19 září, 2024

Necháme Izrael útočit na Írán a pak budeme Íránu vyhrožovat, pokud se rozhodne na útok odpovědět

To je název úvahy Caitlin Johnstoneové, k nalezení na jejím dnešním newsletteru. Uvažuje v něm o axiomu americké politiky ve stylu – můj miláček může mydlit kohokoli, ale běda tomu, kdo mu to oplatí!

Caitlin píše:

V článku s názvem „U.S. Varuje Írán před ‚vážným rizikem‘, pokud provede velký útok na Izrael,“ uvádí The Wall Street Journal, že představitelé Bidenovy administrativy varovali Írán, aby „neeskaloval“ proti Izraeli v jeho plánovaných odvetných úderech za atentát na vůdce Hamásu v Teheránu.

„Spojené státy vyslaly do Íránu jasnou zprávu, že riziko velké eskalace, pokud podniknou významný odvetný útok proti Izraeli, je extrémně vysoké,“ řekl anonymní americký činitel pro The Wall Street Journal a dodal, že „existuje vážné riziko důsledky pro íránskou ekonomiku a stabilitu jeho nově zvolené vlády, pokud půjde touto cestou.

Zatímco čekáme na plánovaný íránský odvetný útok a vroucně doufáme, že nepovede k velké nové válce v západní Asii, nemůžeme si pomoct, ale při čtení takové zprávy nám musí přijít na mysl, že by bylo od Američanů jistě hezké, kdyby vydali  stejný druh varování Izraeli před předtím, než v hlavních městech Íránu a Libanonu začal své šíleně eskalující vraždění.

https://x.com/Antiwarcom/status/1821645489676435818

Nikdy neuvidíte představitele Západu tak nadšené myšlenkou deeskalace, jako jsou v těch časových obdobích, kdy jejich strana právě vážně eskalovala napětí extrémním aktem agrese, ale druhá strana musí ještě provést odvetu. Připomínají vám rodiče, kteří nechávají své dítě pobíhat po hřišti a mlátit ostatní děti, a když je jiné dítě uhodí, vrhnou se tam a začnou křičet, že je třeba si pěkně hrát.

Tuto píseň zpívají a tento tanec provádějí posledních pár dní, od té doby, co bylo jasné, že Írán se chystá odplatit za atentát na vůdce Hamásu Ismaila Haníju, když byl hostem na jejich území.

„Byli jsme s viceprezidentkou Harrisovou informováni o situaci na místě a o vývoji na Blízkém východě,“ uvedl v pondělí twitterový účet prezidenta Bidena. „Dostali jsme aktuální informace o hrozbách, které představuje Írán a jeho stoupenci, o diplomatických snahách ohledně zmírnění regionálního napětí a o přípravách na podporu Izraele, pokud by byl znovu napaden. Také jsme diskutovali o krocích, které podnikneme, abychom bránili naše síly a reagovali na jakýkoli útok proti našemu personálu na místě způsobem, který si zvolíme.

„Další útoky pouze zvyšují riziko nebezpečných následků, které nikdo nemůže předvídat a nikdo je nemůže plně kontrolovat,“ prohlásil v úterý americký ministr zahraničí Antony Blinken.

„Další eskalace na Blízkém východě není v ničím zájmu,“ napsal v úterý britský ministr zahraničí David Lammy na Twitteru. „Mluvil jsem s úřadujícím íránským ministrem zahraničí Alím Bagherím Kanim a varoval jsem ho, že jakýkoli íránský útok by měl pro region ničivé následky. Írán a všechny strany musí naléhavě a okamžitě deeskalovat.“

https://x.com/DavidLammy/status/1820891457190031502

Mocní západní podporovatelé Izraele jsou naprosto v pohodě, když ho nechávají řádit po celém regionu, aniž by ho před jeho kriminálními činy jakkoli varovali nebo na něj uvalili jakékoli důsledky. Jakmile se ale ukáže, že Izrael překročil červenou čáru a chystá se zpětný úder, tito manažeři západního impéria se promění v partu hippies, kteří chtějí jen mír a lásku.

Ať už Írán udělá cokoli z toho, co se chystá udělat, můžeme si být jisti, že západní impérium a jeho propagandisté v masmédiích to označí za nevyprovokovaný a pobuřující akt agrese a začnou blábolit o „obraně“ Izraele proti „útočníkům“. Imperiální historie vždy začíná hned po izraelských agresích a čas se počítá až od doby, když se objeví odveta za ně.

Tak funguje imperiální mediální mašina: obrací role oběti a pronásledovatele, agresora a obránce, tvrdí, že vždy jedná v sebeobraně a pouze reaguje na nepřetržitý útok. Když se objeví nevyhnutelný zpětný úder jako následek těchto agresí, zírají s nevinnýma očima srnečka Bambiho a nazývají to nevyprovokovaným útokem, zahájeným zběsilými šílenci s nenávistí v srdcích, a používají to k ospravedlnění ještě masovějšího vraždění v těch částech světa, kde plánují nový konflikt.

„Už vás nebaví, že takhle urážejí vaši inteligenci? Já už toho tedy mám dost,“ končí Caitlin.

Moi aussi.

https://www.caitlinjohnst.one/p/us-policy-let-israel-escalate-against?publication_id=82124&post_id=147506650&isFreemail=true&r=1rd7rc&triedRedirect=true&utm_source=substack&utm_medium=email

67 thoughts on “Necháme Izrael útočit na Írán a pak budeme Íránu vyhrožovat, pokud se rozhodne na útok odpovědět

  1. Chápu, že pro někoho jsou to zajímavá témata, jenže nemusí tu být pobočka Haaretz a Al Jazeera.
    Nedávejme své mysli do služeb jiných.

    1. Byl byste spokojenější, kdyby to tu byla pobočka nacistického „Arutz sheva“ nebo chasidského „Maariv“?

      Už jste dal. Mnohokrát.

  2. Kdo vlastní média, vytváří virtuální realitu, kde mír je válka a naopak. Má totiž sílu to do hlav brutálně natlačit, mazaní začnou ķývat a brát pašalíky, slušní si pomyslí svoje a sklopi hlavu a bingo, už to jede.
    Dosaďte za ty dvě země třeba původní a „nové “ Angličany a máte stejný výsledek. Je to manipulační mediální šablona a je tak moc chucpe, že funguje. Paralyzuje mozek nesmyslností a chucpe, že jeden stojí s pootevřenou pusou a nereaguje, coz je cilem. Nechá se sežrat.A tou a podobnými fintami je mediální prostor přeplněn.
    „Král he nahý!“.

    1. Majkle,
      původními Angličany jsou výhradně potomci Keltů, Britonů a Piktů.
      Všechno ostatní vč. Anglů (kteří jsou náplava ze Šlesvicka-Holštýnska a Dánska) jsou přistěhovalci.

      Takže žádní „původní Angličané“ neexistují. Skoro všichni jsou tam „noví Angličané“. Zejména během WWII a krátce po ní jich přibyly miliony z celé Evropy, Asie i Afriky.
      Byť vím, jak to myslíte.

  3. Hlavní izraelská vojenská prokurátorka vyšetřuje 300 možných válečných zločinů ze strany IDF…
    No jo to je ta „nejmorálnější armáda na světě“ jak se ráčil vyjádřit masový vrah a válečný zločinec Netanjahu toho času premiér Izraele…

    V Izraeli vládnou regulérní nacisti, židovští osadníci zcela beztrestně útočí na palestinské civilisty na Západním Břehu včetně žen a dětí… tyto útoky židovských osadníků často končí smrtí palestinských žen a dětí , o škodách na majetku se ani nemá cenu bavit… zapálená auta, ničení úrody, rabování… to jsou praktiky ,které Izrael používá skrze své osadníky, zahraniční lidskoprávní aktivisté a humanitární pracovníci kteří se na Západní Břeh dočasně odstěhovali s cílem pomáhat Palestincům ,tvrdí že za 10 měsíců svého pobytu nezažili den, kdy by na ně neútočili židovští osadníci…
    Přitom se jedná o humanitární pracovníky z mnoha zemí světa i ze zemí které jsou proizraelské např. z Polska či Maďarska…

    Ani se nedivím, že i kolektivní Západ, ztrácí s Izraelem trpělivost, Izrael dělá západu medvědí službu svým terorem který páchá na Palestinských civilistech.

  4. Antisemita , sionista…. Tady se s těmi pojmy šermuje jako světelnými meči v Hvězdných válkách.
    Ano je tu spousta znalců, kteří židovství opravdu rozumí. Aspoň se zdá. Jenom nevím , jestli je tu aspoň jeden skutečný žid. Když už ne vírou, tak aspoň rodem.
    Předpokládám, že ano a ten se teď znechuceně ušklíbá – a mlčí.
    Gójové tu rozebírají víru…

    Pro váš klid – já nejsem žid. Ale s několika židy jsem měl příležitost mluvit: O víře, o holokaustu, o smyslu existence Izraele atd.
    Těch židů bylo víc, jejich okolí často netušilo, že to jsou židé. A někteří se pak stali pražskýmí rabíny – třeba Karol Sidon. Těch pár hodin, které jsem s ním strávil v kuřárně mi řeklo o židovství tolik, že nemám tu drzost se do diskuze o židech zapojit.

    1. Blinken tvrdí že je žid. Nulanka je židovka, nejlepší lidé (tihle zrovna Chazaři), tedy až po těch, kteří je pasou. Ti spáchali převraty v osmdesátom devátom. Od té doby pořád někde organizují války, vraždění lidí a loupení. I ten slavný koronafašismus.

      Fascinující jsou židé, kteří dojatě vypráví o jediné nadiktované verzi „spálit popel“, ale vymytý mozek jim nedovoluje ani pomyslet, že obě světové války spáchali košer banksteři.

      Sidon
      a jeho přemilá matinka, nebo o čem to psal v knize Sen o mém otci?
      Hysterická matinka tvarovala Karolkovu morálku. Třeba prý ze strachu podváděl a padělal, pak lhal a předstíral ztrátu žákovské knížky. Matinka zvládala tyranizování za špatné známky, výhrůžky polepšovnou i bití v záchvatu šílenství.

      Tu skvělou morálku, kterou mají vyvolenci vymytý mozek pak můžeme číst Bibli (např. Dt 5,9) a v Talmudu. Nebo některé pozorovat v akci genocida v Gaze, pokud kdo má nadání k pozorování. Guma Foltýn se kupříkladu pozorováním nezatěžuje, jen papouškuje košer propagandu.

      🕎
      „Tyto statky dány jsou člověku,“ praví Písmo. Ano, souhlasí Talmud, avšak člověkem je pouze žid. Pročež nežid nemůže být zákonným jejich majitelem, jako není zákonným majitelem šelma lesů, v nichž obývá. „Stejně jako s klidným svědomím lze zabíti divokou šelmu a zmocniti se jejího lesa, tak možno zabíti nebo vyhnati goje a přivlastniti si jeho majetek. Majetek gojův podoben je opuštěné věci, jeho pravým majitelem je žid, který se ho zmocní.“ „A je to spravedlivé“ – vysvětluje rabbi Albo i někteří jiní rabíni – „neboť Bůh dal židům právo na život i majetek ostatních národů.“

      1. Blinken je žid i podle halachy – matka Judith Frehm, otec Donald Meyer Blinken (mimo jiné spoluzakladatel „Warburg Pinchus“). A jak jeho rodiče, tak on sám se od mládí pohybuje v „partě, co si nepřeje být viděna“. Nic jiného neumí, takže je zcela naprosto a definitivně vyloučeno, že by někdy udělal něco ve prospěch lidstva nebo alespoň USA.

        1. „Partu“ osvětluje Pepe Escobar:
          „Straussovi neoconi v čele zahraniční politiky USA se nikdy nemohli smířit s tím, že Rusko-Čína povede k multipolárnímu světu. Zatím máme věčný expanzionismus NATO jako jejich strategii k oslabení Ruska a Tchaj-wan jako jejich strategii k oslabení Číny,“
          jinak to jsou poskoci Rockefellerů a podobných banksterů.

  5. Rád jsem si tu, Jano, od Vás přečetl velmi zajímavou stať. Blízký Východ dlouhodobě hoří – a děje se tak především k vůli imperiální politice – dříve Británie, dnes hlavně USA. Izraelská společnost je bohužel v totálním rozkladu – a nachází se v hluboké krizi.
    To, co se děje v Gaze, je výsměchem mezinárodnímu právu i lidskosti.
    Asi nepřekvapí, jak se k událostem na Blízkém Východě staví vládní ocásek pro komunikaci:
    „Izrael disponuje výrazně silnější, lépe vyzbrojenou a nesrovnatelně lépe vycvičenou armádou, se kterou se Hamás nemůže rovnat. Má-li někde šanci, tak je to informační prostředí a pokus uspět propagandisticky a politicky. To také dlouhodobě dělá a dokud mu část západní populace bude skákat na jeho propagandu, není bez naděje, že nějakým způsobem může vzdorovat…
    Představa, že každá kolaterální škoda je válečným zločinem, je laický mýtus. Právo ozbrojených konfliktů respektuje fakt, že úplně eliminovat civilní škody není možné. Proto sankcionuje pouze ty civilní škody, které jsou zbytečné a nepřiměřené dosahované vojenské výhodě. Zvláště v tak hustě zastavěné oblasti pochopitelně civilní škody nejsou zrovna malé. Povinností je ale omezit je na nezbytné minimum. Hamás bohužel dotlačil svou brutalitou Izrael do dilematu, zda se bude bránit (a nezbytně způsobí kolaterální škody) anebo se bránit nebude. Pak by se ovšem okamžitě stal zranitelným a stálo by to násobně více životů.“
    Tento člověk schvaluje genocidu a válečné zločiny.
    Klidný víkend přeji,
    Marek

    1. My si tykáme, myslím… ano, ČR jako bašta sionismu, po USA a Německu. Pro místní izraelofily – toto označení není nic antisemitského.

      1. ČR je bohužel baštou jakéhokoli imperialismu – oplývá totiž mnohými bezpáteřnými pokrytci s velkými ambicemi a neskutečnou mírou malosti a hamižnosti.
        Jsem rád, že tykáme – měj se :-)))

    2. @ Marek Řezanka 19:58

      Vloni jsem pobýval pár dní i IL (ne se válet u moře) a APA (Area of Palestinian Autonomy).
      Bydlel jsem v Betlémě (APA) a denně projížděl do IL.
      Občané IL se k nám chovali jako k hovnům, Palestinci byli v pohodě.
      Měli jsme sebou ženskou na vozíku a ochotně nám pomáhali.
      Ale to je jen vedlejší větev toho, proč reaguji.
      Ptali jsme se průvodce (plynně česky, anglicky, arabsky, hebrejsky, aramejsky, jidiš) jak jako s tím IL můžou žít, to věčné nepřátelství se všemi okolo a s Palestinci na svém území.

      Mnohem větší problém jsou prý vlastní občané IL mezi sebou.
      V IL jsou židé (záměrně s malým „ž“, jako popis náboženství) umírnění, jsou tam židé ortodoxní (ti dělají prý nejvíc problémů), jsou tam Židé (obyvatel státu, tedy s velkým „Ž“) sekulární, které sere, že ortodoxní nepracují a množí se jako myši a jako příslušníci vyvoleného národa nikoho jiného neuznávají..
      Pak jsou tam Arménci (příslušníci národa) s jejich vlastní církví, pak římsko-katolická církev (a tam jsou i někteří Palestinci), Etiopané s jejich vlastní církví, je tam minimálně 20 % Rusů (a UA a Bělorusů), z nichž ne všichni se hlásí k judaismu, ale mnozí k ortodoxní pravoslavné církvi.
      Pak tam máme Íránce, Egypťany, Araby (ne všichni muslimové)…
      Takže mišmaš sám o sobě na tak malou zemi.

      V samotném chrámu Božího hrobu je asi 10 kaplí a jeskyní, každá jiného náboženství.
      Samotná kaple BH uvnitř je Arménská.
      Křesťanská náboženství se nemohla dohodnout, kdo bude správce celého objektu BH.
      A co myslíte?
      Správcem je jedna muslimská rodina. Už to dělají mnoho let.
      Každý den ráno otevřou, po konci návštěv vyženou ty, co to nechtějí opustit (a těch jsou tam mraky, protože někteří křesťané jsou úplně v transu, jak sfetovaní), uklid a zamknou. Celé to hlídá židovská policie.
      Co je na Chrámové hoře (Skalní chrám a Al Aksá) – v podstatě Jordánské území, ani nebudu popisovat, to by bylo tak na 2 články.

      Prostě v každém okamžiku totálně výbušná směs, kdy kolikrát stačí „křivý pohled“ a je na průser zaděláno.
      Ale podle slov průvodce, největším problémem (a pachatelem většiny těch „křivých pohledů“) jsou ortodoxní vyznavači Judaismu.

        1. 1) Nikdy jsem neplánoval něco takového napsat.
          2) Jsou to jen moje zážitky a ty jsou nepřenostitelné.
          3) Nemám žádné poznámky a kostru, aby to dávalo hlavu a patu.
          4) Lenost
          5) Všechny „nekorektní“ fotky mi postimg.cc (kde jsem je měl publikovány) nesmazal. Jen mi píše „maintenance mode“nebo mi zobrazí prázdný rámeček

          Ale jedna fotka se mi zobrazuje ☺
          Snažil jsem se proniknout do mešity Al-Aksa.
          Koupil jsem u jednoho arabského obchodníka kefíju (to je ten strakatý „Arafatův“ hadr).
          Jenže nahoře je bezpečnostní prověrka (provádí ozbrojené složky IL) a kdo nemá v pase, že je „muslim“, se tam nedostane.
          Zajímavé, že ortodoxní Židé vloni na začátku října (týden před tím útokem Hamásu) se tam dostali a posprejovali Al-Aksa.
          Místo, odkud prý byl Mohamed vzat na nebe.
          Třetí nejposvátnější místo muslimů.
          https://postimg.cc/LnyRmLnK

          1. Ještě upřesnění: na Chrámovou horu se dostane (skoro) každý. Ale do Al-Aksa (dovnitř) nebo do Skalního dómu ne.

    1. Vojín Kotas: „Mám dotaz. Co je to NP?
      Je to plátek nabízený v pražském krtkovi pod názvem „Nový prostor“?“.

    2. Inu, my s tím třeba to, že zločiny jedněch neustále omlouváme „právem na sebeobranu“, zatímco jiným stejné právo upíráme. A pak se mocinky moc zlobinkáme a divinkáme, že nám sem furt lezou kvanta nasraných lidí, pomýšlejících třeba na pomstu.

    3. Escalatijooon to be , or eeescalatijooon , not to be.
      Pouziju neohrozene nezvykly v cestine exoticky slovo, stupnovani.
      A ten slon v obchode s porcelanem nam zase povyrost ,ze neni pres nej nic videt.
      Napr. vazena novinarka ,Caitlin , si tak nevsimne kdo vladne zapadnim , totalne kolektivne sjednocenym,poslusnym az za hrob , vladam ,uradum a organizacim.
      Z Usa a ze tam poradaji naky ovace..
      Odvadeji povinne a vsichni svejm vrchnim porucnikum, spravne milackum, mega ovoce sve prace uz dlouho.
      Az jim nic nezbyde..

      Axiom zahranicni politiky koho..Na koho. Co kdyz je to vo tomhle.
      Vrchni prchni a nebo neprchni. Iran je velkej a mocnej a ma za sebou podobny..
      Nemuzeme si pomoc. Chce nam nehumanisticky , rozmlatit vsechen porcelan..

      Informace o tom se stupnuji..V podstate i bagr u nas muze umlcet vladu.
      „Kde ty lonsky snehy sou , kde mohou byt“..
      Este nedavno se kupodivu nevarovalo , Afg., Irak, Lybie, Jugoslavie ,Syrie, Libanion atd.
      A ted.Mysli to jenom dobre. Kazdej utok je moc velkej.
      My nevime a nebo se nezminujeme, co my v pripade odplaty Iranu..
      Dostanem na triko udelat..
      S hamasema a s houtama se nam nedari ,uz davno byli varovany ,ze je znicime,
      asi za 4 tejdny. Ale kdyz si nerozumna vlada Iranu chce tak hrozne uskodit..
      Varovani, neeskalovani, neplanovani blaboleni ,hazardovani ,nepredvidani a nekontrolovani..
      „Dalsi eskalace neni v nicim zajmu..Jakykoliv utok Iranu , nicive nasledky v regionu“..
      Probuch ,ze to nevedeli vo trochu driv, az ted.Najednou vi vsecko..
      Dyt vlastne nikdo nikomu nic neudelal..

      Takze dva zavrazdeny vudci v oblasti a dalsi jeden ,Trump. Ten unik.
      Vsichni tri hledali zastaveni agresi , konec provokacim …Ale predtim..
      Vysetruje se ze se nevysetruje..Vod zhora dolu vedou sekrety takovy ,co na prvni pohled vypadaji jako zensky..Ty hlavni dali vodmenu vysoky penze a nasadili na vyslechy asi spolehlivejsiho chlapa.

  6. Írán se nijak netají snahou zničit Izrael a židy vyhladit. Mimo toho, že je místní režim nelidský, příšerný a čím dřív bude nehrazen jiným režimem, tím lépe. Před desítkami let bylo pozdě.
    A bude-li k tomu nahrazení nutno dopomoci cestou, o níž by se pravý gentleman styděl hovořit i v soukromí, tak v soukromí budou i tito gentlemani tomu, kdo tento hrůzný a teroristický režim svrhne, vděční. I když by to nepřiznali a navenek budou říkat cokoliv.

    1. To je zamozrejme lez.
      Spis je velmi casto slyset, ze je treba vyhladit/vyhnat Palestince a dalsi nepratele – Iran vzapeti.
      Opet, pro neverici, najdete si vyjadreni Zidovskych predstavitelu jenom z posledni doby.

      1. Nic takového jsem neslyšel. Ukažte případě prosím , kde něco takového je k přečtení.

        Ale co dělají v Íránu s ženami, co nestějí nosit na hlavě ve 40 °C vedru kukly, to je na fotkách k shlédnutí snadno.
        Udělá-li kdykoliv cokolic proto, aby to skonilo, tak mu mnoho žen poděkuje. A i mnoho mužů, co si váží nejenom žen.

        1. Lžete. Dobře víte že Izraelští politici veřejně prohlašuji že genocida je v pořádku. Taky to perfektně zadokumentovali Jihoafričtí právnici v žalobě na Izrael. Tady máte plné znění:
          https://www.icj-cij.org/sites/default/files/case-related/192/192-20240111-ora-01-00-bi.pdf

          A znova minulý týden izraelsky ministr obrany prohlásil že by bylo super nechat 2 milióny lidi umřít hladem, tady to máte přímo z Times of Israel https://www.timesofisrael.com/smotrich-it-may-be-justified-to-starve-2-million-gazans-but-world-wont-let-us/

          1. Nevím, proč mě obviňujete ze lži. Každý nemusí vědět všechno. Tak mi laskavě nepodsouvejte obviňování z něčeho, o čem nic nevíte.

          2. A mimochodem, pomluvy jihoafrických právníků nejsou , ale opravdu nejsou důkazem.

            A o „neutralitě“ Mezinárodního soudu v Haagu po tom, jak jednoznačně stranili Kosovským Albáncům proti Srbsku asi ani není třeba psát nic dalšího. Tomu může „věřit“ jen ten, kdo „věří“ tomu, že Salám Hnusajn měl zbraně hromadného ničení. A podobné je to i s pomluvami na adresu židů.

            1. Vy v tom máte dobrý hokej. Takže pokud Haag rozhodoval vždy podvodně pro židy, nenapadá vás, že teď už to opravdu přehnali, když rozhodnul proti nim. A nejde o právníky, tu žalobu musí podat stát, ne nějaká kancelář.

              1. Naopak. Haag je zaujatý:
                a) proti Srbům
                b) proti židům

                Případně je Haag prostě zaujatý a Srbové a židé to prostě odnášejí v zájmu těch z jejichž vůle tato instituce existuje. Mimochodem, trochu mi to připomíná Druhou Světovou Válku. Tam také disprporčně trpěli nejvíc Srbové a židi. Ještě, že se v Haagu neřeší nejaký spor s Poláky. Nepředpokládám, že by překvapili.

      1. Možná proto, že odejít z Íránu není až zas tak komplikované. A Íránci se přecejen snadněji integrují („Bez dcerky neodejdu“ nechť promine), a ti prozápadní se zcela logicky snaží muslimské přistěhovalce a jejich struktury držet spíš od těla.

    2. Jak pravíte. – Tak snad jen abyste se do společnosti těch gentlemanů při onom dopomáhání dostal ve správném místě, čase a životní roli.

      1. Ale prosím vás! Když chcete něco vědět o Íránu, nemusíte tam jezdit a bydlet v Íránu. Stačí si přečíst, co píčou v Respe…, ehm, v Ricinu.
        Tam totiž píčou pravdu, kdybyste nevěděl.

        1. Asi tak. No hlavně že teď, když mu část lží vyvrátili, pláče že nelhal, že se prý jen spletl. Jasně.

    3. Onanyme – pohlédněmež do historie a tažmež se jí, kdo že v Íránu zlikvidoval demokracii a dosadil vládu hrůzy ..

      1. V r.1980 jim vykopli jejich us svini sacha a privezli fanatika Khomejny. Aby meli propagandu a nepratelstvi na Iran..Este pro nej udelali ty rukojmi a dalsi.
        Iran se jen tak klidu a miru nedocka..
        Aby zfanatizovali islamy , vykopli jejich diktatory Suharta z Indonesie a
        dalsiho Macrose, toho zase z Filipin..Svrhli p.min. v Pakistanu. V Bangladesi taky..
        V celym svete postupne realizujou plany na zhorseni teroru islamskych merkelu..
        Aby jim nikdo neunik..

        Na stope divny zahady.
        Nedavny utoky na dva mirumilovny a jednoho ,kterej slibil skoncit valku hned, ale zavrazdeni unik ,Trumpa.
        Svetem prolitly vobrazky , jak jedna secretka drzi v ruce pistoli podobne,
        jako se drzi horkej brambor. Ta vedla a organizovala strileci ochranu Trumpa pri projevu v P.
        Zrejme i vybrala vhodny misto , s hodne nizkejma strechama a vezi vodarny..
        /na to se nikdo nepta/. Vypada jako zena ,ale zeny a muze nemaji takovy radi.
        Pak se ukazalo ,ze maji vsecky funkce vod zhora a zdolu zabrany.
        Reditelka secretu dostala velmi stedrou dozivotni pensi..Za co asi.
        Na dalsi setreni nasadili asi schopnejsiho chlapa.

        Ale zahlid sem napadny vobrazky , jak prave tahle bezradna zonglerka s pistolkou,
        uz zase vede a organizuje dal ..
        Ted ochranu tlupou secretu ,Trumpova vice presidenta Vance , na letisti..

        Sou takovy mazaci pomery , naky moje prisppevky se nehodi a nebo sou spatny a tak je tady vrchnosti mazou a mazou..
        Ted sem zahlid na PL ,jak z nich pouziva, p.Vidlak jeho stedre vyroky, pro verejnost..
        Sou takovy mazaci snahy a pomery..

    4. Ten současný Iransky režim je reakcí na vyžírání země USA za dosazeneho Rézy Páhlavího . Prodejná“smetánka“ žila v hlavním městě v luxusu, bordelech, chlast a drogy bez omezení, zbytek země o žebrote a ve špíně bez budoucnosti, všechno zprivatizováno.
      Podobně jako na Kubě, ve Venezuele, Afgánistánu atd . zanedlouho možná na UA. A pokud se to tu nezmění, tak třeba se dočkáme i my.

      1. Na Kubě i ve Venezuele stále žijí statisíce pamětníků „prosperity“ v dobách, kdy tam bylo všechno privátní. A nehodlají se k té „prosperitě“ vrátit.
        Íránci, kupodivu, také nijak zvlášť netouží po návratu „prosperity“ za Páhlavího. Patrně proto, že tam také stále žijí statisíce či spíše miliony jejích pamětníků.

  7. Tyhle Netanjahuovy tirady budou ve vyslednu znamenat jenom jedno: Iran si vydobi par atomovych bomb.
    Byli by hloupi, kdyby to neudelali.
    Je to smutne, ale je to tak.
    Kvuli kriplovi, ktery by bez valky byl uz davno v kriminale…
    Ale dalsi clenove vlady jsou jeste horsi a ti jejich rabini jakbysmet.

    Pro neverici: najdete si, jak se Zidovsti rabini stavi k znasilnovani Palestinskych zen a divek Izraelskymi vojaky.
    Oni jsou jeste tak drzi a sebejisti, ze to klidne dali na papir.
    A Demokraticky a humani lidskopravni svet dela, ze nic nevidi.
    Odporne.

    1. Já si myslím, že na ně dojde. Netuším, jak dlouho to bude trvat, ale to co rozpoutali, to už se nedá usmířit. A dlouhodobě to budou oni, kdo to odskáče. Bohužel se obávám, že to opět odnesou normální lidé a ti mocní včas zdrhnou jinam.

      1. Trvá to už 76 let a nestalo se nic.
        Teď se dopouštějí genocidy a opět se neděje vůbec nic.
        Státního terorismu se dopouštějí skoro 50 let (jejich „mimosoudní popravy“ nic jiného než státní terorismus nejsou) a opět se neděje vůbec nic.

        1. No zatím se opravdu nestalo nic, ale sousedi Israele jsou čím dále tím vyspělejší, vyzbrojenější a ohroženější. Zz toho mi vyplývá, že přijde den, kdy se pro řešení rozhodnou i oni.

      2. Ja to sem dam, at je z toho spatne vice lidem, nejenom me. Mizi to z internetu pekne rychle a demokraticka media pekne mlzi, to dulezite zamlci a zdurazni, ze to tak nemyslel.
        Toho typka ted jmenovali jako vrchniho rabina Izraelske armady… Samozrejme ted lzou, ze on nikdy nic takoveho nenapsal ani nemyslel.
        Dalsi zrudnost se taky zjevi tim, ze pod ten jeho post se podepsalo 160 Izraelskych rabinu…

        https://electronicintifada.net/content/rabbi-who-urged-gaza-genocide-excused-rape-soldiers/21566

        DeepL:
        Vyšlo najevo, že prominentní izraelský rabín, který je známý tím, že obhajoval genocidu v Gaze, také radil, že vojáci mohou během války znásilňovat.

        Šmuel Elijahu, vrchní rabín v Safadu v dnešním Izraeli, schválil znásilňování ze strany armády v článku z roku 2002, který zůstal většinou bez povšimnutí.

        Na populárních hebrejských internetových stránkách Kipa.co.il, určených pro věřící Židy, Eliyahu tvrdil, že izraelští vojáci ztratí motivaci k vedení války, pokud nebudou smět znásilňovat nežidovské ženy.

        Tyto komentáře byly proneseny pět let předtím, než Eliyahu doporučil, aby Izrael použil v Gaze masivní sílu.

        V roce 2007 řekl, že Izrael „musí zabít 100 000, dokonce milion“ lidí v Gaze, pokud to bude nutné k zastavení palestinských bojovníků odporu od odpalování raket.

        Ve sloupku nazvaném „Zeptejte se rabína“ Eliyahu naznačil, že biblický zákon za určitých okolností povoluje sexuální násilí. Reagoval tak na otázku – zřejmě jednoho ze čtenářů webu -, zda lze na ženy pohlížet jako na „válečnou kořist“.

        Podle Eliyahua by izraelský voják měl při vedení války podléhat jen několika omezením, pokud vůbec nějakým.

        „Teď musí bojovat a vy byste mu neměli kázat o morálce,“ napsal. „Dělejte to doma, před válkou, a ne teď uprostřed války. Neoslabujte jeho ducha. Když mu zakážeš krásnou ženu a on se nechá okouzlit jejími vnějšími půvaby, pak na ni bude myslet a pravděpodobně se dostane k tomu, že židovský národ bude poražen. Co tím získáš?“

        Eliyahu interpretoval biblický verš ve smyslu „pokud to v tobě hoří, vezmi si krásnou ženu“, čímž omlouval znásilnění během války.

        Poté, co Eliyahu ospravedlnil znásilnění ženy, pokračuje v obviňování oběti a uvažuje, zda si „se snad speciálně nevymyslela, aby [vojáka] sundala a usvědčila ho“. Elijáš dokonce naznačil, že tyto oběti znásilnění by měly být vděčné za to, že nebyly následně zabity nebo drženy v sexuálním otroctví po zbytek života.

        „Všimněte si, že její život byl ušetřen v době války,“ napsal. „Není ani držena v zajetí mečem. Nemůže s ní žít, jako se žije se ženami, a pak ji prodat jako otrokyni. On ji osvobodí!!! Svobodná jako pták!!!“

  8. Věčně ukřivděné SSvětové lupičstvo;

    „Cílem bude v příštích letech dobýt velkou část Blízkého východu a jeho bohatství, a to postupným vytvořením „Velkého Izraele“, který bude zahrnovat 100 % Palestiny, 100 % Jordánska, 100 % Libanonu, 70 % Sýrie, 50 % Iráku, 33 % Saúdské Arábie, Egypta a Nilu. 

    Velký Izrael by však byl jedním ze surovinově nejbohatších států na světě, zejména pokud jde o uhlovodíky. Zahrnoval by také více než ‼️bilion kubických stop plynu objevených v 90. letech 20. století u pobřeží Gazy, které dnes patří Palestině.

    Ukazuje🕎 symbiotický vztah mezi Izraelem – umělou zemí vymyšlenou západními sionisty (židy Rothschildy & Chucpe Chavrus Co.), vzájemnou závislost, která slouží především těm, kdo Izrael vytvořili, a na druhé straně dává sionistickému Izraeli vznešenost vyvoleného národa, jasně zakotvenou v jejich bibli, Tóře.

    https://www.globalresearch.ca/gaza-versus-hague-icj-failed-again-case-political-correctness/5847838

    Vyobrazili si „Velký Izrael“ na minci, pro důkladné vštípení do pamětí.

  9. veřejnoprávní média,  třeba ČTK. Leč, ejhle! Před pár dny vypukl v Izraeli skandál jak hrom, a o něm česká veřejnoprávní média raději cudně mlčí. Velký počet izraelských vojáků byl zatčen, protože ve vězeních hromadně znásilňovali palestinské zajatce, a bezpečnostní kamery je přitom nahrávaly! V izraelském parlamentu kvůli tomu vypukla rvačka a Arabové po celém světě zuří. Zatímco Kyjev obviňuje Moskvu z mučení ukrajinských zajatců, aniž má nezvratné důkazy, a česká veřejnoprávní média o tom hýkají, jako by jim šlo o život, Palestinští zajatci jsou v izraelských táborech hromadně a organizovaně znásilňováni, vše natáčejí bezpečnosti kamery, a hrdinní izraelští vojáci ještě v televizních debatách své nechutné válečné zločiny ospravedlňují

    https://www.michalapetr.com/map-2061-general-lapin-zahajil-presun-tanku-k-sudze-vyhlaseny-prigozinuv-polni-velitel-ratibor-dorazil-k-sudze-vcele-nekolika-tisic-elitnich-kucharu-general-apti-alaudinov-shromazdil-k-likvidaci-ukr/

  10. Jsem zvědav, jestli se Netanjahu dokáže udržet a neodpoví na íránskou odplatu, která s velkou pravděpodobností přijde. Další varianta je odmítnutí Íránu zaútočit na židovský stát. Takový vývoj událostí by izraelskou vládu potěšil asi nejméně, vždyť vražda Haniji Íránu není nic jiného, než výzva k válce, snaha o zatažení USA do války – a o nic jiného zřejmě nešlo.

    1. Ty co radi kazou , vsechno jiny smazou..A vsude. U nas taky alter lepsolidma.
      Zavedli v us zakony na informacni terorismus..Uz sou prvni obeti ,jako S.Ritter, ktere navstivila doma tajna policie.Sou to jednotlivci , ktery na sireni teroristickych informaci treba pouzivali you tube ,nakladatelstvi ,ktery jim vydavali knihy a jiny media ,
      ale ty sou posvatny. Tem se nic nestane za sireni …
      Podobne pred casem navstivila nas byt slanskyho Stb. Slansky byl potom
      zadrzen a uveznen a odsouzen s dalsimi vladci k trestu smrti,ale protipravne nezakonne..Vsecko ma za vinu jenom Stb .
      Jako zavedeni vladou a gen.tajemnikem nacistickych koncetraku a stejnej teroristickej rezim u nas , jenom zvanej komunistickej..Vetsina jejich obeti byla potom taky stejnymi komunistickymi soudy ,taky rehabilitovana , nikdo jednoduse za nic nemoh.

      1. Jenomže Slánský ty politické procesy do poslední chvíle podporoval.
        Než si pro něj přišli.
        Pak je sice taky podporoval, ale tak nějak karmicky z druhé strany.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *