20 září, 2024

Ještě jednou si to užijte

Dnes máme neděli, kdy pouštím spíše odpočinkový článek a protože za čtyři týdny tu máme krajské a senátní volby, tak si dneska poprvé řekneme něco o nich. Zatím jen tak odpočinkově. Je to totiž v podstatě naposled, co ještě každý může mít svá zbožná politická přání a věřit v zázraky. Stejně tak je to pro politické subjekty poslední možnost, jak se vyšvihnout a nebo jak alespoň utéct hrobníkovi z lopaty. Čeká nás semifinále před vyvrcholením politické sezóny – před volbami do poslanecké sněmovny za rok a něco.

Já zůstanu konzistentní. Vybízel jsem vás k tomu, abyste podpořili ty, kteří uspěli v nejjednodušší volbách do evropského parlamentu, protože kdo nezvládl ani to nejjednodušší, ten nezvládne ani volby do krajských zastupitelstev a nezvládne ani poslaneckou sněmovnu. Kdo nedokázal uspět v kampani s jedním volebním obvodem a kandidátkou o osmadvaceti lidech, ten jen těžko bude zvládat třináct různých kampaní v naprosto odlišných krajích. To se prostě nedá udělat bez dobré znalosti svých voličů a fungující krajské stranické struktury.

Proto také Motoristé do krajských voleb v podstatě nezasáhnou. Museli by udělat to samé, co Svobodní nebo PRO a spojit se do koalice s někým, kdo tu krajskou strukturu má. Ve volbách by pak samozřejmě hráli druhé housle. Motoristé proto jen nasadí Borise Šťastného v Praze do senátu a to v obvodě, kde si Šťastný domluvil, že proti němu ANO nenasadí svého člověka. Mají to jako takovou zkusmou koalici s Babišem.

A Šlachta bude do senátu kandidovat ve svém domácím obvodě na Břeclavsku proti senátorovi za ODS, Koštialovi, který měl dost rozumu, aby se hlasování o korespondenční volbě nezúčastnil. Šlachta to bude mít ještě o to těžší, že proti němu kandiduje za SPD ústavní právník Zdeněk Koudelka.

Pokud by Šlachta a Šťastný neuspěli, bude to pro Motoristy do budoucna hendikep. Uspět do senátu je díky dvoukolovému systému obtížné, obzvlášť v Praze, kde se do druhého kola vždycky dostane alespoň jeden libtard a pražská kavárna si ho protlačí. Krajské volby jsou poměrné, takže tam se vždycky nějaký výsledek udělá, ale senát, to je buď všechno nebo nic.

STAČILO! samozřejmě stranickou strukturu má, bez problémů tak postavilo krajské kandidátky a do senátu nasazuje kandidáty do všech obvodů, kde v eurovolbách výrazně uspělo.

SPD se bude snažit v těchto krajských volbách zachránit. Obhajuje pětatřicet krajských mandátů a aby se vrátila na své pozice, potřebuje jich napříč republikou nejméně sto.

Krajské volby jsou na jednu stranu podobné volbám do sněmovny, protože u nás se volí v krajských volebních obvodech. Je tedy třeba pro tyto volby zvládnout podobnou logistiku. Zároveň ale do krajských voleb vstupují různá regionální uskupení, účelové maskovací koalice a viditelní starostové či hejtmani, takže volební výsledky nikdy neodpovídají celostátním preferencím. V krajích se dá někde dobře uspět a jinde snadno pohořet. Hodně záleží na taktice a záleží na tvářích.

Letos jsou krajské volby velmi brzy po těch evropských. V podstatě jedny volby skončily, začaly prázdniny, po nich bude tři týdny kampaň a už se volí. Logika tedy velí, použít tváře z eurovoleb i v krajské kampani. Stejně tak je rozumné, použít stejný grafický vizuál, udržet si bilbórdy z eurokampaně a prostě přirozeně navázat. Pokud uděláte všechno jinak, voliči přijedou z dovolené a v podstatě si nové kampaně do voleb ani nestačí všimnout…

Stejně tak se podle všech předvolebních průzkumů ukazuje, že pokračují trendy nastolené eurovolbami. Ti, co šli nahoru, ti stále stoupají a ti, co šli dolů, ti setrvale klesají. Platí to pro strany pětikolalice i pro strany opozice. Kampaně o prázdninách na to neměly prakticky žádný vliv. I když v principu nemám nic proti kampani SPD s černochem a uznávám, že se díky ní o SPD znovu mluví, tak bohužel černoch nikam nekandiduje… víc by udělaly bilbórdy s Kobzou nebo Foldynou. Stejně tak na preference neměly vliv nové koalice. K žádnému zvratu díky nim nedošlo a už dávno jsem vysvětloval, proč tomu tak je.

Vy, co jste i přes výsledky v eurovolbách zůstali příznivci neúspěšných stran, vy máte poslední možnost věřit, že se to zlomí. Ale počítejte s tím, že tentokrát to je o dost těžší a šance jsou v principu menší. Už jen proto, že nikdo z neúspěšných nepokračuje ve stejné kampani jako v eurovolbách, ale museli díky koalicím udělat úplně nový styl. A kampaň, jak známo, se nedělá pro voličské jádro, ale pro nerozhodnutého a přelétavého voliče, který se o politiku nezajímá. Tady má úspěšné STAČILO! dvojitou výhodu. Jede se pod stejnou značkou, stejným logem, stejným vizuálem i stejnými tvářemi a zároveň má stranickou strukturu. Ostatní to museli překopat a museli by předvést obrovskou kreativitu i plnou prkenici, aby za tak krátký čas něco udělali. Většinou mají z eurovoleb ještě slušné dluhy… Neříkám, že to nejde. Říkám, že je to těžké.

Moje doporučení je stejné, jaké říkám už půl roku. Podpořte úspěšné, zavrhněte neúspěšné. Zatím není vidět ani ta nejmenší známka, že by se na trendech něco změnilo a vzhledem k velmi krátkému času na kampaň se toho ani moc změnit nemůže. Ohledně podpory kandidátů do senátu si ještě popovídáme, ale krajské volby jsou v tomto ohledu naprosto přímočaré. S největší pravděpodobností uvidíte to stejné, co jste viděli v eurovolbách, jen trochu rozmělněné v záplavě kandidátek regionálních uskupení.

Ale ať teď budete volit kohokoliv, prosím, prosím, prosím, ať je to naposled, co se necháte svést medovými řečmi, že tentokrát už to bude zaručené dvacetiprocentní vítězství, protože volební videa mají na fejsbůku velký počet shlédnutí a agentury pro výzkum veřejného mínění jsou cinknuté. Stejně tak prosím, abyste už nedali na hlouposti typu „náš kandidát se nedostal do televize a proto jsme se do europarlamentu nedostali.“ Kdyby to tak bylo, tak by musel uspět Zaorálek ze SOC-DEM, protože byl v televizi furt… Takhle to prostě nefunguje.

Máme letos dvoje potvrzující volby, které jsou bez cinknutých korespondenčních hlasů a pokud někomu ani tohle nebude stačit, aby se politicky zorientoval, tak mu opravdu už není pomoci. Pokud chcete volit srdíčkem a nechcete volit menší zlo, protože potřebujete, aby vyhrálo dobro, tak máte poslední příležitost. Za rok bude srdíčkem volit jen hlupák a doplatíme na to všichni. Za rok už proti nám budou stát korespondenční hlasy a tím spíš nesmí ani jeden hlas propadnout. Teď ještě naposled můžete skočit někomu na lep a vyzkoušet si, jestli mám pravdu já nebo váš oblíbený lídr.

Ještě si tom vícekrát popovídáme, ale teď dumejte, dumejte… máte na to čtyři týdny.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

142 thoughts on “Ještě jednou si to užijte

  1. Lidovecká svoloč se pěkně vybarvuje. Tahle prodává svoje nahé fotky. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-kraj-politicka-prodava-svoje-eroticke-fotky-je-to-umeni-tvrdi-kdu-csl-258300
    Další má rád noční masáže https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/znasilneni-sexualni-nasili-poslanec-utok-kdu-csl.A230106_091200_domaci_vlc
    Další chlastá a lže že nechlastal. Další si posadí děcko za krk a jako smyslů zbavená řve……………..
    Dovede si někdo představit ten masakr provalit se něco takového u opozičníka?

    1. „požádaly o reakci stranu KDU-ČSL a její mluvčí David Jirušek zaslal redakci vyjádření, že jde o soukromou aktivitu členky strany“ – aháááá, najednou, ale když se docent Ševčík ocitl na schodech kdysi našeho Národního musea nebo Igor Němec v Příčovech, to evidentně nebyla jejich soukromá aktivita.

  2. Sice mimo téma, ale občas juknu na fb (sama účet nemám) a dlouho jsme neviděli jak se má a co dělá Sergej Vidlákovič…

    1. Však už ho také nikam nezvou. Dřív byl ve všech médiích pečený, vařený. Aby on nakonec nebyl také ta Oťasova svině. Dnes je to dřív než na nové boty.

  3. OT : Roboticka konference s celosvetovym dosahem v Pekingu – uz jen to ze je tam neco naznacuje – a tam mnoho novinek i ve vztahu k AI. „Dříve mohli lidé vyřešit problémy s pohyby robotů jen programováním. My namísto toho nasbírali lidská data a používáme metodu učení. V tomto ohledu to má několik výhod. Zaprvé, ta nasbíraná data pocházejí od lidí, takže pohyby jsou velice podobné těm lidským. Zadruhé, robot je zároveň schopný naučit se organizovaným a logickým pochodům, které jsou podobné těm lidským. A to zároveň dělá pro robota snažším integrovat velký model a analyzovat úkoly,“ vysvětluje šéf čínské firmy Astribot Laj Ťie. Za 3 roky, no budme pesimiste, za 4, mohou jit do seriove vyroby relativne levni univerzalni domaci sluhove – coz bude obri obchod. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technologie-peking-ukazal-uhrancive-humanoidy-258229#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    1. Moje nervy Hulvate. Jste absolutně otravný a neinteligentní jako vaše AI.
      Už jste si někdy pustil titulky na Youtubu? Za patnáct let co trubka běží, se titulkování spíše zhoršilo. Nestíhá ani angličtinu!!! Tak gde je ten váš progres? Tahle technika má zvládnout překlady? Jo možná text a to ještě s rezervou. Jděte se bodnout.

  4. Je to Off Thread, ale perla dne. Ministr Hladik u Moravce:
    „Já mám elektrovzdělání, ten elektrický motor je jednodušší, nic se tam netočí.“ 😂😃🤗🤣

    1. Maje též elektrovzdělání, vím že existuji i lineární elektromotory, ale že by se použivaly pro pohon kol v elektromobilech jsem zatim nezaznamenal 😃😃

      1. Ano, pan ministr cestuje velmi často po ČR a EU ve vlacích na magnetickém polštáři, které jsou hojně rozšířené. Tak si prostě neuvědomil, že jako dítě měl autičko na baterky a motůrek tam roztáčel kolečka, to se tak v politice stává.

        1. To jste měl napsat hned na začátku a všichni bychom se divili, že vůbec ví o existenci elektrického motoru.

        1. Energie uz je davno zadarmo ,jenom se nehodi do planu ,zatim zakazana ,rockefeleri by nezbohatli, aby ovladli svet ,prijde na radu jen , az se bude hodit.

    1. Jo, jde to. Ale pro narozené v r. 1943 nic nového. Dopisy jsou jen dopisy. Horší je, že se bude muset opakovat ten Stalingrad, Kursk, možná i Berlín …..

  5. forum24:
    V době, kdy do krajských voleb a voleb do části senátu zbývá přibližně měsíc, byl hostem v diskusním pořadu Terezie Tománkové na CNN Prima News předseda vlády Petr Fiala (ODS). Kromě jiného čelil otázce, zda se volby nestanou dalším z řady „referend o vládě“, jak se snaží volby prezentovat opozice.

    „Část voličů to jako referendum může chápat. Ukazuje to jen na to, že opozice nemá dost témat, která by se týkala krajů, a nemají ani osobnosti. Kdo má co nabídnout, bude se zabývat regionální politikou, kdo ne, bude strašit lidi třeba migrací,“ odpověděl premiér na otázku, zda krajské volby nebudou referendem o vládě, jak o tom mluví především parlamentní opozice v podobě Babišova ANO či Okamurova SPD, ale i mimoparlamentní subjekty, jako je například komunistické Stačilo, v jehož čele stojí europoslankyně Konečná.

    „Já se průzkumy neřídím, mě nechávají klidným,“ poznamenal Petr Fiala k informaci, jak v době přibližně měsíc do voleb vypadají volební průzkumy. Podle předsedy vlády není v těchto volbách důležitá celostátní politika, ale témata místní a také osobnosti. V případě senátu obhajuje současná koalice většinu.

    1. Fiala: „Já se průzkumy neřídím, mě nechávají klidným“ …. Já jsem ty průzkumy přece zadal, takže vím předem, co v nich bude 😃🤗😃

  6. Ve věku 76 let v sobotu dopoledne tragicky zemřel český herec a principál Divadla Bez zábradlí Karel Heřmánek.
    Na střelnici v Příbrami spáchal sebevraždu vlastní zbraní.

          1. No ti zas mají mladé ženy a u nich žádnou oporu. A když před nimi nemohou machrovat, mají z toho deprése.

        1. Dodatečně se všem omlouvám za odkaz, nechci dělat z tohoto vebu bulvár a zahlcovat Vás blbostmi. Slibuji, už to více neudělám, na svou čest..

      1. K.Svoboda , jak sem ho znal byl vysoce citlivej clovek , velmi slusnej, ale nedokazal se orientovat a vyhnout mistum , kde sou velky psycho tlaky a svody. Pro nej osudny..

      1. Hermanek se ale vyskytoval nejvic v oblasti zabavy ,sobotovych, simkovych,
        labusovych ,naroznych , nekonecny posedlosti a zisku cimrmanu, z oblasti
        upadajici, trapny blbosti. Predstirani a dokazovani blbu za kazdou cenu
        a dokola ,ze sou blbove…Kazdej rezim sireni toho, ma nejradsi a odmenuje ..
        Potapeni a ponizovani nas vsech a za kazdou cenu do bahna..
        Bezinteligentnho humoru,smiry , na kterej je treba neco umet…

  7. Tak nevím jestli jsem se nepřepočítal,ale kdyby pětikolka
    neuhájila ani jeden senátní post ztratila by většinu v senátu.
    A senát přeci nemůže být taková mrtvola,aby jeho úpravy
    zákonů nikdo nevzal na vědomí.

    1. Sto mandátů odpovídá celorepublikově asi 8% preferencí. Kdyby toho SPD dosáhla, tak může s klidným svědomím říkat, že je zpět, že svou koalici s PRO poskládala dobře a že se nikdo nemusí bát je volit do sněmovny.

      1. Může a nemusí to CELOREPUBLIKOVÝM preferencím právě u těch krajských voleb odpovídat.

        8 % (8,8% ) preferencí SPD odpovídal vlastně reálný výsledku 35 mandátů ve volbách 2020.

        Obrázek Volební model STEM – simulovaný výsledek voleb – září 2020 (v %):
        zdroj: https://www.stem.cz/volebni-preference-stem-zari-2020/

        Piráti na 99 mandátů reálně potřebovali dokonce 12,2 %celkových všech platných hlasů
        a celorepublikově měli preferenci 12,8%.

        STAN zase při dokonce menším celkovém procentu (6,04) než SPD (6,13) díky síle koaliční hromádky v jednotlivém kraji a nepropadnutí hlasů
        získal reálně mnohem více mandátů než SPD a to údajně 69.

        KSČM v krajských volbách 2020 při preferencích celorepublikových 7,3 % viz. výše,
        dosáhla nakonec jen 4,75 % hlasů (někde na 5 % dosáhla) a získala celkem jen 13 mandátů.

        ČSSD měla viz. výše celkem odhad shodný 7,3 % a dosáhla celkem jen 4,92 % hlasů,
        ale přitom získala díky koalicím o dva mandáty více, než to samotné SPD a to 37 mandátů.
        (I když i to byl jak pro KSČM a ČSSD propadák)

        Tedy procenta preferencí celorepublikově a ani „na svém“ nemusí být pro počet dosažených mandátů nakonec vůbec, ale vůbec přiléhavý argument
        a svědomí bych do toho vůbec netahala.
        *****Krajské volby prostě mají specifika******

        Lze si jen přát,
        aby se z té přetahované na straně „alternativy“ v krajských(i senátních) volbách neradovala nejvíce 5K a kéž si „alternativa“ v krajích vzájemně „nepodsekne“ potřebných 5 % při obvyklé nízké účasti voličů, což dost reálně a bohužel hrozí.

    2. Upřímně, taky jsem nechápal jak to pobrat, ale nechtěl jsem na sebe upozonit, že nejsem zcela bystrý, tak jsem „držel hubu“..
      Alespon vidíte, že Vidlák politice i počtům rozumí a neplácá nesmysly.

  8. „Nikdy nepodceňujte sílu hloupých lidí ve velkých skupinách.“ — George Dennis Carlin

    A podle toho bohužel dopadají stále volby.

        1. „Blbě, ale jednotně“ byl jeden za základních zákonů vojny. Druhý zněl: „co máš v břichu, to ti nikdo nevezme“.

  9. A pokud to čistě náhodou pětikoalisté prose… i v rámci korespondenční volby, je vždy možnost vyděšenou veřejnost informovat, že do voleb zasáhl samotný Putin, tyto jsou neplatné a je třeba je opakovat až do konečného vítězství.

      1. A to se šeredně pleteš. Nějakým způsobem je univerzální návod, je to know how dnešního pokročilého kapitalismu. Nějakým způsobem vždy v historii všechno dopadlo. Nebuď pesimista!

        1. A to já právě jsem, poučený a informovaný pesimista, s rozsáhlými zkušenostmi se socialismem a teď i zdivočelým kapitalismem.
          Necháš politicky zlikvidovat nejschopnějšího vedoucího projektanta v oddělení, díky kterému to celé ještě nějak jede.
          Jak to asi dopadne, když za něj máš „náhradu“ v podobě sopla těsně po škole?
          Takového, který sám o sobě nic neumí, natož aby ještě kontroloval či korigoval práci ostatních.
          Zato ale bude „pokrokový“ a bude uplatňovat „nové metody řízení“, které z oddělení vyštvou i tech pár schopných, jejichž práce se dala prodat.
          Tím jsem myslel tu nevratnost některých dějů.

          1. No a právě tohle se nějakým způsobem vyřeší. Třeba spadne stavba, nebo ČOVka bude výš, než vyústění obecní kanalizace…. tam se dnes chovají nutrie, dává to lidem práci a život jde dál… sice spadlá stavba někoho zabila, ale narodili se noví bojovníci.

            1. Potvrzuji výše uvedené a dodávám:
              Ještě nikdy nebylo, aby nějak nebylo.
              Ať si bylo jak si bylo, vždycky nějak bylo.

              1. Viděl jsem to i v domku. Namontovali hajzlík a voda stoupla k prkýnku a neklesala. Na konci našli tu chybu, čovka byla výš… majitel byl JUDr.

            2. No a to je problém vodu čerpat, když už se stala chyba??
              Ale jinak – sebevědomý projektant by všechny odpálkoval s tím, že to tak „prostě musí být a oni tomu nerozumí (což na obcích bývá velice často..)“ a hotovo, nejede vlak.

  10. Pozdě bycha honit

    Byla o prázdninách nějaká volební kampaň?

    To, že Pětikolka má bobříka mlčení, je pochopitelné, protože se nemá čím chlubit.

    To, že průserů Pětikolky nevyužila opozice, je nepochopitelné.
    Opozice si do veřejnoprávních médií nezajistila přístup, a část potencionálních voličů nemá internet.
    Jak chce opozice informovat tyto voliče?

    1. Josef původní napsal:25 srpna, 2024 (6:30)
      Již jednou jsem varoval před nedostatečnou propagaci demonstrace.
      Jak to dopadlo?
      Vánočních krámků bylo více, než demonstrantů.
      Hlavně, že řečníci se rozplývali nad počtem demonstrantů.

    1. Re: Jasl

      1/ bohumínské usnesení
      2/ pražská sebranka ve funkcích
      3/ program zaměřený kamsi na nabarvené prdele s pavími brky.

    2. Tak oni „Mladí SOCDEM“ chtějí každému 21-letému rozdávat 100.000,- Kč. Prý z důvodu „vyrovnání příležitostí“.

    3. No skvěle, mají před sebou rok tvrdé práce a potom se uvidí, zda je okopírovali dobře. No, když se podívám na Šmardu, tak to asi nepůjde. Na Kateřinu Konečnou mu chybí nejen několik desítek v IQ, ale hlavně charakter.

  11. Celá opozice nemá dost kvalitních lidí na to aby získala kvalifikovanou Ústavní většinu (pro případné změny Ústavy) a sestavila schopnou vládu. Nemá program, nemá lidi, nemá podporu potřebné většiny voličů.
    Nejen opozice, ale celé politické spektrum. Kulturní ekosystém to nedá, protože na to nemá. Jak se odráží v praktické politice.

    1. používáte stejné manipulace, jako druhá strana. Opozice má dostatek kvalitních
      odborníků, aby sestavila vládu. Má schopné lidi a aktivní podporovatele.
      Má program jak věci rychle měnit k lepšímu. Vše záleží na dosahu informací,
      který je schopna si zajistit, na spolupráci všech subjektů a ochotě k dohodě…

      1. Výjimečně s Vámi souhlasím, odborníci jsou, jen nemají šanci se do vedení dostat… Jedině co alterantiva OPRAVDU nemá, tak je vlastní ČT a vlastní Novinky a Seznam – trojice nejvýznamnějších vymývačů mozků u nás.
        A v tom je zakopaný pes, bohužel..

        1. A ten program opozice je pravicový nebo levicový? Stát malý nebo velký? Právo na štěstí pro každého? Komunisti nebo Svobodní nebo dokonce PRO?

      1. Příznivci volného kapitalismu vám ty vaše kratochvíle platí. 🙂

        Sice o něco míň než za socíku internacionálního, ale ten bruselský je zlodějský taky.

    1. Re: HR

      Máte pravdu.
      Za komančů stál u nás byt 30K. Dnes tentýž byt za pouhé 3 mega.

      Takový anachronismus! NO FUJ !!!

        1. Cena je výsledkem poměru nabídky a poptávky. Ovšem, příkladmo před válkou, učitelská rodina v Blatné si mohla dovolit rodinný domek…

          1. A teď si představte, kdyby tentýž byt stál dnes 300K. Najeli by Poláci, Ukrajinci, Němci, Rakušáci, Holanďani, … a za týden by bylo vykoupeno. Já bych si jich také několik koupil.

            1. Zajisté. Jenže kdo na základě čeho by stanovil prodejní cenu? Byla-li by potenciálním prodávajícím považována za nevýhodně nízkou, proč by prodal? Pokud ….by nebyl donucen násilím…

              1. Tohle měli vyřešeno komunisti, byt nebyl tržním zbožím ani investiční komoditou. Ale lidi řvali zase.

        2. Nejde o jen o „platy“. Nutno porovnat směnnou hodnotu statků v průběhu vývoje. Vysvětlit nejen že, ale proč. Peníze jsou zboží. Funkce peněz….Základy ekonomie…

          1. Nejde jen o směnnou hodnotu statků.

            Jde taky o to, jak moc vám stát (=magoři, kteří stát i nadstátní organizace ovládli) mluví do toho, co smíte a co musíte.

            Chcete auto? A stačilo by vám klasické, čistě mechanické se spalovacím motorem? Nasrat… jedině nové, moderní, na baterie a hlavně už dnes zaplevelené spoustou zcela zbytečné elektroniky.

            Chcete dům? A že máte pozemek a jste schopen si postavit zcela dostačující budovu z klasických materiálů vytápěnou dřevem z vlastního lesa? Nasrat… jedině nové, moderní, zcela pasivní stavby a platit budete pořád víc a víc jen za to, že něco vůbec máte.

            A můžete klidně pokračovat. Chcete si vychovat vlastní děti tak, jak jste byl vy vychován svými rodiči? O ho hó, stát vám sice ve škole nezajistí výuku základních znalostí, bez kterých se to tady časem stejně všechno zhroutí, ale zase si dá velmi záležet, aby vaše dítko mělo už od útlého dětství ty správné názory a nejlépe i nějakou neotřelou, novou, moderní orientaci…

            Chcete si pěstovat a chovat vlastní plodiny i zvířata? Zapomeňte… Je třeba chránit Přírodu, to by tak hrálo, aby tady nekontrolovaně někdo rozmnožoval co se mu zachce. Jen schválené, Monsantem či jiným certifikovýn gigantem dodané osivo, pěkně zaplatíte každý rok zas a znova, žádné schovávání si části sklizně na osetí. A předpisy na EUronormám odpovídající chov zvířat si nechte ukázat od podnikajících zemědělců – již brzy závazné i pro drobné chovatele (kdo z vás slepičářů má například sítěmi kryté dvorky, bo ptačí chřipka, he?)

            Ani za té totality se stát nesral tak totálně do každičkého kousku života (ne)svobodného občana.

            Nebudete mít nic, protože stát vám nic nedovolí. Bude žít v nájmu, v patnáctiminutových městech, nic nebude vaše, za vše budete muset platit, platit a stále platit. Pokud si sami nevyděláte na placení služeb, stát vám je zadotuje v nějaké zcela minimální pro život sotva postačující míře z peněz, které sebral těm, kteří si zvládli vydělat o něco více, než potřebovali na splacení těch samých služeb. Nikdo si nebude vyskakovat, všichni budou dřít, aby umřeli tak chudí, jak na svět přišli. Nikdo žádné pozemské statky nenahromadí, nic neušetří, dětem nic neodkáže, na vyšší úroveň je nepozvedne… zavládne klid a mír. Krásný nový svět.

            1. Re: dM

              Tak nějak…
              Snad bych ještě zmínil naprosto geniální „hypotéku pro více generací“.
              To taky nemá chybu.

              1. Jsi zpátečník, uvažuješ jen jedním směrem. Hypotéka se dá určitě platit i dopředu, i generačně. Zaplatíš vnukům barák a oni mohou bydlet bez starostí, kdyby třeba lehl werk, odešly krávy nebo půda ztratila úrodnost.

                1. A teď zase tu, jak by si každý mohl na svém pozemku „postavit zcela dostačující budovu z klasických materiálů vytápěnou dřevem z vlastního lesa?“.
                  Pro inspiraci si zajeďte na Slovensko se podívat na echt cikánskou osadu. Zkontrolujte tam obecní vozový park a způsob výuky místních děcek.

            2. Právě jste popsal ideály komunismu. Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb. A tak všichni budou pracovat jen v minimální možné míře. V otrockých systémech ej sice možné totálně kontrolovat konání a životy lidí, ale jsou ekonomicky zoufale nevýkonné a nepřináší nové nápady. Nač se také snažit, že? Ten nový sdílený svět bude jen znamenat, že všichni budou pracovat co nejméně. Nejlépe vůbec.

            3. Zajisté. Pláčeme nad tím damým hrobem svobody.

              Zemřela svoboda
              Do hrobu dána
              Siroty po ní zůstaly
              Přicházely každičkého rána
              A svobodu svou hledaly

        3. Platy vzrostly , mzdy zůstaly koeficientem nula od nuly pojde. Dluhy měst, státu už nejsou zaplatit.
          Vrchnost na dluh se tady prohání jako po válce.

          1. Jak komu.
            Těm s prachama v bance či na důchodovém spoření tak oči pro pláč.
            A jinak zase těm s akciemi, bitcoiny, nemovitostmi, kvalitními sběratelskými předměty, …

      1. A teď si představte, kdyby tentýž byt stál dnes 300K. Najeli by Poláci, Ukrajinci, Němci, Rakušáci, Holanďani, … a za týden by bylo vykoupeno. Já bych si jich také několik koupil.

        1. Ale kdyby Etovi někdo řekl, že být není tržní zboží ale základní životní potřeba, to by Etove prskali o narušování volné soutěže

          1. Počítám s tím, že to brzy někdo řekne nám všem. Proto začínám rozprodávat.

            A k té Vaší základní životní potřebě, pronajímám třeba baráček za 6 tisíc v Nezamyslicích i s dlouhým polem a vlastní studnou, jste-li socka stát doplatí 5 tisíc a taky plyn a elektřinu. To mi připadá dostačující.

        2. Povinnosti kazdy skutecny vlady je ve vsem uprednostnit vlastniho obcana.
          Takze zadny polaci ,nemci atd.
          Proto je nacisitckej diktat volnyho trhu a EU a atd.
          Za ovladnutim sveta zase a furt dokola.

        1. Nazval bych to „gauneři, kteří použivají metody vymyšlené neomarxisty k destrukci společnosti pro jiné úcely“.

          Neimarxisté dosli k názoru, že celosvětové marxisticke revoluci zabranily konzervativní spolecenské vztahy a proto se rozhodli tu společnost zcela rozložit, aby mohli vybudovat na troskách novou, komunistickou společnost.

          Cilem těch gaunerů je z destrukce společnosti vystříkat co nejvíc peněz a na troskách vybudovat nový otrokářský řád.

          Nicméně po neomarxistech zůstala spousta pohrobků, kteří nepochopili, že jim ten „rozklad společnosti“ už dávno někdo ukradl, a vehementně ho podporuji dál ….

        1. Jo, to je nejblíž. Zelení trockisti. A na Hradě sedí druhej Moravec.
          Má Alternativa po ruce pár lidí s cepíny? 😀

      1. j e to emancipační snaha oslabené generace se vymezit na základě vnějších znaků
        a nových technologií, i za cenu společenských excesů, podporovaná a manipulovaná
        skrze procesy řízení, ideologie a pod.
        Jako každá kompenzace nese znaky předimenzování, které z ní dělají karikaturu sama
        sebe, respektive karikují její snahy a aktivity v očích tradiční většinové společnosti.
        Možná jí chybí korektiv zkušenosti…

          1. každá generace se emancipuje a vymezuje vůči předchozí generaci na základě
            podobných parametrů. Nová je míra uchopení a zneužití generačních témat elitami.
            Netuším, jestli slabost nové generace je příčina nebo důsledek této manipulace…

          1. Vy se nechcete vymezene emancipovat na generaci a este bejt zakladni ,podobnejch parametru ..Ste jasne divnej.

  12. Tentokrát souhlas. Je třeba hledat styčné body a spojovat podobné proudy.

    Korespondenční volba výsledky moc nezmění, ale co je změní hodně, bude, až se zavede plně elektronická volba (autentifikace něco na způsob bankovní identity nebo DS). Většina mladých žije mimo trvalé bydliště a volební průkaz si neobtěžuje včas zařídit (jeden hlas je vnímán jako marginálně důležitý) nebo ani v době voleb nejsou přítomni u volební místnosti, ale někde na toulkách, zatímco elektronickou klikací volbu by dali.
    Docela se na to těším.

    1. Re: K43

      Bankovní identita jako základ?
      To jako myslíte ten systém, který ovládají zahraniční bankovní korporace a stát si to od nich kupuje jako službu?
      Hahaha!!!
      Tak toho systému se přihlásím až v den nezvratného rozhodnutí spáchání sebevraždy.

      1. Jak myslíte, pro „dinosaury“ jistě zůstane možnost i papírových voleb.

        Nejsem zrovna mládě, ale nechápu tu zapšklou potřebu setrvávat na husím brku a pergamenu.

  13. No kromě Socanů jsou už všichni v nějaké koalici, takže propadne opravdu minimum hlasů a to pouze od ultradementů., kterým stejně není pomoci.

        1. Jana Maláčová, prostá a pilná cérka z Hradišťa, už to nezachrání.
          Možná se snaží, ale to se snažila už dřív, zatímco různí darebáci ala Poche-Šmarda, se jí nepokrytě chechtali.

            1. Hlavně dehonestovat ty,kteří se nehodí. To se tady umí. Na Paroubka vajíčka že Zemana blba, ale proto opravdovým blbu m necekne nikdo

              1. Nestálo by za to opravit tu řadu pravopisných /a tím i významových/ omylů?….
                Když už ten „opravník“.

            2. Aha – 168 hodin!
              Nepásla se na tom zveřejnění offrecord záznamu paní Fridrichová, čistě náhodou?
              V rámci tehdy, Pětikolkou naplno rozběhnutého programu „Antibabiš“, ke kterému se ČT s chutí přidala?
              Ona Maláčová mimoděk řekla pravdu. Babiš se tehdy často choval jako debil.

              1. Máte „skvělý“ hodnotový systém.
                Vám nepřijde „kách“, že naprostá nula na postě ministryně řekne o svém koaličním předsedovi vlády těm šaškům z vládě nepřátelské TVžumpy, že je debil.
                Pro vás je nepřítelem „Liška Nora“, která to publikuje. V rámci akce „antibabiš“.
                A jakou roli v tom teda hrála ta obtloustlá figura, která jim to přímo hubou řekla?
                Je jen po zásluze, že ČSSD s takovými „myslitelkami“ na čele skončila tak, jak skončila. Šmradou, Pochem a Petříčkem a dvěma procenty preferencí.
                Kupodivu nejpřiléhavěji to komentoval naprostý odpůrce Andreje Babiše a jeho vlády Miroslav Kalousek –

                „Miroslav Kalousek @kalousekm
                Paní ministryně @JMalacova prohlásila v @CzechTV, že pan předseda vlády @AndrejBabis je debil. Přemýšlím, jak pojmenovat ministry, kteří jsou ochotni být ve vládě člověka, o kterém chovají toto přesvědčení.
                18. října 2020 v 22:59, příspěvek archivován: 19. října 2020 v 8:19
                Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jana-malacova-mimo-zaznam-ceska-televize-andrej-babis.A201019_080747_domaci_kzem

                1. Nevím, jestli je můj hodnotový systém skvělý, každopádně se od vašeho přizdisráčského, někdy až vlastizrádného, velmi liší.
                  Dál to nemíním komentovat.

                  Nezdá se mi, že by byla jako MPSV naprostá nula.
                  Pouze poněkud nediplomaticky řekla, co si myslí o chování a počínání estébáka (nebyla ostatně ani první, ani poslední) a ČT to pohotově zneužila.
                  Důležité tady je, že to zneužila v rámci služby budoucí pětikolce a jejich Antibabišovi.
                  Výsledky téhle služby si teď vyžíráme všichni.

                  1. Jste velmi suverénní ve svých vyjádřeních, která dále nemíním komentovat.
                    Nicméně jsem rád, že mne čtete, jakkoliv jedna věc je „číst“, druhá věc je „porozumět“ a třetí „pochopit“.
                    V každém případě od figury s IQtykve těžko očekávat víc než blábol a sprostotu.

            3. Největší prasárnou ve vztazích je vytahovat na světlo boží staré věci – ty jsi mi před x lety udělal to a to a já ti to nikdy nezapomenu..
              Co platilo před 5-ti lety nemusí platit dnes, i Vy se měníte, nebo ne ?? (někteří se stářím moudří, nekteří blbnou)..

      1. Socani se do současného stavu dostali svou změnou směru zaměřenou na mýtického městského liberálního voliče. Mohli se rozkročit do středu, jenže přitom opustili své voliče dosavadní, kteří pak přešli jinam, většinou k ANO. Stačilo také může ve volbách dosáhnout dobrého výsledku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *