4 října, 2024

Najednou je nepotřebujeme?

O čem je řeč? O ničem menším, než je „ministr pro legislativu“ a jeho agenda, kterého jsme předtím strašně moc nutně potřebovali. Ovšem hlavně jako trafiku pro ty, které bylo nutno v rámci pětikoalí smlouvy někam upíchnout. Tedy pro Piráty.

Což je naprosto šílené, protože šetřit se musí, ale jinde a u jiných. Zkrátka si tím ty Piráty koupili a o tom žádná. Stejně, jako si koupili Bartoše pomocí jeho fleku na místním rozvoji. A Piráti se radostně koupit nechali, a teď neradostně nesou následky. Dobře vám tak bukanýři. Kdo s čím zachází…..

Každopádně stavební řízení je průšvih, o tom žádná, ale takových průšvihů už bylo. Zvlněné dálnice, zapomenuté miliardy v EU, nefunkční přijímačky, chybějící základní léky, a tak dál a tak podobně. Jenže teď zažívá koala a hlavně ODS fiasko, a je potřeba to fiasko na někoho odklonit. Sorry Ivane, ale je potřeba, aby Fiala vypadal jako silný premiér. Říkal to Blažek. To, že to Fiala pojal po svém, a nakonec to dopadlo fialově, to už je věc jiná. Nevypadá jako silný premiér, ale jako nervní uzlíček slabosti a mimóznosti. Aspoň už o tom není pochyb. Díky Pavle.

Ale zpátky k tomu ministrovi. Tenhle uměle vytvořený konstrukt, který byl předtím tak vášnivě obhajován, a jinak byl vždycky součástí Legislativní rady vlády, je teď stejně vášnivě vrhnut přes palubu. STAN tedy ještě chce tak nějak přísavkovat a začíná se ozývat, že by měli dostat Piráty opustivší ministerstva oni, ale Stanjura i premiér už pomýšlí na to, že na tu legislativu přece stačí nějaký náměstek. Inu asi stačí, nicméně co bude s těmi úředníky, co se nabrali? Ti se asi zase rozpliznou na místa a ministerstva jiná, nebo se jejich funkce přejmenují tak, aby to vypadalo, že se šetří. Stejně jako těch deset pirátských politických náměstků, kteří budou odnáměstkováni.

A židle se třese dokonce i u postu místopředsedy Sněmovny, který má momentálně v držení jako další úlitbu Olga Richterová, která jej ovšem opustit nehodlá. Nicméně prý pokud by jej opustit hodlala, mohl by se zrušit také. Tady alespoň vidíte vzorek toho, co je pro fungování státu nutné, a co je nadbytečná trafika. A víte kolik takových trafik a trafiček je? Já si to vůbec netroufám odhadovat, ale když najednou místo „ministra pro legislativu“ stačí náměstek, je to síla. Možná bychom se divili, jak by vypadal rozpočet na příští rok, nebýt těchto všech pijavic. Možná by z čísel rudých začala být čísla alespoň růžová.

Jen pro představu, místopředsedové Sněmovny mají plat 187 654 korun, k tomu přes 51 tisíc korun víceúčelovou náhradu. Základní plat řadového poslance činí 102 357 korun, náhrady pak desítky tisíc, podle vzdálenosti bydliště od Sněmovny. Nyní má horní komora šest místopředsedů. Takže asi tak….

22 thoughts on “Najednou je nepotřebujeme?

  1. Jak to vlastně je s vládní logikou?

    Ministr nominovaný piráty podal demisi.
    Těsně předtím se stal nestraníkem.
    Demise nebyla přijata.
    Máme tedy stále ministra nominovaného piráty.

    Odešli opravdu piráti z vlády?

    1. Hele, vy porad hledat nejakou logiku a pravo u sebranky uznavajici jako hlavni paragraf „za mnou stoji Velky Bratr, takze muzu vse“?

      Nemluve o tom, ze nic takoveho jako „premier neprijal demisi“ neni mozne?

  2. K té digitalizaci. Kdyby to bylo vše jen na straně úředníků (tedy vkládat vše do systému ať to stavebník přinese v jakékoliv podobě), tak udělají blbce z úředníků. Nadávali by jim do negramotů neschopných, líných, přeplacených! (ačkoliv na úrovni SÚ jsou platy těžce za průměrem) a poštvali by veřejnost proti nim (což politici dělají běžně – pakáž schválí nesmysl, ale moc výkonná, tedy úředníci, jsou biti). Jenže do toho zatáhli občany (stavebníky/projektanty), takže se ukázala holá pravda.
    Systém mohl být nastaven paralelně, tedy podání i po staru a zajíždět to nové pomalu, vychytávat…a né najet bez jakékoliv jiné možnosti na tu blbost. Ono by se také ukázalo jak moc lidi tu slavnou digitalizaci chtějí….třeba by časem vyhrála, ale tak je to tu se vším. My to do vás, za vaše, namlátíme, ať chcete nebo ne, protože….v tom máme prachy, protože musí být po našem a vy, ovce pitomé, budete poslouchat!

    1. Vzpomeňte na digitalitaci technických průkazů aut. Vše je zaneseno v systému. Ale ten papírový si raději schovejte, a na STK ho vemte pro jistotu s sebou.

  3. Ano, spousta vtipmých komentářů Na tomto místě pod nickem docele „odvážných“.
    Ale článek má skrytý význam: Vzhledem k uveřejněným částkám platů a odměn má vzbudit závist. Ani tak nejde o to, co dělají špatně, ale za kolik to dělají. Lidé mimo politiku se na stejné částky dostanou málokdy.

    1. Ale z těch malých částek ještě platí tahle budižkničema. Totéž platí pro EU – kristepane, tam jsou desetitisíce darmožroutů a jenom naše domovy ničí!

  4. Zrušil bych i ministerstvo zahraničí. Stejně žádnou zahraniční politiku neděláme, posloucháme příkazy US ambasády. Posledně nás už nechtěli ani v Africe (Fiallah nevěděl, co s volným časem).

    1. Piráti měli jen 4 hlasy a spoustu funkcí a nevážili si toho. Říká tam E. D. A proč měli spoustu funkcí, když měli jen 4 hlasy? Ptám se já. Snad ne proto, aby drželi ústa a nahlas nemluvili o tom čeho třeba budou svědky?

      1. Lidé jsou věčně nespokojený. Jako ta paní co měla tři zuby a dvě ňadra. Místo toho, aby byla ráda, že nemá dva zuby a tři ňadra, nebyla ráda.

    1. Je to z fotka dvou kusů exotů z pavilonu, ve kterém se schází za účelem práce pro blaho národa a plnění slibů vezdejšího voličstva.

    2. To je fotka z alba mimozemšťanů o výzkumu sexuálních praktik ze života pozemšťanů a komunikačních rituálů jedné pirátské skupiny.
      Petr Fiala by vypadal jako chlapák, kdyby vykřikl, že Piráti patří podle britského práva na ráhno. Jenže je osobnostním nastavením jiný, a jeho spin doktoři mu hodně špatně poradili, jak vystupovat. Roli se sice naučil, ale podal nepřesvědčivý herecký výkon.

      Až na Silvestra budeme posílat PF 2025, neznamená to Petr Fiala, alebrž Pour Feliciter.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *