19 září, 2024

Pár eurodojmů z tohoto týdne…

Štrasburk je oficiálním sídlem Europarlamentu. Nikoliv Brusel. Ale zdejší budovy nejsou tak příšerné óóóbrovské jako v Belgii. Také mi přijde, že je Štrasburk trochu hezčí město. Pod okny zdejších kanceláři šumí voda z kanálů kolem Rýna, v kantýně tu lépe vaří a vlastně by to tady bylo lepší než v Bruseli, ale zdejší budovy se používají vlastně jen 36 dní v roce. O něco víc než měsíc.

Na každé zasedání sem jede vícero kamionů, které z Bruselu převážejí především stohy dokumentů. Europoslanec nechá v pátek před svou bruselskou kanceláří krabici s papíry a v pondělí ji najde před svou kanceláří ve Štrasburku. Budova na týden ožije a pak to tu zase na zbytek měsíce zavřou. Nevím, jestli někdo řeší uhlíkovou stopu, když jsou tu všichni tak pokrokoví, ale řekl bych, že prestiž a symbolika ještě pořád vyhrává nad klimatickým žalem.

Když Británie vystupovala z EU, měla na svém území dvě evropské agentury, které bylo zapotřebí přestěhovat někam na kontinent. Tehdy se vážně uvažovalo, že by parlament zůstal v Bruseli a Štrasburk by se využil právě pro tyto agentury. Sice by to nebylo pět tisíc lidí, jako teď, ale zase by tu byli celoročně. Neprošlo to. Asi tenhle barák pomáhá Francii předstírat, že je pořád ještě velmoc.

Mimochodem… Architektonická kancelář, která navrhovala zdejší novou hlavní budovu, se při návrhu inspirovala obrazem Stavby babylonské věže od Pietra Bruegela staršího. Myslím, že to odpovídá. Jestli na něco v Evropě dojedeme, tak na to „zmatení jazyků.“ Už se prostě na ničem nedomluvíme, protože elity a lid už nesdílejí ani společné ideje a vlastně ani společný prostor.

A aby absurditám nebyl konec, architektonická kancelář předtím, než dostala zakázku na europarlament, stavěla po Francii i jejích koloniích věznice. Ani tomu se nelze divit. Vlastně je to stejné. Mezi celami a kancelářemi zase není až takový rozdíl, ve věznici potřebujete, aby nikdo nemohl jen tak ven, tady zase potřebujete, aby nikdo nemohl jen tak dovnitř. Technické řešení je v obou případech stejné. A když už potřetí za den potkáte Markétu „vy proruská špíno“ Gregorovou, tak si vlastně říkáte, že by stačilo jen dodat mříže na okna a problém evropského panoptika by byl vyřešen jedním otočením klíče. Dokonce i centrální nádvoříčko na dlouhé procházky dokolečka tu mají.

Jednu věc má ale mají Štrasburk i Brusel společné. Když jdete po ulici, tak je to vlastně takový domov bílých důchodců a mateřská školka tmavých dětí. Pokud v tramvaji vidíte mladou holku, tak má buď černou pleť a nebo hidžáb. Mezi tím se ještě motají poslanci a asistenti všech národů Evropy, ale o budoucnosti Západu je už rozhodnuto, to vidíte na první pohled. Je vlastně úplně jedno, jestli starší bílí Němci nebo Francouzi dožijí ze svých stále ještě bohatých důchodů a nebo to vezme nějaký kolaps. Za dvacet, třicet let už se nebude o čem bavit. Děti vidíte takřka výhradně jen u přistěhovalců a i když se stále více mluví o potřebě zastavit migraci a zachránit evropský způsob života, nikdo pro to není ochoten udělat to základní – pořídit si tři děti. Mladý bílý pár tady potkáte takřka výhradně se psem, nikoliv s kočárkem.

Bez ohledu na prestižní budovy olbřímí velikosti, bez ohledu na demokracii, bez ohledu na legislativní proces, bez ohledu na volby a samozřejmě bez ohledu na Evropskou komisi i Uršulu osobně… na ulici už je rozhodnuto. A možná proto dneska vypadá Praha nebo dokonce i Brno mnohem více evropsky, než celý Štrasburk a naše republika má ještě šanci včas zatáhnout za brzdu. Tady už žádná šance není. Tady už se jen rozhoduje, jestli to celé proběhne v klidu a nebo neklidu. Budoucí vítěze ale jasně rozpoznáte na první pohled.

Tento článek nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu

89 thoughts on “Pár eurodojmů z tohoto týdne…

  1. Možná to bude vypadat jako Off-topic, ale není. Asi jste zachytili, že včera začaly lidem v Bejrůtu vybuchovat jejich pagery tchaj-wanského výrobce. Především členům Hizbolláhu, ale také státní správě, lékařům a dalším, kteří pagery používali pracovně. Také íránskému velvyslanci…

    Ukázalo se, že velice pravděpodobně izraelské tajné služby pronikly do výrobního nebo dodavatelského řetězce a „obohatili“ baterku nebo nějaké větší součástky (například elektrolytické kondenzátory) o PETN, neboli pentrit. To je výkonná trhavina, používaná třeba v rozbuškách nebo, s flegmatizátorem, v bleskovicích. Mrtvých jsou desítky, zraněných tisíce. V průběhu dne se ukázalo, že zmíněné pagery se asi vyráběly v Maďarsku, v budapešťské továrně dotyčného výrobce. Spuštěno to bylo přes internet, dálkově a plošně. Celkově to nelze nazvat jinak než státní terorismus nejhrubšího zrna.

    Nedosti na tom: dnes začaly v Libanonu podobně vybuchovat i telefony, notebooky, elektrokola, e-koloběžky, mopedy, auta. Vše Západních značek, iPhony například.

    Podobá se to šílenství: krátkodobě to možná bude pro Izraelce „úspěch“, ale koupí si ještě někdy někdo něco Západní značky? Elektroniku, moped, auto? Pro USA/Západní značky a výrobce to bude katastrofa. Číňani mohou slavit a spustit ohňostroje, protože konkurence spáchala těmito izraelskými akcemi totální sebevraždu.

    1. O terorismu mluvi jenom dezolati, zdroje z USA naopak suse priznavaji, ze je to akce Izraele, ktery tam vybusninu umistil a zamyslel to hromadne odpalit v pripade valky.

      Odpalili to driv z duvodu, ze meli podezreni, ze to nekdo najde driv… (to je mysleno zcela vazene)

      K tomu jeste zacal Izrael bombardovat jizni Libanon. Pry tam jsou teroriste.

      O argresi vyprovokovane ci ne, uz nemluvi vubec nikdo. Tedy krome dezolatu.

      Slyseli jste taky tu pohadku o jedine demokracii na Blizkem Vychode? Podle toho, jak se odkopali to spis vypada na teroristickou diktaturu.

      1. Američtí lékaři v Bejrůtu prý zahodili pagery před deseti dny, zjevně dostali echo.
        To se dá vykládat jako přímá účast amerických tajných služeb.

  2. „A možná proto dneska vypadá Praha nebo dokonce i Brno mnohem více evropsky, než celý Štrasburk, a naše republika má ještě šanci včas zatáhnout za brzdu“
    No já nevím. Ještě někdy před rokem bych souhlasil, ale v posledním roce, a je otázka, jestli je ro migračním paktem nebo čím, se v Praze doslova exponenciálně množí černoši, Indové atd., neboli vesměs jedinci s albedem kůže do 0,15. A to nejen v centru, kde by se to dalo svést na turismus (média by to na něj svedla docela určitě), ale i na sídlištích. Takže pokud jde o to zatažení za brzdu, je to opravdu jen taktak, a kdoví, jestli na to za další rok ještě vůbec bude kdy. A to i kdyby se upřímně chtělo, na což bych si u aspenovitého ANO vůbec nevsadil.

    1. S podivem se dozvidame, ze zvoleny poslanci a bojovnici za ovzdusi ,pocetna
      administrativa a nikdo ,nikdo nesetri s emisema ani trochu.
      Z Bruselu porad nakladaky az do schwabach ,Strach s burgu.
      De na mne strach ,ze ani nepomysli…A dosud se neseznamili…

      Nemuzou si ty „papiry “ hodit na internet, aby se usetrilo . Maji na to kazdej stada
      asistentu ,poradcu ,hromady nejmodernejsich pocitacu a specialistu ,
      odborniku na setreni s emisema ,muzou vo tom kricet v parlamentu ,
      vsecky zaplaceny a najednou, nikdo nic nevi.

      Bych jim dokonce poradil ,dyby nevedeli jak nato..
      To se veme papir a co je na nem napsany se precte a hodi klavesnici a dal na tu malilinkatou vecicku ,zastrcenou bez namah do stroje , tam se vejde hodne moc tuny papiru ,zadnej problem..
      Uz to delam davno..Honem ,sem zapomnel ,jak se ty veciccke nadava…
      Ja mam treba 16 megabytu ,vysoky rychlosti , se to da potom do kapsy a nikdo do toho nemuze cumet , jako do tech papiru , nakej spion zvedavej se najde dycky..
      Uz vim memory stick , high speed..

  3. Technická poznámka pro Vidláka:
    Když máš rubriku Eurokydy, měl bys k ní mít též náležitý obrázek.
    Já navrhuji – vidle zapíchnuté do loga Evropské unie, ale jistě se najdou i lepší nápady.

    Zapracuj na tom 🙂

  4. Už pan Dostál, nebo pan Turek našli toho příslušného kokota, co vymyslel ty přidělaný víčka na tetrapaku a na petkách?
    Dostal na chodbě aspoň po tlamě, nebo tak něco?
    Ne?
    Tak na co tam jste? 😀

    1. Taky jsem se už onehdy ptala co to má za smysl, nikdo nic. Vždyť ty víčka jsou zjiného materiálu jak flašky. Tak propána jak to zdůraznili.
      Tedy pokud je neumyjí a nepoužijí repete. Ale o na to hygiena. hmm

  5. Kdo má děti, se radši pakuje z Brruselu i Strasburgu. Proto je tam nevidíš. Lidi nejsou blbý, aby posílali svý děti do školy, kde je budou šikanovat barevný. Jsou to často daleko lepší rodiče než u nás.

    Lidi by měli klidně více dětí, zvláště katolíci, jen to musí utáhnout, protože na rozdíl od muslimů a černoušků se do nich daleko více investuje čas i peníze.

      1. Přepočítávat děti na peníze je jedna z největších ubohostí dnešní doby napříč společností. Dezolát nedezolát.

        1. Když jde o to, aby vám děti nemlátili, tak to spoustě lidí přijde jako dobrá investice.

          Jak byste to dělal vy, posílal do školy jen jedno dítě a to by to pak doma vyprávělo ostatním?

          1. Re: Anonym

            Tak nějak netuším, o čem píšete. Moje Jahoda mi snesla tři vejce na tři mláďata. Mláďata už vylétla z hnízda a nějak jsem si nevšiml, že by byl problém.

            Pardon – synek problém měl, protože byl syn učitelky. Jednou se porval ve třetí třídě a dostal do žákajdy poznámku. Následovala moje písemná odpověď pančelce, že jsem synovi přikázal, aby spolužáky podruhé ztřískal až do krve a polámal jim ruce i nohy, pokud ona neumí udělat ve třídě pořádek.
            Synek obratem šupajdil do oddílu řeckořímského zápasu a pokud jsem byl doma, musel se mnou posilovat ruce a břicho a boxovat do pytle. Od šesté třídy už nebyly problémy, protože když někdo prudil, dostal od něj nakládačku.
            Pochopil, že se o sebe musí postarat vždycky sám a jediná pomocná ruka – dlaň se nachází na konci jeho paže.

            1. No a žijete v ČR ne?

              Synek určitě neměl proti sobě partu Arabů, kteří všichni lžou, že mu vůbec nic neudělali a on je napadl a je to rasista a vzápětí se zjeví 5 Šabatovejch aby to tomu rasistovi daly vyžrat, jako to dělaly tý ředitelce zdravky.

              Nechcete posílat dítě do školy, kde z něj budou dělat muslima, dceru nutit nosit šátek, nutit nemuslimské spolužáky nejíst vepřové, modlit se v prostorách školy atd. atd.

              Jediný řešení je poslat dítě do souhromé školy nebo se přestěhovat do klidné čtvrti, jenže tam jsou nemovitosti dražší.

                1. No v tom případě by mu asi nepomohlo, že by každého přepral a chodil na judo. Jich by bylo pořád víc.

                2. Článek je o Bruselu a Štrasburku a o tom, co TAM autor viděl, takže mluvíme o nich a poměrech v tamějším školství.

                  Jak to funguje v ČR s tím přeci nesouvisí.

      2. Soukromá škola mezi odhadem 200 000 – 600 000 korun ročně, To vás vyjde na 1-3.5 mega ročně za jedno dítě. Pak samozřejmě další stupně.

        Tak to násobte počtem dětí, co byste chtěl mít a dejte tip, jak na to vyděláte.

          1. Re: Anonym

            není důvod posílat dítě na soukromou školu. Naučí se tam ještě větší hovno, než ve škole státní.

                1. Obojí je důležité. Dítě stráví ve škole víc času, než vy s vaší Jahodou. Spolužáky si však nevybírá.

                2. Určitě mu pomůže, když chodí do třídy s budoucími dědici velkých firem, umělci, politiky, učiteli na univerzitách atd.

            1. Tak to funguje se soukromejma školama tady, protože učitelé prošli všichni stejnejma gymplama a vejškama ať učej na státní nebo soukromý. – Tam mají některý soukromý školy tradici stovek let.

              Z blbce vám génia neudělaj nikde, ale na těch soukromejch ho donutěj respektovat pravidla chování (nebo ho vyloučej) a donutěj ho se naučit aspoň odříkat látku.

        1. Tak to vám blahopřeji.
          Ani nemusíte žádat stát o důchod. Vaši potomci vám zajisté dopřejí krásné plnohodnotné stáří.
          Děti jsou nejlepší investice.

          1. Děti jsou sázka na nejistotu. Ale to nemám ze sebe, to říkal Krobot v jednom seriálu. Ale souzním s tím.

  6. Tak jasně: nerozvedené manželství muže a ženy, opepřené třemi dětmi, nedej Bože ještě k tomu chodícími nejen každou neděli do kostela, ale dokonce se i potkávající se sobě podobnými, je dnes jasným znakem toxického mačizmu, neřkuli přímo extremismu, o skrytě proruském národovectví ani nehovoře. Ona totiž už i „rodina“, kterou tvoří dva hošové a morče, je dnes model přinejmenším zastaralý. Moderní, řádně inkluzivní a dynamickou rodinu totiž tvoří jeden až tři queer nebinární transentity (jako Češi v tomto směru „máme co dohánět“, jak pravil včerejší režimní tisk), které svou identitu rozhodně nemají zastarale zastydlou na jedné hodnotě, ale dynamicky ji mění, včetně toho morčete. Nicméně i tento model může být zanedlouho překonán.
    (Chudák křeček Knedlíček, před pár roky se to dalo brát jako vtipně vymyšlená příhoda.)

    1. No, někde jsou ješte modernější progresivnější a prošlapávají cestu novým, neotřelým řešením

      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vyssi-duchody-a-prednostni-pristup-k-bydleni-Navrzeny-vyhody-pro-transsexualy-761795

      „Prominentní španělská transaktivistická organizace předložila návrh legislativy, která by transgender lidem zaručovala po dosažení věku 65 let penzi v průměrné výši bez ohledu na to, zda takový člověk celoživotně platil sociální pojištění. Zároveň je v návrhu legislativy řešena otázka přednostního přístupu k veřejnému bydlení pro transosoby a programům podpory bydlení. Legislativa se nazývá „zákon o transpaměti“. Organizace chce, aby její návrh byl kolektivní iniciativou „celého spektra stran, které hájí prosazování práv trans a LGTBIQ populace, kde jediným úsilím je sociální a historická spravedlnost“. Kromě dvou španělských pravicových stran se k jednání o návrhu nové legislativy sešly s aktivisty všechny parlamentní strany.“

      „Prezident organizace, transidentifikovaný muž jménem Mar Cambrollé, tehdy prohlásil, že „Francova diktatura a postfrancoismus porušily nejzákladnější práva trans a genderově různorodých lidí, kteří nejenže utrpěli nejhorší následky Francova režimu při ztrátě svobody, ale také trpěli při nutnosti utéct do exilu“. Cambrollé tvrdil, že trans-identifikovaní lidé trpí „extrémní chudobou“ v důsledku odkazu diktátora Franca, fašistického vůdce, který vládl Španělsku do roku 1975.

      „Vyspělá a demokratická společnost musí napravit toto systematické porušování zapomenuté populace, která si dala svá těla a která svou viditelností také přispěla k nastolení demokracie a rozšířila ji o pluralitu a rozmanitost,“ nechal se slyšet Cambrollé.“

      Někdy si říkám, štípněte mně, štípněte mně, ať se z toho snu probudím.

  7. Jedním bodem řešení by mohla být možnost posílat třeba polovinu sociálních odvodů adresně svým rodičům na jejich důchodový účet.

    1. Eta:
      To je pěkný a rozumný návrh, ale dokážete si představit ten ryk, kdyby se skutečně navrhnul? Dyškrymynácja bezdětných! Fuj parlamentu! A tak tomu podobně.

  8. Tak.
    Už jsem urazil i Vidláka, dnes mám splněno, můžu jít na pííívo.

    … buřty a pííívo a nenávist…

  9. Vzkaz Vidlákovi

    „… nikdo pro to není ochoten udělat to základní – pořídit si tři děti. Mladý bílý pár tady potkáte takřka výhradně se psem, nikoliv s kočárkem.“

    Vidláku, ty seš hloupej uplněcypeganc, protože každé DOBŘE VYŠKOLENÉ dítě ví, že JEDINĚ SPRÁVNÁ rodina musím mít TŘI PSY a nikoli tři děti.

      1. Re: Vidlák

        A navíc ještě opakovaně pácháš trestné činy – vraždíš soudruhy čuníky a nechceš dělat chutné paštičky ze sarančat.
        Jsi zcela nevhodný kus.

        1. Vidlák je vůbec nějakej divněj, to jsem poznal kdysi na první kontakt.
          Uvařil mi kafe a šmrdolily se kolem něj děti a paní Vidláková. To se přece nedělá.
          A taky neměl smoking, a to už bylo odpoledne.
          Divnej chlap.

      2. Pořád můžete přidat. Šichtařová jich má sedm, pravda,nevím kolik má psů.
        V Rusku měly matky desíti dětí titul Matka hrdinka, v Německu dostávaly Mutterkreuz už od 4 dětí.
        Putin obnovil tradici a vyplácí za porody tučnou prémii.
        Zkuste v Bruselu zalobovat, vonLeyn Vás podpoří, sama jich měla pět.

        1. 7!!!
          Píše wiki, je tu nějakéj doktor, který řekne jak se dělá praxe s tolika harantami. Dyť v Německu je gynekologie specializace, na to se musí studovat déle, jestli se nemýlím.
          Už jsem zaznamenala, že má jen osvědčení na porodní asistentku.

          1. Jestli vona nebude takovej doktor, jako je ten na Magistrátu, co teď šéfuje dopravě.
            Ten, co prohlásil, že nebude otročit za pár peněz někde ve špitále.

          2. Jéžišikriste! To si myslíte, že jako pečuje sama? Ta jistě má/měla chůvy, služky, hospodyně, kuchařky. Ta svý oplégry nemusela tejdny vidět, natož se o ně starat. Koneckonců i porodit je teoreticky nemusela sama.

    1. Viděl jsem už (v ČR) mladý pár rodičovského věku, co měl psa v něčem jako kočárek. Až sem už o zašlo.

      Rodina je základ státu. A ti co tomu dnes bačují žádné státy nechtějí.

      1. Systém je úmyslné nastaven tak, aby se mít děti nevyplácelo. Platí ale pro původní obyvatelstvo. Dale, konzumní společnost je proti dětem v principu. Je pohodlnější a jednodušší mít psa. Takový Vidlák se svými 5 dětmi je polosvatý už za života. A už jen tím udělal pro budoucnost svou i národa nejvíce. Navíc se za národ asi i modlí. Což je stále více třeba, viz. bleskově povodně, Sv. Václav s uraženým kopím, výstrahy shora přicházejí. Co bude ta třetí? Ani svatý Václav nás nemůže ochránit, když o to skoro nikdo neprosí. Ale až dojde na opravdovou pohromu, a my se k ní jednoznačně blížíme, to zase bude spílání Bohu, že kdyby byl, tak by to nemohl nedopustil. My sami to přivoláváme a dopustíme. Kolik tu najde spravedlivých, aby nás pro ně zachránil před restem za vlastní hříchy?
        Přestaňme obviňovat ty druhé, spolučechy, muslimy a jiné a sami udělejme něco pro zdravou budoucnost. Třeba podle pravidla +1: o dítě více. Nemám nic, pořídím si jedno. Mám 2, pokusím se o 3. Atd. A budoucnost se k nám vrátí.

          1. Re: Aleš

            V našem koutě byly čtyři děti úplně normální ještě nedávno. Kdo neměl čtyři děcka, ten byl méněcenný a nesměl mezi slušné lidi.

            1. Nadělilo se mi 4 pravnouče, syn chodí v triku „jsem 4násobný dědek“ (tedy jeden kus vyženil, ten já nepočítám) já si chystám „mám partu pravnoučat, jsem hrdý pradědek“, přidá se někdo?

        1. Nedával jsem při dějepisu pozor. Ale mám dojem, že ten svatý Václav moc bitev nevyhrál. Spíše mi připomíná Petra Mastného Fialu. Nějak se vypařila jeho poddanosti Posseltovi a Římu.

      2. Minulé vánoce jsem byl svědkem scény, kdy si starší paní stěžovala v Albertu, že nemají ADVENTNÍ KALENDÁŘ PRO PSY.
        Takové starosti bych chtěl mít…

      3. Viděl i já v přilehlé podbeskydské dědině. Tedy psa vezeného v kočárku, myslel jsem že se veze od psího doktora a ono ejhle.

      4. Mno, já nevím, ale kdysi mne chlapi v práci počastovali gulášem a čekali co já na to. Hmm Dalo se, a když jsem se dozvěděla původ- žaludek i hlava to k jejich zklamání zvládnul.
        Ale u lidského jsem se kdesi dočetla že žádné koření nezmění tu jeho nasládlost. Nevím kdo to testoval, Tak kdo ví – co je ve školách učí.

      1. Tak nějak. Rok před volbami se vytasit stylem „No tak jste mě přemluvili, spasitel to s vámi tedy zkusí“ s nutným dovětkem „Vidíte ty ohavné housenky na kapustičce, úplně všechny bez rozdílu? Zde je konečně píďalka, na kterou tolik čekáte!“ vyžaduje značnou dávku sebestřednosti a nesoudnosti – nebo dostatečných kontaktů v ČT09 a je odpuzující tak nějak už z principu. Většině voličů taky, což se už mockrát potvrdilo, takže předpokládat, že zrovínka tentokrát to bude jinak … hm, „ale mně, mně bude tenhle vyhlášený kurevník už navždycky věrný!“ … no, hodně štěstí.

      2. Ještě pořád tu není nikdo, kdo by směřoval jasně ven z EU a NATO do neutrality.

        Chápu, že většinová společnost volí podle své peněženky, ale tento směr tu prostě chybí. Jde o přežití druhu (Slovanského).

        1. A SPD? Zdá se jako jediný subjekt, který věci jasně pojmenovává. Bez sladkobolných keců a prázdných hesel jako třeba Přísaha, ze které ta jakožeopozičnost úplně trčí.
          Kdo mlží, bude kličkovat, protože mu to nejasnost umožní. Pojmenovat věci a cíle znamená už přijmout závazek a být bit za jeho nesplnění.
          Ale, pokud někomu stačí hesla typu „Náš kraj bude v Praze slyšet“ – Přísaha, nebo už zase boj proti korupci – Piráti, „..protože Spolu je to nejlepší“ atd. atd., ….. . Plus dechberoucí úsměv až chechot v obličejích, vždyť jsme přece jeden tým, no ne? Tak potom dobře mu tak.

          1. Ale SPD se spojilo s PRO ne? Tak jak to nyní mají s NATO? Vždyť Vacek se tím chlubí jak přispěl k členství ČR v NATO. A nějak jsem asi propásla, že by to PRO přehodnotilo. Můžete dát případně odkaz jak Rajchl změnil názor?

              1. No mě především zajímá ta reakce Majkla na chybějící subjekt, který by deklaroval vystoupení z NATO, kde Majkl vypíchl SPD. Ale to poněkud nehraje, když se spojili s PRO a tam já nic takového nejen nezaznamenala, ale dokonce naopak, chválu NATO. Tak by mě opravdu zajímalo jak to tyhle dva subjekty mají a máte pravdu Trikolora, tam vůbec neznám jejich postoj k NATU. Tak Majkl snad odpoví.

          2. Přísaha? Není to ten spolek kolem toho poldy, co udělal puč na českou vládu kvůli Temelínu „česko-ruskou“ cestou? Takže náš fšecky okradl o nejméně 2000 miliard?

      1. nojo, teď mi to došlo: tohle je cesta! založit ještě pár set nových alternativních stran a liberalisti v tom šíleným balíku makulatury, co jim přijde před volbama v obálcekamiónu nebudou schopni najít ten jedinej papírek pro Spolu!

    1. Říká tam zajímavé věci, kterak Bursík skupuje pozemky, kde měly být už za komunistů plánované retenční nádrže na povodňovou vlnu.
      Upozorňuji, že komunisté byli všechno jen ne levice v dnešní podobě. Byli to státní kapitalisté se zákony o příživnictví, povinnosti pracovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *