19 září, 2024

Otakare Otakare, do roka a do dne. Budou volby. No, skoro…

Touto parafrází si dovolím začít psát o člověku, o kterém jsem psát původně znovu vůbec nechtěla. Prostě se mi příčí psát o někom, kdo skoro 5 % národa označuje jako zombie mrtvoly a svině, a hodlá kvůli nim (pro ně?), vykopat příkopy. Cituji: „Co ale budeme dělat se čtyřmi procenty zombíků a sviní, které už nepřesvědčíme?“

Pro některé napravitelné nebo třeba vydíratelné příkopy menší, pro ty neústupné větší. O člověku, který v tradici propagandy nejhlubších komunistických tradic kádruje, odsuzuje a rovnou soudí.

A víte, proč tyhle padesátkové praktiky pan Otakar zavádí? No protože: „Abychom ochránili dalších čtrnáct procent populace, která je silně náchylná k dezinformacím,“ . A taky prý skoro polovinu populace, která dezinformacím věří. Aha. Jenže to, co jsou a nejsou dezinformace určuje kdo? Strana a vláda? Jsou dezinformace lži a fabulace Petra Fialy? Jsou dezinformace mainstreamové články, které je přebírají? Je dezinformace předvolební program ODS? Nebo je dezinformace cokoli, co se prostě nehodí, nebo „neříká“? Plukovníku Foltýne, definujte dezinformaci!

Seznamte se dřív, než on seznámí vás. Se svými lampasáckými pravidly a tresty. Otakar Foltýn, strategická komunikace vlády. A nezapomínejme, že tato vláda ho stvořila, tato vláda ho podporuje, tato vláda ho platí z našich daní. Toto je její vizitka, nikoliv neúspěšného právníka Foltýna. Tedy neúspěšného. On jím vlastně nikdy nebyl. I když právnickou fakultu vystudovat. Poté pochopil, že mnohem lepší než být právník, je být „guma“. Že je to hanlivé? Inu je. Ovšem nikoliv jako to, co sám Foltýn nechal na adresu své osoby veřejně říci Boba Kartouze.

Ano, toho protekčního Boba Kartouze, který vede nahlašovače České elfy. Ano, toho Boba Kartouze, kterého odvolali z neziskovkářského institutu PII pro problémy s transparentním fungováním a dodržováním zákonů o zadávání veřejných zakázek. Šlo o bratru 70 milionů. Asi dezinformace Máchale… Tak ten Bob byl požádán, aby řekl, že Foltýn je tupý zelený lampasácký debil. A jelikož to vzorně odpapouškoval, byla tím odprezentována svoboda slova, protože ho ten samý Foltýn nenechal okamžitě zatknout. Tak to jo.

Co tedy je a není svoboda slova podle neúspěšného právníka a dle jeho slov tupého zeleného lampsáckého debila? (Já bych to tak nikdy neřekla, ale když je tohle ta svoboda slova, proč ne.)

– Cenzura tu není.

– Každý, kdo to řekne, pracuje pro „zazmrdovaný“ režim v Rusku. To říký Foltýn, ne já.

– Foltýn není cenzor, protože tu není cenzura.

– Každý kdo řekne, že Foltýn je cenzor, je ovšem kolaborant. A pro ty tu budou ty příkopy. Už je to jasný? Jasný pane plukovníku.

– Svobodu projevu u nás nikdo neomezuje.

– Svobodu dosahu ovšem omezovat musíme. Chápete? Můžete si to šeptat doma v koupelně, ale už ne jinde. Ta koupelna přijde na řadu později milý Orwelle. Sorry, Otakare. Svobodu dosahu zkrátka mít všichni nemohou a basta.

– Orbán a Fico jsou kreatury. No aspoň že ne tupé. Viď, Bobe.

„Jsou to lidé, kteří jsou velmi často nešťastní, zahořklí, zapšklí, smutní, opuštění nebo jen mající životní smůlu – anebo jsou to prostě jen svině,“ A na tyto „svině, které už se staly nepřáteli vlastního státu“, je potřeba hluboký příkop a „karanténa“. Podle průzkumu STEM 10-15 % populace.

Vítejte v nové době bez cenzury. Vítejte ve světě Otakara Foltýna….. A zbytek už znáte 🙂 Jo a jen tak mimochodem, tuhle jeho komunikační besedu, kde se o sobě takto pěkně vyjádřil, platila americká ambasáda. Koho chleba jíš…… To jen tak mimo řeč. 🙂

37 thoughts on “Otakare Otakare, do roka a do dne. Budou volby. No, skoro…

  1. Jak provádějí nátlak dezoláti:
    Opravdu cítíte neodbytnou potřebu distancovat se od osobností jakými bezesporu jsou Prof. Petr Drulák, Mgr. Michal Semín, legenda Jaromír Nohavica, Mudr. Marek Obrtel, novinář Petr Žantovský, právník Judr. Zdeněk Koudelka, publicista Benjamin Kuras, herec Ivan Vyskočil, sociolog PhDr. Petr Hampl, politik Jaroslav Foldyna, býv. policejní prezident Stanislav Novotný, publicista Petr Hájek, spisovatelka Lenka Procházková, Mudr. Ivan David, bloger Ladislav Větvička a mnoha dalších, kteří se v minulosti účastnili nebo se letos zúčastní společenského setkání v Příčovech? A vadí Vám nebo nevadí jejich umlčování v médiích hlavního proudu, tak jak jste se vůči těmto tendencím ohrazoval v souvislostí s Vaši osobou? Smutný konec krátkého příběhu o odvaze, tedy Váš komentář, že se k celé události nebudete dále vyjadřovat, nelze nazvat jinak než zbabělostí… Škoda.

    Píše na rádiu Univerzum Jiří Medula. Mezi námi, na takový nátlak bych reagoval stejně jako Jiří Strach. Když se neobejdete bez Stracha, asi vaše společenství za moc nestojí, i když jsou tam jména, kterých si vážím.
    Ale takhle!?

    1. Mně to nepřipadá ani tak jako nátlak, jako spíš vyřizování účtů přes média. Čtu v tom jakési nenaplněné očekávání a pálení mostů.
      Nedokážu si představit, že by po takovém veřejném plivanci někdo „přilezl ke křížku“ a řekl – „…no tak dobře, když teda myslíte, tak já teda…“

  2. Volby budou za 6 týdnů (1/3 Seníku a kraje)
    A všude ticho.
    Vykakejte se na vládní gumu a řešte, jak to pětidemolici v nejbližších volbách trošičku „osolit“.
    Protože když nebudou pašalíky (čti: nebude jich dost, protože je mnoho slimáčků a omezené množství kapusty) a tedy penízky a teplé fleky pro pod-místodržící, nastane v některých partajích výrazné nesouhlasné mručení.
    No a volby do Seníku – kurva, vždyť tu je šance nasypat alespoň trochu písku do soukolí.
    No jo, já vím: kandidátky budou až za 14 dní.
    Jen mne zaráží to ticho vůkol.

  3. Dotaz na kohokoli, kdo není dezolátní svině.

    Hen ten Otakar Foltýn, co je jeho jméno a co příjmení? Nevíte to někdo najisto?

    Mě jen tak napadlo, že jsem viděl jednou v telce takového podobného soudruha, Otík se jmenoval.
    A s panem Labudou hezky spolu poskakovali, když si nesli tašky do práce…

  4. „Tak ten Bob byl požádán, aby řekl, že Foltýn je tupý zelený lampasácký debil. A jelikož to vzorně odpapouškoval, byla tím odprezentována svoboda slova, protože ho ten samý Foltýn nenechal okamžitě zatknout.“
    Tak ale ved ho ani nemali za čo zatknut, ved to nebola dezinformácia, ale fakt !!!

      1. Tak to je naprosto přesné. Jednou se naši vnuci budou (doufám) hořce usmívat nad novodobými „Černými zombíky“.

  5. To je omyl, vazeni. Foltyn ma pravdu – tady cenzura neni. To je uz opusteny koncept. Pred 1968 sedel v kazde redakci ourada tiskoveho dozoru , ktery mel v manualu presne popsano co nesmi pustit do vydani. Stari novinari rikali, ze kdyz byl cenzor rozumny, tak se dalo s nim domluvit vice, nez pak v 70. letech kdy uz tato funkce neexistovala -ale komunistum se povedlo vytvorit takovy spolecensky tlak, ze autocenzura byla mnohem efektivnejsi. Zejmena proto ze na ni byl kazdy novinar a sefredaktor sam. Sam se svym strachem. Uz nebylo na koho presunou odpovednost za to co vyslo… O toto se snazi Foltyn. Akorat na to ma malo casu…

      1. Totéž udělala Tuskova vláda v Polsku, když dosadil svoje lidi úplně všude. Ale to se mediální mrdky nečílily, protože to byly jejich barvy.

  6. Jestli skutečně řekl všechno to, co pobíhá po netu, pak se obávám, že jeho kriminálnický bratříček je ve srovnání s ním etalonem slušného spoluobčana 🙁

  7. Hele, já bych to zase až tak nezatracoval. 10% obyvatelstva, to je cca 1 000 000 lidí. A to jsou lidé v produktivním věku. 15% je tedy milion a půl.

    Těžko bude Folťas označovat za svině malé děti a batolata. I když možná by stálo se ho na to zeptat. Těch 10-15% má rodiny a bude mít děti. Tak by mě zajímalo, jestli je, až jejich rodiče začne zavírat do lágrů, nebo z ekonomických důvodů rovnou střílet, bude posílat na převýchovu, nebo třeba na orgány, jak to dělali (jistě jeho nejlepší) kosovští přátelé.

    Jinak nevím. Foltýna z mého okolí zná málokdo. To proto, že je jim nějaký strategický komunikátor totálně u prdele. Ale nasraných lidí kolem sebe vidím fakt hodně a 10 – 15% to určitě nebude. A z toho mám strach. Ve společnosti je nakumulováno tolik zloby a vzteku, že z toho jde skutečná hrůza.

    1. Já bych ho nepodceňoval. Sociopatovi je jedno, jestli ten, koho „trestá“, je nemluvně v kočárku nebo stařeček nad hrobem.
      Vlastně si na otázku odpovídáte druhým odstavcem. Ano; to všechno klidně nařídí vykonat, protože sám by to nestíhal.

      1. Takovejm vladne nekonecna nenavist, tou pathologickou nenavisti zijou ,
        uslapnuty hystericky slabosi ,ktery si nikdo nevsima ,takovy se radi nechali zdeformovat ,/ja jim jednou ukazu, kdo jaaa sem , to budou koukat / a nachazeji v nenavisti smysl , hlavni individualni motivaci a nadmernou energii , vedeni snahou pres mrtvoly , porad krici kolem kecy a sliby ,
        nevahaji riskovat ,/“jit treba pres mrtvoly ,splhat jak se da a za kazdou cenu „/ vsechno ,pouzivaji potom k sebeukajeni cele narody , nachazeji v jinych podobnych velkou podporu , vybrany a potom snadno postvany na nas a proto i
        ted dostali instrukce , ze se nemusi skrejvat..
        /To se nejen demokracii stava ,ale porad , notoricky opakuje /.
        A mnozi se ..marsalove novofoltynove..
        Dalsi , prizniva situace nacpat se do cela deni , je stale se zhorsujci vakuum uz totalne shnilych mrtvol vsech politickych stran a predevsim jejich vedeni..
        Ale zaroven a vzdycky uz obsahuji instinktivni iracionalni tendence k sebedestrukci a k destrukci vseho..Nebo asi tak..

    2. Kde bylo těch vašich hodně nasraných lidí 7. a 8. června ?
      Přišlo 36,5% a z toho skoro polovina volila kandidáty 5 K.

  8. Nu, každému soudnému člověku je jasné, proč z toho soudruh plukovník dělá jakoby žertovnou estrádu („…řekni, že jsem zelený lampasácký debil!“), shodou okolností obklopen svým fanklubem. – Snad by příště mohl moderovat i StarDance, Marek Eben už se okoukal. Svoboda slova prostě buď je, nebo není – nic mezi tím.

    Pokud chtěl soudruh plukovník testovat svobodu slova, měl si vybrat jiné příklady, je jich ve veřejném prostoru sdostatek.
    Kolega Gerd sice píše, že Foltýn blbec není, jen se blbcem staví – ale já bych radil k opatrnosti – jen aby mu to nezůstalo…
    (Foltýnovi, ne Gerdovi)

    1. Souhlas.

      On to od něj také může být záměr (komunikovat takovým způsobem). Pokud by se vyjadřoval umírněně, krotce, nikdo by si těch hamotin, co má náplni práce hlásat, nevšiml, Byl by jako KŮL V PLOTĚ.

      Takhle, pustí něco o příkopu, karanténě a o rozruch je postaráno. Negativní reklama je taky reklama.

    2. F. samozřejmě není nějaký hledač pravdy, kdy tato poznámka je vlastně nadbytečná. Propaganda je vždycky propaganda. Jistě se ale dá propagovat různým způsobem. A dotyčný F. viditelně najel na takový, který odpovídá jeho myšlenkovým rozměrům. Ve Slavonicích se mu navíc dostalo optimálnho prostředí, tzn. bubliny a komnaty ozvěn, tak se uvolnil a dál tomu plný céres.

      Otázkou je, proč si vláda vybrala jej.
      Jestli po doporučení prezidenta (který je sám svým potenciálem standardní guma, což ve vládě vědí), podle schématu patří k nám, tak ať si tam taky dá svý gumky. Takové jako úlitba, že se to nějak přetrpí, nakonec, bude kopat za nás, a i když ten fotbal neumí, dává dobrý rány.
      Nebo právě proto, že nepotřebují špílmachra, ale právě urputný nemehlo, aby protivníkům natrh pár achilovek.

      Zatím se s míčem skoro nepotkal, ale pár kotníků už prošláp, zdá se proto, že je nadějnej…

      1. Vláda si ho nevybrala, nikdo soudný to asi logicky dělat už nechce.

        Byl tam údajně převelen, kým je „tajem“, jako jména dalších figur ….
        https://denik.to/posvitili-jsme-si-na-foltynuv-tym-pro-vladni-propagandu-kdo-co-a-za-kolik-ma-delat/

        Funkci prvního vládního koordinátora strategické komunikace bude mít Foltýn prý neplacenou.
        Na Hradě je z funkce zástupce šéfa vojenské kanceláře údajně jen dočasně „uvolněn“
        a nejspíš ho tedy platíme buď v armádě, či přes Hrad…

        Zatím to tedy vše byla asi jen rozcvička a prsknutí provokací,
        aby se cílové skupiny „strategicky“ rozehřály a malá ukázka Foltýnova pojetí svobody, spravedlnosti, solidarity, důstojnosti a představy té jeho vládní „komunikace“.

        Naplno se údajně „strategicky“ rozjedou a Foltýn vysvětlí ještě další ty hodnoty a principy …
        logicky až k 21.8.

        Už vidím v barvě tu prču a ten slovník….když bude po foltýnovsku dál údajně bránit roztáčení spirály nenávisti a strachu…. Možná by tomu nejvíc pomohlo, kdyby Foltýn ještě ihned odstoupil,
        ale to mu v současném „blázinci“ ČR asi nikdo už rozkazem nedá…

        Tak prostě musíme počkat a „užít“ si s Kalouskem tu dle něj
        „Stupiditu prohlášení, která bolí přímo fyzicky“ a je i dle Kalouska
        „učebnicovou ukázkou, jak se strategická komunikace dělat nemá.“

        A to prosím psal Kalousek ještě před tou besedou ….

    3. Kolega Gerd zase jako obvykle nevi , co je blbost a spatlava a nacpava ten vyraz a pojem vsude a do vseho , az je mglajz..pac potrebuje a nemuze vodolat tomu , bejt chytrej ..
      Jiny se snazi vlastni udesnou neschopnost , tady je dulezity aspon vedet ,
      ze neschopnost se potom teprve projevuje tranformuje a promita do blbosti
      ve slovech a skutcich.

      Postizeni ten stav zakryvaji nadmernou prechytralostti a ti s funkcemi porvavaji na vsechny slabomyslne , abstraktni a detinske vyhruzky ,predvadeji svoji moc ,uslapnutych urednicku ,kteri dostali prilezitost neco udelat /udelat neco ale musi / ,
      ale nikdy nevi co ,sou bezradny a tim se trapne prozrazuji..
      Kdo umi ten dela a nekeca..

  9. Ono je šokující, že už to beze studu vypouští do veřejného prostoru, že už ani nepředstírá to být korektní.
    Jednak naše vláda už nic neřídí, je pod totální kontrolou kapitánů západu a ohledně voleb…ta korespondenční se zaváděla právě proto, aby opozice drtivě nevyhrála. Ba i proto je tu senát. A připočtete k tomu loajálního prezidenta , ústavní soud, a média hlavního proudu, která berou desátky, je to vskutku neradostné zjištění. Čekal jsem nějakou tryznu skrz válečné hrůzy např. teď v Japonsku by měli vzpomínat, a ono ne. Počkáme si na to správné datum.
    Pořád se kupujou soláry, tepelná čerpadla, zateplují, čerpají dotace, pořád se staví luxusní bydlení, pořád hledáme v last minutkách dovolené u teplejších moří. Vlastní tíživé problémy nepálí. Lidé propuštění z NHKG např. Díval jsem se na inzeráty volných pozic. Skoro všude chtějí angličtinu, dobrou znalost MS Office, když ne, budou to noční a víkendové směny a všichni zaměstnavatelé dohromady nabízejí mzdy od 25 tisíc hrubého. Jak z toho má našinec vyžít netuším. Co ale vím jistě je, že s takovými příjmy budou i případné úspory vyluxovány rychle a začne krutý boj o důstojné žití.

    1. neumet anglicky to je dneska uz spolecenske fopa a znalosti mstiveho office se mysli ze umis spachat kontingencni tabulku.

  10. Tohle začíná být hodně zajímavé….
    Zaměstnanec české ambasády, který vezl v kufru velké množství léku Leponex – silných antipsychotik určených především k léčbě schizofrenie.
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-novy-velvyslanec-v-nemecku-cistecky-bude-muset-vysvetlit-podivny-nelegalni-prevoz-leku-do-moskvy-40483313
    A proč to dávám sem? No, kvůli tomuhle….
    „Ruská diplomacie naprosto dokonale naplňuje to, co Rusko řeklo už v roce 2019, tedy že se k České republice chová jako k nepřátelskému státu. Samotný fakt, že teď ve veřejném prostoru řešíme spekulace o zdravotním stavu českého občana, je jen důkaz toho, že tohle nemá limity,“ podotkl k tomu bezpečnostní analytik a vládní koordinátor strategické komunikace Otakar Foltýn s tím, že Rusko jen vyhledává nějakou záminku.

    1. Tomu, co řekl Foltýn, vůbec nerozumím. Nedává mi to smysl.

      Ohledně Čisteckého – pokud mu údajně někdo vezl nějaké léky v únoru 2024 a nelegálně, přičemž byl zadržen ruskými celními orgány, musí vysvětlovat ten zadržený. Nikoli Čistecký.
      Nechápu, pokud o celém tom divném transportu léků vědělo vedení ministerstva a potvrdilo ho i svůj souhlas, proč tomu převážeči nevystavili potvrzení legalizující převoz.

      Nicméně – pokud je Čistecký schizofrenik na Leponexu, není způsobilý k výkonu funkce velvyslance. Tedy neměl by být; v ČR to je možná naopak skvělé doporučení.
      Jde o významnou, náročnou a stresující funkci, která může jeho zdravotní stav negativně velmi ovlivnit. A ten lék fakt nejsou pastilky z hroznového cukru: https://www . pribalovy-letak . cz/1340-leponex-100-mg (jsou tam vložené mezery)

      On je to vůbec divnej pták:
      https://www.hlidacstatu.cz/Osoba/Vazby/jiri-cistecky?aktualnost=Nedavny
      https://fondholocaust.cz/lide-v-nfoh/
      Plus „Centrum pro dokumentaci majetkových převodů kulturních statků obětí II. světové války, o.p.s.“ (člen správní rady), plus „Evropský institut odkazu Šoa, o. p. s.“ (založen v r. 2010 MZV a zrušen v r. 2018)

      Zajímavé je, že Jiří Čistecký nemá žádný životopis.

  11. Když se po osmašedesátém dělaly ve Straně prověrky, říkalo se, že soudruhům je odebírán vzorek krve a moči.

    Aby se poznalo, kdo to má v krvi a kdo je jen vychcanej.

    Dnes se to dělá jinak. Vystaví a nechá se blábolit něco jako Gréta nebo Otík a sleduje se, kdo tleská bez nadšení či dokonce netleská vůbec ..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *