6 října, 2024

Měsíc vynášení trumfů…

Dneškem začíná odtikávat měsíční lhůta do amerických prezidentských voleb, které proběhnou první úterý v listopadu, tedy pátého. Zřejmě zase bude nějaké volební studio na České televizi a bude velmi poučné, se na to dívat. Ani ne tak proto, jak to dopadne, ale spíš abychom nebyli na pochybách, co s v rámci evropských hodnot o tom máme myslet.

Na Trumpa už dvakrát stříleli, Kamala dostala nominaci aniž by musela projít primárkami. Trumpa podporuje Elon Musk, Kamalu podporuje Marc Zuckerberg a kampaň jí platí Google. Teď bez Bidena je Trump ten starý a Kamala je zase blbá jak putštok. Ale yneteligence už dávno volby nerozhoduje. Největší srandu z toho má asi Putin, protože dneska všechny volby na světě rozhoduje Rusko. Tedy… pokud nevyhrají pravdoláskaři a lepšolidé. V tom případě rozhodla volby vůle lidu.

Ve stejný den budou volby v Gruzii… a budou podobně vyhrocené. Ládik Větvička říká, že pokud chcete tuto krásnou zemi ještě navštívit, neměli byste otálet. Pak už tam bude občanská válka, protože je to tam tak půl napůl a ti, co volby prohrají, se s tím nesmíří.

Ve Spojených státech to může být něco podobného. O prezidentovi tam totiž také nejspíš rozhodne pár voličů (nebo pár podvodů) v nějakém sving state typu Wisconsin. O budoucnosti Západu rozhodne stát, který má asi tolik obyvatel jako Slovensko… Už minulé volby byla situace v USA poměrně vyhrocená a vyvrcholila tzv. útokem na Kapitol, za který padly i velmi velmi tvrdé tresty. Tehdy z toho výbuch nebyl, ale byla to první zapálená sirka, která se dostala až do prachárny.

Nebudu předjímat, jak americké volby dopadnou. Pravidelné analýzy dělá Petr Hampl, takže se podívejte u něj. Já si jen dovolím zkonstatovat, že snad nikdy nebyla tamní nálada tak vyhrocená a snad nikdy na jejich výsledek nebylo ve světě tolik vsazeno. Dvě ze čtyř geopolitických krizových ohnisek hoří, dvě se stále ohřívají. Americké volby budou předjímat řešení konfliktu na Ukrajině i blízkém východě, určí úlohu Evropy ve strukturách Západu a buď zpomalí a nebo ještě urychlí geopolitický přechod od unipolárního světa k tomu multipolárnímu.

A také rozhodnou o Petru Fialovi, Petru Pavlovi i Janu Lipavském…

Jestli má ještě někdo ve světě nějaký trumf, který by mohl ovlivnit voličské nálady, vynese ho teď. Jestli má nastat nějaká obdoba ofenzívy Tet či operace Bagration, musí se to stát v nejbližších týdnech. Má-li někdo zapotřebí velkou válku s Íránem, musí to přijít teď. Je-li zapotřebí nějak ovlivnit americký náhled na pomoc Ukrajině, není na co čekat.

Očekávám proto, že se v příštích čtyřech týdnech dočkáme všech es v rukávech. Především od těch, kteří ve svých zápasech prohrávají a mají vsazeny kariéry i životy (především životy ostatních). Jestli je možné ještě něco vyšťourat z vojenských skladů, teď právě to přijíždí na frontu. Jestli je možné nějak udělat, aby Ukrajina útočila do hloubi Ruska a nevypadalo to jako útok NATO, teď se to použije. Je-li zapotřebí nějak vyprovokovat Írán, udělá se to teď při izraelské odvetě. Potřebuje-li Putin nějak ukázat svoji sílu a demonstrovat vůli k vítězství, udělá to teď někdy. Má-li Írán atomovou bombu, začíná být čas na jaderný test.

Stejně tak, jestli je zapotřebí cenzurovat, banovánt, mazat a omezovat svobodu slova, teď je ta pravá chvíle. Teď to ještě může přinést efekt.

Jen Evropa nemůže udělat nic, protože žádné trumfy nemá. Jen přebujelý byrokratický aparát, prázdné vojenské sklady a neurekom expertů, kteří věští budoucnost z kávové sedliny. Má v čele osobu, která zničila Bundeswehr, podkopala evropskou ekonomiku a ještě dostala šanci to dělat dalších pět let.

Už i Macron říká, že EU hrozí do tří let rozpad…

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

53 thoughts on “Měsíc vynášení trumfů…

  1. Evropskému dubisku
    vánek větve láme.
    Co si dáme na misku?
    Doma nic nemáme.

    Kam zmizelo mléko, strdí?
    Kde borový háj?
    Po čertech tu síra smrdí,
    v pekle mi prý daj.

    Milujeme bratry sasy,
    milujeme bavory.
    Dáme lžíci do melasy,
    té jsou plné lavory.

  2. Noční postřehy.

    Síkel jsem si vytřel
    dubovými listy;
    lepševik hned chytřel
    že mám žalář jistý.

    Kohoutek z Galie
    libuje si v žábě.
    Též Itálie
    dodýchává slabě.

    Americe zatím
    dodýchává děda.
    Krvavě jim platím
    nasraný až běda.

    1. Hajluje se v litvě
      hajluje se v praze.
      Až bude po pitvě
      budem platit draze.

      Špitál nemá léky
      policajt zas vestu.
      Děti umí skřeky,
      zrada je bez trestu.

      Staňura se chlame
      že je v kase díra.
      Prachy ať tam dáme!
      Z mrtvých vstává Míra.

    2. Há dé pé nám dělá smrt.
      Kdo je proti, ten je zmrd.
      Ten je svině za příkopem,
      dle zákona do něj kopem.

    3. Fiallah teď právě
      marně hledá kulky.
      Já si snídám v trávě
      líce zdobí důlky.

      Jana shání děla
      která umí střílet.
      Ještě neviděla
      Iskanderu přílet.

      Staňura si škrábe
      do krvava rozkrok.
      Už mu asi hrabe,
      chtěl by vidět pokrok.

  3. Rok 2024 je rokem důležitých voleb ve většině významných států světa USA, Rusko, Británie, Francie atd. Ty v USA jsou vyvrcholením. Možná do roku 2050 už nikdy nebude v jednom roce tolik voleb, co by stálo za to sledovat. Dvěma slovy čeká se na různá „Říjnová překvapení“ a snad nebudou radioaktivní.

  4. Politručka Eva Pavlová by si coby první dáma banksterského protektorátu ČUR od příštího roku mohla polepšit o více než 95 tisíc korun měsíčně. Počítá s tím novela zákona o platu a dalších náležitostech představitelů státní moci, kterou na konci září představilo Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené židem Jurečkou (Černoprdelníci).

    partnerovi prezidenta republiky náležet víceúčelová paušální náhrada výdajů spojených s výkonem jeho povinností a veřejnou činností ve výši třicet procent zvláštní víceúčelové paušální náhrady výdajů prezidenta republiky,“
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Prvni-vyzirka-A-jeste-horsi-prirovnani-prislo-Pavlove-manzelce-762771

    1. Institut první dámy, koncentrovaný patriarchát. Že je návrh od lidovců nepřekvapí. Manželka, přívěsek muže. Ale že je tento přívěsek za 30% presidenta, to je fakt docela moc.

      1. Opravník omylů: Pravděpodobně by ale ty náhrady na reprezentaci dostal i první muž v případě zvolení prezidentky v budoucnu. Jinak je to samozřejmě hloupý pohoršující nápad takto rozhazovat peníze daňových poplatníků…

        1. Ale zatímco muž by nikdy poskoka prezidentce nedělal, jistě by si nechal svoji původní profesi, žena se vpasuje do role ramínka na šaty a dělá na akcích křoví. Myslela jsem, že ve 3. tisíciletí bude lidstvo dál

          1. A vůbec, vybavujete si nějakou první dámu maďarskou německou slovenskou italskou…? Mimo těch amerických a paní z planety opic z Francie o nich moc nevíme. Ani se tak nevystavují. Jen ta naše současná, moje babička by řekla pančovina

      2. Je to málo! urážka Prví dámy, navíc diskriminace, nerovnost příjmů a tak . .

        „Outfit v českých barvách musel být od tuzemských designérů. Kabát vytvořila Šárka Pivcová, která byla vnímána jako dvorní stylistka první dámy. Půvabné šaty z buklé designovala Zuzana Kubíčková a brož pochází z dílny Hanuše Lamra. …
        Červená barva paní Evě neskutečně sluší. Tyto šaty oblékla k příležitosti gala večeře nadace Petry Němcové The Happy Hearts…

        1. Že je fast fashion škodlivý, planetu ohrožující a trvale neudržitelný, ví každý a často se objeví, že by se s tím mělo něco dělat, neb svět je zaplacení textilem, ať v obchodech nebo na skládkách. Je smutné, že zrovna takovéto paní, na které je vidět( nebo které jsou spíš všude články) dělají životnímu prostředí medvědí službu, aniž by na to někdo poukázal.

          1. Kdyz zijete v bordelu musite zaplatit ..kruvy musi dostat penize na zkraslovani..
            Madame na zisk ,damy vejplaty..

            At zije nas delnicky president Klement Gottwald ,soudruzi! At zije ,soudruhu!!.
            At zije nase socialisticka neporazitelna armada ,at zhyne nemeckej fasismus..soudruzi. At zije.
            At zhyne kapitalismus ,soudruzi. At zhyne…. Za nakej cas..

            At zije neporazitelna banderovska Ukrajina ,pratele..
            At zije nezahynutelny nejvetsi a nejdrazsi nas pritel Usa. Vopravdu nejdrazsi nas spojenec. At zije Nato ,taky nejdrazsi a U. este nejdrazsi vsem ,vsecko prodame i stat a narod ,jen aby U.zvitezila. At zvitezi soudruzi.
            At zije nase nejdrazsi vlada a este nejdrazsi president ..
            Za posledni dluhy zaplaceny..Brzy nam uz nikdo nam nepuci..
            /Zakaznici nam dochazeji ,spise dosli/.
            At zije kazdej nas nejdrazsi radi si v bordelu vydelame , co nam nepatri, to si rozkradneme. Bordel si neubranime ,to nesmime ,pratele.

            /Kolik za to ,at zijou nase plny koryta./?
            Koho zajimaji duchodci ,obeti povodni / este je poradne vyzdimame!!!/,
            ,ty nejsou nejdrazsi to sou Cesi a vubec vsichni, soudruzi pratele.
            At zijou nedavno zvoleny EU poskanci , ktery radi dodaji systemu EU fasistu podporu a souhlasnym zachrochtanim vzdycky utvrdi zakladni legalitu vlady totalnich diktatoru /za plny koryta/ , kterou je zbytecny volit jako bylo zbytecny volit Hitlu , Mussoliniho ,Zeli ,Pinocheta ,atd..vsecky takovy nam dosadi a uz vladnou ..Je to jedno ,ktery dreveny loutky pro EU si zvolite..
            Kdyz budou treba mrtvy ,hluchonemy , nikdo stejne nic nepozna..

          1. Stylistu by měla dostat tedy taky Fialová. Ta má tedy vždy ránu. Podojit daňové poplatníky není nikdy na škodu

        2. Damy se rozdelujou na, da mi a ne da mi. Tak ze dama ,da a dostane zaplaceno.
          A kde si myslite ze zijete v bordelu a nebo normalnim state.
          Muzi se deli na muze a nemuze. Ale v nasem pripade je to jedno. Do toho nikomu nic neni..Bordel je vzdycky soukromej podnik.

    2. Tak tohle mě točí od té doby, co to vylezlo na světlo světa. Moje nasranost vybublá vždycky, kdy se o tom někdo zmíní.
      S tímto přijdou v době, kdy jsou nastřeleny daně na všechno, na co si jen člověk vzpomene.
      Vládní paznechti se hrdlačí o pár korun pro uklízečky a kuchařky. U budoucích důchodců to vypadá, že se našel druhý Drábek, který invalidy zázračně uzdravoval. Náročné profese už nebudou náročné.
      Ať se první gumička pochlapí a navleče se do nové toalety, nových botiček , vezme si super kabelčičku a vyjede mezi lidi, co jim povodeň vzala, nebo poškodila barák. Ti se tam stále brodí v bahně a stát na ně sere.
      Pošle tam vojáky bez veškerého vybavení. Je to hnus.
      Ten nenáviděný Zeman posílal část svého platu na charitu. Nenáviděný Babiš posílá celý poslanecký plat na charitu. Kurva co to je?
      Nehledě na to, že se Hradu bude rozpočet navyšovat. „Rozpočet Hradu by se měl příští rok zvýšit na téměř půl miliardy“ https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-rozpocet-hradu-by-se-mel-pristi-rok-zvysit-na-temer-pul-miliardy-258808

        1. No to možná taky. Ale co takhle paní premiérová, paní poslancová, paní senátorová, paní ministrová, atd. Vidíte ty možnosti?

  5. Jestliže KoZa skutečně poskytne Ukrajině nějaké rakety dlouhého doletu, které si Ukrajinci z dodaných dílů sami smontují a odpálí směrem na Rusko, mohou Rusové postupovat stejně. Tedy dodat strategické rakety Iránu, ten si je sestaví a tím vytvoří „svoje“, které následně vystřelí…

    1. Tak pokud se nepodaří vyřešit problém, jak si zešikmit oči a zežlutit pleť, přičemž ale pořád zůstat vyvolenci, asi už to nepůjde tak snadno jako doteď.

      1. I když se spekuluje o tom, že Schwaba ve vedení WEF zastoupí někdo zcela mimo rodinu, pak je třeba si uvědomit, že tento globalista má i syna a dceru. Zatímco syn, který se oženil s Číňankou, žije v Číně, jejíž pobočku WEF zároveň vede, dcera Klause Schwaba je ve vedení Mladých globálních lídrů a žije přímo v sídle WEF – Švýcarsku, přičemž její slova jen potvrzují, že „jablko v jejím případě nepadlo daleko od stromu.“

        „Covidová krize nám ukázala, že pokud uděláme maximum, věci se mohou změnit velmi rychle. Systém, který jsme měli dříve, není udržitelný.“ To řekla Nicole Schwab, dcera Klause Schwaba, v červnu 2020 ve švýcarském Yvorne .

        Vnímám to jako obrovskou příležitost zavést
        Great Reset
        Nicole Schwab about Great Reset pic.twitter.com/rO5Mi1jh8T

        — Wittgenstein (@backtolife_2022) April 28, 2022

        „Regenerativní zemědělství je také velmi důležitou součástí,“ dodala. Mluvila také o ‚generaci restaurování‘, ‚ novém lidstvu‘ . „Doufám, že je to možné,“ zdůraznila Nicole. „Chce to hodně vůle.“

        „Budeme muset učinit velmi obtížná rozhodnutí“

        1. „Budeme muset ucinit“ , takhle zvastaji dnes.
          Priste . „Budeme chcipat hlady , ucinime rozhodnuti“ .
          /Ja a my tady se nazereme a vy tam dole chcipnete ,/ale to vam zatim nerekneme/. Obvykly vtipy akadempolitiku a jejich posluhu.
          „Budeme muset rozhodnout kdo pude do valky. Vy pudete a my vas povedem“.
          A beda vam vsem , kdybyste nechteli zadrzet nepritele ,aby na nas nemoh.

  6. S nikym a nicim nesouvisi …

    „Velvyslanectví USA v Gruzii varovalo své občany před možnými „spontánními protesty“ v Gruzii během nadcházejících parlamentních voleb 26. října.

    „Upozorňujeme občany USA, aby byli opatrní a ostražití kvůli možným velkým davům v Gruzii v souvislosti s parlamentními volbami 26. října. Velké davy jsou nepředvídatelné a bez varování by mohlo dojít ke střetům a násilí mezi účastníky, protiprotestujícími a policií,“ uvádí se v prohlášení velvyslanectví USA.“

    1. A vůbec nejsou organizovány a financovány stejnou ambasádou 🤣 To už fakt není nic než trapné a odpudivé současně. Prý spontánní 🤣 Tak určitě, soudruzi. V tak velkém měřítku to bude zcela jistě nikým neřízené a neorganizované a úplně a zcela zadarmiko, že jó 😂

  7. Nemyslím si, že v Gruzii to je půl na půl. Je to tam jako všude jinde v bývalém východním bloku – normální vs. neziskovky, aktivisti, uřvaná „liberální“ média, umělci, zkrátka sjednocená „kulturní fronta“, ti všichni jedoucí na americké peníze a řízené Sorosem a západními tajnými službami.

      1. Re: asdf

        Protože to není tak dlouho, co dostali od Ivana řádně přes rypák a ruské tanky brzdily na dohled z předměstí Tbilisi.
        Naprostá většina lidí nemá žádný zájem o jatka ve své zemi.
        A v Gruzii se nabízí jedna z velmi mála šancí, jak ovlivnit události na Donbassu. Neboli zapálit Ivanovi další ohýnek, tentokrát u kavkazské prdele.

        Je otázkou, jak si současní Ivanovi „umírnění nepřátelé“ poradí s militantními kokoty z neziskovek.

  8. Děti, zazpívejme si: johoho, tuhle rundu platim ja-á, johoho, tuhle rundu platim já!

    A při pohledu na některé osobnosti české politiky mne napadá, že ve slově runda bychom bez újmy na pravdivosti mohli s čistým svědomím provést i nějaké úpravy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *