28 září, 2024

Lže premiér Fiala či piráti? Foltýn mlčí

Premiér Petr Fiala chce odvolat pro neschopnost pirátského ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše. Neschopnost ministra řešit průser ve stavebním řízení, o němž se ví měsíce, zjistil premiér až nyní.

Svědčí to o neschopnosti samotného premiéra Fialy. Odvolání je však i důsledek debaklu vládních stran v krajských volbách. Krajské volby mají vliv na celostátní politiku. Potvrdilo se staré pořekadlo, že dodělávající kobyla nejvíce kope. Kope Fiala i Bartoš.

Fiala vyhodil Bartoše v poledne 24. 9. 2024 poté, co se ráno sešli, aniž by mu to osobně řekl. Neměl odvahu vyhodit Bartoše z vlády přímo tváří v tvář, udělal to po telefonu. To svědčí o Fialově necharakteru. I pirát je člověk a slušnost by si zasloužil od někoho, kdo tři roky tvrdil, jak jsou piráti ve vládě potřební. Ovšem pak nastala slovní rvačka.

Piráti zveřejnili, že Fiala vyhazov udělal po setkání a nátlaku představitelů ODS – Jana Skopečka, Martina Kuby, Zbyňka Stanjury. Fiala to popřel a označil za dezinformaci, tedy lež.

Takže buď nám lže premiér Fiala, nebo piráti. Někdo z vládní koalice určitě lže. Nevím kdo. Marně čekám na vyjádření hlavního vládního propagandisty Otakara Foltýna, který má mimo jiné strategicky komunikovat za vládu a vyvracet dezinformace. Takže pane vládní komunikátore, lže premiér či piráti? A kolik jiných členů vlády nám ještě lže? Nebuďte zbaběle zalezlý a postavte se k otázce čelem. Nebo jste netušil, že dezinformace jdou i z vlády?

34 thoughts on “Lže premiér Fiala či piráti? Foltýn mlčí

  1. Ono je úplně jedno, zda bude digitalizaci „řídit“ pirát, nebo jiný vládní debil. Teď musí udělat hlavně legislativní změnu a vrátit se ke klasickému podání žádostí….a pak ať si tu hračku pilují…

  2. ale no ták. Říkávalo se nomen omen… A vychází to i časově. Holt nějaké ty ječící zbytky zůstanou jako kdysi, ale celkem jedou stejně jako ti dávní. I když ti aspoˇm znali řemesslo, ale tihleti jaxitaxi ani to njn

  3. Koudelka-doktore- myslete politicky, je to nejspíš další PSYOP, to dá povolebně-debaklový rozum…
    A bude se o ní psát v celém vesmíru, stejně jako o té české iniciativě s údajně nejdražší předčasně vybuchující municí, ale to je jistě jen nějaká ta „sviňská“ dezinformace…

    „Jasánek“ Lipánek nebyl zvolen ani voliči Pirátů v 2021 a tak za trest nevděčným voličům odejde ze strany, ale ne z vlády.
    Nechá si to ministerské koryto, nemá zatím přece žádné jiné.
    Premiér jeho pro forma demisi odvážně „sám se rozhodl“ nepřijme a počátkem roku 2025 se za odměnu ministr třeba přimkne k nějaké té „staronové“ Kalouskově hop trop „změně“ pro 2025…
    Protože trvalá změna je zřejmě něco jako ta EU trvalá udržitelnost.

    TO je ale pořádný blázinec, to se musí nechat a už se těším na další Foltýnovo „Bobe řekni“!

    1. Myslím, že přijme. Prdelka podá demisi a zároveň vystoupí z Pirátů. Vzápětí ho osloví premiér s nabídkou, aby jako nestranik vzal ministra zahraničí.
      Přece si nenechá uniknout takového fachmana.

  4. Mně se stejně nejvíc líbilo, že jak byli Piráti nasraný, sázeli to tam hlava nehlava. Dálnice škoda mluvit, zdravotnictví v prdeli, školství ve dvou prdelích a hromada ostatního taky, ale TP (Tyranosaurus Péťa) musí vosolit právě Bartoše. A přitom jen za to, že ta digitalizace a místní rozvoj jsou taky v jedné až dvou prdelích. Děsná křivda…

    1. Na vině bude asi takové to celkové pirátské flujdum. Víte přece, jak ta europirátka chtěla pořád prcat. Tak se piráti nemůžou divit, že s nima tu a tam někdo vymrdá: jednou Rakušan, jednou Fiala… c’est la vie.

      Dámy prominou, dnes jsem se vulgaritám nedokázal ubránit. Může za to Babiš a Putin, jak jinak.

      1. Snad ani ne divení, spíš egíčko a obtížné kontrolovaný vztek. A koneckonců i „oprávněný“, ale to v největších uvozovkách, protože ve vládě kdokoli na co sáhne, tak to zmrdá (když u toho jsme) a Bartoš drží lajnu a taky poctivě zmrdává na co sáhne. Tak, viděno Piráty kolem něj, je ten výmrd s ním tím pádem ukrutně nespravedlivý.
        Z Ameriky telefonoval sudruh generál, že ať to hlavně nezmr…, ale tak už jdu zase od toho, no, telefonoval, že ať to hlavně nezmrdaj celý. Já od toho nemůźu, protože to tam na ně všecky tak výstižně sedí… On teda vykládal cosi o stabilitě, ale je to voják jak břitva, tak to tak jistě taky myslel (není jak břitva, spíš jak prcanec, to já jen aby to vypadalo). Ale ať mi někdo řekne, co by na tý – nakonec přece jen od toho jdu – destabilizaci, neboli rozpadu vlády a jejího odchodu do věčný prdele, mohlo být horšího, než právě to, že vládne. Stokrát raději bych tam dal místo vládnutí zase něco od toho mr…, protože v jejich případě zní slovo vládnout ani ne tak absurdně, jako spíš vejmrdo…, já se toho fakt u nich neumím zbavit…

    2. mně se zase líbí, jak okamžitě v zájmu postů si dokázali nevidět do huby a průběžnš prozrazují co kdo a na koho ví… njn ještě se toho dozvíme a jé je

        1. ale taky snaha – já nic já muzikant to on. přece jenom ten státní cecík je docela výživnej – když tak koukám na jejich platy.

  5. Strategický komunikátor dočasně mlčí možná proto, protože vymýšlí nějakou fialově vhodnou lež. Což musí být celkem oříšek i pro skutečného myslitele. Natož pro hen toho komunikátora.

  6. Vít Rakušan lže opakovaně – o důvodech jmenování Mlejnka, o mobilu se šifrováním typickým pro Redl-bandu – či o policejním vyšetřování tragické střelby z loňského prosince. Jurečka lhal o vánočním večírku z té doby. Lež je standardním nástrojem komunikace Fialova kabinetu.

  7. Museli najít obětního beránka, za špatný vysledek ve volbách, ani ne tak za zmršenou digitalizaci stav.zákona. Také se Fialovi daří, odvést pozornost médií od voleb,maji jiné téma.

    1. Ptá se Fiala Bartoše: „Ty, Bartoš, víš ty kolik je 1+1?“ Bartoš odpoví: „1+1=10“. Fiala na to, „jsi digitální hňup, 1+1=3, já to vím moc dobře, jsem politolog“. Dalšího komentu netřeba.

      1. Mohli mít pravdu oba, záleží na tom, jak definujete operátor „+“.
        Kdyby „+“ znamenalo zřetězení (A+B=AB), pak 1+1=11. A výraz „11“, interpretován jako číslo ve dvojkové soustavě, skutečně je 3.
        Tedy: (11)₂ = (3)₁₀

        Ale přikláním se k názoru, že takováto úvaha je pro politologa příliš strmá stezka 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *