18 října, 2024

Čím to je?

Tak jsme se dozvěděli, jak vypadá Zelenského mírový plán. Hele… vyskytuje se v něm vůbec slovo mír? Ukrajina bude přijata do NATO, Ukrajině . budou dány zbraně, aby s nimi mohla Rusům zasolit, americká vojska přijdou na Ukrajinu a naopak ta ukrajinská přijdou hlídat před Ruskem západní Evropu. Už se těšíte, jak nad vaší bezpečností bude bdít prapor Azov?

A pak je tam samozřejmě rozsáhlý nákupní seznam všeho, co Ukrajina k vítězství potřebuje.

Upřímně… já nechápu tu Zelenského naivitu. Kdyby Američani chtěli, tak by to všechno Ukrajině už dávno dali. Kdyby Američani chtěli, aby Ukrajina střílela hluboko do Ruska, tak už by dávno střílela. Kdyby jim chtěli dodat víc tanků a dalšího obrněného šrotu, tak to nemuselo čekat doteď, kdy nám čačtí ukrajinští vojáci vítězně ustupují do stále hůře předem připravených pozic…

A verbíři nahánějí do armády muže tak okatě, že to musely přiznat i Novinky. Doteď byla nucená mobilizace jasná dezinformace. Ukrajinci rukovali do armády radostně, dostalo se jim dlouhého a pečlivého výcviku a díky tomu převyšují ruské okupační hordy fyzicky, duchovně i morálně… Nějaký Telegram plný videí stále starších ukrajinských zajatců a jejich zpovědí, že jejich výcvik trval týden, koho by to zajímalo, že? Náš premiér čte jen důvěryhodné zdroje a tak ví, že vše je v nejlepším pořádku.

Minimálně je všechno na Ukrajině tak v pohodě, jako u nás. Žádná inflace nebyla, občané se mají stále lépe, volební průzkumy jsou nedůvěryhodné, eurostat také… a tak by Fiala chtěl premiérovat ještě jedno období. Fakt to řekl. On si fakt myslí, že všichni jsme stejně blbí jako Pekarová Adamová… ( kurňa, málem jsem napsal, že jsme všichni stejně blbí jako jistá Kandidátuše, ale to mám od personálního oddělení zakázané a tak to psát nebudu)

Zpět k věci… Třicet let koukáme na americké intervence všude po světě. Pokaždé je to stejné. Vždycky se najde nějaká utlačovaná menšina, ze kterých se udělají umírnění lidojedi, pak dostanou zbraně, udělají bordel, pozvou Američany na pomoc proti zlému diktátorovi, který se provinil především tím, že měl o chudinu větší starost než o americké korporace a pak už tam vládne demokracie. Po dvaceti letech a milionech mrtvých vyhraje v USA jiný prezident, který slíbí, že svoje kluky odvede domů a nebude ten zkorumpovaný režim platit, tím se kruh uzavře a všechno se vrací do starých kolejí, jen je to tam mnohem víc srovnané se zemí.

Čím se Ukrajina vymyká tomuto schematu? Američtí inženýři tam udělali pár průzkumných vrtů, zjistili, že je tam ohrožená demokracie a pak investovali pět miliard dolarů do Stěpana Bandery a jeho pohrobků. Nejprve ještě nebyly k dispozici správné notičky, tak i Novinky psaly, jak ukrajinští vojáci násilím ukončují referenda a střílejí do vlastního obyvatelstva ostrými. Ale to se brzy napravilo, udělalo se turné po evropě, Jaromír Štětina obdaroval hrdinku Savčenkovou a za chvíli se všichni libtardi unisono třásli o osud další party hrdlořezů.

Mimochodem, jsou to tak dobří hrdlořezové, že už skoro tři roky zatápějí ruské armádě. Kam se na ně hrabe nějaký Islámský stát nebo Boko Haram.

Ale jinak se nezměnilo nic. Umírnění lidojedi jako obvykle nedosáhli amerických cílů, Rusko se jako obvykle nezhroutilo ani nerozpadlo (ruské říše se zásadně hroutí z vnitřních ruských důvodů), podpora demokracie na Ukrajině se začíná prodražovat a riziko i pro USA roste, protože tentokrát proti nim stojí pět tisíc atomových hlavic.

Hrozně se mi líbí, jak jak se naši analytici posmívají tomu, že Rusové mají na frontě tanky z osmdesátých let a naopak oslavují, když Ukrajinci dostanou švédské transportéry z šedesátých let. Když Rusové použijí stará děla a starou munici, tak je to důkaz jejich brzkého vyčerpání. Když Ukrajinci použijí ještě starší munici a ještě starší děla, tak je to důkaz jejich kreativity a invence. Ale neříkejte to liberálům… oni jsou naprogramovaní, aby to přepínali v hlavě několikrát denně.

Ukrajinci se dvacet let dívali, jak dopadli američtí spojenci v Iráku. Dívali se, jak dopadli američtí spojenci v Afghanistánu. Dívali se, jak dopadli američtí spojenci v Sýrii. Dvacet let se dívali na samé americké prohry, které neměly ani jednu úspěšnou výjimku. A přesto nerozpoznali, že dopadnou stejně…

Já nevím, je to tím potleskem v Kongresu? Vlezete tam, zažijete ty ovace a uvěříte, že to s vámi myslí upřímně? Čím to je? Jak je možné, že i po třiceti letech stejného amerického přístupu, se najdou Vaškové, kteří na ten led jdou? Vždycky to končí cepínem v hlavě, vypadnutím z okna, chytáním se podvozku letadla… Už Kisinger ve své době říkal, že být přítelem Ameriky je smrtící… Čím to je, že se pořád ještě najde dost těch, kteří tomu skáčou na lep, aby za to o pár let později zaplatili životem? A neříkejte, že je to penězi… ukažte mi jediného amerického kamaráda, který si je opravdu v klidu a míru užil.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

48 thoughts on “Čím to je?

  1. Jaromír Štětina obdaroval hrdinku Savčenkovou
    ————-
    Faktická – Savčenkovou obdaroval hlavně Kalousek. Daroval ji dýku

    Mimochodem, všimli jste si, že nejdříve byla Savčenková v mejnstrýmu imrvére a pak prohlásila, že Ukrajina je zlodějský režim a že by bylo nejlepší, kdyby na Ukrajině vládl Putin – a najednou po ní v mejnstrýmu neštěkl ani pes, ani Kalousek, ani Štětina….

  2. Mimochodem, jsou to tak dobří hrdlořezové, že už skoro tři roky zatápějí ruské armádě.
    —————-
    Ne, nezatápějí ruské armádě. Rusko tuto válku vede jako válku nového typu – válku proti režimu ovládajícímu ruské vlastní bratry. Rusko neničí civilní cíle, nebombarduje města. Postupuje pomalu, trpělivě a zaměřuje se na ničení schopnosti režimu vést válku. A minimalizuje vlastní ztráty.

    Podle nejnovějších údajů má naproti tomu zelenského ukradina 1,8 mil vojenských ztrát, z toho skoro 800 tisíc padlých. (Imho jde o přehnaně optimistický odhad, protože pro období červen až půlka října je odhad 45 000 padlých celkem; ale jen v kurské oblasti již padlo 24 000 ukrajinských vojáků + žoldáků – a že by v celém konfliktu mimo kursk padlo cca 20 ukrajinců denně je imho hoooodně optimistické; 45 000 je reálné „mimo kursk“, takže celkem cca 70 000 padlých ukrajinců za 06-10/24)

    Celkové ztráty ruské armády jsou naproti tomu cca 45 -70 tisíc padlých, podle seriozních (dokonce i US nezávislých) analýz.

  3. Je to tim, ze jsme ztratili schopnost poznat, co je dulezite. A neptame se po souvislostech. V zivote jsme nemeli hlad a nebyla nam zima. Ve filmech, na ktere se divame, vzdycky vyhrajou ti nasi… Protoze jsou na strane dobra.

    Ten mor nadeje na lepsi casy postihuje obe strany, Jak ty, co se s vymirajici Evropou vrhnaji po hlave do dalsi valky proti svetu, tak nas dezolaty, kteri verime, ze ve volbach zvolime tentokrat toho spravneho Mesiase.

    Kdy v dejinach neco dobre dopadlo?

  4. Vláda pavouky ometá.
    Na nebi září kometa.
    Fiallaha trápí tiky.
    Vidlák jde do politiky.

    Teď už žádné pavučiny.
    Blbá doba žádá činy.
    Na národní zrádce
    přijde s bičem vládce.

    PreVít v lomu láme skálu.
    Je to blízko u Bajkalu.
    Dredař vyje v polucích,
    surikata v onucích.

  5. Na kahánku.

    Policajti chtějí prachy.
    Rakušan se klepe strachy –
    nasliboval hory doly,
    že můžou i do gondoly.

    Teď v tiskárně došel papír.
    Protáhl xicht jako tapír.
    Staňuro, ty blbě robíš,
    ty si jenom límec škrobíš!

    Policajti temně hučí
    preVít na ně blbě čučí
    až mu bulvy lezou z hlavy.
    Na límečku smrtihlavy.

  6. Lidovecký kapitán.

    Lidovci si volí šéfa.
    Výborný – to bude trefa.
    To ať balí saky paky
    a hned běží do kloaky.

    Tam mohou být všichni Spolu,
    svislé pruhy na skampolu.
    Jurečka je v řiti napřed,
    ten svou blbost těžko zapře.

    A pak je tu Heller.
    I kdyby žral celer,
    ten nikdy nic nepostaví,
    žádný pokles nezastaví.

    Kdyby vyhrál Jiří Čunek,
    ten by pozved svatý člunek
    (nebo chcíplou babetu)
    na pořádnou korvetu.

  7. Vidlák upřímně nechápe Zelenského naivitu.

    Podle mého soudu Zelenský žádnou naivitou netrpí. Zelenský dělá přesně to, co má napsáno ve scénáři, a ten scénář píše Pentagon. Cílem USA je válka s Ruskem a na tom se deset letech pracuje metodou postupných kroků.

    Co je skutečně naivní? Naivní je si myslet, že válečné přípravy v Evropě lze ještě nějak zastavit.

    1. Já si myslím, že jde spíše o studenou válku…vybavuji si, tak kolem roku 2000, nějakou analýzu, ve které se psalo, že studená válka Západu vyhovovala….takže tady stupňují nenávist vůči Rusku…a jakou roli v tom budou hrát ukroši ještě nevíme…zatím jich musí, za cizí zájmy, hodně zemřít, aby tu nenávist režim vyštengroval….

    2. Je otázka, kdo ten scénář píše. A zda je už komplet napsán nebo se tvoří za pochodu. Osobně si myslím, že to druhé, a dost se v něm škrtá a přepisuje. Všimněte si taky, jak různé osoby mluví o ukr v nato. Rutte že jo, ne, jo… emeryčani naposled že ne, před tím mlžili, chápu, mají před volbami. Nato je zdechlina, a na mrtvem koni se jezdit nedá ne? Je zbytečné se zaobírat, která mluvící hlava co vyžvejkla, za týden to bude jinak. Zelák je zoufalý, jeho dny na tomto světě se krátí a on to ví. Pokud ne a myslí si, že ho zachrání prachy ulité na ZÁPADNÍCH účtech, tak panbu pomáhej. Prachy mu kdykoliv seberou, NEJSOU JEHO. Jestli je ma v bance, nemovitostech, autech, nebo je vrazil Oleně nehraje roli Jediný, kdo mu může zachránit krk, jsou Rusové. To jsou paradoxy… ano, nejspíš by ho strčili do basy. Není v zájmu kozatych scenaristů, aby zelak mluvil. Ti půjdou až na dřeň. Ochranku má britskou a tady stačí jen pokyn do sluchátek. Alzákova role v tomto divadelnim kusu již byla určena, naposled poslouží jako mrtvý geroj. Ta omáčka kolem může být jakákoliv, hodit ho můžou do libovolné „Buče“.

  8. George Friedman to vidí takto:

    „Když pomineme veškerou rétoriku, prvořadým cílem Spojených států vůbec není dosažení míru v Eurasii. Spojené státy také nemají zájem, aby naprosto jednoznačně vyhrály válku. Stejně jako ve Vietnamu nebo v Koreji je účelem těchto konfliktů prostě blokovat moc nebo destabilizovat region, nikoliv nastolit pořádek. V příhodnou dobu je dokonce přijatelná i přímá porážka. Princip využití minimální vojenské síly, když je to absolutně nezbytné pro udržení eurasijské rovnováhy sil, je – a zůstane i nadále – hlavní hnací silou americké zahraniční politiky i během jedenadvacátého století.“

    Příštích sto let, https://www.databazeknih.cz/knihy/pristich-sto-let-35286 str 66-68

    „S výjimkou Operace pouštní bouře Spojeným státům se po druhé světové válce nepodařilo vyhrát žádnou válku. Úspěšná impéria používají pokud možno co nejmenší vojenské síly a k udržení svých zájmů jsou závislá na regionálních napětích mezi národy. Británie nevyslala statisíce vojáků, aby ovládla Indii. Využívala rovnováhy sil v Indii.“

    Bouře před klidem, str 228-229 https://www.databazeknih.cz/knihy/boure-pred-klidem-460022

    —–
    O autorovi:

    George Friedman je uznávaný geopolitický stratég a analytik v oblasti zahraniční politiky, zakladatel a ředitel Geopolitical Futures, autor mnoha bestsellerů, které byly přeloženy do více než dvaceti jazyků. Jeho poslední kniha The Storm Before The Calm (2020), která jen pár měsíců po uvedení na americký trh vyšla jako Klid před bouří i u nás (Nakladatelství Tomáš Krsek), byla předmětem jeho diskuse s Centrem transatlantických vztahů. George Friedmana uvedl Alexandr Vondra, následnou diskusi moderoval Tomáš Pojar.

    1. Zdraví Labane,

      Příspěvek a připomenutí tohoto “stratéga” je za 🐓🐓🐓🐓🐓

      Pamatuji jeho monolog, kde přiznal, že jediného čeho se USA obává (zvláště jejich finanční lobby) a “prdí strachy Maggi v kostkách” je spojení německého průmyslu a levných ruských zdrojů. Možná to je jeden z důvodů proč aktuální “říšský kancléř” podepsal dohodu o legální migraci 200 tisíc příslušníků nigerijské mafie 🤔

  9. Vláda setrvá v trendu osekávání průmyslu a tím zajistí menší výběr daní. Zároveň vláda zvyšuje výdaje rozpočtu na státní správu a na válku.
    Vláda vede zemi tam, kam si přejí její voliči. Má k tomu silný mandát od 108 poslanců z 200.
    Jak jednoduché!!!

    1. Babi, dědo, mámo, táto!
      Ukrajina bude v NATO!
      Povídal to strejda Ruutu,
      že mu přitom hučí v prutu!

      Takových už, synku, bylo…
      a pak pyskem v zemi rylo.
      Podívej se na Hitlera,
      jak dopadla jeho éra.

      Napoleon Bonaparte
      neměl potom ani parte;
      Anděla se celá třepe –
      vůbec na tom není lépe.

      Když medvěda vzbudíš v spánku,
      začne hra na jednu branku.
      Vyšťouráš ho z brlohu –
      přijdeš nejmíň o nohu.

  10. Cokolvek ten pistolnik bude govorit s nim v rusii uz nikto neprelozi sni steblo slamy nie toboz s nim sadnut za stol,zapad to s nim jedna jak gigolo s jebackou ,vyuzije ju ona cela stastna a potom ju kopne,tak bude s ukrajinou.Kgebista mesiac dozadu pri kremli povedal,ak ukrajina dostane rakety dlhsieho doletu a odpali do rusie,rusia bude reagovat,jak rusky experti,tak americky hovoria,ze to uz bude utok mimo ukrajinu,podla rakety,kto dodal a naprogramoval,bo viacej kukat uz kgbista nemoze je na tahu a ten tah len boh vie i on jaky bude.Myslim anglia ovhotna to urobit zabudol som skurvena,ak to urobia kdekolvek to stanoviste bude na lodi,v bunkru ci v AVACS toto rusia znici.clen nato bude napadnuty,ale myslim,ze maloktory clen hej cesko,litva i estonia oni pojdu prvy,germani,ci ci anglia,bo amerika sa uhne tiez sa nebudu mali do utoku,vojaci danych krajin nebudu ochotny jak prvy oskusat na sebe takticku jadrovu strelu,dobre,bo by som este pisal,co prve ma bolia ruky a druhe od reality som kurevsky blizko.

      1. Europoslanci musejí v některých případech mluvit anglicky ? Ptám se na základě v pořadu ukázaného vystoupení pana Dostála v EP.

    1. „Místo toho proti mně seděla velmi uhlazená starší dáma a velmi distingovaný pán, kteří mi se spoustou zdvořilostních kudrlinek oznámili, že mě poučili o mém přečinu, vysvětlili mi, co etický kodex zapovídá, ale nakonec mi naprosto nekompromisně řekli, že buď jedno, nebo druhé.“

      Ten popis dámy naprosto odpovídá Dolores Umbridgeové. Já vím, že je to ulítlé, přirovnávat reálné osoby osobám fiktivním a zvlášť z Harryho Pottera. Bohužel se mi zdá, že z fantasy se stává realita zamaskovaná podobně, jako bývaly zamaskované Esopovy bajky.

    2. Jednoho důsledku jsem si všiml. V článcích už absentuje ten dovětek „Tento článek nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu“, posléze korigovaný na „Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu“.

  11. “ já nechápu tu Zelenského naivitu“ – to fakt není naivita, to je vabank eskamotérství.

    Jak jste na osobním dopadl a jak to probíhalo, pokud to není tajné ?

            1. Vidlák dostal dopis od Ellen Robson, viz zde https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-Nerudova-byla-v-maskerne-ze-vsech-nejdele-To-rekl-a-jde-na-koberecek-763272
              Můžeme se jen dohadovat, zda byla přítomna osobně, a kdo další z https://the-secretary-general.europarl.europa.eu/en/directorates-general/pers
              Vidlák psal, že byli 3, a také psal, že jde na teppich k slovenskému úředníku.

              Asi nesmí ani naznačovat, s kým že to byl, ale něco se dá odvodit.

  12. Něco je v té americe opravdu jinak. V tuhle dobu se vrací z usa několik mých spolužáků, kteří tam pracovali od maturity v roce 77, i s americkými manželkami (jeden utekl přes čáru v uniformě, se sapíkem – docela poutavý příběh). Teď staví nebo kupují baráky v čr a těší se na americký důchod – doma se jim měsíčně sejde cca 200tis. Kč. Sice mají méně, než Špidla & kolektiv, ale dá se v klidu vyžít.

      1. To se nedomnívám. Jenom nevím, proč české ruce nebo česká hlava, pracující v americe, má při stejném úsilí tak rozdílný důchod. Kam ty prachy šly?

        1. Až se tohle zjistí, nastane pláč a skřípění zubů. A pak se začne měnit směr. Zpátky k dubisku!
          S hrůzou zjišťuji, že tehdy nebylo tak zle – a zlepšovalo se to.
          Za pofiderní svobodu většina lidí v Kotlince zaplatila ne zrovna chudobou, ale rozhodně ne tím, co by si zajistila jinak. Socialismus je rovnostářství. A rozkrádalo se. „Kdo nekrade, okrádá rodinu!“
          Ale ty prachy se nevyváděly někam do pryč.
          Nejsem ekonom, nevím. Ale zdá se mi že je to tak.

    1. To mají dobré. Znám případ Rusky s českým občanstvím a důchodem přiznaným u nás, a částečně v Rusku.
      Ten z Ruska musí nechávat na účtu tamní příbuzné, protože sankce zakazují finanční převody z nepřátelské země.
      Sankce na ty bezmocné, ti ostatní veselé obchodují.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *