28 října, 2024

Jste nejlepší komunita v této zemi

Přátelé, musím vám poděkovat. Je to čtrnáct dní, co jsem spustil předprodej své knihy, „Jde po nás nějaký bloger“ a k dnešnímu dni mám dost předobjednávkek, aby to zaplatilo náklady na celé vydání – tisk, korektury, typografii i poštovné. V tiskárně mi slíbili, že do prvního prosince budu mít knihy doma a už máme vyzkoušené, že všechny objednávky dokážeme během deseti dnů vylifrovat.

Vy, co jste si k nové knize objednali i něco dalšího, dostanete všechno dohromady v jedné zásilce. Vy, co si objednáváte mé zemědělské knihy nebo trička, vám to dál posíláme průběžně.

Všichni, kdo jste si knihu objednali a nebo si ji objednáte do prvního prosince, ji do vánoc budete mít spolehlivě doma. Budu se samozřejmě snažit uspokojit i všechny následné prosincové objednávky, ale neslibuji, že to do Štědrého dne spolehlivě stihnu. A hlavně neslibuji, že to spolehlivě stihne pošta…

Vzhledem k tomu, že stále ještě dostávám výplatu z Evropského parlamentu, tak stále platí, že na podporu od vás nesahám, protože se chci dopracovat komunitního centra, které bude sloužit nám všem a kde si postupně všichni podáme ruku a jednomu každému z vás naliju sklínku svého portského. Je tomu dva roky, co jsem s tím začal a doteď jsme se dopracovali ke třetině potřebné sumy. Vše je řádně zúčtováno, zauditováno a daňově přiznáno. Zároveň je to pro mě záloha, díky které se nemusím bát chodit na ojroparlamentní na kobereček, nemusím se ohýbat před nikým a nemusím mít obavy říkat pravdu… dokonce anii tehdy, když není příjemná vám – čtenářům.

Zkrátka a dobře, děkuji vám za to, že mohu mít nevymáchanou hubu.

Několik dní po eurovolbách jsem se vás v jednom ze článků ptal, jestli se to se mnou vydržíte až do parlamentních voleb. Jestli dál budete číst moje Kydy, jestli dál budete shovívaví k tomu, co dělám a o co se snažím. Jestli mi uvěříte tu cestu, kterou spolu jdeme a také jestli mi odpustíte chyby a omyly, kterých se dopouštím.

Dnes mohu konstatovat, že nejsem opuštěný. Mohu konstatovat, že se na vaší podpoře nic nezměnilo a že spolu k těm parlamentním volbám dojdeme. Zásadnější text na toto téma si nechávám na zítřejší svátek, dnes vám všem chci prostě poděkovat.

Na Vidlákových kydech se nikdy neobjevila žádná obtěžující reklama. Nikdy tam na vás nevyskočila žádná léčba pupínků, nikdo vám tam nevnucoval ani nářadí ani plastová okna. Po celou dobu postačil ten poslední odstavec s číslem účtu a odkazem na aplikaci pro zakoupení knihy či trička. Pochybuju, že má někdo na českém internetu takhle skvělé čtenáře. Pochybuji, že v této zemi existuje spolek či církev, jejíž členové jsou takhle věrní a obětaví.

To vy jste mě naučili, že pokud se má v této zemi něco změnit, tak jen díky obyčejným lidem. Na nikoho není větší spoleh, nikomu víc nezáleží na společném blahu než těm, kteří dávají nikoliv ze svého nadbytku, ale ze svého nedostatku. Všichni máte svých starostí dost, všichni máte milion důvodů se starat jen sami o sebe a přesto se každý měsíc sejde dost, aby mě to naplňovalo optimismem.

Děkuji vám za to. Jste skvělá komunita. Ta nejlepší v Česku. To komunitní centrum vysloveně potřebujeme.

Váš Vidlák

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

102 thoughts on “Jste nejlepší komunita v této zemi

    1. Ale, vy brepto. Nehrejte hloupého, že netušíte, jak to je v článku myšleno. A mimochodem, jestli „těbůh“, tak moc dobře víte, že zrovna třeba vás tu nikdo nedrží, takže klidně račte o dům dál 😉

  1. „Ruské špeciálne služby a vojaci 36. brigády Východného vojenského okruhu evakuovali cenný operačný zdroj – občana USA, ktorý zohral kľúčovú úlohu pri príprave útoku na dedinu Bogojavlenka v ugledarskom smere. Kenneth M. (meno zmenené) sa 2 roky počas špeciálnej vojenskej operácie nachádzal na Ukrajine a prenášal cenné spravodajské informácie do Ruska, čo umožnilo vykonávať vysoko presné údery proti nepriateľovi, čím sa minimalizovali škody na civilnej infraštruktúre a obyvateľstve. Otázka udelenia politického azylu a nadobudnutia ruského občianstva je v štádiu riešenia.“

    https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=fda58490bd9fb5523363a825c89a35c6&start=20940#p407039

  2. Další majstrštyk, který prošel takřka bez povšimnutí. Pokud vás někdo nahlásí, že se se vzduchovkou – zbraní kategorie D, které se nikde neregistrují – chystáte něco vyvést, může vás policie vyzvat, aby jste jí odevzdali. Když to neuděláte – třeba proto, že žádnou nemáte – tak má policie právo u vás udělat šťáru a „““zbraň“““ hledat. To zbraň je v uvozovkách, většina předmětů v této kategorii je nejnebezpečnější, když s nimi někoho praštíte.
    Proč to prošlo bez povšimnutí? Nejspíš i proto, že na návrhu, který měl toto zvěrstvo zrušit, spolupracovali i vládní poslanci, jako Jana Černochová. Která se při rozhodujícím hlasování, stejně jako celý zbytek ODS, zdržela. Což s ohledem na formát hlasování znamená, že byla PROTI. Proti vlastnímu návrhu…

  3. Bude v knize zmíněna i Vámi organizovaná petice adresovaná Putinovi, kde ho ujišťujete, že Rusko nepovažujete za viníka krize na Ukrajině?

    Případně Váš slib, že podpisové archy pošlete poštou nebo osobně odvezete na velvyslanectví RF a zároveň zajistíte překlad do ruštiny?

          1. Mám podezření, že jde o sdílenou identitu několika osob potomků Bretschneiderů, kteří záměrně provokují, aby mohli zdejší osazenstvo obvinit z něčeho nezákonného a nechat odsoudit. Placení provokatéři, trollí farma elfů.

      1. To by bylo vzhledem k dřívějšímu chování autora příjemné překvapení 🙂

        Nicméně Vy nejste autor. Proto na tuto otázku laskavě neodpovídejte.

  4. Ještě pořád nedovezli vagon korespondenčních hlasů z USA do Gruzie. Kde kurňa jsou? Žádné zprávy, žádné noty …. něco se zase sere.

    1. ..Re:Ládik; 27 října, 2024 (8:41)
      ..chybička se vloudila, těsně před odesláním si někdo všimnul, že nejsou „řádně“ zaškrtané. Už na tom pracují..

      1. Předsedkyně opoziční strany Sjednocené národní hnutí Tina Bokučavová obvinila ústřední volební komisi, že plní Ivanišviliho „špinavou objednávku“, a uvedla, že „ukradl gruzínskému lidu vítězství a tím i evropskou budoucnost“. „Neuznáváme zfalšované výsledky ukradených voleb,“ uvedla Bokučavová. Jiný opoziční vůdce odmítl „uzurpaci moci a ústavní puč“. (Idnes)

        1. Mna ide jebnut,ked neukaze dajaky dokaz,ale jak soudruh ma svoju pravdu,kurva zachovuje sa jak uzurpator a drista o europskych hodnotach,aha vlastne take su zapadne hodnoty nasa pravda ,nasa prevelka pravda Amen.

        1. https://www.hlavnespravy.sk/obse-zapichla-noz-do-chrbta-gruzinskej-opozicie/3693614

          Správa OBSE o parlamentných voľbách v Gruzínsku je síce kritická, ale neobsahuje informácie o „rozsiahlych podvodoch a falšovaní výsledkov“, ako to tvrdí gruzínska opozícia. OBSE tak zapichla nôž do chrbta gruzínskej opozície, ktorá neuznala výsledky volieb a snaží sa vyvolať masové nepokoje, aby sa k moci dostala prostredníctvom prevratu

        1. Tak je najdou, že přišly na poštu včas. Něco se vymyslí, jako v Irsku (opakovačka) nebo u Jelena ve východní marce.

      1. Třeba neGruzínci anglicky mluvící lístky poslali do Georgia, USA. Je to klidně možné, tento týden si popletla americká influencerka Amber Matthews vlajku řeckou izraelskou, a strhala řecké vlajky z řecké restaurace. https://cnn.iprima.cz/zena-trhala-z-obchodu-s-gyrosem-recke-vlajky-v-domneni-ze-jsou-izraelske-policie-ji-zatkla-451740
        Tak je klidně možné, že vyplněné hlasovací lístky poslali do Georgie v USA místo na Kavkazu.

    2. Gruzínská volební komise vyhlásila vítězem sobotních parlamentních voleb vládní stranu Gruzínský sen, uvedl server Hlas Ameriky (Voice of America). Uskupení, které má blízko k Rusku, po sečtení téměř všech hlasů získalo přes 54 procent.Idnes

  5. AI v AKCI. Jde to rychle než si myslíme, ale důsledky budou nedozírné!

    ČTK
    Polská rozhlasová stanice je vytvořena umělou inteligencí, bývalí zaměstnanci sepsali petici

    Vysílání polské rozhlasové stanice OFF Radio Kraków je od úterý zcela tvořeno umělou inteligencí. Vedení uvádí, že jde pouze o časově omezený experiment. Těm, kteří na programu stanice pracovali, už ale vypovědělo smlouvy.
    https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-ai-polska-rozhlasova-stanice-je-vytvorena-umelou-inteligenci-byvali-zamestnanci-sepsali-petici-40494193

    A tohle je doslova šílené.
    Už v úterý rozhlasová stanice započala vysílání kompletně tvořené AI rozhovorem s básnířkou a nositelkou Nobelovy ceny za literaturu Wislawou Szymborskou, která zemřela před více než 12 lety. Podle ohlasů na sítích rozhovor posluchači označili za nemorální a odporný.

    1. Do Krakowa jsem často jezdil, asi tam ještě z věže vytrubuje trubač.
      Hned naproti byl klub „Pod Jaszczurami“ ,kde probíhaly jazzové dni.
      Poz.: AI neakceptuji, já jsem spokojen s mojí přirozenou blbostí.
      A pěkný podzimní den.

    2. Slovenští soploši by ohledně AI napsali „sestim smiř“.
      Taky bych se netvářil, kdyby Ivana nechala natočit podcast s Karlem, na nějaké aktuální téma.
      Naštěstí nemusí, ze žádného důvodu.
      Pro kapitalisty a ve jménu zisku, není nemorální skoro nic.
      Panebože, všecky ty Blesky a Iveta. Namísto toho, aby jí pomohli zbavit se té odporné pijavice Rychtáře, tak jí pomohli do hrobu.
      A ten, co to fakticky celé spískal a měl za to jít sedět, tak na internetech mistruje Čechy.

    3. Ja myslim,ze treba dat tu umelu inteligenciu namiesto vlady a tych vyjebkov,dufam,ze nedaju do temelina,CEZ by usporil,na chuj platit dakoho,za chvilu mlady budu mali umele inteligentne jebacky a naopak umelych inteligentnych jebakov z coho vznikne umely inteligentny kokot.

  6. Vidím velké ohrožoní za honbou lynčování lídí. Diskuze pod článkem jen utvrzuje co nám tady chystají.
    Dokonce je to seriál na pokračování!

    Mlátící komando na Václaváku. Hledá se mladičký esenbák ze slavné fotky
    Seriál 27. října 2024

    Klidně by spolu mohli chodit, ale každý se postavil na opačnou stranu barikády. Slavný snímek mladého příslušníka Pohotovostního pluku SNB zatýkajícího kadeřavou demonstrantku se stal symbolem Listopadu – i když vznikl o měsíc dříve. Fotograf Herbert Slavík na okolnosti jeho zrodu vzpomíná v seriálu Slavné fotografie
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/slavne-fotografie-herbert-slavik-28-rijen.A240909_100450_domaci_vajo

    Někdo se tady hodně bojí a má proč.

    1. Ještě by měl nějaký angažovaný malíř namalovat obraz s tématem:
      Studenti, zbroceni krví, bojují na barikádách revoluce za lepší zítřky

      1. od vlka Emmanuel Todd: „Člověk se může jen smát, když slyší argument, že na jedné straně jsou “hodní hoši”, demokraté, a na druhé straně “zlí hoši”, autokraté. Já už žádnou liberální demokracii na Západě nevidím. USA jsou liberální oligarchií: oligarchií proto, že systém ovládají peníze; liberální proto, že je pluralitní, s mnoha oligarchy. Ve Francii máme co do činění se směsí mikrooligarchie a částečně autoritářského státu. V Německu je situace s demokracií o něco lepší. Problémem však je, že SRN nemá žádnou suverenitu v otázkách zahraniční politiky.“ ……..

        1. Suverenita v Dojčlandu je omezena podepsáním „Kancléřského aktu“ každého nově zvoleného kancléře vlastní krví. Svědci onoho podpisu pochází z Rammsteinu.

    2. To A_M:
      Myslím, že o fízla, nebo jeho případné „lynčování“ vůbec nejde. Dávno promlčené, fízl na rentě.
      Ale ta následná diskuse je děsná.
      Nicméně potvrzuje, co už jsem napsal docela nedávno – tolik zblblých lidí je mezi Čechy!
      A dělají to dočista sami od sebe, zdarma! 🙁

    3. Jo Martina, jedna z nejkrásnějších a také nejchytřejších holek, co jsem v šivotě poznal, její oči zcela nezapomenutelné.

  7. V čele sviní hrdina
    tečkovaná rodina
    Kup knihu pochval článek
    ať nejsi jelimánek

    Agent BIS čtyři nula
    vede svůj lid z minula
    Prapor s vidlemi vlaje
    cestou do EU ráje

    Sasin marně varuje
    jak poznat že klam to je
    Kdo uvěří té šalbě vší
    bude v zemi nejlepší

    1. Alefe, musím se jich zastat.

      Poznal jsem i čestné komunisty, kterým bych klidně svěřil do úschovy svou ženu i úspory. A naopak zmrdy, kteří nahlas vykřikovali o tom, že komunisté jsou bak, bak a byli bak, bak oni sami. Je to kus od kusu.

      Komunismus je buď víra, která, když přestane být věrohodnou, člověka zatěžuje, nebo jenom nálepka, aby jeden mohl dělat, co by rád, co opravdu umí. Třeba primáře v nemocnici. Nebo předního sólistu v Národním divadle.
      Tohle už ale neplatí, parametry pro vyšší funkci jsou jiné, složitější a nepřehlednější.

      1. Ti čestní komunisté zůstali komunisty i po plyšáku a ti „komunisté“- zmrdi se po plyšáku okamžitě urozlezli do občanského fóra, ODS a jiných nových, těch jedině svobodných stran.
        Bylo by zajímavé zjistit, kolik starších kusů dnešní pětidemolice bylo alespoň na nějakou dobu v KSČ.
        Můžeme začít třeba PePou 107.

      2. Já s Tebou souhlasím, Kocoure. Nebylo to míněno a priori proti komunistům. Spíš jako připomínka a taky šťouchanec do těch, kdo nejdříve vykřikovali, že s komunisty se nemluví, a pak „odpracovanému“ komunistovi nadšeně mávali z okna.

      3. Říkávalo se, že když soudruzi dělali „prověrky“, museli odevzdat vzorek krve a moči.
        Aby se poznalo, jestli to mají v krvi nebo jsou jenom tak vychcaní.

        1. Při konci roku 1969, kdy se ty prověrky rozjely naplno, bylo v ČSSR přes 1,5M majitelů stranických knížek. Nemám ponětí, kolik jich bylo např. k roku 1988.
          V těch 80. letech, bylo podle mne o dost víc ukomunistů, než těch slušných lidí, co stále věřili, že když budou poctivě makat, tak se jejich děti/vnuci budou mít líp.
          A nějakých rezignací na ideje, těch jistě také přibylo, vzhledem ke stavu před 20 lety.
          Menší hustota asi byla na venkově, větší ve městech. A největší patrně v Pragovce.

          1. A protože opravdu poctivě makali, jejich děti (dnes už dosti staří) se skutečně měli líp, což jejich dětem (vzhledem k rozvinuté demokracii) opravdu nehrozí.

    2. Já bych pod to přání s přidaným písmenkem přidal i několik vřelých slov.

      Jsi nejlepší komunista
      jsi nejlepší alpinista
      umíš zabít jednou rukou
      dvě srdce ti v hrudi tlukou.

      Jedno levé, jedno pravé.
      To pravé je právě zdravé
      a to levé sbírá sílu,
      to se šetří, tepe v týlu.

      Byl jsi chrabrý v Unproforu
      i bez vody v termoforu.
      Spasil jsi základnu Karin –
      ty jsi vlastně náš Gagarin

      1. Óda na bitvu u základny Karin, kde si náš velikán vysloužil ostruhy.

        Tábor Karin v obležení
        dokola se čerti žení.
        Jugoslávští indiáni
        vyjí jako paviáni,
        na mustanzích krouží kolem
        Karin drží, jako Golem.

        Frantíci se semkli k sobě
        už se modlí jen k osobě
        podplukase Petra Pavla,
        obloha jim valem tmavla.

        Motor zahřměl do éteru!
        Motor v českém transportéru!
        Motor značky Tatra!
        Tatra nezná bratra!

        Jmenují se po něm hory,
        přemůže Ódiny, Thory.
        Petr pavel v prvním voze,
        v rádiu už Berlioze.

        Nastupujte bratři Franci
        všechny věci nechte v ranci!
        Šípy pancíř neprorazí.
        Podplukovník cestu razí,
        šlehá bičem řidiče.
        Jeď rychleji, do frasa!!!

  8. “Po sečtení většiny hlasů vede v gruzínských volbách vládnoucí strana Gruzínský sen s asi 53 procenty, uvedla volební komise. Opoziční Sjednocené národní hnutí neuznává výsledky voleb, prohlásila jeho lídryně. Představitel opoziční Koalice za změnu výsledky označil za ústavní puč.” Idnes

    1. Gruzínci jsou dost divocí. Rvou se před volebními místnostmi, ve volebních místnostech. A jako obvykle – je top skoro půl na půl. Zřejmě nespoléhají na to, co obyvatelé Kotlinky. Na znechucující a dehonestující články, pořady a maily. Jenže ta naše „česká cesta“ má za následek, že spousta lidí se o politiku přestane zajímat, protože „politika je špína“. Ten názor je docela opodstatněný. Jak zjistit v žumpě, která část smrdí nejmíň?
      Nikdo přece nemůže znát všechna relevantní fakta, zhodnotit je a zjistit, kdo je a kdo není špína.
      No a potom se volí na poslední chvíli podle nejbarevnějšího billboardu.

      Podle diskuzních příspěvků se orientovat nemůže, protože jsou to nejmíň z 80% příspěvky zapšklých grafomanů nebo lidí, trpících slovním průjmem, kteří se hádají mezi sebou. Takže diskuzi nečtu ani pravidelně, ani všechno.

      Ani článek, který má hlavu a patu tomu nemůže nijak pomoci. Leda snad lidský Kerberos, který by občas vyklidil ty tuny zbytečných písmenek. A postižený (í) budou řvát jako podsvinčata při porážce něco o demokracii. Normálně vychovaný člověk, když dostane tzv. BAN si řekne „nechtějí mě tu, tak zmlknu“.
      A udělá to.

      1. Gruzie má výborný koňak a sklony ke zkratkovitým řešením.
        To, co se tam děje, mi hodně připomíná Majdan 2014 na Ukrajině a tzv. „barevné revoluce“ kdekoliv na světě.

        1. I gruzínské víno (třeba červené Saperavi) stojí za ochutnání.
          Velmi drsné, autentické, vpravdě přírodní.

          1. I hory mají krásné, zejména ve Svanetii. Dá se tam dojít z Ruska, já to znám od Čegetu do sedla Nakra, pod horou Nakra-Tau, ještě kousek vlevo je Donguz Orun s vrcholovým převisem. Kam se hrabou Alpy. Velká, velká škoda těch vztahů se slovanskými zeměmi! Kavkaz je v dosahu autem, přespání na plážích Černého moře by byl ideál. Velká chyba dělení Ruska na republiky!

              1. Pěkný snímek, z ruské strany. Sedlo Nakra je vpravo dole. Fotil jsem tam v barvě na Fujifilm Prakticou B200, v roce 85.

            1. Gruzie se mění před očima. Vedle velkých měst je vidět právě ve Svanetii. Místní se přeorientovali na turistický ruch. A s tím přichází kromě pracovních příležitostí i negativa. V Mestii brzo ráno vyženou centrem města krávy na pastvu, zametou lejna a turisté se tak budí do „západního“ světa. Mladí už rusky moc nerozumějí, preferují v komunikaci angličtinu. Už před lety jsem tady zíral na velký nápis „Člověk v tísni“ a vlajky EU skoro u každé veřejné budovy. Děkuji prozřetelnosti za to, že jsem už měl možnost Gruzii navštívit, protože světlé zítřky ji podle mě v příštích letech nečekají. Snad si vybrat nějaké méně profláklé místo…

        2. StK:
          Až na to, že ti Gruzínci to mají v krvi.
          Kdežto majdanistům-banderovcům ty jejich „zkratky“ někdo cíleně nakukal.
          Je zajímavé, že se k tomu dnes nikdo nehlásí..

        3. Hej, ale aj skúsenosť s vojnou s Rusmi. A výraznou závislosťou na obchode s Rusmi. Zároveň prieskumy uz pred volbami ukazovali, ze proruska orientácia vyhrá. Takže ja by som si kľudne stavila, ze to zapad vymyslel takto, ak vyhrá ok, mame to, ak prehra, tak farebna revolucia, lebo falsovali volby

  9. I vy máte za ušima, jak se říká. Nesnesete kritiku věcí co se vám nepovedli – i když těch povedených je více. Ubohý zabanovaný H.u.l.v… atakdale 🙂 by mohl o tom vyprávět, ale asi tě někde hentam na Gurunu pláče, že ho ani Majka nemůže utěšit.

    1. Opravdu myslíte, že jsou všichni blbí a nepoznají vás ? Snad mne u Vás ani neudivuje, ž místo abyste byl potichu Vidlákovi i Alefovi vděčný, že přivřeli oči, zase provokujete.

        1. Sando:
          Fascinující myšlenkový veletoč……jinými slovy, když budete úplně prolezlý červy, tak se do těch červů už nikdo nevejde?
          Nebo kdo by se chtěl vejít do demokracie (už to samo je úchvatný obrat – vejít se do demokracie :-D) která skrznaskrz prošpikovala všechny Čechy?
          Děkuji vám za rozkošnou myšlénkovou rozcvičku!

      1. Je to sopel a proto mu nedochází, že slovenský slovosled, otrocky překlopený do češtiny tak, jako je zrovna tady 23:18, Čecha vyloženě tluče do očí. Semtam hrubka, vzniklá tím otrockým překlopením.
        Taky jsem byl mladý, blbý, všemu rozuměl a všecko věděl líp.
        Za mého mládí byla na rozdvojenou osobnost diagnóza, nějak se to i léčilo. Myslím tou céčkovou proudnicí, až si dotyčný vzpomněl, jak se doopravdy jmenuje 😀
        Proč má i dneska někdo potřebu, vydávat se za někoho jiného? Třeba i za několik?
        Katango, není to nemoc, nemá to číslo diagnózy, nebo tak něco? 😀

        1. Souhlasím s Tymákovanem. Nemoc to není. Jen bych ještě dodala něco o nedostatečném intelektovém vybavení a chybějícím náhledu (na vlastní osobu a projevy).

    2. 👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤

      👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤
      👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤
      👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤👤
      👤👤👤👤👤👤👤“velice po tobe touzim!“

        1. Byl to skvělý nápad!
          Jistě znáte ten příběh chlapíka, jenž pro krále vynalezl a sestrojil popravčí nástroj – bronzového býka, který řval hlasem pečeného nešťastníka, zavřeného uvnitř… král býka hned vyzkoušel na vynálezci, a opravdu, řval dobře.
          😆😆😆

  10. Dane, též si zasloužíte poděkování. Neúnavně znovu a znovu spojujete lidi podobného smýšlení dohromady, na nic si nehrajete – a hledáte cestu s tím, že občas se škobrtne, ale nikdy se nezastaví. A to je důležité: Ta odhodlanost, ta trpělivost, to úsilí…
    Ať nejen společně k parlamentním volbám dokráčíme, ale ať bok po boku dokráčíme k systémové změně.

  11. No, co na to říci.
    Oni říkají v médiích, některých, že lidi jsou opravdu nemocní, né-li blbí, protože připustili to, v čem žijeme.

    Některá média už připouštějí že to může být následkem kovidiády, která přinesla lidem užitek mínus 500 000 000 000 korun. Je to vážně ideální stav, kdy spisovatelé opět spisují. Oponenty sice neupalují na hranici, ale i tak je to složité, nepohodlné někomu na druhé straně země říci,. že je blboň.

    1. A zkusil ses optat Blběny, kam těch 500 giga, půjčených z EU – prej na sanaci škod ze chřipečky, zašantročila?
      Tady u nás žádné peníze z vrtulníku nepadaly.
      Výrobna lahůdek, chlebíčků, salátů apod., která by měla na ty chlebíčky megaodbyt, ale nesměla ani rozsvítit ve výrobně, jinak by majitele udali fízlům. Ta firma nedostala ani kačku. Vlastní ji můj spolužák ze základky.
      Nebyly tu dokonce ani náhubky, kvůli kerým člověk udával jiného člověka, fízlům.
      A kvůli těm chybějícím náhubkům někteří fízlové mlátili lidi.
      Potrestali Blběnu, vedení SSHR, udavače, nebo mlátičky? Nepotrestali.
      SSHR dokonce vede ten stejný, nezodpovědný hajzl, co neměl ani minimum toho, co měl zákonně mít.
      SSHR zašantročilo v Německu milióny litrů strategických zásob motorové nafty – a vedení zůstalo.
      Co chceš s takovým materiálem dělat za převraty?

      1. V Praze ale pršely, a ne málo. Známá pracuje v hotelu vlastněném jistými cizozemci, kteří to s penězi historicky „umí“. No a ti vyfasovali dotace kryjící výnosy odpovídající plné obsazenosti hotelu, prý aby nezkrachovali. Náklady jim ale klesly na minimum, bo zaměstnance propustili (aby ti mohli pobírat dotace z jiného programu), prát se nic nemuselo, uklízet taky ne, ani nakupovat suroviny do restaurace, na kterou dotali další dotaci.

        Takže se hotel dostal do zisku a majitelům vyplatil přes deset milionů na dividendách. Holt, kdo umí, umí. A dnes se ti dobří lidé ještě chlubí, že zachraňovali tento stát, protože z toho zisku odvedli daň…

  12. U Nas na sarisu,od maleho hovna pamatam,zomrel nejaky pijak ,co zenu bil a deti,vsetci hovorili jaky dobry bol,chodil pomahat ostatnym,co i bola pravda bo som ho poznal.Preto hovorim najlepsi ludia,komunity a chuj vie este ,co,lezi na hrbitovech sveta.Medzi zivymy sa to hemzi kurvamy,pojeb,y,vyzirkami,zavistlivcamy,bo zivym to dane do vienka kazdemu,ale pozor su ludia,ktorym na niecom zalezi,je to rodina,pes,dvorek,ci uz cisty chodnik pred domom a hlavne jim ide o ich zem,zvanu buciny,nie su lahostajny k svojim hvozdom,tak jak k rodine,ci dvorku,oni nie su chodiace cnosti ,ci dodrziavaci desatora,su to dobry cesi a ja stojim okolo nich murom,bo to moji lide,ja jeden z nich.

    1. No já, ty jsi z té bůůčiny. Návrh do tomboly nemáš žádný. Si rád, že můžeš svobodně žvatlat a to ti stačí. 😁

  13. Vidláku, pokud by ta reklama pomohla rychleji sbírat na komunitní centrum, tak proč ne. Jsme dospělí, blbnout se nenecháme. Na BurešTV se také snažím, aby reklamy došly do konce a přinesly co nejvíce peněz na dobrou věc.

        1. „Poslušně hlásím, pane lajtnant, že mám jednoho.“

          Poručík Dub rozvzteklil se a zvolal: „To také bude ten
          váš bratr takové hovado, jako jste vy. Čímpak byl?“

          „Profesorem, pane lajtnant. Taky byl na vojně a složil oficírskou
          zkoušku.“

      1. Možná si připadáte hrozně vtipný, ale reklama na stránkách znamená nějaká okna na stránce, to není TV.

  14. Z titulu knihy vypadlo v článku písmeno „p“. Předpokládám, že správně to má být „Jde _p_o nás nějaký bloger“. I když jako substitut lze považovat tu iniciálu v prvním odstavci díky zalomení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *