19 září, 2024

Jednou vidět je lepší, než desetkrát slyšet.

Nad poslední fotografií Kima mi dost zatrnulo.

Kim se totiž nechal vyfotografovat a natiktokovat v sále, kde se obohacuje uran.
Sál je hodně velký a obohacuje se hodně intenzivně, tak nějak skoro jako na jadernou bombu.

V sále byl dopoledne a odpoledne sledoval testy balistických raket se středním dostřelem několika set km.

Zatrnulo nejenom mně, zatrnulo i pár neblbejm lidem v USA. A John Kirby (takto mluvící hlava Pentagonu) se obratem nechal slyšet, že je potřeba jednat o bezjaderném statutu korejského poloostrova.

Může jít o obrázek 3 lidé
Kim a centrifugy na obohacení uranu

24 thoughts on “Jednou vidět je lepší, než desetkrát slyšet.

  1. Jasně, bezjaderný status Korejského poloostrova!

    Vtipné ovšem je, jak si takovou situaci představují Američané. Plně se to ukázalo, když Trump na takovou nabídku Kima reagoval a přijel, setkali se a dokonce zašli do té „demilitarizované zóny“ a podali si ruce přes čáru.

    Totiž že se Severní Korea vzdá jaderných zbraní a všech raket, zatímco americké síly si dál budou dělat, co budou chtít a k ničemu se nezaváží. Kim nabízel úplně bezjaderný status obou Koreí – současně s demilitarizací Jižní Koreje a celé té jejich oblasti, přilehlé k Pacifiku. Což se Amíkům vůbec nelíbilo, takže nic.

    Samozřejmě, první co by následovalo, by bylo vybombardování KLDR do mrtě, jako to udělali po jaderné demilitarizaci Kaddáfího Lybie. Takže se Kim Amíkům krásně vysmál přímo do ksichtu, idiotům.

    Teprve potom pochopili, jak si z nich severní Korejci udělali legraci, česky vlastně velikou prdel, a to od samého začátku tohoto povedeného zábavného představení.

    1. PS. Ano, Trump-Kim jednání se konalo jinde, a setkání přes čáru bylo s jihokorejským prezidentem. Ale diplomaticky k takovému „průlomu“ došlo, ovšem bylo to falešné z obou stran. Kim to zjevně nemyslel vážně, protože bylo předem jasné, že USA nic takového nikdy nedopustí.

  2. Kim nechce skončit jak Kaddafi. A když Jižní Korea jadernou zbraň zatím nemá, bezjaderná zóna by znamenala jednostranný ústupek od KLDR. Jaká smlouva by jim poskytla stejný pocit bezpečí jako jádro? Kim je tyran, ale není blázen, aby se odzbrojil. USA by stejně mohly i tu smlouvu jednostranně vypovědět, jako to udělaly se smlouvou šesti mocností uzavřenou s Íránem, když si to usmyslí nový americký prezident. Kim zase potřebuje jádro, aby měl čím si vynucovat humanitární pomoc hlavně potraviny.

    1. Kim díky jaderným zbraním právě už nic od Západu nepotřebuje. Dostal od Ruska záruky přetrvání státnosti díky strategické bezpečnostní smlouvě. A jak asi vypadá severokorejská raketa Hwasong-18, mezikontinentální mobilní nosič jaderných hlavic? No, úplně přesně jako velice vyspělá ruská raketa Topol-M, to je odpověď.

      Žádná vynucená humanitární pomoc od USA už nebude, ale to nevadí, Rusové mají pšenice a dalších potravin až dost. Korejci z KLDR zažívají každodenní masopust a dožínky zároveň, tak dobře ohledně jídla se ještě nikdy neměli. Kim je tam bůh, ještě větší než byl předtím.

      1. Pro Amíky to byla tak důrazná ťafka, že oněmněli. Jedině Ted Postol, profesor emeritus z MIT, si troufl tuto všem zřejmou skutečnost explicitně publikovat, a setkal se jen s hlasitým mlčením.

        Takže ano, Rusové zjevně poskytli KLDR vědecko-technickou pomoc, a severokorejští inženýři vyvinuli vlastní mezikontinentální mobilní balistickou raketu, která – náhodně, věříme tomu – vypadá úplně stejně jako ruský Topol-M, který je už v Rusku vyřazen z výzbroje a nahrazen modernější raketou Jars. Hahahaha.

        Není to opravdu vtipné? KLDR s tím dostřelí po celém území USA a docela jistě pronikne veškerou protiraketovou obranou, protože tohle uměl už ruský Topol-M před dvaceti lety.

        K tomu všemu, Rusko přestalo respektovat OSN posvěcená embarga vůču KLDR a dodávají jim cokoliv, co severní Korejci chtějí a potřebují. Čína se přidala, sice opatrně ale přidala…

      2. Patafyzik Dzejar: Kim má dokonce i šanci v konkurenci s Jižní Koreou, kde zatím v počtu obyvatel, HDP i kvalitě života vede Jih nad Severem o několik patníků. Jenže vlády na Jihu vymyslely takový systém ve společnosti, drahé bydlení, tlak a přílišnou vzdělanost všech a workoholismus, že to odrazuje od rození dětí. Za 40 nebo 50 let, jakou bude mít šanci jižní domov důchodců proti Severu? KlDR má 2 děti průměrné na rodinu a to je asi 3x víc než Jižní Korea. Společnost s 0,7 dětmi na rodinu nemůže dlouhodobě fungovat.

  3. Takové věci se bez rozmyslu nezveřejňují. Je to vzkaz.
    Ono, je otázka na kolik ten uran obohatíte (a z fotky to zřejmé není), obohatíte na 4% (235-U), na 20 %, nebo 90 %?
    Ty 4 % stačí pro dobrý chod běžného tepleného reaktoru, těch 20 % je pro reaktor, kde je možné optimálně vyrábět plutonium (ale nejen to), a těch 90+ % je pro atomovku “chudých”, kde nepotřebujete příliš technologie a kow-how, a stačí “malá tonáž” cca 15-20 kiloTun TNT.

  4. Severní Korea je zemí… řekněme VELMI autoritářskou a její stávající vůdce je tam autoritou vrcholovou, ba téměř absolutní. Je tedy zcela nepodstatné, co mu Američané nabídnou. Důležité je, co si o tom myslí on sám a zda a nakolik je ochoten těmto slibům věřit.
    Leckdo by mohl říci, že po zkušenostech, které se zahraniční politikou USA a jejich sliby udělalo již tolik států i režimů, by americkým slibům mohl věřit a DŮVĚŘOVAT jenom naprostý šílenec.

    Klíčovou otázkou tedy není, CO mu slíbili – ale zda je natolik sebevražedně šílený, aby byl ochoten jim důvěřovat a na pevnost jejich slova vsadit svůj život.
    A tady, jak se zdá, je odpověď nasnadě

    1. Řekl bych, že Korea je stejně autoritativní, jako byla za někdejších císařů. Žádná změna proti minulosti v tomhle ohledu. Jediné, co vlastně KoZa vadí, je skutečnost, že se tak děje pod nálepkou komunismu, který přímo ohrožuje banksterské zájmy těch, kteří vládnou USA a UK (už jen tím, že vůbec existuje). Kdyby vládl v Koreji absolutistický císař Kim, který má svá konta ve švýcarských bankách a londýnské city, bylo by ticho po pěšině, i kdyby Kim snídal nemluvňata.

    1. By se nam hodil za presidenta..Jeden Kim valcil s usakem , pak ulovil celou spionazni americkou lod Pueblo , se vsema tajemstvima ,8okousku ,spionu, si drzel pres rok ,aby se dovedel a nic se mu nestalo..
      Ale vazne, v soucasny situaci urcite mluvi rus s irancem vo atomovkach..
      Aby se Iranu taky nic nestalo..

      1. To asi mluví. Dobrý taky je, že když víme, že si USA nedovolilo ani v dobách své největší slávy na Kima, nepůjdou (nejspíš) na doraz ani proti Rusku.

        Kdo ví, možná si už to schválení použítí raket s dlouhým doletem na území Ruska nelajznou. Anebo to formálně povolí a pak nic.

  5. Jednat můžou,ale měli by nabídnout něco na oplátku. A to něco by mělo být pro Severní Koreu hodně atraktivní. A to by jim ještě severokorejci museli uvěřit. Obávám se ale, že byto bylo známé usácké vyhrožování. Jsou ještě nejaké sankce, které na Severní Koreu neuvalili?

    1. nabídnout něco na oplátku. A to něco by mělo být pro Severní Koreu hodně atraktivní

      Vy pisete jako kdyby jste nevedela, co znamena „jednat“ v americtine. Iran vam budiz napovedou…

      1. ano, přesně to ta fotografie je.
        a teď trochu počkat, jestli bestie nabídne něco zajímavýho, nebo zase jenom nějakou .. minsk.

        1. Re: im0

          Soudruzi by mohli například nabídnout variaci, a to nikoli na renesanční téma, nýbrž na Hellerovu knížku Hlava XXII.
          Minsk XXII, to zní hezky, ne?
          A podepisoval by to Kim Ir Yosarian, aby to bylo stylové…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *