19 září, 2024

Myslíš to vážně, ty tupý zelený lampasácký debile?

S velikým zájmem jsem si poslechl přednášku plukovníka Foltýna, kterou měl spolu s dalšími bojovníky proti dezinformacím ve Slavonicích. Svědectví o této události přinesly Parlamentní listy, takže nemusím nosit sovy do Athén, jen celou přednášku shrnu slovy Gusta Martina: „V bývalé enklávě uměleckého (polo)disentu vysvětlovali redaktorka týdeníku, založeného bývalými disidenty, a bývalý velitel vojenské policie, proč by bylo dobře omezit svobodu projevu těm, kdo lživě tvrdí, že se u nás omezuje svoboda projevu.“

Mě ale zaujalo něco jiného. Doteď totiž všichni ti Klímové a Pojaři říkali, že my, co jsme podlehli dezinformacím, jsme v podstatě chudáčci, kteří nemají ty správné a eurohodnotné informace, protože nekoukáme na Českou televizi a místo toho si čteme řetězové maily, které vytvářejí ruské trolí farmy. Doteď boj proti dezinformacím vypadal jako klasická inkviziční činnost. Běhají nám tu kacířští věrozvěstové, kteří ve svých betlémských kaplích oblbují lidi, kteří by si tak rádi koupili plnomocný odpustek. Je třeba je najít, vypnout jim profily, vyhnat je z kazatelen, případně je zatknout, povláčet bahnem, uvalit na ně klatby či rovnou interdikt, abychom uchránili chudáky důchodce před jejich zhoubným vlivem.

Prostě klasika. Sice máme právo na vlastní názor, ale nemáme právo na vlastní fakta, a co jsou správná fakta, to určují ctihodné státní instituce, kterým je třeba věřit, jinak nastane chaos a bordel.

Tentokrát poprvé zaznělo ale něco jiného. Poprvé nám ta plukovnická guma i jeho přicmrndávačka, Ivana Svobodová, řekli, že ti, kteří nesdílejí jejich názory, jsou prostě svině a nepřátelé státu. Zaznělo, že těch „úplně ztracených“ je asi pět procent obyvatel a těch skoro ztracených je patnáct procent. Poprvé nám plukovník Foltýn řekl, že od těchto lidí je třeba se oddělit, vykopat příkop, udělat karanténu. Jsou to zombíci a je třeba se k nim chovat jako k zombíkům. Tohle už totiž nejsou občané této země. Poprvé zaznělo, že není třeba chudáčky čecháčky zachránit před Rusákem s narativem, ale je třeba je „ODDĚLIT.“

Uvědomuješ si, ty tupý zelený lampasácký debile, že kdybys místo slova „svině“ řekl slovo „židáci,“ tak bys svoje vystoupení mohl rovnou přetisknout ve Volkischer Beobachter? Že kdybys místo o příkopu mluvil o plotu s ostnatým drátem a místo karantény mluvil o koncentráku, tak by mezi tebou a Himlerem rázem nebyl vůbec žádný rozdíl?

Já jsem ten, na koho přesně sedí tvoje definice zombíka. Já jsem ten, komu říkáš svině. Já jsem ztráta na poli informační války. Já jsem ten, kdo se dívá se sympatiemi do Maďarska a na Slovensko. Já jsem ta kreatura, o které mluvíš. Já jsem ten, kdo považuje Českou televizi za liberální propagandu, já jsem ten, kdo nevěří institucím (a úplně nejvíc nevěřím právě tobě, Foltýne!) Já jsem ten, kolem kterého chceš vykopat příkop a oddělit se od něj.

Budiž žalováno světu, že oficiální strategický komunikátor, plukovník Foltýn, řekl, že pro mě má připravený příkop. Jinými slovy, má pro mě připravený ostnatý drát, protože podle té gumy už nejsem občanem tohoto státu a nemám žádná práva, protože jsem si dovolil přemýšlet a dojít k jiným závěrům než plukovník a jeho pomahači. Mám asi tak stejná práva jako ti bílí Britové, kteří teď (pozdě) demonstrují proti migraci a jejímu kulturnímu obohacení.

Nejsem sám. Je nás pět procent a dalších patnáct procent čekatelů… Prý to není tak moc. Asi fakt není, protože ta bohorovnost Kartouze a ostatních, že odepíší dvacet procent národa, ta z toho přímo stříkala.

Tak co, plukovníku? Jakou mám šanci? Řekl jsi mi, že tady nemám místo. V podstatě jsi mi řekl, abych buď odešel a nebo bojoval. Nedáváš mi žádnou jinou možnost. Řekl jsi, že vy liberálové pro mé názory nemáte žádné místo. Vlastně jediné, co jsi neřekl, jak si vlastně představuješ, že s těmi „sviněmi“ naložíte. Ale podle toho, jaký používáš slovník, myslím, že se to nebude moc lišit od Buchenwaldu.

Premiére, vládo! Tohle vážně chcete? Tohle je ta strategická komunikace? Tohle jsou pozitivní hodnoty? Jaký je rozdíl mezi tím, co říkal Hitler ve třiatřicátém a co říká Foltýn v roce 2024? Už plánujete konferenci ve Wansee? Už plánujete, kam odsunete ty, kteří jsou pro vaši liberálně sluníčkovou, bezemisní a teplou budoucnost ztraceni? Jakou mám jinou možnost, než se vám postavit? Jakou mám jinou možnost, než od vás čekat to nejhorší? Budete tu vaši pozitivní vizi ještě nějak rozšiřovat, nebo tohle už je všechno? Jakou legitimitu má pro mě stát, jehož oficiální představitel naprosto nepokrytě mluví o tom, jak mě budou oddělovat a omezovat? Proč bych se neměl poučit z historie, že nemá smysl čekat na Křišťálovou noc? Že nemá smysl čekat, až si uděláte Norimberské zákony?

Jakou mám jinou možnost, než považovat tento stát, tuto vládu (a Foltýna obzvlášť) za nepřítele, který si na mě už chystá koncentrák? Vždyť se tím už vůbec netají a dostává se mu za to bouřlivého potlesku! Jakmile to uzákoní, bude mít pomahačů a nohsledů, že si bude moci vybírat.

V nadpisu jsem použil výraz, který vymyslel sám plukovník Foltýn, aby dokázal, že je tady svoboda slova. Řekl Kartouzovi, ať to o něm řekne, a on o něm řekl, že je tupý zelený lampasácký debil. Ale, jak řekl Pavel Šik, to nebyla dezinformace…

A já se začínám zařizovat na ty příkopy, ze kterých brzy budou ostnaté dráty… a na tu karanténu, ze které pak bude konečné řešení dezolátské otázky. Kvůli takovýmhle Foltýnům, Kartouzům a Ivankám Svobodovým jsou teď Angličané cizinci ve vlastní zemi, a můžete tam zřetelně vidět, jak s nimi bude naloženo, protože oni už si ty Norimberské zákony udělali. Kvůli tupým zeleným lampasáckým debilům ztrácíme svobodu slova a hned za ní i svobodu všeho ostatního.

Jen tupý zelený lampasácký debil může označit za svině lidi, kteří tu celý život pracovali, platili daně, postavili většinu toho, z čehož dones žijeme, jen si dovolili mluvit o míru a mít výhrady k zelenému úderu. Jen tupý zelený lapasácký debil může mluvit v souvislosti se svobodou slova o karanténě a spřádat plány na příkopy mezi lidmi. Tohle si Klíma ani Pojar nedovolili. Ti nás považovali za pomýlené a chtěli nám svým způsobem pomoci. Sice jako Koniášové, ale pomoci. Ale jen tupý zelený lampasácký debil nás považuje (v souladu s vojenskými poučkami) za nepřátele. To je druhá fáze pokatoličťování. Když nepomohli Jezuité, povolali mušketýry.

Tupému zelenému lampasáckému debilovi se to vrátí i s úroky.

Proč?

Protože nám nedává jinou možnost…

Ode dneška s celou titulaturou: TZLD. Otakar Foltýn

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

322 thoughts on “Myslíš to vážně, ty tupý zelený lampasácký debile?

  1. Jen si zde pěkně kydejte hnůj, který jste dlouhou dobu trousili, politici jej pilně shrabali, novináři z něj uplácali koblížky, televize je nazdobila oříšky, pekárny pražské je upečou a vy je sežerete v pražských kavárnách, budete je chroupat a zalykat se jak jsou kvalitní, protože vám připomínají tu nádhernou volnost plácat o všem, co je možné, bez zodpovědnosti a bez zardění, aby pak, až dojíte, seberete do ubrousku zbytky a teprve poté, když je přinesete domů, si uvědomíte ten hrozný puch, smrad, hnusotu a to, že jste byli nalákáni a podvedeni sociálními inženýry s VUMLEM, oblečených do teplákovek Adidas a s hamburgrem v ruce. Až pak si uvědomíte, z čeho co pochází.

  2. Ok, chápu to rozhořčení.
    Ale co třeba se na Foltýna kouknout takhle.
    On je vlastně státní TROL.
    Takže, nereagovat, neřešit, neplytvat na něj energií.
    Co Vy na to?

  3. Na TV Noe jsem náhodou zahlédl „modlitbu za mír“. Záznam z nějakého moderního kostela snad v Ostravě. Vypadá to, že na žehnání kanonům brzy dojde.

  4. To je zase víc much jednou ranou. Čím nehorázněji Foltýn provokuje, tím důstojněji proti němu vypadají Guma a Bluma.

    Zároveň je to zastrašovací akce. Proto vybrali kreatůru non plus ultra včetně jeho smrtibráchy.

    Zároveň zase o kus pootevřeli Overtonovo okno k režimu ukrajinského typu. Guma a Bluma se v něm určitě zhlédli. To je pak jednota a disciplína, když zfanatizovaná banda lynčuje každého odpůrce režimu. To se pak vládne, když je opozice mrtvá nebo k smrti zastrašená.
    Nebuďme naivní. „Mlčící většina“ mlčí, protože je stádní a zbabělá. Ta se nám zatím vyhne jak čert kříži. Jenže Foltýnské prase teď pracuje na jejich fanatizaci a na výrobě „vnitřního nepřítele“, který může za všechno a je potřeba ho zničit. Na čí stranu si myslíte, že se v takovéhle rétorice přidá „mlčící většina“, jakmile nás režim označí jako schválené cíle? Už mají dobře založeno s elfy, ilumicáty a indoktrinovanou masou středního a mladšího věku s mezigenerační nenávistí k důchodcům. Nepochybuji o těsné spolupráci čučkařů s SBU. Pak můžou přijít i jmenné seznamy smrti à la Myrotvorec.
    Možná to jen začíná fází zastrašování, ale v plánu budou další kroky eskalace.

    1. Martin Niemöller:

      „Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista.

      Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat.

      Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář.

      Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat“.

        1. Nic proti, ale komu to píšete vy? Myslel jsem to jako doplněk, podtrhujicí co jste napsal – ne pro vás, ale ty ostatní.

          1. Taky nic proti vám. Problém je, že my to víme, ale širší dosah to nemá. Já to psal jako varování, že na morální apely nikdo slyšet nebude a že nejspíš zastavujeme holýma rukama rozjetý rychlík.

  5. „Poprvé nám ta plukovnická guma i jeho přicmrndávačka, Ivana Svobodová, řekli, že ti, kteří nesdílejí jejich názory, jsou prostě svině a nepřátelé státu.“

    Toto je lež. Proč lžete, Dane?

    1. Uklidni se onanyme, pokud budeš zvracet, po právu Tě vykydají. Nikdo tu nelže, předtím to ještě neslyšel.

        1. Z Foltýna nepadají pouze zelený srágory. Je tak hloupej, až je nebezpečnej.

          Mimo jiné ve Slavonicích vykládal, že v této zemi máme „čtyři procenta zombíků a sviní, které nepřesvědčíme“. Na tyto „svině, které už se staly nepřáteli vlastního státu“, je potřeba hluboký příkop a „karanténa“.

          Tohle si veřejně dovolí říkat Fialův lampasák pro “strategickou komunikaci”. To už není jen hlupák.

          1. A protože Fialův strategicky komunikátor označil část občanů této země za svině, můžu já mu říkat Fialův Hajzl Foltýn.

          1. A jak může vidlák vědět, co řekl? To tady nikoho nezajímá? Pro všechny je normální, že Vidlák prodává výmysly jako svatou pravdu??

            Nulo, stačí číst informace za hranicí vaší betonové informační zdi. Na twitteru ten vidlákův žvást koloval dávno – včetně přesné citace Foltýna, která je samozřejmě jiná. Klasická dezinformace, kterou někdo v pozadí nakrmil vidláka a ten to jako tupá ovce přidal do svého kázání. To je celé.

            Takže znova: vidlák lže, ale je to přesně taková lež, kterou chcete slyšet.

        2. To je teď takový častý “inteligentní “ argument určitých jedinců, že?
          “ Jsi bordelář, na zemi se ti válí modrý svetr.” Odpověď:”Lžeš! To není modrý svetr, ale zelená mikina lháři!!! Dezinformace!!!”

          1. Foltýn samozřejmě řekl něco jiného. Je to podobné jako se slavnou vidlákovou lží o tom, jak čez odpojuje maminky na jižní moravě od elektřiny, aby dětem nemohly ohřát sunar.

            Ale já vidláka chápu: on píše, co chcete slyšet. Pravdu si tady nikdo dohledávat nebude.

            1. Ale prosím tě, bobánku, jaká že „slavná vidlákova lež“?

              Máš někde nějaký důkaz pro tak silná slova, nebo jen šíříš dezinformace zpoza příkopu, protože jsi svině a chceš se mstít úspěšnějším?

              Jestli chces říct, že na jižní Moravě nepůsobí ČEZ ale EON (nebo EGD), tak se uklidni a běž si vyluxovat vysavačem libovolné jiné značky než Lux a oxeroxuj si holou prdel na kopírce libovolné jiné značky než xerox, ať si máš čím vytapetovat pokojíček. A až ti někdo preventivně, abys nešířil bludy, odpojí drát od telefonu, tak si stěžuj technikovi z Telekomu, i když bude zrovna z O2, Telefonicy nebo CETINu.

              Prostě obecný název pro dodavatele elektřiny je a bude v ČEZku „ČEZ“. A jestli chceš vyvracet, že v době mnohonásobného zvýšení cen za elektřinu byli odběratelé jednostranně odpojováni, tak dodej nějaké statistiky. Garantuju ti, že nula odpojených tam nebude ani za jižní Moravu, ani za ČEZ. A ten blábol o sunaru je už zcela tvůj výmysl.

              Takže vyfič, za tohle prémie nebudou. Já tě chápu – píšeš si co chceš, za pravdu by tě nikdo neplatil.

              Tohle je tak typické – prudič, co se nenamáhá svá zjevně nepravdivá silná tvrzení jakkoliv dokládat, tu bude neustále, zas a znova, obviňovat všechny ostatní ze lží. Foltýnův mentální brácha (jestli ne skutečný, prý je expert na mučení, a tohle už fakt hraničí se sadismem či jinou úchylkou).

    2. Hele onanyme, ty ulhanej hajzle – ted jsi me tak vytocil, ze jsem sjel to hodinu a pul dlouhe video s tvymi modlami:

      https://www.facebook.com/novinarsky/posts/pfbid02WFsgVMnUDr619kEJZ3awNdQGesRpZ7fVX7hkmxs3orGPJZE9ovDezDXx3cuuQTjNl

      a je to tam. JE TO TAM!!! Rekl to. Poslechni si to cele a zaslechnes to.

      Pokud to nekdo jiny nechce poslouchat cele, tak doporucuji Velkeho Obucha cca od 1:02:30, v 1:04:02 zazni

      „A nebo jsou to prostě jenom svině“

      v nastalem krecovitem smichu devotniho publika je slyset na pozadi i uchechnuti rachomejtle Svobodove „…je jich hodně“.

      V 1:04:51 Velky Obuch pokracuje v katechismu jedine spravne pravdy:

      „…a nebo se prostě chtějí mstít těm úspěšnějším. A tam je potřeba si uvědomit, že … ti kteří jsou svině, už se stali nepřáteli svého vlatního státu.“

      Takze specialne pro tebe:

      Toto je pravda. Vidlák Dan píše pravdu, nelže. Lžeš tady jen ty, anonymní vysírači. A je úplně jedno, jestli to děláš z přesvědčení, z blbosti a nebo za peníze.

      Ještě jednou tady bez důkazů někoho obviň ze lži a slibuju ti, že si to Foltýn odsere i za tebe.

  6. Tento „úderný“ titulek možná rozčeří hladinu vidlácké žumpy, u širší veřejnosti ale bude spíše kontraproduktivní.

  7. Vidlaku, proc ten podmiňovaci způsob? on přece mezi Foltýnem a Himlerem není vůbec žádný rozdíl !!!!

    1. Je a velký.
      Himmler byl vlastníkem prosperující slepičářské farmy a vyznal se v zemědělství.
      Tupá guma neumí kromě buzerování a žvástání nic.
      Za mě rozdíl dost velký 😀

  8. V reakci na videa na kterých je vidět jak postupující Ukrajinská armáda zcela zřetelně cíli na civilisty se na novinkách dnes objevil článek “Bombardují rusové své vlastní město?”
    To je to “právo na fakta”

  9. OT:
    Z budovy opravené pražské VZP spadla římsa a zabila člověka…
    R. I. P.
    Úpadek státu v přímém přenosu.

    1. Doporučuji varovnou ceduli: „Pozor, padá omitka. V sobotu a v neděli cihly“.

      V Německu jsou na tom hůř. Tam se jim sesypal celý hotel. Jeslipak jim ho neopravovala stejná firma? 😃😃

    2. Co pamatuju, tak v Praze nejvíce říms padalo kolem roku 1967. Tak to máme ještě za 1 furt, než se režim zvrátí zase k ještě něčemu horšímu.

  10. Imago animi sermo est, tj. Řeč je obrazem duše (Seneca).
    Stratkom (strategická komunikace)vvv – vojenského vládního vykonavatele obušku fóglovitého (O. F.) je nejen obrazem, ale též zhmotněním totalitního slovníku a jeho plamenometů/hovnometů. V totalitě musí být leccos zásadově ohodnoceno, k tomu se rojí/řetězí adjektiva, příklad: Když vvv O. F. ve Slavonicích vyzval spolubojovníka Kartouse, aby ho ohodnotil slovy – „tupý zelený lampasácký debil.“ Poznatek: užití tří až pěti po sobě jdoucích adjektiv je příznakem mluvy totalitáře. Obušek fóglovitý je profesně zvyklý komandovat/rozkazovat. Objevil, že strategicky komandovat (stratkom) je účinnější než komunikovat.
    Připomínám tímto jeden ze svých definitivně posledních blogů zveřejněných v iDNES 21. 6. 2023 s názvem VLÁDNÍ STRATKOM https://blog.idnes.cz/zdenekhosman/vladni-stratkom.Bg23060863 Lze tam číst stručné shrnutí debaklu vládního stratkomu nutelliera Fialež a v závěru nástin tzv. Petrova principu; v něm je pracovník v byrokratické mašinérii povyšován na pozici, kterou už nezvládá.

    1. Tohle není náhodná chyba byrokratické mašinérie, ale kulisa fašistického programu. Podobně v protektorátech banksterismu v Německu, VB… nebo v Ukrorujně.

      „Pokud Rusko bude dál ve válce postupovat, přijdou investoři ze Západu rovněž o své investice. BlackRock

      …operaci k vpádu do Kurské oblasti vyvinuly ukrajinské ozbrojené síly ve spolupráci s britskými zpravodajskými službami… To …potvrzuje prohlubující se rozkol mezi … dvěma atlantickými pilíři Domu Sion.
      https://aeronet.news/ruska-armada-zastavila-postup-ukrajinskych-vojaku-v-kurske-oblasti-ale-nad-celou-operaci-uz-ma-otazniky-i-washington-a-chce-slyset-od-kyjeva-vysvetleni/

    2. Predposranej snazivec a uber fuhrer a marsal bez vojska ,z vule pribuznych a z vule protekcnich znamosti dale ,predposranej , z toho ze musi neco udelat
      a nevi co , jediny co vi je ,ze ma hruzu uz ted z toho ,
      co se stane, kdyz neco udela.

      Senecu do toho neplest , se zminoval a musel vo normalnich lidech..
      Urcite si byl vedom sem si jistej ,toho , ze sou spousty tech, co nemaji a nemuzou mit dusi.
      A kde by ji asi tak vzali..

  11. https://web.litterate.cz/myslis-to-vazne-ty-tupy-zeleny-lapasacky-debile/comment-page-2/#comment-321139 — Ano, Vidláku, to je zhruba konsistentní s tím, co výše píšu o předpolitickém snažení.

    Začal jsem se koordinovat se všemi… — Jenže od jistého bodu tak vzniká sice stmelená, ale o to uzavřenější bublina, jejíž potenciál růstu konverguje k nule.

    — — — • — — —

    Dovolil bych si Vám navrhnout jeden myšlenkový experiment: Představte si prosím, že není rok 2024 a proti Vám nestojí rozvážný Fiala ani švarný Pavel, ohnivě odhodlaná Pekarová Adamová ani mladá krásná Nerudová, bývalý plukovník Koudelka ani nynější plukovník Foltýn — nýbrž že je rok 1940 a na opačné straně jsou Hácha a Eliáš, tedy kvalitní, erudovaní a kvalifikovaní lidé, čestní a přinejmenším původně zcela bezúhonní, jejichž největší chybou je, že sice se zdráháním, možná však i přesto příliš horlivě se ujali role krajně nevděčné již prima vista. (A samozřejmě předpokládejme, že Vás nějakým zázrakem nedrapsnou, aspoň ne hned, že naopak můžete volně mluvit a že si dokonce Vaše názory může několikerým kliknutím vyhledat a zobrazit každý. Zkrátka že do Protektorátu mluvíte třeba z Londýna a že ten si mohou bez rizika vyladit všichni.) Jak prosím bude Váš přístup vypadat tehdy? Jaká bude Vaše argumentace, Vaše rétorika?

    Proč se takto táži? Totiž, myslím si, že na vlastnosti průměrného českého voliče (PČV) nelze usuzovat jen z diskuse támhle někde na Novinkách či iDnes. Tam téměř není zastoupen, převažují extrémnější typy. No a PČV sice má mozek vymytý Českou televizí, ale na druhé straně mu jakási elementární, mechanická, jen napůl vědomá soudnost zůstává. A ta mu říká, že situace je ovšem nevábná a dále se zhoršující, přesto však dosud ne (pro něj) nesnesitelná; mohlo by také být hůře. A zejména že z posice prvních čtyř výše jmenovaných se toho stejně moc dělat nedá; že i kdyby jejich politika byla zcela opačná – jakože by měla být! –, k jejím plodům by stále bylo neskutečně daleko.

    Jinými slovy, i kdyby tam nebyli ti, co tam jsou, nýbrž Hácha a Eliáš, stejně by nepořídili mnoho. A toto je dle mého názoru právě ten důvod, proč je praktická a faktická loajalita PČV k režimu (do nějž zde nutno započíst také ANO), jakkoliv vlažná, stále tak neuvěřitelně vysoká.

    A zároveň důvod, proč (i při hypoteticky neomezeném dosahu) bude mít Váš přístup efekt jen omezený; dokonce natolik, že režim – ani přes svou rétoriku o dezinformátorech, Putinovi a dezolátech – necítí potřebu se jím vážně zabývat. Jinak by si našel jiného joudu než tohohlenc plukovníka.

      1. No právě. Upřímně se obávám, že to opravdu nejde.

        Ani v obecné rovině vůbec nevidím cestu, kterak v dohledné době několika málo let z „alternativy“ vytvořit vnitřně organizovanou, relevantní politickou sílu, jež by hájila české zájmy, dosáhla parlamentní většiny a vyčistila též další struktury (byrokracii, neziskovky…) tvořící oporu, možná i páteř režimu. (Koalice byly posledních 25+ let vždy jen zdrojem alibi, proč český zájem nehájit.)

        Vsuvka: Koneckonců, podívejme se prosím, jak dlouho už se snaží Le Penová (a předtím její otec), a zatím nedosáhla více, než že se pomalu propracovává do postavení Heleny Růžičkové (v nějakém filmu, z nějž jsem před 30 lety kousek viděl), která zařvala: „Držte mňééé!“ a rozpřáhla paže, aby ji příbuzní mohli uchopit a tak jí zabránit vrhnout se na protivníky. Podobně i AfD je mnoho a mnoho let před námi. Podobně nemáme nic, co by se mohlo srovnávat s někdejší UKIP… Konec vsuvky.

        To už mi připadá mnohem pravděpodobnější, že samotní protagonisté režimu (ne na první úrovni, většinou ani druhé, spíše na třetí a dalších), znechuceni vývojem podobně jako kariérní komunisti během perestrojky, v určité chvíli nasají jiný vítr a obrátí kabáty, přesně tak, jako na přelomu 1989/90. Předpokládá to ovšem podstatnou změnu geopolitické konfigurace, a tu na obzoru dosud nevidím také.

        Je mi líto. No nic, musím teď dělat něco jiného.

        1. Impuls změny přijde jako obvykle zvenku. Jim tím vyschnou penězovody. A na to musíme být připraveni, aby to nedopadlo opět jako v 1989.

        2. Aneb řečeno slovy jisteho amerického generala (bohužel nevím kterého) v letech padesatých: „Československo? To neni problém. Tam stačí 10% lidí podplatit a 10% lidi zavřít“ ….

      2. Zpatecnik tam hodil zpatecky s absenci Hitlera a dalsich rekvizit…
        Zbytecnych , nesouvisejicich trapnych spekulaci ,povysenych na myslenkove experimenty , vyplody plodi vyplody..

    1. košer debilizátor;
      🍥„praktická a faktická loajalita PČV k režimu,“

      ovčan ( PČV ) má většinou zasTupitelsko liberálně pseudo-demokratický režim v zádeli. V Kazisvěty nastaveném systému spotřebuje podstatnou část síly v zaměstnání. Odklání tedy bolení své hlavy nad šmejdy. Chléb a hry.

      Košer sekta ovládá debilizaci otroků; nejen politické jakoby neziskovky, ale i školství a sdělovací prostředky hlavního proudu. I zmetky Šestidemolice přes Aspen institut. Jó a převraty v osmdesátom devátom spáchala též košer sekta. Také ke „komunismu“, přes Zelený úděs a snůšku perverzí ke GreatReset, a otrokářskému zlořádu 🕎fantasmagorické úrovně.

      Osvěta;
      -lžou dětem, že je možné změnit pohlaví
      -lžou o CO2
      -lžou o koronafašismu
      -lžou o důvodech klesající porodnosti
      -lžou o krimigraci
      -lžou o důchodovém systému
      – hrají s námi falešnou demokracii
      – salámovou metodou zavádějí digitální koncentrák
      -košer banksteři soustavným padělatelstvím znehodnocují peníze…až nebudeme nic vlastnit a oni budou šťastní?

      Za mě 5 % ideozločinců a k tomu 15 % občasných žbrblalů je slušnej oddíl.

  12. Tak Foltýn prý cenzor NENÍ….Inu dobrá.

    Pak se ale musím ptát a KDO TEDY JE?
    Když ani NOVINÁŘSKÝ INKUBÁTOR mi po kliknutí na „záznam debaty“ NIC nepustí…
    Kde je chyba „týme“, co se vám to tam vyklubalo za CENZURU?
    Blokují snad operátoři zase na nějaké další „právně nezávazné státní doporučení“, či kdo a proč?
    https://novinarskyinkubator.cz/slavonice-fest-2024/
    *******
    Pokud je to pro veřejnost pak opravdu cenzurované,
    tak to si nechá sám „buldozer“ Foltýn fakt líbit, takovou potupu?
    Bude se za čas nakonec ještě omlouvat a sypat si popel na hlavu a odvolávat?
    Přepne snad sám na auto-cenzuru a nebude už říkat, co si opravdu myslí?

    Ptám se tedy Foltýna,
    který je oficiálním prvním „vládním koordinátorem strategické komunikace“ takto:
    KDE si můžu jako občan záznam té debaty ze Slavonic bez úprav a BEZ CENZURY poslechnou?
    Někdo mu to snad donese…

    A prosím jen žádné ubohé výmluvy proč to nejde, či dělání mrtvého brouka.
    Vidláka určitě pracovně někdo z týmu také čte.
    To by jen posílilo dalším % občanů ty nevhodné narativy…
    Foltýn, strategicky. Myslete strategicky Foltýn!

    Jsem zvědavá, zda bude teda voják Foltýn alespoň chlap
    a zveřejní dostupně každému celý a neupravovaný záznam
    který jistě spolupracovníci, kolegové, ambasáda USA… udělali a dá to nějak mediálně vědět?

    To je to, co mne nyní zajímá a mělo by vlastně všechny, nejvíc i samotného Foltýna,
    nechci tlumočení, chci slyšet nejdříve originál….

    Protože pokud nemohu slyšet jeho veřejně sdělené názory na vlastní uši jen proto,
    že nakonec samotného Foltýna nejspíš cenzurovali
    a on proti takové cenzuře hlasitě a veřejně s mediálním dosahem nyní nevystoupí,
    bude k tomu navíc ještě případně držet hubu a krok,
    může být už jen a pouze PRO SMÍCH
    se svojí údajnou etudou „Bobe řekni“, „tady žádná cenzura nebude“, „pravdou“, „fakty“ …
    a zejména pak s údajnou jím hlásanou svobodou slova v ČR.

    1. tak osobne mi prislo ze Fouche bol nadmerne inteligentny muz. Foltyna nechcem urazat, ale pride mi vojensky priamociary, co v tejto pozicii prinasa aj z pohladu konzumentov propagandy MSM, skor nepriaznivy dojem, nez nieco ine

      1. O inteligenci netreba diskutovat -„zelená guma“ je naprosto jasná definice. Alespoň pro ty, kdo ještě absolvovali zakladni vojenskou službu ….

  13. Foltýn si myslí, že jsme svině a nepřátelé.
    Heydrich si myslel, že jsme smějící se bestie.
    Už chvíli u kafe kouřím a rovnám si myšlenky.
    Lampasáci…

    1. Náš velitel na vojně ZVS vytvořil kuriózní prohlášení. Sám původem ze slezka v průběhu duševního pohnutí bez příznaků doby k tomu příslušné vypotil větu: z Vašeho města pochází největší hajzli, které jsem v životě poznal. Tohle šlo vzhledem k osobě autora brát jenom jako vyznamenání.A spekulanty upozorňuji, že Pávek to nebyl.

  14. Krátká úvaha bohužel už z r. 2015

    Taková věc se stala.
    Ve 20 letech se snažila v Německu prosadit parta(i), která slibovala Němcům a všem pravým a nejčistším blonďákům a blondýnám s modrýma očima nejlepší zítřky, neřkuli samotný ráj v nové “ T i s í c i l e t é ř í š i “ s novými pořádky, pro kterou je třeba s láskou a klackem přesvědčit celou Evropu, protože ten vysněný Lebensraum (životní prostor) pro nového Übermensche (nadčlověka) leží logikou velkoěmeckého historického práva na východě, kde se na nekonečných zdrojích roztahuje pokrevní bratr samotného ďábla a samotný nadčlověk to dílo blahobytu lépe vybojuje pro blaho všech s oddanou pomocí evropanů a jejich národních zdrojových základen. Lidé tomu nevěřili a nedělali proti tomu nic, respektive jen někteří pomýlenci. Evropští politici to bagatelizovali a byli nad věcí. Všichni měli z toho kníráče srandu a lord Euromord Rancimor mával v Londýně z letadla cárem papíru, že prý má na něm věčný mír. V Ě Č N Ý M Í R ! ! Všichni měli z pravého, nefalšovaného, čistokrevného blonďáka s modrýma očima srandu, ale jen do té doby, kdy získal podporu vlivných kruhů v Německu, Evropě i za velkou louží, které v tom vizionářsky viděly velký kšeft a dodatečné příjmy za ztráty v koloniích na jejichž rozkrádání a vyvražďování byli už tak nějak po generace zvyklí. Rasa nerasa, původ nepůvod – kšeft je kšeft, to musí každý pochopit.
    1/6 provrchu planety, 30% pevninské části planety, 55% světových zásob ropy, desítky % světových zásob nerostů, zlata, stříbra…
    a k tomu stamiliony tupých negramotných Slovanských a Asijatských otroků čekajících na anglosaskou osvětu a genocidu ve jménu rasové čistoty. To už za nějaké takové dobrodružství stojí! A tak historicky významné bankovní rody a velkoprůmyslníci cpali spasiteli jejich kont dary a dotace a úvěry a spoluúčast na tom báječném projektu. Během toho nadšení se ale začaly dít věci. Mistr mlhy a kouře Goebbels vypouštěl stále víc a víc kouřové obrazy a ódy o správném chápání tohoto velkého historického úkolu stojícího před celou Evropou. Evropou konečně sjednocenou pod moudrým Německým vedením. Evropou po staletí ohrožovanou Ruským prostorem. Tedy těmi negramotnými tupci živořícími jen z podstaty. Kouřová imaginace německého evro-panství a nepřijatelnosti komunistů a vůbec sociálně, levičácky a i jinak uvažujících živlů a pomýlenců, kteří by mohli ohrozit právo parazitní menšiny na vykořisťování a neomezený majetek a moc. Následně byly přijaty zákony legalizující jediný správný názor a zároveň i důsledná kontrola, že to všichni správně chápou.
    A co mlčící většina?
    Stále mlčela! A zahleděna do své každodennosti kráčela vstříc lepším zítřkům. K podpoře zákonů a blahobytu v nové říši byla zřízena záchytná pracovní centra kam byli s láskou a péčí koncentrováni všichni pomýlení a nechápající velké dobro, kterého se jim mělo dostat. Nejlepším nástrojem převýchovy a pochopení obecného blaha je činorodá práce a proto na každé uvítací bráně byl umně vyveden nápis „Arbeit macht frei“ (práce osvobozuje).
    A co mlčící většina?
    Stále mlčela. A když se dělo něco eklhaft tak se otočila a dělala, že nic. Strana černokněžníka zahalená do tajemství okultních symbolů viděla, že její kouzla jsou účinná a uplatnila kouzlo nejsilnější. Kouzlo strachu. Strachu tak mocného, že už se nikdo ani neodvážil myslet jinak, natož pomyslet, že by mohl myslet jinak. A aby to kouzlo bylo stále silné a sílilo bylo třeba ho stále krmit. Nejprve byla omezena svoboda projevu. Pak svoboda slova,shromažďování, svoboda názoru, vyznání, až nakonec i svoboda práva na život. A k tomu celá škála pokrokových uvědomovacích technologií. Vše a všichni byli stále prověřováni zda je jejich víra v kouzlo velkého tisíciletého zázraku, tedy „nového řádu“ dostatečná a zda nepotřebuje vyztužit nějakým štulcem, klackem, kulkou nebo kremační pecí.
    A co mlčící většina?
    Konsternací a neschopností kolektivního vzdoru se přerodila ze strachu o svoje jisté v tupé obludné stádo šířící za nadšeného povyku strach a čiré ničím nekontrolované zlo. Zlo o kterém ani netušila, že ho bude kdy ve své pasivitě schopna! Pokud dnes dochází k zamlčování pravdy, k omezování objektivních informací eurocenzurou, omezování svobody projevu, svobody na vlastní názor a jsou přijímána opatření k eliminaci těchto názorů samozvanými Übermenschi z Bruselu nebo DDR tak se ptám. V které fázi té historické hry se dnes nacházíme? Paralela je naprosto zřejmá. Místo je stejné. Scénář je stejný. Změnily se jen kulisy a režisér.
    A co kompars??? Co mlčící většina???
    Tupě přijímá myšlenku, že pro zajištění celoevropské budoucnosti není už jiného východiska, než konečně vojensky srazit k zemi Rusko, které už nám zase leze div ne do špajzu. Přísnou selekcí jsou zadupávány jiné myšlenkové konstrukty, než tento oficiálně ražený směr administrativou SS a EU. A mlčící většina je opět připravena s nadšením šlápnout na ty samé hrábě.

    1. Prosím, jak zbabělí zákeřní vrahové bojovali za svobodu? Povídejte… Ono totiž podřezat svázaného člověka je zbabělá zákeřná vražda.

      1. Silný argument vašich kritiků asi je, že už zmíněný příslušník SNB Honzátko byl – jak říkají – nevinnou obětí vašeho odboje.

        Není asi příliš známo, že byl bezohledným lovcem lidí, kteří utíkali na Západ. Honzátko kvůli tomu dokonce inicioval vznik speciálního komanda, jemuž velel. Tohle komando pak lovilo – a jinak to ani nelze nazvat – na hranicích Čechoslováky utíkající na Západ. My jsme tehdy samozřejmě nevěděli, co je Honzátko zač, ale za nevinnou oběť ho – zejména kvůli tomu, že zničil životy mnoha lidí, které na hranicích „ulovil“ – nemohu považovat.

    1. Až to bude celé zadarmo shlédnutelné, podívám se. Jinak děláte reklamu vychcánkům a parazitům typu Jílkové.

    2. .. a protože si o to explicitně před kamerama řeknul, doufám, že ho bude DV oslovovat výhradně novým čestným titulem TZLD 😉

  15. dulezize je si vsimat i toho jak demokrati oznacuji rusy za „podlidi“ a kdyby mohli tak je vsechny zplynujou cyklonem B z IG farben. ze nemaj pravo ani na vlastni zemi a ta se patri rozdelit mezi korporace zapadu. kdo se z dejin nepouci je nucen si je zopakovat.

      1. Tady se nabízí příhodná citace:

        „V průběhu srpna pak provedla Rudá armáda generální protiútok v Kurském a Orelském oblouku i Doněcké oblasti, který vrhl obě německé skupiny armád zpět.
        Rudá armáda získala zpět všechno území, ztracené během německé ofenzívy, a 5. srpna současně dobyla dva nejdůležitější opěrné body Wehrmachtu, Orel a Bělgorod, čímž byl umožněn její další bleskový postup až k Dněpru.“

        Někdo si tu koleduje o další, do historie čitelně zapsaný vejprask 😀

    1. Bude repríza.

      Ale nejlip se tam budou mit myši. Ta zapadní technika je pěkně napěchovaná kabely
      😃😃

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *