k velkému bohatství.

    1. No jo ale Lichtenštejnsko je nejbohatším státem světa, protože nemají žádné dluhy. průměrná mzda přes 200 000 korun.
      U nás průměrná mzda 46 900 ,a zadlužení jsme až po uši… tak na 100 let dopředu.
      Takže asi v Lichtenštejnsku dělají něco dobře…

          1. Dosti inteligentní odpověď najdete v historii: jak bohatý hoch k ještě většímu bohatství přišel. A za čí peníze si koupili vlastní stát, aby mohli zkusit restituci, kdy se jim vrátí majetek x-násobně větší než ten jejich západní pozlacený záhumenek. Za české. Jeden Liechtenstein, jeden Valdštejn a jeden …… pražský bankéř. A Čechy byly plajte.

      1. Myslíte to dobře až na drobné přehlédnutí. Naši zemi si už rozebrali za pomoci kormidelníků, které si občané nadšeně zvolili.

  4. Pokud to byl široký diskuzní panel, tak mně účast Vondry nebo Zahradila moc nevzrušuje. Jsou pod stejným praporem jako Fiala nebo řepoprase Novotný. Nedistancovali se od nich a spíš by mně přišlo že to je pro dotyčné nezávazný potlach. I když tam mohl být Nacher za ANO tak podle vyjádření Babiše by v případě volebního vítězství nejspíše skládal koalici s ODS. Bude to pak výhra?
    A ještě bych se do fóra zeptal. Opravdu nerýpavě zeptal. Myslíte si, že čas demonstrací a velkých shromáždění proti vládě nadobro pominul?

    1. Problém demonstrací a velkých shromáždění je, že k ničemu nevedou.

      Osobně je považuji za ventil, který z části upustí páru naštvaného elektorátu a z části ochladí ochotu téhož elektorátu cokoliv dělat (=když to k ničemu nevede).

      Když ustál Macron francouzské demonstrace, tak u nás to věrchuška vysedí ještě snáze.

      Jestli máte nápad, jak uspořádat něco, co k něčemu povede, tak ho Vidlák určitě rád zkusí zrealizovat.

      IMHO by jakákoliv akce musela mít nějaký aspekt „aby je to bolelo“ – nemyslím hned fyzickou defenestraci, bolest může být ekonomická (různé blokády) nebo i jen třeba mediální (např. výsměšné uličky hanby při návštěvách v regionech nebo tak něco).

      1. Bez generální stávky to nepůjde. A nálada na stávku není a nebude. Většina se má velmi dobře. Zitra sice dobře, ale pořád to na stávku nestačí.

        Vezměte si Ukrajinu, místo odporu proti vládě, miliony lidí odešlo.

        1. Re: AM

          Nikoli. Většina jen tiše zírá, jak se má hůřávějc, ale doufá, že hlavní průser proletí okolo ní „a nic“.
          Třeba moje Jahoda.
          A ano, miliony lidí hlasují nohama, protože to je cesta nejmenšího odporu. Milion „kusů“ se nerovná milionu bojovníků.
          Bohužel…

        2. Milióny lidí nalezly jinam, protože měly kam, měly záminku a bylo to pro ně snadné.
          Kam můžeme například my, Češi?
          A dostaneme tam takové zaopatření, ohledy a péči, jako banderovci u nás?
          Stotisícovka lidí ze Zakarpatí, kde ani nevědí o nějaké SVO – je tady.
          Ne na Slovensku, ale tady.
          Mmch, oni moc dobře věděli, proč jdou sem a ne jinam.
          Promluvte si s nimi, když jsou pod mírným vlivem – vypadne to z nich.

          1. V realitě české ekonomiky zaplať pámbu za ně; bez lidí z UA (a ano, jsou to muži v odvodovém věku) by stavebnictví vůbec nefungovalo.
            A krom toho, i na Lvov dopadají rakety. Vážně bych nekritizoval lidi, kteří utíkají před válkou, za niž nemůžou.

              1. Fakt je, že potřebují pravidelný dohled, jasné a rázné úkolování, jinak jsou z nich „hodináři“ a ideálně vyplácet týdně (což z různých důvodů nelze). Trochu mi připomínají jednu usazenou menšinu. 🙂

              2. re Opravník omylů:
                Ještě bych dodal – závažně zvyšují kriminalitu! A to ještě není nic proti tomu, až tady do všeho proroste jejich organizovaný zločin. To budeme mít teprve tu pravou Ukrajinu. Ani nebudeme stačit valit bulvy. Jo a ano, byl jsem tam.

                1. Tak, tak, někteří si ještě pamatují divoké devadesátky a řádění mafiíí až takové, že republika musela zareagovat zavedením víz.. a tihle budou ještě horší – budou mít bezprostřední zkušenost z války, smrti, zabíjení. Ze světa bez pravidel. Ze světa, kde je kvli vlastnímu přežití dovoleno vše. Zkušenosti, které se asi málokdo z nás umíme představit.

            1. Fungovalo. Jen by muselo byt ohodnocene. Ne kazdy si muze dovolit odlifrovat rodinu do nejakeho na nase pomery nizkonnakladoveho statu a sam prezivat za par fufnu na ubytovne. I kdyz je mi jasne, ze to je zamestnavatelev raj…

    2. IMHO je na ně pozdě. Taková demonstrace, aby přinesla pád vlády, se jednak neuskuteční, jednak by to nebylo taktické – dojem chaosu přihraje vládnoucí partě pár hlasů navíc.

      Teď je čas taktizovat a přemýšlet, co po volbách. Navíc se strany musí konsolidovat, SPD má asi hlasy jasné, ale Stačilo se musí změnit na jednu stranu; jako koalice by byla v riziku propadnutí hlasů (a ano, na jednu stranu bych si to přál, na druhou stranu docela chci, aby po volbách došlo k domluvě ANO s ODS).

      1. Udělám výjimku a zareaguju i na sprostotu – dojem vzájemně odporujícího vychází z toho, že nejsem fanouškem ani jedné politické strany zde působící a kritizuju chyby všech proudů. Naopak největší zlost mám na ODS, že zcela zdiskreditovala opravdové pravicové myšlenky.
        A taky nesnáším daňové zloděje, kteří pak reagují frustrovaně a sprostě. 🙂

            1. Takhle mi ho vyplašit! Že se nestydíš! 😀
              Na druhou stranu – tuhle hlášku zná jen určitá konkrétní věková skupina. Je potěšující vědět, že je zde přítomna 😀

    3. Saška Bumažka je konzervativec? Z jeho přítomnosti kdekoliv bych měl obavy. Ovšem jinak, ano, něco se asi opravdu mění. Jestli se začínají bát i „velké české peníze“, tak to vážný signál. Důležité ovšem je změny provádět bez velkých otřesů, jako např. při posledním převratu v r. 89. Což Vidlák ví a docela se snaží eliminovat. Na převraty totiž vždy a naprosto vždy doplatí ten, koho chce dojit každý režim – vobyč pracant, šetřílek a snaživec nebo i poctivý podnikatel či živnostník. Poctivec, co i dnes zkouší spořit. Ten má nejmenší zastání, protože jde škubat a neumí se bránit, on buduje. A svoloč zdola (kriminál) i shora (mafiozní struktury) zábrany nemají.
      Takže, ideje jsou fajn. A ještě, kdo bude bránit zájmy pracujících v novém systému? Těch snaživců? Zatím nikoho nevidno. Zůstane to na Konečnou? A kecy – nálepky o znárodňování neberu. Podívejte se do Číny, Vietnamu. Tam se vesele podniká. Socík ČSR typu se nemůže vrátit.

  5. Pro mě jsou důležité kořeny. Kde je kdo má, jak na koho působí, jak o ně pečuje. Co takový Vondra? Měl někdy nějaké?

    1. Re: Iggy

      No asi jo! Zvonka to tak vyzerá!

      Tak pořád to ekonomicky vypadá líp, než „předvánoční setkání“ (po našimu „vilijovka“) jistého pana ředitele jisté ZŠ.
      Páteční akce v nedalekém kulturáku bude probíhat tak, že po zaplacení jednoho litru českého budou pančelky spolu v nerozborné jednotě týmbildyngově vařit guláš.
      Pak ho zbaští a půjdou dom.

      No nekup to a nejdi tam, když tam bude i pan šiditel…

    2. Hotel a přednáškový sál se sám nezaplatí, jídlo se samo neudělá… I kdyby řečníci mluvili zcela zdarma a nechtěli ani cestovné.

    1. „Potřebujeme elity, které budou opět ctít pluralitní demokracii a hodnoty většiny společnosti.“

      Kromě toho, že si má SOSP tu jejich pluralitní demokracii strčit do prdelí – protože se ukazuje, že už přes 30 roků nefunguje, v ČR fungovat ani nemůže, tak mám pár připomínek :

      Výpis pozvaných, to mají být ty elity?
      Anebo se organizátoři pasovali do role toho, kdo ty elity bude vybírat?
      Rusofob Vondra patří k elitě? Usvědčený lhář a rozumbrada Kechlíbar patří k elitě?
      No nazdar!

      1. Extremisti jako vy zkrátka nebudou uspokojeni nikdy.
        Za mě je spojení konzervativních sil dobrá cesta podchytit obvykle propadávající hlasy a je už jen třeba doufat v to, aby to byli konzervativci a ne komunisti.

  6. Převzato odjinud.

    Z 11. – 12. 10. 2024
    Dneska bol „tučný úlovok“ … už došlo aj na Kyjev (po rockovom koncerte)
    Do kyjevského Paláce sportu na koncert rockové skupiny přišlo padesát vojenských a policejních příslušníků, kteří uspořádali hromadnou prohlídku dokladů osob podléhajících vojenské službě, někteří diváci byli zadrženi, informuje ukrajinský televizní kanál TSN.
    https://t.me/bbbreaking/191744

    Ještě doplním, že zátah se konal po koncertu skupiny Okeán Elzy, té samé která přitáhla na Majdan statisíce až milion lidí, aby západu byl poskytnut obrázek masového lidového protestu. Proplatili Američané. Na videu senátor McCain spokojeně z okna budovy natáčí na mobil zfanatizovaný dav – materiál pro budoucí válku s Ruskem:
    Океан Ельзи Майдан Незалежності | John McCain in Ukraine
    https://www.youtube.com/watch?v=BsXCG7thZ04

    A ejhle, po deseti letech na koncertu stejné skupiny už chytají zblblé otroky, kteří nic nepochopili a ničemu se nepoučili, aby realizovaly svoje hesla z Majdanu a vlastní krví zaplatili za ambice loutkovodičů. Je to logické završení „Револю́ціi гі́дності“ -„revoluce důstojnosti“. Jestli je to ta důstojnost za kterou Ukrajinci bojovali na Majdaně, tak mají, co chtěli.
    Mainstream – Новости: Политика и Украина
    Співробітники ТЦК затримували чоловіків після концерту «Океан Ельзи»
    https://www.youtube.com/watch?v=oIMRPWHGmTg

    Před deseti lety skandovali „Kdo neskáče, ten je Moskal“ …
    Asi už pomalu doskákali…

    1. Docela se divím tomu lovení lidí v Kyjevě. Sleduji občas na YouTrubce kanál Киев сегодня nebo tak nějak. Chlapík různě bloumá městem, občas projde tržnicí, občas vleze do hypermarketů a uvádí ceny. Jeho procházky s videokamerou by mohly posloužit jako obhajoba paní učitelky Bednářové i v dnešní době. Rozhodně pod slovem válka si představuji něco jiného, než jen konstatování, že to za městem v noci zase párkrát bouchlo a jako největší hrůzy pak uvede, že mimo centrum nesvítí světla pouličního osvětlení, v bytech je elektrika na pár hodin a dokonce ani na ulicích nefungují semafory. Rád bych mu doporučil videa z Doněcka, kdy ještě byl oficiálně mír, ruská armáda ještě nikde neintervenovala a Ukrajina si jen antiteroristicky zcelovala své území raketomety Grad a dělostřelectvem.

      Proč to tu uvádím. Při jeho vycházkách centrem hlavního ukrajinského města se člověk nestačí divit, kolik tisíců je v Kyjevě různých chirurgů, vlastně obecně – lékařů, učitelů, policistů a dalších, na koho se nevztahuje mobilizace a nástup na frontu.

      1. A dalsie tisicky chlopcov ktory vtikli z ukrajiny rve slava ukrajine,za okeanom je ich dost tiez,ale na peredovu ni chuja,az taky heroj nie je.

        1. To už kdysi před válkou uváděli sami Ukrajinci na televizních stanicích, jejichž vlastníci jsou dnes mučeni nebo honěni po celém území státu (čti DEAD or ALIVE), jako příklad bývalý vlastník TV News One Medvedčuk.

          Že prý odvaha a chuť válčit proti „Moskalům“ roste se čtvercem vzdálenosti od mateřské Ukrajiny. Jako vítěze tenkrát uváděli Kanadu. Vy jste, myslím, v US, tak ti byli uváděni jako druzí.

      2. Své mýty mají obě strany, katastrofální nedostatek ukrajinských vojáků je jeden z těch dezolátských. Vždyť ještě ani nemobilizovali pod 25 let. Když to člověk srovná například s náběhem první světové války a tehdejšími odvody u nás, je to nebe a dudy.

        Příští týden jedu na služební cestu po Čechách, přijedou na ni i dva lidi z Ukrajiny. A pak se zase v klidu vrátí do práce- IT na Ukrajině 🙂

        1. A pak se v klidu vrátí do práce na Ukrajině, kde rolníci sklízejí obilí v neprůstřelných vestách a jejich ženy a děti jsou před válkou chráněny v evropských zemích?

          1. Možná na menších plochách, co nestojí za řeč.
            Všecky větší plochy a přístupové cesty k nim, jsou už druhou sezónu zaminované.
            Nějaký případný kombajnér je to poslední, co ruské velení zajímá.

        2. S tou mobilizací od věku 25 let – s tím jsem právě počítal při sledování zmíněných videí. Chlapů vzhledově pod věk cca 30 let jsem si nevšímal vůbec. Právě, že jsem se divil ohromnému počtu procházejících se v klidu se svými manželkami/přítelkyněmi, kolikát i dětmi, kdy bych tipoval věk blížící se čtyřicítce.

          1. Za vše se dá na Ukrajině zaplatit . ZA VŠE. I za procházku s dětmi.
            Je to nejzkorumpovanější stát na naší planetě Zemi.

            Skákali, a vyskákali si zničení Ukrajiny a zničení svých vlastních životů.

            1. Na chvilku jsem byl pracovně převelen jinam, kde se nacházeli i Ukrajinci. Jeden z nich si dobíral druhého vašimi slovy. „Tak co, doskákali jste na Majdanu, co ?“ Oslovený se nařčení bránil, že on s tím neměl nic společného. Ten první se mi pak představil, že je Rusín a ne žádný Ukrajinec. Prý je ze Zakarpatí, území dočasně okupované Ukrajinou.
              Pořád měl tendence se bavit o politice a mně se vůbec nechtělo. Nějak jsem jen utrousil, že jsem v r.´89 chodil na demonstrace a dnes nějak nejsem spokojen s výsledkem.

              On se mě pak zeptal, „A jak se cítíte, že jste se účastnil rozvalu vlastního státu ?“

              Zajímavý dotaz…

              1. Tenhle trik se Zakarpatím, co se k ostatním banderovcům nehlásí a nemá s nimi údajně nic společného, o Oděse nikdy neslyšeli a Majdanu jen něco málo, ten už jsem slyšel několikrát.
                Pokaždé to dopadlo stejně, odhalit je lze snadno – pokuste se, promluvit na ně čistou ruštinou.
                Devět z deseti vás pošle do sraki, než se stihnete nadechnout.

          2. Rozdíl mezi realitou a mediálním obrazem obecně. A u nás navíc nesmlouvavá proukrajinská válečná masírka, od začátku jsou nám servírovány prakticky výhradně lži.

            V opravdu osudných válkách končily ulice vylidněné od dospělých chlapů.

            Jo a ta služebka je seznamovací, i s opečeným prasetem.

        3. Zatím se liší jen třemi ročníky pod 25 let.
          Při všeobecné mobilizaci R-U v roce 1914 byly povolány byly ročníky 1877 až 1890 (muži ve věku 24 až 37 let). V srpnu byly následně povolány ještě ročníky 1872 až 1876.
          Ročníky 1891 a 1892 (22 a 23 let) v té době sloužily prezenční službu, ti šli do boje první (případ mého pradědečka).
          Podle rakousko-uherských zákonů mohly být do armády nebo do zeměbrany (německy Landsturm) povolávány osoby mladší čtyřiceti dvou let.
          Nepovolávají náhodou Ukrajinci i osoby nad 42? Tím by se vyrovnali i ty ročníky pod 25.

  7. Citace z článku: „A správně to řekl Jan Zahradil – je zapotřebí si vzít svou zemi zpátky. A až to bude, tak se pak můžeme hádat o výši daní.“. Zajímalo by mne, zda opozice ví, že k tom, vzít si svou zemi zpátky, nestačí po vyhraných volbách pouze nahradit politiky současné 4-kolky, ale HLAVNĚ protřídit samotná ministerstva. Tzn. vyházet všechny ty spolupracovníky neziskovek, lidi provázané medii apod..Bez této čistky se nic nezmění.

    1. Při projevu německého kancléře Scholze v europarlamentu měla Kateřina Konečná před sebou ceduli REFUGEE WELCOME.

          1. Takže fotka není. Bylo by na ní zřejmě vidět, že ta cedule nemá s paní Konečnou nic společného. To už je jako tvrdit, že nápis měl Tomio Okamura.

            1. Beru zpět. Tu ceduli měla před sebou v roce 2018…od té doby už se určitě polepšila.
              A nebyl to projev německého Scholze ale rakouského Kurze.

    2. Zahradil pro mne skončil ve chvíli, kdy běhal po našich zastupcích a přemlouval je ke schválení Lisabonského Diktátu. Do té doby jeho velký kritik. Dnes už je mi mnohem milejší Ivo Strejček. Dříve jsem je bral jako nerozlučnou dvojku. O Havlově panence k zulíbání (viz jeho prokouslý ret) Vondrovi se raději nebudu vyjadřovat, slovník Fiftýna by mi nestačil.

      Jinak, už zde někdo uváděl důležitý článek z LžiDnes ? Zatím jsem si nevšiml.
      Vypadá to, že vláda těch „sviní“ (Copyright Foltýn) platí více než jednu.

      https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/poradce-premiera-dezinformace-milos-gregor-rozhovor-povodne-vybirani-penez.A241010_105327_domaci_vank

        1. Ale fuj, taková slova. Pederast asi přímo nebyl, jenže ve slavném díle disidenta Wolfa „Opilec Václav Havel“ je několikrát zmíněno veřejné francouzské líbání právě s tehdy mladým Vondrou na setkáních Chátry.

          1. Nemá děcka.
            Dokonce ani nemanželská a všecky ty báchorky, jaký to byl výkonný kurevník a pražský pomrdný, jsou dávno vyvráceny.
            Byl to buzerant, nebo nebyl? Jsou k té akci, uvedené výše, jiní svědci než Vondra sám?
            Je to důležité ! 😀

      1. Nebudte jak babice stary krabice z maly alsuv spalicek ,co na navsi probiraj,ktera kurva horsi kurva ,havel je jedno ci chlastal ci bol vod teplovzduchu,jeho myslienky o volnosti jeho naroda humanite,sa posli jebat ,jasne dokazal,este si dobre pamatam kralikaeny,jak stal kdesi na sidlisku v praglu,jak praotec cech o rok som isiel ,okolo Jamaica to cast toho brudneho city a potom rokamy tu v kolebce videl tie kralikaeny to skurvene city to jedna velka kralikarna,hned mi jeblo a kde kurva ta holota ma byvat,sak to nie dallas fort worth to vacsie jak stredocesky kraj a to mesto,uz vtedy mi jeblo po roku tu v kolebce,pozor soudruh nebol,az taky kokot,bo ideologia jedna vec a starost o narod to druha vec,demokrat povie je volnost,hej tak nech ide do pici vlada v praze,budeme mali nacelnika,jemu platit a vybavene,bo vidno povodne ,kolko dali solutny bohaty uctivy podnikatelia,ala krerinsky,ten cobol,co cesky drista jak ja a ostatny cesky movity vlastenci.

    3. Black
      Zahradil se na rozprodeji republiky podílel a určité dobře vydělal.
      Teď by si to občané měli koupit zpět, aby bylo zas co prodat.
      Zahradil patří do vězení a může zdilet cimru s Klausem.

  8. Ke společnosti, která vyznává principy Romana Jocha a Michala Semína, ekonomická pravidla Karla Kříže a které konvenuje Marian Kechlibar a Alexandr Vondra (jen tak namátkou), bych se přidal rád.

    Víra, zodpovědnost, síla a ekonomická svoboda.

    Nějak mi to ale nejde dohromady s komunistickými tlamami. Kvadratura kruhu nebo něco nechápu?

      1. Michal Semín je nepochybně slušný člověk. Jediné, co mu mám za zlé, je podpora Arabů. Zato v otázce boje proti levici s ním naprosto souhlasím.

        1. Pan Michal Semín je jedním ze zakladatelů spolku Svatopluk. Přečtěte si něco abyste neplkal o bojích s levicí. Jak jsem psal, je to slušný a vzdělaný člověk s vizí do budoucna.

          1. Nepotřebuju od něj nic číst, když ho znám z někdejších diskusí o domácí výuce. 🙂
            Nicméně vaši poslední větu podepisuji v plném rozsahu.

            1. ad K43
              „Nepotřebuju od něj nic číst“ – protože číst neumím a už vůbec nerozumím psanému textu. Maximálně se umím podepsat. K43

                    1. Nebo Konektor cívek pneumatických solenoidů K43.
                      Každopádně, bylo řečeno.

            1. U Jocha si pamatuji nějaké velké podvody, u Michala Semína o ničem podobném nevím. Je snadné člověka odepsat na základě nálepek, ale někdy je to velká škoda.

    1. Sorry, ale kolovrátek neznalců, omílající plochou zemi, mýtus aspen, židozednáře, orgonit a další profláklá konspirační témata roztáčet nehodlám.

        1. Pamatujete si vys.rku s nickem „Neo“? Začal na Novinkách a pak se zase objevil, když na ACZ spustili Disqus.
          Jako kdyby mu „K 43“ ze zadele vypadl. I s tou jeho asociálností a příchylností k fašistům až náckům.

          1. Pamatuji, ano blbeček, a K43 má k jeho názorům velmi blízko, zejména k jeho obdivu pro fasouny typu Pinocheta. Ale jinak byl o dost primitivnější než K43.

        2. S „K43“ nemá cenu diskutovat, ani na něj reagovat. Už jsem to tu psal dříve. Jen mu dělá radost když může někoho nas… zvýšit mu tlak. Je to „troll“, když nic tak aspoň zasmrdí. Platí pro něj pravidlo – Po dvou reakcích se hádají dva blbci.

          1. Máte sice pravdu, ale vysvětlete to nadšené hvězdné pěchotě svazáků, kteří nadšeně diskutují i s pařezem v lese.

      1. Nechci jít do politiky. Jednak na to mám příliš ostrý jazyk a nekonvenční a nekompromisní názory na hranici trestního stíhání, jednak nedostatek času.

        1. Až tě v práci nahradí nějakej nekompromisní a nekonvenční banderovec, co bude tvoji práci dělat za půlku a ve dvanáctkách, tak budeš mít času na přemýšlení dost a dost.

            1. Já si tady nechci honit triko, beztak na internetu je každý krásným a moudrým milionářem, ale máš aspoň rámcovou představu o mém vzdělání (mimo tlamocvičné vědy), ty makovice? :-))

              1. Jasně tady vidím tvou úroveň a charakter. Vzdělání pomůže jen moudrým lidem a ti například nechválí masové vrahy.

                1. A tak vzdělání nějaké mít může, možná, ale neprojevilo se to na něm. To chování je fakt na řeznického psa. Proto byli vždy uvázáni na krátké pevné šnůře.

                  1. Odpovídám obvykle stejným nebo někdy o stupeň slušnějším projevem, než předřečník. Pánové, radši argumenty, třeba i hrubě řeznicky řečené, než jen osobní útoky (ano, i „makovice“ byl osobní útok).

                    1. Napsal jsem svůj názor na základě vystupování zde a stojím si za ním. Osobní útok je něco jiného než názor podaný věcně a slušně.

              2. Mas problem,ja tu presiel mnoho office,kde na dverach len meno a za stolom na stene,kde sedi to meno diplomy renovovanych university,aj som ja jichnpytal,co nema tie jebane tituly na m novke,tu kukali vacsinou jak jebnuty,oni vedia,ze su dobry a kazdy dobry o nich vi,nepotrbuju najebat tituly na menovky u nas aj na pomnikoch cintorina som videl,to uz jebnute.

          1. Člověka, který bude mojí práci dělat za půlku peněz, bych chtěl vidět. Natož Ukrajince (bez ohledu na politickou orientaci). Kdyby se tak nakrásně stalo, půjdu do nejbližší německy nebo anglicky mluvící země za dvojnásobek, byť by s tím bylo spousta oseru (stěhování, apod.).
            Nepracuju v hodinovce. 🙂

            1. Tak se jukněte do zrcadla, Vy už jí dle Vás za půlku peněz z dvojnásobku (v nejbližší německy nebo anglicky mluvící zemi) teda děláte, ne?

              1. To je pravda, to dělám, ale tam jsou zase vyšší životní náklady (nebo ze SRN komplikované několikahodinové dojíždění), takže reálně bych si (moc) nepomohl. V USA možná, ale tam je dravců dost.
                Každé zboží včetně lidské práce má svou cenu a její nejlepší aproximací je trh. Pokud není narušován státními zásahy.

                1. A lepší než štěkat na měsíc a někomu vyčítat lev(n)ost, je pracovat na tom, aby zájem o mé výrobky nebo mou práci byl co nejvyšší. A tím stoupne i cena.
                  To prosím není na Vás, ale na Teco.

                  1. Sám ses přihlásil k hodinovce, já o ní přece nic nepsal.
                    Takže typická vohnoutská přísavka na státním cecku a v hodinovce.
                    Na koho tu chceš dělat krky? S německy či anglicky mluvící zemí?
                    Bez toho státního cecku bys skončil hůř, než ti banderovci.
                    Za nima je totiž vidět nějaká práce – co je vidět za tebou?
                    Odsezených 8,5 na nějaké ultrazbytečné sesli, kterou ti vytvořil nějaký vyšší státní óbrvohnout?

                    1. Teco napsal co bude tvoji práci dělat za půlku a ve dvanáctkách. Moje reakce byla, že nepracuju v hodinovce. 🙂

                      A nepracuju pro stát.

            2. Tak kukam,ze vysoko vzdelany a uspesny clovek,neznamena,ze nemusi byt kokot a proc bo vzdelany a uspesny nerobi zo seba kokota a nemusi pri tm hovorit ,ze noblista a vzdelanost,uspesnost neznaci mudrost a skade viem,tak mi jeblomv siske.

            3. Ja ti poviem,ty uspesny,preco nerobis v inej krajine,bo krasne vies,ze tam za jich prachy by si musel robit dvakrat tolko jak doma to bite a vela by nezostalo na taky styl zivota,jak mas doma a skade viem,bo robim tak,ze nemachruj a neojebuj tu holotu.

              1. Bis vor kurzem habe ich in einem europäischen Land in einer qualifizierten Position gearbeitet, ich habe also eine Position, in die ich zurückkehren kann.

                1. Jooo! Je to tady!
                  Na nějakou reakci v podobném duchu, čekám už asi půl hodiny – a přišla! 😀
                  Máš aspoň rámcové ponětí o tom, jak velkého kokota jsi ze sebe právě udělal?
                  Lófasz! Avodarde!

              2. To je u nás tradovaný mýtus, že se na západě dělá více. Nelze generalisovat, ale řekl bych, že spíše opak je pravdou.

                Tím samozřejmě nerozporuji zbytek Vašeho příspěvku.

    2. Hlásit se hrdě k europapalášovi šášovi Vondrovi, jak píše K43, je jasný fialovský signál zařazení se k bojové jednotce Zmrdovití! Pif-paf a prásk!

            1. Pinochet byl ve své době nejlepším řešením, které bylo k dispozici. Nejednal vždy správně, ale historie ho bude s větším odstupem soudit mnohem méně přísně než dnes.

              1. Re: k43

                Souhlasím! Proto Pinocheta financovali soudruzi ze SýýÁÁÁjÉÉÉj.
                Současní hajzlové vůbec neoceňují jeho lidumilné snahy o bezplatné kurzy bezmotorového létání z vrtulníků a veselé relaxační pobyty na fotbalovém stadiónu.
                No prostě byl to empatický klučina, jak jinak!

                Co tam máte dál?

  9. Foltýn má problém.
    Nějací „vědci“ zjistili, že Kolumbus byl žid a celá staletí se to před veřejností tajilo.
    Typická konspirační teorie.
    Všichni přece víme, že Kolumbus byl ukrajinec, jak zjistili ti opravdoví vědci.
    Nebo se bude jeho národnost měnit podle situace na bojištích?
    Kde je Ota, když ho národ potřebuje?
    https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/796979/kolumbus-nebyl-ital-ale-zid-ze-zapadniho-stredomori-prekvapili-vedci-svuj-puvod-tajil.html

    1. Vědci nic takového nezjistili.
      Jose Antonio Lorente Acosta není žádný „vědec“, nýbrž zcela seriosní vědec, který asi 15 let bádal ohledně určení pravosti ostatků uložených ve Španělsku v Seville. A vybádal, že s pravděpodobností blížící se jistotě jsou to kosti Kryštofa Kolumba. Ohledně jeho původu si je jist, že pocházel z Itálie. Dělal na tom společně s dalšími antropology a dalšími vědci z Itálie, Mexika a USA. Podařilo se jim získat DNA Kryštofa i jeho mladšího bratra a kyselinky se shodují.

      Blesk si to patrně zcela vycucal z prstu. Eventuálně to opsal z tweetu jakéhosi Arthura Blooma.

      Studie o Kolumbovi bude zveřejněna až v listopadu 2024.

  10. Přečetl jsem si to ještě jednou. Pomalu.
    Konference o porcování co zbývá z medvěda, kdo bude dojit poddané.

  11. Jak vidno, kdo se může účastnit konzervativního kempu, tomu je hovno zle. Jako těm slétajícím se na „ekologické“ konference. Jak čtu, nic nového natož objevného. Účastníci a poskytovatelé konferenčních služeb, výnos/náklad v celém ekosystému a Zajímavé pozorovat.

  12. Pokud to na alternativě myslíme vážně s postupným stále větším uplatňováním přímé demokracie, je třeba se začít vážně bavit o zásadní změně způsobu hlasování. Elektronická volba je jediným rozumným řešením, jak překonat nechuť lidí podílet se ve větší míře na správě veřejných záležitostí, a zároveň zásadně snížit finanční náročnost celého procesu. Korespondenční volbu by měl parlament samozřejmě po volbách zrušit, protože je to opravdu snadná cesta k podvodům. Elektronické volbě by se naopak měla dát šance. Nevím, jestli to tak mají v zemích, kde se dnes už přes internet volí, ale důvěru ve férovost voleb přes internet by bylo možné zajistit poměrně jednoduše: Volič, který by měl pochybnosti, by v okamžiku své volby přes počítač nebo mobil mohl sledovat aplikaci statistického úřadu, kde by se v reálném čase jeho hlas započetl v příslušném volebním okrsku – zvýšil by se počet odevzdaných hlasů pro jím voleného kandidáta nebo stranu. To by se samozřejmě ihned projevilo na všech vyšších úrovních. Taková kontrola by podle mého názoru byla dokonce lepší, než dnes při osobní volbě ve volební místnosti.

    1. Lze překonat nechuť, nelze překonat neschopnost.
      Kterak masa neschopných spravovat své záležitosti může být schopna spravovat záležitosti všeobecné?

    2. Rozhodně by se zvýšil počet mladých voličů, kteří mají nějaké chození do voební místnosti a přehrabování se v papírových lístcích na salámu.

      U těchto voličů jistě není populární Fiala a Jurečka (je vůbec skupina, u níž populární jsou, mimo jejich rodiny?), ale Rusko a chudé socky táhnou ještě míň.

      Tak nevím. 🙂

        1. Úplně ne, mladší lidi (obvykle, tím nechci hanit starší) se dívají do budoucnosti a přemýšlejí spíš, jak se prosadit a ne co komu ukrást.
          Berou jako ponižující být na obtíž a žebrat.

          Komunismus a komunisti byli přijatelní pro mladé dokud něco chtěli budovat. Ne dnes, kdy chtějí jen strkat prsty do cizích peněženek.

              1. Abych pravdu řekl, já ne.
                Ale – mám dlouhé vedení, někdy mně to trvá – pochopil jsem, že Vidlákovi jde o návštěvnost a čtenost, a tak je lepší nechat věci jít, jak jdou.

                    1. Protože jste navázal na Kocourův a můj výrok. Jen jsem se zeptal, protože by mě zajímala odpověď, kterou jsem tuším nedostal ani minule, nebo jsem ji prostě nečetl.
                      Osobně si ve své pýše myslím, že nevadím, byť se jistě v pohledu na svět shodujeme jen částečně.

                    2. 🙂
                      Jen stěží najdeme na světě dva lidi, kteří se v pohledu na svět shodují dokonale. Vnější zdání někdy dost klame. Například moje žena a já v okruhu známých platíme za dokonalý a harmonický pár, a přitom jen nejbližší rodina ví, jak diametrálně se rozcházíme v názoru na pohanku, jáhly a kuskus.

                      S tou pýchou to nebude tak zlé, když jste se zeptal. – Mimochodem, odpověděl jste si správně.

    3. Stejný problém jako u korespondenční – není ochrana tajnosti hlasování, otevírá se možnost tlaků na voliče.

  13. Kdyby na tu schůzi přijel například Viktor Orbán. Kolik z účastníků demonstrativně omdlí, odejde nebo si aspoň odplivne? Tipuji že velmi mnoho. Jako fajn, ale ještě je na jásání brzy.

    Ten Vondra je děsivé znamení. Nikdy bych neřekl, že dvakrát za život uvidím převlékání kabátů. Takových jako on budou zástupy. On má jen známý obličej. ODS ví, že na rok na dlouhé roky skončí. A někteří z nich se podle toho zařizují.

    Včera jsem viděl u Tománkové Primě ODSáka Skopečka. Velmi hnusně mluvil o Pirátech. Jako by jim je do vlády nedal jejich vlastní předseda, ale spadli tam nějak sami od sebe.

    1. Omyl.ODS nekončí ,protože má své lidi na všech úrovních v ČR. ODS stačí po pauze zapnout buldozer a potom se dějí věci.V současnosti se jim podařil další kousek podobný Kubiceho šlápotě a to ,že vláda nepadla jak ostatní pravicové vlády.

      1. Vláda nepadla šikovností ODS, ale prostě proto, že se nikomu do vládnutí nechce, do značné míry proto, že k řadě kroků není alternativa. ANO si počká na volby, kdy získá větší politickou sílu.

    1. otroci skoci na vsechno, co je jim zrovna podstrceno mainstreamem

      jednou je to rusko, pak covid, priste zachrana klimatu

      1. Tak jako „rozšiřování prostoru“ na umělé „Zemi“, kovové polokouli letící vesmírem. Úspěchy hlásané z telestěn. A že venku je žár. Jen vyvolení, a někteří z hnutí odporu vědí, že kampaň je lež, a za maskovanou stěnou, ke které se někteří dostali, je prázdnota vesmíru, a že zdroje jednoho dne dojdou, jestliže se nepodaří změnit dráhu letu. Název povídky jsem zapomněl.

            1. „Nonstop“ znám téměř zpaměti. Nic takového si odtamtud ale nepamatuji. I když paralel se současností je tam „neúrekom“. Třeba i konec, kdy se koráb rozpadne na „tablety“.

    2. Absurdní „konference“. Jen namátkou z účastníků, Joch i Šáša Vondra Promopro jsou absolventi rozvracečské mocenské organizace Aspen Prestittutu Prág, odnože US zpravodajské agentury a US ambasády.

      Účastníci nejsou schopni překročit mentální stín rusofobie a pochopit základní globální politické procesy a hrají si na co? Reformu státu?

      Už vidím co se v budoucnu podle nich má stát. Replikace sametového puče 1989. Řízené „předání moci“ zdiskreditovaným aktuálně vládnoucím gaunerům. Ovcím pak opět věšet bulíky na nos.

      To trapné setkání je prostě neuvěřitelné. Jak to, že se tam vůbec pohyboval ten prasopes, zrádce, kolaborant, zloděj a agent zahraniční moci Vondra? Děláte si srandu? Místo abyste mu naložili pár facek, tak na něho čumíte jak jelita? Nevyslechli jste si ještě navíc nějakej jeho akademyckí projev? Se picnu. Hanba blít.

      1. Pašíci boubelatí nám to nějak hatí. Jakých pár facek, rozporkou do týla až by mu vylétly nudle z nosu, jak opratě.

  14. „Neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil“, ale faktem je, že geopolitický diskurz se v ČR pomalu mění, byť zatím jen opatrně a neveřejně nebo aspoň ne úplně veřejně. Že „není přeskočeno“, svědčí právě ono „ruské tabu“: nelze uznat zcela zřejmé pravdy, aniž by se mluvčí zcela odřízl od koryta; aniž by nebyl okamžitě vystaven posměchu idiotů.

    Jedna vlaštovka jaro nedělá; ba ani 120 nebo kolik účastníků tohoto sedánku. Z nichž by se velká většina dala označit za nejchytřejší krysy, první opouštějící potápějící se loď, ne za myslitele s konzistentní argumentací a názorem, s elementární páteří a jasným myšlením.

    Už IYI (dle Taleba) Kechlibar našel ty ruské paletovací vozíky? Rusko (Sojůz) byla první země v Evropě/Asii, která paletovací systém zavedla do armády a vojenského průmyslu, už na konci 30. let 20. století – přičemž ani americké ozbrojené síly to v té době neměly plošně zavedené, jako Rusové. A takhle to je s těmito „experty“ se vším, bohužel. I tihle „nejlepší“ jsou většinově pouze ke korytům přisátí převzdělaní namyšlení blbci. Takže změnu od nich čekat opravdu nelze.

    1. Souhlasím s Vámi,
      nic proti setkávání, navazování vztahů s hnusným anglicismem „networking“ v ČR, kriketu na zahradě hotelu….

      Ale vidět situaci jako „NEJSME na tom špatně“, když se „vypínají kamery“, aby se mluvící méně bál,
      to i mně přijde „poněkud“ nešťastné tvrzení.
      I pokud rozumím nadšení z prožitého a přála bych si moci v tom s Vidlákem souhlasit, nejde mi to.

      Z principu nakonec představa, že stačí vypnout kameru a NEDAT CELÝ záznam projevů „konzervativců“ k dispozici VŠEM občanům, působí tak nějak až konspirativně nevhodně, zejména provozované na veřejném místě (hotel), nebo zavání zvláštní formou OBRANY svobody projevu, nebo záměrem, či hrou na nějaké zvláštní postavení tam mluvících i účastných a nebo případně naivní představou, že by se akce stejně nezaznamenávala celá a každé slovo kohokoli, pro další případné využití….

      Jinak řečeno, kolik asi tak bylo mezi „konzervativci“ čučkařů, ochránců těch EU a spojeneckých hodnot…..a kde všude pak byla podána hlášení a záznam uložen?
      *****
      Za mne jsem na tom stále až děsivě špatně, když se mluví „mimo“ záznam i na „kempu ochrany svobody projevu „. Nebo je to pak ještě hůře také jedna z těch „konzervativních“ hodnot – tajit před plebsem, co se řeší a hrát si (někteří) na ty více informované, případně na ty, kteří „na to“ mají?

      Nakonec poplatek 1900 Kč s 20 % slevou pro studenty a lůžko 1200 Kč se snídaní provádí asi dolním dost jasnou „selekci“, o jaké konzervativní účastníky setkání se mělo a mohlo vůbec jednat…
      https://www.sosp.cz/konzervativni-kemp/

      P.S. Mimochodem, tu žalobu pana Jandejska na osobu, jménem Fiala ze urážení organizátorů protestů už soudkyně klasicky zamítla. Jednak prý i dle soudu a obhájce – Fiala nemluvil za sebe, ale za vládu (stát), ač žalujícímu před tím údajně nalhávali jinak (ale písemně to zaznamenáno není) a pak se prý nic tak hrozného neřeklo….

      A tak si nedělám absolutně žádné iluze, jak dopadne bohužel druhá žaloba na systémového Vondru
      a může jen zábavně překvapit „za koho“ případně byl na PRIMĚ s pamfletem „daragoj drug“ zase on,
      při předvádění další konzervativní (i spojenecké) hodnoty „účel světí prostředky“ …

    2. Já si myslím, že ten vztah k Rusku teď jednak není prioritní a jednak je nebezpečné a nic nepřinášející o něm mluvit. Za výroky, že bychom měli ustřihnout vývoz zisku nikoho nezavřou a vetšinou ani z práce nevyhodí. Okolo Ruska je nejvíce nepříčetné iracionální hysterie a demagogie. Ano, já vím že vztah k Rusku určuje naší energetickou i obchodní politiku, ale to teď stejně nikdo nezmění, dokud se nezmění vláda. Jsem moc rád, že v těch věcech, které jsou teď přeci jen trochu podstatrnější, se situace vyvíjí k lepšímu.

      1. No já bych řekl, že vztah Rusku – obecně východu – BRICS je zásadní !!
        Ono se může změnit vláda, ale co když bude stejně prozápadní jako dnešní ?? Čili pro EU, pro Green Dead, pro migrační atd?? To si nepomůžeme.
        My potřebujeme obrat o 180 st. a pokud se někdo tohoto bojí, do nové vlády nepatří.
        Čili veřejně se snad o tom mluvit nemusí, ale mimo kamery určitě.

        1. Samozřejmě, ale to je budoucnost, myslel jsem, že to z mého textu bylo dostatečně jasné. Není zásadní v současných diskusích.

        1. OT odkazy na vlastní web nijak nemusím, takže na ně zásadně neklikám. Navíc jde autorovi do tenkých, protože ta jeho profese bude myslím jedna z prvních, kterou AI nahradí, takže asi tak.

          1. Myslím, že bude jedna z úplně posledních, ta Kocourova profese.
            Lidské ucho je tak úžasně nedokonalý orgán, že ho zatím nelze nahradit.
            Kdo se o to i přesto pokouší, vždy spláče nad výdělkem.
            Pro lidi a jejich nedokonalé uši, jsou výsledky zatím stále nepoužitelné.
            Kdo se chce přesvědčit o průběžných výsledcích experimentů, nechť se zaposlouchá do modulace Rock Rádia.

            1. Já si to nemyslím. Kdyz si náhodou vyslechnu třeba zdůvodnění p.Trošky, proč už netočí, povídání dabérů, jak se dnes točí dabing na „první dobrou“ či herců o nekonečných seriálech a další, je zřejmé, že trend se odklání od kvality k cenové nabídce a tady má AI celkem jasně navrch. Profíka v téhle branži brzo nikdo nezaplatí.

  15. Vidláku, jen abyste nenarazili na takového trotla, jako já, když jsem řval na maďarské celníky:

    všecko píšu – minden írom
    všecko fotím – minden fotózom
    všecko hlásím – minden jelentem

    A pak to pošle soudruhům…

      1. Re: random

        Já jsem se NEpokoušel učit maďarsky před 43 lety.
        Pak mi ta MOJE učitelka maďarštiny, která v Maďarsku nikdy nežila, umřela,aniž by mne laskavě předem upozornila.
        Takže mne berte, prosím, s laskavostí vám vlastní.

      2. Re: random

        Jsem si fčilek vzpomněl – použití záložek za slovesným základem se řídí vztahem slovesa k předmětu, ne? Umíte to vysvětlit ve dvou, třech větách?

      1. Re: Jirka (samo)Druhý

        Dojčeři byli protivní asi nejméně. Více méně se dá s úspěchem tvrdit, že byli „nejméně nekorektní“.
        Ne, opravdu nevylovím z palice nějaké extra příkoří, které bylo určeno přímo na mne, coby hromosvod špatné nálady.

        Se zadunajskými Poturčenci jsem několik potyček měl.
        Ta první byla na HP Drasenhofen, kdy mne soudruh vykopl od šaltru dvacet minut před koncem směny. Přitom oražení dokladů a zápis do jeho seznamu byl schopen udělat do 10 minut. Vzhledem k tomu, že v noci nedělali a já měl čekat do rána (ráno jsem měl být nad Varšavou), jsem to rozdýchával velmi obtížně. Takže výhrůžky typu „napíšu dopis na ministerstvo a bude tam pět podpisů (neodbavená auta)“. Čuměl jak puk a nakonec mne udělal.
        Druhá byla na Bergu (Bratislava), když soudruh uzmul doklady, které mu předtím podal můj kolega a rozházel je po buňce, ve které měl psací stůl. Kolegu dokonce vystrkal z buňky ven.
        Kolega posbíral po zemi doklady, já jsem šel za vedoucím směny.
        Jo, vedoucí směny byl ten, který ho z buňky vyhodil. Takže žádost o osobní číslo a Morgen frýý na velitelství, anebo okamžité oražení dokladů, na kterých byl vzorek jeho boty.
        Jinak jsem do Esteru nejezdil, letos jsem tam byl asi po 20 letech, a to byly tranzity z Itošky.
        Ovšem dá se s úspěchem tvrdit, že co fůra, to problém – kokoti nepřekonatelní.

        Jinak s Maďary byl problém, že zceka klasicky udělali ve frontě napřed všechny Maďary a pak zbytek světa. Maďary fyzicky nekontrolovali a zbytku světa byli ochotni rozebrat auto na prvočinitele.
        Maďar projel čáru na použitý hajzlpapír a zbytek světa měl problém, když na nějakém dokladu chyběla tečka nad „i“.

  16. Ten demokraticky vyjebavak sasa cely ten svoj zivot ani chuja neurobil pre svoju zem,stale cosi,kdesi zapad israel,rus kokot a on ded vseved,kurva cely cas proti svojim,vazeny chartista.

    1. Obcan zvany citizen,kurva od samaeho zaciatku tej skurvenej vojny a nie som sam,miliony ludi,co maju nejaku sajnu o diani o akteroch tej skurvenej vojny,nemusia sluchat nikoho,ani bonaparteho z ukrajiny,zlaty prach skoncil,chlopcov zjebane minus 350000,zima ide,len otazka casu,kedy by ho zajebali,samy svoji,aj keby dostal dalsie zbrane ,prachy,nic lepsie mu nedaju,bo vedia,ze rusia udery a to kdekolvek,mocne pindy koncia,hlavne naj uz zbytocne nikto neumiera,hlavne na ukrajine.

      1. Čoboldo, problém s Khakimanem je ten, že se mu nedá věřit ani tečka nad „i“. EU a USA tuplem ne.
        Minsk I a Minsk II.
        KDO by jakoukoli dohodu s ním garantoval? KoZa? OSN?

        Jo, asi mu teče do bot a je možné, že by to chtěl ukončit. Ale na to měl myslet včas.

        1. Re: Občan

          Souhlas, Zelňák vyhrál volby heslem, že ukončí válku proti východní Ukraruině.
          Jak chcete takovému pandulákovi věřit byť jen jedno slovo?

      2. „Chlopcov zjebané“ není bohužel jen 350 000 na ukrajinské straně, ale docela jistě přes milion, možná až 1 200 000 kusů.

        Ruský generální štáb ve svých pravidelných svodkách uvádí jen prokazatelně KIA na samotné frontě a bezprostředním frontovém zázemí, zjištěné „objektivní kontrolou“, to jest přímo fyzicky na místě při pohřbívání ostatků nebo technickými prostředky, jako průzkumné drony a letadla. Nejsou zahrnuty oběti dálkových střel a raket, pohřbení pod troskami ani odpaření nebo roztrhaní při výbuších. Kvalifikovaný odhad 1 000 000 až 1 200 000 ukrajinských KIA vychází z nepřímých analýz, jako jsou pohřby, nekrology, statistiky používání SIM karet ukrajinskými operátory a podobná data. Čísla jsou tak vysoká také z toho důvodu, že ukrajinská vojenská medicína je v naprosto zoufalém stavu, od evakuace zraněných z fronty po nemocniční péči, a velmi vysoké procento zraněných umírá i z banálních příčin.

        Ruské ztráty jsou stěží desetinové, dohromady asi 80 000 až 120 000. Jednak mají Rusové velmi kvalitní frontovou evakuaci a vojenskou medicínu, takže jim lehčeji zranění neumírají, jednak mají brutální palebnou převahu. Ve standardním dělostřeleckém frontovém konfliktu – jako je současná válka na Ukrajině – je kolem 80% KIA způsobeno dělostřelectvem. V tom mají ruské síly přibližně desetinásobnou převahu. Převahu mají i v útočných frontových dronech a především v posledním roce v klouzavých bombách velkých ráží: na frontě jich dopadne měsíčně přes 3 000, což se samozřejmě odráží v obřích ukrajinských ztrátách na mužstvu i technice.

        1. re: SML

          Jste hnusnééj lomos!
          Fujfujfuj!!!
          Kdo vám dovolil tady odhalovat pravdy?
          Máte na to kulaté razítko, eurolicenci a finanční způsobilost?

        2. Mysleli jsme si, že až se tohle dozví prostí občané 404, že mají jen díky Johnsonovi a khakimanovi mínus nejméně jeden mega mladých chlapů, tak že si khakimana oběsí sami.
          Nestalo se a myslím, že v dohledné době nestane. Nebo to bude muset udělat někdo jiný.
          Oni ti občané 404 volí raději ústup k nám, nežli mít starosti o vlastní zemi.
          Jak to tak vypadá, tak jim je vlastní země dost u prdele a jediný, koho země 404 ještě zajímá, je patrně VVP.
          Nemyslím si, že by byl Rus bůhvíjaký lidumil – prostě potřebuje namísto 404 sanitární území pro vlastní bezpečnost.
          A když se to náhodou povede s menšími ztrátami na civilech i vojclech, tak tím lépe.
          Ale věřte nebo ne – Rus se z milionových ztrát v zemi 404 rozhodně nehroutí.

          1. Keby tym ruskym vrahom ,neprebijalo zabijanie hlavu civilov,keby ukrajina bola dajake turecko,inaksia bojna by sa viedla a nie toto co tam,presne udery,aj na infastrukruru,ale po zasahu bidno,ze tam bol obchodny dom,ale explosion ukazuje jasne,rusi sanuju ukrajincovnjak kurva.

            1. Jojo, ty obchodní domy. Zvenčí to tak skoro vypadá. Akorát na parkovišti nejsou žádný auta a chybí přístřešky s vozíky.
              Následné dění okolo, ale hlavně kráter pak řeknou, co se v tom obchoďáku asi „prodávalo“.
              Typický trik – civilisti, jako živé štíty – skladování munice, nebo dokonce zamaskované raketomety v civilní zástavbě, podle mne ničím jiným nejsou.
              V tomhle si zelináři mohou podat ruce s čmoudy.

        3. rusky generalny stab,co robi objektivne a s istotou vie,ked pali raketu avangard na ciel co strategicky pre ukrajinu,toto hej a o tom milione ked rozprava zajebanych chlopcov ja barz neverim,bridim sa to tu pisat,kolko ludi zajebane bo ja tam nesedim,nikto z nas nema ten strach co oni tam,mne hlavu prebija,ze sa este vojaci nepostavili,je percento mizive ludi,co debil,ale neverim,ze ostatny nevidia,ze za co umieraju,ked su presvedceny,ze brania svoju zem bo kto na nas napal,plny internet,ale preco napal,toto uz nedumaju,abo ked slucham jich velitela zelenskeho,kurva na palici,abo ukrajina ma vacsie percento obyvatelov debilov a este co vedia hovorit za scho.bo to pozicna bojna na 1200 km dlzky pri minimalnom pouziti vojakov,media ukazu totalne rozbite mesto a 60 km dalej vsetko ok a rusi,uz docista sanuju svoje rebjata,nijake utoky hura,ni chuja drony,delostrelectvo a potom z poza roha kuknut v kursku plati docista,pomaly a isto.

      1. Re: Alldo

        V březnu 22 chtěl Vrchní Zelňák na MDŽ (pro mladší kusy 8. 3.) zahájit útok na Doněck.
        Předcházelo mu ostřelování města z těžkých zbraní od 17. 2. Ivani odváželi ženy a děti linkovými autobusy z ostřelovaných sídlišť.
        O tom plánovaném útoku se Zelí prokecnul, než dostal nové noty. Osobně jsem tu tiskovku viděl v telce.

        1. Jo. K útoku na Donbass nasadili Ukrajinci nejméně 80 tisíc frontových jednotek s těžkou výzbrojí, dalších 150 000 ukrajinských vojáků bylo v bezprostředním zázemí budoucí fronty v logistice a vojenských službách. Už na začátku roku 2022 podepsala ČR s Ukrajinou dohody o léčení ukrajinských zraněných v českých vojenských i civilních nemocnicích. Byla to hluboce plánovaná akce, s účastí NATO zemí, přímo řízená štábními silami zemí NATO. Věrohodných důkazů a dokladů je o tom něúrekom.

          Akorát že jim do toho Rusové hodili vidle, že zaútočili o dva týdny dříve, na dosud ne plně rozvinuté ukrajinské síly. Původně to USA/NATO plánovali o rok dříve, ale Rusové na zjevné přípravy reagovali obřím nasazením a cvičeními svých sil těsně za hranicemi Ruska, takže akce byla odložena na konec zimy/jaro 2022.

  17. Nejlepším spojencem všech dezolátů z alternativy je sama bruselská instituce EK a její úředníci bez zpětné vazby od obyčejných lidí, protože pracuje na pohřbení současné vládnoucí ideologie ještě usilovněji než všichni dezoláti EU. Úspěšně. Ursula zlikvidovala Bundeswehr, zvládne i likvidaci EU. Vlastně bychom ji mohli nařknout ze spojení s Putinem, nikdo pro něj v EU nevykonal více.

  18. Zahradil jinde velmi pěkně zformuloval dnešní stav politiky:

    „Klaus udělal z Občanského fóra ODS, Fiala dělá z ODS Občanské fórum.“

    1. To není pravda. Tváří OF nebyla prdel Pavla Novotného. Dnešní ODS je jen s malou, malilinkatou nadsázečkou vpravdě zločinecký spolek. To OF přece jenom nebylo.

  19. V kontextu tohodle clanku na Parlamentkach to vypada, ze dezolatni media jsou za velkou louzi povazovana za zavazny problem a nastava panika, kterak zasahnout do daru provadenych primo.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kdo-to-objednal-Hon-na-dezinformatory-ma-trhlinu-prisla-reakce-763094

    Takze gratuluji k uspechu. Jak bude nejaka kacka navic, zas neco poslu. (Bude jeste k necemu posilat prispevek na pokuty ohledne traktoriady? )

  20. 2009 Zbigniew Brzezinski, americký poradce pro národní bezpečnost, hlavní ideolog NATO a také známý v USA jako „hrobář Sovětského svazu“, ve svém posledním celoživotním rozhovoru uvedl:

    „Tato krize ve Spojených státech nikdy neskončí, dokud nedosáhneme našich cílů. Naše cíle jsou vám dobře známy – toto je jedna světová vláda. Nyní nám Čína a Rusko brání v dosažení tohoto cíle.“

    ✡️RNDr. Alexandr Vondra (* 17. srpna 1961
    „disident“ a signatář banksterské Charty 77, 
    atlantista a
    kolaborant Rockefellerovy Trilaterální komise
    V roce 1987 podepsal židovskou Chartu 77, sponzorovanou Serešem. Od 2. ledna 1989 do 6. ledna 1990 vykonával funkci mluvčího Charty 77. Je jedním z autorů petice Několik vět.

    Zednář Vondra, který na stará kolena se nechal slavně pokřtít, prý neumí rusky. V azbučtuně však předložil v debatě na CNN údajný Jandejskův zvací dopis.

    „My všichni chceme mír. Ale ten mír nesmí být kapitulací Ukrajiny a nesmí být pozvánkou k dalším ruským dobyvačným imperiálním choutkám,“ prohlásil Vondra, jakoby citoval:
    Ian Brzezinski, syn jednoho ze stratégů Atlantistů Zbigniewa Brzezińského: “Rusko je sice upadající mocností, ale má sílu a zdroje na to, aby se pustilo do nových nebezpečných podniků. Pokud Moskva zvítězí, půjde dál. Slabost protivníků jen podněcuje kremelský apetit.”

    „Jsem rád, že vláda mé země zablokovala to poraženecké prohlášení, které bylo tady panem (Josepem) Borrellem navrženo,“ řekl dnes Vondra v rozpravě věnované eskalaci konfliktu mezi Izraelem a Hizballáhem, v níž Borrell vystoupil. „Stojíme a máme stát jednoznačně za Izraelem. A pokud nás bude ovládat strach, naivita nebo dokonce nenávist k Izraeli, tak je s námi amen,“ řekl Vondra.
    Europarlament jednal o konfliktu v Izraeli 
    8. října 2024

  21. usvědčená dezinformátorka a manipulátorka sestavila seznam, kde jaksi zapomněla uvést sama sebe a médium, pro které píše.

    Seznam „dezinformátorů“ pak zveřejnilo médium, které například za Covidu lhalo 24/7 a často prokazatelně lhalo i ve zpravodajství o Ukrajině.

    Black list vytvořený usvědčenými lháři a manipulátory, 
    https://necenzurovanapravda.cz/2024/10/dezinformatori-vydavaji-seznam-udajnych-dezinformatoru-sestaveny-dezinformatory/

        1. Já bych ještě počkal s optimismem – zatím na tyhle akce (dýchánek u Tykače po krajských volbách např.) chodí Vondra sám.

          Až s sebou začne tahat i Vrecionovou, tak bude jasné, že vítr se otočil a plášť se otáčí též…

          Teď si jen nechává otevřená vrátka („Tak jenom pojistit a nechat zadní dvířka, hrát dvojí, trojí hru a o čtvrtou se snažit …. vždy státi na výhru a zmrtvýchvstání zažít …“)

          Třeba příště přijde i Kalósek.

          1. Fotka Vondry visí (nedávno visela) v Černém Koutě na hřebenu Rychlebských hor, kde se Havel se svou suitou scházel s polskými disidenty (Adam Michnik) a předávali si tam samizdaty či co a kuli pikle (nebo chlastali). Vondra něco čuje a nakonec z něj bude jeden z prvních odbojářů, možná 4. nebo 5. odboje, už ztrácím přehled.

    1. Za ten mastnej papír od šouletu, co si přines do televize a vydával ho za rusky psaný dopis panem Jandejskem, by ten šmejd zasloužil ještě dneska přes ten jeho oteklej ksicht.

      1. Toho zmetka jsem neměl rád ještě když to byl mladý štíhlý kluk, co lezl Vašíkovi do (_!_)…
        Nebo to bylo naopak?

        1. Těžko říci, tady je svědectví o vzájemném kontaktu:

          http://www.cs-magazin.com/index.php?a=a2009081066

          „…Lumpovi Havlovi jsem nikdy nevěřil, ostatně alkoholikům a mužům, kteří se pusinkují s jinými chlapci se opravdu věřit nedá. Lehce se totiž dají vydírat a se svou morálkou jsou na štíru. Bratrům Havlíčkům se obecně v Chartě dokonce říkalo teplí bratři. …Nu, její Vašíček se tam válel na zemi celý od zvratků a pusinkoval se tam s chlapcem, kterého pak udělal velvyslancem v USA. Opravdu nechutný pohled! …“

          Ale aspoň by to vysvětlovalo, kde přišel Sášenka k té rozplizlé držce…

          1. Obdivuji Vaši neutuchající nenávist. [;>))
            Aniž bych jakkoliv zpochybňoval to, co tvrdíte, tvrdím, že dnes už to připomínat smyslu žádného nemá, slouží to jenom k uvolnění. Vaší psychiky?

            1. Nemyslím si, jméno tohoto alkoholika hyzdí ruzyňské letiště a spousta lidí jej pořád ještě zbožňuje jako maják morálky. Není od věci připomenout, že zcela neoprávněně, stejně jako že vytvářel základy dnešních problémů naší společnosti.

            1. Proč údajnou?
              Spunktoval to Ross Hedvíček, v redakci seděli většinou emigranti z celýho světa a mašíbl Bohumil Doležal.
              Jeden čas to bylo celkem populární, antikomunismus a antirusismus tady frčel.

              1. Jo, už jsem si to prošel. To jméno jsem někde zaslechl, už nevím v jaké souvislosti.
                Doplňování „článků“ skončilo s koncem roku 2013.
                2014 a dál, už tam není ani čárka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *