16 září, 2024

Zahlcujte

Štěpána Kotrbu znáte, že? Nejvíce se stavěl proti projektu Nekrm hydru. Česká televize má svůj veřejnoprávní význam, pokud by krachlo její financování, přišla by naše drahá vlast o unikátní nahrávací studia a další majetek v celkové hodnotě asi 200 miliard. Rozpočet České televize je napjatý a i malý výpadek příjmů může spustit lavinu , která snadno může vyústit v její zničení. Zpravodajství sice není v pořádku, ale to se dá řešit stížnostmi. Pokud nepřestanu Českou televizi ohrožovat, podá na mě trestní oznámení…

Já ho vlastně chápu. Česká televize je jeho dítě. Sice nezbedné dítě, ale pořád jeho. Který rodič má radost z toho, že mu syna odvádějí k soudu a zavírají do vězení, že? Navíc, na případné porcování majetku České televize se těší spousta byznysových žraloků, kteří by byli nejraději, aby na Krkavčích horách vyrostl nějaký nový mrakodrap.

Já osobně ve veřejnoprávnost nevěřím. Nevěřím, že je možné dělat vyvážené a objektivní zpravodajství. Možná na krátký čas, když se sejdoe výjimečná parta lidí, kteří mají nějaký étos a vybudují podobnou značku, jako je BBC. Ale dříve nebo později tito lidé odejdou, na jejich místa přijdou noví bojovníci, kteří si prestiž značky rádi využijí pro své zájmy a skončí to Norou Fridrichovou, mňoukajícím Wolnerem a podobnými. Pořád se to jmenuje veřejnoprávní televize, pořád si to hraje na objektivitu, ale reálně to dělá líp Prima i Nova, které žádný veřejnoprávní kodex nemají, ale jsou ohrožené tím, že se jim na to lidi přestanou koukat. Česká televize ničím takovým ohrožená není a tak jede stále větší propagandu ve prospěch vládních stran, že už to vlastně vadí i některým vládním politikům, kteří si pak dosazují Součka v naději, že to vyřeší, nebo tu propagandu alespoň trochu zamaskuje.

Takhle nějak stojí základní pro a proti, ne? Vyjmenoval jsem své argumenty pro Nekrm hydru a Kotrbovy argumenty proti Nekrm hydru. Vlastně nejzajímavější mi na tom přijde to napjaté financování, že sto tisíc lidí, jejichž koncesionářské poplatky dohromady dělají asi tři procenta peněz, by mohly televizi sestřelit a to tak rychle, že než by zasáhli exekutoři, mohlo by být po všem. Společenská nebezpečnost tak velká, že stojí za trestní oznámení… Ukončete projekt Nekrm hydru, nebo se do toho vloží orgány činné v trestním řízení.

Bylo mi líto, abychom se se Štěpánem Kotrbou handrkovali a dotáhli to k nepřátelství. Prakticky ve všem ostatním je stejný levičák jako já, s podobnými sympatiemi se dívá na práci Kateřiny Konečné se STAČILO!, podobně jako já v tom vidí naději na znovuzrození české levice, shodneme se v mnoha politických otázkách a tak jsem ho oslovil, že si to vyříkáme osobně.

Stalo se. Sešli jsme se, popovídali jsme si a výsledkem je, že (zatím) žádné trestní oznámení nebude. Neustoupil jsem, ale vyslechl jsem si všechny argumenty, které jsem popsal výše. A samozřejmě jsem vyjádřil hlubokou skepsi z toho, jak by chtěl celou věc Kotrba řešit – podáváním stížností v takové míře, že to Českou televizi zahltí a přehltí. Stížnosti se totiž podávají už dvacet let a nemám pocit, že by se cokoliv změnilo. Ředitel nekonal, Rada nekonala, Poslanecká sněmovna nekonala. Stížnosti nestížnosti.

Ale domuvili jsme se, že Štěpán Kotrba podá vzorovou stížnost, abychom všichni viděli, jak se to má dělat. Udělá ji tak, aby byla minimální možnost, ji hodit do koše. Uvede všechny paragrafy a citace a podá ji.

Na co si bude stěžovat? Na pořad s Petrou Mazancovou, kterak mě v přímém přenosu osočila, že jsem dezinformátor a kolaborant, protože potřebovala nějak rozbít učitelskou a odborářskou demonstraci. Daniel Takáč jí tehdy přizvukoval a ani dodatečně jsem nedostal žádnou šanci se bránit. Vlastní text stížnosti najdete pod článkem.

Nebudu k tomu dodávat vůbec nic. Snad jen to, že je to asi opravdu správně udělaná stížnost. Kotrba mi řekl, že její sepsání mu trvalo celý den. Stížnost je odeslána a já vám samozřejmě budu reportovat, jak se jí v útrobách České televize vede.

Vy, kdo jste proti projektu Nekrm hydru a považujete to za neuváženost, vy zde máte návod, jak bojovat proti České televizi jinak. Je celkem příznačné, že to zase dělám já. Nekrm hydru existuje asi měsíc. Za tu dobu se našlo něco přes šest tisíc statečných a vygenerovalo to spoustu řečí o tom, jak je to blbě a že je třeba najít jinou cestu. Ale nikdo nic neudělal. Jen Kotrba napsal stížnost a já ji tady zveřejňuji jako návod pro ty, kteří v Nekrm hydru nevěří.

Víc pro vás udělat nemohu. Tady máte návod, můžete od zítřka začít zahlcovat. Pište stížnosti, posílejte je, tlačte na Českou televizi… Ale jestli budete dál jen sedět na gauči a pošklebovat se, aniž byste udělali něco jiného, je to prostě jen pokrytectví. A jestli máte ještě nějaký jiný nápad, sem s ním. Pár dobrých myšlenek už mi lidé poslali a já je zahrnul do projektu a zohlednil. Jestli má někdo ještě jiný nápad, sem s ním. Nekrm hydru ho klidně zveřejní, já nejsem žárlivý, já jen nechci tu českotelevizní propagandu. Je mi jedno, kdo v boji proti ČT uspěje. Jen mě vnitřně štve, že všichni vědí, co nebude fungovat, ale sami neudělají nic, nic, nic.

Od zítřka bude tato vzorová stížnost na webu Nekrm hydru. Máte ještě skoro čtyři měsíce na zahlcování a podávání. Přeji vám z celého srdce, ať se to podaří. Přidat se k Nekrm hydru a riskovat postihy je nebezpečné. Proto se také zatím přidalo jen šest tisíc lidí. Psát stížnosti je naprosto bezpečné. Je to jen pracné. Nic víc. Jestliže se k nebezpeční nechalo naverbovat šest tisíc lidí, neměl by být problém, aby desítky tisíc lidí bezpečně napsaly stížnost. Ne, nejsem jízlivý… myslím to zcela vážně a upřímně. Změna vznikne díky odvaze a díky práci. Kdo si netroufá být Gándhím, ať tedy píše a posílá. A upřímně mě mrzí, že tolik lidí vědělo, že Nekrm hydru je špatně, ale nikdo se nepustil do jiného projektu. Hodně to o nás vypovídá. Víc, než bych si přál. Nemohu dělat všechno, už teď moje rodina platí docela vysokou cenu.

A kdyby náhodou nikdo žádnou stížnost nenapsal a kdyby se díky tomu nic nezměnilo, já budu dál verbovat, i když to vypadá beznadějně.

Děkuji všem, kdo tu odvahu měli a mají a prosím všechny ostatní, aby tedy zahlcovali…

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

264 thoughts on “Zahlcujte

  1. A co vobráceně? Poslat vo trochu víc a pokud nevrátí žalovat. (Každý poplatník se přeci může splést a později na chybu přijít).

  2. Když Vidlák zveřejnil počty prvního týdne 4 tisíc příznivců projektu Nekrm hydru, odhadl jsem celkový počet osob na 8 tisíc celkem. Za tím si stojím, pořád ještě mohou přibývat jednotlivci. Ale více lidí se nepřipojí a 6 až 8 tisíc exekucí zvládne soud i exekutor během 1 dne v rámci jedné žaloby. Proč tak dlouho? Přeci jen vyjmenovat 6 až 8 tisíc jmen chvíli trvá.
    Asi je čas změnit projekt Nekrm hydru na zprivatizujte ČT, nechť je placena z reklam diváků, kteří ji sledují. Pak si začnou hlídat peoplemetery a co vlastně vysílají.
    Webové stránky Nekrm hydru pak změnit na bojkotujte výrobky propagované v ČT. Protože ale ze zákona má ČT povolenu reklamu na ČT2 a ČT Sport, používá nezákonnou formu reklamy.

    Cituji z https://www.kverulant.org/cases/zakazana-reklama-na-ct/
    Výnosy České televize ze sponzoringu a „product placementu“ činily v letech 2022 a 2023 téměř 600 milionů korun. Product placement (PP), doslova přeloženo jako umístění produktu, je forma skryté reklamy. Jedná se o umisťování výrobků, názvů, log do filmů, seriálů a podobně. V České republice byla tato praktika až do 17. srpna 2009 zakázána.

    Proč byl Večerníček přesunut na ČT2? Kvůli reklamě před a po pořadu. Zamířené na děti, které si už koupi výrobku vydupou u rodičů.

    Takže jestli nějak úspěšně bojovat s ČT? není to o neplacení TV poplatků či podávání řetězových stížností, ale apelem na privatizaci ČT (přidají se i mnozí politici Pětikoalice), či stížnostmi na sponzoring a product placement v ČT. A nikoliv u RRTV, ale u Nejvyššího kontrolního úřadu (pokřivené tržní prostředí), justice (pro porušování zákona). Či v europarlamentu zveřejnit product placement v ČT, a zarazit jim příspěvky z bruselských fondů. Což v Bruselu udělají rádi, zůstane více peněz pro jejich lobbisty.

    Stížnost na pořad s Petrou Mazancovou asi neuspěje, zato ji Vidlák může v Bruselu použít. Musí ovšem pracovat s argumentem, že si nějaká učitelka nemůže dovolit stěžovat na asistenta bruselského poslance, a že jde o útok na šlechtické výsady bruselské eurošlechty. To teprve zabere!

    Obávám se, že selský bunt proti poplatkům ČT dopadne jak jiný bunt v minulosti ukončený u Chlumce.

    Pokud není šance na jinou formu odporu, zbývá ještě ČT nesledovat, a to úplně.

  3. Kotrba vystupuje ve funkci ŘÍZENÉ OPOZICE.

    Neboli odčerpává a zaměstnává bezúčelným spisováním radikalizované kusy, které jeví dostatečný potenciál k realizaci drsnějšího postupu vůči ČT.

    Moje stanovisko – ať si v ČT mele hovna, kdo chce a jak chce. Nicméně pokud ji mám sponzorovat svými platbami, měl bych mít nárok alespoň na EKONOMICKOU kontrolu.
    Jestliže ekonomická kontrola není a ČT se něčemu takovému dokonce brání, buď trestní oznámení na rozkrádání vybraných financí, anebo jednoduše přestat platit.

    Ano, Zakladatel má pravdu. To co na nás soudruzi chystají, nemá s výběrem poplatků nic společného, je to obyčejné výpalné.
    Kdo nechce a má koule, nechť neplatí.

    Kdo platit chce, anebo se neplatit bojí, jeho problém – kdo se bojí, sere v síni.

      1. Re: Onanym

        Až po tobě, soudruhu.
        A vzhledem k tvým výblitkům si troufnu predikovat, že tebe nepustí ani do té síně. Ty chodíš srát za chlívek na hnojiště.
        Dovolili ti aspoň holínky, anebo se před hnojištěm musíš zouvat, aby sis nenasral do papučí?

      1. TV nemám, nikdy jsem neplatil

        CT mi kdysi poslala papír, že jsem odběratelem elektřiny, což ví od odběratele a že bych tedy měl platit TV, napsal jsem jim že TV nemám a že jim nic nedám, od té doby klid na frontě

    1. Re: Onanym

      Co si tak přečíst konec?

      Запомните, дети, семья — это самое важное в жизни. Уважайте старших, уважайте друг друга, будьте честными людьми, просто послушайте и поверьте, что так надо, настанет время, когда вы в этом убедитесь полностью».

      1. Jde o odsouzeného několikanásobného vraha, který napadl vlastní rodinu.

        Nechat takového člověka mluvit o důležitosti rodiny je směšné.

        1. Z vaší strany jde o čítankový příklad whataboutismu. Co takhle napsat něco k obsahu sdělení?

          Není důležité, kdo to říká. Důležité je, co říká. Vzpomeňte si na to, až budete svým názorovým oponentům vyčítat argumentaci ad hominem – předvedlo jste, že ani vám takový postup není cizí.

          1. Re: AN

            Házíte perly onanymním sviním.

            A dovolím si (jen velmi lehce) nesouhlasit. V tomto případě bych asi alespoň zohlednil, co má za sebou mluvčí.
            Neboli mluvčí má za sebou něco, čeho se drtivé většině populace nikdy nedostane. Je to pohled doslova „z druhé strany“.
            Zda je to dobře nebo špatně, nedovolím si posuzovat. Ten, kdo je bez viny, ať hodí kamenem…
            a
            … nevyzpytatelné jsou cesty Páně…

        2. Re: Onanym

          Ano, jde o odsouzeného a POTRESTANÉHO vraha, který se ve věku 21 let účastnil loupežné vraždy, spáchané mj. mladistvými osobami, ovšem NIKOLI vlastní rodiny. Chtělo by to vypilovat sovětštinu, soudruhu.
          Na čích vraždách se podílel, ale nezáleží. Život, jako život.

          Osm let ze čtrnácti si odseděl a následně absolvoval „mjasorůbku“ v Artemivsku.
          Kdybys měl za sebou aspoň půl roku vojenské služby a jedno „vyvedení jednotky“ na tři týdny ve
          vojenském výcvikovém prostoru, možná bys měl menší problém pochopit, že člověka můžou změnit vnější okolnosti.

          1. Anonyme,vacsina v cvk wagner 85% vrah,zbojnik a kurva kuriev,nijake sracky jak my tu,dalej v udernych skupinach na peredovoj nijaky dustojnici a hlavna vec ,zelezny rezim za sebemnsiu vec kula v leb a nikto ani nemukne,tam zelezny zakon pistole a vperjod,jeden z takych vrahov dostal geroj rusii,zabil dvoch,kdesi v rusii,keby nie on ,uz by nezil,metal odmietol,povedal,ze jeho zena geroj rusie bo chovala jeho deti,ked on brunel a zivy sa vratil z tamade,co mi nemame sajnu,ani nikto iny,co tam nebol,predstav si urobili vynimku a ona v maskve preberala geroja rusii,ja robil na trestnom prapore jak trestany s takymy comsedeli zbojnici zbitnici a kurvy kuriev,nema rovnejsej holoty.

        1. To, že s něčím nesouhlasíte ještě neznamená, že jde o „zasyflování diskusí“ 🙂

          Tyto Vaše řeči jsou jenom Váš obranný mechanismus, abyste si obhájil svoji neschopnost reakce.

        2. A proč to nikdo nemaže?
          Je to nějaká forma „zpětné vazby“?
          Intenzita zasírání má nějak indikovat míru zájmu o tento web?
          Důrazně před tím varuju.
          Byl jsem u doslovného pádu několika kvalitních odborných webů, které dojely i na tohle.
          Nejprv občasné zasírání zcela nesouvisejícími věcmi – admin na to udělal extra chlívek.
          Zhoustlo to, navíc přibyli spamboti – a objevovalo se to třeba až uprostřed, jinak velmi kvalitně vedené odborné diskuse, kde se objevili i největší machři z oboru a o jejichž názor jsme stáli.
          Dva adminové, vedle svých zaměstnání, nebyli schopni zvládnout to jinak, než ručně – právě proto, že chtěli zachovat tu kvalitní část diskuse.
          Nakonec nezbylo, než nasadit „tvrdá omezení“, samozřejmě se vším negativním, co obnášejí. Nepomohly ani jmenné registrace a ke konci se už musela odstřelovat celá vlákna.
          A právě ti největší machři z oboru, o jejichž názor či hodnocení většina diskutujících stála, ti to vzdali jako první – neměli to zapotřebí.
          Nemělo už žádný smysl, cokoliv důležitého tam psát, protože autoři předem věděli, že to bude znehodnoceno celými obrazovkami útoků trollů a botů.
          Tady to dopadne úplně stejně.
          Čím populárnější tenhle web bude, tak za stávajícího stavu půjde tím rychleji do prdele.
          Jistě, je to jen můj subjektivní názor. Ale mám jej podepřen výše popsanou zkušeností.
          Začínalo to tehdy stejně – občasným srancem, nebo flusancem na zkušeného inženýra elektroniky, za kterým v reálném světě bylo vidět 30 let kvalitní práce.

          1. „Je to nějaká forma „zpětné vazby“?“

            Ne. Působí zde prinip rozbitého okna. Mnohokrát jsem před tím varoval, marně.

            Kdo seje odpadky, sklízí bordel – zpravidla o dost větší, než sám způsobil.
            Dlouho jsem se domníval, že je to snadné k pochopení, ale zmýlil jsem se.

            1. Vypíchl bych hned první část úvodní věty z odkazu:
              „V prostředí, o něž se zjevně nikdo nestará..“.

              Nejsem příliš vzdělaný, ale i přesto mi dochází, proč nikdy nedostanu odpověď na svou úvodní otázku.
              Také se mi zdá, že na internetu zásadně nemůže platit pořekadlo: „Není nic staršího, než včerejší noviny“.
              Posere se to – a mně to bude líto.

    2. Zajímavé. Ale i z biblického Šavla, který zabíjel křesťany, se stal svatý Pavel.
      Je to málo pravděpodobné a také to může být jen póza, ale stát se to může.

      A podle ruských zákonů je ten člověk volný a aktuálně nedělá nic nezákonného. Kdyby neriskoval život on, musel by za něj narukovat někdo jiný, taková je válečná doba.

      1. Nejde o to, že riskoval život, ale že před tím vraždil.

        Když někoho zabijete, tak pak můžete zachánit 1000 lidí a pořád jste vrah a mrtví jsou pořád mrtví.

        Že to je podle ruských zákonů, o tom žádná, ale je to pořá blbé PR. Mohl nechat mluvit někoho jiného, co jen zachraňoval a sám mu jen z pozadí pomáhat. Tím by nediskreditoval svou věc, na které mu má záležet.

        Svatý Pavel se ovšem postavil na stranu křesťanů, který sám zabíjel. To odpovídá té zavražděné rodině. Ne na stranu státu, který mu „odpustil“, tam byl svatý Pavel na začátku.

        Taky se svatý Pavel nakonec nechal zabít na straně těch, co na začátku zabíjel.

        1. Vrah o morálce může kázat, pokud učiní pokání, uzná svou vinu a trest. Pak je to napravený hříšník, jeho hříchy sice nezmizí, ale jsou mu odpuštěny. Úplně.

          Mohl si jako odsouzený mladistvý radši ještě pár let odsedět a být pak na svobodě, než riskovat ve Wagnerově skupině více pravděpodobnou smrt. Ve jménu ochrany všem drahé ruské Matky.

          Je zde pochopitelně nebezpečí, že se nezměnil a bude vraždit znova (stejně nebyl odsouzen na doživotí). Ale tamní domorodci se rozhodli toto riziko podstoupit. Nevidím na tom nic nemorálního.

          1. Jsou mu odpuštěny kým?

            Vámi?

            Těmi zavražděnými? Jejich příbuznými, kterým bude chybět po zbytek života?

            Že mu to odpustí stát, když půjde bojovat, je to právo státu. Ale tam to taky začíná a končí.

            Ale jinak je to jeho kázání o morálce pořád hnus.

            Žádní domorodci nejsou. Je to jen stát a oběti.

            Zkuste se vcítit do těch obětí.

            1. Zkuste se vcítit do těch, které kvůli rozhodnutí toho odsouzeného nemuseli nasazovat vlastní životy.
              Mohu vás ubezpečit, že na naše morální pohoršování se Rusové dnes už ani nevyserou.

              1. Nebuďte směšnej.

                Jestli někoho neodvedli, tak díky všem, co odvedeni byli a většina jich nikoho nezavraždila.

                Wagnerovci navíc verbovali dobrovolníky. To nejsou odvedenci. Nebyl tam za nikoho, kdo tam bejt nechtěl.

                Snažíte se to překroutit a bagatelizovat vraždy.

                1. Cvk wagner jich stavy bojovych batalionov a hlavne vysledky na bojisku,setrili nervy ruskej vlade,aby nemusela mobilizovat molodcov, co podla zakona podliehaju mobilizacii,wagner dostal od vlady rusie moznost naboru z kriminalov rusie,ktore bohato stacili na vyrovnanie stavu bojovych jednotiek a rotacie vojakov,prachy rusie,ktore vlada platila wagneru,setrili zivoty mobilizovanych,ktory by boli potrebny na doplnovanie stavov vojsk,nikde som necital ,tak mi jeblo a nejebol som sa ani milimeter,bo prelozim do reci mojej odvedenec maso na peredovu contractor,taky isty chuj len s velkym rozdielom,jeden za peniaz a druhy podla litery zakona o mobilizacii a tych za peniaz ,stacilo…tot vsjo voprosy jest?vaprosy net…

                  1. Ale to všechno přeci nenuluje to, že vyvraždil nějakou rodinu.

                    Proto je absurdní, že zrovna on někde káže morálku. O tom je debata.

                    K Prigožinovi se přidal, aby se dostal z vězení, ne aby zachránil nějakého brance.

                2. A este jedno,anonyme nefilozofuj nad vecamy,kde nemas sajnu jak funguje,kde smrt pri tebe stoji,kde strach najlepsi kamo a stastie,muska jenom zlata ponal kurva…

                3. A které vraždy máte máte na mysli.

                  Těch pár, co má na svědomí ten mladistvý magor, nebo ty statisíce, co mají na svědomí nadnárodní rozjebávači.

                  Stalin měl pravdu, smrt jednotlivce je tragédie, smrt milionu jen statistické číslo.

                  Lebo ludia sů jebnutý, ako by povedal Cobolik pacholik.

                    1. No, to je právě to. Až dostanete povolávací rozkaz, možná začnete přemýšlet i o těch druhých.
                      Tak abyste to stihnul, v první linii je životnost 3 dni.

                    2. Pro mě jsou ti druzí právě ti bezdůvodně povraždění.
                      To jsou u mě lidi, ne vy, ne čobolík, ne ten wágnerovec.

                      Povolávací rozkaz určitě nedostanu.

                      Kdyby mě náhodou někde lapli na ulici, jak to dělají Ukrajincům, tak se radší zabiju, jen co mi dají zbraň a munici. Možná bych zabil nějakýho psychovapata, co se ve vraždění vyžívá.

                    3. Jo, jo, tak už to holt u některých skupin bývá, že za lidi považují jen některé. Ty své.

                      Nebojte, budete někde zalezlej řídit drony, ono se vám to nakonec i zalíbí, máte na to předpoklady.

                    4. Ti vaši jsou vrazi, ti moje oběti.

                      Vy jste vrahoun, vám se to bude líbit.

          2. Ty co prezili nabraty z muklov 50% bude naspat v kriminaloch minimu,40% zaplatilo zivotom a 10% budu vazeny veterani ,toto som vydedukoval bacovskym rozumom,jasny krajanci.

  4. Dívám se na televizi.
    Neplatím ji, je mi cizí.
    Sdílí moji domácnost,
    je však u mě jenom host.

    Je u mě jen na návštěvě.
    Neplatím ji, patří Evě.
    Až vyprší její čas,
    neuslyším její hlas.

    Neuslyším Korán Tenga,
    Feriho a další benga.
    Černochové modré oči.
    Fijalu, jak na mě močí….

  5. 3% neplatících televizi samozřejmě nepoloží. Kotrba a lidé za ním se bojí především dopadu na ostatních 97% platičů, kdyby se akce Nekrm hydru opravdu realizovala. Efektem nabalující se sněhové koule by veřejnoprávní financování ČT skončilo brzy.

    Nekrm hydru je skvělý plán a má šanci. Bez ohledu na počáteční potíže ohledně počtu zapojených..

  6. Stížnost Radě ČT je zbytečná.
    Už tady byla stížnost Petra Pražáka, pětisetstránková analýza zpravodajství České televize podpořená peticí.
    Rada si s ní vytřela prdel (slušněji to nelze napsat)
    Dopadnou tak i další stížnosti, protože ČT je šestým kolem pětikolky a tedy nejde o faktickou pravdivost zpravodajství, ale o boj dobra se zlem.
    Všem v Radě, v ČT, v TOP09, ve STANu i v ODS je jasné stížnosti můžou sepisovat jen proruské svině za ruské peníze a my jsme ve válce.
    https://m.echo24.cz/a/whuik/kdo-podal-500strankovou-stiznost-na-ct-muz-z-hradce
    https://m.echo24.cz/a/ieaxh/ted-uz-jen-nepodelat-podani-kdo-stoji-za-500strankovu-stiznosti-na-ct

    1. Ano, také jsem si na tu velmi podrobnou a pečlivě zpracovanou stížnost Petra Pražáka na Českou televizi vzpomněl, když jsem četl ten Kotrbův slint, ale souhlasím s Vidlákem, že ten kdo nemá koule jít do otevřeného střetu a účastnit se bojkotu by měl udělat alespoň to minimum, že podá stížnost na fungování našich „veřejnoprávních médií“. Čím větší ten tlak bude, čím většímu počtu front budou kavárníci v médiích čelit, tím bude naše šance na úspěch větší.

      Přičemž bych nezapomínal ani na Český rozhlas!
      Zatím co v ČT je situace dlouhodobě tristní a více méně konstantní, tak v ČRo se situace stále zhoršuje. Proto neopomíjejme ani ho!

  7. Televizní maniaci
    po hlavě tě fajslem bací.
    Budeš platit alimenty!
    Díval ses na dítě kmenty!

    Poslouchal jsi fridrichovou;
    díval ses na černochovou
    jak ten tančík tahá –
    duše zcela nahá.

    Za porno se přece platí,
    tak cálujte, milí zlatí.
    Či jste z milky zděšení?
    Tak zalovte v kešeni!

  8. Vzhledem ke kvalitě vysílání publicistiky a zpravodajství ČT by slovutá rada ČT musela při odpovídajícímu počtu stížností zasedat v režimu 365/7/24. Na kvalitu produktu by to ovšem nemělo sebemenší vliv. Obávám se však navýšení počtu členů rady, aby byla zaručena zákonem určená pracovní doba, hygiena práce apod. Nevyhnutelně by rovněž muselo dojít ke zvýšení koncesionářských poplatků.

  9. Výzva k zahlcování stížnostmi je hloupá jako výzva k neplacení poplatků. Nic se tím nevyřeší, jen to ubírá čas a energii akceschopných lidí (snad jedinou výhodou je, že se lidé hloupě nevystavují nebezpečí trestnímu stíhání). Jaký to má smysl, usměrnit lidi do slepé uličky, unavit je, marným úsilím frustrovat je.
    Gándhí (výzvou k neplacení daní) bojoval proti koloniálnímu systému jako takovému. My nebojujeme proti systému, ale proti hajzlům v systému. Tudíž bojujeme prostředky systému.

    Já se na ČT už mnoho let vůbec nedívám, protože přiznávám, jejími redaktory v podstatě pohrdám. Tudíž ani nemohu usvědčit ČT v konkrétních projevech neobjektivnosti či skryté manipulace. Protože nechci svůj čas, který mi ještě zbývá, věnovat hovnu.

    Ale já jsem předpojatý, svět není černobílý a kdo se ČT zabývat chce, měl by svá tvrzení o neobjektivnosti jasně a konkrétně doložit. Nikoli změtí paragrafů, ve které se Kotrba a jemu podobný lex vyžívají, na to je čas až při dokazování nepřípustnosti manipulace u soudu. Nejprve je třeba onu manipulaci jasně, vidlácky srozumitelně, vysvětlit, doložit.

    Už jen veřejný seznam těchto konkrétních námitek, důkazů ČT neobjektivnosti nachystaných pro soudní řízení, diskuze pod nimi, by byl významný společenský počin.

    Dalším nutným krokem (ryze formálním), je stížnost na Radu ČT (protože ta je jen krycím orgánem pro ČT). Pak by následoval soud (hromadná žaloba?).

    Celý tento mediální humbuk, bez ohledu na výsledek soudu (třeba i Štrasburského) by mohl mít pozitivní sjednocující společenský efekt.

  10. Můj zájem je jednoznačný: nechci financovat Těžkou Čelevizi, ježto jde o službu, kterou nikdo z mojí domácnosti nevyužívá. Výběr poplatku za televizi, tak, jak je navržen, je na úrovni výpalného, které vymáhají zločinci.

    Ať si televize své vysílání zakóduje (je to snadné, levné, rychlé) a ať platí, kdo sleduje; až usoudím, že to musím vidět, rád zaplatím. Pokud televize zkrachuje, mně to nevadí, nebude mi chybět.

    Za dané situace podpořím každého, kdo jde proti ČT.

    1. Pred casem sem zminil , kdyz sem se zabejval taktikou na protestu.
      Okamzite prispevek byl smazanej,ten fofr a ted muj napad slouzi jako navod.

      1. Když to je těžký: anonym sem – anonym tam… tak nám vymazali anonyma.
        – Kterýho? Já jsem znal dva… ne, tři – taky ne (v duchu počítá) – nechávali po diskusích hovínka. Ani jednoho nejni žádná škoda.

        Anonymy při životě udržují ti, kdo s nimi vedou řeč. Anonyma většinou opravdu není žádná škoda, ale těch podepsaných názorů pod ním většinou by škoda byla.

        Tož tak.

        1. Ono ro spíš jde za Vidlakem, protoze on si vybral platformu, která přístup anonymů umožňuje.

          A nejen to. Umožňuje komukoliv vydávat se za kteréhokoliv jiného diskutéra, čili útoky pod cizí vlajkou ….

  11. Bylo mi líto, abychom se se Štěpánem Kotrbou handrkovali a dotáhli to k nepřátelství.
    ———–

    Obrat „v tomhle neznám bratra“ znamená, že pro dotyčného je daná věc důležitější než rodina a přátelé, že to bere vážně.

    Partiček, co si to hrajou mezi sebou, je plná politika.

    1. Zpravodajstvi objektivni , jako kdysi BBC je mozny , kdyz ma vlada plne zajistenou moc.
      Jde zase a porad vo propagandu. Ale aby si masy nevsimli a nasli zalibeni…
      Propaganda se odehrava taktickym vyberem a zarazenim komentovanych udalosti , ty ktery sou nejdulezitejsi pro porucniky, tak ty zabiraji nejvic zpravodajskyho prostoru a
      nejvic se opakujou a naopak , ty co nejsou a vladam se nehodi, zase daleko nejmene..
      Nejistota vlady, nebo kdyz neco chce moc, ale zapricini vice TV propagandy.

      Mame souvislosti , ukra vlada skoncila ,pac nemuze urovnavat vztahy s vyhravajicim
      rusem , v EU zacinaji popularizovat mirne protestujici ,za prachy z EU ,ovsem , /propaganda vo katastrofe pro vladu po volbach v Nemecku, napr./,
      aby si poridili sympatie mas a popularitu a postupne nahradili protirusky zurivce..
      Usa uz neni proti vyjednavani s rusem..
      /Na okraj , abyste vedeli jak spravne volit ,pro rychle pred volbama na vas vyskoceny,
      Stacilo a turky/. Akademici zase maji schuzi s projevy na tema ,
      jak vyuzit potencial KSC..

  12. Cuco sabinovskej jablecnak fakticky vidlak nemohol pit bol zasrany vtedy a frucona sabinov nefunguje uz davno.

  13. Tak se mi vybavuje doba, kdy v radě ještě seděla Hana Lipovská. To se ještě hovořilo o stavu, kdy generální žába na prameni rozhazuje našpórované prachy předchozích generálních (a že jich bylo) takovým tempem, že ČT přijde na buben. Novinářská šmíra mlčela. Také se někteří snažili udělat něco s kontrolou hospodaření. Začerněné smlouvy, to je přece kost, po které by měl každý morální novinář chňapnout. Investigativní šmíra opět hlavu v písku. Jó, ten čapák to jsou klikance.
    Na závěr se žába na prameni ještě předvedla. „České televizi se daří, zaměstnanci dostanou mimořádnou odměnu“https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-ceske-televizi-se-dari-zamestnanci-dostanou-odmenu-237447
    Jeden by si řekl, že generální nové koště to vezme od podlahy jinak a vono hoVno.

    1. Přesně tak – z hospodaření ČT by jeden blil.

      Jestli chtějí zvyšovat poplatky, tak základním předpokladem by měl být důkladný externí audit, který nejdřív řekne, kde je v lodi díra a kudy ty prachy tečou – a až si ČT udělá pořádek na vlastním dvorku a začne se chovat ekonomicky, tak teprve pak může přijít a pokorně poprosit občany o almužnu.

      Ne, že rozhazují plnými hrstmi, šetřit nebudou, ba naopak – a ještě si drze nadiktují, kolik chtějí přidat.

      Za Dvořáka rozfofrovali několik miliard z rezervního fondu, bez něj by stále hospodařil s brutálním schodkem (který z těch zděděných zásob nehorázně sanoval) – ale každý rok dostával opulentní odměny od politiků, za „dobré hospodaření“ (totiž věrné služby).

      Stačí se podívat na primadonu Vendulu Moravcovou a její Hokus-Pokusy – KrKavčí Hory plné studií, kde může debatovat co hrdlo ráčí a veškerou techniku má připravenou na stisknutí vypínače a vše je doma „zadarmo“. Ne. On se musí předvádět v malebných exteriérech, pronajímat historické prostory, tahat tam přenosové štáby a čety techniků, všechno nainstalovat na jedno použití, pak zase rozebrat a odtahat – a poplatník, i když nechce, platí nájmy, cesťáky a přesčasy, o nákladach na takové cirkusy a hlavně odměnách pro účinkující ani nemluvě… by na to měli vypsat pěkně podle zákona výběrové řízení a podle zákona to přiklepnout někomu, kdo nabídne nejnižší cenu.

      I to blbé zpravodajství – česká televize si chce s někým popovídat a nestačí jim pozvat si ho do studia (když už to musí být naživo a ne jen přes videokonferenci) – oni si postaví pultík a outdoorové studio tu na nedostupném výběžku nad Vltavou, aby byla Praha hezky v pozadí, tu na frekventovaném náměstí, aby z obrazovky dýchal genius loci… Olgu Hepnarovou v odbržděném kamiónu na ně.

      A když už jednou chtěla „naše vaše“ televize dokázat, že umí šetřit, tak zrušila kanál pro důchodce, na kterém za minimálních nákladů jen pouštěla jeden archivní ležák za druhým. Že by zrušili ČT Sport pro který zbytečně přeplácejí komerční televize za práva na přenosy cinknutých zápasů? Nebo snad propagandistickou (původně prý zpravodajskou) ČT24 s ansáblem prorežimních nedouků, když by stačilo přejímat agenturní zpravodajství? Ani náhodou… však si za zrušení svého kanálu můžou důchodci sami, podle exkluzivních (a luxusně placených) průzkumů Kantaru stejně všichni volí arciďábla Babiše…

      Ohněm a mečem to hadí doupě vyhladit. A pak může jako fénix z popela povstat třeba Kotrba a na holé skále novou lepší televizi vybudovat. (A nebo se na to můžeme vysrat, stejně všichni sledují internet).

      Howgh.

      1. Kotrba se ukazuje jako ostriz ,dlouho sledujici prisne kritickym vokem porady,
        dale jako inkvizitor ,kterej nemuze odpustit nejmensi chybicku.
        CT se muze branit ,ze je neutralni ,pro svobodu slova a projevu a ze se tak nevyhne nazorum ,ktery zpusobi nelibost divakum a nemilosrdne inkvizitorujici Kotrbum.
        Nikdo neni ale perfektni. Vypada to ,ze je veden silnu touhou po korytu v CT ,
        obvykla taktika takovych..
        Protoze nikdo nemuze televizi predelat a von to dobre vi..
        Zlepseni a prechodny je mozny , ale za daleko vetsi hromady penez..
        /Vyber a nakupy lepsich zahranicnich poradu,filmu napr/.
        Kotrba muze sam dodat lepsi program jako vzor, vo co tak usiluje.
        Jen at to zkusi. To je jiny kafe nez psat utrapeny stiznosti..

  14. Prostě se na čt nekoukejte. Až bude mít nulovou sledovanost, bude všem jasné, že nemá cenu platit to, na co se nikdo nekouká.

    1. Hmmm, jde o časový horizont „na svatého Dyndy“ s tou sledovaností… Jinou, stejně geniální, při zachování statusu quo nemáte ? Jistě , trh a o jektivní „regulátor “ alias zřizovatel to vyřeší, že … Proboha …

      1. Zase stejny tema a taktika na pokracovani ,az je z toho jeden nemocnej……
        …helejte, co vsechno my delame a za vas se obetujeme ,/si potom zaslouzime lepsi kariery, podivejte snazivej a udrenej Kotrba napsal stiznost i kdyz se ho nikdo vo to neprosil!!!/, ale vy ste tak spatny , ze nedelate nic !!
        /Pac z toho pro vas nic nekouka , jenom dalsi trable, v paratech exekutoru/.

        Musime vas my, vasi ucitele porad karat ,napominat a poucovat a manipulovat vas pro nase zajmy ,kdyz sami nic, /idioti/nevite….
        Koukejte uz sakra neco delat!!
        Proc sakra nebehate po ulicich v davu a necinkate.Zase jako sasci rolnickama..
        Copak nechapete ,ze s nami ve vlade a vy na svych mistech pracujicich ,
        se budete mit hned druhej den nejlip.
        My sice vo tom nemluvime ,jak to udelame ,ale musite nam to verit..

    2. To nepomůže. Jednak, vždycky na to někdo čumí a tak si je budou vydržovat z našich peněz dál. Každá totalita potřebuje propagandu. Politické neziskovky, to je další hlava hydry, ty si taky vydržují, ačkoliv je nechceme a vůbec o ně nestojíme. Obávám se ovšem, že tohle se dá změnit jedině revolucí.

    1. Stížnost alá x-tý semestr práv na Alma mater… Prostě něco, co sesmolí každý Jouza doma za pár minut. Toto zvěrstvo pouze demonstruje, kam dospěla „správa věcí, jenž se lidu navrátila“, v co se proměnili ti, kteří se veřejně prezentují co by bojovníci za kvalitnější, spravedlivější a především funkční společnost plus nejen veřejné služby…
      Pro mne se stal onen druhdy ve formulacích odvážný a razantní politolog pokrytcem par excellence, a může klidně „držkovat“ jak chce …
      Onen mustr stížnosti psal ten potentát pod vlivem tvorby a rádoby děl Vendelína z Letiště, neb jde o drzý výsměch, plivnutí do obličeje poplatníkovi – pokud se má takto strašlivě dovolávat garantovaných“ služeb…
      To jsou mi věci, paradoxy, pane Vaněk …
      Aneb když systém zparchantěl do takové míry, že pro formulaci i jen potenciálně možná kýmsi zaznamenané oprávněné stížnosti je nutné angažovat adv.kancelář a protřelého „politologa“ …
      Dělá si soukmenovec politolog až takovou prdel , nebo je skutečně taková hyenka v rouše beránčím ?
      Aneb jak se po letech grafomanských výkřiků v jednom okamžiku zcela zdiskreditovat a odvařit – bravo, Kotrbo …

      1. Cit.: „3) Stížnost, případně podnět musí obsahovat:

        jméno, příjmení a kontaktní adresu stěžovatele, který je fyzickou osobou, minimálně však emailovou adresu. U stěžovatele, který je právnickou osobou, pak obchodní firmu a sídlo, případně adresu pro doručování,
        stížnost se musí týkat působnosti RČT, upozorňovat na konkrétní problém a uvádět konkrétní aspekty, které stěžovatel požaduje posoudit,
        datum, kdy došlo k události nebo jednání, kterých se stížnost týká; bez uvedení data lze podat jen stížnost obecného typu.“

        https://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/rada-ct/stiznosti-a-podnety/

        1. Jinými slovy: „Hop, hlupáčku, přes obruč, co jsme ti nastavili.“

          Normálně se protestuje tak, aby to dotyčným doopravdy vadilo a protestující to bavilo.

          Gordický uzel se měl rozplétat a Alexandr Veliký ho přetnul, jinak by u něj seděl dodnes.

          Tahle kotrbovina je přesnej opak toho, co se má dělat: „Napište nám tady slohovku podle naših pravidel a jestli tam nenajdeme ani jednu formální chybičku, tak to pak zámítneme pod nějakou jinou záminkou. Ono vás to přestane bavit.“

  15. Moc pěkně sepsaný. Je tam cítit ironie, párkrár jsem se od srdce zasmál, ale zároveň je to perfektní, seriozní text. Možná to působí jako házení hrachu na zeď (či perel sviním), ale: shodou okolností je jedním z radních můj ředitel z práce a jak ho znám, pravděpodobně si to opravdu poctivě celé přečte a zamyslí se nad tím. Kapka ke kapce, zrnko k zrnku písku….

  16. Nora hárá, wollner mňouká
    jen debil se na ně kouká.
    Jen blbeček věří zprávám –
    s jakešem to porovnávám.

    Jakeš míval hlavu, patu
    přived zemi do převratu.
    Dnes se mění ženy v muže,
    kopřiva je modrá rúže.

    Z bedny lezou informace,
    že je zdravá radiace,
    že je dobré dělat tanky,
    napěchovat cizí banky.

    1. Jak se mění ženy v muže:
      šič prošije záhyb kůže,
      přišije tam trubici,
      zahraje tuš na bicí.

      Jak proměnit muže v ženu.
      Ať to příliš nepřeženu –
      celé dolní ústrojí
      normálně se odstrojí.

      Alžbětko je zcela jasné –
      muž i žena do něj pásne.
      A ostatní pohlaví?
      Brusel ti to vytmaví.

  17. … prej:
    Vy, kdo jste proti projektu Nekrm hydru a považujete to za neuváženost …“

    Je to marný, je to marný a… a je to marný!
    Něco jako buď černý, nebo bílý, žejo!

    Třeba moje neuváženost vychází z mýho chápání příčin a důsledků, tak i v načasování (= co teď a co potom)!

    Víc se k tomu už fakt nedá napsat.

  18. Každý pokus dobrý, co jiného k tomu říci.

    Televizní poplatek je relikt minulosti, kdy jiná technicko-organizační řešení nepřipadala v úvahu, byla moc drahá a složitá. Nyní je situace absolutně jiná – terestricky šířený digitální signál lze zakódovat, stejně jako satelitní; vysílání na internetu zpoplatnit běžným abonentním způsobem. Když takhle může fungovat HBO, Netflix a tisíce dalších, proč ne ČT a ČRo. Ať se na to dívá, poslouchá a platí to, kdo opravdu chce.

    Neschopnost a odmítání vlády a parlamentu vyřešit i takovouhle okrajovou hloupost ukazuje absolutní prohnilost a nefunkčnost současného režimu. Jiné země – které prosperují a rostou, na rozdíl od té naší – to udělaly tímto způsobem už dávno. Televize jako médium s pevným programem je mediálně mrtvý formát – z „mladých“ na to nekouká skoro nikdo.

    Kdo si zkusil internetová média, chápe proč tomu tak je. Filmy si pustí dle svého výběru, dokumentů najde kolik chce, publicistika a politické pořady jsou také neskonale lepší. On-line je k dispozici celé kulturní bohatství lidstva, za směšné peníze nebo zcela zdarma, při troše snahy. Při dnešním pokroku v AI technologiích – automatické titulky a překlady, brzy bude běžný i automatický hlasový překlad či dokonce dabing – dokonce není potřeba ani znát cizí jazyky.

    Režim mi lže nestoudně do ksichtu 24/7/365, takže mi nedělá morální problém tvrdit, že TV přístroje ani rádia nemáme. Do bytu/domu na kontrolu nesmí, tudíž jsme odhlášení a neplatíme otrocký poplatek již přes 20 let. TV používáme jen jako displej k počítačům, nikdo se na to jako na televizi nedívá. Stačí zajít na poštu a podepsat formulář, vyřešeno!

    Nemám nejmenší chuť zaobírat se nějakými Kavčími horami, ti šašci nestojí ani za to, aby jim tam někdo dal bombu nebo jim vypálil parkoviště. Natož psát ponížené supliky, to je fakt nápad do soutěže o kokotinu roku.

    1. Aby se vlk nazral a koza zustala cela../ach boze/.
      Takze jde o zviditelneni Kotrby ,dalsiho, levyho hysterizujicicho bojovnika s protesty.
      Aby se zaradil mezi bojovniky ,neohrozeny,karierni klavesniky ,z kancelare.
      Do jejich siku.
      S ledovym klidem vedeni CT muze oznamit , tak nam pane Kotrba tu televizi
      udelejte lepsi. A zacit zivat …/ach boze/.

      Teeeeelevize je vzdy medium nejnizsi kvality a zere programy
      a kde vzit lepsi. A nekrast..Zdroj politickyho a kulturniho kyce,vladni propagandy a nejhorsiho nevkusu.
      To uz je davno vyreseny..A nezmenitelny./ach boze/.

      Titulky informuji ,ze Konecna se velice a opravdove rozzurila na vladu./ach boze/.
      Za ucelem se zase hystericky zviditelnit, aby kazdej vedel, slysel a videl.
      Za velky opravdovy prachy EU. Lavina slov. A co skutecnyho udela potom?
      Skoda slov i tech vulgarnich a sprostych. Jenom zase dalsi predvadeni se,
      na upoutani pozornosti a manipulaci verejnosti./ach boze/.

      Vlada je vzdy pod prisnou kuratelou jejiho zamestnavatele !!!!! /ach boze/
      a nesmi udelat nic jinyho, co by prave jeji zamestnavatel EU /a nikdo jinej/,
      neporucil a neschvalil….Aaaach boozeee…$$%^&&^%$$$^a eeeuroo!!!

  19. SSoudružka Mazancová je tedy pro demokracii spásou. Tou demokracií jsou diktáty majitelů KoZa, fašistů?

    Pod diktáty Kazisvětů jsme pod plachetkou ochrany lidských práv zpracováváni až k likvidaci svého druhu. Ať už propagandou mučednictví, feminismu nebo zločiny LGBTQNATO, krimigrace a koronafašismu.

    1. Jsou to přeci ideově blízcí kamarádi, kteří se nechtějí rozhádat.

      To je přeci důležitější než jak funguje ČT.

      Jde jen o to, znát své priority.

  20. Hostie je tělo Páně
    nebo taky oplatek.
    Když cpeš prachy jedné straně,
    je to jasný poplatek.

    Nekrm hydru televizi,
    jak bys krmil raka.
    Křiví zprávy za provizi,
    dělá z lidí paka.

    Je to v mozku tasemnice
    žere ti tam buňky.
    Poslouchej ji víc a více
    a máš v lebce muňky.

  21. Chybička se vloudila hned v označení stížnosti, kde je uvedeno datum 27.11.2013 namísto 2023.
    Jinak pan Kotrba odvedl skvělou práci /jako vždy/.
    Pokud jde o úspěch, již Archimédés ze Syrakus řekl – „Dejte mi pevný bod ve vesmíru a já pohnu celou Zemí“.
    On ho nenašel.
    Ani nikdo po něm.

    1. @ Lex 22:27

      Nic ve zlém, pane Lexi, váš příklad se týká práce na „jednoduchém stroji“, který se zove „páka“.
      Leč jsou i jiné jednoduché stroje.
      Kdysi jsem slyšel jiné přísloví, když nám pan profesor na střední vysvětloval jednoduché stroje:
      „Kdyby 3,14ča měla řemenici, otočí celou zemí.“
      To jen tak na odlehčení.

        1. Re: AN

          Řemenice nevede nikam, resp. vede na svůj počátek, ana je kulatá.
          Země je taky kulatá, takže vyvstává otázka, zda Země není zvláštním druhem řemenice.
          Anebo zda řemenice není zvláštním druhem Země.

          1. No, je pravda, ze jsem potkal baby, co si myslely, ze se Zeme toci kolerm jejich… dejme tomu, ze to bylo to estonske mesto.

            1. Kolem estonského města
              vede dobře známá cesta –
              věřte, že to není junda!
              Znalec map si brýle sundá
              – a už ho má holka v hrsti
              pro ten kousek černé srsti

              Není třeba vidět cestu.
              Ruka šmátrá v známém gestu,
              po paměti znaky píše.
              Než se vloudí do té skrýše,
              ani nezacinká klíči.
              O čem báseň? Nu, o …

    2. Nastesti blbovi nikdo ten pevnej bod nedal.Uz by sme tady nebyli.
      Tenkrat nemeli Bohnice.
      Zrovna tak jako s tim kdybovym ucitelem s jeho remenici ,nesmej takovy se brat vazne..

        1. Nu, spíše NEMŮŽE.
          Podání se posuzuje nikoliv podle OZNAČENÍ, ale podle obsahu. A v každé části obsahu podání je už uvedeno datum správně.
          Jen mě napadla jiná věc /nepochybuji, že ji autoři „Nekrm hydru“ zrealizují, stejně jako opraví to chybné datum v označení podání/ – že totiž „už vidím“ tisíce aktivistů, kterak slovo po slově, interpunkci po interpunkci doma po večerech z Vidlákova článku opisují mustr Štěpána Kotrby, aby ho se svými generáliemi mohli štandopéde doporučeným dopisem poslat „Radě“ /nepochybuji také, že Rada má datovou schránku a šlo by to poslat tam/. A to, co naznačuji, že autoři zrealizují, je to, že text Kotrbovy stížnosti zavěsí třeba na stránkách „Nekrm hydru“ https://nekrm-hydru.cz/ nebo jinde v interaktivní podobě, aby byl ke stažení, vytištění, podpisu a odeslání.

          1. Kdyby jste napsal nemusí místo nemůže tak bych souhlasil. Přijde stížnost v záhlaví označuje předmět stížnosti na xy, kouknu zda xy byl takovej pořad a bum ,nic. Odložím s tím ,že dne xy pořad neběžel. Pročítat celý text a snažit se dovodit zda šlo o xy nebo zw není nikdo povinen, v záhlaví je jasně řečeno o co jde. Jestli tedy taková chyba nevadí tak třeba došlo k překlepu a není to stížnost ale pochvala , nemyslím si , že (znovu opakuji současné složení rady) bude zájem rozklíčovat co kdy kde , obzvlášt pokud je jednoduší to vyhodit s tím , že dne xy pořad neběžel.

            1. Je velmi dobře, že zákonnost, zákonné postupy se neodvíjejí od vašeho souhlasu či nesouhlasu. Abyste nemusel bloumat a dále se obtěžovat vyvíjením svých dalších názorů, tady máte příslušná ustanovení správního řádu č. 500/2004 Sb. – „Podání
              (1) Podání je úkonem směřujícím vůči správnímu orgánu. Podání se posuzuje podle svého skutečného obsahu a bez ohledu na to, jak je označeno. ….“ – další odstavce si přečtěte sám https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-500?text=POD%C3%81N%C3%8D
              a /ad informandum/ trestního řádu č. 141/1961 Sb. – „Podání
              (1) Podání se posuzuje vždy podle svého obsahu, i když je nesprávně označeno. Lze je učinit písemně, ústně do protokolu, v elektronické podobě, telegraficky, telefaxem nebo dálnopisem. …“ https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1961-141
              „Noch etwas?“

          2. Lexi,
            vycházíte z toho, že RRTV bude chtít stížnost opravdu projednat, a nikoliv se jí zbavit, jak si myslím já.

    1. Jistě překlep udělá každej ale pokud je to nabízeno jako vzor hmm . Složení rady napovídá , že pokud to po sobě nebudem číst tak to pro formální chyby prostě vyhoděj.
      Proto jsem i psal a fakt nevím jaká je prekluze , zjistím zajtra.

    2. Tyatr. Dialogy dvou oponentu a konci velkym a vyznamnym smirenim..
      „Ten dela to a ten zas tohle a oba dohromady udelalala a lame moc“.
      „Mas-li kapicku , masli kapicku, pokakanyho /EU/,stesticka“.
      „Ja se dnes dopoledne zenim /s tucnym venem nevesty/, zvon vyvzvani bim bam.
      /Z muzikalu ,My fair lady/.
      Prodana nevesta a jak to dopadlo , se taky hodi..

  22. Tvl, to nemám čas číst!! Není lepší napsat jim reklamaci na jejich službu? Na 2 řádky. To by měli řešit do 24 hodin.

    1. Pane Ládíku.
      Už vidím, jak si rada předčítá onen elaborát p. Kotrby a rozebirá jednotlivé paragrafy zákona o ČT, to by byl dobrý scénář pro Agátu Christies a její obnovený román x malinkých prasátek.

      Podotek : jsem na chalupě (okr. Třebíč) a zatím jsem s houbami dopadl jako „hubkař“ kvůli suchu. Snad ve vaší části Beskyd něco napršelo a možná u vás rostou.

        1. Tady v jehličnanech vždy v září a říjnu jsou „žně“ na houby, i když moje babička pravila : když roste hodně hub, tak bude válka.
          Jak jsem bydlel v Havířově tak s mým strýcem jsme jezdili někde k Čadci na houby, byl to samozvaný mykolog.

          1. Kotrba neviem kto,kukal som som na televizi par dni,tu v kolebce nemam nijaku televizi bo nemienim platit za cokolvek co ma nezaujima,hoci pozor platim wifi a tam je kopa toho,co ma nezaujima,takze platim .len ovela menej velice menej a uz mam napady,ze aj to nebudem platit uvidim,jak napad dozreje.hej este ma koplo,ked som uvidel cifru 200 miliard,toto zrusi,len ruska takticka jadrova strela a nie vy.

      1. Re: berkowitz

        Neprší. Konečně…
        Na dozrávání vína naprosto ideální čas.
        A taky na moje svařování. Vyvařuju auta venku, pod širákem. Konečně zas aspoň chvíli dělám to, co mne baví.
        Akorát jsem si popálil nohu, jinak pohoda…

          1. Re: Ládik!!!

            Nejsou.
            Ony ty šlifki u nás narostou, ale žrát se to nedá, jak je to kyselé. Zima…
            A kvanta hnojiva, aby vůbec něco narostlo, bo když ne štěrkopísek, tak jíl a když ne jíl tak štěrkopísek…
            … a fšecko furt z kopce, a když ne z kopce a zas furt do kopce…

            Tady u nás končí chleba a začíná voda…
            … tady se líbilo akorát kdysi Mánesovi, když sem přijel jedno léto malovat polonahé gorolky při hrabání sena.
            Jinak se tu všem líbí jen do času první sklizně…

        1. Targusa furt svrbí dlaně
          nejde ani na krev Páně,
          ani na dvě deci.
          Je pracovní kleci.

          Po práci jde do roboty,
          nemění si ani boty
          s okovanú špicu,
          v zimě, ani v hicu.

          Z roboty hned do garáže,
          od šmíru, jak zákon káže.
          Vyvařuje staré vraky.
          Možná věří na zázraky.

          Že prý práce šlechtí.
          Finišuje, leští,
          za prací zas musí běžet,
          nemůže ji nechat ležet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *