19 září, 2024

Liberál liberálu vlkem…

Slyšeli jste někdy o firmě Brašnářství Tlustý? Dělají pásky, peněženky a takové ty bičíky a pouta, aby si páry měly v posteli s čím hrát. Proč o něčem tak banálním mluvím? Protože tato firma v posledních dvou dnech proběhla snad všemi novinami v zemi. Kdo o nich neudělal článek, jako by nebyl. Proč se o nich tak moc psalo? Protože je Jindřich Šídlo debil.

Ale vezmu to od úplného začátku. Kdo je aktivní na fejsbůku, tak na Brašnářství Tlustý dříve nebo později narazil. Oni totiž měli svůj marketing založený na sociálních sítích. Dříve nebo později se vám zobrazily jejich akce. Třeba limitované peněženky, kdy první kus dostal darem Petr Pavel, matně si vybavuji nějakou jejich dávnou akci na opasky, kdy udělali anketu a vyšlo jim, že výrobek se má jmenovat Václav Havel… také šili neprůstřelné vesty pro Ukrajinu a vůbec byli tak krásně aktivní a liberální, radost pohledět.

Teď někdy v týdnu majitel zveřejnil úpěnlivou výzvu zákazníkům, že firma je těsně před bankrotem, a tak kdyby byli všichni tak laskaví a něco si u nich koupili, aby řemeslná výroba v Praze nezanikla a pokračovala dál. Firma přece dělá všechno správně. Podporuje Ukrajinu, zaměstnává Ukrajince, miluje pana prezidenta…

Marketing se podařil, o několik hodin později už si majitel liboval, že jim zkolaboval e-shop, jaký obrovský nápor kupujících zažili…

Ale pod jejich reklamními statusy se začaly objevovat desítky negativních komentářů. Ozývali se rozhořčení zákazníci, kteří si zboží objednali už před časem, zaplatili, ale nic neobdrželi. Případně chtěli reklamovat nějaký nedostatek a nikdo s nimi nekomunikoval. Pak se začaly objevovat první články v tisku. že firma Tlustý nemá s Tlustým nic společného, že už ho dávno nový majitel vyštípal, že ještě nedávno si pochvaloval, jak mu skvěle jde byznys a teď najednou přichází s úpadkem.

Druhý den pak s majitelem vyšel rozhovor, kde přiznává, že nešlo ani tak o odvrácení bankrotu, ale jen prostě chtěli zvýšit prodej…

A pak už to jelo. Téměř každý deník o nich napsal, jak klamou spotřebitele, sami zákazníci přitvrdili se svými negativními zkušenostmi, objevily se účetní výkazy podle kterých firma žádné Ukrajince nezaměstnává, ale drží všechny na švarcsystému. Nakonec se ozvala i společnost Post Bellum, která si u nich objednala ty neprůstřelné vesty, že jí Brašnářství Tlustý dluží peníze, protože si mohli zažádat o vratku z DPH, kterou si ale ponechali.

A celé to bylo jen proto, že na začátku se nechal nachytat Jindřich Šídlo, který tu jejich úpěnlivou reklamní prosbu nasdílel a pak zjistil, že je to ukázková dezinformace, protože si v rozporu s novinářskou etikou zprávy neověřil. A pak už to jelo všude. Novináři jsou opravdu pražská kavárna. Oni spolu sedí, povídají si a píšou všichni to samé. Koordinují se u sojového latté… Takže banální zpráva o tom, že jistý kapitalista chtěl zvýšit prodej vyvoláním lítosti, vyústila v celorepublikovou ostudu, která tuto firmu spolehlivě pohřbí… jestli se to už nestalo.

Normálně bych takovou blbost přešel. Každý den u nás krachují firmy, každý den někdo končí, každý den se lidé snaží zachránit svůj byznys podobnými výzvami a každý den se mezi poctivé řemeslníky vměšují různí podvodníci, kteří se na podobných věcech snaží vydělat. Mezi Brašnářstvím Tlustý a šmejdy prodávajícími seniorům hrnce je velmi tenká hranice.

Já bych chtěl poukázat na jiný aspekt této věci. Na zběsilost, se kterou liberálové zlikvidovali svého bratra.

Brašnářství Tlustý byla firma, která byla woke až na půdu. V hodnocení pravdy a lásky musela mít deset bodů z deseti. Kolaborovala s režimem shora zdola. Přesně se hodila do své Prahy, ve které měla většinu zákazníků. Václav Havel, Petr Pavel, Ukrajina… Vsadím se, že už připravovali nějakou limitovanou edici bičů věnovaných našemu strategickému exkomunikátorovi, tzld. Foltýnovi. Nebo edici těžkých bot s okovanou špičkou… Každý uvědomělý člen Fialajugend potřebuje pořádné boty od Tlustého, aby mohl bezpečně rozšlapávat petiční stánky, případně kopat do seniorek. Kupujte boty Otakar. Vydržíte v nich kopat do dezolátů celý den… Maličko přeháním, ale když se podíváte na jejich web a jejich sociální sítě, tak tam přesně takovou komunikaci najdete.

A pic ho.. Nasrali Šídla a rozjel se shitstorm, jaký mají liberálové normálně nachystaný na své nepřátele. Něco podobného jsem si užil já po loňské odborářské demonstraci, podobně se útočí na Okamuru či komunisty. Vlastně ani nevím, jestli jsou všechny ty historky o zpronevěřených penězích od Post Bellum pravdivé. Oni ti Šídlové, Bartoníčci či Moravcové lžou tak moc, že ani opak není pravda. Ale výsledek se samozřejmě dostavil ihned. Včerejší vzorový liberál byl řádně osračkován, onálepkován a pohozen. Nic mu nepomohlo, že dal peněženku Petru Pavlovi. Nic mu nepomohlo, že „Havel“ u nich bylo častější slovo než „vole.“ Nic nepomohlo, že šil vesty pro chrabré ukrajinské bojovníky, kteří v nich vzdorovali Iskanderům a klouzavým pumám. Nic nepomohlo, že (sice skoro načerno) zaměstnával Ukrajince.

Majitel se mě samozřejmě na radu ptát nebude, ale viděl bych pro něj řešení, které by v Praze mělo celkem spolehlivě zabrat. Je třeba začít křičet na celé kolo, že Putin je vrah, Rusko je agresor a vyvěsit do výkladu pytel na mrtvoly se správným obličejem. Vítka Rakušana to zachránilo před Dozimetrem. V Praze je to pořád ještě plnomocný odpustek. Nevím, jestli to zabere, ale horší už to být nemůže, takže to alespoň může zkusit.

Mějte z toho poučení, přátelé. Nedělejte to jako liberálové. Nevyhánějte si ty, kteří mohou být na naší straně. Kupříkladu, nechte na pokoji Jiřího Stracha, který zrušil svou účast na vlasteneckém setkání v Příčovech. Jeho zostuzení nám nijak nepomůže a pokud to takhle budeme dělat, vlastně se nijak nelišíme od Šídla nebo Taberyho. Příští rok už třeba svou účast nezruší. Příští rok už třeba bude zcela náš. Takových případů jsou stovky a tisíce. Neoslabujme se. Nedělejme stejné chyby jako pravda a láska. Kdo může být náš, jako by už byl.

Je neděle… tak o tom přemýšlejte.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

358 thoughts on “Liberál liberálu vlkem…

  1. Tak si představte, že už konečně zjistili, že je to vážně. Po 10-ti letech! Ale co s tím teď?

    Je to vážné, přiznává německá ministryně vnitra. Slibuje tvrdý postup proti islamistům

    Situace je vznětlivá, prohlásila v pondělí německá ministryně vnitra Nancy Faeserová k bezpečnostní situaci v zemi. Přiznala nárůst antisemitských činů a slíbila tvrdý postup proti islamismu a antisemitismu.
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-je-to-vazne-priznava-nemecka-ministryne-vnitra-slibuje-tvrdy-postup-proti-islamistum-40483833

  2. Sluhove muzou vsecko,ale kdyz nekdo rekne ze fuujtyn je svine, tak po nem pude,
    jako ta podla svine v lidsky podobe..

  3. OT: Čerstvý díl pořadu Po žních k Turkovi:

    Co byste měli vědět o evropských institucích? | Po žních k Turkovi
    https://www.youtube.com/watch?v=wNEjX9Xoj7E
    ——-
    V minulém díle jsme se věnovali podrobnému rozboru evropských frakcí. Dnes se zaměříme na všechny evropské instituce od Evropské rady po Evropskou centrální banku! Vše co byste měli vědět o fungování EU na jednom místě. Dále zodpovíme vaše dotazy. Kdy přestane být ČR čistým příjemcem? Plány do konce léta…..

    1. To, co Turek říká, stojí zato si poslechnout.
      Už kvůli tomu, jaké postoje může volič očekávat od hnutí Dýzl&Fízl v následných Krajských a parlamentních volbách. Tomuto hnutí bude dozajista i nadále vévodit Filip Turek, i když bude sedět v Bruseli.
      V tom pořadu“Po žních k Turkovi“ jen člověk musí nějak přežít tu moderátorku, která je poněkud koza.

      Mimochodem, Turek měl v tom pořadu apokalyptické přeřeknutí:
      místo Frankfurt nad Mohanem řekl Franfurkt nad Mohamedem.

        1. Přeřeknutí ne, ale má tam hrubou chybu! Má být Franfurkt pod Mohamedem. Nic a nikdo nemůže být nad Mohamedem!

            1. no, vypadá to tak. Z toho mála co jsem koukala se mi akorát zdálo, že afrika a asie se probudily a asi opravdu tu jurop nahradí.

  4. Trochu OT, ale ne tak docela.

    Dobrá zpráva: Němci vyvinuli humanoidního robota (video v odkazu):
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technologie-nemci-vyvijeji-humanoidniho-robota-ukazali-ho-ve-videu-257167

    Gesta toho robota mně něco připomněly, ale co…? A pak jsem pochopil.
    My jsme v oboru humanoidních robotů mnohem dál, i jejich gesta jsou už téměř (téměř!!!) jako lidská:
    https://www.youtube.com/watch?v=XNNZahE8ysc

    1. Bingo!
      Nicméně ten druhý robot rozhodně není náš. Jeho algoritmy pocházejí úplně odjinud, což je na první pohled zřejmé z toho, komu slouží …

      1. Tak. Vidím, že mí buldatrové a toníčkové mi rozumějí.

        Pak je ještě otázka, jestli to, co má ten druhý robot zadrátováno v makovici, je umělá inteligence. Já myslím, že není, že to psal nějaký pojídač koláčů v COBOLU, nebo v něčem ještě horším (PROGRESS, děs běs).

        A podle toho to taky vypadá.

            1. 🤣 Znáte snad lidský jazyk, ve kterém nejde napsat blbost ? Mimochodem je znám případ, kdy američanům díky záměny tečky s řárkou v definici cyklu uletěla družice.

                1. Zakladateli, mám Fortran moc rád, ale tady bohužel pravidlu nevyhoví. Šlo o to, že minimálně třetí parametr cyklu, krok, není povinně zadatelný.

                    1. …toníček se tuhle prozradil, že on koláče taky tuze rád. Tak třeba nám do debaty taky něco připíše.

                  1. To pochopitelně ve Fortranu není chyba, nezadat třetí parametr cyklu.
                    Protože je implicitně roven jedné. V drtivé většině se jiný parametr neuplatní.
                    Tedy v praxi, nikoli v teoretizování.
                    🙂

                    1. Nepsal jsem, že je to chyba ve Fortranu, ale že je to chyba Fortranu, programovací jazyk by to podle současných pravidel neměl mít. Jako zajímavost se k tomu dodává, že díky tomuto nedostatku, a drobnému překlepu programátora, američanům uletěla družice.

                    2. Tymákovan asi chtěl podotknout, že gramatika Fortranu není postavená tak, aby zachycení podobných překlepů umožňovala. – Jinak samozřejmě nic proti Fortranu, naopak, ve své době to byl vynikající programátorský nástroj.

                    3. Alefe, problém je moje děravá hlava. Co si pamatuji jistě je, že jsme se učili o několika vlastnostech, které musí programovací jazyk splňovat. Jako příklad nedodržení jedné z nich, nepamatuji si ale podrobně tu vlastnost, se právě uváděl cyklus ve Fortranu z důvodu nepovinného parametru.

    2. Gesta toho robota jsou až charakteristická. To zvládne i německý robot klidně levou zadní.
      Koneckonců, nic na tom není.
      Avšak, co německý humanoidní robot nezvládne?
      Signály.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *