19 září, 2024

Meta zablokovala ve Francii takzvané pravicové a konzervativní účty. Už víte, k čemu je to nálepkování? Pak to vezmou totiž šmahem

Že na pravicovosti a konzervatismu není nic špatného? Evidentně stačí, aby se to špatným udělalo.

Je to sotva pár dní, co si Mark Zuckerberg sypal popel na hlavu, že se nechal kauze Covidu19 ovlivnit a mazal a blokoval informace přesně tak, jak po něm požadovala americká vláda. A bylo úplně fuk, zda to bylo oprávněně. Ted by se prý podle Cukrouše proti tomu Meta postavila. No tak tomu teda věř, kdo chceš. Cenzurovalo se tenkrát všechno včetně humoru a satiry. Evidentně toho ovšem nelituje vůbec, jen má stažený zadek, že by se mohl v Americe k moci dostat Donald, protože ve stejném módu jede dál. Tentokrát ve Francii.

Umlčeny byly účty různým mediálním platformám, influencerům, vzdělávacím institucím a politickým aktivistům. Stačilo být označen jako konzervativec. Nebo pravičák. Stačilo například mapovat útoky migrantů a islamistů na francouzskou společnost. Tohle je cenzura nejhrubšího zrna, a přesně tak má ale vypadat i náš svět. Zelená guma Foltýn to sice bagatelizuje a jakoby zesměšňuje, ale jsem si jistá, že to je jen zástěrka pro skutečnost hodná jeho intelektu. On tam není náhodou. A ne náhodou jeho vojenský souputník Řehka přiznává, že manipulovat a lhát se může, když to manipulování a lhaní je cílem vlády a armády. A kdo že ty cíle určuje? No právě ta vláda a armáda. Možná ani ne naše. To je tak nebezpečné, jak jen to nebezpečné může být.

A vůbec si nemyslete, že se nás to netýká. Naopak, můžeme se podívat, proč se nás to týkat bude. Ona totiž tato vlna zákazů se zřejmě shoduje s aplikací zákona o digitálních službách (DSA), evropské legislativy, která má regulovat online obsah . Tadáááá. Jo, je to ta evropská regulace, která v podstatě ponechá na síti jen oficiálně uznávaný názor a koťátka. A to možná ještě ne bílá a kocouřího pohlaví.

Inu připravte mávátka a slogany: Ať žije neobolševická totalitní EU! Ať žije moderování obsahu DSA! Ať žije Foltýn! Ať žije jediný správný názor! Ať žije rudá Čína! Pardon…. Evropa.

72 thoughts on “Meta zablokovala ve Francii takzvané pravicové a konzervativní účty. Už víte, k čemu je to nálepkování? Pak to vezmou totiž šmahem

  1. Vysvětlí mi někdo co je to „krajní pravice“?
    Já ji považuji za něco „napravo“ například od Margaret Thatcher.
    Z toho mého pohledu bych za krajní pravici považoval Svobodné.
    Jenže podle toho co říká mnoho politiků, žurnalistů a podobných veřejných osob, se mýlím. Protože podle nich například krajní pravicí jsou němečtí národní socialisté a jejich novodobá odnož. To mi hlava nebere, kterak socialista je pravicový. To je jako by například Winston Churchill byl komunista.
    Mokrý je suchý, bílá koule je černou krychlí….. Já tomu nerozumím.

    1. Cetl jste v 1984 o newspeaku ? To je ono. Jinak oni pracují na tom, aby řekli nezávadné a tudíž kdykoli použitelné krajní pravice a vychovaní občané zvaní ovce slyšeli fašisté.

    2. Tož to by mě také zajímalo.
      Také jsem nikdy nepochopila, proč má být naše SPD nebo německá AfD „krajní pravice“, popřípadě „ultra krajní pravice“.
      Kam se pak řadí SPOLU?? Je to jen „krajní zprůměrovaný střed“?
      Krajní pravice by podle mě měla prosazovat krajně minimální zásahy státu a krajní samostatnost a svobodu občanů, ne?
      Nevím jak AfD, ale naše SPD lítá v ekonomické významu kolem středu mezi podporou lehce levicových opatření státu a lehce pravicových opatřeních státu.
      Pokud by se mělo použít slovo „krajní“ v souvislosti s naší SPD nebo něm. AfD, pak by to měly být spíš „krajně vlastenecké“ strany, ne?

      1. Krajně vlastenecké strany !!!! he,he,he… to je super… málem jsem se zadusil smíchem při snídani. BINGO! …Tomu říkám Volltreffer!!
        Ať žijí krajně vlastenecké strany!! To se Vám povedlo, paní Maneco.

    3. No v současnosti je krajní pravicí nazvaný v podstatě každý, normálně uvažující občan. V Evropě a v USA se všechno posunulo doleva, takže pravicově vypadá i dřívější politický střed…

      1. Pravda, Koza dnes jede nacismus … Korporátní fašismus se ani nevnímá, popřípadě byl „nahražen, překonán“ reinkarnací a mutací v minulost

  2. Meta je soukromý výdělečný podnik poskytující komunikační prostor za jím určených podmínek. Nikoli svobodný. S politikou zaměřenou na maximalizaci zisku. Je chybou, být na tomto prostoru závislý politicky či přímo existenčně. Což politický, opoziční svět nebyl před sociálními sítěmi, Internetem? Možnosti jsou. Jenže svoboda, z jejího principu, sama o sobě je namáhavá. Proto většina lidí dává přednost nesvobodě.

    1. Jenomže svoboda, voltére, skýtá nekonečné možnosti, kdežto nesvoboda nečekané zážitky, a to je hned taková věc.

      1. Rozumím. Něco jako bungee jumping když se uvolní lano. Starej si skočí, natluče si kebuli, nějak se to přenese na mladýho a v Řeporyjích mají starostu.

    2. Když je Meta soukromý výdělečný podnik, poskytující prostor za jím určených podmínek, tak to je i Telegram a X.

      Tak jim nediktujte, libtardi.

  3. Troška sarkasmu nikoho nezabije:

    Já to beru pozitivně,
    přece Rusku vyčítáme, že cenzuruje a chce klíče a stíhá občany za svobodný projev
    a „řekni Bobe“ by tam ani dle Foltýna už neprošlo.
    Nu, tak se nyní ta naše liberálně demokratická a hodnotová EU i slepé politické střevo ČR
    snaží stát se stejným, staví zdi, sanitární kordony, kope příkopy, svobodné bytosti mění ve svině…

    A údajní liberálově jedou remake „buduj cenzuru, posílíš demokracii“.

    Pak nám ale vůbec už nemusí to Rusko přece vadit, když budeme nakonec jako prý oni,
    nemusíme jim vyčítat….
    Zakladatel a generální ředitel společnosti Rumble, Chris Pavlovski
    se může zase klidně vrátit do Evropy a můžeme si přestat hrát na ty lepší, svobodnější….
    A už vůbec nemusíme dumat, zda máme Ústavu, či již žijeme v ústavu!

    Spolu s úžasnou parodií „Bílá paní“ parafrázuji:
    Kde kdo dnes už jasně ví, že nejde o to, co je a co není.
    Důležitý přece je to správně vidět, jak to správně zhodnotit a jak na to správně reagovat.
    A my nepotřebujeme strašidla, když máme EU, spojence, vládu a Foltyna!

  4. Mimo fakt, že Evropa ( a nejen ona ) je vlastně politicky hnědá, a chytá stále temnější odstín, je z dramatického zvolání na konci díla trefná pouze formulace o totalitní Evropě, která celá politický tančí naci valčík… Je zarážející, jak hluboko pod kůží mají dnešní demokraté vrostlé ideologické nesmysly – hlavně si kopnout…

    1. Nepripadate si uz ako v materskej skolke? Moji podmerecni to tak maju – davno sa dohodneme, ze sa problem vyriesit neda, ze sa s tym proste musia zmierit, a ono – furt a furt odznova … ako tak tu kukam, asi prestavam dufat, ze z toho vyrastu …

      1. No já bych spíše řekla, že se Marková chová jako by mateřskou školu v některých ohledech ani nepřekročila. Ano, umí sice něco napsat, číst zřejmě také umí, ale to nestačí.
        A pro Tymakovana, ano záměrně píši Marková, protože jak se do lesa volá tak se z lesa ozývá. Ještě přiblížím, Marková viditelně na zdejší diskutující kašle.

        1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

          Kočko šklíbo já Vám rozumím a mám to stejně. Já už kdysi psal, že adresování pouze příjmením je znakem neváženosti osoby, tedy přesně tento případ.

            1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

              Nadpis fakt není popis videa. A já Vám opravdu napsal slušně názor, k ničemu jsem Vás nenutil.

                1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

                  Ani já nejdu na videa, u nichž netuším o čem jsou. Ale napsal jsem to tehdy opravdu velmi slušně.

                2. Já zase na rozdíl od Vás se kouknu. Proč, no jsem za a/ zvědavá, za b/ člověk nemůže prohlídnout a nalézt všechno co se různě ve světě děje.
                  No a taky – je docela zajímavé, že ti někteří „kritici“ – dělají právě to co sami kritizují.
                  Je tu svoboda slova – díky Vidlákovi za to, ale holt někteří si , ač sami návštěvníci, navzdory všemu myslí, že vědí víc a líp než ostatní, co by tu mělo či mohlo být publikováno. Asi si myslí, že když už se jim podařilo vyštvat zepár jim nepohodlných, tak se jim to podaří i včil. Paní Markové fandím, ať to nevzdává.
                  Fakt, že sem dodává co kde zajímavého ve světě najde, je chvály hodný. Komu to vadí, tak na myši je takové kolečko.
                  Taky se mi ledacos od ledaskoho nelíbí a tak zaroluji – ale jsem natolik zvyklá na lidi různé, že nereaguji a taky si nemyslím, že by mne měl někdo poslouchat.

                  1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

                    Emo, Vy sem opravdu dáváte někdy moc zajímavá videa. Ale můj názor je, že bez alespoň základního popisu je to jako knížka bez názvu. To je vysvětlení, ani kritika ani tlak. Opravdu Vám nechci do ničeho mluvit, jen jsem napsal názor a snažil se o co nejuctivější formu.

                    Máte pravdu, na myši je kolečko, ale ty její nadpisy znehodnocují seznam posledních příspěvků, to už tu vysvětlovalo hodně lidí.

                  2. Jistě jste si všimla Emo, že píši, že Vaše vstupy, bez nějakého Vašeho vysvětlení k Vámi uvedeným odkazům, přeskakuji a tedy pochopitelně používám to kolečko, na které upozorňujete už po několikáté. Pokud Vám to ale do teď nedošlo, tak znovu, používám kolečko 😉 .

            2. Emo ale Vy sem nedáváte celé texty k diskusi a to znamená ten rozdíl mezi Vámi a Markovou. Navíc ona zřejmě vůbec nepochopila, a to dokonce v ukázce od Alefa prostřednictvím jejího dávnějšího textu, funkci a význam perexu. Už to svědčí o její „inteligenci“.

              1. Mo vidíte, ale třebas včil – META – protože jsem nic o tomhle nevěděla, tak jsem si to napřed našla na netu, zjistila vo co go a pak si teprve přečetla článek.
                Stačí???

        2. Problem je NEVYRIESITELNY. Tecka. Mozete sa s tym zmierit, alebo zbytocne minat energiu na riesenie problemu, ktory je NEVYRIESITELNY.

          Mne je jedno, ako to ma pani Markova … ale riesi sa tu pod kazdym clankom ona, miesto clanku. Napriek tomu, ze problem je NEVYRIESITELNY. Ziadna dalsia invektiva na adresu pani Markovej nic nezmeni … ale ja som tajne dufala, ze je mozne vyrast z predstavy, ze veterne mlyny pojdu porazit … asi som sa mylila

          1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

            Ale co chcete diskutovat na jejích hysterických výkřicích ? Fakta jejích článků vyjdou ostatním zdejším přispěvatelům na dvě věty, zbytek je emoční vata.

            Navíc proč diskutovat, když to autorka ani nečte ? Ona svůj výtvor plácne na několik webů a konec.

          2. A nenapadlo vás třeba, že když se k obsahu článků paní Markové nikdo nevyjadřuje, tak k tomu obsahu zřejmě nikdo nemá žádnou připomínku a víceméně s tím, co Marková píše, souhlasí?

            Předpokládejme, že žijete ve městě, kde jezdí hromadná doprava – třeba autobus. Píšete na ředitelství MHD nějaké vyjádření pokaždé, když vás autobus doveze tam, kam měl?

            Já proti věcnému obsahu textů paní Markové v zásadě nic nemám. Mám výhrady vůči tomu, jak Marková své texty (a tím i své čtenáře) odbývá, a tedy to občas napíšu.

            Nikdo není dokonalý. Ačkoli je to těžko k uvěření, i já jsem člověk chybující, ač to na první pohled tak nevypadá. Když mě někdo upozorní na nedostatek v mém textu, přinejmenším se zamyslím, zda bych na něm (na textu, ne na kritikovi) nemohl něco změnit k lepšímu. – Pravdu máte v tom, že dokud Marková zpětnou vazbu od publika ignoruje, je to problém nevyřešitelný. O Markové to cosi vypovídá.

            1. Vidím to trochu jinak.
              Jsem toho názoru – a nečiním si sebemenšího nároku na jeho správnost – že pokud si autor článku nechá svou práci obsírat trolly, pak ten článek, celou práci na něm, ale i sebe samotného, shazuje.
              Pokud to uvidí nově příchozí, pravděpodobně si řekne něco ve smyslu „no tyvole“, nebo moderněji „wtf“ a pochybuju, že bude článek brát tak vážně, jako by ho bral v případě, kdyby tady ten trollí hnus nebyl.
              Stálé přispěvatele/diskutéry, tohle pravidelné obsírání článku, ale i diskusních příspěvků shora-zdola, po čase nutně musí otrávit tak, jako to otrávilo například k42 – a odejdou. To je spojování i zpětná vazba, jak cyp.
              Vzpomínám si na „stélu věrných“…Copak se s ní stalo?
              Bral by někdo vážně VVP, kdyby si Kreml a jeho zdi nechal obsírat, sprejovat a lepit na ně žvejky se vzkazy? Určitě?

              1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

                V tomto případě ale činnost a veškerý zájem autorky končí plácnutím textu sem. Kdo má potom podle Vás čistit diskusi ?

            2. Paní Marková to sem lepí, protože může a nic to nestojí.
              Kašle na nějakou zpětnou vazbu – ona ji totiž vidí u článků pana domácího.
              To je podle mne i důvod, proč sama nechce kličkovat mezi hromádkami sraček.

              1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

                Nemyslím si, většina z nás tu začala až poté, co se jasně ukázalo, že tu diskusi nečte a názory jí nezajímají.

                  1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

                    Myslím že tou alternativou jsou všichni ostatní autoři tohoto webu.

          3. A nemáte pravdu, že problém je nevyřešitelný. Má dokonce několik řešení. První a nejlepší by bylo, kdyby na zdejší diskutující (ať se zastávají jejích neskutečně dlouhých nadpisů nebo ne) nekašlala a občas si přečetla i reakce na její texty a třeba by jí i došlo, na co je perex. Ale za to jí nestojíte ani Vy ani nikdo jiný včetně diskutujícího ws například. Nechápu, nebo spíše už chápu o něco víc, proč někdo hovoří o Češích jako o lokajích. Vždyť její chování a některé reakce na ní jsou toho skvělou ukázkou.
            A dále je pravda, že většina jejích textů zase tak úžasná není, jsou to skutečně jen výkřiky a nic nového nepřinášejí, snad kromě toho, že je, hm…., méně inteligentní.

            1. A akej inteligencie su ludia, co minaju energiu na vysmievanie sa inteligencii pani Markovej, ked navyse este vedia, ze ona si to ani neprecita?

              Mne je naozaj sumak, ake nadpisy pise, a ako moc inteligentna je … nasla som tu davno pred pani Markovou autora, ktoreho neprecitam skrze slovnik a inteligenciu viac nez prvy odstavec, a aj to som asi po dvoch clankoch vzdala, bo mi nerobi dobre ked sa stydim za autora, ze nieco take vypustil do sveta. Len ma udivuje, ze dospeli ludia furt a stale stupaju do toho isteho hovna, a este sa vytesuju, jak to pekne rozmazli.

        3. Zamer je jasnej.. Aby se kazdej staral co nejvic vo zuckbergy,cukrouse , donaldy ,volby v naky zakopany prdeli v Nemecku ,vod Thatcher napravo ,vo spravnej pravopis se spravnou diakritikou a porad …
          Aby se nestaral vo nic, co se rapidne zhorsuje ,ani vo sebe a jak tim,
          ze to vsecko ignoruje , pomaha a spolupracuje s vladou a skudcema ,
          proti sobe co nejvic..
          Pro ktery je jen svine a horsi.. A. Nechal sebou manipulovat az dokonce..

    2. Je Vám známa kniha autora Doc.PhDr. Jana Janusová, CSc. Tymákov – Obec pod přemyslovským hradem. Plzeň 1991?
      Tím je míněna Stará Plzeň, alias Hůrka. Takže byste měl psát:

      Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní, hradem středověkým, a Hůrkou, hradištěm románským přemyslovským.

      A kdybyste tam zakládal ilegální skupinu, název již máte: Pius.

      1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

        Děkuji za doplnění, knihu neznám, podívám se po ní.
        Ono je to trochu problematické s tou Hůrkou. Radyně je vysoko, z většiny Tymákova vidět jako jasná dominanta, na zahrádce před školou býval nádherný model. Ale Hůrka je níže a navíc na svahu Radyni přivráceném, ale Tymákovu odvráceném, takže ji nejen nemůžete zahlédnout, ale navíc ani není nějak moc nad. Ale do podpisu skvělé.

        1. Možná:
          Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou a pod vrchem Maršálem.

          1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

            No zkoumání délky nicku je lákavé. Samozřejmě soutěžit v délce s nadpisy si netroufám, ale těch vrchů je více, nějak se obávám konců.

              1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

                Skvělý nápad, zapamatovatelnější než ws.

          2. To už je skoro jako jméno toho slavného indiánského náčelníka:

            Vypelichaný orel, jenž sedí na skále a jemuž ocas čouhá přes okraj. – Něco jako nejmenovaný prezident nejmenované středoevropské země.

            1. To jste ocitoval Dva divochy od Setona, kde se titulovali:

              Rudohlavý-datle-sedící-na-pařezu-s-ocasem-visícím-přes-okraj

        2. Inu plzeňské realitní kanceláře jsou proslulé, že kdykoliv je z nemovitosti vidět Radyně, nejvyšší vrch v okolí Plzně, inzerují to jako děsnou výhodu. Tedy v případě, že výhled necloní přímou čarou nějaký menší vrch. V Praze zase připlácí za výhled na Hradčany.
          Pokud ovšem v Tymákově vidíte na Radyni, pak zřejmě vidíte i na D5.
          Zajímavé ovšem je, že některým návštěvníkům ze zahraničí okolí Plzně coby lesnatá kopcovitá krajina připomíná Schwarzwald.

          1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

            Ano, Chlum i Krkavec je každému ukradený, hlavní je Radyně.
            Jo, kousek D5 za sjezdem na Ejpovice vidět je, ale příliš neruší.
            Krajina okolo Plzně je pěkná, to určitě.

    3. Já jsem asi úchyl, ale vůbec mi ty dlouhý nadpisy nevadí, aspoň vím, jestli to mám vůbec číst. A že někdo něco hodí do placu a pak se k následné diskusi z 80% o ničem nevyjadřuje? Mluviti stříbro, mlčeti a pozorovat cvrkot zlato!

      1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

        Mohu vidět jediný příklad těch 20% ?

      2. Článek má říci vše, co má autor na mysli, proč pak něco dodávat v diskusi, zvláště pokud má úroveň jako tato. Odkaz na příspěvek může být zkrácený (nemusí obsahovat celý nadpis), tím by se problematika dlouhého názvu vyřešila.

        1. Tymákovský Tymákovan z Tymákova pod Radyní hradem středověkým a Hůrkou rotundou románskou napsal:

          Nevyřešila, problém není až tak odkaz, ač je to nepříjemné, problém je rozbití seznamu posledních příspěvků na hlavní stránce. Na stránce svého článku ať si dělá co chce, ale toto zasahuje i mimo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *