19 září, 2024

Nejslabší článek

Zatímco se všichni zabývají trasgender boxem na olympiádě v Paříži, dívají se na plavce co vylezou ze Seiny a zvracejí, případně je alespoň trochu zahřeje u srdíčka z tureckého střelce z pistole, který si bez velkého tréningu, bez pomůcek a bez sponzorů vystřílel stříbro a pak si šel zakouřit, já budu pokračovat v komentování blízkovýchodního konfliktu, protože začátky války při olympiádě, případně těsně po olympiádě, jsou trendem posledních let.

Takhle začala válka v jižní Osetii, čtyři dny po skončení olympijských her v Soči zabralo Rusko Krym a pár dní po skončení zimní olympiády v Pekingu začala válka na Ukrajině. A hádejte, kdy se rozjela občanská válka v Sýrii? V poslední době olympijské hry přímo svádějí k válce. Staří Řekové byli jinačí frajeři. Ti kvůli olympiádám přerušili svoje války. Posvátný mír, vole! Moderní olympionici kvůli válkám přerušili olympijské hry a dnešní velcí i malí geopolitičtí hráči používají hry symbolizující vzájemnost a porozumění mezi národy jako výborný moment překvapení. Nehodnotím, jen cynicky konstatuji.

Vypadá to, že pařížská olympiáda se obecnému trendu nevyhne… Jak řekl Ládik Větvička, při české inauguraci prezidenta Pavla zaútočila maďarská raketa vzduch země na křídlo zámku, kde byla ubytována prezidentka Čaputová a zároveň ruský dron zničil hotel, kde se ubytoval prezident Zelenský…

Pardon, ono se to odehrálo ve zlém Íránu a šlo o ještě zlejšího Ismajíla Haníju, politického šéfa Hamásu. V takovém případě je všechno samozřejmě v nejlepším pořádku, husarskému kousku izraelských sil je třeba zatleskat a všichni se můžeme pohoršovat nad těmi, kteří mají pocit, že další zásada určité férovosti a diplomatických zvyklostí vzala za své, je to založeno v globálním matrixu a vrátí se nám to při té nejblbější možné příležitosti. Prostě chcípnul jeden z největších hajzlů, svět se díky tomu stane lepším místem…

…asi tak stejně lepším, jako když Američané odstranili zlého Saddáma Husajna. To byl ve své době přece ten nejhorší bastard (který měl obrovské zásoby chemických zbraní, které se nikdy nenašly) a stálo za to ho odstranit. Svět si jeho smrtí oddechl… Od té doby se v Iráku objevily desítky násobně horších bastardů z Islámského státu, kteří infiltrovali celý muslimský svět a teď je cvičí ukrajinská rozvědka, aby se jim v Mali dobře bojovalo s ruskými Wagnerovci… A jde jim to. Jde jim to podobně dobře jako v roce 2012 v Sýrii.

Nutno říci, že Izraelci nebyli první. Začal s tím Donald Trump, když nechal zabít podobným způsobem generála Sulejmáního na jeho návštěvě v Iráku. Kolaterální škody v podobě obyčejných Iráčanů, kteří měli tu smůlu, že se nacházeli poblíž rakety Hellfire, nikoho nedojaly. Doník byl přece NÁŠ prezident… Opět nehodnotím, jen ještě cyničtěji konstatuji.

Ismaíl Haníja už někde v islámském nebi obcuje s dvaasedmdesáti pannami a v jeho funkci už je někdo další… vsadím se že někdo, kdo ho celé roky kritizoval za přílišnou měkkost a vstřícnost k západním satanům… To jsme jim to nandali… vojenské velení Hamásu sice řeší někdo úplně jiný a v Gaze se nic nezměnilo, ale příznivci Izraele si mohli užít vlnu pozitivních emocí. Zhruba stejných, jako si příznivci Ukrajiny užívali příval pravdy a lásky, když se dozvěděli, že Rusové rabují pračky, aby měli čipy do raket.

Mimochodem… jak asi vypadají ti rukojmí někde v tunelech pod Gazou, kvůli kterým se do té války přece šlo? Teď, když Izraelci zabili Haníju, tam v tunelech se nikdo nebude mstít na nevinných civilistech, že?

Svět se v Brusel obrací…

Na jaře jsem měl na návštěvě jednoho českého zbrojaře. Ten mi řekl větu, která mi utkvěla a od té doby ji používám. „Všichni vědí, že je to všechno v prdeli, ale nevědí, jak z toho ven.“ Mám pocit, že tohle má být ta liberální cesta. Jak odvést pozornost liberální veřejnosti od prohrané války na Ukrajině? Válkou na blízkém východě.

Koneckonců, Írán je z celé té slavné osy zla ten nejslabší článek. Má revolučně naladěnou populaci, je pod sankcemi ještě z doby, kdy sankce fungovaly, Sice se teď rychle integruje do protizápadních struktur, ale ještě zdaleka s tím není hotov. Dopravní koridory jsou zatím slabé, ropovody a plynovody moc nejsou, a zdá se, že západní generálové ještě nevzali v potaz, že drony a levné rakety poněkud změnily pravidla hry. Koneckonců, je to rok od neúspěšné ukrajinské ofenzívy a dodnes naši analytici vysvětlují, že to v podstatě byla dobrá ofenzíva, kterou zhatily nepodstatné maličkosti. Generálové a západní poradci to vymysleli v podstatě správně, ale obyčejní ukrajinští vojclové to zvorali… Já vím, jsem hnusný cynik.

Proti bombardování Íránu nemá nic ani Trump a zřejmě ani ten jeho viceprezident Vance. Oba mají na šílené Ajatoláhy spadeno už dlouho. Bidenovi se do toho moc nechtělo, protože jeho voliči přejí Izraeli všechno nejhorší, ale Biden je mimo hru, někde ho zavřeli do LDNky a všichni ti Blinkeni, Pellosiové, Yelenové a jiní američtí Lipavští jsou, zdá se, dostatečně bojovně naladěni. A nebo se Netanjahu prostě chystá stébel, protože obyčejní Izraelci proti němu masově protestovali už předtím než Hamás podnikl svůj výpad a válka v Gaze nijak nepomohla tomu, aby demonstrovat přestali. Jo, naše mééédia o tom nemluví, ale izraelská armáda nikdy neměla víc odepření poslušnosti než teď… V době, kdy se chystají na válku s půlkou muslimského světa naráz…

A Hamás je prodloužená ruka Turecka, nikoliv Íránu… Mě tato skutečnost poněkud znepokojuje, ale co jsem já v porovnání s našim geniálním kinderministrem zahraničí, že?

Včera v noci už Hizballáh dělal větší bum bum, aerolinky ruší lety do Izraele a všeobecně se čeká, že Írán během dvaasedmdesáti hodin něco spustí. Koneckonců, Izrael oficiálními kanály Íránu oznámil, že je na totální válku připraven… Že jsou Peršané zbabělci a na velkou válku si netroufnou, i když jim při oficiálních příležitostech odstřelují pozvané hosty? Nepoměřoval bych je naší národní povahou. I zbabělé a bojácné zvíře, když ho zaženete do kouta, se nakonec otočí a kousne. Zpravidla hůř než byste od něj čekali.

A zase si pak můžeme říkat, jak Írán nevyprovokovaně zaútočil…

Když nemůžeme porazit Rusko a Čínu, tak bychom třeba alespoň ten Írán mohli, ne? Ať našim liberálním voličům ukážeme alespoň nějaký úspěch, když už se nepodařila ani ta transgender agenda a ani digitalizace stavebního řízení, ne? Máme k tomu ty nejlepší předpoklady. Íránci totiž nejsou lidé. Stejně jako Rusové. Jsou to jen hnusní militanti, okupanti, teroristé, mongoloidní hordy, co bojují polními lopatkami a už brzy budou poraženi naší skvělou izraelskou armádou, která je úplně nejlepší na světě. Jakmile zaútočíme, stane se totéž co u Robotyne… nepřátelé se podělají strachy a utečou, jak uvidí první izraelský bojový stroj. Minová pole neřešme, drony neřešme, nedokončenou Gazu neřešme, my tady na Západě máme všechno nejlepší.

Omlouvám se, také bych raději cynicky psal o olympijských transmužích, strefoval se do pirátky Gregorové za její urválkovštinu, vysmíval se Bartošovi za největší snížení uhlíkové stopy v českých dějinách, protože se nevydávají stavební povolení, případně bych před Fialou výsměšně chrastil sirkami… Ale já se prostě bojím, že když válka nefunguje, chce to víc války. A navíc si nejsem vůbec jistý, jestli je KoZa vůbec v kondici, přeprat i blbej Írán. Obzvlášť když mu všechny vojenské zásoby shořely na Ukrajině.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

218 thoughts on “Nejslabší článek

  1. Už se ten zmrd Bc. Lipavský vyjádřil ke slovům Zelenského: „o odstoupení území Ukrajiny Rusku uspořádáme referendum“?

      1. mě to taky nezajímá

        jen mě těší, že ten zmrd vůbec netuší teď a je v ouzkejch

        všechno ti zmrdi vsadili na ukrajinu a válku a samotnej jejich pinčl-náčelník z Kyjeva teď mluví o míru a odstoupení území russákům a ti „naši“ zmrdi vůbec nevěděj jak to zahrát do autu, budou doufat, že dovládnou ten rok a do tý doby se to nezrealizuje

        1. i ten zmrd Zelenskej je k smíchu, říká, že chce šetřit životy ukropů – haha! doteď mu to bylo u prdele když chcípali a najednou se stará

          jde o to, že pejzaté banky chtějí své prachy a on už nemá z čeho splácet, to jediné se změnilo, bankéři skoupí Okrajinu a nemají zájem to odkoupené dát rusáákům, takže přišel pokyn ukončit hru

    1. Noty už do Česka přišly, viz vyjádření Pávka. Jenom to musí protektorátní vláda nejdřív rozdejchat.

    2. „Nemozny udelame hned“……
      Zasrana srackama, vodpadkama z celyho globalniho sveta i mistnima ,
      reka Seina , jenom kazdymu zobrazuje, jak je na tom celej svet..
      Ve kterym my musime plavat. Prezit je celkem nemozny..

      A zazraky sou furt. Napriklad statni a vladni investori, korporace, banky , cely EU ,investovali velky prachy do vrchniho velitele vsech vojsk a ze vyhraje , Zeli.
      Todle neni mozny..Este si na to navypucovali na uroky.Este Putin rikal….
      Ted si nedavno este poslali Borise, aby mirovou dohodu hned zrusil.
      Aby jim vsecko zabral rus. Ani nudle u nosu a slzy pro plac jim nezustanou..
      Ted zeli bude prej vydrazovat hotel , kterej muze ,uz zejtra rus celej rozmlatit.
      Se zapad podoba tem trotlum , co z duvodu naky blby viry si vsecko vodreknou ,
      treba nezerou a posti se celej mesic.
      My budeme brzy uplne to samy ..Nemozny je skoro hned ..

      Dva hlavni se v us , nezmuzou rict jednu souvislou vetu. Treti Trump ,se na nej strili
      a este muze bejt uveznenej. Kdyz to nesvedou ,nez volby udelaji asi ,
      ze bude obcanska valka. 10 milionu za rok pribehlych merkelu zmuzou taky hodne.
      Dalsi na Str. vychode dela vsecko a hned i nemozny , aby na nej taky strileli
      ze vsech stran , co nejvic raket..
      A vsecko mu rozmlatili jako rus v U.
      Nemozny udelame hned a zazraky do tri dnu. Takovy u nas visely cedule , kdysi.

  2. OT
    Důvěra ve zpravodajská média v Česku zůstává nízká a dosahuje 31 % populace. Je to srovnatelný údaj jako před rokem (30 %). Data přináší nová vlna studie Digital News Report 2024 od Reuters Institute. Podle zprávy je celková úroveň důvěry odrazem ekonomické nejistoty v zemi a politické polarizace.

    Zpráva ale uvádí, že u některých médií se důvěryhodnost zvýšila až o 4-5 procentních bodů. Za zpravodajství s nejvyšší důvěrou označili respondenti výzkumu z dotazovaných médií opět zpravodajství Českého rozhlasu (důvěřuje 62 %) a České televize (důvěřuje 59 %), následované Hospodářskými novinami (58 %), Seznam Zprávami (57 %) a CNN Prima News (56 %). Do průzkumu ale nejsou zařazena všechna zpravodajská média, nejde tak o kompletní seznam médií podle jejich důvěryhodnosti.

    Sledování zpravodajství podle studie v Česku celkově klesá. Nejčastěji lidé získávají zprávy z internetu (81 %), poté z televizního zpravodajství (60 %), sociálních médií (45 %) a z tisku (15 %). Ve sledovanosti zpráv ale poklesly všechny zmíněné kanály.
    https://www.mediaguru.cz/clanky/2024/06/sledovanost-zprav-v-cesku-klesa-ve-vsech-mediatypech/

  3. Na Svobodném vysílači CS V.K. v závěrečné části dotazů vysvětluje ve zkratce proces mocenského řízení ve světě. Stojí to za poslech. Je to pořad z pátečního večera. Vysvětluje tam pojmy žid a Žid atd.

    1. Tahle česká verze, ta taky nutně potřebuje ke svobodnému vysílání osm tisíc euro měsíčně, jako ta slovenská?
      Jinak by sofort přišla o hentú slobodu?

  4. Nezdálo se to pradleně:
    „Plavají hovna po Seině!
    Nejde v řece prádlo prát,
    přestaňte už do ní srát!“

    Pro plavce je Seina čistá;
    hovno mine dozajista.
    Nepřilepí se mu v ústa,
    není zase tak moc hustá.

    Nezávodit proti proudu.
    Nepolknout tu hnědou hroudu!
    —-
    Vítěz sebral medaili,
    i když všichni přitom blili.

  5. Zabít Russáka v ukrajinské válce je OK, ovšem naopak je to trestný čin. Takže jsme dnes v opravdové válce proti Rusku, se všemi důsledky, které z toho vyplývají. Naše vláda vsadila vše na jednu kartu a proto je dnes naším nepřítelem každý, kdo stojí na opačné straně barikády , včetně Maďarska. Náprava těchto vztahů bude velmi složitá. Fialový hnus nás zatahuje do bažin i za podpory naší největší opozice, která lavíruje někde uprostřed a vychytrale čeká na kterou stranu se přidat. Je tady jenom pár opozičních stran (spíše jedinců) , kteří prezentují touhu po míru.

    …z dnešního tisku fialového hnisu:

    „Nejvyšší soud potvrdil rozsudek nad uprchlým Alojzem Polákem, jenž bojoval na Ukrajině v řadách proruských separatistů. Česká justice mu za to vyměřila 21 let vězení. Česká policie po dvaapadesátiletém muži z Brna stále pátrá. Obhajoba už dříve poukazovala na to, že Polák zřejmě nežije. Podle pravomocného verdiktu zabil jako odstřelovač v letech 2016 až 2020 nejméně čtyři vojáky ukrajinské armády.“.

    1. Nejdřív přišli pro komunisty,
      a já jsem se neozval, protože jsem nebyl komunista.

      Pak přišli pro Židy,
      a já jsem se neozval, protože jsem nebyl Žid.

      Pak přišli pro odboráře,
      a já jsem se neozval, protože jsem nebyl odborář.

      Pak přišli pro katolíky,
      a já jsem se neozval, protože jsem byl protestant.

      Pak přišli pro mě

      a tehdy už nezbýval nikdo, kdo by se mohl ozvat.

      Takže pro ty souce si také jednou někdo přijde

      1. Nesmysl. Maximálně jich pár Rusové zabijou raketou.

        Ta fialová držka, co civí ze zrcadla, ke které se tak tvrdošíjně nechcete znát, ta sem nepřiletěla z Marzu. Bude tu pěkně dlouho a žádný popel si na hlavu sypat nebude.

        1. „Ta fialová držka, co civí ze zrcadla, ke které se tak tvrdošíjně nechcete znát…“
          Musím říct, že jsem vás nepochopil.
          Aby na mě ze zrcadla civěla fialová držka, musel bych buď být Fiala, nebo před chvílí dostat přes hubu. Ujišťuji vás, že ani jedna z podmínek není splněna; mohl byste svou úvahu nějak dovysvětlit?

          1. Jde o emocionální ztotožnění (čili lpění), identifikace sebe.
            Kdo jsem já? Ta otázka má mnoho vrstev, a jednou z nich je i vrstva národní. A o té je řeč.
            Zrcadlo je pochopitelně podobenství.

                    1. Na první otázku odpovídám, že v určitém kontextu ano. V jiném kontextu ne.

                      Než odpovím na druhou otázku: měli bychom nejdříve prozkoumat, zda pojmu „identita“ rozumíme stejně. Já si tím nejsem jist. Jak tomu pojmu rozumíte vy?

                    2. Jak píšu výše, identita má několik úrovní, včetně národní.
                      No a tady řešíme hlavně tu národní (nevraživost Poláků vůči Rusům, naše lokajství k hegemonu atd.).

                      Vy se prostě k té fialové držce nechcete přiznat. A tak si vypomáháte kontextem formálním. 🙂

                    3. Vy musíte být spolužák pouštího orákula, Džamíly Stehlíkové. Není jináč možná.

                      Vy nepíšete, co identita je. Několik úrovní, včetně národní, má kde-co (zdravotnictví, autodoprava, filosofie..). To není rozlišovací znak pojmu identita, tím jste nic nevysvětlil. Nevím, proč se objasnění toho pojmu vyhýbáte, ale jedna z možností je, že mu ve skutečnosti nerozumíte a popsat ho nedovedete 🙂

                      Tím by náš rozhovor mohl skončit; než se to ale stane, mám k vám prosbu: já s vámi zdvořile, tedy také vy se mnou. Držku, nemůžete-li se bez ní obejít, nechte si pro rodinné debaty nad nedělním obědem. Doufám, že budu vyslyšen (VVP).

                    4. Aha, ona Vám ta národní nestačí.
                      „Hlubinou jest člověk a propastí jeho srdce“, píše se, ale na to zde není místo. Zde se kydá, apel na jemnocitné vyjadřování se sem moc nehodí.
                      Tak se mějte, no. 🙂

          2. Vysvětlení č. 3 – Alef se přejedl modrého a červeného ovoce, a párkrát přitom upadl do hromady s ovocem.

            1. Ani tahle podmínka není splněna, Gerde 😀
              Ale počkejme, co řekne Zdeněk. Stáčí se to zajímavým směrem; zajímá mne, co se o sobě ještě dozvím…

              1. Vysvětlení č. 4 – po desátém dopitém čaji Alef poněkud zmodral a zfialověl. Jenže to by měl jiné starosti než se dívat do zrcadla
                č. 5 Alef se napil roztoku s koloidním stříbrem a přehnal to, čímž získal modrofialovou barvu
                č. 6 Alef zkoušel, jak dlouho vydrží bez dechu
                č. 7 Alef si právě přečetl další proslov Petra Fialy se silným signálem a z toho zfialověl hrůzou
                č. 8 Alef se vydal na hory lehce oblečen jako tibetský mnich a byla mu zima
                🙂

                  1. Bezva ukazka , jak se nekteri snazi diskutovat ,ale nevi a nikdy se to nenauci..Ale se snazi ze vsech sil a kam se dostanou..Beezva.

      2. Alefe, obávám se, že sypání popela na hlavu nebude ☹. Pouze se převléknou kabáty a bude se tvářit: „já nic, já muzikant“. Tfuj tajbl, proč já jen nejsem na světě kratší dobu s méně zkušenostmi světaběhu. Měla bych ještě alespoň nějaké iluze a naděje ohledně budoucnosti… s tou skepsí se špatně žije 😢

        1. To někam zalezou a vylezou za 20 let, myslíce, že lid zapomněl a zas je bude volit, škodiče, jako Dlouhý ,Kalousek,Mach a další.

        2. „a kdo pláčou, jako by neplakali, a kdo jsou veselí, jako by nebyli, a kdo kupují, jako by nevlastnili, a kdo užívají věcí tohoto světa, jako by neužívali; neboť podoba tohoto světa pomíjí.“ (1Kor 7:30-31)

        3. Abychom se neukvapili, teto Karlo. Až Ukrajina prohraje, budeme mít Rusko na hranicích (říká Lipavský). Kdyby to shodou okolností byly naše hranice západní, já myslím, že na ono sypání, pokání, ba i pokakání dojde.

    2. Proti Maďarsku stálo i Slovensko za bývalé vlády Matoviče a toho dalšího. Kdyby nebyl Fico postřelen, jel by do Číny s Orbánem.
      Takhle jednoduché to je.

  6. OT článek od vlka.

    Poslední zoufalec, kterého vlk ještě nestačil vyštvat, nick harryp sepsal zajímavý textík.

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2024/08/03/co-tyden-dal/

    Mne osobně zaujal nejvíce SOUČET cifer, znamenajících finanční podporu herojům u kravína z čechistánské kešeně.
    Pro neznalé – kešeň, kešeňa je polsko, slezsko, lašský výraz pro kapsu.

    Neofiko 0,8 – 1,0 bilion Kč, oficiálně necelá polovina. Není v tom socko a zdravko pro uprchlíky. A samozřejmě určitě ani náklady na školné, protože přeci nebudeme počítat grošíky, že ano…

    1. At je vlk jakýkoliv nezaslouží si tuto ironii,dělá velice zaslouženou práci i přes velké zdravotní potíže.Je to od VÁS aspon pro mě hodně ubohé.

      1. vlkovi přeji já, a jistě i většina zdejších čtenářů včetně Targuse, hodně zdraví a úspěch v léčbě.

      2. Re: tata

        to není ironie – BOHUŽEL. To je realita. Přiznávám, že hnusná.

        Ve zdejších diskuzích se ještě najde pár kousků, kteří se na Kose snažili publikovat. A vůbec nemám pocit, že tehdy neměli co sdělit.

    2. Targus – Trambus:

      To jsou zajímavé informace, ale asi jenom pro nás. Oficiálně máme úplně jiné informace, které jsou patřičně naředěné fijalovým hnisem.

    3. Ty čísla budou postřelená, bo zbraně co jsme poslali se počítají ve starých cenách ale zbraně kterýma je nahradíme jsou za 100 i 1000x násobek.

      1. Re: JVO

        Harryp píše, že se jedná převážně, anebo spíš úplně o půjčky, resp. o ručení za tyto pseudo-půjčky.

        Mám velké obavy, že armádní výprodej – pardon – armádní VÝROZDEJ se v těchto statistikách neobjevil.
        Ale to je pouze moje spekulace. Asi bych se musel optat soudružky Blekmenové, anebo soudruha nadplukovníka.

        Ale ono je to vzhledem k výsledné částce úplně jedno…

    4. https://vlkovobloguje.wordpress.com/2024/07/31/vlkovo-selhani-na-tento-den-a-par-dotazu-pro-lovce-dezinformaci-najemneho-psace-krupku-z-deniku-cz/
      Selhání to v každém případě je. Každý si to svoje selhání, z let 2020-2021, potřebuje nějak obhájit.
      Hodí se k tomu i spekulativní článek zpoza oceánu. Sám Filipínce za idioty nepokládám – a že by nějakých 300 falešných účtů na twitru (denně tam takových vzniká a zaniká mnohem víc) dovedlo zmást 114 miliónů obyvatel? Určitě?
      Žádná informační či dezinformační bomba. Kapslíkový pšouk, kterým se pro jeho neškodnost nikdo ani dál nezabýval, ale k obhajobě se hodí.

    5. Kešeňa je vychodňarska. Aj v škole nás učili, že cash-flow sa po našomu povie že čo ide kešeňou.

      1. Re: bosorečka

        Nezkoušejte mi tu cygááánit v přímém přenosu!
        Šaleňáci mají za trest „ruky vo vačkoch“, ci boha!

        1. O vačku som za decka nikde nepočula .. možno tak v telke, alebo v knižkach … rusnak, ani košičan take z gamby nevypustí .. netuší, že by mal …

  7. Ten vývoj je naprosto logický. Čim více konfliktů a čim jsou větší, tím větší poptávka po zbraních a munici, a tím vyšší zisy. Ale s nejslabším článkem jaksi nevidím souvislost.

    Samozřejmě, nejslabší článek určuje pevnost řetězu. Ale jak s tím souvisí zahájení 3.sv. války?

  8. Sem si dnes přečetl na jiném fóru:
    “Podpora válek je obvykle spojena s přesvědčením, že v nich bude bojovat někdo jiný. Čím více se blíží chvíle, že se stanete jejím účastníkem, tím více podpora mizí.”

    1. Problémem je délka vedení. Než to dojde všem, je už obvykle pozdě.

      A dalším velkým problémem je, že…

      Mnoho politiků se řídí zásadou: „v započatém bludu je nutno pokračovati“, což obvykle vydávají za zásadovost

      😄


      Zneužil jsem své postavení a dovolil jsem si mírně zasáhnout do Vašeho komentáře. Ale nemohl jsem odolat – tak geniální charakteristiku mnohých politiků jsem snad ještě nečetl; neměla by zapadnout. Kandidát na Heslo dne. – Snad se nezlobíte.

      Alef Nula

      1. Re: Tonda

        Já jen dodám – bis zum bitteren Ende…

        Ale nejsem originální, to už napsal kdysi Vidlák…

        1. Re: Šumák

          Ano, v praxi zažíváme totéž s baterkovými auty. Všichni vědí, že to stojí za hovno, ale už se do toho nasypaly monstrózní prachy…

  9. Pozrel som mapu Iránu, no hornate a množstvo kadejakých prekážok na rozdiel od Izraela…modlil by som sa na mieste tých chudákov čo nemajú možnosť zdrhnúť zo zasľúbenej zeme izraelitov…….

    1. Izrael na to konvenčně nemá, natož na ovládnutí podle Clausewitzových tezí, a pokud jaderně tak s jistotou, že intenzívně nasere okolní, přespolní i vzdálené, a skončí. Protože už nikdo, ani USA s ním nebudou chtít na pivo, a i většina Židů jinde ve světě se od něj distancuje aby si zachránili existenci i holou existenci. Krom toho, toto řešení z této příčiny má silné odpůrce nejen v Izraeli ale i vně, protože by velmi poškodilo obchodní zájmy židovského kapitálu ve světě. Tak se dostáváme k mému oblíbenému obecnému jmenovateli lidského jednání výnos/náklady.

  10. Válka Izrael – Írán bude znamenat konec vojenské pomoci pro Ukrajinu ze Západu. Co když se tak bavili premiéři a prezidenti kolektivního Západu mezi sebou, jak sesednout z tygra ukrajinské války, a nevypadat přitom jako úplně poražení. A jestli takové téma proběhlo, mohl se zvednout Bibi Netanjahu a říct, že má plán, jak to provést a ještě přitom válčit s Íránem. Protože jsou Izrael a Írán od sebe daleko, válka může být jen letecky, drony a raketami.
    V každém případě je škádlení Izraele a Íránu velmi špatnou zprávou pro Ukrajinu. A jestli bude chtít čínský Xi trochu pomoci Putinovi, nařídí čínskému námořnictvu nácvik vyloďovací operace velkého rozsahu v Tchajwanském průlivu. Na čínské pobřeží, ale když tam bude mít naloděné vojáky, může někdo na tchajwanské straně vystřelit, a rázem se nácvik uskuteční naostro na Tchajwanu. I kdyby šlo jen o cvičení, Západ by byl nucen poslat zbraně na Tchajwan. Zbytek Izraeli, úplně poslední zbraně Ukrajině, a pak už jen můžeme čekat, až Rusové stáhnou z pomníků T-34 a dojedou s nimi do Prahy.

      1. Nojo, jenže „přes spáleniště, přes krvavé řeky“, což je stručný popis, jak budou vypadat Čechy a Morava …..

      2. Do Paříže pošlou kozáky. Už jednou kozácký kůň pil ze Seiny. Ale teď by po napití ze Seiny nejspíše pošel.

        1. Re: Gerd

          Myslím, že by to byla větší prdel, kdyby z té „už čisté“ Seiny přinutili pít všechny soudruhy…

          1. Jistí soudruzi ze severní Paříže se modlí 5x denně a mají povinnost se předtím umýt. Mohli by používat vodu ze Seiny.

            1. Oni mají povinnost umejt si nohy. Před každou mešitou by takový nožní umejvadlo (ve stylu nádržky s vodou se širším okrajem (pokud si to dobře vybavuji) mělo bejt. Nic jinýho si neumejvaj.

        1. Škoda že OH, nezahájil obarvený transprorok Mohameda s 72 pestrobarevnými chlapci, on trošku na chlapečky taky byl, tak co už…
          Měli bychom hezkou a názornou ukázku kompatibility LBQTXYZ a “náboženství míru”.
          Paříž by nejspíš už dohořívala 😀

          1. Také, ale hlavně by transprorok zahrál i Marii Antoinetu. Byla by to ovšem jeho poslední role, přímo životní.

        2. Chybí ji /jemu i prsa, nemá tuk na bocích, prostě má chlapeckou postavu a prý se odmítá převlékat ve společných šatnách.
          Má prý chromozomy XY, proto nemůže mít vaječníky, místo nic má varlata, ale ty jsou v dutině břišní, je tím pádem sterilní.
          Chromozonální poruchy nedovolí vyvinout se pořádně v ženu, může mít založeny pohlavní orgány, ale nikdy se nedovyvinou bez hormonální léčby. Není znám případ plodnosti.

          1. Re: Evix

            Když jsem byl mladej, varlata jsem si do podbřišku nacpal bez jakýchkoli problémů. Dokonce tam i sama držela. Hádám, že žadateli o takovou proceduru by to v nějakých pětadvaceti letech věku ambulantně spravil kterýkoli vrátný v okresním špitále.

              1. Re: dvojpomlčka

                Jsem mu ho neměřil. tak nevím, jaké jsou správné míry.
                Sobě ho totiž nesmím měřit také. Kdyby mě chytla moje Jahoda s metrem u gatí, to by byl, panečku, výprask. A bez ohledu na kategorie!!!

    1. Celý problém s těmi „trans“ vyřešili už staří Řekové. Všichni sportovci všem divákům i soupeřům ukazovali, co se jim bimbá mezi nohama. Nestálo by za pokus to obnovit? Zároveň by odpadnula otázka těch plaveckých „žraločích kůží“, střeleckých výztuží a různých jiných udělátek.
      A ženské by mohly soutěžit s muži nanejvýš v šachu! Ostatně soudím, že dívčí box je zvrácenost!

      1. To byste ovšem ze sportovních soutěží vyloučil muslimské sportovce a zejména sportovkyně. Případná vítězka by po návratu z OH byla rodinou zapíchnuta či ukamenována.

        1. Tak by vítězka dostala rovnou azyl, aby se nemusela vracet a být zapíchnuta či ukamenována. Ostatně, prorok nějak zapomněl svým vyvolencům definovat velikost kamene pro ukamenování. Pročež se ukamenování může provést i hozením lopaty zrnek písku (kameny to jsou), a tím ukamenování ukončit s tím, že Alláh ji ušetřil. Když je vůle, i cesta se najde.

      2. Moje neteř hrála v dětství hokej, ragby, prala se s jinými holkami.
        No a je dnes dospělá, studuje univerzitu a má kluka. Ale žije v Kanadě a díky sportu není obézní, ale je štíhlá.

        Nemám ráda škatulky, jsi holka tak budeš v koutečku sedět a tichounce menstruovat. Tohle bude vzbuzovat odpor.

        1. Lenze pokial sa nebudu dodrzovat v sporte zenske a muzske kategorie, tak zeny skoncia tichucko v kute s menstruaciou … na chlapa holka nema. Zrovna som docitala nejaky policajstsky/vojensky clanok, co upozornoval, ze trenovana zena dosahuje nejake percenta vykonnosti netrenovaneho priemerneho chlapa. Nepamatam uz, ci 60, ci 75, ci menej, viac ale urcite nie. Ac tam bola jedna disciplina, kde zeny mali 106% chlapa, z pohladu armadneho nasadenia to bolo nepodstatne.
          Takisto zistili, ze americke vojacky pri puhom vycviku maju 8x viac unavovych zlomenin ako muzi … takze v zmiesanych (trans) kategoriach proste zenam neostane ine, nez sa na nejaky trening vyprdnut, ked dokazu porazat len netrenovanych muzov.

            1. Ten hanlivý výraz jsem použil pouze pro Macrona a jemu podobných. Nevztahuje se na normální homosexuály a lesbičky.

  11. Dlužno podotknout, že Ismáíl Haníja byl politickým, nikoli vojenským představitelem Hamásu. Raduješ se, že to jemu zvoní hrana, profesore Fialo?

    Také je dobré podotknout, že zranění bojovníci Islámského státu se léčili v izraelských nemocnicích. A že se později ukázalo, že ta kvalitní, perfektně nasvícená, ozvučená, dramaturgicky na úrovni, videa s popravami rukojmích IS, produkovala jakási izraelská firma.

    Rusko oznámilo, že strategická smlouva s Íránem je připravena k podpisu. V USA se stále více rozšiřuje konspirační teorie, že za atentátem na Trumpa stojí samotná SS (Secret Service). Jak Trump, tak Demokraté mají na Írán spadeno a tak by nebylo dobré, aby se tam teď Rusko motalo. V Polsku jsou připraveny desetitisíce vojáků NATO (které by Trump na Ukrajinu zřejmě neposlal) a kdo by se staral, v nastalé vřavě, o těch pár procent hlasů, které by se na kontě Kamaly nějak záhadně ve volbách objevily.

    1. „… Také je dobré podotknout, že zranění bojovníci Islámského státu se léčili v izraelských nemocnicích. A že se později ukázalo, že ta kvalitní, perfektně nasvícená, ozvučená, dramaturgicky na úrovni, videa s popravami rukojmích IS, produkovala jakási izraelská firma….“

      Však taky ještě před vznikem IS proběhla v novinách zpráva, že Mossad a CIA chystají past, tzv. honeypot, návnadu, na soustředění islámských radikálů z celého světa. Neptejte se mě, jak to, že o pasti předem psali. Podle mého, alibi pro vytvoření IS. Zaráží mě, že si to nikdo nepamatuje. Abú Bakra al Bagdádího navíc poznali a identifikovali jako byvšího izr. občana. Je to jejich projekt.

  12. 40 rokov dozadu,som si vravel ta komuna zo mna robi pekneho kokota a poslouchal som stvavy vysilacky,ostatne roky v tej kolebke volnosti dumam,ze demokracia zo mna robi herst ober kokota,citam sputnik,sledujem Rutube a furt sa pytam,jak sa tak mohli pocmarat ,stvave vysilacky,toto,co drista kgbista,tak dristal Reagan,myslim,ze na vine tomu vsetkemu demokratickemu pojebu,ze tak gazdovali,su v hajzlu ze to maskuju s tym zasranym green deal,paradamy Pride,genderamy,nemam cabel vision,ale mam internet za boha tu ani nemuknu,jak to ze zlutasky z poza murika buduju,zlateho prachu maju na vagony,komuna tam a ide jim lepsi jak kolebce demokracie, vy videli ,,co teraz ostatne vybudovali, most plus tunel na stredku zalivu,nikto take technologie este nepouzil,okolo,6 miard $ stalo a tu porth autority NY a NJ nemaju dukatov ani florenov na tunel kilometer dlhy,a co sa tyka OH,oni tam este za vacsich kokotov jak ja za komuny a demokracie dokopy,bo aj sportovec je clovek a ked vidim l,tie vysinute parady tam na starte hier,co bude na zaverecny ceremonial,proroka neukazu,jak si lesti pero,bo hry bu sa mohlo zacat dymyt , dalsie hry urobi saudsky vahabista,sluchal som tublatanku v 89 o lodi co sa plavy do nznama za 30 rokov demokraticka lod sa topi vo vlastnych srackach….

    1. Vyrůstal jsem a větší část života strávil v Československu. Měl jsem ve škole česko-slovenskou čítanku/ literaturu, četl jsem a dosud čtu slovenské, převážně odborné knížky.
      Tomuhle ale nerozumím, tak pardon.
      Jestli to má být nějaká úmyslná parodie, nebo animátorská řepákovina, tak asi taky postrádám smysl pro humor.

      1. Ja tam vidim cechizmy a anglikanizmy okrem slovenciny … zeby zato? Sak to ani vychodnarsky ‚spatny‘ slovosled nema …

  13. Mno, začínám mít ten dojem, že USA se bude muset smířit s faktem, že „zu grund“ je germanismus a že „v píči“ a „v prdeli“ se píšou měkká i!
    Ono jim to chvilku potrvá, ale trpělivostí k přijatelným výsledkům. Jsou na dobré cestě… Před 55 lety technologická velmoc co dopravila člověka na Měsíc, dnes banda sráčů, co prosere všechny války který tak nadšeně začne. A dokud se nezbavěj židovskej banksterů, tak se ta cesta do prdele nezmění. Protože žiďákům války vyhovujou. Rockefeller celou WWII dodával suroviny Hitlerovi a jen na tom vydělal. A nějakej holocaust měl u prdele. Balkánská řeznice nechala zabít půl milionu dětí – a prej to za to stálo. A dokud tyhle bestie nevychcípaj, nic se nezmění.

        1. Rockefellerové jsou baptisté.
          Baptisté mají stejně dlouhé prsty jako židé.
          Pár jmen známých baptistů
          Jimmy Carter, Bill Clinton, Al Gore, Kamala Harris, Harry Truman, k tomu pár méně známých prezidentů, viceprezidentů, prezidentských kandidátů a poradců prezidenta z SSA
          Mimo SSA třeba Oleksandr Turčynov .
          Slušný seznam na wiki.
          https://cs.wikipedia.org/wiki/Baptismus

      1. Ano, Wikipedie o nich píše jako o protestantech, ale Wikipedie taky většinou lže. Ale to bych neřešil. Patří mezi majitele FEDu a to jsou zidáci a ty by mezi sebe jinověrce nepustili. Takže kdysi protestant, dnes židák.

      2. Patří bůhví kam, víra u nich nehraje roli, ale mamon.
        My ani nevím kam se původní Židé stratili. Ti co vládnou Izraeli ani židé nejsou, pouze přijali nějakou víru.

      1. Ted mě nechytejte na přesná čísla. Údajně tam byli před asi 60ti lety a od té doby nic. Proč? Z jakého důvodu? Že to byl velmi drahý počin, na který už potom neměli peníze? Dnes, když se o tom zase začalo mluvit, tak řeší problémy od samého začátku. Prý tam byl člověk a oni chtějí zase začít zvířetem, které by tam poslali. Vždyt přece musí mít dokumentaci z prvního letu. A pic ho. Dokumentace se údajně ztratila a není k nalezení. Věříte tomu? Soudný člověk asi ne. Rusové dodnes řeší technické problémy s letem. Nahoru se dostanou, ale dolu jim zatím všechno shoří. Velmi laicky – hledají optimální úhel sestupu. Tehdejší USA uzavřely se SSSR 100letou smlouvu o mlčení, kterou i dnešní Rusko dodržuje. Na revanš umožnily Sovětům dodávat ropu a plyn do tehdejší NSR. Samozřejmě je možné, že jsem obětí dezinfikátorů.Ale je to můj názor. Já už američanům nevěřím vůbec nic. Ani jejich verzi 11. září 2001.

  14. Nelze především podcenit hútjiské raketové kutily a letecké modeláře.

    Zdravím, Húthiové!
    Ale my jsme Čečenci, soudruhu generále.
    Odteď jste až do odvolání Hútiové!

  15. USA i jejich poslušní vazalové v Evropě jsou sice víceméně ovládnutí válkychtivými pány Izraele, ale reálně vzato, přestalo to být k něčemu. Prohnilá, ba vyhnilá americká říše nedokáže vyrábět zbraně a munici ani zajistit dostatečná množství vojáků a potřebnou logistiku ani k válce proti Íránu. Natož pak proti Rusku a/nebo Číně. Výroba raket a křídlatých střel dosahuje směšných objemů a nelze ji navýšit. Deindustrializace a totální rozklad společnosti, států, národů posledních 30-ti let přinesl své otrávené ovoce. V rámci globalizačních cílů to bylo žádoucí, negativní důsledky byly ignorovány…

    Americké nosiče raket a křídlatých střel JASSM a Tomahawk mají na palubách asi 2000 kousků, ve skladech leží dalších 4 tisíce kousků, vyrobených za posledních 40 let. A pak co? Co když se protivník nezhroutí? Mohla by z toho nebýt „krátká vítězná válka“? Co udělá Írán jako odpověď na totální porušení mezinárodních, diplomatických, etických i morálních pravidel ze strany Chazariátu/Kaganátu? Odpálí rakety na Izrael, bouchne zkušební termojadernou nálož? Potopí raketami/střelami americkou letadlovou loď? Těžko říci… v nejbližší době uvidíme.

  16. Mě to všecko přijde tak nějak jakoby Ukrajina měla vynahradit průser s Afghánistánem, kde dostala chrabrá nejmocnější armáda na světě+spojenci, tedy nejlepší z nejlepších, na pérdél. Následkem čehož nuceni byli
    vocaď zdrhat. Zachraň se kdo můžeš..
    No a Írán bude zřejmě muset vynahradit průser (který se začíná rýsovat v obzvlášť ostrých obrysech) s Ukrajinou, kde to s nejlepšíma z nejlepších, předtím zdrhnuvších z hen toho Afghánistánu, začíná vypadat obdobně. Že by nově vznikající tradice?
    Pakliže ano, pak jsem vážně zvědav, koho dalšího ti nejlepší z nejlepších budou chtít ztrestat a eliminovat po útěku z Íránu.

  17. setnutá hlava Marie Antoanety je prý rovněž predikce! Globalisté by se podobnému vývoji
    událostí nebránili… Fokus: Deep State a ti, co vládnou (VK)

    1. Neumíte si představit hněv lidu, byť zfalšovaný.
      Babky od sporáku nebo od kancelářského stolku nezměnili nic. Je pokurvili děti a vychovali je společně s korporátem pro fialové imbecily, kteří jim kážou dobro , ekonomiku, kulturu a ostatní falešná náboženství.
      Místo toho aby je drželi u prsu co nejdéle, hladkali je a do světa by šli až po dvacátémm roce, drbou své manažely aby si polepšili na pokuřincovaném žebříčku hodnot.

      Nebrte to osobně, určitě nic z toho co jsem sem letmo vylepil, se vás osobně netýká, To oni, to tam ti, oni.

      https://www.youtube.com/watch?v=Tfca2Kz4064

  18. Nechápeš že nadnárodní korporace řídí svými potřebami ohlupené lidičky prostřednictvím fialových nemehel. Že mají více těch falešných peněz než jaký chceš stát na světě? Čína prý vlastní 3 biliony usd směnek, v čase kdy USA má jako 30 trilionů dluhů. Jistě, říká se že emerický trilion je vlastně jevropský bilion.

      1. Jen důkaz skvělé práce maskérek z ČT. Evidentně se v ČT skrývají velmi dobří specialisté některých profesí.

        1. Ještě aby za ty prachy nebyli špičkoví! Všichni jí tu frasnu platíme. Přitom třeba u takové Barborky Černoškové na ty její krémové lodičky mi to vůbec nevadí 🙂 Milá, hezká, kus ženské, potěcha oka.

          1. Ale kuš, takový výdaj bych zrovna ČT nevyčítal. Je to pro dobro diváků, aby se nevyděsili hned na počátku příchodu redaktora.

  19. Šermíři mají medaily!!! Jestliže tito noname kluci toto dokázali, pak chci věřit všem těm Vidlákovým povětroňům. Zázraky se dějí, přátelé!

      1. Re: asd…

        A chleba bude LEVNĚJŠÍ !!!

        A kdo se nebude radovat, ten bude označen za putinofila.
        Fuj je to !!!

  20. Mě znepokojuje úplně jiná věc. A sice, že – nejen my, čehůno-evropani jsme podvolená banda určená do kafilerie – nýbrž, že i arabáči celého světa jsou předposraní a nechají si od pejzato/západních všechno líbit. Emoce budila i vražda Sulejmáního atd. a hovno z toho.

    Když pejzato-západně-globální vidí, že si s čehůnmi aj s arabáči mohou dělat co chtějí, na tak inu si s nimi dělají, co chtějí.

    Až nebudeme chtít dělat všem vola a ovce na oholení, tak se budeme muset vzepřít. Ale jazyk našeho kmene jest: „béééééé“.

    1. Spokojené a nažrané prase jde i na porážku bez většího odporu (no radostně ne, čecháčkovsky se staví na zadní, ale nějak jde a jde třebas taženo už lanem za nohu), pořádný kvikot začne až s řezníkem, což už je tak nějak o budoucím prejtu a jitrnicích rozhodnuto…
      Dokud bude čecháček v korýtku mít alespoň něco, s tím bičem nad hlavou, že zítra by to mohlo být horší – tj. korýtko úplně prázdné, když nebudu s vlky výt, pak bude držet hubu a krok.
      Korýtko se sice rok co rok zmenšuje, výhled je vyloženě dietní, třetina úspor udělala pápá, grýndýl jede dál a lid? Nic. Už ani nebrblá v hospodě protože ty houfně končí…
      Vlastně si ani nejsem jistý jestli je to strachem, ignorací nebo rezignací a únavou nebo čím?

        1. Lid je tlačen do kouta, ale zatím stále ještě vidí možnost úniku. Jakmile tu možnost už neuvidí, rozdělí se na dvě skupiny:

          1. Větší skupina se na všechno vykašle a bude jen přežívat ze dne na den. Děje se již nyní, jen v malém měřítku. Jenže až se k té skupině přiřadí i ti, kdo ji dosud živí daněmi, bude mít vrchnost vážný problém. Vzniká zde budoucí masa husitů s cepy. Jen možná bude cep nahrazen dronem.

          2. Menší skupina si vzpomene na Vidlákův výrok, že i zbabělé a bojácné zvíře, když ho zaženete do kouta, se nakonec otočí a kousne. Z těch budou lapkové, budoucí základ velitelů husitských polních vojsk.

          Ten faktor únavy vedoucí k rezignaci vyplývá z geopolitických dějů, kde jsme sice přímými účastníky, ale bez možnosti ovlivnění výsledku. Takže všichni sice vidí, že svět jde do háje válkou na Ukrajině, Green Dealem a předraženými energiemi, zdražováním všeho, nárůst útoků muslimů, ale protože to nedovedou ovlivnit, tak rezignují a čekají na bod zlomu. Nějaké apely typu Za císaře pána a jeho rodinu! nechají většinu lidí lhostejnými. S výjimkou liberálních Jasánků, ale to obvykle nejsou lidé fyzicky schopní vojenské služby.

          1. Ta únava je v mé, zřejmě se trochu probouzejí generaci a sociální vrstvě zřejmá. Víme, že se sype stát, ekonomika, ale i naše třebas docela nové domy (ano, nový dům po 10-15 letech je zralý na rekonstrukci – a to nemluvím o nějakých grýndýlovských zateplováních a výměnách kotlů, prostě obyčejným věcem – dřív prakticky nesmrtelným – končí životnost a projevují se nejrůznější odfláknutí stavby).
            Takže náš život upomíná běhajícího křečka v tom kolečku, přeš šílené tempo stojíme na místě.
            Příkladně:
            5:00-6:00:
            Doprava, Práce1, (Práce2), nakoupit, vyzvednout děti, (doprava zpět, 15:00-16:00), doučování bo škola je jen denní stacionář nikoliv vzdělávací ústav, nějaké ty nutné opravy, nucené zahradní práce, nějak sfouknout večeři, a pak veškeré rebelství končí nějakým brblavým příspěvkem na síť… (22:00)

            1. Když stát neustále mění své priority ohledně energií, hodně lidí se potom na nějaké pobídky vykašle, protože jsou dražší než nedělat nic.
              Po 1989 stát podporoval elektrické přímotopy, protože dostavěný Temelín. Pak se stal hitem plyn, pak tepelné čerpadlo, a teď zjišťujeme, že všechny 3 varianty vytápění stát v jednu chvíli podporoval, a pak úplně otočil.

              1. A někdo si nahrabal a ovčan to zacvakal. Zatnul zuby, u voleb hodil třeba i jiné straně, ale brzy se stejným výsledkem, jen se cyklus v nějaké obměně zopakoval.
                Tak je tu spousta lidí, kteří volby považují za zbytečnou zastávku ve svém křeččím výběhu.
                Křečci se ze svého zimního spánku probudí, až bude krmítko prázdné a někdo jim(exekutor?) začne brát i ten koloběh.
                Pak můžou kousat.

                1. á u pramene jsem a žízní hynu,
                  horký jak oheň, zuby drkotám,
                  dlím v cizotě, kde mám svou domovinu,
                  ač blízko krbu, zimnici přec mám,
                  nahý jak červ, oděn jak prelát sám,
                  směji se v pláči, doufám v zoufání,
                  mně lékem je, co jiné poraní,
                  mně při zábavě oddech není přán,
                  já sílu mám a žádný prospěch z ní,
                  srdečně přijat, každým odmítán.

                  Jen to mi nesporné, co plno stínů,
                  kde světlý den, tam cestu sotva znám,
                  kde průzračnost, tam výkladem se minu,
                  svou znalost vděčím náhlým náhodám,
                  vše vyhrávaje, čím dál smolněj hrám,
                  dím „dobrý večer“, jitro-li se skví,
                  když ležím naznak, strach mám z padání,
                  bohatství čekám, ničí nejsem pán,
                  mám vše, co chci, – nic, na čem srdce lpí –
                  srdečně přijat, každým odmítán.

                  K věcem, jež neznám, horoucně se vinu,
                  ženu se k cíli, jehož nežádám,
                  kdo ke mně vlídný, tomu dávám vinu,
                  kdo mluví pravdu, tomu lhářů lám,
                  můj druh je ten, kdo vemluví mně klam
                  a „labuť černá je jak havran“ dí,
                  v tom spojence zřím, kdo mi ublíží,
                  mně jedno, jsem-li šalbě ve psí dán,
                  mám v mysli vše, jen ne to nejbližší,
                  srdečně přijat, každým odmítán.

                  Kníže, každý, kdo to čte, nechť ví:
                  nic neznám, ač mám o všem vědomí.
                  Jsem stranický, jsem zastánce všech stran.
                  Co chci? Být z těch zas, plat kdo bráti smí,
                  srdečně přijat, každým odmítán.

                  Francois Villon, Balada. Psáno v Blois, 1458

                  1. Nu, tu rozpolcenost básníka u části velké populace pozorujeme také. A ostatně Villon zrovna nebyl abstinent, také nám desítky procent populace pravidelně chlastá nadmíru, žere benzáky po hrstech nebo šňupe piko. To poslední jmenované – pervitin – ze mi zdá, že zejména na venkově zažívá nebývalý rozkvět u mladých, co dříve chodili do těch hospod….

                    V USA, našem současném úhlavním vzoru, mají svou fentanylovou krizi, ale meth (pervitin) už znají také, jen pro ty opiáty měli takový lepší start umožněný farmaloby (a jedna firma vydělala na údajně nenávykových opiátech miliardy), tuná je pervitin tradičnější, ale myslím, že v tom fentanylu bude mít brzy vážnou konkurenci…

                    1. Jo, tak on se tam vaří, ne bere.
                      Furt mě nenapadalo, kde by origoš vesničani brali prachy na drogy – a proč by ty drogy vlastně brali.
                      To vaření bych pak chápal spíš.
                      Odlehlejší chalupa, kvůli tomu smradu i pohybu cizích lidí – a vidíte, stejně to někdo bonznul. 😀
                      Tady se rozkecá úplně všecko.

                    2. Na venkově mládež chlastá a souloží, tedy co jsem slyšela.

          2. Nefantazírujte o husitech.

            Vy nejste člověk, co někoho vyhodí z okna. Spíš se budete posmívat Baldovi.

            Choďte se prát po hospodách, fotbalovejch zápasech a tancovačkách, ať se trochu otrkáte.

  21. Vidláku,
    za cynismus netřeba se stydět, vítejte do klubu.

    „Největší cynikové bývají v podstatě nejcitlivějšími lidmi.“
    (Josef Škvorecký)

    „Cynismus cyniků nespočívá v tom, že říkají, co si myslí, ale v tom, že myslí.“
    (Gabriel Laub)

    „Tyranie dělá z lidí cyniky.“
    (John Stuart Mill, britský filozof)

  22. “182 kilometrů dlouhý turkmensko-íránský plynovod začíná skromně, kdy přepravuje 8 miliard metrů krychlových (bcm) turkmenského plynu. Ale jeho roční kapacita je 20 bcm a to uspokojí energetické požadavky íránské kaspické oblasti a umožní to Teheránu uvolnit svoji vlastní produkci plynu na jižních polích na export. Vzájemná prospěšnost je dokonalá: Ašchabad dostane jistý trh v sousedství; severní Írán může spotřebovávat beze strachu ze zimních výpadků; Teherán může vytvořit více přebytků pro export; Turkmenistán může najít přepravní cesty na světové trhy přes Írán; a Írán může aspirovat na použití své výhody vynikajícího geografického umístění jako platformy pro turkmenské exporty.“
    https://outsidermedia.cz/Rusko-Cina-a-Iran-prekresluji-energetickou-mapu/

  23. Irán je i geograficky noční můra každého ještě trochu uvažujícího vojenského stratéga, ovšem kdy by se dnes takový – mezi generály v dámských hadřících a šatičkách, namalovanými a v lodičkách mezi libtardy vzal, že?

    A obyvatelstvo Iránu má sice ajatoláhů plné zuby, náboženské policie pak vůbec, ale pokud se hněv davu nasměruje správně (což nepochybně umí, a zahájení olympiády devinaty aka Poslední večeře úplně stačí jako důkaz satanismu ovládajícího KoZu), tak jen na okraj tam žije asi 90 milionů lidí. To je, řekněme 3x více než na Ukradině, a sice jsou léta pod sankcemi, ale nějaký ten uran už si nabohatili a spolupráce s RF, S. Koreou a dalšími “vyrhelními státy” běží nejen na vojenské úrovni.
    Tak good luck…

    1. Těch států vyvrhelů je už tolik, že se mezi ně dostaly i země s technologiemi, které se vyvrhelům neměly dostat do rukou. A právě kvůli těm technologiím se země dostaly mezi vyvrhele pod sankcemi. Západ by měl možnost více zkoumat další a lepší technologie, ale tu si zablokoval Green Dealem a přemírou humanitních směrů na univerzitách, takže svou energii nasměroval do LGBTQ+ témat, která ale většinu lidí vůbec nezajímají.
      Dosud si Západ vědce dovážel, ale je již velmi brzy doba, kdy se vědcům přestane vyplácet se stěhovat na Západ, protože budou kvůli přílivu imigrantů a kriminality na ulicích považováni nikoliv za bohaté studenty z exotických zemí (stav před 1989), ale za chudé místní ze slumů. A to mnohému vědci vezme chuť k přesunu na Západ.

  24. Za 70 rokov života sme boli vždy v nejakých hodnotách a teraz pred kremaciou (možnou) zisťujem, že to všetko stálo za hovno….😁☠️…oni tie hodnoty sú veľmi premenlivé…. Vidláku, dobre rečujete 👍👍

    1. No výborně, můžeme do války poslat šermíře! Bravo!
      Vsadím se, že Ajatoláhové se v šermu do Paříže ani nenominovali … rozprášíme je jak Husiti na Vítkově!

      1. A to ještě přijdou oštěpaři, diskaři a hlavně kladiváři….

        Jen nevím, jak to bude se sprintery.

        „To nejdříve nepřítele porazíme a potom pořád za ním, až nakonec nestačíme sami utíkat,“ podotkl jednoroční dobrovolník. (drobná parafráze, přesnou citaci se mi nechce hledat)

        1. Re: Godot

          Jseš zcela a úplně a ganc hloupej Godot, protože ti ještě furt nedocvaklo, jak MAZANĚ provedeme na východní a další nevhodné soudruhy RAZANTNÍ ÚTOK !!!

          Naši sportovní soudruzi medailisté nasednou do českých proslavených bojových Fábyjý a vyrazej na zteč, volevole!

          A východní soudruzi vůbec nebudou tušit, že se na něj řítěj vnuci Žyškovy, bo na množství nehleťte!

          No prostě – máme to fkapse!

            1. Nooo, zlikvidovat..
              Napálili to v řadě do sebe, rozbili si navzájem jen ty překližkové vlnolamy vpředu.
              Ale prachy se takové sranda-armádě hodí vždycky, tak z toho uděláme miliónové škody, přestože skutečná škoda byla pár tisícovek.
              Za certifikovanou vojenskou překližku 😀

      1. Já myslím, že to je jinak. Ty lidi baví sport a berou to jako výzvu. Jsou občas, pravda, i trochu na duchu omezení, ale je to prostě jejich svět.

        Za to, že na jejich tvrdě vydřených úspěších a málo trvanlivé slávě přiživují se političtí parazité, to je druhá věc, za to oni nemohou. Za to, že úchyláci doslova zkurvili (dámy prominou) úctyhodnou olympijskou myšlenku, rovněž sportovci nemohou.

        Možná byste těmi hovny mohl trochu šetřit; kdyby jich bylo nadmíru, nějaké by mohlo i spadnout zpátky… ne že bych chtěl někomu dávat sebe sama za vzor, ale proč to neuděláte jako já? Mě olympiáda nezajímá, tedy ji nesleduji, a ušetřený čas věnuji něčemu, co mne naplňuje – například jídlu.
        (Zdravím Godota)

            1. Připíjím ti (bohužel jen virtuálně) sklenkou Chateau Fombrague 2014 (Grand Cru Classe Saint Emilion).
              Snad někdy reálně, mám podobných lahví ještě asi 500 a mohlo by se zkazit….

            2. Alef napsal nepravdivě: Kdo si troufá, může hádat, který je Godot a který Alef – což není zrovna jednoduchá úloha.

              Godot je ten, který je blíže ke kameře. Důkaz: Alef do sebe obrátil 3 čaje.

        1. @ Alef Nula 23:01
          Já olympiádu nesleduji už alespoň 10 let.
          Jednak nemám telku a jednak mne to nezajímá.
          Já sám se věnuji poněkud „netradičnímu“ sportu.
          Vše si platím sám. Cestu, ubytování, stravování, startovací poplatky.
          Můj nejhezčí zážitek je, když mi Victimula arena tleskala vestoje (standing ovation), i když jsem nic nevyhrál.
          Když jsem se stal mistrem Polska, brečel jsem, že jsem ani medaili nebyl schopný převzít.
          Na posledním MS dvacátý devátý. Co by za to všelijaké hvězdičky futrované státem daly.
          Je to jak píšete.
          Baví mne to a beru to jako výzvu.
          Za 14 dnů další MS.
          Všechno za svoje.

            1. Zlatokop, jak už vyplývá z názvu, zlato kopá…☺
              Na to už nemám fyzičku.
              Já si užívám drobnou státní rentu očesanou o dost peněz za to, že jsem šel do důchodu později, než za těch zlých komunistů, ale dříve, než jsem v práci umřel (moc nechybělo).

              1. Spíše by mě zajímalo, kdo vyrýžuje zlatý poklad ČNB tak nevýhodně prodaný Josefem Tošovským. Nevýhodně pro nás, on si za to koupil Ferrari.
                Pokud jej někdo bude považovat za geniálního guvernéra centrální banky, nechť si porovná cenu zlata při prodeji a cenu zlata, za jakou jej nakupuje ČNB dnes. Jen by měl u toho sedět a být připraven na šok.

          1. Re: PivoJ

            Ja chcu byt teš taky mistr sfjeta!
            Co mam robit?
            Sem silny jak cyp a chytry uplně ganc! A jak sednu do šaliny, tak aji rychly. S Poruby do Vitkovic za dvacet minut!

            1. 15 let závodění a pak, když budete mít štěstí, postoupíte z prvního kola do osmifinále.
              Světová špička je kurevsky dobrá a vyrovnaná.

        2. Sportovce sport baví, neb při sportu se vyplavují endorfiny a činí je šťastnými. Vlastně jde o sportovní narkomany. Na olympiádě se sejdou všichni skoro stejně talentovaní, tak rozhoduje ta tvrdá dřina, a tu lépe zvládne ten , kdo nejvíce sportuje, neb se stal největším narkomanem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *